Amsterdam - Dag 5

De 9 straatjes - "9 little streets".
 
 
 
 
 
Bloemenmarkt; en flytande blommarknad.
 
 Detta var minst sagt min typ av butik! (Sjukt nog så köpte jag inte ett enda par, men kostade minst 15 euro/160 kronor paret).
 
 
 
Det är så underbart att upptäcka Amsterdam när baksmällan ger en käftsmällar var femte minut. Trodde ett par gånger att jag skulle svimma (på riktigt alltså) men höll modet uppe. Vi valde att ta en frukost bestående av hamburgare på en restaurang vid blommarknaden. Medium rare skule dom vara och jag vet inte hur jag tänkte, speciellt när deras medium betydde "vänd köttfärsen i tre sekunder innan du lägger dom i brödet". Jag höll på att dö lite när jag satt där med köttfärsen i munnen. Åt några tuggor innan jag resten av tiden satt apatisk och tittade ut genom fönstret. Jag var ett fantastiskt sällskap.
 
Vill man komma ifrån internationella kedjor så ska man besöka Negen straatjes. Där finns allt från små butiker, trevliga caféer, designinredning och antikvariater. Området är vackert och, i vårt fall, lite lugnare trots popularieten av dessa gator. Även en bakfull Sofia kunde uppskatta denna promenad.
 
På tal om kända shoppingstråk så är Bloemenmarkt känd i Amsterdam. De ska vara den enda flytande blomstermarknaden i världen. Jag är glad att vi besökte stället, men jag var ärligt talat inte jätteimponerad. Roliga presenter införskaffades av syrran, hur häftigt är det inte att få tulpanlökar därifrån? Annars så tror jag det är mer givande att vara där under våren - även om de säljer tulpaner där året runt. Men återigen, ha i åtanke att jag gick med känslan av att någon skjutit mig i huvudet med kulsprutegevär. Det kan ha påverkat mitt omdöme.
 
Jag var, trots mina beskrivningar av nära-döden-upplevelser, jätteglad över att få besöka dessa platser. Med det sagt så var lyckan obeskrivlig när vi sedan valde att spendera resten av kvällen på hotellet. Vi gick till ett omtyckt matställe (Wok to walk) där vi tog hem mat innan vi köpte snacks i en organisk livsmedelbutik. Kvällen gick åt att äta gott, spela kort och förundras hur länge en bakfylla kan hålla i, haha. Ärligt talat så var jag inte särskilt dragen kvällen innan men min varannan-vatten-regel glömdes bort.

Amsterdam - Dag 4

 
 

Här åt vi frukost - rekommenderas starkt!
 
 
 
 
 
 
 
Albert Cuyp Market.
 
Syster 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 När vi vaknade på vår fjärde dag så tänkte vi utforska vår närhet. Tidigare har vi ju främst besökt andra stadsdelar. Först så gick vi till Coffee & Coconuts, snacka om en Instagramvänlig frulle! Gott var det med. På vägen därifrån gick vi av en slump förbi den kända marknaden Albert Cuyp. Den var rätt klassisk innehållsmässigt, tyger ska vara det mest rekommenderade köpet där. Det jag köpte kommer i ett eget inlägg.
 
Sedan gick vi till Vondelpark, den sevärdhet som låg i princip bredvid oss. Det är Amsterdams största stadspark och sägs vara den kändaste parken i Nederländerna. 10 miljoner människor besöker den 45 hekatar stora parken varje år, både nederländare och turister. 
 
Jag fick en skräckfilmskänsla under vårt besök. Jag syftar inte på alla hundra cyklister eller den chi gong-utövande mannen på gräsmattan (nu förbjöds jag att fotografera honom, men jag lovar att han var en oblyg karaktär, haha!). Utan ni vet när man i skräckfilmer försöker rymma från något eller någon, och det slutar med att man hamnar på samma plats igen fast att man gått i en helt annan riktning? Så blev det i Vondelpark, vi gick en stund tills vi kom till det fina huset och fåglarna som ni ser ovan. Sedan gick vi vidare men hamnade efter ett tag på exakt samma ställe. Vi måste ju uppenbart gått i en cirkel tillbaka (parken är ju enorm, dessutom med genvägar som kanske är senvägar?). Men det kändes verkligen inte så, därmed fick jag en lite spooky känsla.
 
