Mors dag

Jag gjorde en klassiker och köpte lotter (tillsammans med ett, återigen, egendiktat kort).
 
 
 

Bob är en långben.
 
 
 
 
Många hundar promenerar nedanför, spännande tycker denna donna.
 
Bror & Bea.
 
 
 
I söndags var det som många vet Mors dag och därmed en mycket bra orsak att samlas. Jag, maken, syster, bror och hans flickvän samlades hos mina föräldrar för god mat, trevliga samtal och mumsig fika. Givetvis blev det lite spel med, som alltid när familjen samlas. Men framförallt när min mor får bestämma. Denna gång blev det Plump. En rolig omgång som slutade jämnt, trots att huvudet snurrade en aning. I alla fall på mig. Det är farligt med Cointreau vill jag lova!

"Jag känner henne!"

 
 
 
 
 
 
 
 
I lördags ville jag ta en paus från solandet och cykla ned på Sjötorget. Ja, ni hörde rätt - jag har varit utomhus trots att den där stjärnan tydligt visat sig på himlen. På tal om stjärnor så var mitt främsta syfte till mtt besök till mässan att se min arbetskompis sjunga. Det var minst sagt på tiden! Jag har velat gjort det sedan vi blev kollegor för fem år sedan. Hon är för övrigt den jag utan tvekan jobbar mest med, tack och lov (vi har ett bra samspel). Min andra halva helt enkelt . Hennes band var för övrigt jättebra, vilka röster!
 
Efter det stod vi utanför tältet när Chris Kläfford sjöng. Jag var nämligen med syster och hennes valp så det var inte läge att trängas i ett tält då. Bob hade det desto bättre i Svenska kyrkan-tältet bredvid, där fanns både vatten och klappar av prästerna. Efter att Sara och lillebror gått hemåt så skulle jag och maken ta ett glas på en servering men ingen av oss orkade köa i år och dagar. Så det blev en öl i solsängen istället, det gick lika bra det. Jag ser fram emot många soltimmar där i sommar. Skönt att semestern inte är långt borta!
 
Jag har bara hunnit jobba två dagar denna vecka men är redan less. Ja, jag hatar hela världen idag. Tur att jag hittade mitt senaste Tradera-fynd i bredlådan efter jobbet. Eller fynd kanske man inte kan kalla en DVD-film för nästan hundra kronor... Men hittar man inte den någon annanstans så måste jag säga att det är ett kap. Ni ska få se vilken film jag menar imorgon! (Ni bah "can't wait... eller inte").

Presenter, Pensionärer & Poesi

Jag ska få en ros av min make för varje år vi varit gifta 💚
 
Godaste snacket inför en av mina filmkvällar. Laxrullarna slog såklart allt!
 
Jag och min ena brorsa lunchade hos mamma.
 
Räkor från fiskaren.
 
Den obligatoriska utsiktsbilden. Det ska för övrigt byggas åtta (!) blockhus till där. Förstår inte hur de ska få plats.
 
Trollen är köpa på Erikas Trädesign (LÄNK). Hittade dock inte dom här trollen nu, de kanske är slutsålda. Men mindre varianter finns!
 
 
Jag brukar aldrig någonsin ta extrapass av den enkla anledningen att jag helt enkelt inte vill jobba mer än vad jag gör. Men idag gjorde jag det och jag undrar lite varför jag frivilligt tog på mig det en fredagkväll... Det är ju inte så att jag behöver pengarna heller, för jag är rik som ett troll. Nejdå, jag ville främst skriva något som får mig att gå in på nästa ämne, nämligen trollen på bilden ovan.
 
En kollega jobbade sin sista natt igår morse, jag hade turen att gå på passet den morgonen och därmed få säga hejdå personligen. Jag vet att hon älskar troll och därför tog jag initiativet att leta efter någon fin trädgårdsprydnad inför hennes avtackning. Det var roligt att mina kollegor tyckte om mitt förslag och minst lika roligt var det såklart att vår kära "nattare" älskade dom! Jag med faktiskt, skulle lätt kunna ha dom själv. 
 
Av en slump så gick en annans kollega i pension samma dag och jag fick erbjudandet att skriva några rader. Jag är ju trots allt väldigt svag för att dikta ihop saker. Detta var jag dock tvungen att skriva under tidspress (tidigare kan det gå dagar, detta gjorde jag på typ en halvtimme, dessutom halvsovandes) så jättestolt är jag inte. Men jag är ändå glad över att få göra det för personliga texter är alltid roligast att få! Om den användes är jag i och för sig tveksam över, men jag låtsas som det.
 
