Vinkväll med vänner

 
 
 
 
Då jag och bästisarna värderar kafferep lika mycket som vinkvällar så bokade vi inte både och sist vi gjorde planer. Det var som vanligt jätteroligt! Efter massa babbel och brädspel så hann klockan bli halv fyra innan jag kom hem. Det tog ungefär tolv timmar innan jag kunde gå ur sängen för att äta frukost. Jag var inte direkt bakfull men otroligt trött. Tack och lov fann jag energin till att köpa pizzor. I väntan på den medicinska degen så hämtade jag lite papper på jobbet.
 
Allt som saknas är en underskrift från mig - sedan är jag officiellt fast anställd från och med den första september! Det blir 4,5 år sedan jag började på gruppbostaden och exakt ett år sedan jag fick ett vikariat/eget schema. Jag är så otroligt lycklig över att få chansen till att bli en del av inredningen :). Så om en månad ska jag fira! Idag firar jag förresten att jag varit rökfri i en månad. Det har gått väldigt smidigt! Till och med igår så var jag inte särskilt röksugen fast att jag drack vin som att det inte fanns en morgondag.

Mysiga Motiv

 
 
Ni vet att jag inte riktigt kan växa upp vilket jag tycker är en bra egenskap. För man ska aldrig sluta med sådant som gör en lycklig, och visst blir man glad av motiven ovan? Jag vill ha varenda en. Vill man inte köpa någon till sig själv så tycker jag att de skulle vara en perfekt dop,-eller födelsedagsgåva.
 
Bilderna kostar, bortsett från rea-produkter, 299 norska kronor och uppåt broende på vilken storlek som önskas. De passar bra i IKEAs ramar och är tryckta på kvalitetspapper. Mer information och fler motiv finns HÄR.

Våga vägra baka

Moccabakelserna var lite för söta för min smak, men de gör sig fina i bild så vad gör man inte för konsten. Jag lade för övrigt nästan 350 kronor på fikabröd. Allt för att slippa baka!
 
Vår nyinköpta elefant (jag vet, vi är ett gosedjur från att bli wierdos) uppskattades av "lillebror".
 
 
Idag hade vi ett efterlängtat besök av min barndomsvän, hennes man och en av deras pojkar. Jag hade lovat dom att jag skulle baka men de blev säkert inte chockade över att jag istället köpte fikabröd i sista sekunden. Jag försökte ljuga om att jag gjort dom, men då caféts företagsnamn bokstavligen stod på bakelserna (i choklad) så blev det svårt att låta sanningsenlig.
 
Men i helgen ska jag besöka familjen igen och då ska jag banne mig ta med mig en fruktflarn! Har länge velat bakat det. Allvarligt talat, finns det någon vackrare pajkaka? Nu ska jag visserligen inte ta något i förskott. När jag är färdig ser det säkert ut som en korsning mellan roadkill och spya. Men huvudsaken är att det smakar gott. Okej, för att ha rimliga krav: så länge jag inte förgiftar någon (speciellt mycket) så är jag nöjd.

Jag äger en egen dator!

Jag passar på att lägga upp en bild där man ser vårt nya insynsskydd som vi smackade upp härmodagen. Nu kan man sitta i bara mässingen och sola, om man så vill.
 
 
 
Sedan många år så har jag använt (läs: tagit över) min sambos dator. Vilket märks ganska tydligt det alltid är sjuttioelva mappar på skrivbordet varav en är hans. Det tragikkomiska är att när han väl ska använda datorn, vilket typ är en gång i månaden, så är den i stort sett alltid urladdad. Så det där med bärbar dator har han knappt fått upplevt stackarn. Det är med andra ord en stor lycka för både honom och mig när jag numera äger en egen Asus. 

Dejtday with wifey

 
 
 
 
 
 
 
 

Idag har jag haft världens mysigaste dag med Johanna ❤. Vi började vår dateday med att ta med oss en varsin, stor (finns det någon som lyckas ta plocksallad som inte väger under tre kilo?) sallad till Sjötorget. Efter det tog vi en gofika på altanen innan vi låg i solen, lyssnade på musik och pratade. Jag blev både varm om huden och i hjärtat. Vad jag älskar denna tjej!

