Standup med tjejerna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I fredags var jag och mina barndomsvänner i Uppsala för massa nöjen. Vi började kvällen med att äta middag på en mysig ställe jag aldrig varit på (en av fördelarna med att Bella är gift med en thailändsk man är att få tips om just detta).
 
Efteråt gick vi till UKK där vi såg En skam för Sverige 2. Detta var fjärde gången jag såg Betnér på scen. Första gången var när jag och syrran fyllde 20 år (det var min present till henne), andra gången var fyra år senare (2012) på Katalin där jag även fotades med honom.
 
Betnér var för övrigt väldigt tydlig med att visa hur lite han ville stå bredvid mig framför kameran. Jag skulle förstå det mer om det var typ trettio personer där. Men nu handlade det bara om mig och min syster då ingen annan var i det rummet just då. Nåväl, jag är inte bitter...
Förra gången jag såg honom var på En skam för Sverige (1) i Falun 2014. Ett inlägg från det (och bilden på oss två om ni mot förmodan missat den) finns HÄR.
 
Kvällen bjöd som väntat på många, många skratt! Både Betnér och Ismail är väldigt skickliga komiker som både är pålästa, smarta och otroligt roliga. Skulle jag jämföra 1:an och 2:an så skulle jag säga att båda är väldigt jämna. Betnér var roligare denna gång än i Falun, samtidigt kanske ettan var en smula bättre överlag. Jag skrattade mycket och ofta så oavsett var kvällen givetvis mer än lyckad!
 
Efteråt gick vi till O'Learys där vi drack drinkar och pratade tills klockan blev mycket för oss gamlingar. Då kom min sambo och hämtade oss. Dagen efter var jag bakfull trots att jag bara druckit några glas, man är väl inte ung längre... Men det var det definitivt värt! Jag ser redan fram emot nästa gång vi har en helkväll ihop.
#vi3sedan1993

Poserande


Jag hittade ett par skor jag inte kom ihåg att jag ägde. I-landsproblem!
 
Jag fick en fin tröja av Mickan(Ignorera mitt stökiga bord samt min att det ser ut som att jag har en jättestor armbåge).
 

Spex.
 

Nu måste jag verkligen göra mig iordning inför kvällens bestyr. Jag vet inte vart tiden tog vägen! Jag ville hinna med om att skriva om gårdagens kväll men det får skjutas upp till imorgon. Tills vidare får ni med andra ord avnjuta (harkel) några posebilder min kära sambo tvingats ta på mig innan jag åkte till Uppsala.
Nu ska jag hoppa in i duschen och hoppas att baksmällan försvinner. Fyra glas räckte tydligen för mig...

Name Your Baby/Vagina

(Lånad från Johannas Instagram @johflow).
 
 
Mitt barn skulle i så fall heta Danfia, inte så vackert. Min köttros (förlåt, jag älskar det ordet!) skulle heta The Woman in Black. Fick du bättre namn?

Idag jobbar jag 07-21:30 så fler tidsinställda inlägg än såhär hinner jag inte med, då jag i skrivande stund jobbat kväll och borde lägga mig och sova. Men i helgen blir det desto roligare med standup och tjejkväll.
På återseende med andra ord!

Spakväll

Dagen började med en lunch i Öregrund med Ellen :)
 
Mickan bjöd på en jättegod middag (jag som till och med varit sugen på paj jättelänge).
 
 
 
Det tog bra länge innan man kunde föra ett normalt samtal med Mickan utan att dö av skratt, haha!
 
 
 
Igår umgicks jag med Ellen ett par timmar. Vi lunchade i Öregrund vilket var väldigt mysigt. Utöver det så gick vi på bolaget och handlade inför den kommande helgen. Samt hälsade på hennes sambo samt min syster på deras respektive jobb.
 
När syster yster kommit hem från arbetet så åkte vi till vår andra syster. Där bjöds vi på middag innan vi fick mysa med våra gudsöner. Den äldsta var med oss och tittade i böcker, framförallt sådana där man kunde spela upp låtar (utan röster) som man kunde sjunga med i. Jag vet ärligt talat inte vem som hade det roligast, han eller oss ;)
 
Kvällen gick sedan åt umgås med våra smickrande ansiktsmasker i bastun. Jag kände mig bokstavligen som en ny människa när jag gick därifrån! Inte bara för all positiv energi jag får av de flickorna. Utan för hur fräsch man känner sig efter värme, masker, fotbad, inpackning och en ny favorittvål (En mangodoftande variant från The Body Shop - den måste jag införskaffa!).
 
Vi testade även produkter från Isabella Löwengrip (LCC) som Mickan ägde, jag måste själv införskaffa mig en flaska eller två. Kanske framförallt för att min hud ser ut "hej kom och hjälp mig". Enligt internet så beror det på allergi eller rökning. Jag hoppas på det förstnämnda. Fast det är klart, jag behöver verkligen en anledning att fimpa för gott.

