Veckans "det enda jag lyssnar på"

 
 
Ni vet när radion spelar en låt som man inte hört på många, många år men som man en gång älskat - det är lycka! Jag lyssnar mycket sällan på radio och glömmer därmed ofta att de säger låten efteråt, så jag brukar i all hast försöka skriva upp lyriken i låten så att jag sedan kan googla fram den. Det blir ofta tveksamma texter med märklig grammatik och påhittade ord.
 
Beautiful Ones med det brittiska bandet Suede kom 1996. Bandet går under genres som "Alternativ rock" och "Glam rock". Låten är fantastisk och Brett Andersons röst... Wow! Det är något med sångare som har såna där unika/gälla/halvnasala röster.
 
Nu ska jag lägga dagen på Riverdale. Jag skrev sist att jag tittat på en säsong på några dagar vilket givetvis var fel, jag hade tittat på tio avsnitt och trodde då att säsong två var slut. Jag är nu på avsnitt 22 så nej, så var icke fallet. Serien är så jäkla spännande men samtidigt så himla komisk i vissa fall. Jag får lite Glamour-feeling med vissa händelser. Ni vet, sådant som långkörare annars får införa i säsong trettioelva för att idéerna är slut.
 
Ps. Det låter på min blogg som jag inte gör annat än att frossa vaniljhjärtan och tittar på Archie. Sanningen är typ åt det andra hållet. Därför är det så jäkla skönt att bara stänga av livet och känslorna för en stund. (Usch, avskyr när folk skriver i gåtor och så gör jag det själv...)
 
 
Uppdatering: jag lyssnar inte alltid på låttexter vilket var rätt uppenbart nu. Läste Beautiful ones' lyrik och såg meningar som; "Psycho for sex and glue" och "High on diesel and gasoline". Lite annat än mina S club 7-låtar...

Rosa drömmar och Svarta téer

Mitt nya favoritté - Gamla Söder, med smak av passionsfrukt och äpple.
 
 
HÄR finns väskan.
 
 
Jag ser mig själv inte som en tomboy men jag trodde ändå att jag inte var såhär flickig. Men å andra sidan, vilken människa är stöpt i samma form utan undantag? Jag såg denna gammaldagsrosa, fluffiga axelremsväska och blev såld. Om jag någonsin kommer att använda den? Osäkert.
 
Om den ser ut som en billig leksak som en sjuåring använder? Kanske. Men jag älskar den. Och den är så himla värd 139 kronor även om jag bara använder den en gång. Till en cool, svart klänning kan den vara snygg? Men vad vet jag, jag är knappast känd för att vara en fashionista.
 
Jag har i alla år sett lite ner på té-drickare. Vem väljer något bohemiskt framför en stark, pulshöjande kopp kaffe liksom. Men visst, sitt där ni och doppa era äckliga Earl Grey-påsar. Men nu är jag en av dom. Jag har börjat hamstra olika tésorter. Jag längtar tills min fikastund på kvällskvisten. 
 
Men om jag är en rookie när det gäller téer - oja! Jag till och med ställer alarm så att jag inte har påsen i mer än tre minuter (min kollega fnissade lite åt detta igår kväll). Men en dag kanske jag blir en sån där skön, avslappnad person som låter påsen vara kvar lite sådär random länge. Inte som jag är nu, och springer när klockan ringer och skriker "flytta på dig! Jag måste ta ur påsen!".

Veckans "det enda jag lyssnar på"

 
 
Min tanke är att jag en gång i veckan lägger upp låtar jag är helt inne på. Nackdelen är att många inte älskar min musiksmak. Men fördelen är att jag är hitmusikaliskt inkompetent så ni kommer aldrig få upp videos på låtar som radion spelar sönder. Denna låt är för övrigt från 1986.
 
Snart ska jag jobba men har faktiskt en riktigt skön helg då jag bytt pass med en kollega. Så på söndag blev jag helt plötsligt ledig. Min mamma och bror skulle ha en middag då, så det var ju en trevlig slump.
 
På tal om jobb... Ja, jag kan inte prata om så mycket annat då det är mitt liv, hehe. Skojar bara. Jag har tittat på en säsong av Riverdale de senaste tre dagarna så jag gör faktiskt mycket saker 😉.
 
Det jag skulle skriva är att jag är ganska nervös. Vi ska ändra vårt schema. Det är oklart hur mycket som förändras men jag är ganska säker på att det blir till det sämre. Jag skulle inte vilja ändra en minut på mitt schema så därför vet jag att alla ändringar som görs blir till min nackdel. Just nu har jag även lyxen att mina pass har en perfekt kontinuitet, jag jobbar i stort sett enbart förmiddagar i två veckor och bara eftermiddagar i två veckor. Nåväl, vi får se hur detta slutar men troligtvis går vi till ett 5-veckorsschema, på gott och ont. Jag uppskattar faktiskt att jobba varannan helg, konstigt nog.