När vi kom tillbaka till vårt hotell gjorde vi oss redo för ett besök i Red Light District. Det är ju trots allt därför man åker till Amsterdam, typ. Tur att syrran hade en god flaska bubbel med sig, för den jag hade köpt smakade så jäkla illa. Sedan gick vi i spöregn mot det kända prostitutionsstråket. På vägen blev jag kissnödig så vi stannade på en liten pub där jag fick tömma blåsan och sedan fylla den med en öl. 
 
Lång historia kort; vi kom hem efter en lång natt på ett uteställe vid Rembrandt square. Vi kom alltså inte längre än så, men med tanke på hur roligt vi hade det så gjorde det inget! Ibland är det skönt att inte följa ens planering till 100% utan att låta ödet bestämma lite. Men det är klart, vid nästa besök så ska vi dit!

Loppisköp

 
 
 
 
 
I torsdags var jag och syster på en loppis några mil härifrån. Jag hade redan spanat in en tavla i bakgrunden på en av deras Facebook-bilder, och blev glad att den fanns kvar när vi kom. (Detta är alltså en loppis som har öppet typ två timmar i månaden så man bör vara där när de öppnar ifall man är ute efter något särskilt). Tanken var först att använda ramen till en förstoring av ett bröllopsporträtt på oss men jag är även väldigt svag föra motiv som denna.
 
Den där gjutjärnshyllan är något jag annars inte brukar fastna för. Om jag ens har sett någon innan... Men nu gjorde jag det, speciellt då vi har en tanke på att ta bort ett par fönsterbrädor i huset. Visst vore det fint att ha en blomma på den?
 
Jag gjorde av med hela 470 kronor på dessa två ting vilket inte är okej då jag ska spara pengar. Men till mitt försvar är att jag varit ovanligt duktig sedan jag kom hem från Nederländerna. Jag har bara ätit av det som finns hemma och jag har inte köpt bubbelvatten under ett enda arbetspass. Vilket visserligen inte är särskilt dyrt eller för den delen särskilt onödigt men det har blivit lite av en principsak med, jag måste kunna klara mig på kranvatten.

Amsterdam - Dag 3

En god frukost! Bortsett från att jag inte är ett fan av tjocka, torra brödskivor. Vilket halva mackan var.
 
"Big shoe" - borde finnas fler butiker som dessa i Swidän!
 
Cow museum.
 
 
Mouse Mansion. Som jag hade på min To-do-list och råkade gå förbi av en slump.
 
De kan sina ostar!
 
 
Badhuset vi besökte. Berättar mer om det nedan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min typ av middag!
 
En trappa man inte ska gå i som trött/full/blind.
 
 
 
 
Europas högsta gunga.
 
A'dam Lookout.
 
 
 
 
Anne Frank House. (Är det bara jag som tycker världen blivit lite tragisk när man till och med måste ta selfies framför en byggnad som representerar något så tragiskt?).
 
 
 
 
Under tredje dagen så tog vi en båtfärd på kanalerna efter frukosten. Det finns som sagt alla typer av båtturer, från röka-på-båtar till pizzabjudningar. Vi valde att åka i en Hop-on-hop-off-båt av praktiska skäl. Vi ville nämligen se Anne Frank House (att gå in var slutsåld sedan veckor tillbaka) och det huset låg flera stopp bort från oss - perfekt för oss som ville vistas en stund på vattnet.
 
Vi tittade på pampig arkitektur efter det, men man blir verkligen blind för det vackra efter ett tag. Inte bara för miljöerna utan deras byggnader och kyrkor. Middagen intogs på ett ställe vi inte planerat, hungern var ett faktum. En mysig "tradition" vi hade var att alltid ta en kopp kaffe i hotellsoffan innan vi gick upp på vårt rum. Gott och mysigt! Där fanns också hotellets katt, den var rätt charmig. Låg gärna bredvid besökare och vilade.
 
Jag höll på att glömma det viktigaste; det absurda badhuset! Eller så är det bara jag, den blyga svennen, som tycker det var ett märklgit upplägg. Vi skulle nämligen till ett badhus efter middagen (bilderna ligger helt i oordning ser jag nu...) och där hade de ett gemensamt omklädningsrum. Sjuttioelva olika bås låg som en labyrint i lokalen så tanken var att man skulle ta ett varsitt bås, hur man stängde de båda dörrarna in till dom var oklart. Vi hittade en större variant (för förälder och barn) med lås.
 
