Trevlig helg! 🍦

(Efter att jag gnuggat ögon och hår i soffan. För övrigt även efter att jag höll på att attackera min sambo. Halvsover man och hör ljud i hallen blir man paranoid.)
 
 
 
Idag hoppade jag in extra vilket inte var fy skam då jag fick jobba med Ellen. Vi skickade roliga snap-videos till kollegor och jag gick från att bära morgonfrillan till att vara fin i barret. (Jag bör tillägga att vi även gjorde en hel del nytta 😊)

De tio bästa sakerna med min Samsung S7 är att...

 
 • ↑ Jag inte behöver fippla med knappar för att ta en posebild, det räcker med att säga orden "cheese" eller "smile".
 • Kameran överlag är fantastisk. Jag älskar att jag kan ändra ISO-talet, exponeringsvärdet, fokusläget, vitbalansen, etc. Jag kan även välja olika typ av foton, "mat" är exempelvis suddig med undantag från en klar cirkel (tallriken). Samt ta tio bilder på någon sekund, perfekt när man vill fånga något som går fort.
 • När jag har mobilen på ljudlöst kan jag ställa in att exempelvis samtal från mina Favoriter kommer att höras. Eller det bästa; när ett nummer ringer mer än en gång inom loppet av en kvart så kommer det fram ringsignaler. Perfekt om man försovit sig och jobbet försöker nå mig! (Vilket annars är min mardröm då jag alltid har ljudslöst på nätterna och kan sova till lunch om jag inte vaknar av alarmet).
 • Möjligheterna för videoklipp är många, exempelvis kan jag välja att en del av videon ska vara i slow motion.
 • Bara jag kan öppna min mobil (med mitt fingeravtryck). Samt en kod ifall den funktionen av någon anledning skulle sluta fungera. Och att jag kan spåra telefonen om den försvinner.
 • Jag kan blockera nummer (vilket jag inte kunde på min förra lur) samt använda kortnummer för mina närmaste kontakter när jag snabbt vill ringa någon.
 • SOS-meddelanden till förvalda kontakter kan skickas om jag trycker på strömknappen tre gånger, med information om vart jag befinner mig samt med ljud och bilder från min mobil. Skitbra om jag skulle bli kidnappad. Vilket typ händer dagligen.
 • Jag kan äntligen kan använda mig av emojis är nog det bästa med mitt köp. Eller att det inte tar ett år för siffrorna att "rulla" när jag ska ställa in en tid på alarmet.
 • Min telefon kan känna igen ljudet på min dörrklocka (som för övrigt är riktigt jazzig!), om jag mot förmodan skulle ha hörlurar på mig och inte höra den. Då vibrerar nämligen enheten. Passar förvisso främst för hörselskadade men även för mig!
 • Jag kan ta panoramabilder även på framkameran, perfekt när man vill ta groupies!  

Om jag fick välja president

Tänk om Ellen skulle bli president och Portia USA:s first lady
 
 
Jag tittade på Ellen DeGeneres show häromdagen då hon skojade om att hon ska kandidera till president. Publiken jublade av samtycke och jag kunde inte hålla med mer. Vilken dröm det hade varit! Dels hade det självklart varit fantastiskt att gå från massa vita män till en svart man, och sedan till en homosexuell kvinna. Men de viktigaste skälet hade varit att hon verkar vara perfekt som person. Hon skulle ha velat hjälpa bokstavligen alla och hon skulle ha ett enormt stöd redan från början. Nu kanske komiken ligger henne närmare hjärtat än politiken, men dock.
 
Dessutom, vem som helst är väl bättre än narcissistiska, obehagliga Donald Trump. Jag hoppas innerligt att amerikanerna vet bättre än att han skulle kunna göra landet bättre. Att ha starka åsikter är en sak, men att en totalt empatilös och självkär människa ska styra en stormakt känns väldigt olustigt.

Veckans vän: Malin

 
 
 
FÖRSTA GÅNGEN JAG SÅG MALIN:
I sjätte klass (för typ 15 år sedan), om bilder räknas vill säga. Jag tittade igenom skolkatalogen och jag fastnade för bilden på Malin. Hon satt i mitten på klassfotot, med armarna i kors och såg sådär ascool ut. Hon bar ett Mimmi-linne som säkert skulle sett töntigt ut på mig men på henne gav det ett intryck som "jag kan bära Disney och ändå se häftig ut". Första gången jag såg henne var i sjuan när hennes klass började på högstadieskolan. Vi hade nog aldrig blivit vänner då, olikheterna var ett faktum. Hon lade sin tid på att festa och jag träna, typ. Dessutom var hon tusen gånger mer framåt än vad jag var.
 
FÖRSTA GÅNGEN JAG FÖRSÖKTE TA KONTAKT (OCH MISSLYCKADES):
Det var inte jättemånga från vår kommun som valde att gå på gymnasieskolan vi gick på i Uppsala. Jag och Malin gick i olika klasser men det fanns ett datorprogram där man kunde skicka "mail" internt till elever på skolan. Jag skrev några rader till Malin (även på Lunarstorm tror jag) men hon visste inte vem jag var. Eller varför jag stalkade henne, haha. (Hon skrev aldrig så såklart men jag hade känt så om jag vore henne).
 