Stalker-drömmar

Hemgjord pizza, konstiga ostar och lite kaninmat.
 
Lägg märke till fåglarna som går över vägen (höger i bilden).
 
Bilarna brukar rätt ofta få stanna och vänta på dessa gångtrafikanter. Sist var det en polisbil som fick stå där. Inte har de bråttom heller... Haha!
 

Jag svär: jag har inte rört denna bild. Ändå ser jag super-retuscherad ut. Men tyvärr, jag har inte en 16-årings hy. Och ja, jag har fortfarande seriemördar-ögon och en tydlig bekymmersrynka. Som för övrigt inte minskar min psykopat-look.
 
 
Nu har jag mitt livs första semester! Visst, jag tog ledigt i samband med bröllopet. Och jag har under min tid som vikarie inte alltid jobbat en hel sommar. Men detta är första gången jag valt sommarveckor. Är för övrigt evigt tacksam att jag fick en sen semester trots att det är mer rättvist att jag skulle ta ett par tidiga veckor.
 
Igår ringde jag min syster för att boka in en dejt. Hon och svågern var på väg till våra föräldrar där även ena brorsan befann sig. Så jag och maken tog våra racercyklar (nåja) och drog dit för lite middag och balkonghäng. Jag fick även min första stalker. Skämt åsido, men min arbetsbästis var i huset bredvid och smygfotade mig.
 
Tänk om man kunde ha en riktig stalker - vilken komplimang! Att varje morgon få telefonsamtal med rogivande andetag/stön och att varje kväll få se hur någon lägger sin fritid med att stå i skogen och titta på en. Att få spännande brev på posten där innehållet kan vara allt från fotografier på när man sover till handskrivna brev. Där kanske innehållet är att osthyvlas till döds och sådana djupa saker som endast riktigt bra poeter kan skriva om. En dag, kära läsare, en dag...

Artiga barn och en otrevlig Sofia

Super-posar'n. Skulle kunna stylat denna outfit bättre men jag orkade inte.
 
Det bjöds på hamburgare!
 
Chokladbollar och cheesecake åts - såå himla gott!
 
 
Häromdagen var min gudson här med sin mor. Vi invigde altanen för i år och gjorde en (välbehövlig)glassrensning. Och häromdagen fick jag turen att träffa dom igen, då min gudsons storebror fyllde tre år. Han är för övrigt världens artigaste kille. När vi skulle åka till Thun's sist så kom han fram till bilen och sa "kör försiktigt!". Han är alltså TRE år. Vid den åldern så kunde jag inte ens den meningen. Och jag struntade fullständigt i andra människor fram tills att jag var typ tolv... Efter det kompenserade jag i och för sig det hela med att göra min omgivning obekväma genom att vara FÖR artig och be om ursäkt för min existens. Men det hör inte hit.
 
Igår var jag förresten inte särskilt artig. Jag pratade med en tjej i en växel, blev irriterad och lade i princip på luren i hennes öra. Kom senare på att hon dels har mitt personnummer, dels hade det samtalet på inspelning. Men jag orkar inte bry mig. Jag ligger som sagt på plus-sidan, och är värd att få ett utbrott någon gång ibland.

När journalen förolämpar en

 
 Mackor och Mord & Mysterier - finns det något bättre?
 
 
Till något helt annat - nämligen journaler. Jag är som vanligt överdrivet gammalmodig när det kommer till vissa tekniska saker. Som att logga in på 1177:s tjänst "Vårdguiden". Jag trodde att det skulle kräva en timme framför datorn och sedan två-tre dagars väntan på att en kod ska skickas i brevformat. Vilket varit anledningen till att jag dragit ut på det. Sanningen är att det tog 4,5 sekunder med hjälp av ett mobilt bankID.
 
Det var spännande att gå igenom sin journal. En del besök kommer jag givetvis ihåg, men som ändå var intressanta att "återuppleva". Vissa punkter var skrivna utan min vetskap genom telefonkontakter mellan två parter. Jag kände mig som en väldigt viktig individ när jag läste detta. När en läkare även beskriver mig som "välvårdad" under Allmäntillstånd så blir man ju givetvis glad. Och tacksam över att man tog den där raggarduschen innan läkarbesöket.
 