 
Efter många år av jobb så är dagen äntligen här,
då du blir den omtalade benämningen "glad pensionär".
Nu kan du äta mandelkubb till frukost och nattmackan vid sju,
och är det någon gång "dricka kaffe" är en livsstil så är det ju nu.

Men när hängmattan gett skavsår så måste du hälsa på,
för det är trots allt med blandade känslor vi säger hejdå.
Mest av allt är vi såklart glada att du nu på heltid kan livsnjuta
men samtidigt kommer vi sakna dig bakom vårdcentralens glasruta.
 
 
Nu ska jag duscha och fixa en matlåda. Inte samtidigt alltså... Idag gick jag upp sju för en lyxfrukost framför Investigation Discovery innan jag gick ut och solade med ABBA i lurarna. Som ni ser på en av bilderna ovan så var jag en riktig livsnjutare även förra veckan. Jobbar man helg så har man all rätt att få frossa mitt i veckan tycker jag. Jag såg två av de senaste Beck-filmerna (Ditt eget blod samt Den tunna isen). Jag tycker att de var väldigt bra! De kändes väldigt aktuella också med tanke på ämnena som filmerna innehöll och alla fördomar som de försökte slå hål på.

Aldrig har ett år gått så fort!

 
 
 
Ska tiden fortsätta gå såhär fort så vill jag inte vara med längre. I söndags var det vår ettåriga bröllopsdag och det är kusligt att tänka att det redan gått tolv månader. Samtidigt kanske det inte är så konstigt att time flies. De senaste 18 helgerna har jag haft något inbokat, jag har varit utomlands två gånger och jobbet gör ju knappast att tiden står stilla. Jag tycker bara förra veckan flög iväg.
 
Jag var i Uppsala tre gånger, jag hade två filmkvällar för mig själv (nya Beck) och jag hade en jobbhelg där mina föräldrar kom på besök. Vi tog en gemensam fika, med både personal och boenden, det var väldigt trevligt! Min mamma är ju inte en främling för min arbetsplats heller då hon var kontaktperson till en gubbe som bodde där förr. Jag är, som jag nämnt tidigare, uppväxt med det gamla gänget. De tog färdtjänst hem till oss på min och systers 10-årsdag. Det var så himla roligt att få fira med dom!
 
Men för att återgå till mitt bröllop. Ett år har gått och jag har fortfarande inte bloggat om det jag längtade efter att få ned på denna sida. Som exempelvis processen med min klänning. En bild på mig i den skulle för övrigt skickas till sömmerskan men det har jag ju inte gjort... Jag har heller inte duschat vilket jag skulle göra innan mitt personalmöte så nu måste jag lägga ned. Hasta luego!

"Jag känner också så!". Nej det gör du inte.

 
 
 
 
 
 
 
 
I söndags var jag och maken vid nattnet och drömde oss iväg. Båda är rätt inne att införskaffa en båt. Eller, främst min man då han nästan allitd haft det i sina ägor. Men jag måste medge att jag själv börjar tycka om den tanken. Om någon finkammar båtjäkeln så inga spindlar finns där.
 
På tal om dom äckliga djuren och vad andra tycker är vidrigt så såg vi en huggorm när vi var på väg tillbaka till mina föräldrar. Jag är inte ett dugg rädd för dom reptilerna utan gick rätt nära för att få bra bilder. Det är inget jag tänker visa här i bloggen för det är inte snällt mot de fobiker som läser min blogg. Men det är kul för mig att ha kvar dom, jag tror faktiskt att jag aldrig sett en orm innan förutom som barn när jag hade en runt halsen. (På Skansen alltså).
 
Det finns två saker jag avskyr här i livet och som människor regelbundet jämför sig med utan att komma upp i mina nivåer. Förstå mig rätt, jag ser inte det som en tävling utan jag säger detta enbart för att det helt enkelt är så. I många år så har jag glatt mig åt att hitta en jämlike. Jag vet inte hur många gånger jag sagt "vad roligt att jag äntligen hittat någon som förstår mig till 100%" (typ). Sedan visar det sig alltid att de missuppfattat hur pass jag avskyr dom två sakerna. Nu hatar jag inte bara två saker i livet kan jag tillägga, ifall någon skulle tro att jag var en positiv jäkel.
 
