Gamla fotografier

 
Vad är det med alla dessa korta tröjor? Detta måste varit runt 2005 med tanke på affischen bakom mig. (Den gjordes i reklamsyfte för en deltävling/kampsportstävling som den gången hölls i vår ort. Annonsen i tidningen fick jag vara frontfigur på som ni ser på bilden jag lagt upp HÄR).
 
Detta är en underbar bild! (Dessutom är det alltid kul att se på bilder under min uppväxt då jag som ni vet köpt mitt barndomshem och därmed kan se alla förändringar som skett, till exempel på min gata bakom mig).
 
 
Jag minns inte när jag var så trött sist. Jag har haft en ganska jobbig dag och då blir man ju alltid helt utmattad efteråt. Som vanligt var det ingen stor grej som var inplanerad, utan bara en minimal utmaning som för mig kan kännas som världens grej. Så nu ska jag bara göra ett tidsinställt inlägg innan jag lägger mig på soffan. Jag har för övrigt tre förmiddagar framför mig vilket är då jag oftast bara sover tre-fyra timmar per natt, så egentligen är det nog smart av fler än en anledning att snarka med gott samvete nu.

Familje-Firande

 

Vi fick en varsin, vacker bukett av mamma och pappa. Fikat nere i bilden är fantastiskt goda kakor som syster bakat.
 
 
Syster var gullig och lät mig bestämma tårta. Det blev en "Snövit" från Öregrund, med sockerkaka, vaniljkräm, hallonsylt, hallon och vit choklad. Supergod!
 
Jag bar hundtandsmönster, dagen till ära. (Stelt familjefoto, jag vet, men de vi skrattade på är bäst att förbli osedda).
 
 
 
Idag firades jag och Sara av våra föräldrar då hon var utomlands igår och jag jobbade. Det var verkligen jättemysigt! Men tiden gick alltför fort för att vi skulle hinna med sällskapsspel. Tur att det blev en ursäkt till att ses snart igen! :)

Spelkväll

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
I lördags var vi på en, numera, traditionell spelkväll hemma hos min bästis och hennes make ❤. Det var lika roligt som vanligt! Kombinationen bra spel och bra människor är ett säkert kort. Inte för att vara självcentrerad, men bästa delen var kanske när de sjöng "Ja må hon leva" på tolvslaget :).
 
På tal om födelsedag så har jag lite bråttom att fixa inför kvällens bravader. Då får jag nämligen finbesök av några familjemedlemmar (inklusive det andra födelsedagsbarnet som var utomlands på vår dag). Men mer om gårdagen, och såklart denna dag, kommer framöver!

Gamla fotografier

År 2002. The skinny year. (Minns ni också hur det tog trettio år att slå ett nummer med telefoner som den på bilden? Vilka tider!)
 
År 2004, typ. Här är jag i Sund och bär min (läs: syrrans) favorittröja.
 
Har lagt upp en liknande bild tidigare. När jag tyckte toppar från barnavdelningen både var ett ekonomiskt och snyggt val.
 
Här camar jag tillsammans med min forna bästis. Jag glömmer aldrig, på tal om den nostalgiska prylen, när jag tog för givet att jag inte hördes när min cam inte var på - utan bara den andres. Tills killen som camade med mig sa något om min sång. Jag sjöng "När guldet blev till sand" ashögt och fult och han hade hört allting.
 
Beachbrud.
 
Åldern då man använde tre kilo kajal fast att man skulle med på resebolagets vatten-utflykt.
 
Sisters (När vi var med pappa i Grekland).
 
 
Det är med blandade känslor man tittar bland gamla fotografier. Mestadels kul, såklart. Men så kommer den där självkritiken fram som vanligt. "Tänk om jag kunde se ut sådär igen" tänker man. "Allt jag egentligen behöver är en ansiktslyftning, hårblekning, nikotin-avvänjning, cellulitbehandling och en tandreglering." Men förutom det man gjorde för sitt utseende på den tiden (som den detaljen att man faktiskt tränade typ sex gånger i veckan) så är rätt oförstörd som "sweet sixteen".
 
Det vore ologiskt om huden och musklerna vore densamma idag. Och vad gör det, egentligen? Varje ålder har sin charm brukar man säga om barn men det gäller även vuxna. Så varför inte ha en "sweet twentynine" liksom? (kan fortfarande inte förstå att jag blir 29 på söndag - när blev jag vuxen? Var jag inte sexton nyss?)

Gear Fit 2

En tidig födelsedagspresent ❤ (Den går på cirka 2000 kronor för den som är intresserad)
 

Det tragikkomiska är min puls mättes precis när mina kollegor sa att jag skulle göra en arbetssyssla som är utanför min comfortzone. Det var då jag fick 129 i puls, haha :)
 
Det var intressant att se hur min sömn varit.
 
 
Igår fick jag en tidig födelsedagspresent av min sambo, nämligen ett aktivitetsarmband från Samsung. Den mäter steg, kalorier, sömn, puls, med mera. Man kan även sätta upp mål samt skriva hur mycket kaffe och vatten man får i sig. Ett par trådlösa hörlurar har jag också beställt då Gear Fit 2 har utrymme för 500 låtar. Sin mobil är kopplad till armbandet vilket bland annat innebär att Spotify med fördel kan användas genom den. Man kan även se vad som händer på mobilen och även svara med korta, förinställda sms (symboler, "jag ringer snart", osv). Perfekt om man måste vara tillgänglig men inte vill hålla på med mobilen.
 
Jag tror att armbandet är väldigt specifikt. Exempelvis, när den registrerade att jag sov oroligt så gjorde jag faktiskt det. Jag drömde att Zlatan skulle mörda mig (fullt normalt). Och det var kring den tidpunkten som jag senare läste av på min kurva på S Health-app.
 
Även om jag inte är särskilt aktiv (kan man lugnt säga), så är det om inte rätt motiverande att blir mer hälsosam. Jag har en alltför hög puls (och för övrigt ett alldeles för lågt blodtryck) så jag kommer påminnas dagligen om att jag borde öka min kondition. Och minska på nikotinet...