⋆ Glitter & Stenar ⋆

 
 
 
 
 
Det finns många sätt att få skimmer och glamour på väggar, golv och tak. Det vanligaste är kanske genom stenar, tapeter, färger eller påläggning av glitter. Det sistnämnda verkar inte vara det lättaste då glittret gärna sjunker in i färgen. Då kan blandning i en klarlack vara enklare. Nåväl, jag är allt annat än en målare så jag ska inte ge några tips om något jag inte kan så mycket om. Det jag dock vet är att det är riktigt snyggt med glitter! Det är bara fantasin som begränsar vart, hur och vilka ytor man vill ha det. (Jag såg förresten på Äntligen hemma häromdagen där dom ramade in bitar av tapeter, smart och snyggt!).
 
Nu ska jag fortsätta titta på spökjakter och mord. Det ger mig alltid så mysiga drömmar. I övrigt har jag precis köpt min första julklapp. Jag är ganska chockad själv faktiskt. Jag vet inte vad som är mest förvånande; att jag köpt en gåva två månader innan julafton eller att jag köpt något dagen innan löning.

Jobbhelg

Jag hade ett randigt tema i fredags.
 
Jenny bjöd på en jättegod renskavsgryta.
 
Ellen bjöd på tacos :)
 
 
Vad bortskämd jag kände mig i helgen när jag bjöds på flera middagar. Det är nog lägligt att jag lagar mat under vår nästa jobbhelg så samvetet förbättras. I fredags tittade vi på en film som jag köpt med jobbet i åtanke; "Hur många kramar finns det i världen". Den uppskattades av både personal och boenden.
Idag gick jag upp innan 06:00 vilket kom som en chock för mig själv. Nackdelen är att jag ändå är ganska trött, så planen att passa på att göra massa nytta känns långt bort. Det var en kort sammanfattning av mina senaste dagar, men mer än så har jag inte att berätta. Det blir desto roligare under veckan som kommer!

Gott och Gammalt

Jag tyckte om denna framsida där jag illustrerat mina familjemedlemmar, mina husdjur, mitt favoritband samt mitt favorithockeylag. Jag ägde även en LIF-baddräkt som jag hade på idrotten. Nu i efterhand vet jag att detta endast var en fas av den enda och enkla förklaringen att jag alltid ogillat sport.
 
"Malin och Isabelle sjöng en dum sång om Johanna och mig", haha! Jag önskar att jag kom ihåg hur låten gick. Det enda jag vet att jag var duktig på att skvallra till fröknarna. Samt att det bokstavligen alltid var drama mellan oss fyra.
 
"Det är kul att Bella kommit hem". Hon hade säkert varit i Västindien för jag minns att jag var ovän med Bella och Malin när hon bokade resan men att det var jag och Bella som var bästa vänner när hon var utomlands. Som sagt, vi bytte verkligen bästisar i vår lilla grupp oftare än vad jag bytte underkläder, typ.
 
"Nu kom jag på att jag glömt bort att matat de vandranda pinnarna". Jag minns att vi var ansvariga en vecka i taget och var tvungna att hämta salladsblad på grannskolan. Tydligen var det inte bara vår klassrums-fiskar jag inte kunde sköta.
 
Ni vet att jag älskar att skryta. Här är mitt pris som jag fick efter att ha vunnit en kampsportsturnering. Malin vann damklassen året innan och fick en buckla. En annan fick detta bälte som inte kändes lika roligt att ha.
 
Jag erkänner att jag tyvärr aldrig varit en pluggis. Jag satsade bara på ämnen som jag tyckte var roliga, vilket inte var SO-ämnen. Därför minns jag fortfarande känslan jag hade när jag fick tillbaka detta arbete. Jag var så glad och stolt! Jag önskar bara att jag lagt ner lika mycket energi på alla andra arbeten. Istället så fick jag höra att jag var tvungen att gå om den årskursen.

Bilder från 1:a ring

Ni får ursäkta mig men jag saknar den där rumpan.
 
 
Åh, vilka minnen! (Syftar på när det var okej att ha för korta tröjor på sig).
 
När jag stoppade in byxbenen i snoddar...
 
 
 
 
 
 
Angående den sista bilden; jag trodde att min "låtsas slicka någon i fejset-posen" inte startade förrän året efteråt. Tji fick jag.
 
 
Jag tänkte förbereda ett par Veckans-vän-listor genom att leta efter gamla bilder. Vilket är lättare sagt än gjort då jag tyvärr inte äger särskilt många. Det är verkligen extremt tråkigt då jag hade älskat att titta igenom massor av minnen med mina barndomsvänner. Och de få jag har i mina ägor vill jag oftast i lägga upp här. Däremot hittade jag ett skolarbete som jag gjorde när jag läste Foto på Mediaprogrammet i Uppsala. Där skulle vi fotografera varandra i olika miljöer, ljusförhållanden och så vidare.

Jag kan inte sluta skratta


En snap som jag tvingade Ellen att ta (vilket jag inte ångrar, haha!).
 
