När 4 av 5 på Elgiganten hatar sitt jobb

Min nya kamera VS min gamla.
 
Det känns sådär att ta halvtaskiga bilder med en digitalkamera när man har en ny systemkamera.
 
 
Ett perfekt kamerafodral införskaffades med, den kunde inte bli mindre!
 
 
Jag har länge velat införskaffa mig en ny systemkamera. Jag har en sedan tidigare som jag tycker mycket om. Men den tar jag ogärna med mig hemifrån av praktiska skäl. Däremot så älskar jag inte kvalitén på bilderna som mina digitalkameror ger mig. Därför ville jag alltså ha ett mellanting av dessa: en systemkamera som är smidig att ha med sig.
 
Valet blev en Sony A6000, en kompakt systemkamera på 285 gram. Min favoritegenskap är, förutom vikten, att den har 179 fokuspunkter. (Den har för övrigt 24,3 Mpxl för den som undrar). Moderniteter som Wifi har den också, vilket är nytt för mig. Ikväll ska jag testa att överföra bilder till min mobil! Jag ska även känna av om jag behöver ett större objektiv till kameran (de jag har passar inte), jag hoppas att jag slipper!
 
Dock märktes det att personalen på Elgiganten ville hem en fredageftermiddag som detta. Vi gick fram till ett gäng på fyra-fem arbetare och frågade en av dom om hjälp med kameran. Han tittade tröttsamt på oss och gick ett par steg mot sina kollegor och sa något jag inte hörde. Jag antar att han ville få någon annan att ge oss service. Vilket han alltså inte sa utan enbart "gå och ställ er vid datorerna och vänta".
 
Vilket vi gjorde i tusen år kändes det som. Jag har inget emot att göra det, men då vill jag gärna veta varför. Typ; "jag har en kollega som gärna hjälper er, men just nu har han en annan kund så är det okej om ni väntar en stund tills han är klar?". Nu visste man ingenting, speciellt inte då typ tre Elgiganten-killar (som stått i klungan där vi bad om hjälp) gick förbi oss flera gånger.
 
Lång historia kort; till slut kom en kille fram till oss (som vi inte sett tidigare och därmed inte ingått i Vägra-Jobba-Gänget) och frågade om vi ville ha hjälp. Han var enormt kunnig och trevlig så mitt humör svängde tillbaka till lycklig igen! Hon i kassan sa förresten rakt ut att hon ville hem, men det gjorde hon med ett leende och sådant älskar jag! Det är sura miner jag avskyr, att vara trevlig mot kunder är ansträngande (jag har själv jobbat i butik) men kan man inte låtsas vilja ge hjälp så bör man säga upp sig.
 
På tal om bilder och nya leksaker. Det jag älskar med min nya dator är att när jag lägger in bilder så vänder den dom av sig själv. Annars brukar jag alltid börja med att markera alla stående bilder jag tagit för att "rotera åt höger". Nu känner den på något sätt av vilka bilder som ska vridas - jättesmart!

Skriv gärna! (anonym som namngiven!)
Postat av: Fröken F

Skulle oxå vilja ha en mindre och smidigare kamera.

Vägra jobba gänget. Haha!

Tur att du fick proffsig hjälp till slut ändå :-)

Svar: Tack för din kommentar kära Fröken F! :)Och vad glad jag blev av att jag hittade din sida, igenkänningsfaktorn är stor! Och det är alltid skönt att påminnas om att man inte är själv om sina svårigheter.
Kramar!
Sofia

2017-08-04 @ 22:42:31
URL: http://talangslan.wordpress.com

Kommentera inlägget här så gör du min dag:):

Vågar du skriva vem du är?:):
Ska sidan minnas dig?

E-postadress: (publiceras inte)

Din hemsida/Bloggadress:

Vad du vill skriva (jag svarar på det mesta i mina inlägg):

Trackback
RSS 2.0