Söta djur

Flickan Alida har en ovanlig lungsjukdom som gör att hon måste ha extra syre. För att hon ska kunna leka som alla andra barn, trots sitt behov av att ha med sig en syrgastub på 1,5 kilo, så har hennes föräldrar löst det genom Goldendoodle-hunden Mr. Gibbs. Vilken hjälpsam hund
 
Här är husse John med hans hund Schoep. Schoep led (han är tyvärr i himlen nu) av artrit och för att lindra hans smärta brukade John ta honom till vattnet där han kunde få känna sig tyngdlös och med mindre smärta.
 
❤ (oo)
 
Ni vet hur mycket jag älskar omaka djurvänner.
 
Mamman hjälper sin elefantunge som fastnat i lera.
 
 
 
Även den hårdaste vännen kan ha den mjukaste personligheten. Och huvudkudden.
 
Beskyddande svanmamma.

Lights out

 
 
Lights Out (2016 - Thriller/Skräck)
 
Mitt betyg: 2+
 
Handling:
När Rebecca växte upp var hon aldrig riktigt säker på vad som var verkligt och inte då lamporna släckts. När hon flyttade hemifrån trodde hon att hon lämnat rädslan bakom sig. Hennes lillebror Martin upplever dock samma oförklarliga och hemska saker som tärde på hennes psyke som liten. Ett skrämmande väsen som har en mystisk sammankoppling med hennes mamma, har återkommit. Men denna gång närmar sig Rebecca sanningen och det finns ingen tvekan om att alla deras liv är i fara…när lamporna släcks.
 
Det bästa med filmen:
Vi tre fick alla skrik-panik ett par gånger, i övrigt infinner sig stundvis även känslor av obehag. Idén till filmen är bra, för oavsett hur mörkrädd man är så är det ingen människa som tycker det är trevligt att uppleva en fara och inte kunna se något.
 
Det sämsta med filmen:
Det ges oftast bättre betyg till denna film än det jag tycker den är värd vill jag börja med att tillägga. Så vad jag saknar i en skräckfilm kanske är just det Du tycker om. Skådespelarna är bra men på något vis störde jag mig karaktärerna. Deras personlighetsdrag var nästan för tydliga. Jag anser även att historien var lite svag.
 
 
Ps. Regissören, svensken David F. Sandberg, har även gjort en hyllad kortfilm med samma namn. Har ni 3 minuter över så finns den HÄR på Youtube. Själv väljer jag att inte se den innan läggdags.

Mitt första bidrag till fotogruppen

Förberedelser.
 
 
Resultatet.
 
 
Det hade inte varit roligt om någon granne såg mig igår. "Här ligger jag i gruset och fotograferar en ananas" liksom. Ordet vi skulle inspireras av var "fasad" och min första tanke var att måla en ananas gul och sätta framför min systers (gula) hus. Men så blev det hemma hos mig istället. Jag är väldigt nöjd med resultatet även om jag skulle vilja ändra på vissa saker. Att flytta frukten till en plats med mindre skador i grunden hade varit bättre, likaså att måla dit ett par ränder i ananasens "blast" (?) så den blev ännu mer kamouflerad.

Om två veckor är det dags att visa sitt andra bidrag och det ser jag fram emot. Däremot är det tveksamt om jag tänker lägga så mycket tid på rekvisita den gången. Jag lyssnade på 38 ABBA-låtar innan jag blev klar. Vilket visserligen var terapeutiskt men inget jag vill göra regelbundet. Speciellt inte på något som ändå kommer att slängas. Men har man mycket fritid så har man. Nejdå, ibland känns det faktiskt inte så. Framförallt nu när vi börjat använda oss av ett 4-veckorsschema och därmed jobbar två av fyra helger. Det slår ju dessutom sällan fel att det är på dom helgerna som något händer.

Loppisfynd


En klänning/tunika med dragkedja i bak och på ärmarna. Den är från Ellos egna märke och gick på 40 kronor.
 
En ärmlös, lätt utställd blus från H&M, 35 kronor.
 
Kortärmad tunika från Yen London med knyt i bak, 35 kronor.
 
 
Jag har ju lovat mig själv att inte shoppa något men jag kan tycka att lite loppiskläder inte gör så stor skillnad. Mitt favoritköp är utan tvekan klänningen längst upp. Den hittade Sara till mig och jag höll på att förlora den till en kvinna i butiken. "Den tittade jag också på, ska inte du ha den så tar jag den!" sa hon. "Det går bra det" sa jag i samma sekund som jag insåg att klänningen var värd att kämpa för. Så jag tog den snabbt som tusan innan hennes giriga tassar fick tag i den.
 
Trots mitt shoppingförbud (som uppkom när jag rensade garderoben sist) så är det vissa saker jag inte äger men som jag borde införskaffa. Saker i hemmet som jag äger onödigt mycket av är för övrigt baslinnen, Nike-skor, glada strumpor (palla enfärgade), örngott och illa-sittande bh:ar. Om någon undrar.
 
 
Saker jag borde kunna shoppa utan dåligt samvete:
 • Jeansshort. Även om jag inte kan visa mig i shorts offentligt (vilket är sjukt konstigt med tanke på mina killer-legs. Nejdå.) så måste varje människa äga ett par!
 • Bastoppar. Jag äger inte särskilt många faktiskt. Och många av de jag äger köptes i USA (då jag vägde tio kilo mindre) vilket inte riktigt är något som jag vill bära utanför hemmet. Om jag inte känner för att se ut som en uppstoppad korv då såklart.
 • En lagom stor handväska. Jag använder mig främst av en som inte rymmer mycket mer än en kamera och en mobiltelefon. Sedan har jag ganska stora varianter. Ett mellanting vore därmed perfekt.
 • Ballerinaskor med högre sula. Jag äger knappt ballerinas överhuvudtaget. Men ska jag införskaffa ett par så vill jag köpa ett par som ger mig en centimeter längre kropp.

