Hälsningar från Thailand 🇹🇭

 Vårt hem den första veckan.
 
 
 
 
 
 
Jag låtsades i förra inlägget att jag var i Sverige men jag orkar inte använda vita lögner mer. Jag har dessutom husvakt så hos mig finns inget att hämta! ✊
 
Idag kom vi till Ao Nang efter att ha spenderat en vecka i Khao Lak. Jag har haft det underbart men fy sjutton vad jag trivs bättre här! Jag var som bekant här i januari/februari vilket gör att jag känner mig ännu mer hemma. Idag gick vi till vår favoritrestaurang, vad underbart det är att inte gå som två frågetecken utan att faktiskt ha lite koll på orten. Nu har vi förvisso även varit i Khao Lak men man glömmer mycket på sex år.
 
Mer inlägg och ännu mer bilder kommer givetvis framöver. Jag kan dock redan nu säga att jag tagit väldigt lite bilder vilket är konstigt för att vara mig. Men det är skönt att bara vara. Men även om jag inte går med en kamera framför mig så går jag ändå in i saker och ting. Det är något fel på mig.
 
Nu ska jag sova fast klockan bara är 21:30 här. Men imorgon är en stor dag! 🎈 Jag blir dessutom väldigt trött av att resa. Tack och lov tog jag beslutet att avboka vår transfer och istället boka egen taxi. Det har ändå 2,5-3 h att åka mellan orterna. Den tiden vill jag inte ha med främmande turister. Ja, jag hatar människor. Men inte er läsare! ❤

Dop

 
 
 
 
 
 
 
 
 
För några dagar sedan fick jag äran att gå på dop 🖤. Då det var sonen till min arbetsbästis som döptes så var nästan hela arbetsstyrkan där. Och då dopet var under arbetstid för vissa (inklusive mig) så kunde vi få ta med boenden om vi ville, det var gulligt (och praktiskt!).
 
Dopet var jättefint med ovanligt vackra psalmer och sedan mycket god fika. Jag åt ingen middag efter det, om man säger så.
 
Mycket fler inlägg kommer framöver, om det skulle ursäkta min frånvaro här. Men ibland är det skönt att bara vara. Dessutom måste man ju gå från datorn för att ha något att blogga om höll jag på att säga. Jag om någon vet ju att så icke är fallet (jag kan sitta för evigt med ett kollage).

Länder jag vill besöka ✈️

 
 
USA (igen) - jag och min man ska någon gång boka en egen hytt och tågluffa genom halva USA.
Sri Lanka - och åka dit i en Dreamliner (älskade det flygplanet).
USA - California Redwood Forest. Har velat dit enda sedan jag var typ tolv. Samt besöka Golden Gate-bron när man ändå är i trakterna.
Skottland - jag vill se den riksdelen och jag vill besöka Loch Ness! Det var nära i somras då flyg till Inverness ofta har mellanlandningar i Amsterdam (där jag semestrade).
Förenade Arabemiraten - mamma har gjort så bra reklam för Dubai att jag bara måste dit. För mig är det lite som Japan, kanske inget som lockar mig jättemycket men som ändå är något man måste uppleva.
Island - det närmaste jag har kommit är en mellanlandning. Samt flygit med snorkiga flygvärdinnor på Iceland air. Det som jag däremot vill uppleva är att bada i en varm källa. Samt den korta flygtiden!
Canada - vem vill inte umgås med världens snällaste människor? 
Karibien - med ett kryssningsfartyg! Jag brukade vara emot men jag börjar vänja mig vid tanken. Och till och med gilla idén! Men kostnaderna är ju enorma.
 
En liknande lista har jag gjort tidigare men det finns väl inte så mycket bättre än drömmar? Och jag har lagt till ett par saker, som kryssningen exempelvis. Och tåget, det är jag nästan mest sugen på. USA har inte särskilt bra tåg. Men det spelar ingen roll, det är fortfarande lyxigt i jämföresle med många andra mindre "industriella" länder (som säkert har charmiga resor men jag är för bekväm).
 
Jag kommer säkert att vilja resa till ett europeiskt land nästa år. Men annars så ser jag fram emot att spara pengar och bara vara hemma. Måla om väggarna och planera att byta ut vårt hudfärgade golv. Jag har som mål att 2019 ska vara ett år då jag tar hand om mig själv mer. Promenera mer, börja med avslappningsmetoder och liknande.