Duscharna var visserligen uppdelade men helt öppna med full insyn från simbassängen. Nu var väl tanken att man skulle duscha i badkläder, förstås. Men det var ändå en utformning jag inte var van vid. Vi ville inte släpa med oss handdukar heller så vi fick en varsin från receptionen, som var lika stora som en näsduk ungefär. Jag trivdes inte att gå med min näsduk och lilla bikini framför främmande män. Men man ska väl ta seden dit man kommer och vara mer öppen, I guess.

Amsterdam - Dag 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Smokeboat".
 
 
Första frukosten i Amsterdam blev på De Vier Pilaren i närheten av vårt hotell. Dom kan sina pannkakor i Nederländerna! Efter det besökte vi Ripley's - Believe it or not. Vår hotellreceptionist dog lite när vi nämnde det och jag förstår grejen, det är ju verkligen inget holländskt över det museet. Nej, kanalbåtar och 1600-talskonst var det som gällde! Men jag känner att allt ska inte handla om att omfamna kulturer utan att även göra saker som känns roligt. Eller gott, apropå vår middag den dagen (japanskt).
 
Efter det gick vi till deras Sexmuseum (Venustempel) och där gäller det inte att vara blyg. Jag är allt annat än pryd men jag blev ganska obekväm där inne. Inte nog med att man omringas av nakenbilder (gränsen mellan porr och erotik var hårfin ibland), ibland hade man även stönande ljud i högtalarna. En flashback till mellanstadiets sexualundervisning fick jag, när jag genant tittade mig omkring till de som stod nära. Typ som att jag kände mig skyldig som faktiskt tittade på något så syndigt. Och inte kunde jag väl stå där och begrunda en nakenbild i flera minuter, så jag var noga med att inte titta för noga - haha! Nåväl, 5 Euro kostade inträdet och det tycker jag man kan lägga för att besöka det lilla museet. Främst för att det inte direkt flockas med gallerier i det temat. (Likaså när det kommer till deras Cannabismuseum men det valde vi att inte besöka).
 
Mycket vardagsbilder kommer inte att läggas upp här då jag har så det räcker ändå. Men det var väldigt mysigt att stanna med jämna mellanrum för att ta en Heineken eller ett glas vin på ett trivsamt café. (Coffeeshops besökte vi inte). Jag tänker inte heller bombadera bilder på min syster då hon inte valt att vara med här. Hon har däremot en miljon på mig som jag ska sno vid tillfälle, bland annat när jag står bredvid en vaxdocka av världens längsta man. Men nu ska jag titta lite på mord innan jag ska sova, jag har gått från en 6-dagars-semster till en 6-dagars-arbestsvecka, vilken konstrast. Men man måste jobba för att resa har jag hört.

Amsterdam - Dag 1 av 6

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På planet till Amsterdam satt en medelålders man på andra sidan gången och petade näsan innan han, på ett väldigt odiskret sätt, tittade på vad som fanns på fingret. Sedan gjorde han likadant med andra näsborren. Lägg till en massa svettlukt (halva planet hade Crossfit-tröjor, oklart om någon duschat innan påstigning) och odörer av barnbajs. Men förutom det så gick resan väldigt bra! Bara grejen att sitta i ett flygplan mindre än två timmar känns ju oslagbart.
 
Vi bodde i världens minsta hotellrum men vi behövde inget mer än så, framförallt då vi i stort sett bara var där på nätterna, inte ens frukosten åt vi på plats. Men nästa gång (ja, vi ska återvända) så ska vi nog på närmare centrum för det var främst där vi hängde. I museikvarteret där vi bodde finns världskända konstmuseum men vi ville som sagt se mer än bara konst och historia. Även om vi såklart numera sett tavlor av Rembrandt och Van Googh - så jäkla häftigt! Men nu tar jag händelser i förväg.
 
Nästan 100 000 steg gick vi på sex dagar. Har ni inte varit i staden förut så kan jag förbereda er på att gå mycket om ni också vill besöka andra stadsdelar. Att cykla är dock det ultimata men det valde jag att inte göra. Främst för att jag inte vill dö. Cykeltaxi finns också (en av två saker jag ångrar att jag inte gjorde), däremot finns inga vanliga taxibilar i staden. Just för att alla gator är så små så finns det enormt många Mini Coopers i Amsterdam - gissa om jag var nöjd!
 