Loppisdag med Sara ❤

 
 
 
 
 
Vilken nostalgi jag fick när jag såg dessa handdockor! Jag har inte sett dom på över tjugo år. (Jag såg inte förrän nu att jag även har fotograferat en naken kvinna - så inne var jag i dockorna!)
 
 
Husen bredvid päronen växer!
 
Min favorittjej
 
Grillade mackor - så himla gott!
 
Tulpanerna jag gav henne har slagit ut och blivit ännu vackrare. Här poserar dom bakom en morotskaka-bakelse som jag fick av syster.
 
 
Vilken mysig dag jag haft med min Syster Yster! Vi har loppisdagar ibland även om det blir alltför sällan. Idag var vi på fyra ställen, den första var kanske favoriten även om jag inte hittade något. Det är nämligen ett ställe ute på landet (3,5 mil härifrån) som har öppet tre timmar i månaden. Det lockar väldigt mycket folk och därför var det nog klokt att vi kom dit precis vid öppning. Därmed hann vi ta de saker vi spanat in på Facebook sedan innan.
 
Vi besökte även tre stycken loppisar/secondhand-butiker på hemmaplan. Det fanns väldigt fina saker men jag kom inte hem med något annat än kläder, som jag för övrigt ska visa er imorgon. Jag hittade en gryta som jag älskade men jag är alltid osäker på hur "ofräscht" det är att köpa gamla kökssaker.
 
Förutom att fynda så fikade vi. Både på ett café samt hemma hos henne. Dagen avslutades med en traditionsenlig butiksdejt på Coop. Där köpte jag en frukt som jag ska använda mig av på morgondagens fotosession. Min bror har nämligen skapat en fotogrupp som bland annat jag och syster är med i. Vi har fått ett ord som vi får tolka och inspireras av till våra bidrag. Jag tänker givetvis visa upp den här framöver! 

Systrar & Skräck

Jag bjöd på fetaostfyllda köttfärsbiffar, potatisklyftor och tzatziki. Det uppskattades!
 
Efterrätten var given då jag fortfarande är besatt i mina Greengate-skålar. Nämligen glass med valfria tillbehör (hallon, glass, grädde, kola,-och chokladsås samt maränger).
 
Filmgodiset bestod bland annat av våra favoriter från naturgodishyllan.
 
 Jag fick en jättefin present av Mickan, nämligen ett fat och min favoritchoklad ❤. (Av oss fick hon ett par nallar att ta hem till våra gudsöner).
 
 
Igår hade jag mina systrar hos mig. Vi åt middag, fikade och tittade på skräckfilm. Men mestadels så pratade vi. Och pratade. Så pass mycket att vi bestämde att nästa gång vi ses ska vi göra det utan något på agendan som tvingar oss att hålla tyst :). Så förutom att jag gärna velat haft tio timmar till med dom så var kvällen helt perfekt.

Senaste Tradera-fynden

 
Tre skräckisar och två komedier (bästa Zombieland och en med en av mina favoritskådisar; Michael Cera - han må vara enformig men det gör inget).
 
 
Det känns alltid som Julafton när man får hem ett paket från Tradera. Visst, alla paket är roliga, men saker från just den sidan har en förmåga att aldrig ge en ekonomisk ångest. Det var just därför jag beställde därifrån, trots mitt nyårslöfte om att dra ner på Tradera. För vad gör det om jag lägger en eller två hundralappar i månaden på begagnade saker?
 
På tal om begagnat så ska jag på loppis nu på lördag med mina systrar. Fast vi ses redan imorgon då det är dags för vår traditionella middag-och-skräckfilm-kväll. Denna gång bestämde vi (läs: jag) att vi skulle vara hemma hos mig. Det är alltid lyxigt att inte behöva röra en fena men denna gång hade jag faktiskt lust att stå för middag, efterrätt och sådana saker. Men då jag jobbar ikväll så ska jag redan nu beta av lite inför morgondagen, som dammsugning och inköpslistor.
 
 
PS. Jag ska framöver göra en lista på alla mina favoritfilmer i diverse genres. Igår skulle den ha gjorts men jag råkade sova mellan 17:00 tills idag...
Jag gjorde en sådan för fem år sedan (HÄR bloggade jag om det) men det känns som om jag behöver uppdatera den en aning.

Systerdejt & Flower-fail

 
 
Nog kändes det som om jag skulle dejta syrran idag. Jag skulle gå dit på ett oplanerat besök för att ge en bukett blommor, och innan dess sprayade jag på lite extra "lukta gott" och borstade tänderna. Jag mötte henne gåendes precis utanför min gata så det var en bra tajming 😊. Hon blev för övrigt väldigt glad över buketten med tulpaner, viderung och "lite fluff fluff" som jag sa till floristen. Mina favoritblommor/växter är, om någon undrar, prästkragar, blåklockor, kaktusar, bambu och hemtrevnader. Men alla blommor är givetvis vackra!
 
Sist jag gav blommor till någon så blev det lite pinsamt. Jag och syrran hade bestämt att ge det som en födelsedagsgåva till en gemensam vän. Buketten kunde tyvärr inte lämnas på hennes födelsedag vilket var ett par dagar efter köpet. Det gjorde dock inget att den gavs samma dag tyckte jag. Själva gesten gjorde mig snarare varm i själen. Tills jag gick in på Facebook lite senare den dagen och såg att vännens sambo fyllde år. Med andra ord så fick han ett blomsterbud på sin födelsedag som inte var skriven till honom. Jag skäms fortfarande över det hela. Framförallt då jag ett par år tidigare gett "honom" (jag tänkte inte på att de hade en gemensam fest vid köpet) spelet "Tjejmiddag".