FÖRSTA GÅNGEN JAG FÖRSÖKTE TA KONTAKT (OCH LYCKADES):
I andra ring så valde vi båda Journalistik som inriktning så då kunde hon inte längre rymma ifrån mig, hehe. Allvarligt talat så fastnade vi för varandra på en gång. Vi hoppade båda av skolan ganska snabbt men vi fortsatte umgås lika mycket, om inte mer. Jag lärde även känna hennes vänner och det var här min Uppsala-era började.
 
FÖRSTA FESTEN VI VAR PÅ TILLSAMMANS:
Det var en halloweenfest som hon tog med mig på där vi två var utklädda till älvor (féer). Hon gav mig sminktips, jag testade hembränt för första gången och hennes kompis bröt mitt "trollspö". Andra gången var hemma hos henne på Luthagsesplanaden när hon fyllde 17 år.
 
 
TIO SAKER JAG FÖRKNIPPAR MED MALIN:
 • Kungsgatan i Uppsala (där hon bodde och där vi hade väldigt många förfester, dåtidens Se7en låg runt hörnet).
 • Gamla fotografier. Varje gång jag ser en läskig bild på en pojke från 1920 (typ) så tänker jag på henne då hon har sådant uppsatt på väggen.
 • Pesto och kebab. Jag åt vardera sakerna för första gången med henne. Det förstnämnda när våra pengar började ta slut och något behövdes till vår pasta, det andra när bakfyllan gjorde sig påmind.
 • Många låtar! Jag är ofantligt dålig på att minnas artister och låtnamn, men jag tänker exempelvis på Johnossis "Man must dance", Håkans "Känn ingen sorg för mig Göteborg" och Maria Menas låt "Just hold me" (minns fortfarande när jag hörde den för första gången. Vi satt på bussen och jag fick låna en hörlur till hennes mp3-spelare som hade typ en miljon GB i minne).
 • Ordet "thriller". Jag, Malin och Johanna skulle hyra film i Sundsvall och när vi kom till den genren så uttalade hon den med ett jättetydligt "th-ljud" (nästan så man spottar, ni vet). Hon skrattade inte efteråt och då jag inte vågade ifrågasätta det så tog det flera år innan jag fick veta att det var ett internt skämt.
 • "Dunavár". Undrar hur många liter av det vita vinet vi drack de första åren vi umgicks.
 • XS. Varje gång jag ser små plagg i klädbutiken så tänker jag på min lilla vän.
 • "Bästiskex" är ett ord som jag "snott" ifrån henne för tusen år sedan och än idag använder. Andra saker som hon sagt bakåt i tiden som jag fortfarande säger är exempelvis "lägg af" och "fager".
 • Mina hostningar. Varje gång jag hostar så tänker jag på Malin för vi gör det på exakt samma (osmickrande) sätt.
 
NÅGRA AV DE ROLIGASTE MINNENA VI HAR IHOP:
 • Hultsfred 2006. "Hm, det smakar lite chili...". "Fyra sekunder...La, la...". "Vart ligger Tomteland?". "Smiska mig för en femma!".
 • Göteborg 2007. Saker jag tänker på: Hamburgare, nakna människor, internetragg, skolbesök, att bo mitt i smeten...
 • När livet var en fest i Uppsala. Alla hundra gånger man suttit i stadsparken och mått bra. När ens andra hem var krogen, då man var tjenis med vakterna och sällan behövde köa. Roligast var kanske temafesterna!
 • När festen hamnade någon annanstans. Både Knivsta,-och Skärplinge-festerna bör aldrig skrivas ut till allmänheten men gud så roligt vi hade det! Andra trevliga orter att leva ut i har varit Forsmark och Sundsvall. Gävle bjuder på många ljuva minnen med. En vilsen Malin, en aggressiv Sofia, en Johanna och hennes kaffefilter, en stor varan under Malins säng, en blottning, ett gäng invandrartjejer som ville puttas, en utslängning från McDonalds...
 • När livet var en fest utan alkohol. Allt handlade inte om att supa och slåss även om det låter så. Jag har otroligt många kära minnen med Malin när vi tittat på romantiska komedier i soffan, när vi åkt pulka, när vi varit ute och shoppat, och så vidare. Majoriteten av alla tillfällen var vi antagligen på Café Linné med tusen liter kaffe och tusen timmar av babbel.
 • När vi festat som "vuxna". Tonårslivet i alla ära, men jag värderar våra vuxna minnen lika mycket. När vi de senaste åren setts i Öregrund har varit fantastiska.
 
SJU EXEMPEL PÅ SAKER SOM JAG BEUNDRAR MALIN FÖR:
 • Hennes ärlighet. Jag behöver aldrig undra om hon säger saker bara för att vara snäll. (Här vill jag även vara tydlig och säga att hon aldrig är elakt ärlig).
 • Hennes framåtanda. Malin är den mest självständiga människa jag känner. Hon har aldrig haft "lata perioder" i sitt liv utan alltid jobbat (oavsett i vilket land och med vilket yrke), hon har aldrig stått bostadslös och hon har klarat flera års hårda universitetsstudier för att få sitt drömjobb.
 • Att hon inte tar någon skit. Blir hon orättvist behandlad så säger hon det. Hon ursäktar aldrig sig själv för att hon finns.
 • Hennes förmåga att vara en bästa vän. Efter alla gånger hon struntat i roliga planer (spelningar exempelvis) för att jag behöver henne så vet jag att hon alltid prioriterar sina vänner före allt annat. Varje gång jag fyller år så skriver hon långa texter som får mig glad och rörd. Som jag ser att hon lagt mycket tid och tankar på. Hon är bäst på att få en att känna sig speciell.
 • Att hon är sig själv. Hon har aldrig haft ett plagg, en piercing, en hårfärg eller en tatuering för att försöka vara någon annan än den hon är (även om jag tycker andra har härmat henne, inklusive mig själv). Malin har heller aldrig uttryckt åsikter som hon innerst inne inte håller med om, bara för att passa in eller för att hon vill ha en annan "identitet".
 • Hennes sätt att skriva. Det är ingen slump att det var på journalistikprogrammet vi träffades, för även om hon valde att bli arkivarie istället så är hon fantastisk med ord! Och hennes skrivstil är perfekt.
 • Hennes sätt att resa. Säg mig ett land jag aldrig hört talas om och jag lovar att hon varit där. Det märks att hon gått historieprogrammet, hon väljer hellre ett land med en intressant bakgrund än ett klassiskt chartermål.