Fyra Finfina Filmer

 
 
1. Bohemian Rhapsody
Bohemian Rhapsody är en biografisk musikfilm från 2018, om det brittiska rockbandet Queen. Filmen fokuserar på sångaren Freddie Mercurys liv, fram till Queens Live Aid-framträdande på Wembley Stadium 1985.
 
Mitt betyg: 4
 
Mitt omdöme: Bohemian Rhapsody är i särklass den bästa låten som någonsin har gjorts, enligt mig. Ärligt talat så var det nog Mupparna som fick mig att lyssna på den då de gjorde en hysteriskt rolig version 2009 (se HÄR). Men efter det så höll jag mig till den mänskliga versionen. Filmen är lika fenomenal som bandet i sig. 2 h och 13 minuter går väldigt fort när filmen fyller ens själ med underbara låtar, noga utvalda skådespelare, skratt och tårar samt framförallt: en enorm värme och kärlek över denna unika, talangfulla och familjära grupp.
 
Det enda jag saknar är ännu fler minuter av denna film, mer av Freddie. För man får inte nog. Men detta är en dokumentär om Queen - inte om Mercury (även om man inte kommer ifrån att det är han som, med all rätt, får mest fokus). Och på något vis är det kanske bäst så, att man i första hand fokuserar på musiken - inte på sångarens privatliv.
 
 
2. The Happytime Murders
Filmen utspelar sig i en värld där uppstoppade dockor lever sida vid sida med människorna. Phil Phillips, dockspanare och f.d. polis, är på jakt efter mördaren som tog livet av hans bror och nu siktar in sig på huvudpersonerna i 80-talsserien "The Happytime Gang".
 
Mitt betyg: 2+
 
Mitt omdöme: Som ni förstått, om inte så av texten om filmen ovan, så är jag ett stort fan av Mupparna. Jag är även ett stort fan av filmens huvudrollsinnehavare Melissa McCarthy. Lägg till olämpligt innehåll och jag är såld. Idén för den här filmen är ju helt perfekt. Men ändå så blev det inte så bra som det hade kunnat bli. De borde haft en starkare story och mer barnförbjudna scener. Men det är sällan folk håller med om mina filmåsikter så kanske ni tycker om denna rulle bättre än mig.
 
 
3. Isn't it Romantic
 
En arkitekt som avskyr romantik slår i huvudet, och när hon vaknar har hennes händelsefattiga liv förvandlats till en glittrande romantisk komedi där klyschorna haglar.
 
Mitt betyg: 3
 
Mitt omdöme: Rebel Wilson har gjort det igen. Och hennes manliga kollegor Adam DeVine och Liam Hemsworth förtjänar även dom sin lön i denna lättsamma och trevliga rulle. Med bra filmmusik!
 
 
4. Jumanju: Welcome to the Jungle
 
Fyra ungdomar upptäcker en gammal konsol och dras in i ett magiskt spel.
 
Mitt betyg: 3
 
Mitt omdöme: Dwayne Johnson, Kevin Hart och Jack Black - behöver jag säga mer? Lägg till trevliga miljöer, lite pirr i kistan, en del skratt och en något barnslig men för det ändå inte en omogen handling. Äventyr, Fantasy och Action är väl för övrigt re väldigt trevliga genres?

Pappas Israel-bilder på storskärm

 
 
Där har jag varit! *skryt, skryt*
 
 
 
I måndags var jag och såg pappa, och hans fotoklubb-kompisar, visa sina verk på bioduken här i orten. Min far sa även några väl valda ord innan vi fick se hans Israel-kort, det märks att han är en van talare. Tyvärr så fick jag ingen bild på honom när han stod där framme. Det var nämligen mörkt i salongen.
 
Och är det någon gång man inte vågar chansa med kamerainställningar så är det när man sitter bredvid proffsfotografer. På riktigt alltså. Salongen var fullsmockad men just där jag satt (långt fram) satt bara de från klubben. Vore ju jättepinsamt att använda blixt och få någon "i det här rummet ändrar vi ISO-tal - inte sådana bildförstörare!"-åtsägelse. 
 
Jag hade tänkt göra en sammanfattning på alla filmer jag sett den senaste tiden, istället för ett inlägg per film. Men nu är jag sådär trött igen. Jag har bara haft ett möte och tre förmiddagar denna vecka men det känns som jag har jobbat i fem dagar. Häromdagen såg jag att det var sex år sedan jag började på min arbetsplats. Jag känner mig ofta lyckligt lottad som får vara en av tio som fick plats på den gruppbostaden.
 