 
Till slut lärde jag mig åka den där livsfarliga mojängen, men det såg inte hoppfullt ut från början (som ni själva ser). Förutom att åka på Ellens airboard så tittade vi på filmen jag köpte förut med jobbet i åtanke, nämligen "Hur många kramar finns det i världen?". Till det fikade vi massa gott. Som ni märker hade jag en oförtjänt och oförskämt bra arbetsdag igår.
 
Snart ska jag cykla vidare mot ett till pass, idag jobbar jag 7-19 men det gör inget då jag har sovmorgon imorgon. Vilket kan behövas då jag knappt sov något i natt. Jag får dock vara glad att jag inte pratade eller gjorde saker i sömnen, som jag annars har en förmåga att göra. Sist så fick jag panik då min sambo "lagt en cykelkorg i sängen. Då kan han ju tagit med sig en spindel". Det var inte förrän nästa morgon jag insåg att jag uppenbarligen hade en halv-vaken-dröm.

En bra skräckis

 
The Woman in Black (2012 - Thriller/Skräck)
 
Mitt betyg: 4-
 
Handling:
En ung advokat skickas till en liten by långt ute i ingenstans för att reda ut en avliden klients affärer. Snart är han indragen i kampen mot en ondskefull närvaro.
 
Det bästa med filmen:
Det var länge sedan jag såg en "gammaldags/klassisk skräckfilm" vilket var för mig ett kärt återseende. Miljön är vacker och stämningsfull. Filmen innehåller ovanligt mycket hårresande stunder och en och en annan panikkänsla. Filmen är välgjord med allt från val av skådespelare och kostym till ljussättning och ljud.
 
Det sämsta med filmen:
Det sämsta var väl antagligen att jag såg denna ensam, hehe. Återigen har jag svårt att vara pessimistisk men jag ska göra ett försök. Jag funderar på om det var meningen att själva storyn skulle "upptäckas" mycket senare än när jag förstod den. Är det så kanske den var ganska förutsägbar. Men det gjorde ju inget då jag inte kan förutspå en film eller ett slut.

I trädgården

 
 
 
 
 
 
Johanna: Hur är det med dig?
Jag: Fantastiskt! Jag har uppfyllt en dröm jag haft länge.
Johanna: Vaddå?
Jag: Jag har äntligen fotat ett äppelträd!
Johanna: Du har verkligen stora drömmar...
 
 
Förutom att krypa omkring i trädgården (och känt mig jätteskyldig som fotograferat grannens äppelträd) så har jag lagat lite matlådor inför helgen. Stuvad pasta och köttbullar är ett säkert kort, likasom korvstroganoff. Denna gång hade jag i, förutom tomatpuré, svamp och matlagningsgrädde, även Crèmee fraiche Tomat & Basilika samt bitar av plommontomater. Det blev väldigt lyckat!
 
Nu ska jag se vad Netflix har att erbjuda i sin skräcksamling. Men helt besatt är jag inte, jag har även sett lite standup. Närmare bestämt "Soran Ismails resa genom Sverige", den är både smart och hysteriskt rolig. Imorgon är det bara en vecka tills jag och tjejerna ser honom (och Betnér) i Uppsala!

Filmtips

 
House at the End of the Street (2012 - Thriller/Skräck)
 
Mitt betyg: 4
 
Handling:
Att flytta till en ny stad visar sig bli ännu jobbigare för en tonårstjej när hon får veta att ett dubbelmord begåtts i grannhuset.
 
Det bästa med filmen:
Filmen är intressant från början till slut. Den kanske är mer thriller än skräck men jag tror att de tjänar på det i detta fall. För även om den ofta är väldigt spännande och stundvis även otäck, så bygger inte filmen på skrämseleffekter och blodbad. Jag gillar även skådespelarna, som exempel Max Thieriot. Skulle man mot förmodan inte tycka att han är duktig så är han rätt trevlig att vila ögonen på.
 
(Notering som inte har med recensionen att göra: när man sitter på helspänn framför denna rulle och rörelsesensor-lampan tänds utanför så då man inte särskilt kaxig. Usch vad rädd jag blev! Jag vet fortfarande inte vad som tände den. Kanske en kattunge, kanske en seriemördare som dras till 28-åriga tjejer med kluvna toppar och leopard-tights. Det återstår att se).
 
Det sämsta med filmen:
Jag känner inget negativt med denna film. Men bara för att försöka klämma fram något; lite "film-klichéer" förekommer. Bara texten som ni ser längre upp ("tonårstjej" och "flytta till en ny stad") är väl ett bra exempel på det. Men det är inget som gör att mitt betyg till denna film sänks.

Ensamtid

Fulfrilla, Raggsockor och sköna byxor - redo för film!
 
Jag älskar Estrellas nötmix! Och min nya ställning till plattan som jag köpte på IKEA. (Jag tittar inte på plattan utan streamar Netflix-filmer till TV:n via Chromecast).
 