 

HUR VÅRA LIV SER UT IDAG:
Ärligt talat så hörs vi nästan aldrig längre, ännu mindre ses. En stor anledning är att nästintill all kontakt vi har är genom Johanna. Vi pratar båda två väldigt ofta med sistnämnda, och Johanna uppdaterar mig med allt som händer i Malins liv, och vice versa. Så visst, vi skulle kunna höras på tu man hand ändå. Men vi vet vart vi har varandra och när vi väl ses är det som att tiden har stannat. Hon kommer alltid vara min bästis oavsett om vi ses en gång per dag eller en gång per år.
Vi träffas varje sommar när hon hälsar på familjen i Öregrund vilket är ett (eller ett par) av årets höjdpunkter! Tyvärr så har jag inte hälsat på henne i Stockholm en enda gång sedan hon flyttade dit.

 

 Malin och jag på 30-årsfest, Sundsvall 2010. Samt oss runt 2006 (där hon introducerat mig för silverschampot, I like!).
 
Älskar denna bild, den sammanfattar många kvällar på Kungsgatan.
 
Malins 17-årsdag på Luthagsesplanaden. (Här med Minny och Mia).
 

Häng i parken, 2007. Här med Johanna och Minny.
 
Jag och Malin på fest (vid Vaksalatorg?) typ 2005-2006. Samt den första bilden på mig, Malin och Johanna (jag ser förjävlig ut, jag vet).

Nya skorstenar

 
Innan (en skorsten är bytt).
 
De nya kvar i lådorna samt den gamla, större varianten.
 
Efter.
 

En av badrumsfläktarna.
 
 
Adjö risken för vattenskador och hej till ett modernare tak! Det är inte den roligaste renoveringen man kan göra på ett hus men ack så viktigt. För en tråkig utgift är det, men att se till att taket är bra och fixera skorstenarna så undviker man betydligt större utgifter (om det kommer in vatten). Några takpannor är bytta och nu är det bara en takstege kvar, samt möjligtvis ett sprut av mossmedel.
 
Badrumsfläktarna var desto trevligare! Perfekt när man ska ba... duscha! Det är de modernaste varianterna som känner av fukt, närvaro, och så vidare. Tur att man har två badrum sådana gånger, då det var hål upp till taket innan de sattes i. Hade vi bara haft den på nedervåningen hade jag varit tvungen att kissa nedanför tittut-hålet. Men som sagt, nu hade vi tack och lov den andra taköppningen i duschen så jag överlevde det hela. Självklart med kranen på. "Hör han mig kissa härifrån?".

Idag har jag hälsat på Ellen på jobbet :) Vår andra kollega frågade mig "du är på jobbet frivilligt en fredag, har du inget liv?", haha! Resten av dagen ska spenderas med min kära sambo. Det ska bli Netflix för hela slanten! (Vi har halva säsongen av "Stranger things" kvar - jag rekommenderar verkligen den!)
 
På tal om jobb, idag fick jag mitt livs första månadslön! Plus att jag som sagt får dubbla löner idag då jag som timvikarie alltid fick månaden efteråt. Fast trevligast av allt är nog att jag får typ 50% mer i lön än vad jag hade räknat med. Fortsätter jag min rad efter nyår går jag förresten upp till 75% (från 68%), den informationen hade jag helt missat. Men det gör självklart inget, jag tar gärna några extrapass i månaden.

Sparat 800 kronor

 
 
 
Inte min nästa profilbild.
 
 
Idag blev jag riktigt glad när jag fick hem jackan som jag fyndat på Tradera. Den var mysig och rymlig vilket var tur då jag chansade på den storleken. Som jag skrev tidigare så var det alltså en oanvänd jacka som köpts för cirka 1000 kronor men som jag nu fick för 200 kronor (inklusive frakt).

Hundtandsmönstrade saker missar jag aldrig på den sajten. Min dagliga rutin är att söka på "Mupp", "Sesame Street" och "hundtandsmönster" i olika former. Även "rutig", "zebra", "ABBA", "cupcake" och andra saker som också ligger nära hjärtat. Jag roas av människor som lägger upp en suddig mobilbild på ett föremål/plagg. Eller roas, min perfektion-tarm rycker lik ett spasmande fänkålsstånd. Hur svårt är det att ta ett tydligt kort 2016?

YouCam Makeup

Större ögon, mer markant näsa, ljusare hårfärg (som blev konstig i längderna), glasögon och smink.
 
En mer diskret förändring med en lite annan ton på håret och lite makeup.
 
Sofia Monroe. (Utan röda läppar.)
 