Roliga Klipp & Ångestfyllda måsten

 
 
 
Efter mördarveckan (nåväl, valde självmant att jobba sju dagar) som var så är det underbart att sitta i min flanellpyjamas och skratta åt roliga klipp. Nu när jag väl vågade gå in på Youtube vill säga. Jag har annars en stark rädsla för att råka se något jag inte vill se, typ krigsoffer, pungsmällar och sådana mindre trevliga saker.
 
På tal om olustiga saker så var fredagen inte särskilt rolig för min del. Vi hade lånat en stor bil/liten buss under helgen vilket var ett fantastiskt initiativ. Då kunde vi ta dom till grannorten där Tjugondedag Knut verkligen firas rejält.
 
Men alla tyckte nog det var en bra idé förutom jag. Om jag får fokusera enbart på mig själv vill säga. För när det bestämdes att jag skulle köra dom dit så var det givetvis en självklarhet. Det är en del av jobbet och jag vill inte vara en nejsägare. Men ångesten var ett faktum. Kombinationen mörkerkörning, stort ansvar, en för mig nästintill ny bil och folksamlingar är inget för asociala, köra-bil-rädda mig. Resan dit, tiden där och resan hem var ärligt talat allt annat än enkelt. Men mina boenden hade en trevlig kväll och jag klarade av något som var jobbigt (dessutom utan att visa det) så jag får vara glad för det.

Veckans Vän: Bella ❤

 
 
 
FÖRSTA MINNET JAG HAR MED BELLA:
Jag minns att hon var i en grupp på fyra (två killar och två tjejer) som jag såg upp till. Jag tyckte att de var "klassens coola gäng". Sedan kommer jag ihåg när alla kommit tillbaka från sommarlovet till tredje klass och att hennes hår växt typ en meter (kändes det som). Det tyckte alla var fascinerande.
 
HUR VI TRÄFFADES:
(Jag har berättat denna historia typ fyra gånger i bloggen men jag skriver den igen).
Malin och jag var bästa vänner sedan dagis. I tredje klass var jag borta en kort period och när jag kom tillbaka till skolan så hade Malin skaffat sig en ny vän; Bella. Jag kände mig förrådd och svartsjuk. Men för att göra en lång historia kort så gav jag Malins nya vän en chans och vi tre blev vänner för livet.
 
FÖRSTA FESTEN VI VAR PÅ:
Första gången vi drack ihop var i sexan när mina föräldrar hade en fest och vi två delade på en flaska vin. Vår klassföreståndare (läs mer om honom nedan) var bjuden kommer jag ihåg. Inför alla gäster så dansade vi till Victoria Silvstedts låt "Rocksteady Love". (Eller var det systrarna Graaf med "You Got (What I Want)"?)
Jag minns även när vi gick på högstadiet och drack vodka i mitt flickrum (tillsammans med Malin) inför en kväll på "Krutan-discot". Mamma kommenterade det hela med att vi verkade bli väldigt fulla på den Banan-likören (som var den enda flaskan vi inte gömde). Jag fick för övrigt aldrig gå på den festen.
 
 
För snart två år sedan fick jag vara med Bellas (numera) make när han friade till henne. Det var stort!
 
 
 
SAMMANFATTNING AV TIDEN PÅ MELLANSTADIET:
 • Drama bland eleverna. Jag, Bella, Malin och en till tjej umgicks men oftast parvis. Och det hände alltför ofta att man tjafsade med de andra två i gruppen. Jag och Bella bråkade dessutom alltid med en femte klasskompis. Vi hamnade ofta hos läraren för samtal. Den mest minnesvärda gången var kanske när vår fröken sa "ni bestämmer inte om XX behöver bh eller inte". Där kunde vi inte direkt komma på ett försvarstal som ni förstår, haha. Förutom den gången så ångrar jag inget, personen vi bråkade med var lika taskig mot oss som vad vi var mot henne.
  ≡ 
 • Slöjdvägran. Istället för att göra våra uppgifter på träslöjden så täljde vi spjut ("Ni är inte tillåtna att göra vapen"). Det var för övrigt den läraren vi "råkade" anklaga för något oförlåtligt. På grund av rykten bör jag tillägga... På syslöjden skulle vi göra en varsin strandväska (våra mammor fyllde 50 år det året) men jag hann göra min färdig medan hon hälsade på sin syster i Västindien. Så när hon kom tillbaka och såg att vi inte längre hade kommit lika långt så klippte hon sönder sin, haha! Det var även på syslöjden som vi brukade gömma oss i tygrummet när de andra hade lektion.
  ≡ 
 • Alla minnesvärda citat av oss eller lärare. "Göm inte Mensboken!", "Prata inte så mycket!" (om idrottsläraren), "Fröken! Jag har brutit benet!" (*springer omkring*).
  ≡ 
 • När jag gav henne en hjärnskakning. Jag hade problem med att hantera min ilska och en av gångerna puttade jag henne så hon slog huvudet väldigt hårt i marken.
  ≡ 
 • Filmskaparna. Det blev en del "teatrar", musikvideos och även en ofrivillig spökfilm. Jag är fortfarande osäker på vad som hände. Dörren slogs nämligen upp mot kameran fast att vi inte rörde den. Den gick dessutom "inåt" i rummet och vi gick ut från hennes rum, om ni förstår vad jag menar.
  ≡ 
 • Vårat band. Vi skulle starta ett band som hette BF (Bella, Fia - Best Friends). Vi planerade en spelning och beordrade våra vänner att hjälpa till med göra skitgörat, som att städa, sälja popcorn, osv.
  ≡ 
 • Jakten på polaroidkameran. I samma ville vi ta "Idol-bilder" (jag vill påminna er om att vi var väldigt unga haha) och kom sedan på den briljanta idén att försöka att låna en polaroidkamera. Lång historia kort; en man ringde hem till Bellas föräldrar om sin kamera och hennes och mina päron tog senare ett allvarligt snack med oss om att inte lämna telefonnummer till främmande människor.
  ≡ 
 • Skolresan. Vi åkte till Rävsten och där kom vi (återigen) i bråk med "den femte klasskompisen" som jag skrev om tidigare. Så Bella och jag drog från stugan med varsin sovsäck och skulle sova i skogen. Tills vår lärare hämtade oss. Det var även under den resan som vi hade vår vegetarianperiod, så vi åt bara korvbröden när de andra grillade.
  ≡ 
 • Sexualkunskapen. Alla i klassen skulle skriva frågor på lappar och lägga dom i en burk. Jag och Bella satt vid datorn hemma hos mig och skrev ner en massa funderingar i ämnet. Inga konstigheter. Tills något händer och varje gång man gick in i Word så kom de frågorna upp. När man går i femman och ber sin pappa ta bort snuskiga frågor från datorn så vill man sjunka genom jorden. (Han fick för övrigt aldrig bort dom utan fick fråga en kollega på Landstinget vilket var ännu pinsammare).