 
 
Jag älskar verkligen att ha ensamtid! Missförstå mig rätt, min sambo är den jag utan tvekan umgås mest med och vi har alltid jätteroligt ihop. Men jag har så länge jag kan minnas verkligen uppskattat och även behövt bara vara med mig själv ibland. Jag tror att det är ganska sunt. Hellre det än att jämt känna att man behöver umgås med någon.
 
Nu ska jag äta korv med bröd innan jag sätter på en film. Kvällen är en favorit i repris på gårdagen med andra ord. Jag älskar mitt liv just nu. Att äta knäppkorv, dricka Monster och att få välja vilken film man ska se på. Ja, det kan nog till och med jämföras med ett hallelujah-moment. (Förutom igår när min korv ramlade uppochned på tv-dosan).

Shelter

 
 
Shelter/6 souls (2010 - Thriller/Skräck/Mysterium)
 
Mitt betyg: 2+
 
Handling:
Dr Cara Jessup är en expert inom åkomman om multipla personligheter, vars olika vittnesmål som expert har hjälpt rättssystemet att fastställa dödsstraff för mördare. Trots hennes hängivenhet till vetenskap och mordet på hennes man, har Cara aldrig tappat tron på Gud. Tills hon blir introducerad för Adam, hennes fars nya patient. Medan hon upptäcker mer om Adams förflutna faller hennes liv i bitar, men om hon tappar tron, kan konsekvenserna krossa hennes familj.
 
Det bästa med filmen:
Julianne Moore och Jonathan Rhys Meyers är talangfulla skådespelare och de visar de även i denna film. (Även att regissörerna är svenskar känns extra trevligt). Den var absolut inte en dålig film och jag kan tänka mig att människor med en annan smak än mig skulle kunna uppskatta Shelter mer än vad jag gjorde.
 
Det sämsta med filmen:
När man är inställd på en mer psykologisk film (med tanke på den dissociativa personlighetsstörningen) så blir det lite av en besvikelse. Även då jag borde insett att rysare är min genre - inte skräck. Och trots den kategoriseringen så vill jag inte säga att denna film är särskilt läskig - snarare på gränsen till långtråkig.

Äntligen inramad

 
 
 
Det har snart gått ett år sedan jag var på fotomässan och fick en gratis förstoring på ett av mina fotografier. Men nu har jag alltså äntligen införskaffat en ram till sötnosen! Jag tog den som jag tidigare berättat i Florida och den är utan tvekan en av mina favoriter. En till sak som jag dragit ut på är att skaffa nya patroner till skrivaren, det skulle vara roligt att hänga upp fler av mina "verk". Ännu roligare vore det att måla om väggarna men det får bli ett senare projekt.

Senaste mobilbilderna


Föreläsning: "Psykisk ohälsa och utvecklingsstörning".
 
Vet någon vad detta är för något? Jag trodde först att det var citroner :)
 
Vackra områden utanför kyrkan.
 
På föreläsning med en helt fantastisk kollega (ni vet en sådan person man tycker om på en gång).
 
Och här jobbade jag med hennes lika gulliga syster :). Vi drog till Öregrund med ett par boenden förra helgen, till och med jag vågade köra! Andra bilden är från senaste personalmötet.
 
Bästa killen i världen ❤
 
 
Igår var jag på en föreläsning genom jobbet vilket var väldigt intressant! Jag lärde mig bland annat mycket om personer med intellektuellt funktionsnedsättningars (tidigare utvecklingsstörda) historia. Att de inte alltid behandlats rätt i Sverige (och tyvärr fortfarande inte alltid gör) visste jag tyvärr, men trots tragiken i det så var det givande att höra mer om ämnet. Och glädjas åt att vi kommit så långt som vi har! Även om det är fruktansvärt att många länder fortfarande inte förstått att alla människor har lika värde - oavsett problematik.

Hundtandsmönster ❤

(Jag ska inte bära något mönstrat under jackan, orkade inte byta om inför detta).
 
 149 kronor kostade jackan (plus 69 kronor i frakt), helt klart värt det!
 
 
När man tröttnar på att posera framför kameran och spårar.
 
 
Första intrycket jag fick av mig själv med jacka var inte positiv. Jag tänkte "hjälp, vad vuxen jag ser ut!". Det är svårt för mig att bära "myndiga plagg" och känner mig mindre osäker med en giraff-tröja än "kavaj-axlar". Men som sagt, det är sådant jag får jobba på. Det andra jag kände var "gud vad bred jag blir i denna jacka!". Innan jag insåg att min kropp ju ganska bred (ser åtminstone ut så med en icke-existerande midja). Så det var skönt att få rätsida på det.
 
Men när chocken av min vuxna spegelbild lagt sig så är jag mer än nöjd. Storleken var perfekt och den var alldeles lagom varm. Nu ska jag försöka lugna mig på klädfronten tills jag verkligen behöver något. Ett par nya jeans, en mössa och en dyr (med andra ord bra) bh är nog det enda som inte skulle vara onödigt att lägga pengar på just nu. Det jag äger mest är antagligen baslinnen, strumpor och trosor. Sådant kan man inte ha för mycket av tycker jag.