 
En kär kollega till mig visade mig idag appen YouCam Makeup. Beroendet är ett faktum. Det är riktigt roligt att på ett roligt sätt ta reda på vad man passar i, vare sig det gäller frisyrer, smink eller hårfärger. Man kan göra diskreta förvandlingar som bilderna i mitten, eller helt radikala. Typ blått läppstift, ansiktsmålning och en galen ögonfärg.

Fast, med risk för att ha dubbelmoral, så är jag lite emot appar som dessa. Beroende på hur man använder den såklart. Att ha som vana att släta ut huden (och så vidare) innan man lägger upp en bild känns bara tragiskt. Jag lägger hellre upp en osminkad bild på mig än något som ser ut som en reklambild för Photoshop. För vad är det man försöker dölja med den perfekta huden och avsmalnade näsan? Ingenting. Självförtroendet är den vackraste accessoaren som finns. 

Dagens

 
Jag ber om ursäkt för denna bild till er som tycker paddor är äckliga. (Personligen älskar jag dom!).
 

Världens bästa initiativ måste varit att beställa en smörgåstårta till dagens personalmöte!
 
 
 
Dagens:
 
Energi: Noll. Jag orkar inte ens göra ett inlägg som kräver lite mer energi än detta. Jag hade natten i mig igår och somnade inte förrän vid 05:00. Tur att man hade en padda till sällskap. Vi hade otroligt intressanta diskussioner tillsammans. Tills min granne sa att jag inte var vid mina sinnens fulla bruk och att jag borde låsas in i ett vadderat rum på plåsterhuset. Han var bara avundsjuk.
 
Längtan: Tills jag får hem en ny vinterjacka som jag fyndade på Tradera. Den är svart med ett diskret hundtandsmönster, plus att den hade lapparna kvar. Perfekt kombination! 
 
Garv: När jag lyssnade på "Just D - Tvångstankar" på vägen till jobbet. Jag lovar att det inte går att hålla sig för skratt! Det är tyvärr en nackdel när man cyklar för sig själv, man ser ut som en person som pratar med paddor då. Jag försökte tänka "döden, döden" men det hjälpte bara för någon sekund.
 
Skrattattack2: När en tjej sa något roligt på personalmötet. Det kan bli en sådan kontrast när jag börjar skratta. För jag pratar ogärna i grupp men när jag tycker något är hysteriskt kul så får jag världens högsta och fulaste skratt. Nåväl, man kan inte vara en fnittrigt flicka jämt.
 
Underförstått: När jag köper laxeringsmedel (ursäkta informationen) utan väska på Apoteket och hon i kassan frågar om jag behöver en påse. Man bah "nej självfallet inte, jag skyltar mer än gärna med min förstoppning som jag snart ska få bukt med! Tillsammans med en Hemmets Journal och en näve katrinplommon." (Nu var den visserligen inte till mig men det vet väl ingen som går förbi mig om). 

Den hemsökta klockan

Mina kollegor har satt upp en het bild på mig 😆
 
Jag lekte mån-fotograf häromnatten.
 
 
Det kommer att sitta fint med trettio timmars helgnatts-OB! Lite mindre trevligt är att jag inte bara känner mig trött idag, utan även lite förkyld. På nätterna mådde jag dock bra, om än lite spökrädd. Klockan 03:00 stannade klockan varje natt, och 03:10 åkte visarna fram. Jag höll på att dö innan jag insåg att det troligtvis finns en mycket logisk förklaring till detta. Den är nämligen satellitstyrd (?) och justerar säkert sig själv under en tid på dygnet där få människor behöver veta tiden. Vi säger så i alla fall... (Jag kan lägga till att jag hört rykten om denna klocka, jag brukar i vanliga fall inte stå och stirra på en vägg).
 
 
 Den här veckan har jag bara ett personalmöte och två eftermiddagar inplanerade. Samt ett par besök av en installatör. Han får nog börja slängas upp på taket men sedan blir det badrumsfläktar för hela slanten. Hur som helst så hinner jag nog med några roliga inlägg denna vecka! Bland annat så nappade faktiskt min sambo på idén Malin hade om att han svarar på frågor om mig, det ser jag fram emot! (Eller så kommer jag ångra detta, hehe).

Mobilbilder


ABBA-muséet, förra sommaren.
 
Skriva på huspapper :) Mickan var vittne :)
 
Ett stycke Sofia har varit på barnkalas.
 
Pappas födelsedag för ett år sedan 💙
 
Nyköpta altanmöbler.
 
Bowling, USA.
 
Här ska vi titta på vilda sjökor.
 
Min nyinköpta cykel (sjukt bra köp, jag använder den jämt).
 
En banan är den bästa accessoaren.
 
Syster hittade en snygg hatt i Amerikat :D
 
Varje gång jag ser bilder på den luftballongen så tänker jag på när jag trängde mig före alla i kön dit.
 
Min och sambons första julgran, förra året.
 
Spanien för åtta månader sedan.
 
Min och systers 28-årsdag :)
 
Turist på vift på Daytona International Speedway.
 
Älskade mamma och jag på Morsdag 💙
 
Sambons systerdotter gifte sig.
 
Övningsköraren.
 
Jag och sambon på Kreta, 2012. Vad han älskar med mig lär inte vara min sense of style...
 
När Dan kallar mig för "Josef" så vet jag att det är den här outfitten han syftar på, haha! Men jag bjuder på den...
 