Mindre roligt var det att läsa om vad tandläkarna skrivit om mig på Käkkirurgin. Visst, jag vet att jag är sned och vind men det ger mig karaktär (försöker jag innerligt intala mig själv). Och mina tandläkare har övertalat mig att det endast är jag som tänker på det. Så jag har ändå känt mig ganska fin trots mitt skeva fejs. Tills jag läser Käkkirurgmottagningens ord;  "En uppenbarlig asymmetri ses frontalt". En UPPENBARLIG asymmetri?
 
Inte nog med det, jag läste dessutom; "Även näsan är sned åt höger". Seriöst? Är min näsa sned? Tack för ett nytt komplex! Jag skulle aldrig någonsin tänkt på det om inte de skrivit så. (Slutligen; är ett "kompetent läppslut" något bra? Det stod nämligen att jag hade det. Jag hoppas på det är något jättevackert för jag orkar inte med fler än två fejs-förolämpningar på en dag).

Trädgårdsstymparen

 
 
 
Jag älskar som ni vet vårt "berg". Ett litet lusthus skulle vara fint där uppe!
 
 
Igår lekte jag trädgårds-stympare och kapade allt som behövdes. Med en sadistisk eufori inom mig. Jag fick behärska mig själv innan jag tog bort bokstavligen hela vinbärsbusken. Dessutom såg jag knappt ett enda småskryp så jag vågade ha mina händer i de flesta buskagen. Med långärmat och tretton handskar på, såklart- men ändå!
 
Det är så himmelskt skönt att ha en lättskött trädgård. Min man har som bekant tagit bort säkert hälften av det som fanns när vi flyttade in. Numera har vi inget som kräver mer än ansning. Jag har gärna en kruka eller två utomhus men annars ser jag inte tjusningen med att påta i trädgården. Naturen vill jag gärna se men inte röra.

Bondens Glasskalas 🍦

 
 
 
 
Dan har spenderat stora delar av sitt liv på havet och är bra sugen på att skaffa en båt igen.
 
 
 
 
 
 

Idag tog vi en spontantur till Väddö där Bondens Glasskalas finns. Där kan man äta deras egna hamburgare och glass. Vi hann bara med det förstnämnda om man bortser från en mjukglass. Nästa gång jag är där ska jag äta någon av deras stora glass-skapelser! Jag hörde en annan besökare nämna att en glass hette "Kakmonstret". Behöver jag säga vilken jag ska välja vid nästa besök?
 
Hela detta kalas gick på 420 riksdaler (exklusive glassarna) vilket kan vara de dyraste hamburgermålen jag köpt. Jag tycker dock att det var värt det, så länge man inte gör det alltför ofta såklart. Dubbelhamburgare valdes, bör jag tillägga, vilket jag inte ångrar en sekund! Kött är gött!
 
Så nu har jag redan checkat av en semesterplan fast jag inte ens gått på ledighet ännu. Men nu har jag bara tre dagar kvar! Sedan kan jag, under två veckor, lägga min glassdiet på heltid. Förutom en tillbakatur till landet ovan (då jag kanske även upplever en ko-safari - who knows) så ska jag och frugan laktos-frossa på Drömkåken. Det ser jag fram emot!

Schyssta meloner

Här nedanför så ser ni badlakanet som jag köpte i Grekland. Den som jag och min sambo letade halvt ihjäl oss för att återfinna ("jag minns inte riktigt vart jag såg den..."). Jag har aldrig riktigt insett hur glad jag blir av vattenmelon-tryck. Men det är inte så konstigt, finare frukt får man leta efter! Efter en googling så såg jag nu att vattenmelon är ett bär - jag kan inte längre avgöra vad som är vad när det gäller i stort sett allt.
 
Även banan är ett bär. Liksom en ört. Paprikan och mandeln är en frukt. Man blir sannerligen förvirrad! Är en ko ett djur eller en stenfrukt? Är en purjolök en baljväxt eller en seriemördare? Inget vet. Medan ni också känner hur erat självförtroende dalar i botten likt en sjögurka med narkolepsi, så kan ni beundra vad ni kan köpa i melonväg:
 
 
 
För er som har barn; Ett bedårande set från H&M för 99:- (tyllkjolen) respektive 49:90:-.
 

