Försök se detta utan att gråta

 
 
 
HAR DU……?

Något gott i kylen: Jag har mest tillbehör. Det är inte särskilt tillfredsställande att snaska på bostongurka eller fiskdressing liksom. Köpte dock hallonyoghurt idag. Den kommer passa perfekt till min asdyra müsli. Min duobästis Bella tipsade förresten mig igår om den HÄR müsli-kalendern. Varför införskaffa en julkalender med chokladbitar när man kan välja detta? ♥

Någon favoriträtt: Sushi, definitivt. Men jag är även riktigt svag för fetaostfyllda köttfärsbiffar med tzatziki, stark köttfärssås och denna kräftsoppa. Det jag oftast stoppar i min matlåda är dock "crispies" eller "Fish & Crisp" (båda från Findus) med ris och Felix fiskdressing "Dill och citron". Det är det enda jag har i kylen på mitt jobb, utöver senap då givetvis. Jag lade häromdagen till några kokta sparrisar till den maträtten. Det var så gott att jag bokstavligen ville gråta.

Några framtidsplaner: Jag har uppfyllt de flesta planerna jag haft vilket innefattar att bli en Svensson; jag har köpt hus, skaffat körkort, blivit anställd och gift mig. Nu fattas bara en Mini Cooper och bilbarnstol i den. (Inte imorgon alltså). Annars vill jag resa mycket samt göra ett avtryck. Om det blir att starta en müsli-klubb, skriva en bestseller eller bli E-types kändaste stalker återstår att se.

Gymkort: Det är svårt att tro att jag varit en riktig gym-girl. För en tid sedan presenterade jag mig för ett butiksbiträde då min make var tjenis med honom. Varav han säger "jag vet, jag har sett dig på gymmet". Visst, jag känner också igen honom från svett-salen men jag trodde aldrig i mitt liv att jag skulle förknippas dit. Åtminstone inte efter tio år. Det är skönt att en soffpotatis som en annan ändå kan ses som "tjejen som lyfter vikter".

Några MVG:n: Tveksamt, åtminstone inte i slutbetyg. Att jag aldrig fick det i Bild har jag fortfarande inte förlåtit min högstadielärare för. Jag såg henne på cykeln senast igår. Jag hade lust att putta ned henne i en förmultnad lövhög och hota henne med en syntetpensel. Men nej. "Be the bigger person" intalade jag mig själv och gick vidare med mitt liv.

Något beroende: Jag har varit rökfri i 89 dagar idag (men vem räknar). Så nu finns det officiellt inte något jag är beroende av vilket egentligen är helt sjukt. Det är klart att jag skulle ogilla att vara utan vissa saker (även om jag inte kommer på något nu) men inget slår behovet av nikotin. Eller ja, det var själva vanan framförallt.

 

VEM……?

Avskyr du: Ingen som jag har träffat. Sedan fylls media med obehagliga människor som gör mig illa till mods. Kalla mig dåligt uppdaterad, men jag klarar inte av nyheterna längre. Men jag försöker att intala mig själv att alla människor är snälla i botten fast nyheter bör innehålla självmordsbombare och inte kattungar om det ska kallas information.

Längtar du mest efter: Johanna, såklart. Men jag funderar starkt på att åka till Sundsvall i höst. Jag har varit på hotellet i Södra berget på min möhippa samt på min första E-type-spelning, men jag har aldrig övernattat där. Och det vill jag verkligen! Utsikten är outstanding. Jag brukar få se den på frugans snap:ar.

Stör du dig på: Ganska många då jag anser mig vara bäst. Skämt åsido men igår så fick jag en påminnelse om hur självcentrerad jag kan vara. Vi hade ett personalmöte och vår chef hade tagit med en tårta. Jag tänkte "vad gulligt att hon vill uppmärksamma och fira min anställning!". Men det var såklart inte på långa vägar därför vi skulle fika (utan för att sommaren gått bra) men hela världen måste ju kretsa kring mig ibland... Gud så pinsamt om jag hade sagt något, haha!

Gosar du med: Jan-Erik från Humlegatan. Skojar bara, jag är lyckligt nygift så detta svar är givet. Och för en gångs skull kortfattat.