 

Vårat gäng.
 
 
 
SAMMANFATTNING AV TIDEN PÅ HÖGSTADIET:
 • Vi var lärarens favoriter. När man skulle plugga så fick alla vara i klassrummet förutom jag och Bella - vi fick sitta i ett eget rum bredvid. När vi slutade sexan så fick hon och jag en varsin present ifrån honom - vilket ingen annan fick.
  ≡ 
 • De matchande kläderna. När vi i 6:ans skolfoto valde mellan att ha en varsin tuptopp eller stickade polotröjor på oss. Då detta var i augusti så borde valet varit självklart, men nej - det blev det sistnämnda. Eller när vi i nian skulle ha kort kjol, skjorta och slips. Jag bangade i sista sekund vilket jag fortfarande ångrar, framförallt då Bella var riktigt snygg i sin outfit. Jag minns även en idrottstimme då vi glömt ta med oss våra bikinis. Så vi fick låna de mest gräsliga baddräkterna som någonsin producerats.
  ≡ 
 • Matsalshäng. Jag och Bella hade bokstavligen inget gemensamt med de andra i vår klass. Och de vänner vi hade från mellanstadiet hade inte rast samtidigt som oss. Så vi satt ofta med varsin tallrik sallad och pratade i mängder. Mattanterna tyckte nog vi var lite jobbiga då de sällan fick äta sin lunch ifred.
  ≡ 
 • Kärlek ska börjas i tid. En klasskompis till oss hade en bror som vi tyckte var världens snyggaste. Så varje gång han pratade om sin äldre brorsa så lyssnade vi noggrant, framförallt Bella. Detta var alltså år runt millenniumskiftet. Lång historia kort; 2005 (eller 2004?) blev de tillsammans och har sedan dess hunnit gifta sig, köpt hus och skaffat två barn.
  ≡ 
 • Min trogne vän under ätstörningsperioden. Hon stod ut med mig och mina påhitt, som när hon åt lunch med mig hemma (jag fick inte äta på skolan) och hon lovade att inte berätta för mamma att jag hällde näringsdrycken i blomkrukan. Eller lade köttbullar i morgonrocken. Jag minns även när hon besökte mig på sjukhusskolan och jag behövde inte plugga utan fick istället spela spel med henne.
 
 
Bellas möhippa.
 
 
EXEMPEL PÅ SAKER JAG FÖRKNIPPAR MED BELLA:
 • Vykort utan adress. Är jag osäker på gatunamn idag så vet jag att det kan komma fram ändå. Jag skrev Bellas namn och "stort rött hus" på mitt kort från utlandet. Det kom fram.
 • MTV/ZTV (minns inte vilken kanal det var). Vi spelade in musikvideos på VHS som vi ofta tittade på. Låtar jag tänker på är främst A1 - Take On Me och Shaggy & Rayvon - Angel.
 • Ekorren Scrat i Ice Age.
 • Naglar. Hon har alltid varit duktig på att fixa naglar (även om tyvärr senare skaffade ett jobb som innebar korta, omålade tassar).
 • Gremlins. Vi älskade de filmerna men kanske framförallt Bella - som till och med döpte en av sina katter till Gizmo.
 • Spel. Efter alla timmar av det nöjet så tänker jag på Bella när jag ser sällskapsspel eller tv-spel.
 • Blommor. Som en floristdotter så har Bella alltid haft mycket vackra växter hemma. Så ser jag en fin blomma - ja då tänker jag på min fina vän.
 • Ishockey. Kanske framförallt dess målvakter ;)
 • Grottbjörnens folk och Hem till Midgård :D
 • Katter. Jag är dock inte lika intresserad. "Hur är det med smulan, Bella?". "Hon dog för två år sedan".
 • Bananer. Det var tusen år sedan hon hade den fruktperioden men ändå tänker jag alltid på henne när jag ser de gula sakerna. Jag har även gett henne ett halsband med den frukten (inte en av mina bästa presenter).
 • 07:05. Det var tiden vår buss till gymnasiet/Uppsala gick (vilket minne man har).
 • D12. Krogen som gällde för oss 2006.
 • Müsli. "Jag heter inte Müsli, jag heter Mosley".
 • Tårtor. "Han har förgiftat oss!".
 • Speedos. När man tittar ut mot poolen och helt plötsligt ser en man iklädd i ett par små badbyxor som plaskar omkring. Vad gör han där utan att ha frågat om lov? Och framförallt; vad har han på sig?
 • Slottsbacken i Uppsala. När vi umgicks med en kille i hennes klass, var lite dragna och tyckte att det där var en bra backe att rulla i.
 
Bella som Lucia runt 1998.
 