Samtidigt har jag aldrig varit så jäkla sliten som jag är nu. Ibland tittar jag på How it's made (på Discovery) och känner en stor jäkla avund till dom som sitter på en "station" och typ sätter ihop lite delar/syr fast saker/blandar några ingredienser. Man får så mycket av att jobba med och bland människor. Men det tar så jäkla mycket av en med.
 
Det var så himla nära att jag skulle bli inbeordrad idag (och därmed jobba typ 7-21). Eller jag blev det men det drogs tillbaka. Ingen ville nämligen jobba med mig. Allvarligt talat så uppskattar jag denna helg mer än någonsin! Nu ska jag lägga kvällen på Bates Motel. Och chips med dipp, vet ni hur länge serdan jag åt det! Nästa gång ska jag dock köpa jordnötter och köpa dill-dipp. Typ det jag levde på 2006. Eller ja, varannan måndag åt jag kokta ägg med makrill då jag skulle "banta". Har aldrig varit särskilt förtjust i makrill så fattar inte varför just det skulle bli min dietmat. Varför inte äta något man tycker är gott?

Känner mig som en jägare

Ett av tre träd faller i bakgrunden.
 
 
Trädet började att luta mot huset så skopan fick balansera upp den.
 
Tycker personligen att jag fick till denna bild. Timber!
 
 
 
Kunde inte bara välja ut en bild på när killen plockade upp stammen som plockepinn.
 
 
Tänk att man kan få ut något positivt av en storm. Vi hade, som jag bloggade om, träd som föll av "Alfrida". Och av en slump så såg vi några killar ordna med de träden. Vi har väntat väldigt länge på att kommunen ska plocka ned några träd vid vår tomtgräns. Så då passade vi på att fråga dem om de inte kunde göra det när de ändå var igång - vilket de kunde.
 
Jag lade upp en av bilderna ovan på Instagram med stolthet. Vilken jäkla cool bild jag fick till! Efter några timmar fick jag dock en klump i halsen. Vad är det att skylta med? Det är typ som jägare som skryter om ett djur de dödat. De där träden har levt på vår jord längre än vad jag har. Visst, till mitt försvar handlade det inte bara om att de ger gården mycket skugga (mellan 12 och 15) och kottar. Utan att de faktiskt var lite väl nära vårt hus. Men ändå! Jag måste bidra med en slant till regnskogen eller något, allt för att köpa mitt samvete fri.

Beklagan och Bubbel

Mom and Me. (Vi är gladare än vad man kan tro).
 
Efterrätt i tacoskal. (I är bland annat mascarone, grädde och vit choklad). HÄR finns receptet.
 
 
Syster, gott bubbel och en hand som är redo för spel.
 
 
I söndags så var jag och syster på en lunch hos våra föräldrar. Vi fyra har nog aldrig beklagat oss så mycke som under den eftermiddagen! Eller, pappa var nog mer en lyssnare, han är trots allt psykolog. Till slut kunde man inte annat än skratta åt vår självansvariga missär. Men saken är ju att det är så skönt att ventilera. Och trots alla tråkiga samtalsämnen så hade vi framförallt en väldigt trevlig dag ihop. Med desto mer skratt, mycket gott i magen och ett spännande parti Plump. (Jag förlorade stort). Efter hemkomst så lade jag kvällen på smörgåstårta och Netflix. En bra kväll helt enkelt!

Dagens potentiella statusuppdateringar

Syster fångade denna man och svan. (Inte bokstavligen).
 

Jag hade lite mindre mage på den tiden, men vad gör det!
 
Jag älskar denna bild på min twin.
 
Jag, Sara och Emma på bron.
 
Ett av mina mål i USA var att bära en Goofy-keps. Jag såg Beyoncé bära en ett par år tidigare och ville se lika cool ut.
 
Jag, brorsan och min sister from another mother och mister.
 
Syster fångade även denna kille på bild och jag älskar den. Kepsen, den matchande glassen och Anchorman-loggan. För att inte tala om kompisen (?) till höger med pilotisar, skägg utan mustasch och en "gothig" ditmålad kostym.
 
Sista dagen innan brorsan flög vidare spenderades i Orlando stad.
 
Mor & Dotter.
 
Man får motion av att vilja fotografera allt som finns.
 
Ännu en fin bild som jag hittade i syrrans USA-mapp.
 
 
 
Idag var jag tvungen att jobba över drygt en timme bara för att komma ikapp. Vissa förmiddagar är helt galna, kvällar med förstås. Men på förmiddagspass får man mer telefonsamtal och besök. Och man måste själv ringa en del. Och sedan skriva upp all information man fått så att sina kollegor uppdateras.
 