 
Det har varit en lång natt och en kort förmiddags sömn. Så därför orkar jag inte med några utsvävningar när det gäller blogginlägg (även om jag ser fram emot att göra förslagen jag fick!). Som tur är hittade jag massa bilder på datorn som delvis är opublicerade. Det känns coolt när jag kan lägga upp något som jag inte visat en miljon gånger.

😍 💑 💕

 
 
 
Då jag jobbar natt i helgen såg jag till att ta en lång sovmorgon. Min dag började sedan med att min sambo kom hem och gav mig en blomma och lite gott från fiket. Jag blev enormt glad och överraskad! ❤ Inte lika överraskad blev jag över att han sa "Blomman är din, men det är jag som ska sköta den". Han är med andra ord medveten om vad som händer med växter som jag sköter om... :) 🌷

Kommande header snart klar

Detta är ett alternativ jag gjort. Jag är dock osäker på cirkeln, jag associerar den lite med en hockey-loga.  
 
 
Nu är jag i stort sett färdig med en Paint-version av mig själv som jag påbörjade för en tid sedan. Håret är för mörkt, näsan är omöjlig att få till, skuggningar på tröjan har jag helt förträngt, och så vidare... Men överlag är jag faktiskt ganska nöjd. Även om jag egentligen borde börja om från början då jag fick in snitsen när jag nästan var klar.
 
Miljoner pussar och tack till er som kom med (jättebra!) förslag till blogginlägg nu när jag lider av en bloggtorka. Jag tänker definitivt ta vara på varenda idé. Inte för att jag måste, utan för att de var så fenomenala. TACK ❤

Johan Falk & S club 7 - Plagiat? :)

 
 
 
Vem hade trott att Bengt Nilsson inspirerats av S club 7 när han gjorde en av Johan Falks signum-låtar? Skämt åsido, men visst är det likt? Jag lyssnade igenom lite låtar med sjumannabandet och fick en riktig Flashback när jag hörde introt på "Natural". Johan Falk-låten (Bengt Nilsson - Guns (pavane)) på Spotify är ännu mer snarlik än den på Youtube. (Ja, jag har idag skaffat Spotify, bara typ åtta år efter resten av världen).
 
Men jag tror att melodin i själva filmerna är ÄNNU mer lik än de jag precis nämnt? Personligen kommer jag inte ihåg fast jag sett alla utom en. Ja, jag har fortfarande inte sett "Slutet". Jag tänkte köpa en Blu-ray-film med den sist jag var på en loppis men jag struntade i det. Hur tänkte jag då?

Förslag på inlägg mottages tacksamt

Jag uppskattar mer och mer orten jag bor i.
 
Jag och syster tog det lilla lugna i somras.
 
Gamla bilder på mig (och ett stycke fästman).
 
 
Då detta är min lediga dag så tänkte jag passa på att göra blogginlägg för både idag och resten av veckan. Jo tjena. Kollage är vad jag brukar göra när jag drabbas av en bloggtorka. Även inlägg med bilder på söta djur, en lista jag fyllt i eller möjligtvis gamla bilder. Men just nu klarar jag inte ens av att göra det, inspirationen och idéerna är på noll. Tur att jag åtminstone hade gamla mobilbilder jag kunde fylla ut detta inlägg med.
 
Så om ni kommer på något jag kan skriva om så får ni mer än gärna skriva en kommentar! (Även anonymt såklart om så önskas). Jag förväntar mig inte att någon kommer att orka göra det (no offence) men det vore riktigt roligt! Jag har bara fått förslag någon enstaka gång ("visa mer killkläder" och "gör en video!", typ) men det uppskattades väldigt mycket.
 
För övrigt så har jag helt glömt bort att jag skulle skaffa en finare blogg (med PRO) så det är annars något jag skulle kunna fortsätta med.

Flour & Fåglar 👄 🕊

 
 
 
 
Gårdagens arbetspass började med en tandvårdsutbildningång. Efteråt hann jag med en fika med några kollegor innan jag skulle till befinna mig på gruppbostaden. Hädanefter ska jag dock bara ta ett fikabröd, jag var knappt hungrig resten av dagen. 
 
Dagens pass inkluderade fågelskådning, bara en sådan sak. Igår flög ett gäng bokstavligen ovanför mig, ni kan tänka er vilken vrede jag kände när jag inte kunde fotografera dom. Förutom att jaga gäss så händer inte mycket mer än jobb denna vecka. Rättare sagt drygt 50 timmar som ska delas upp på förmiddagar, eftermiddagar och nätter. 

Adoptera ett djur!

 
Jag har länge velat skänka pengar till någon välgörenhet. Men det finns ju en del att välja på. Det enda jag till slut kom fram till att jag ska välja någon organisation som hjälper djur. Och häromdagen hittade jag, för mig, världens bästa sida! WWF är inte anonymt, men jag hade helt missat att man kunde adoptera ett djur.
 
Du kan välja bland över 120 specifika djur. Vill du hellre stödja ett område finns även Fåglar, Havsdjur, Afrikanska djur, och så vidare. Alla med flera olika mjukisdjur i valt tema som alla kommer i ett "förvaringskärl", oftast en trähink med WWF-loggan.
 
Presenter, tavlor, presentkort och annat finns med. Med andra ord är det en perfekta sida för dig som ska ge en present till någon som "har allt". Eller om du ändå hade tänkt köpa ett mjukisdjur/ett pussel/en docka/annat till ett barn.
 