Fyra saker jag älskade med Amsterdam:
  1. Människorna! Amsterdam är en av världens mest besökta städer men ingen verkade less på turisterna - tvärtom! Hjälpsamma, glada och trevliga var bokstavligen alla vi pratade med. Jag uppskattade även att de älskar människor olikheter, och på det ämnet så var det trevligt att se så många olika stilar.
  2. Miljöerna. Man blir nästan blind för det vackra efter ett tag, för allt är verkligen iögonfallande fint. Kanalerna och broarna trängs med unika och mysiga byggnader.
  3. Servicen. Du behöver aldrig någonsin gå in på ett café och köa. Vart du än vill dricka eller äta så behöver du bara sätta dig så kommer någon och tar din beställning. Och frågar du om hjälp att hitta en plats så får du alltid ett utförligt och trevligt svar.
  4. Maten. Nu testade inte jag så mycket från det nederländska köket men allt jag åt var verkligen jättegott. Och det jag drack. Jag menar, ingen ogillar väl Heineken?

Fyra saker jag inte uppskattade i Amsterdam:
  1. Lukten av gräs. Det var inte oumbärligt men efter några dagar var jag riktigt less på att gå förbi någon som rökte weed. Cigarettrökande bordsgrannar utomhus är inte heller trevligt men det är man mer van vid.
  2. Priserna. Många beskriver det som attt kostnaderna ligger något under Sveriges prisnivåer, jag skulle snarare säga att det ligger något över.
  3. Cyklarna. Det känns hemskt att säga då det är synonymt med Amsterdam, ett enormt uppskattat och praktiskt färdmedel och såklart ett miljövänligt alternativ till att köra. Men med det sagt så kan jag inte säga att jag älskade att alltid ha koll på de tvåhjulade människorna. 
  4. Bristen på hjälmar. På det ämnet kan jag meddela att ingen använder hjälm i Amsterdam. Det spelar ingen roll om du är två, tolv eller sjuttio år. Poliser och kanske ett barn var de enda jag såg använda huvudskyddet. Vad man gör själv är en sak, men hur kan man strunta i att skydda sin treårings huvud?!

Hälsningar från Amsterdam

 
 
 
I tre dagar har vi varit här och därmed är vi halvvägs in i semestern. Ni kommer att bombarderas av bilder på kanaler, museum och vackra hus/byggnader framöver. Vackrare stad får man leta efter! Just nu orkar jag inte bjuda på mer än de enda mobilbilderna jag tagit.
 
Vi har hunnit gått runt 40 000 steg, gått på Sex-museum, åkt båt, besökt Ripley's, Mouse Mansion och sett huset där Anne Frank gömde sig. Mer detaljer och som sagt typ trettontusen bilder kommer när jag är på hemmaplan. Nu ska jag sova, imorgon väntar Red Light District. Vi lär ju även besöka Vondelpark då vi ändå bor bredvid den. Vi har hittills gått till andra stadsdelar, därav alla jäkla steg man tvingats tagit.
 
Godnatt!

Thailandsresa bokad!

 
 
Vecka ett; Khao Lak.
 
 

Vecka två; Ao Nang.
 
 
Det är helt sjukt att vi ska åka till Thailand två gånger detta år. Jag som tidigare varit livrädd för att bli en sån där svenne banan som återkommer dit gång på gång. Och nu ska jag dessutom till samma ställen som jag varit på tidigare (Khao Lak besökte vi 2012 och Ao Nang var vi som sagt i Januari). Men det var inte en självklarhet att vår kombinationsresa skulle vistas i just dom orterna, Koh Lanta var till exempel också ett alternativ. Men vi kände oss inte riktigt färdiga när vi åkte från Krabi sist. Och det andra beslutet byggdes mycket på valet av hotell. Hallå, en egen pool!
 
Det blir faktiskt tredje gången vi har en egen pool och lika många gånger har vi haft swim-out-rum. Självklart kostar det lite mer än en balkong men inte så mycket som man kan tro. Så det blir helt klart värt den kostnaden bara för att slippa trängas vid poolkanten. Är man ute och far hela dagarna kanske det är onödigt, men annars rekommenderar jag det starkt. Var medvetna om att dom rummen uppbokas rätt snabbt, vi hade nästan inga att välja på. Det som också går åt ganska fort är flygklassen Premium. Dels för att de är få platser (38 tror jag) och dels för att det helt enkelt är det bästa platserna. Vi nallade de sista två platserna bredvid varandra, hallelujah! Som ni minns så var jag väldigt lyrisk över den upplevelsen sist, snacka om att behandlas som en kunglighet!
 
Det är dock tur att min kära make dubbelkollade vad jag skrev in i bokningen. För jag hade "råkat" trycka in vegan-mat på honom, haha! Allvarligt talat, ta bort citationstecknena för det var på riktigt ett misstag. Usch vad dåligt jag hade mått om min köttälskande man fick en bönsallad till huvudrätt.
 