Senaste Tradera-fynden

Ursäkta den icke-existerande skärpan, jag försöker att bli kompis med mitt nya stativ utan större resultat.
Sesame street-sov-tröja: 6 kr.
 
Tacka vet jag suddiga bilder när man har gårdagens maskara på sig. (Jag har egentligen svårt för bilder där man tittar bort fast man uppenbarligen vet att bilder tas. Men jag blev mindre obekväm såhär).
 
Dragkedjan gillar jag! Och tyget med vilket är jätteskönt att bära. Detta Vero Moda-linne gick på 11 kronor.
 
 
I förrgår köpte jag en kappa från Tradera som jag verkligen längtar efter att få testa. Och förhoppningsvis visa upp här! Den är hundtandsmönstrad, har en retro-känsla och är alldeles underbar. Om den passar så hoppas jag verkligen att jag vågar använda den. Jag är som en privatdetektiv och väljer gärna sådant som ger mig minimal uppmärksamhet. En otroligt tråkig ovana som jag ska försöka att ändra på. Varför gå ett helt liv och inte bära sådant som man tycker är fint? Och dessutom, jag pratar inte om en fisknätsklänning utan en rutig kappa...

Den ofrivillige fågelskådaren

 
 
Det är tredje gången en fågel kommer in på vår altan. Förutom det faktum att jag får en chans att leka fågelfotograf innan den flyger ut så är det ganska frustrerande. Det finns öppningar i takbalkarna som de självklart hittar. Men att komma ut igen gör det såklart inte och därmed så får de ganska hårda smällar mot rutorna innan vi kan öppna upp, om vi ens märker av dom. Hittills har någon av oss varit hemma men det är vi ju inte alltid. Sedan har vi ett gäng fåglar som bor på våran balkong. Det hade varit mysigt om de inte sket ned bokstavligen allt. Get a bathroom liksom.
 
För övrigt har jag en ganska skön vecka med endast två arbetspass och en föreläsning inbokad. Men jag gillar inbokade veckor med och är snarare livrädd för att bli av med mitt schema. Jag har bara skrivit på fram till årsskiftet och kan inte ta för givet att raden fortskrider för mig. Jag börjar redan vänja mig vid mer pengar och jag mår mycket bättre av att ha ökat mina procent.
 
Jag fick till och med höra på jobbet att flera märkt av att jag förändrats sedan jag fick mitt vikariat, det var enormt roligt att höra! Och visst är jag både gladare och tryggare på arbetet numera. Vilket jag alltid varit men det gör skillnad att inte "bara" vara en i gänget utan att bokstavligen vara det. Att få mer ansvarsuppgifter, att aldrig ha långa pauser emellan arbetsdagarna, och så vidare.

Get ready for Halloween 🎃

(Jag vet att jag gick lite bananas med clipart-bilderna...)
 
 
Här är lite tips till den som vill fira Halloween "lite lagom". Detta är ju annars en dag där det inte finns några gränser. Vill man klä ut sig till en rödbeta i en polisuniform så får man självklart göra det. Eller passa på att visa hud vilket många väljer att göra. Allt man behöver göra är att klä ut sig till prostituerad och sätta på ett par kattöron, typ. Och det är inget fel med det, been there, done that liksom. Men nu är jag vuxen och vill därför klä ut mig i något mer moget. Till Kakmonstret förslagsvis.

Dagens:

 
 
 
Icke ömsesidiga vänskap: Fågeln (talgoxen?) som på något märkligt sätt kom in på vår altan. Jag tyckte att den var mysig och vacker. Den tyckte jag var skräckinjagande. Dessutom fick den minst fyra hjärnskakningar då den inte förstod vilka fönster jag öppnat. Tänk om jag skulle få en tjuga för varje gäst som jag gett en skallskada. Nåväl, man kan inte vara snäll jämt som jag brukar säga när jag vill leka nick-bowling.
 
Endorfiner: När jag shoppat på Tradera (varav en t-shirt från Sesame Street!) som jag kan visa upp framför mitt nya stativ. Eller den grekiska pizzan som jag åt till middag på jobbet.
 
Fundering. Varför lägger man oliver med kärnor på pizzan? Det är inte första gången det händer att jag är tvungen att plocka ut dom ur käften när jag ätit någon rätt. Vilket ser sådär härligt och aptitligt ut. (Not).
 
Miss. Vi kollegor tänkte vara ekonomiska och beställa en stor Cola istället för tre burkar. "Jag vet inte hur många år sedan jag drack en vanlig Cola" sa jag vilket de andra två instämmer på en gång. Vi har med andra ord beställt en vanlig Coca Cola när vi egentligen alla tre annars dricker Zero.

Veckans Vän: Mickan ❤

Några av våra ovärderliga stunder vi haft (när vi båda är blonda och står bredvid varandra är första gången vi träffades). Jag älskar förresten bilden där Mickan håller upp ett par rejäla trosor (som hon sedan lade i Saras korg). Vår humor till 100%!
 