Själv ska jag nu bli en stolt adoptivmamma till en tretåig sengångare. Främst för att det är mitt favoritdjur. Men det är lite av en självisk anledning också då jag ändå tänkt köpa ett sådant gosedjur. Men då kan jag alltså ge $55 (ca 465 kr), få lite fina saker och samtidigt veta att cirka 80% av mina pengar går direkt till några söta sengångare i Centralamerika. Det finns även större gåvor (och därmed större tack-gåvor) för den som vill.
 
 
För att komma till WWF:s sida för gåvor tycker du HÄR.
(Amerikansk sida)
 
För att komma till Världsnaturfonden tycker du HÄR.
(Lite färre valmöjligheter men självklart ett bra val!)

Trädgårdsvy och sanndrömmar

Jag har velat fotografera närbilder på grannens äpplen länge men har ännu inte vågat.
 
 
 
"Berget" är verkligen min favoritdel på våran gård. Egentligen det bästa med hela huset/tomten (i kombination med skogen). För även om vi inte klara med hur vi vill ha det där så är och förbli det fint, just för att det är en sluttning. Nästa år ska jag ta något mordvapen, typ en påle, och känna om bokstavligen allt är sten. Eller om det finns möjligheter till att ha ett fruktträd där.
 
Idag har vi bara pysslat hemma, som vanligt håller jag mig inomhus medan sambon tar hand om gården (grannarna tror väl att jag aldrig gör något. Eller att jag är inlåst någonstans). Ikväll blir det att fortsätta titta på en serie som Johanna tipsat om (Stranger things). Knapra lite piller lär jag göra på grund av den trevliga lingonveckan. Ni kan ta det lugnt, jag tar inte upp det bara för att ni ska få en målande bild av det.
 
Utan för att jag nog aldrig varit så lättad över att få tjejveckan. En bekant till mig berättade nämligen att hon flera gånger vetat att någon i henens närhet är gravid, innan personen själv sagt något. Att hon till och med kunnat se vilket kön det är. Detta hände oftast i hennes drömmar. Hon gav jättemånga exempel vilket jag tyckte var otroligt intressant att höra. Även om hon för den delen tog det hela med ro, en annan såg det som världens gåva.
 
Efter det ursäktade hon sig och sa att hon måste fråga mig en sak, om jag var gravid. För hon hade drömt om det ett flertal gånger. Jag blev helt ställd. För även om jag inte trodde att jag var det så har det funnits i mina tankar sedan dess. Skulle jag varit det så hade ju givetvis barnet varit mer än välkommen, men jag hade ljugit om jag sagt att det varit med i mina planer för den närmaste framtiden. Men som sagt, tydligen var det inte en sanndröm denna gång. Någon förklaring för drömmarna om mig har jag inte. Antingen är det en slump, eller så (för att vara lite "paranormal") känner hon helt enkelt av skillnaden på hur jag är nu och då. Förut visste jag inte ens om jag ville ha barn, nu finns det i mina tankar ganska ofta. Oavsett så tycker jag det var ganska intressant, i alla fall för mig som tror på det övernaturliga.

Pappas födelsedag 🎂

Födelsedagsbarnet(Och en Canon-entusiast)
 
En obligatorisk hissbild på Nike-paret.
 
Äppel,-paj och bakverk.
 
Vi har fått en ny familjemedlem (Min brors familj har precis skaffat denna sötnos).
 

Lax,-och silltårtor.
 

På tal om obligatoriska kort; utsikten.
 
De nya bostadshusen börjar att ta form!
 
Panorama.
 
Pappa fick ett presentkort från Kontorshuset av oss.
 
 
Idag firade vi min älskade pappa som fyller 69 år idag. Vi åt och drack gott och umgicks med familj och pappas vänner. De flesta bilderna jag tog idag var med pappas kamera, resterande bilder får ligga i mappen. Jag är som sagt inte så förtjust att tvinga människor att hamna på nätet utan deras vetskap. Även om jag gör undantag ;)
 
Jag hoppas att pappa vill fira sin 70-årsdag i USA nästa år, för det vill jag :) Jag glömde dock ta upp det idag, det vore nog en fördel att fråga huvudpersonen. Samtidigt så har de en Dubai-resa framför sig så de kanske vill ta en sak i taget.

Nya telefonen

 
 
 
 
 
Nu äger jag en Samsung Galaxy S7! :) De tre senaste smartmobilerna jag haft har varit av märket Sony vilket jag starkt rekommenderar, men ombyte förnöjer. Och kanske främst då Samsungs kameror har ett väldigt bra rykte. Visst, jag är personen som främst använder en vanlig kamera, men när jag väl tar med mobilen så vill jag såklart att bildkvalitén ska vara bra.
 
På tal om skillnader, jag köpte mobilen på Telefonshoppen för cirka 6000 kronor. Hade jag beställt därifrån jag brukar (Elgiganten) så hade jag betalat tusen kronor mer, det är en enormt skillnad! Jag ska verkligen alltid jämföra priser på internet innan jag tar ett beslut.
 
För övrigt, återigen på tal om något - nämligen prisskillnader, så skulle jag aldrig någonsin köpa en telefon på avbetalning. Dels för att slippa betala mer för telefonen, dels för att slippa låsa sig på ett abonnemang man sedan inte vill ha (om man väljer en sådan deal), dels för att slippa fler räkningar. Jag är dessutom en av få som fortfarande använder kontantkort, jag laddar på den för 145 kronor i månaden och då ingår allt. Mycket billigare än så blir det inte!
 