För den coola melonkillen: boxershorts för 129:-. Finns på H&M.
 
Vimplar i papp; 49:90:- från H&M.
 

Nyhet på Zalando: Björn Borg-kallingar för 249:-.
 
Tofflor från Zalando/Topshop; 299:-.
 
 
Mugg och tallrik i emalj; 79:- respektive 110:- från Rumattälska.se.
 
 

Fyll en vas med tuggummin! Kostar 29:- respektive 39:- från Lagerhaus.
 
Påslakanset från Bonprix; 289:-.
 

Melonkudde från Bonprix; 99:-.

Thun's med systrarna

 
 
 
 
 
 
 
 
 Baksidan.
 
 
 
 
 
Som jag har längtat efter gårdagen! Vi tre såg egentligen inte eftermiddagens syfte som shopping utan som umgänge. Men nog hittade jag lite trots allt! Jag hade tvåtusen kronor som maxgräns och allt gick på 2001 kronor. Och då räknade jag inte ens köpen - talangfullt med andra ord! Men då köpte jag en del saker till mannen med.
 
Mitt bästa köp var klänningen. Jag har alltid älskat "skjorta-under-tröja"-stilen men hittar sällan sådana plagg som passar mig. Tills igår. Ponchon var också en succé, den kommer användas flitigt i höst samt under kalla sommarkvällar. Spetslinnet tyckte jag även om då äger runt tjugofem linnen där typ ingen är fin nog att ha under blusar. De obligatoriska örngotten kom jag såklart även hem med! Jag är nog upp i 60 stycken nu (för att göra en vild gissning).
 
Vad tycker ni om mina frukt-klädda trosor? Har inte ni också alltid drömt om ett par panties med banan-klasar på? Jag också! Och ser man inte det som fint så gör det inget. När man är gift så behöver man inte längre anstränga sig, man har ju ändå fått det man ville ha. Nejdå, mina systrar hittade en finare variant med. De kan vara bra när jag behöver övertala maken om att få något. Ha, ha...
 
Krokodiltröjan kommer med en historia med! Mitt bästisbarn älskar krokodiler (han frågade mig igår "Har du djur hemma?" Jag sa nej. Varpå han frågar "Har du en krokodil?". Jag smälte! Vilken bedårande och rolig sak att fråga!). Då han fyller tre år snart så tänkte jag köpa en present då jag ändå hade hans mor som sällskap. Vi kom överens om ett krokodil-plagg och hittade ganska snabbt tröjan som ni ser ovan. Den hängde ensam och hade exakt den storlek som min "systerson" har. Det var meningen att den skulle hittas! 
 
Efter shopping så fikade vi tills de stängde. Då satte vi oss ute och åt glass innan vi åkte tillbaka mot verkligheten. Jag hade verkligen världens mysigaste dag med Sara och Mickan!

Dilljäveln

 
 

Som jag skrev sist så äter jag samma müsli år efter år. Tills igår, när jag kände mig helt wild and crazy, och köpte en ny variant. Granola har jag testat innan och blivit besviken, då smakade den nyttiga müsliblandningen hästfoder. Men denna skapelse var något annat! För att vara sockerfri så är det förvånande hur mycket START!-känsla man får av att mumsa på detta. Bären ingår inte i blandningen utan är bara ett serveringsförslag.
 
Skämt åsido. Jag roas alltid av dessa meningar på i stort sett alla förpackningar. Som att man skulle tänka "Vadå, ingår inte dom färska hallonen i filmjölken/citronskivan på fisken/paprikaskivan på leverpastejsskivan?". Alla förstår väl att man får dekorera och lägga upp hur man vill? Det är väl ingen som stämmer ett företag med motiveringen "Nu har jag gått igenom hela jävla förpackningen men inte faaan hittar jag dillkvisten som fanns på bilden? Ha inte med en dilljävel om den inte finns era jädra bedragare!".

