En heldag i Stockholm


Båten vi tog till huvudstaden.
 
Jag tog väldigt många bilder på husen längs vattnet - alla är helt fantastiska!
 
Min fotografvän (pappa) och en giraffmålad lyftkran.
 
Mäktigt.
 
Jag tvingade min man att ta denna bild.
 
Jag besökte Livrustkammaren.
 
Jag älskar denna bild! (Hade inte flickan varit med så hade den varit tråkig).
 
Jag och mina föräldrar ❤.
 
Jag besökte även fotografiska. Det var nog tredje gången som jag var där med min kära far.
 
Fina familjen.
 
En ganska okej närbild för att vara så långt ifrån, om jag får säga det själv.
 
Vi åkte i en Hop-on-hop-off-båt som några sanna turister.
 
Räkmacka OCH sillsmörgås -  är det semester så är det! Till det drack jag en passionsfrukts-lemonad. Typ det godaste jag druckit, såklart.
 
 
Jag är ju tragikkomisk. I förrgår var jag så nervös att jag inte visste vad jag skulle ta vägen, tårarna sprutade och jag hade nästintill lust att ställa in Stockholmsturen. Och igår tjatade jag om att jag var "så himla lycklig" och att "detta är den bästa dagen i mitt liv". Man känner sig lite manodeppig ibland.
 
Båten från Vaxholm till Stockholm tar ungefär en timme vilket är en helt perfekt reslängd. Man hinner få sin terapeutiska stund på vattnet, men inte tråkas ut. Väl framme så hängde jag, mor och maken i källaren under det kungliga slottet, bara en sådan sak. Många kläder tillhörde antingen "Sofia" eller "Eleonora", jag kände mig så himla kunglig. Speciellt i mina löpartights och mitt Adidas-linne (seriöst, det såg ut som om jag var på en joggingrunda - men jag ville klä mig bekvämt!).
 
Efter det åt vi en god lunch på Stockholms stadsmission innan vi promenerade till Fotografiska. När de andra avnjöt (seriöst, det ordet låter så vidrigt på något sätt) en god dryck så tittade jag och pappa på ett par utställningar. Sedan hoppade vi på en turistbåt, halva gänget gick av vid slottet och resterande (inklusive mig själv) åkte hela rundan. Blev lite sjösjuk men det var det värt. Vem har dött av lite spya i halsen liksom.
 
Efter båtturen så fick jag bokstavligen springa till nästa båt. Tolv timmar spenderades till, i eller från Stockholm men det kändes som typ tjugo minuter. Jagt ville inte att dagen skulle ta slut! Nåväl, två inlägg till i detta tema är planerade så jag får leva på det. Jag har även andra saker jag vill visa er, till exempel mina köp från senaste shoppingen (råkade hamna i Thun's igen). Så här finns ingen bloggtorka (kan jag med glädje skriva till dig Malin:))!

Skriv gärna! (anonym som namngiven!)
Postat av: Anonym

Hurra!!! Och vilken mysig dag ni såg ut att ha, jag och tompen åkte exakt samma båt förra helgen när vi lajvade turister i vår egen stad. Så himla mysigt!

Svar: Åhh gjorde ni! Jag pratade om er i båten faktiskt utan att veta att ni åkt den. För jag såg att ni åkt samma variant fast som buss. Blir i och för sig inte särskilt förvånad med tanke på historia-intresset :). Ni verkar sannerligen utforska er stad! Det är superkul! :) Puss puss
Sofia

2017-08-04 @ 03:30:05

Kommentera inlägget här så gör du min dag:):

Vågar du skriva vem du är?:):
Ska sidan minnas dig?

E-postadress: (publiceras inte)

Din hemsida/Bloggadress:

Vad du vill skriva (jag svarar på det mesta i mina inlägg):

Trackback
RSS 2.0