 
Här är de två sakerna jag pratar om:
 
1. Min fobi för spindlar. Jag vet att det är en av världens vanligaste fobier så jag är allt annat en ensam om att ha en extrem rädsla för dom insekterna. Men jag har hittills inte mött någon som är så fobisk som mig. I stora drag så kan jag säga att jag inte mött någon som är så tvångsmässigt rädd vad jag är. Den rädslan är en jättestor del av mitt liv och ja, jag vet att jag borde göra något åt det...
 
2. Min avsky för smör. Jag har så många gånger hört "jag gillar inte heller smör" och 10 gånger av 10 så ser jag att de brer en smörgås jag aldrig skulle äta. Visst, de har sådana gånger ett tunnt lager men inte så minimalt som jag föredrar. Nuförtiden använder jag aldrig smör på mina mackor för jag har insett att det ändå inte gör någon skillnad, "fuktmässigt", när jag typ gräver bort halva mackan för att få det tunnaste lagret jag kan få. På rostat bröd har jag dock alltid rätt mycket smör för då känner jag inte smaken. Och som ni förstår är köpta mackor uteslutna om de inte innehåller röror, för då brukar de låta bli smörbyttan. Jag ber heller aldrig någon på ett café att bre en macka till mig för de brukar aldrig inse hur lite jag faktiskt vill ha av den mejeriprodukten. Mina nära och kära har däremot stenkoll på hur lite jag vill ha, det är praktiskt.
 

Minns ni dessa glassar?

1988. Här är glassarna som fanns året jag föddes. Jag är nyfiken på "Gröna grodan"!
 
1995. Jag blev så lycklig när jag såg glassen längst ned till höger. Jag hade helt glömt bort den trots att den var min favorit. 
1997. Jag minns när "Cool bits" (längst ned) kom. Men favoriterna detta år var för min del Cornetto Fresh. Eller Solero Red berries. Min syster tog alltid den gula.
 
 
 1999. Detta gäller, som ni ser, Triumf glass. Kalle-glassen gav mig ett riktigt lyckorus, den åt jag ju ofta! När jag inte åt den där läskiga clown-gassen alltså.
 
 
Vill ni se alla glasskartor genom åren så kan ni gå in HÄR. Är ni nyfikna på Triumfs glassar under de senaste årtiondena så finns dom HÄR. Tanken på dessa frys-favoriter kom upp i lördags när vi pratade om Glassbilen och att de hade en Jubileumsmix med gamla godingar som bland annat Daffy och Pralin. HÄR kan ni bilder på dom, visst åker man tillbaka i tiden när man ser dom? Då man satt i tv-soffan, tittade på Tre kronor ("Hej Jesus!" som Sten Frisk skulle ha sagt) och hörde den välbekanta melodin på gatan.
 
Själv älskade jag även bägarglassen Sundborn. Och jag kände mig lite cool som hade en nära släkting i den orten. Kanske inte biologiskt nära men ja, ni fattar. Jag såg nu att det var nästan på dagen tre år sedan jag var där sist och hälsade på, HÄR finns det inlägget. Ifall ni var sugna på ännu en länk att gå in på alltså. Igår hade jag för övrigt namnsdag (Tack!). Mina föräldrar sms:ade mig och det var en väldigt bra start på dagen. Som liten firade jag nästan varje gång Sofia stod på almanackan. Jag fick alltid en bakelse och en leksak från Konsum. Oj, vad lycklig jag var. Sen gick det liksom bara utför och idag kommer jag bara upp ur sängen om jag startar dagen med fyra Zoloft och lika många koppar Zoega. Nejdå.

Bella 30 - Girls' Night In

✩✩✩
 
Grattiskort från Ifolor. Jag älskar att man kan beställa sina personliga kort styckvis, att de har bra priser samt snabb frakt (jag gjorde detta en fredag kväll, lördag (!) morgon skickades den).
 
På kortet skrev jag bland annat en massa på exempel som jag förknippar med födelsedagsbarnet, främst saker vi gjort/hört/sett/sagtosv.
 
Malin och jag gav henne en blomma samt en korg med saker vi vet att hon gillar. En rödvinsflaska med namnet Bella på, Ferrari-godis, banan-produkter, alkoholhaltiga kaffedrycker och popcorn. Samt ett kort med själva huvudpresenten (att vi gör något ihop). Sist men inte minst ett par teckningar från M:s dotter.
 