Lagar mat: Vi delar upp det ganska lika i detta hushåll, kanske karln gör det lite oftare. Kött vägrar jag tillaga så det är hans grej.

Dammsuger: Vi delar upp det men men jag skulle nog säga att jag gör det lite oftare. Det beror mest på att jag har svårt att lita på andra bär det handlar om det 😉. Dammsuger man inte som mig så får det vara.

 

VILKEN……?

Tidning läser du: På tal om beroenden så har jag klippt bandet med mitt tidnings-missbruk. Jag läste alla kändisskaller-tidningar förut. Nu köper jag svindyra mord-tidningar. För inspiration.

Buss åker du oftast: Det är sällan att jag åker buss men gör jag det så är det alltid till Uppsala. 811:an som bussen så fint heter.

Dag fyller du år: Den 29:e januari. Så om 124 dagar så blir jag 30. Makalöst. 

Årstid föredrar du: Våren. Lagom varmt och inte särskilt många åttbenta äckeldjur ute.

 

VAD……?

Gör du nu: Dricker O'boy, har ID på tv:n (bästa kanalen) samt känner lycka över att jag jobbar eftermiddag imorgon. Eller att jag för den delen har en 13-timmarsvecka (plus ett möte, men dock).

Gör dig till en bra människa: Jag har såklart många dåliga sidor vilket hade varit lättare att skriva om. Nåväl. Jag tycker att ordet ödmjuk beskriver mig väldigt bra. Och jag anser mig vara väldigt artig (ibland på ett överdrivet sätt) och jag försöker att få andra människor att känna sig delaktiga och omtyckta. Sen att jag kan vara värdelös på att höra av mig till mina vänner hör inte hit... Till mitt försvar så vill jag alltid väl även om jag ibland fokuserar för mycket på mina egna behov.

Vill du arbeta med: Jag har fortfarande inte kommit på det. Självklart så vill jag vara kvar på mitt jobb i tusen år till. Men ärligt talat så är jag nog inte en person som brinner för vården lika mycket som vad jag passar att vara där (med risk för att låta självsäker). Jag är mer en skriva-fotografera-designa-tjej. Jag hoppas att jag en dag om ett ex antal år vaknar upp och tänker "nu har jag det, jag ska bli egenföretagare och göra detta". Eller "jag struntar i hur läskigt det känns - jag ska börja den där universitetsutbildningen!". Vi får se när det sker.

Är roligast just nu: Bilden längst ned. Jag tittade på en spännande och tragisk morddokumentär och helt plötsligt säger mannen det där. Jag kan fortfarande inte sluta skratta, det låter så makabert!

Har du på dig nu: Svarta byx-tights som jag fått av Sara eller Mickan (de gav mig ett varsitt par) samt ett svart linne. Jag är emo.

Äger du för skor: Åtta av tio skor jag äger är Nike-dojor. Bekvämlighet först! På jobbet mår mina fötter bäst av Ecco. Det viktigaste för mig är att skor ska ha bra sulor och noll centimeter klack.

Läser du för bok: Jag läser inga böcker men jag funderar på att börja med ljud-böcker. Dock så tog det tio år för mig att skaffa Spotify så man får ha tålamod när det kommer till mig och nymodigheter. Johanna har börjat med en lista av saker hon vill att jag tittar/lyssnar på eller liknande. Just för att det inte är någon idé att få mig att testar nya saker på en gång. Även om jag vet att jag kommer att älska det (som senaste tipset hon gav mig; Rättegångspodden. Poddar känns för modernt för mig).

Ska du göra nu: Jag ska göra en skagenmacka och titta på ett mord. Har faktiskt bara sett en dokumentär idag!

 

Som han alltså hittade i frysen... (Bild som svar på vad jag tycker är roligast just nu).

Nu ligger jag svampigt till

 
 
 
 
 
 
Hösten är lite ångestladdad för mig. Jag menar inte att jag får höstdepressioner, för jag mår lika dåligt under alla årstider (he, he...). Utan för att det är den värsta tiden på året om man har en kraftig araknofobi som en annan. Anledningen till att jag skrev den benämningen och inte den mer tydliga varianten beror på att jag till och med har svårt att skriva ordet, så illa är det :).
 