(För er som är intresserade så har Livsmedelsverket skrivit en tydlig och sammanfattande beskrivning om att vara tydlig med innehåll i livsmedelsförpackningar. HÄR finns den texten för er som inte heller har något liv).
 
 
Ps. Mat är mitt liv just nu. Kan ni tänka er hur mycket jag måste äta för att kompensera alla cigg man i vanliga fall rökt? Nu förstår jag varför folk börjar med e-cigg, jag vill hela tiden sysselsätta mig med belöningar till munnen. Man är väl i en oral period som Freud skulle ha sagt. Nejdå. Jag motiverar mig att fortsätta denna kamp genom en app jag tipsades om (Kwit), där ser jag att jag hittills varit rökfri i nio dagar, sparat 267 kronor och undvikit att rökt 90 cigaretter. Men ärligt talat så är ordet kamp en stor överdrift. Det har gått så pass smidigt att jag undrar varför jag inte slutat tidigare? Vissa dagar tänker jag inte alls på ciggaretter, andra dagar kommer det upp i huvudet högst ett par gånger på en dag.

Bär, Bästis & Bank

 
 
 
 
Finns det något som slår en vin,-och snackkväll med sin bästis? (Snack syftar både på gosaker och babbel). Jag tror inte det. Bella och jag hade en jättemysig kväll! Så gott vi kunde utan får tredje partner in crime, givetvis. Vi pratade hela kvällen och jag åt som om det inte fanns en morgondag.
 
Fast mycket av det jag köpte fanns faktiskt kvar idag. Så därmed kunde jag lyxa till det med en finfrukost i solstolen idag. Jag åt fruktyoghurt med müsli (köper bokstavligen alltid DENNA blandning) och färska bär. Tillsammans med en smoothie som blivit en ny morgontradition för mig. Lat som jag är så köper jag färdiga blandningar. Men så länge de endast innehåller frukt och bär så gör det ingenting.
 
Efter frukosten solade jag vilket inte är likt mig. Men har man köpt nya solsängar så lär man ju tvinga sig att ligga still en stund. Så länge man kan nynna till Mark Feehily i Westlife så minskas ADHD:n. (Vilket jag för övrigt inte har, men liksom många andra så får jag det i en solstol).
 
I onsdags så skaffade jag mig vuxenpoäng på banken. I en och en halv timme fick jag information och råd om sparande. Det finns nog inget som gör mig så enormt förvirrad som när någon pratar ekonomi med mig. Jag förstår väl grunderna men inte ett dugg mer än så. Det är som att ligga i en tandläkarstol. "Vad säger dom egentligen? Är det där ens svenska?".
 
Nu pensionsparar jag äntligen vilket känns underbart. Jag hoppas bara att det blev rätt beslut då jag egentligen alltid varit bestämd med att aldrig spara till pensionen via fonder eller aktier. Att inte förlora pengar är för mig viktigare än att kanske få mer än vad jag lagt in. Men jag valde en variant med en ganska låg risk så det är nog lugnt. Och inget är hugget i sten, vill jag om några år flytta mina pengar så får jag väl göra det. Jag skaffade även en långtidssparkonto. Vad jag nu ska med det till. Men det är bra att ha, har jag hört.

När man handlar på tom mage...

 
 
Ska man ha bästis-kväll så ska man! Dock gjorde jag misstaget att äta mycket (och en väldigt sen) middag, just för att jag inte skulle frossa i gosakerna som jag köpt. Nu finns risken att jag inte kommer orka med någonting istället... Det är ju nästan ännu värre. Palla vara mätt på smaklös mikromat när man kan må illa av Ben & Jerrys med färska bär. Nåväl, nu ska datorn stängas ned och vinarna öppnas - för nu är det helg! Och jag är värd att slappna av efter en arbetsvecka på hela 13 timmar.... ;)

Fem dygn som rökfri!

 Även idoler kan fastna för fasanfulla frestelser.
 
 
Kommer ni ihåg mina krav för att jag skulle tillåta mig själv att köpa en egen bil? Den svåraste punkten är jag väldigt hoppfull med att klara - nämligen att lägga ner cancerpinnarna. Jag skulle ljuga om det varit lätt de senaste dagarna (framförallt för mina kollegor då jag medvetet såg till att lägga ner nikotinet helt under jobbhelgen). Jag har trots allt rökt i elva år (tolv år om man räknar min feströkning) utan att någonsin haft ett uppehåll.
 