 
SJU SAKER JAG AVUNDADE HENNE FÖR SOM BARN:
 • Att hon fick åka taxi till skolan. Så orättvist!
 • Att hon hade roliga djur hemma, framförallt hästen avundades jag henne.
 • Hennes långa hår.
 • När hon vek upp sina tröjärmar. (Det kopierade jag).
 • Att hon lyssnade på reggae och att hennes syster bodde i Västindien. (Det kopierade jag med genom att köpa skivor och en Bob Marley-tröjor samt fläta mitt hår).
 • Att hon bodde i ett stort hus.
 • Hennes bruna ögon, fylliga läppar och mörka hår :)
 
EXEMPEL PÅ SAKER JAG BEUNDRAR BELLA FÖR IDAG:
 • Hennes humor. Hon vet själv inte hur rolig hon är. Men jag vet nog ingen som kan få mig att skratta så mycket som vad hon kan. Till skillnad från mig kan hon berätta historier på ett väldigt bra (och hysteriskt roligt) sätt.
 • Att hon är stabil. Vi har gjort mycket tokigheter i våra dagar, det mesta har jag valt att inte skriva här, men hon har alltid varit nere på jorden vilket jag uppskattar.
 • Att hon alltid finns där. Tyvärr kanske så pass mycket att jag under en period tagit det (och henne) för givet. För det gäller att ge och ta i ett bästisförhållande. När jag insåg det så var det en stor anledning till att jag flyttade tillbaka till Östhammar. Hon behövde mig, och givetvis andra, mer än någonsin då och jag ville aldrig mer vara självisk.
 • Att hon alltid varit sig själv. Ja, jag har kopierat henne många gånger men det har aldrig varit vice versa. Inte för att hon vägrat vara som mig (lät så förolämpande det jag skrev), utan för att hon alltid varit trygg i sig själv vilket jag beundrar.
 • Hennes mod. Vi hade samma jobb (men olika arbetsplatser) tills hon beslöt sig för att plugga vidare. En annan drömmer också om det men hade inte velat lämnat tryggheten för ett läskigt Uppsala-universitet, men inte min orädda Bella. Det verkar vara en piece of cake för henne. Trots att hon redan har fullt upp med två barn och ett nytt hus.
 
HUR VÅRA LIV SER UT IDAG:
Ju äldre man blir desto svårare är det att umgås lika mycket som man gjorde som gjorde back in the days, tyvärr. Men vi ser till att ses regelbundet. Oftast på en långpromenad, under en vinkväll eller med en kanna kaffe. Födelsedagar är även självklara tillfällen att ses på, oavsett om det gäller någon av barnens eller någon av oss. Jag vet att oavsett hur lite eller mycket vi träffas så kommer vi alltid att vara barndomsvännerna som aldrig tappade kontakten.

Att så lite kan göra så mycket

 
 
Efter utbildningen i onsdags så åkte några av oss och fikade. Strax efter en diskussion om Viktväktarna ironiskt nog. På tal om hälsosam så köpte jag med mig fyra bakverk hem, som jag för övrigt bara fick betala 55 kronor för. Det gillar min dammiga Lill-Alan-plånbok (ni vet snåla Alan i Two and a half men).
 
Igår fick jag en fin komplimang från en vän till familjen (som för övrigt är en trogen bloggläsare). Nämligen att jag har en väldigt behaglig röst. Vad glad jag blev! Så pass glad att jag nog skrämde minst två kunder i butiken jag var i. Ni vet när man går omkring ensam och bär världens bredaste leende. Då tänker omgivningen sällan "vad härligt med en glad människa!" utan snarare "vilken avdelning har hon rymt ifrån?".
 
Så nu har jag med andra ord andra alternativ till det jag gör nu. Nämligen att prata på avslappnings-skivor och diverse djurprogram. Skämt åsido, men det hade varit ett trevligt yrke. Tänk att ha som jobb att stå i en studio och säga saker i stil med "bofinken kan lätt ta sönder frön med sin kraftiga näbb". På tal om djur så drömde jag i natt att jag såg kossor halka ned från ett tak. Jag grät floder.
 
 
Här är för övrigt sådant som jag skulle kunna tänka mig att jobba med:
 • Grafisk design/illustratör.
 • Reklam.
 • Skapande (skriva, måla, fotografera, göra hemsidor).
 • Egenföretagare (en fysisk butik eller en online vore trevligt att ha).
 
 
Jag har dock inga planer att byta bransch. I mars har jag jobbat på gruppbostaden i fyra år och jag hoppas på att vara kvar minst lika länge till.

Kaninmat & Kunskap

 
 
I måndags bjöds jag på middag av syster. Det blev grönsakssoppa, vegetarisk lasagne och fröknäcke. Och till det drack jag citronvatten. Med andra ord så borde min kropp fått en enorm chock! Min största svaghet är numera glass med grädde och kolasås. Det har jag ätit sedan jag köpte mina höga skålar. Men, men... YOLO som kidsen säger. Efter maten fick jag mina fransar påfyllda medan jag snarkade. Hon kan skämma bort mig den tjejen!
 
Utbildningen jag gick på idag var fantastisk. Det var otroligt lärorikt och intressant vilket visserligen inte kom som en chock, vi har turen att få jobba med en av Sveriges bästa inom det* området. (*Det är ingen hemlighet vilket yrke han har men jag överdriver hellre min sekretess än vice versa). Det är dessutom A och O hur man lär ut. Är man smartast i världen men har noll känsla av att förklara eller fånga någons intresse - då spelar det liksom ingen roll hur mycket man kan rabbla om just sitt fält. 

Tio år sedan ungefär

Mycket kärlek till dessa människor men mycket uppstötningar av tanken på att dricka Kopparbergs Skogsbärscider igen.
 
Gävle med frugan och company.
 
Jag ser ut som en karl med tuperad lugg och överdriven urringning. Men jag har aldrig sett denna bild förut, och därmed aldrig lagt upp den (vilket är sällsynt), så det var kul.
 
Jag och "Mora-Johanna" på Midsommarafton hos "Öregrund-Johanna". Hjärtat hade för övrigt min gamla vän ritat dit på bilden, det var 'la gulligt.
 
 
Ännu en osedd bild (på Cissi och mig).
 
På dansgolvet. (Det är inte jag som censurerat henne).
 
Dragna men glada.
 
J.M.S
 
När tupering alltid var steg 1 inför en frilla. (Och när en utväxt inte störde en).
 