Men trots detta så är det ju den vackraste årstiden på året! Vi får se om jag tar några löv-bilder i år. Det börjar nämligen bli en tradition att jag aldrig tar mig tid till att göra det innan bladjävlarna ramlar ned. Från det ena till det andra: När detta inlägg publiceras så är jag inte vid datorn. Men då jag är en storbloggare så måste jag ju tidsinlägga inlägg för mina läsares skull. Skämt åsido, men jag vill ta vara på de följare jag har.
 
Dock kände jag mig som en riktig bloggfräsare när jag för en tid sedan fick en förfrågan om ett samarbete. Dessutom på en av mina favoritting här i livet (nallebjörnar). Men när jag skrev tillbaka att jag gärna ville det så fick jag inget svar från företaget. Inte särskilt professionellt, eller hur? Och vem fan lockar med gosedjur och sedan inte fullföljer det? För er som inte är som mig och har fastnat i en femårings utvecklingsstadie så kan ni jämföra det med att ni lovas diamanter men ändå får stå lottlösa i slutändan. Det känns med andra ord förjävligt!

Rutiga Favoriter #Bonprix

Lätt vadderad duffel/ytterrock: HÄR
Rutig kappa, bouclé, 3 färger: HÄR
Stickan klänning med knytband, 3 färger: HÄR
Klänning med resår (svart/benvit): HÄR
 
 
Jag tycker verkligen om den här veckan på mitt schema, då går jag av på tisdagen klockan 15 och börjar inte att jobba förrän exakt tre dygn senare. Och även om jag har en jobbhelg så jobbar jag förmiddag på lördagen och eftermiddag på söndagen så jag hinner roa mig om jag så vill. 
 
Jag har annars gjort allt jag mår bra av dessa två dagar; umgåtts med syster, tvättat (älskar det!), löst korsord, fotograferat naturen och tittat på svenska reality-program. Vad jag ska göra nu vet jag inte riktigt om jag vågar erkänna. Jag ska nämligen fortsätta med mina Tack-kort. Igår var det liksom fyra månader sedan jag gifte mig... Fördelen med det är att korten kommer att sändas extremt sent oavsett om jag skickar dom idag eller om två veckor.
 
Slutligen så vill jag tillägga att det inte är så att jag inte vill tacka mina fina gäster för deras närvaro och presenter. Men det handlar i detta fall inte om att beställa hem ett kort från internet där alla får samma text och sedan skicka iväg det. Jag vill göra det mer personligt än så. Och när projekt känns stora så har jag en förmåga att antingen dra ut på det eller bli manisk och inte göra annat än just den saken. Jag önskar att det hade blivit det sistnämnda...

Burkfrukt & Dumburk

När man vill äta fruktsallad men inte orkar göra en: köp konservburkar med frukt. Och den färska frukten låter du din syster skära upp.
 

Couple-date-night (eller något). Ps 1: Ja, jag har för mycket i hyllan men jag har sjukt svårt att rensa den då jag älskar varenda pryl. Ps 2. Ja, jag har för många kuddar. Ps 3. Har beslutsångest om vilken färg jag ska måla väggarna i, jag funderar på nougat eller grått.
 
Igår adopterade vi en växt och en elefant. De blev jättebra under trappan. Allt som fattas nu är ett nytt golv och nya väggar/lister.a
 
Elefanten heter Gilbert (på riktigt alltså, det står på lappen) och är egentligen en dörrstopp. Han kFruktostar 120 kronor på Coop.
 
 
Igår blev det en halvspontan träff med syster och svåger. Vi åt frukt med grädde/glass/vaniljsås/chokladsås och pratade framför elden. På TV:n alltså, det är verkligen mysigt att slå igång det på Netflix. Den som visar fiskar i havet är ganska mysig med. Tills koralldjuren får mig och syster att må illa.
 
Vi tittade på en film som heter Population 436. Den var bra tycker jag, om jag kan säga så trots att jag knappt tittade på den. Jag babblade med syster, drack öl och sprang omkring mest. Nu ska jag ta och äta fruktrester och må bra över att det är helg. 