Jättegod plockmat!
 
Mitt fina sällskap.
 
Krämig tacopaj.
 
Panna cotta och kaffe.
 
Vi gjorde en quiz om huvudpersonen. En fråga var om paltbröd, vad hon tycker om det citerade jag bredvid. Haha!
 
En smaskig mojito. Att den gavs i ett Muminglas gjorde det hela bara bättre.
 
Jag innan avfärd.
 
 
 I lördags var det äntligen dags att fira min barndomsvän som fyllt 30! Nu är det bara en i vår bästistrio som inte fyllt jämnt än. När jag fyllde år så fick jag en helkväll i present med dom men det har inte blivit av då jag inte kunde välja vad jag ville göra. Efter mycket om och men (och ett par hemliga fikabesök) så kom jag och Malin på att vi ville ge samma sak till Bella. Och troligtvis kommer jag och sistnämna vilja ge M samma sak när hon väl fyller, så lång historia kort: vi ska komma på något roligt att göra ihop istället.
 
Det var en mycket lyckad och rolig kväll vi hade ihop. Födelsedagsbarnet hade förberett allt jättebra med allt från drinkar, tilltugg, mat, quiz och så vidare. Sällskapet var såklart på en lika oöverträfflig nivå 🖤. Jag längtar redan till vår nästa dejt! Det inkluderar givetvis även min nya bekantskap som var med. Jag har inte träffat henne så jättemånga gånger men vi går jättebra ihop.
 
Och jag längtar såklart till vår utflykt ihop. Bara fantasin kan sätta gränser! Personligen vill jag göra typ allt. Först var jag inne på en långweekend till Skottland, jag har länge velat åkt dit och dessutom så är det ju bara ett par flygtimmar bort. Men så tänkte jag att det kanske är bättre att planera något i en mindre skala, kanske framförallt då mina kompanjoner har barn. Och det finns ju jättemånga saker man kan göra som inte innefattar utlandsresor eller mer än två dygns rymning.
 
Typ en matlagningskurs, en spa-upplevelse, en hotellweekend eller (kanske det jag just nu är mest sugen på) en tur till Gekås i Ullared. Så länge det inte är under semestertider, fy sjutton. Själv var jag där för nästan exakt två år sedan (sist maj typ) och vistelsen var mitt i veckan (tis-ons). Det resulterade i att det var väldigt få människor där, vi behövde knappt köa till något.

Vi är bästisar!

 
En av alla fina bilder som Ellen tog på mitt bröllop.
 
 
Igår fyllde min bästis 30 år. Jag firade henne inte personligen igår men hon fick i alla fall några videos från mig när jag sjöng. Med ett snapchat-filter alltså (ändrad röst), man vill ju inte göra henne döv på hennes stora dag. Som jag skrev på andra sociala medier så har jag knappt några bilder på oss två som unga (yngre?).
 
En av de få korten jag har har jag dessutom klippt och fastklistrad som ni ser ovan. Kartongbiten jag limmade fast den var en gång reklam för en Monster truck-show som jag tagit hem till mitt rum. Jag ville väl pryda den med det finaste jag hade 😍. Men även om fotografier är en bristvara så har vi tusentals minnen ihop. Det vi gör idag kanske inte är lika hysteriskt roligt som sådant vi gjorde grundskolan men jag trivs nog bäst med att umgås idag när vi är vuxna. Och nu när vi båda är 30 så kan vi äntligen kafferepa med gott samvete! 😉
 
Grattis Bella! 

Vimmelbilder / Tankar om krogliv63 vimmelbilder på mig. Inte alls självkärt... Men hey, it's my blog liksom.
 
 
Av en slump såg jag att Uppsala.com skrev något om att man kunde se alla Valborgbilder genom åren. Där hittade jag även en del vimmelbilder från åren jag var ute för jämnan. Vissa bilder får förbli osedda men jag kan trots den rensningen ändå säga att jag skäms lite över vissa av bilderna jag valt att lägga upp här. Det känns som om jag aldrig kunde låta bli att kramas/lipa/klä mig fult/böja mig bakåt (?!). Men då detta är för ett liv sedan (främst 2006-2007) så tycker jag att jag är ursäktad.
 