 
Jag hade tänkt göra ett mer utförligt inlägg (rättare sagt "Veckans vän" som numera börjar bli "Årets vän" med min hastighet), men det är omöjligt när man har sömnbrist. Åtta timmar har jag sovit på två dygn, och även om man kommer in i att jobba dag (antar jag) så förstår jag inte hur människor väljer det frivilligt. Jag hade kanske inte velat jobba endast eftermiddagar heller - men hellre det.
 
Idag har jag handlat med mamma och sedan lagat massa matlådor. Nu ska jag försöka sova så jag orkar med mitt alarm från helvetet imorgon bitti. Jag måste dessutom lämna mina mjukisbyxor och mitt osminkade pubertetsfejs hemma då jag även ska gå på en "utbildning" (det rätta ordet finns inte i mitt huvud). Det ska bli jätteintressant!

Filmtips

Ant-man (2015 - Komedi/Action/Äventyr/Sci-fi)
 
 
Mitt betyg: 3+
 
Handling:
Biokemisten doktor Hank Pym använder sin senaste upptäckt av subatomära partiklar för att skapa en storleksförändrande formel. Även om hans första test går snett går han vidare och utvecklar ett instrument som hjälper honom att kontrollera och kommunicera med insekter.
 
Det bästa med filmen:
Detta är inte min typ av film men jag blev väldigt positivt överraskad! Paul Rudd, som vanligtvis håller sig till enbart komedier, passar väldigt bra i denna blandade kompott av genrer. Att det just är så olika "filmtyper" i denna rulle gör att den blir väldigt mångsidig, den är väldigt komiskt men spännande. Och sci-fi/äventyrs-genren är nästintill perfekt gjort - effekterna gör mycket!
 
Det sämsta med filmen:
Jag tycker att filmen var väldigt lättsam. Vilket jag trivdes väldigt bra med då jag inte alltid söker efter en komplicerad film där man bör vara med varje sekund. Av den anledningen kanske vissa tycker att Ant-man inte kan jämföras med andra Marvel-film - vad vet jag?

Garderobsrensning

Den bästa garderoben, som jag dock använder minst, är denna. För några år sedan hade jag aldrig något fint att ha på mig när det vankades festligheter, nu har jag införskaffat många alternativ.
 
Det vi behöver, mer än nya garderober, är en skohylla och ett skåskåp. Detta är alltså bara en del av alla skor vi har i våra ägor. (Och ja, vi föredrar Nike).
 
Idag blev det Sibyllamat och en film (en recension kommer givetvis framöver;))
 

Idag rensade jag bort tre stora kassar med kläder. En del plagg var alldeles för noppriga (är lite av en sparare) och vissa var från en svunnen tid då jag bar saker jag inte längre gillar (jeansleggings och svartvit-randiga toppar). Men majoriteten av det jag tog bort var alldeles för små kläder. Jag har blivit lite rultigare det senaste året men det gör mig inget. Dessutom är jag trött på att ha de klassiska "när-jag-blir-smal-lådorna" i mina ägor. Blir jag smalare någon gång så får jag väl helt enkelt köpa nya kläder.
 
Jag ser fram emot när vi gör i ordning kläd,- och skoförvaringar. Just nu har vi som sagt inga förvaringsmöbler till skorna och våra garderober är inte särskilt praktiska. Det jag vill köpa är en skolhylla, ett skoskåp, en byrå och helt nya garderober (med skjutdörrar). Jag har inte prioriterat det då jag inte är särskilt intresserad av varken skor eller kläder, även om det såklart är kul att shoppa ibland. På tal om att köpa saker jag tycker är roligt så köpte jag igår fem DVD-filmer från Tradera för ungefär en tjuga styck. Det blev tre skräckfilmer och två komedier - helt i min smak.

Spelkväll

Fika.
 
"Ryktet går".
 
Familjepizzor till familjen.
 
Rappa Kalja och lite bubbel.
 
Sara och Johan bjöd på marängsviss.
 
Det är svårt att tro att Dan är duktig på att rita när man ser denna teckning föreställande "plockmat". Som Johan för övrigt gissade "Fantomen på operan" på.
 

DAGENS:
 
"Jag borde tagga ner": När jag är väldigt tydlig med att visa min irritation över att "de fina skålarna till glassen tagits av er andra. Det känns faktiskt inte roligt att fotografera denna efterrätt med den här tråkiga assietten!".
 
Gamla vän: En vän till pappa/familjen som var med oss ikväll. Hon och pappa har varit vänner i 63 (!) år.
 
Minst roliga stund: När det är min tur att läsa upp allas svar i Rappa Kalja. Jag bokstavligen avskyr det! "Tänk om jag stakar mig och alla förstår att det inte är det rätta svaret?". Nej fy, svett och ångest är bara förnamnet. Och sedan känner man ren och skär hat när någon säger "kan du läsa upp alternativen igen?".
 
Bra att ej ta beslut: När jag inte vill välja färg på min gubbe/spelare (ifall jag tar en som någon annan vill ha) och jag får höra att "jag borde vara mer som dig". Aaaw!
 
Bra att ta beslut: När jag tvingar familjen att testa min favoritpizza och alla älskade den. Den innehåller för för er som undrar köttfärs, getost, tomater, champinjoner och vitlök. Och äts med tzatziki. Mums!
 
Livsnjutare: När jag drack rödvin till pizzan.
 
Chock: När jag hör att ingen bokat lägenheterna längst upp på de nya husen. Det skiljer nog typ en miljon på de längst ned och de längst upp - men dock!
 
Uppvakande: När jag ser bilder på mig själv som min sambo har tagit på mig idag. "Varför har jag en hållning som en 93-årig ostkrok med ryggskott?".

Mobilbilder

Hur jag hittade mammas gosedjur när de var var i Dubai. Jag är mor upp i dagen!
 
Innan en tur till Öregrund.
 
Lyckan när alla får en varsin jacka och fleecetröja på jobbet! (Och besvikelsen när man beställt en för stor storlek).
 