Slutligen, om någon undrar vad för mobilfodral jag köpt så är det Magneto Vintage (som även finns i svart). Dom är först i världen med sin pop-out funktion (se min tredje bild). Den är i PU-läder, kostar 349 kronor och har en videoställning. Även, som ni ser på min första bild, en magnet bakom den avtagbara baksidan av fodralet. Då kan man sätta dit den på maskinen på gymmet, etc. Personligen är jag mest glad att kunna prata i telefon utan "plånboken" (har numera även hörlurar som ingick). Och att kunna mobilen på kylskåpet och ha musik på medan jag lagar mat känns fantastiskt!

Till min samling

Big bird, Kakmonstret och Oscar :)
 
 
Idag fick jag hem mina pin-broscher på mina favoritkaraktärer från Sesame Street. Jag är osäker vad jag egentligen ska ha dom till, men de kostade bara 3 kronor/styck så då tyckte inte jag det spelade någon roll. Troligtvis kommer de att få sitta på en ryggsäck. Skrattar någon åt mig och mina barnsliga accessoarer så kommer jag med andra ord ändå inte att se det ;)
 
Vill någon annan ha dessa muppar så finns dom på en Tradera-butik som heter LeksaksFyndet :) 
 
Nu ska jag åka och hämta min nya telefon som jag beställde igår. Det är som att min Sony vet om att jag snart går vidare till någon annan snart, för första gången någonsin så har den börjat att krångla. Igår startades den om flera gånger, batteriet rasade i procent, osv. Om det inte har att göra med att jag bytt till ett 4G-simkort men det har jag svårt att tro.

Fler mobilbilder + ekonomiska missar

Min favoritoutfit + bad för ett eller två år sedan.
 
Mickans babyshower (för hennes första son) + jag och Ellen är heta på jobbet :)
 
Jag och vår guide på airboat-turen. "Du är rädd för en liten spindel när en krokodil kan hoppa upp i båten". Han tyckte inte om mig.
 
På väg hem från Ullared när vi stannade i Gränna.
 
 
Idag har jag beställt hem en ny telefon, den är redan postad så jag hoppas att den kommer imorgon! Vilken modell och färg får ni se då (jag måste ju ha något att blogga om). Jag har även beställt hem små pin-broscher med tre av mina favoritmuppar från Sesame Street. Jag vet inte vad jag är mest exalterad över :)
 
På tal om pengar och bilder, jag och sambon skrattade idag åt ett minne från vår Thailandsresa (2012). Vi gjorde två ekonomiska missar då. För det första så glömde vi kolla upp om hotellet hade wi-fi (vilket det såklart hade) så de två bilder vi laddade upp på Facebook kostade oss totalt 1000 kronor.

Det andra misstaget gjorde jag genom att packa ned hela min garderob inför resan. Vilket alltid är en dålig idé men kanske framförallt till ett land där ett plagg nästan är gratis. Övervikten på min resväska kom att kosta mig runt 1200 kronor. Så med andra ord, ja må se ut som en nyvaken Einstein, men jag kan vara en idiot ganska ofta ;)

Gamla mobilbilder


Sara ordnade en tårta till mig på vår födelsedag, finaste genom tiderna! + Min sambo när vi skulle flytta från lägenheten till vårt förra hus.
 
Syster och jag käkar på IKEA + Jag på kosläpp (med Sara och Mickan).
 
Världens bästa vänner Malin & Johanna. Som även råkar vara mina bästisar.
 

Jag för typ 3 år sedan? Och för övrigt typ tio kilo sedan. + När vi var på Sea World, Orlando.
 
Daniel & Joh i Öregrund

Skräckis

 
The Awakening (2011 / Thriller/skräck)
 
Mitt betyg: 3+
 
Handling:
En hemsökt internatskola kallar in Florence Cathcart, som livnär sig på att avslöja bluffar. Men den besynnerliga platsen får Cathcart att börja ifrågasätta förnuftet.
 
Det bästa med filmen:
Filmen är välgjord med mycket tankar bakom varje karaktär och varje scen. Skräckmässigt så anser jag att denna är någonstans mittemellan. Jag såg på The Awakening ensam och klarade det (ganska) bra, samtidigt så skulle jag ljuga om jag skrev att den inte var obehaglig. Eller för den delen kan skrämma någon som inte är lika hårdhudad som en annan ;)
 
Det sämsta med filmen:
Filmen är varken långtråkig eller händelselös, men söker man en film med konstant action så kanske inte det här är den ultimata filmen. Personligen är det en av anledningarna till varför jag tyckte om denna skräckfilm. Den var gjord för att skrämmas, men den byggdes inte upp bara av skrämseleffekter.

Mobilrensning

Syster skjutsar mig på Ikea + en av tusen posebilder.
 
Bromsarna på systers bil slutar helt att fungera, Isse kommer till undsättning.
Samt en bild från när vi var såg Trollkarlen från Oz med Glada Hudik.
 
Jag och Dan på krokodiljakt i träsken + jag och syster hade en filmkväll. Självklart med 3D-brillorna på.
 
 
Jag ska sätta in ett nytt SIM-kort ikväll (med 4G) så nu har hela mobilen rensats. Jag ska visserligen köpa en ny telefon snart men jag har inte bestämt mig för vilken än. Det enda jag vet är att det ska bli en Samsung, jag har haft så många Sony-mobiler nu att det skulle vara kul med något nytt. En sväng på IKEA är även inplanerad. Jag får dubbla löner denna månad så det gäller att passa på att shoppa!
 