Pojkband möter seriemördare / Tips på skräckfilmer

 Parodi när den är som bäst!
 
 
 Läskiga filmer jag tipsade om för tio år sedan (men som jag ärligt talat glömt):
 
- Godsend
- The Amityville horror
- Darkness falls
- Från andra sidan
- Dead silence
 
 
Läskiga filmer jag rekommenderat i kategorin "Filmer":
 
- The Visit
- The Conjuring 1 och 2
- The Woman in Black *
- House at the End of the Street *
- The Awakening
- The Fourth Kind/Närkontakt *
- The Boy *
 
* Filmer jag gett 4 av 5 i betyg (resterande har fått 3)
 
 
Ps. Jag ser på skräckisar ofta så har säkert glömt någon. Men i regel är ju denna genre svår, det är lättare att roa än att skrämma.

Kort, glad och tacksam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var över ett halvår sedan vi bokade biljetterna och igår var det äntligen dags! Eller äntligen, vad vi har våndats, haha! Men det är jätteskönt att ha ett lika stort psykfall (skämt åsido, Johannas benämning "orosmoln" kanske låter trevligare) med sig. Oftast är man ju själv med sina tankar. Fast vi mådde förvånandsvärt bra ändå måste jag säga. Men ja, nästa gång struntar vi i någon jäkla show och åker direkt till Max 😂.
 
Men vad jag är glad att vi såg Kort, glad och tacksam på UKK! Två timmar utan paus satt vi där men det kändes som halva tiden, det är ett bra betyg. Bilderna jag lagt upp här är inte de roligaste jag tog men det känns som en "spoiler" att visa för mycket. Många extrainsatta föreställningar har dykt upp och jag vill inte vara den som förstör överraskningar. Men mycket finns det att se, och ungefär vad jag väntade mig. Varierade "sketcher", mycket musik och lika mycket humor.
 
Ärligt talat så har jag sett roligare underhållningsshower även om jag skrattade mycket. Samtidigt är detta en slags hyllning till Pernilla Wahlgren och inte en hundraprocentig revy, så man kanske inte ska förvänta sig att ramla av stolen. Dessutom har jag faktiskt aldrig varit ett fan av henne. Jag fick upp ögonen när jag började titta på hennes realityshow. Och jag, och min dejt för igår, är svag för Måns Nathanaelson. Ola Forssmed likaså! Och Kim Sulocki tycker jag mycket om. Det var faktiskt andra gången jag såg honom på scenen, förra gången var på Oscarsrevyn två år sedan (inlägg).
 
 Efteråt kom vi som sagt äntligen till hamburgerestaurangen. Där åt vi gott, pratade vi en massa och helt enkelt hade den där egentiden jag så länge längtat efter. För er som inte känner mig så har jag och "frugan" en gång i tiden umgåtts varenda dag (när jag bodde i Sundsvall). Det känns helt surrealistiskt att tänka på idag. Sist jag var ensam med henne var nog sommaren 2017 tror jag, då tog vi en sallad ihop när hon var i trakterna. Jag är van att hålla vår relation levande genom telefonen. Så när vi väl ses blir jag helt salig. Om ni vill veta så får hon alltid en puss på munnen när vi säger hejdå, det är inte alla som får! Inte ens min make, haha!
(Jodå, det tror jag faktiskt att han får).
 
Men det är klart, jag har efter alla dessa år fortfarande inte gett upp tankarna på att flytta tillbaka 😉. Jag är inte besatt i tanken som jag var förut vilket är skönt. Jag trivs alldeles utmärkt med livet jag har nu. Men med det sagt så skulle jag inte tveka en mikrosekund om min man ville byta jobb och flytta. Fast jag är inställd på att det kanske aldrig sker. Fast min kära man har gått från svaret "nej" till "tveksamt" så det tar sig! Häromdagen var det åtta år sedan jag flyttade från Norrland, det känns ju som igår?

Bäbisbesök

 
Elefanten vi äger är ju faktiskt till för bäbisar, så det var bra att den fick göra sitt syfte!
 

Ellen tog med sig riktigt gott fika.
 

Nackdelen med att inte använda blixt, jag brukar få suddiga bilder.
 
 
Häromdagen hade vi besök av min kollegabästis och hennes ursöta son. Vi fikade och pratade i timmar. Till och med lillgrabben var nöjd - han är lika lättsam som sina föräldrar. 
Jag längtar redan till nästa gång vi ses! Vilket säkert blir på dopet ❤️

RSS 2.0