 
HUR VÅRA VÄGAR MÖTTES:
Både min syster och Mickan bodde en gång i tiden i ghettot (förlåt) Gottsunda tillsammans med sina dåvarande pojkvänner. De var så illa tvungna att prata med varandra då deras sambos var kompisar. Kärlek vid första ögonkastet var det inte, om jag säger så. En blivande bästis såg de inte framför varandra, snarare någon som verkade vara "en bitch", haha!
 
FÖRSTA GÅNGEN JAG TRÄFFADE MICKAN:
På nyårsafton 2008/2009 var både jag och Mickan hemma hos Sara. Vad jag minns så var det bara vi och ett gäng grabbar. Vi firade tolvslaget i en lokal i Gottsunda där borden var fulla av minttabletter ("är det här extacy?"). Sedan fortsatte festen hemma hos syster och "J" fram till 07-tiden. Under denna dag fick jag en massa kläder av Mickan (bland annat en zebrarandig tuptopp - var det här min besatthet började?), snacka om ett bra första intryck!
 
VARFÖR HON ÄR MIN TRILLING:
Det kan ha börjat av en "fysisk" anledning då jag lade upp en bild på Facebook på Mickan som flera trodde var jag (inklusive min bror om jag inte minns fel). Jag har även många exempel på när jag blandat ihop Sara med Mickan. Sedan blev det mer och mer på grund av "själsliga" anledningar, då vi tre helt enkelt är som systrar. Det går nog inte att förklaras bättre än så. Mina föräldrar ser dessutom henne som en bonusdotter :)
 
 
SEX EXEMPEL PÅ SAKER JAG BEUNDRAR MICKAN FÖR:
 • Hennes multitasking. Hon pluggar stenhårt samtidigt som hon tar hand om två småpojkar. Plus alla vardagssysslor på det. Det hade inte jag klarat!
 • Hennes jobbförmåga. Innan mammaledigheten arbetade hon bland annat på Akademiska sjukhuset där hon passade mer än bra. Hon har inte sagt själv hur duktig hon är (hon är inte den skrytsamme), men man kan lägga ett plus ett. Det märks att hon är en fin medkänniska och hon har inte lärt sig vårdämnen för att hon måste utan för att hon vill lära sig.
 • Hennes intresse för andra. Jag kan prata om världens tråkigaste saker i bokstavligen timmar innan hon, typ av en slump, kan få ur sig de mest bisarra sakerna som hänt sedan sist. Hon är helt enkelt en bättre lyssnare än vad hon är en babblare. Fast det är klart, även om jag beundrar hennes intresse för andra så vill jag såklart också att hon ska få en syl i vädret ibland :) Jag får jobba på det.
 • Hennes roll som mamma. Jag beundrar hennes engagemang hon har gentemot hennes söner. Hur genuint intresserad hon är att dom får en mysig och rolig men även utvecklande uppväxt. Dessutom har vi till 100% samma åsikter angående uppfostran (nu har vi inte disskuterat ämnet i timmar, men när vi har gjort det så har jag hållit med helt i hennes tankesätt).
 • Hennes själsliga styrka. Jag känner ingen som är så stark (och självständig!) som Mickan. Hon kan säkerligen (och borde få) vara svag som alla andra ibland. Men det är aldrig något jag märkt av. Ingen motgång i livet verkar kunna knäcka min stabila, starka vän. Hon går vidare i livet ändå utan att, vad jag kan tycka, få några ärr. What doesn't kill you makes you stronger.
 • Hennes regelbundna kontakt. Vi träffas kanske inte lika ofta som vi hade velat. Personligen är jag ganska värdelös på att ta initiativ till friend-dates. Men Mickan är väldigt duktig på att höra av sig till mig kontinuerligt. Det kan vara allt från en rolig eller söt bild till något roligt förslag på vad vi kan göra ihop. Dessutom brukar hon alltid tagga mig på Facebook när någon säljer "fia-plagg" eller möbler hon tror att jag tycker om. Och det gör jag tio av tio gånger.
 • Hennes förmåga att få en avslappnad. Mickan är en person man vågar vara sig själv inför första sekunden man träffar henne (bokstavligen). Min sambo kände precis likadant när de möttes. Och när man lärt känna henne så är det så skönt att veta att man kan säga precis allt till henne utan att hon någonsin skulle rynka på näsan. Dessutom uppskattar jag att vi kan sitta tysta bredvid varandra utan att det blir obekvämt.
 • Att hon inte begränsas av att ha småbarn. Det är inte svårare att träffa Mickan sedan hon fick barn, oavsett vart eller när.
 