 
Ikväll ska jag spela spel och dricka ett glas vin vilket jag ser fram emot! Jag jobbar sju dagar nästa vecka (delvis självvalt) så i helgen tänkte jag passa på att bara ta det lugnt. Samt göra lite nytta, så jag kan vila med gott samvete under veckan som kommer. Jag är bra sugen på att beställa hem några skräckisar från Tradera men jag har lovat mig själv att inte unna mig något - snarare tvärtom; rensa bland mina miljoner kläder och prylar.

Jul,-och Nyårsdekorationer

Min vackra, randiga Amaryllis blommar för fullt. (Numera hänger den ena stjälken men det är inget som inte kan lösas med ett rep och en påsklämma. Mindre vackert).
 
Jag fick en ask nyårschoklad och en liten blomma av min fina kollega. Dock försvann lite glitter då jag tappade den i golvet två gånger. "Det är bara att erkänna att du inte vill ha den" - haha!
 

Efter-jul-bästisfikan för en vecka sedan. Där vi betedde oss som fnissiga fyllon då vi alla var sjukt trötta :)
 
Nyårsdekoration på jobbet.
 
Här bor Sofia, 7 år.
 
Jag kom äntligen ihåg att ta upp julkrubban som mina farföräldrar ägt.
 
 
Trots alla fina högtidsdekorationer så ser jag fram emot när man paketerar ned alla julgranskulor och Jesusbarn. Nästa gång jag firar något så är det min födelsedag (sista året som 20+!). Den ska visserligen spenderas på jobbet, men vem har sagt att man inte kan knäcka en pilsner på arbetstid? Skämt åsido. Jag slutar redan klockan 19 och dessutom kommer det fler helger om så önskas.

Jag lär aldrig få adoptera

 
 
Jag vill börja med att vara tydlig att jag inte aktivt planerar att adoptera. Och hade jag gjort det så hade jag antagligen inte skrivit det i en blogg. Däremot så har jag sedan barnsben alltid velat att någon gång få uppleva det, att få hämta hem ett barn från ett annat land. Av nyfikenhet så läste jag lite information om ämnet och kom ganska snabbt fram till att jag troligtvis aldrig skulle godkännas. Främst av två anledningar;
 
1. Man brukar inte godkänna en adoption till någon som fyllt 42. (Min sambo är 48).
2. Makarna bör ej ha en stor åldersskillnad. (20 år i vårt fall).
 
Det tjänar absolut inget till att jag gör en stor sak av detta, för det är som det är. Och som sagt, detta var ett spontant infall trots att jag som sagt alltid hoppats på att både ha biologiska och adopterade barn. Men tänk om jag inte kan skaffa egna barn då? Man får glädjas över utvecklingen av exempelvis provrörsbefruktning, men fick jag välja så hade jag som sagt även haft adoption som alternativ.
 
För barnets bästa så förstår jag att Socialstyrelsen måste ha en del kriterier, samtidigt kan jag tycka att det i vissa fall blir orättvist. Jag säger inget om att de sökande nyligen gjort ett grovt brott eller att båda makarna är arbetslösa. Men det jag skrivit ovan förstår jag inte riktigt. Hade chanserna varit mindre, fine. Men att det nästintill är omöjligt är en annan femma. Fast kanske jag istället bör glädjas åt att inte vem som helst kan adoptera ett barn? Att kraven är nödvändiga för att barnen ska ha båda sina föräldrar i livet länge? 

Ny TV

 
Bilden är ganska tydlig, Ja.
 
 
Det känns rätt onödigt att ha tre TV-apparater. Men vi ville verkligen ha en Smart-tv med full HD och som var större än den vi hade i tv-rummet (48"). Så nu blev det en 60-tummare som kommer fungera fint när jag sitter bänkad framför mina skräckfilmer. Dessutom var den nedsatt med ett par tusenlappar, till skillnad från våran Moccamaster som gick från 1900 kronor till 900 kronor några veckor efter vårat köp... Det är tydligen inte smart att handla saker i December.
 
Mindre roligt hade våran leveranskille. Jag såg att en massa olja läckte när han åkte ned med "flaket" på lastbilen. Men jag är inte den som pratar i onödan så jag sa ingenting. Det dröjde dock inte länge innan han knackade på dörren och sa att bakgavellyften (eller vad den heter) gått sönder. Eller, snarare slangen. Lång historia kort så försökte min sambo fixa den innan han tog beslutet att visa honom vägen till verkstaden. Inte så roligt när man har flera leveranser kvar att köra och för övrigt bor 12 mil härifrån.

Nyårsafton 2008/2009

Kille på festen: Är ni systrar?
Jag: Ja, vi är tvillingar.
Kille: Jag ser det, ni har båda glitter på ögonlocken.
 
 
Första gången jag träffade Mickan :)
 
 
Jag äger ingen stor bild av den på mig och Mickan, därav miniformatet och att jag var "tvungen" att lägga till en extra bild bredvid. Som föreställer mig (eller syster?) som har kastat in handduken under festens gång (07:00 bör tilläggas).
 
Mina systrar.
 
Tiden då urringningar var mitt signum.
 
 
Nu lägger jag upp gamla nyårsbilder då jag i år spenderades min nyårsafton på jobbet. Vilket inte gjorde ett dugg då jag dels sällan firar nyår och dels så arbetade jag med två av mina favorittjejer. Dessutom så hade jag bra arbetstider (7-19, detta var för övrigt den sista gången jag hade ett 12-timmarspass - hädanefter jobbar vi högst 10 timmar). Dagen var suverän, bland annat så åt vi fyrarätters med våra boenden. Dock tog det på krafterna så jag somnade en timme innan tolvslaget, men det gjorde inte ett dugg. Förutom att jag, när jag vaknade av fyrverkerierna vid mid midnatt, ångrade att jag inte stod redo med kameran. Men det kommer fler tillfällen.

RSS 2.0