Presentkorg - Tips


Presenterna jag köpte. Mina favoritgåvor är boken Hjärngympa samt slipsen (finns att köpa HÄR). Alla möjliga pepparkaksformar finns HÄR. (Pappret ni ser i bild är en beskrivining av vilka praliner jag valde ut åt pappa).


Korg från Granngården; 249 kr (48 cm i handflätad pil). Rymmer mycket!
 
Pralinhuset rekommenderar jag starkt! Där kan man välja vilka praliner man vill ha och de stoppar sedan ner dom i en ask (de kostar 10 kr/st) Jag köpte som ni ser mer än så och det bästa av allt är att allt är hemmgjort.
 

Så här såg korgen ut när alla gäster lagt ner sina saker.
 
(Jag hittade inga andra bilder på korgen jag först gjorde utöver en från Snapchat tyvärr).
 
 
Jag brukar sällan vara den som vill ansvara för saker i festsammanhang. Men då denna uppgift innefattade shopping så ville jag givetvis ta på mig detta. 
 
Med risk för att låta som en expert efter att ha gjort en enda korg så vill jag ändå ge tre tips i ämnet:
 
  • Kombinera gärna minst två "intressen" i en present, om personen tycker om många saker och du vill spara pengar. Som i detta fall: Min pappa tycker om golf och (fin) choklad vilket jag kombinerade (handgjorda golfbollar i vit choklad). Han tycker även om pepparkakor och jazz, därmed köpte jag pepparkaksformar i jazziga instrument. Han är en samlare av motivslipsar samt har ett intresse av cykling, ni kan därmed förstå vad jag valde för motiv på presenten ;).

  • En presentkorg behöver inte vara en korg. Jag ångrar inte att jag valde den, men såhär i efterhand kan jag tycka att det vore bättre att köpa något billigare och mer användbart. En fjärdedel av pengarna jag lade på detta gick till själva korgen som säkert inte ens kommer att användas. Man kan ju faktiskt ge en presentpappersklädd låda, en snygg förvaringsbox eller egentligen vilket "kärl" som helst.

  • Gör korgen till ett gemensamt projekt. Nu gjorde vi snarare ett mellanting (där jag ansvarade för någras presenter och vissa gav sjävla) men att alla lägger ned något tycker jag är en jättebra idé! Det ultimata är om man gör en lista med olika alternativ som gästerna kan välja ifrån. Men till skillnad från en vigsel brukar en presentkorg innehålla lite billigare saker. En bra idé är även att allt inte ligger synligt i korgen, att använda sig av presentpapper på några saker är både fint och roligt. Använd gärna en förbestämd färg!

Mitt tal till pappa

 
 

Som Agatha Christie känner sig utan sina mord,

kan jämföras med mig när jag skriver utan rimmande ord.

Men är det någon som uppskattar ordlekar så är det ju du,

inklusive din korsordspartner till fru.

 

Överhuvudtaget så är vi lika du och jag,

precis som dom säger om äpplet och dess gravitationslag.

Jag är tacksam för att jag inte fallit långt ifrån dig kära far,

för våra likheter är det dyrbaraste jag har.

 

Min fil-med-müsli-gen ser jag som en viktig del av mitt DNA.

Och denna vackra ögonfärg du gett mig är ju väldigt trevlig att ha.

Jag är även glad över att jag fått ditt arv på en motsatt nöt-allergi,

för en kvarg-mumsande mandelhatare vill man ju inte bli.

 

Kärleken för matte och avskyn att gå långsamt är andra likheter mellan oss,

men vårt intresse för fotografering är störst, förstås.

För att få se världen genom ett objektiv

har du uppmuntrat mig att göra i hela mitt liv.

 

Jag har tyvärr aldrig förstått mig på varken bridge eller politik,

men är det något du lärt mig så är det mörkerrumsteknik.

Jag glömmer aldrig när resten av familjen låg på en bulgarisk strand,

medan du och jag stod i badrummet och framkallade bilder för hand.

 

Ensam ansvarare för att jag älskar ABBA är vårt kära födelsedagsbarn.

