Veckans låt(ar)

 
 
 
Chess är utan tvekan min favoritmusikal, det vore ju konstigt annars då jag älskar Björn & Benny. Jag är dessutom uppväxt med dessa låtar. Nu låter jag jättegammal men jag lyssnade ofta på en LP-skiva med Chess. På den tiden var One night in Bangkok favoriten men de har ju gjort så många fler bra låtar.
 
Det är svårt att välja ut favoriter då det finns många bra låtar att välja på. Dessutom så finns ju olika artister beroende vilken version man lyssnar på. Överlag så gillar jag mest originalmedlemmarna som Murray Head, Tommy Körberg och, sist men inte minst, Elaine Paige som ni ser ovan. Något jag dock aldrig lyssnar på är Chess på svenska. Man kan gå från svenska till engelska men inte tvärtom tycker jag.
 
 
MINA FEM FAVORITLÅTAR UR CHESS (förutom de som är nämnda ovan):
  • The Deal (No deal) - Murray Head, Tommy Körberg, Elaine Paige.
  • Heaven Help my Heart - Elaine Paige.
  • Chess - Anders Eljas
    (låten ovan är en av två låtar jag lyssnar på som är instrumentala - okej, den ovan har lite manskör också - , den andra låten är Lily was here med Candy Dulfer & Dave Stewart från 1990 - hur bra är inte den?! Saxofoner ger så häftig musik)
  • Florence Quits - Elaine Paige, Murray Head.
  • Pity the Child - Murray Head.
 
Själv har jag haft finbesök av syster och hund idag. Då fick jag även en en anledning att städa ur altanen lite. Vi satt ute och åt äggmackor, det var så himla mysigt. Tur att vi ses imorgon igen då jag inte riktigt fick nog av dom små liven.
 
Igår röstade jag till EU-valet. Jag blir så stressad när det kommer till sådant. Vilket gör att jag blir helt dum i huvudet. Lägg till att de som står där och hjälper till sällan är några glitterstickor direkt. Vilket gör mig ännu mer stressad, och ännu mer korkad. Självförtroendet blev inte bättre av att mannen som hela tiden fick hjälpa mig var typ 120 år och mer alert i skallen än en annan...
 
Man ska inte prata politik men jag kan säga att jag för första gången i ett val inte röstade på Liberalerna. Dels för att pappa inte är med i detta val, dels då jag helt gick utifrån vilka partier som stod mina åsikter närmast. Jag gjorde valkompassen och kom fram till att L och jag inte riktigt är enade. Tycker i och för sig inte att något parti känns 100%, det är jag nog inte ensam om att känna. Och partierna brukar hamna ganska lika procentuellt när man gör tester som dessa. Men jag gick helt på siffror och såklart lite magkänsla.

Skriv gärna! (anonym som namngiven!)

Kommentera inlägget här så gör du min dag:):

Vågar du skriva vem du är?:):
Ska sidan minnas dig?

E-postadress: (publiceras inte)

Din hemsida/Bloggadress:

Vad du vill skriva (jag svarar på det mesta i mina inlägg):

Trackback
RSS 2.0