Men nu ska jag släppa denna resa för om tre dagar drar jag och syrran till Amsterdam, tjoho! Jag varvar exaltation och nervositet, men främst det sistnämnda förstås. Det beror på många saker men kanske främst för att jag är rätt ovan att vistas i en stad. Och inte vilken stad som helst utan en väldigt speciell och liberal sådan. Jag hänger ofta bland andra svennar i en turistort annars. Men det ska nog gå bra! Nu ska jag bara ta mig igenom en jobbhelg.

Drömskorna hittade!

 
 
 
Ecco "Skyler", 900 kr. Finns bland annat HÄR.
 
 
Ballerinaskor med en liten kilklack, man kan tro att det är ett önskemål som vore lätt att hitta men nej. Snarare omöjligt, vilket jag även tagit upp mer än en gång de senaste åren. Antingen är dom platta (och oftast från något billigt märke som gör att man får ont) eller så har dom klack. Sist jag shoppade så letade jag i tre butiker utan resultat. När jag väl hittade något liknande så var jag oftast mellan två storlekar. Eller så var dom för breda.
 
Idag var jag och gjorde ärenden i Uppsala där jag av en slump gick förbi Skoaugust. Till min glädje såg jag att de var återförsäljare av Ecco - mitt absoluta favoritmärke (förutom Nike). Jag skulle inte klara av en jobbdag utan mina älsklingar från de märket. Skorna jag hittade är av skinn så de lär hålla ett tag om jag sköter dom rätt. Till och med tjejen som jobbade där sa att det typ inte görs ballerinaskor med denna typ av klack. Skönt att jag fick henne i min protestgrupp.
 
På vägen hem så var vi omedveten nära skogsbranden som försigår just nu utanför orten. Vi åkte en annan väg från stan då vi tänkt handla på Thun's (och sedan ångrat oss). Plötsligt hamnade vi bakom flera bilar som stod stilla, flera gick sedan ut för att titta var som försegick. De förklarade att det brann i skogen där borta. Några minuter senare kom ett ledningsfordon. Vi tog beslutet att vända och ta en annan väg från Hallstavik till Östhammar. På vägen mötte vi brandbilar. Jag hoppas verkligen att de får bukt med branden.

Toppenköp

 
 Necessär; 80 kr på Åhléns. Strumpor; 40 kr på H&M herr, Pridehjärta; 60 kr (köptes på Levis). Samt rakhyvel-refill för äckligt mycket pengar...
 
Mugg med segångare-motiv; 60 kr från Lagerhaus.
 
Plastmugg med sugrör "Lazy Girls Club"; 20 kr (fast det står 30) från H&M.
 
Tights (halva REA-priset!) för 50 kronor; Stadium.
 
 
Adidas-byxor (för halva priset!), 400 kr från Intersport.
 
 
Herravdelningen på H&M har så otroligt roliga strumpor! Har man inte jättesmå fötter så kan ju såklart även tjejer handla där (som mina Kakmonstret-strumpor som ni ser längst upp).
 
Till min rymden-nörd till man så köpte jag strumpor med en Nasa-logga. Det finns, för er som också tycker om ämnet, fler artiklar i temat fast med "original-loggan". Både för tjejer och killar.
 
Twins 
 
 
Idag åkte jag och Syster Yster till Gränby i Uppsala för lite shopping. Jag har ju (tyvärr?) det mesta så jag var inte på jakt efter mycket. En necessär behövde jag då jag bara äger en och det räcker ju inte när man reser, bara duschprodukterna kräver ju en liksom. Det var så roligt att den jag fastnade mest för fanns på rean. Likadant gällde tightsen och Adidas-byxorna som jag också var på jakt efter. 
 
Sedan hittade jag, som ni ser, några riktiga Sofia-saker. Utöver den svart-vit-randiga necessären så är ju sengångare och Kakmonstret min grej. HBTQ är såklart också något som står mig nära hjärtat. Och den där "Lata tjej-klubben"-produkten... Jag säger bara såhär; tjejen som hjälpte mig i sportaffären frågade om jag skulle träna i byxorna jag letade efter och mitt svar var mer ett asgarv än ett svar i ord.
 
 Igår använde jag en långkjol för första gången! Som vanligt när jag fixar mig så tas inga foton men jag tänkte använda den i Amsterdam så då får ni allt se att jag kan använda annat än resårbrallor. Inte för att jag brukar älska att se mig på kort men ni fattar... Däremot tog jag 150 bilder på desto mer bildsköna människor så vänta er ett inlägg framöver om min lördag! 
 