Jag är nog mer psykiskt än fysiskt beroende av cigaretter. Självklart märker jag av att min kropp behöver giftet/nikotinet. Men det är definitivt vanorna som är jobbigast att ändra på. Efter frukosten, när jag sitter i telefon och efter en lång dag på jobbet. Egentligen efter varje måltid och kopp kaffe. Eller varje gång jag är irriterad/glad/lättad/avslappnad/uttråkad. Det finns med andra ord så otroligt många tillfällen som jag vill belöna mig själv med en cigg. Men jag ska verkligen göra allt i min makt för att inse att belöningen är att jag gett min kropp ett avslut på cancerpinnarna. Jag ska inte säga att jag är duktig som lagt ner ciggen, för man är snarare korkad som ens börjar med något sådant. Men lite stolt är jag över mig själv. Och ja, jag tycker att jag är värd en bil om resterande punkter följs ;).

Möhippa-bok

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är några av de fina sidorna som tjejerna skapat :) Jag är även medveten om att bilderna är lite otydliga, att ta bilder på bilder är alltid en utmaning för mig.
 
 
Det här är verkligen ett minne för livet. Att kunna gå igenom den här boken när man vill minnas tillbaka till det roligaste dygnet jag någonsin har upplevt :). Hela inlägget finns HÄR för er som inte läste det. Jag känner mig fortfarande väldigt lyckligt lottad. Och som ni vet så fick jag även senare gå på E-types restaurang, jag är verkligen ett etablerat fan vid det här laget. (Mina möhippor och andra inlägg i temat finns under kategorin Bröllop för er som är nya på min blogg).
 
Jag vill gärna visa er mer bröllopspresenter framöver! Men nu ska jag fortsätta med mina tackkort så att de kan skickas iväg innan jul (typ). Sedan ska jag gå igenom lite kläder som jag har fått. Min svägerska äger som bekant en klädbutik här i orten, så ni kan förstå min eufori när hon hade rensat ut fem (!) säckar med kläder till mig och syster. Det är alltid trevligt när nära och kära gör en sådan sak åt en, men kanske speciellt när någon jobbar med att klä sig snyggt :).

Tanten i den rosa koftan


I lördags blev det officiellt - jag är tant. Jag gick nämligen ifrån en födelsedagsfest klockan 20:00. Men det var inte för att jag vantrivdes. Firandet av min makes syster var väldigt trevlig. Och jag känner mig alltid väldigt populär i hans familj. Uppskattningen och komplimangerna jag får är många! Det är som att de faktiskt tycker om neurotiska människor som mig ;).
 
På tal om komplimanger - jag kanske ska sluta tycka att rosa är för väldigt feminina människor. För jag fick flera komplimanger för min nya kofta. Innerst inne vet jag att svart inte klär en albino som mig själv, men rosa har som sagt alltid känts så himla kvinnligt. Jag må se mig själv som en tjej, men jag har aldrig kommit till det stadiet att jag är jättebekväm i den färgen (med få undantag).
 
Jag är typ strax ovanför kjol-nivån men inte riktigt i rosa-nivån. Eller så överanalyserar jag allt. Alla har sina favoritfärger och bara för att jag inte tycker att rosa tilltalar mig så behöver jag inte överanalysera det hela. Som jag precis har gjort. Med en nivå-stapel och allt. Förlåt. Just ja! Jag höll på att glömma att berätta en sak. En tjej raggade på mig i helgen. Tydligen kan jag även vara ett kap för damer, bara en sådan sak. Om självförtroendet ökat kraftigt? Svar Ja!

Bedårande pappa-dotter-bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni har väl inte missat superpappan "sbsolly" på Instagram? Bakom succén ligger flickan Zoe och hennes föräldrar (mamman är fotografen). Min favoritbild är nog den med trädgårdstomten. Kakmonstret och polis-bilden är också fantastiska av anledningar som är för självklara för att skrivas ut.

RSS 2.0