Du har tagit mig till både musikalen och en hyllningsshow med Eldkvarn.

Det minnet som ändå gör mig mest glad

är när du hittade deras scenkläder gömda i vår huvudstad.

 

För på den tiden så fanns det inget museum konstigt nog,

men du lokaliserade ändå de utsvängda brallorna och vi drog.

I övrigt så har Chess låtar som jag förknippar dig till,

för att inte tala om Rose garden av Kvinnan från Nashville.

 

Annars känns ju 60-tal som din typ av genre, och jazz likaså.

Även om det sistnämnda kanske inte är något jag förstått mig på.

Men det är även våra olikheter jag värderar. För visst vore det trist

om jag också vore en golfspelande körsångare till cyklist?

 

Dina yrken får ej glömmas, för hur mer praktiskt kan det bli

att om jag blir psykopat så får jag gratis terapi. 

Och trots att min kunskap om politik ligger på en treårings nivå,

så får jag en motsatt känsla på valdagen då det är min pappa jag röstar på.

 

Jag skulle nog under hela denna kväll kunna fortsätta

men jag måste nog ändå nu en punkt sätta.

Istället vill jag be er att greppa glaset som ni framför er har

och höja det för vår älskade farfar, make, vän, pappa och svärfar!

 

Skål, Kram och Grattis på din 70-årsdag!


Pappa 70 år 🎈♡

 
 


Min bästa accessoar? En hållning som en ostkrok.


Jag måste, förutom att visa upp mina fina familjemedlemmar, även visa mitt hår då jag igår plattade det för första gången på typ ett år. (Lite skillnad från när jag gjorde det dagligen).
 

En glad familj och en spännande förrätt.
 

Världens bästa "icebraeker" var dessa glasunderlägg/munnar!
Underbara människor!


Varmrätten var fisk, fast de skojade om att vi skulle få kött. Antagligen för att jag (och till slut syster) terroriserat dom per telefon om att få svar på vilken fisk på menyn de har. 


En av två efterrätter, barnsligt gott.
 

Efterrätt nummer två och vår huvudperson.
 

Jag ska ha bilder på vad presentkorgen innehöll men jag hittar dom inte. Återkommer om det!


Tre syskon och en svåger pekar på en suspekt tavla.
 

Efter att jag hållit historiens sämsta förklaring om den ena presenten (korgen) så tog min bror över och, på ett mycket bättre sätt, berättade om den andra gåvan. Vilket var ett presentkort på en ny keyboard.


Jag älskar denna bild på min syster och svåger!


Min make och brorsdotter spelar på flygeln.


Brorsan min.
 
 
Igår fyllde min älskade pappa 70 år. Det är sanslöst att tänka på hur fort tiden går, det känns som det inte var länge sedan vi firade hans 50-årsdag. Då besökte vi Cypern, Israel och Palestina vilket var min första vistelse utomlands (utöver norden). Helt plötsligt har det gått två decennier men på något vis så trivs jag bättre med det. Att vara ett barn är underbart men det har verkligen sina fördelar att vara vuxen tillsammans med andra vuxna. Man håller sams med sina syskon, man har mer gemensamt med sina föräldrar och man kan föra en normal konversation med familjens vänner :).
 
Vi åt en god middag i en herrgård som ligger i grannorten. Det var en god mat och en fantastisk miljö men det bästa var givetvis människorna. Huvudpersonen, min pappa, visste givetvis att han skulle bli firad men inte vart eller med vilka (okej, att familjen skulle vara där kanske var underförstått). Han blev mer än nöjd med dagen och gästerna! 
 
Jag höll mitt livs första tal igår. Även om det bara var för de närmaste så var jag nervös. Tack och lov så höll jag och syster låda efter varandra så därmed kändes det bättre. Vi fick väldigt mycket beröm efteråt vilket värmde. Och pappa blev givetvis jätteglad! Mitt tal kommer på bloggen imorgon för er som vill läsa. Eller om man ska kalla den dikt? Jag har trots allt väldigt svårt att skriva till någon utan att rimma.

"Rör inte mammas leksaker!"