De skrattade åt mina post-it-lappar idag, ingen är lika besatt av dem som mig. En sak till jag gjorde var att jaga support. Vet ni hur mycket jag kämpat sedan jag blev larmombud?! Jag skulle kunna skriva en hel novell om det. Den skulle jag döpa till "jag vill hellre ansöka till Farmen, än fortsätta jaga dig med frågor om larmen". Utöver det så älskar jag dagar som dessa, kontorsjobb känns på ett vis mer min grej än själva vårdyrket. Lägg till finbesök av min mammalediga arbetsbästis, samt semlor till fika och sushi till lunch. 
 
Sedan ville jag bara hem och göra en latmiddag. Köpte färdiga plättar innan jag åkte hem. Och märkte att jag glömt mina halstabletter på kassabandet. Ni vet, ZYX som går på hiskeliga 80 kronor. Det var bara åka tillbaka. Och då få se att ena bromsljuset slutat fungera. Då var det lika bra att skynda sig hem igen innan fler saker skedde. Men vet ni, ingen hade tagit mina halstabletter. Det finns hopp om mänskligheten ändå.
 
Ps. Nu, efter ett helt inlägg om halvgamla bilder och heltråkiga vardagsuppdateringar, så kom jag på att jag inte skrivit om hur min helg varit. Nåväl, då vet ni vad som kommer! Nu ska jag vila. Fattar fortfarande inte hur folk orkar gå upp halv sex om dagarna... 
 
Ps 2. Kanske ska fortsätta med dessa värdelösa inlägg? Kanske ska börja skriva upp sådant på Facebook med? Dagens statusuppdateringar hade varit:
 
 
"Jag jobbar sida vid sida med ett larmföretag som på flera månader inte svarat mig (eller mina chefer) på samtal eller mail. Rätt spännande ändå. Vilka är de? Spöken? Ett amish-samhälle? En Vi-hatar-Sofia-grupp?"
 
 
"Ska äta Eldorados plättar till middag. Ska bli gott."
 
 
"Imorgon är det sophämtning. Tog ned tunnan redan idag. Och vet ni. Just because you're trash doesn't mean you can't do great things. It is calles garbage can, not garbage cannot. Så att säga."

The Time of My Life

Jag, syster, bror och Emma drog till Orlando. Jag tycker att jag är så fin på denna bild. Vilket jag får säga då jag oftast avskyr mig själv.
 
Jag och görlsen är på shoppingtur. Jag gick mest bakom dom och suckade "måste ni bara gå in på märkesbutiker?".
 
Victoria's Secret Outlet - man tackar!
 
Sara fångade verkligen mamma i ett nötskal här: Glad och social ❤. Mamma är mer amerikansk på så sätt. Jag är klassiskt svensk ("varför pratar du med mig, vi känner inte varandra?! Psyko.").
 
Roadtrip från Davenport till Miami för att möta vår bror som kom med ett flyg från Sydamerika (minns ej var, han har varit överallt).
 
Måste givetvis lägga upp denna superamerikanska bild.
 
Tråkig bild för andra kanske, men typ den bästa bilden ever enligt mig. Jag upplevde otroligt mycket i USA. Men jag älskar minst lika mycket timmarna på vägarna. Här är från när vi hade en bil med runt sju säten.
 
Miami baby!
 
En lycklig Sofia på Miami Beach.
 
På väg till ett restaurangbesök som kostade skjortan. Ni kan tänka er kombinationen "restaurang nära Miami beach" och "stor skaldjursplatå". Men det var det värt!
 
Jag och Emma ❤
 
Detta var alltså för fem år (och tio kilo...) sedan. Jag drömmer fortfarande om en favorit i repris. Denna gång med bokstavligen alla i familjen. Mina föräldrar ska till Los Angeles i år och även Sara och Emma ska snart återvända till staterna, men min förhoppning är att inte vänta alltför många år efter det. Överlag så längtar jag till en i-landsresa. Det kanske inte verkar så men jag är inte överförtjust i klassiska solsemestrar.
 
I förra inlägget skrev jag om mina tårar, nu kan jag säga att jag är så himla lycklig. Jag är nämligen ledig från jobbet i 3,5 dagar vilket känns ovanligt bra. Säsong fem på Bates Motel är ute på Netflix så jag är minst sagt exalterad. Att inte se alla avsnitt på en gång kommer bli en pärs. Den är ju så spännande! Tyvärr så kommer inga fler säsonger efter detta så förbered er på ännu ett tårfylld inlägg när jag kollat klart på denna enormt bra serie.
 
Annars så tänker jag lägga helgen på familjemys. En filmkväll imorgon hos syster och en trevlig lunch hos mina föräldrar på söndag. Vad jag har längtat! Egentligen har jag bara jobbat två dagar denna vecka så jag ska inte låta utarbetad. Men ibland behöver man helt enkelt ledigheten mer än vanligt. 

RSS 2.0