Nu ska jag passa på att umgås med min kära make. Då vi båda har börjat att jobba igen så ses vi av naturliga skäl inte lika ofta. Och om en vecka så reser jag ju dessutom utan honom, det kommer att kännas lite konstigt. Samtidigt så är det inte första gången, det är närmare bestämt sjätte gången jag flyger iväg någonstans utan honom och istället har familjemedlemmar som resekompisar. Jag kommer att sakna honom men jag tycker att det är nyttigt med egentid med. Framförallt så ser jag fram emot att ha egentid med min twin. Vi har inte rest helt själva på elva år. Eller, vi gjorde det till Irland för några år sedan men väl på plats så mötte vi upp brorsan med kompisar så det räknas inte helt tycker jag.

Besatt av karta

 
 
 
I vanliga fall är jag typen som blir stressad av att planera in en massa aktiviteter på en semester. Tills nu, nu blir jag snarare lugnare av att få mer koll på läget. Jag har de senaste kvällarna suttit som klistrad framför datorn, närmare bestämt Google Maps. Vilken användbar tjänst det är! 
 
Jag vill inte kalla mig manisk, men jag känner en stor avkoppling när jag fastnar för saker. Det jag gör nu är att ha Amsterdams karta (i Google Maps) framför mig och sedan gör jag förslag på aktiviteter inför vår resa. Jag tittar på vilka caféer/restauranger/butiker som finns nära vårt hotell, ser över recensioner och bilder på de som fångar mitt intresse och efter det skriver jag upp alternativen. Avståndet och hur lång tid det tar att cykla och gå lägger jag också till.
 
Sedan söker jag på alla museum och liknande som jag fastnat för eller googlat fram. Jag noterar avståndet även där och vad som finns runt om de platserna. Därmed kan jag enkelt ge förslag på hur man kan spendera en dag, typ vilka affärer man passerar på väg till en aktivitet och vad för restaurang i närheten som jag dragits till. Nu menar jag inte att man inte kan gå in på ett random fik utan att jag ska skrika "MEN LISTAN DÅ! DEN STÅR INTE PÅ LISTAN!". Men Amsterdam har väldigt mycket av allt.
 
Fik man dricker öl på, fik man äter måltider på, fik man röker gräs på, fik man fikar på, fik som har öppet hela natten, fik med fokus på sina gaygäster, fik man spelar spel på, fik man lyssnar på musik på... Och då har jag inte tagit upp alla museum, och vi bor ändå i Museijkvarteret.
 
Idag blev jag väldigt förvånad över att jag hittade en faktapocket om Amsterdam i den lokala bokaffären. Med andra ord, jag - som ändå blivit jättemodern och lärt mig Google Maps - hittade en fysisk karta 2018. Med tårar i ögonen så kände jag att det kanske fanns hopp för mänskligheten ändå.
Förutom kartan så finns bokstavligen allt som man vill veta om staden; de olika områderna och dess sevärdigheter, event som sker, nödvändig fakta och praktisk information, användbara fraser, tips och så vidare.

En film i min smak!

Father of the year / Komedi / 2018
 
 
Mitt betyg: 3+
 
Handling:
När två polare i fyllan debatterar om vems pappa som skulle vinna ett slagsmål så hade de inte trott att den ena pappa skulle ta det allvarligt...
 
Det bästa med filmen:
Handlingen fick mig att ana att detta skulle bli en väldigt mödosam, stressande och pinsam film. Jag blev positivt överraskad, det var varken jobbiga karaktärer eller situationer. Filmen var snarare åt det lättsamma hållet och jag hade ett flin framme nästan hela tiden. Jag kanske inte skrattade ihjäl mig men jag måste säga att de höll en bra nivå hela vägen. Slutligen, David Spade är ju alltid en fröjd att se på! Han bjuder verkligen på sig själv.
 
Det sämsta med filmen:
Jag måste återigen erkänna att alla kanske inte uppskattar denna film lika mycket som vad jag gjorde, en del kanske till och med skulle kalla detta en b-film. Sanningen är att Netflix-rullen knappast har hyllats... Men ibland vill man inte se en Oscars-belönad film om smekande vindar. Utan enkel humor! 
Ps. Regissören heter Tyler Spindel. Vill kräkas i munnen. Det är det sämsta med filmen.

RSS 2.0