 
 
Jag hittade några "vill-ha-saker" från Varuhus1.se. Men jag har lagt ett köpförbud på mig själv så detta får bli en annan gång. Jag ska visa framöver varför jag inte tillåter mig att spendera mer pengar. 
 
Men för er som vill spara en slant så hittade jag precis av en slump en utförsäljning som ni kan gå in på. Sidan heter Cuteness och de mesta har en rabatt på 50 eller 60 procent. Det är mest "prylar" som man kan hitta där. Själv hittade jag en Kakmonstret-mugg men jag måste som sagt tygla mig själv.
 
På tal om min barnsliga sida (som ni ser ovan) så berättade jag aldrig om sist jag fick barnbesök. Jag vill inte vara den tråkiga tanten som inte tillåter lek. Men ändå märker jag själv att jag blir en sådan person. Först började det med att pojken hade tagit fram ett par av mina muppar som jag har i hyllan. Varav jag med svetten i pannan förklarar att "det är väldigt viktigt för mig att endast köpa gosedjur med som har lapparna kvar". Jag kunde lika gärna ha sagt "dessa djur ska vara hela och rena, jag vill inte att barnhänder rör dom!". Vilket jag givetvis inte menade (typ, haha) men det lät verkligen så.
 
Sedan hade han tagit en sköldpadda (också ett gosedjur, jag har ett dussin i tv-rummet...) och tappat den i "dörrkarmen" till altanen. Jag sitter där ute med mitt kaffe och försöker att vara förståndig nog att inte bry mig. Tänker att det gör ingenting att Malte (eller om det var Greta) ligger där. Ytan var dessutom ren så det fanns inget att oroa sig för. Men nej, psyko-Sofia kommer fram, jag reser på mig snabbt och tar upp den. Säger något om att "min sambo tycker om den här" i ett sista depserat försök att skylla ifrån mig. Min man bryr sig inte ett dugg om att mitt bästisbarn leker med mjukisdjur, förstås. Det är jag och enbart jag som har den skallskadan. Och, om det är någon slags ursäkt, så kommer jag nog vara lika hård om jag själv får barn. IKEA-grejer är en sak. Men det finns ett par djur som mina ungar inte kommer att få röra förrän de är gamla nog att köra bil.
 
Ps. Jag gav denna sötnos cupcake-leksaker så en jättehemsk tant är jag faktiskt inte även om det sannerligen låter så.

Fast anställd!

 
 
Fikabröden ovan är faktiskt enbart till mig själv. Visst hade jag tänkt att fira stort men när man går in till ett café på tom mage så kan det gå hur som helst. Speciellt då det inte fanns några bakelser, då fick jag kombinera det hela med fem andra olika mindre bakverk. Nåväl, de kommer att gå åt.
 
Och det är ju inte varje dag man blir fast anställd. För mig är det i alla fall första gången. Men även om det känns jättestort så är det ändå inte det på något vis. Jag kan jämföra det hela med när jag gifte mig; det känns som en enorm livshändelse. Samtidigt är det ett naturligt steg att ta. Jag har trots allt haft mitt schema/vikariat där i ett år nu. Plus att jag varit vikarie där 3,5 år innan (plus två år om man räknar min tid där på det ljuva 00-talet).
 
Nu ska jag fira vidare med en tupplur på soffan. Det har varit så mycket de senaste dagarna att jag känner mig helt utmattad. Jag var på en föreläsning idag också vilket gjorde mig jättetrött. Inte för att han var tråkig utan för att jag är ovan att sitta och koncentrera mig i flera timmar. Jag insåg att jag aldrig skulle kunna börja studera igen.
 
Ps. Jag var för övrigt osäker om jag skulle publicera detta på Instagram. När jag för ett år sedan skrev om vikariatet jag fått så fick jag ett ganska stort gensvar både därifrån och på FB. Så pass mycket att jag fick känslan av att många trodde att jag fått en anställning. Så jag blev lite orolig över att mina följare nu skulle få en déjà vu och typ tänka "gratulerade jag inte dig precis för detta?". Men med risk för att låta spydig; det är i så fall inte mitt fel om folk tror att vikariat betyder tillsvidareanställning.

RSS 2.0