Och till er krogråttor som alltid höll mig sällskap på Seven (och i vissa fall andra ställen) så kan jag säga att det inte fanns så många bilder på hemsidan jag nämne. Ifall ni, mot förmodan, skulle kolla utbudet. 90% av de jag lagt upp nu kommer ifrån min gamla bilddagbok. Det som skulle vara kul att ha kvar är även de videos som gjordes under dom Uppsala-kvällarna. Man fastnade ju även på dom ibland.
 
Jag minns särskilt en där jag hade en grå kort kjol och en ljusrosa långärmad tröja (jag minns det just för att det var den enda gången jag var rätt påklädd), jag stod och dansade vid en av dansstängerna som de hade på "scenen". Och fotografen gjorde en sån där "loop" (eller vad det heter, ni vet som i appen Bomerang) när jag åkte upp och ner. Vilken kontrast från idag! Kan för övrigt vara övertydlig och säga att det INTE är från kvällen jag stod vid stången i en av bilderna från kollaget ovan. Jag kom från en kväll i stadsparken och hade inte tänkt gå ut den kvällen, av kläderna att dömma.
 
Ps. Om någon skulle undra så kommer jag aldrig i mitt liv att sluta lägga upp gamla bilder. Det handlar som sagt inte om att leva i dåtid utan det handlar om att ha återblickar. Jag saknar inte den tiden ett dugg, även om jag såklart haft många roliga kvällar. Och väldigt många dåliga, jag ska inte försköna den peroden.
 
Suget att gå på krogen eller till öltält försvann för många år sedan. Jag har ingen åsikt om dom som är i min ålder och fortfarande roas av att gå ut på galej. Men jag har nästintill inget intresse för det och det är väldigt skönt att komma till det stadiet i livet. När man inser att det är ett sundhetstecken och inte ett tecken på att man är tråkig. Och jag har sagt det här förut men jag säger det igen. Det spelar ingen roll om man kommer till det stadiet innan man fyller arton eller när man är betydligt äldre.
 
Men, återigen, jag är glad att jag kom på det efter att jag varit nyfiken på utelivet. Jag har checkat av krogar, öltält, festivaler, hemmafester, förfester, efterfester och parker. Jag har ofta gått före i krogkön men har även blivit utslängd. Jag har gått ut med vakter men blivit hatad av bartenders. Jag har betalat öl i lånade enkronor och även köpt en 800-kronors-champage innan stängning (tog en klunk innan jag gick hem). Jag har checkat av det mesta känns det som. Sjukt nog handlar det här som sagt bara om ett par år (även om jag festade lite innan och efter det med), men ändå blev jag så otroligt mättad av hela konceptet.
 
Slutligen, det är ju inte bara bilder jag gått igenom på min gamla bilddagbok utan även tillhörande texter. Alla är otroligt pinsamma. Som under en bild som jag tagit på Sevens hemsida. Där har jag skrivit något i stil med "Jag är så trött på folk som varit på Seven typ två gånger och redan kallar sig stammisar. De kanske ska komma upp i våra siffror innan de gör det! Fast, vem bryr sig om sånt liksom...". Dubbla åsikter där eller vad? Haha. Nåväl, nu ska jag, iklädd min urtvättade Kakmonstret-t-shirt, titta på Frasier. Jag älskar att mitt liv är oglamouröst.

Systertid

Kylen fylldes med det självklara valet.
 
 
Jag vet att kuddarna inte är så fashion men jag väljer oftast mysighet framför snygghet.
 
Syster och svåger tog med sig mango, jordgubbar och glass.
 
Lillebrors första besök hos veterinären.
 
 
 
 
I måndags var syster och svåger här för grillning, umgänge och fika. Det var roligt och umgås och maten var så himla god! Jag är inte uppväxt i en grillfamilj och jag själv har aldrig varit särskilt intresserad. Jag menar, grillen vi äger köptes för ett år sedan och stod och dammade hela sommaren. Men nu kommer det att bli ändring på den saken!
 
Lillebror Bob var också med, såklart. Han blev lite rädd för vår porslinshund men förutom det så trivdes han! Igår förmiddag följde jag med honom och "matte" till hans första veterinärbesök. Han omringades av djurvänner och spännande lukter, vilket ställe! Vaccinet gick jättebra, han märkte ingenting. Men sedan skulle han testa att stå på "metall-bordet" för att redan nu vänja sig vid den. Oj, oj, vad läskigt det var! Jag har aldrig sett Bob krama min syster så hårt som efter det.

RSS 2.0