SEX SAKER JAG FÖRKNIPPAR MED MICKAN:
 • Lantisar. Förlåt för att detta blir den första punkten, men jag förknippar faktiskt lantbruk med Mickan. Inte för att hon är en lantbrukare men för att vara en Stockholmsbrud så måste jag säga att hon verkligen kommit in i att bo i en liten ort ute på vischan.
 • Shabby chic. Även om hon kanske inte går all in i det temat så älskar jag hennes inredning! Personligt men stilrent, lantligt och mysigt men samtidigt med en exklusiv look.
 • Just Give Me a Reason med P!nk. En gång spelades den på radion när vi åkte bil och hon skämtade till det genom att verkligen ge allt när hon sjöng refrängen. Jag vet ärligt inte talat varför just den stunden fastnade, men jag tänker alltid på Mickan när jag lyssnar på den låten. Vilket jag gör ofta.
 • Renlighet. Hon är kanske inte sjukligt pedant, men nog tusan håller hon det rent hemma hos sig. Att hon, med tre våningar och två barn kan hålla det tusen gånger finare än en annan är dock lite förödmjukande. En vas med blommor är också något som brukar finnas hos henne, det gör så mycket i ett hem!
 • Fetaoströra. Den hon gör är så himla god! Över huvudtaget så förknippar jag på god, hemmagjord mat med henne.
 • Musikaler. Jag älskar att vi delar passionen för musikteatrar!
 
FEM EXEMPEL PÅ VAD VI BRUKAR GÖRA NÄR VI SES:
 • Tittar på skräckfilmer! Det har blivit en slags tradition att jag, Mickan och Sara tittar på rysare. Vi har knappt tittat på en annan genre. Detta innefattar både bio och hemmakvällar.
 • Shoppar. Vi har handlat en hel del ihop, oftast blir det på den "lokala" butiken Thun's eller på någon loppis.
 • Umgås utomhus. En del promenader, altanfikor och strandhäng har det blivit genom åren. Ett kosläpp har det även blivit, det är väl höjden på utomhusaktiviteter?
 • Fikar. Både på café eller hos någon av oss systrar. Det gör vi varje gång vi ses, oavsett vad våra andra planer är. Jag älskar hennes "lyx-kaffe"! :)
 • Har spa. Mickan har en egen relax-avdelning i hennes hus, med bastu, bubbelbad, musik, tv, kyl för dryck, osv. Det har blivit en del ansiktsmasker och fotbad hos henne med andra ord!
 

Mina vackra systrar i Öregrund.
 

När vi svängde våra lurviga på Flustret.
 
Glass i Öregrund.
 
Den bästa dagen i vår vänskapshistoria är när jag fick bli fadder/gudmor till hennes yngsta son. Sara är även gudmor till hennes äldsta som jag givetvis älskar precis lika mycket. De är verkligen ett par fantastiska pojkar

Videos


Jag och boyfriend testar en vattentät mobil i Florida.
 

Jag ser ut som en mupp i den här videon men den är värd att visas ändå!
 

En till av många videos jag och Ellen gjorde :)
 
 
I brist på tid till mer utförliga blogginlägg så lägger jag upp lite videos. Jag tror jag har ganska många sparade när jag tänker efter, så fler kommer säkert upp i framtiden. Det kan ibland vara roligare att se på än bilder. Även om man ibland, som i detta fall, tänker "ser jag verkligen ut sådär?".

Två gofikan


Svågers födelsedagsfika.
 
Bästisar(Jag har lust att kasta min digitalkamera i väggen, kan skärpan bli sämre?).
 
 
Idag gratulerade jag min svåger som fyller 30+ idag. Jag bjöds på hembakat och han fick choklad med en touch av whiskey som tack. Det kändes som en bra kombination till en finsmakande man.
 
Dagens skratt måste vara min mors historia om gången hon mötte en älg. Hon hade ett par mil till sin skola och skulle lifta hem en lördag (ja, man gick i skolan på lördagar på den tiden och ja, en gång kunde man lifta utan att hamna i en svart sopsäck). I väntan på att en bil som skulle stanna så började hon att promenera åt hemmets riktning. När hon plötsligt ser en älg längre fram. Hon skriker "schas!" och "gå iväg" ett flertal gånger utan resultat. Älgen kommer bara närmare. Hon finner inget annat alternativ än att släppa väskan och snabbt klättra upp i en tall. Väl där uppe så ser hon att det inte alls är en älg som går emot henne. Utan en man på skidor. Hon hälsar artigt från talltoppen men skäms ihjäl inombords.
 
Efter snabbvisiten hos syster så åkte jag och fikade med mina barndomsvänner (plus make, men vi har känt varandra i typ 13 år så han borde också räknas in som barndomsvän vid det här laget). Dom har nämligen precis köpt hus så det var väldigt spännande att se hur de bor. Jag gillade huset väldigt mycket! Det roliga är att mina bästisar nu bor på krypavstånd till varandra. Båda bor på en varsin gata men husen har bara en kort gångväg till varandra. Så planen är nu att supa Malin under bordet innan vi lägger henne i Bellas skottkärra och rullar hem henne, haha.

Mindre roligt är att jag glömde min inflyttningspresent hemma. Jag gör ALLTID så. Nio av tio gånger så är det min sambo som får påminna mig om att ta med mig paket. Jag har stenkoll på att ta med kamera, mobil, nycklar, värktabletter, cigg och sådana saker. Men jag är väl helt enkelt inte så pass givmild att det ligger i min natur att komma ihåg saker som är till för andra ;)

Jag älskar ursäkter till att fika

Jag älskar färgen på vårt ny tallriks-set! (Samt pärlsockret, givetvis).
 