Nu ska det dock bli lite middag innan jag sätter mig framför Netflix hela kvällen. Jag har bunkrat upp med Red Bull, vaniljmunkar och nötter så jag kommer att klara mig rätt bra.

Bästa middagsgästen

 
 
Idag bjöd jag min fina twin på middag. En av mina standardrätter är panerad fisk ("crispies") tillsammans med ris och fiskdressing, och jag har sedan länge lovat att bjuda på det någon dag. I all sin enkelhet må tyckas, men det är ju så underbart gott! Och med en sådan söt bordsdam så spelar det ingen roll vad man äter. Eller okej, de där mango-bitarna från Eldorado som jag bjöd på till efterrätt kanske inte var en sådan bra idé. Tur att vi hade glass till! Samt Idol på tv:n, jag har inte tittat på det på flera år. Men mina grannar känner nog att de lever med en sång-audition dagligen med tanke på mina tim-långa sånger när jag pysslar hemma.
 
 
Just nu lyssnar jag sönder:
 
Holiday Road - Lindsey Buckingham (från Päron till farsa-filmerna)
Hurt - Christina Aguilera
Have you ever - S club 7 (som för övrigt är min dusch-låt).
Underbart - Kalle Moraeus
Same Old Brand New You - A1
 
(Ja, jag gillar dödsmetal. Not).

Veckan som var - mobilbilder

Jag har inte bara fått ett eget skåp (jag är numera inte sambo med Ellen utan girl next door) och ett eget fack - jag har fått en namnskylt också! Vad små saker kan göra mig glad!
 
Jenny gjorde gofika till personal och boenden. Googla "äppelrosor" för recept!
 
 
 
De nedersta bilderna är från när vi besökte SKB:s lokaler för att gå på en utställning där några av pappas bilder fanns med. Vi såg även en film om Vattentornet samt lyssnade på lite information om Östhammars nyheter (jag kände mig verkligen som en äkta ortsbo!). Det bjöds även på kaffe, frukt massa annat. Det kändes som om jag alltid hade en snitt (singular för snittar?) i min varje gång någon såg mig. Men vadå, gratis är gott. Och lufttorkad skinka likaså.

Full rulle

 
 
Då jag jobbade helgen som var så var tanken att jag skulle göra så lite som möjligt idag. Det enda på agendan var att äta jordnötter och se vad Netflix har att erbjuda. Men det känns som att jag gjort precis allt annat. Jag drog iväg och lämnade min lönelista (för sista gången?) och packade sedan cykeln med massa matvaror. En Quiche Lorraine med kassler samt en tacopaj gjordes och tre maskiner tvätt hängdes. Jag dammsög hela huset samt bytte sängkläder.
 
Det sistnämnda tog knäcken på mig. Inte på grund av den aktiviteten utan för att jag vid den tidpunkten hade typ 2 mmol/l i blodsocker (något överdrivet men dock) och trots det så kom jag på den briljanta idén att vända på madrassen. Det är något jag egentligen ska göra vid varje byte av sängkläder eftersom en säng håller längre då. Men det är inte en enkel match! Tänk er en svag, grinig Sofia och en hundrakilos tjockmadrass på typ 180 cm som ska vändas, vridas och fan och hans moster. Inte ens Backstreet Boys på hösta volym kunde rädda mig då. Förlåt Howie.

För och efter - altan

 
 
 
 
 
 
Så här blev resultatet när buskar och plattor försvunnit och en större altan byggts. Det är lite detaljer kvar, exempelvis en vägg till "inneraltanen" som ni kanske ser. Men jag orkade inte vänta med att lägga upp före,-och efterbilder på detta! Jag ser verkligen fram emot nästa sommar när vi kan inviga den på riktigt! Bjuda nära och kära på grillat och göra en liten piruett, inte för att man vill utan för att man kan.

(PS. Dynorna på stolarna ser något konstiga ut för att jag fortfarande inte tagit bort plasten på dom, jag skyller på allt regn och rusk som varit).

Snap-bilder

 
 
 
Jenny tog lite bilder på mig igår, ni kan nog gissa vilken min favorit är :D

Nya skor

 

Jag köpte ett par Nike Pegasus 32 (har ett par ljusgråa sedan innan), det finns sjukt snygga i mönster med! (Mannens skor är på nedersta bilden).
 
 
Idag överraskade min sambo mig med en tur till den lokala sportaffären. När jag började att träffa honom så hade jag en förkärlek till H&M-skor med sulor i storleken "ett multet löv". Han ordnade nya skor till mig och sedan dess är jag fast i Nike-träsket. Kanske lite för fast, ett par snygga men lite mer obekväma skor kanske hade varit fint någon gång med... Det finns ju liksom ett mellanting mellan stilettklackar och löparskor.

Igår fixade vi Netflix,som de två sista personerna på jordklotet. Nejdå, men jag har som ni vet en förkärlek till dvd-filmer. Jag kan dock erkänna att det varit rätt trevligt att streama filmer även om det är lite frustrerande att välja film bland alla tusen alternativ. För att inte tala om någon som båda två vill se, det är nog svårast av allt. Fördelen är att jag nu har flera stycken som jag ska se själv nästa vecka när mannen jobbar eftermiddag. En annan börjar på sitt schema imorgon. Med andra ord så är mitt liv snart över. Nejdå, jag tycker om mitt schema, jag kommer att jobba 68% vilket är helt perfekt för mig.

RSS 2.0