 
Igår var det som bekant kanelbullens dag och då var jag ju tvungen att köpa hem ett par när jag ändå var på affären för att hämta ut ett paket (har köpt en jacka till min sambo). Annars har jag börjat leva en smula bättre. Nu har jag till exempel alltid ägg och grönsaker på jobbet, så när jag inte har en matlåda med mig så gör jag en omelett istället för att köpa en frysrätt. Billigare, godare och mer mättsammare!

IKEA / Jula / Newbody

Den tapeten (eller målningen? Jag minns inte) skulle jag vilja ha!
 

Min mun säger: Ta ett kort på mig! Min kropp lyser: Gud vad obekväm jag är.
 
Nya tallrikar! (Vi har typ fortfarande inte bestämt oss om vi skulle tagit de orangea istället). Äntligen har jag även en glasskopa som ni ser bredvid servisen. Den är köpt på Jula, liksom badrumsmattan ni ser en bit av till höger.
 
Låt mig presentera mina första (fejk)skinnhandskar.
 
Jag erkänner; detta är dagens (årets?) bästa köp! Han kostar enbart 149 kronor och är jättemysig.
 
En rund lampa som (med rätt glödlampa) ger ett behagligt sken.
 
Ett element till tvättstugan införskaffades om någon är intresserad.
 
Fyra förpackningar värmeljus köptes. Det är jättefint att ha dom i ett genomskinligt förvaringskärl tycker jag.
 
Isbjörnen och nya lampan, igen. (Kudden är också underbar och finns att köpa på Jysk).
 
Lite skillnad på mina nya stativ? Båda är från Jula och går på 199 respektive 49 kronor.
 
Denna köpte jag för 200 kronor på Jula. Den är inte särskilt tjock men kommer passa utmärkt under jackan till och hem från jobbet.
 
På tal om att ta sig till arbetet. Gissa om jag kommer använda sönder detta underställ när jag inte kan cykla till jobbet längre. Den är köpt på Newbody för 150 kronor.
 
 
Det gäller att vara smart när man ska handla med en man. Börjar man handla på Jula och sin sambo får gå omkring bland spikar, fogmassor och coola verktyg, ja då blir det mycket lättare för honom att sedan hänga på IKEA i fjorton timmar. Men jag ska inte klaga, jag hittade ju väldigt prisvärda stativ (med mera) vilket innebär ännu ett förenklat sätt att ta posebilder på. Eller gruppbilder för den delen.
 
Det får snart bli en tur till IKEA igen då vi behöver en hel del möbler, som ni kanske ser på den nedersta bilden (skoförvaring - ja tack!). Så ett skoskåp samt en skohylla vore på sin plats, liksom sängbord, en byrå, ett skrivbord och en hatthylla. Dock kan jag inte bestämma mig för om det är den svenska möbeljätten jag vill handla allt ifrån. Vi äger i stort sett ingen möbel därifrån och innerst inne vill jag fortsätta ha det så. Samtidigt har jag lätt att bli anti av fel anledningar ("orka handla där alla andra handlar!") så det är värt en fundering till.
 
På vägen hem hämtade jag upp ett paket hos Mickan från Newbody. Förutom understället på bilden så köpte jag även baslinnen och trosor, sådant som man inte kan ha för mycket av. Jag ser ut som en uppstoppad wienerkorv i linnena, men då jag endast använder sådant under andra plagg så gör det inte så mycket. Alla plagg jag köpte är helt fantastiska i tygerna, och det är väl det viktigaste. Vem har sagt att det är fel att se ut som en badboll liksom.

En snabbvisist till Öregrund ⛵

  
 
 
Idag gick jag på marknaden i Öregrund för första gången i mitt liv (vad jag kan minnas). När man var liten var det årets höjdpunkt att gå på marknaden (i Östhammar), idag känns det snarare ganska värdelöst. Jag vet inte om det är åldern eller upplägget som är den avgörande faktorn, troligtvis lite av båda.
 
En gång fick vi tre yngre syskon välja mellan en helikoptertur eller ett gosedjur. Jag ångrar fortfarande att jag valde den jäkla dalmatinen framför en tur i luften. Min syster valde ett likadant gosedjur, så till råga på allt så målade jag hunden med en rosa överstrykningspenna när vi kom hem, för att vi skulle kunna skilja på dom. Ännu ett smart val av mig den dagen!
 
På tal om syskon så träffade jag min bror med sambo idag, det var trevligt! Det var samtidigt som jag mötte på min kära kollega med dotter, så då fick de också träffa vår nya familjemedlem (den söta nalle-hunden). Dagens andra höjdpunkt är att jag ska få välja film ikväll. Med största sannorlikhet så ska jag försöka hitta en verklighetsbaserad rysare som ger men för livet. Det blir riktigt mysigt.

RSS 2.0