Systers examen firades ❤


Jag tar alltid chansen att få rimma!:) (Ja, jag har glömt ett "till" innan "Halland". Jag satte tusen år med detta, skrev på ett annat papper först och renskrev med linjal och allt. Så ni förstår därför att min livstörst försvann för en stund när jag insåg slarvfelet.)
 

Självklart glömdes inte mamma bort. Vi i familjen samlade ihop till ett presentkort på fotvård. (Jag insåg nu att ett hjärta av en kaktus kanske kan tolkas väldigt fel?)
 

Jag gjorde charader-meningar till kvällen. Dels låtar, dels övriga meningar.
 
Igår kväll gjorde jag två satser muffins. Min man bjöd mig på drinkar under tiden.
 
Och idag gjorde jag tre sorters frostning samt dekorerade mina cupcakes.
 
"Tralla la, jag är en glad lax" - jag slutar aldrig att förvånas över min mammas påhittighet :)
 
Tre sorters piroger och en fräsch sallad - underbart gott var det!
 
Charader! (Känns sådär att jag lägger upp bilder där alla får vara med utom huvudpersonen... Nåväl, hon finns där bakom med en bäbis i famnen:))
 
(Pappa ser fundersam ut väldigt länge) Mamma: Du får byta kort om du vill. Pappa: Men jag har ju redan börjat. (Därav dessa skratt) :D
 

Jag höll på att glömma att ge syster det viktigaste; ett paket tårtljus som jag köpte för någon månad sedan. Jag tyckte att de passade en examen som denna :) (De beställdes hem från Kakburken.se och de är fem ljus i förpackningen från början).
 

Finaste familjen!
 
Brorsans familj gav Sara jättefina blommor.
 
Ett par snapchats på en syster med Mickans paket i handen och ett stycke jag med nytvättat, tovigt hår (som alltid när jag ska iväg någonstans).
 
 
Idag hade vi en överraskningsfest för min syster som tagit sin examen, och numera är medicinskt sekreterare. När hon kom hem till våra föräldrar (att säga att vi skulle fira Morsdag väckte inga misstankar) så sjöng vi en låt för och om henne, skriven av vår kära far. Dagen fortsatte med god mat, charader, fika och presentöppning. Självklart med en del mingel däremellan.
 
Jag är så himla stolt över min älskade Twin! Och det kändes fint att få göra något för henne då hon är alltid är den som tar sak i saker. Men jag ska inte ta all credit; detta var faktiskt vår syster Mickans idé (som självklart hade med sig sin minsting, han ler åt allt! Förutom när vi får våra hysteriska skrattattacker. Det är lite läskigt). Kortfattad så var detta en jättemysig dag, jag älskar att umgås med mina föräldrar, syskon och syskonbarn ❤

Gamla bilder Del typ 704

Jag tittar regelbundet efter fler spelningar i Sundsvall, jag vill ha en favorit i repris!
 
 
Grandma'-wedgie. :D
 

En kväll med Forsmarks-eleverna som blev galet rolig. En del saker hamnade i deras veckobrev (eller vad det var) som ni ser nedanför:
 

Jag tänker aldrig säga vem/vilka av oss som gjorde vad av de rödmarkerade händelserna. What happens in Forsmark stays in Forsmark så att säga :)
 
Jag och frugan på E-type spelningen 2009 (?). Och någon i hörnet som kanske vill vara vår vän.
 
En av mina favoritbilder; när jag och syster hamnade på storskärmen. (Teneriffa).
 
En av de värsta bilderna på mig. Jag skulle hänga i stadsparken med tjejerna men vi gick till vårt stammishak ändå. Var jag tvungen att ha mjukisarna instoppade i ett par får-strumpor? För att inte tala om linnet. Ändå ställer jag mig vid stången och råkar till råga på allt se tandslös ut. Nåväl, det har gått snart tio år så jag har kommit över den vimmelbilden ;)
 
Jag har helt glömt hur vårt badrum såg ut back in the days, lite roligt att se!
 
Första gången jag stod i en sådan där tunnel. Jag vill inte låta "I've seen it all" men nu känns det som att man sett sjuttio stycken sådana. Det är inte så intressant längre.
 
Undrar hur många gånger jag bar den klänningen på Seven? Den försvann sedan när en tjejkompis lånade den, kanske lika bra.
 
 
Jag är fruktansvärd på att blogga numera, men jag är otroligt tacksam över att ni trogna läsare ändå kikar in ❤. Jag har dels jobbat eftermiddagar, dels fortsatt med mitt hemlighetsmakeri som jag ska berätta om senare. Jag vill inte få er att ge upp min blogg, för tro mig, jag kommer blogga även om jag hamnar på ett äldreboende. Jag kanske upprepar saker mer än vad jag redan gör nu, men jag kommer att still go on. Seriöst, varför skriver jag mer och mer på engelska? Försöker jag att vara cool? Hur som helst, nästa vecka kommer med andra ord bli lite tom på inlägg.
 
För då jag ska inte bara jobba, utan hinna med en hel del roliga saker! På tisdag åker jag, syster och Emma till Ullared. Vi ska sno min svågers bil, det ska bli spännande att testa att köra automat. Och under den helgen så ska jag ju fira Malins examen (jag har fått frågan om inte hon redan tagit examen, vilket hon gjorde, men då tog hon en dubbel kandidatexamen i historia. Men nu har hon alltså pluggat sig högre upp och blivit en arkivarie. Tre år av krävande universitetsstudier räckte med andra ord inte för vår lilla pluggis ;)).
 
Sist men inte minst så ska jag dagen efter gå på ett dop till min bästisson/bonusson. Jag längtar efter att få skriva om den dagen! Men nu ska jag göra lite praktiska saker. Till exempel skriva ett Morsdag-kort. Jag gillar verkligen fotvårdskliniken är i byn. Jag var dit igår men såg att hon hade stängt tills på måndag. När jag ringde henne idag (hon hade numret på dörren) så sa hon att hon var förkyld men att hon kunde lämna presentkortet i brevlådan så kunde jag gå dit och betala det nästa vecka. Hur gulligt var inte det?

Run bird, run!

 
 
(Hädanefter slutar jag skriva om jag gör tidsinställda inlägg - som detta är. Det känns bara onödigt. Och om någon mot förmodan vill veta det så är allt jag publicerar på jämna klockslag i de allra flesta fall skrivet i förväg).

Nya byrån

 
HÄR kan man köpa byrån.
 
 
Bilderna ger inte byrån rättvisa, och sladdarna som ligger där gör inte intrycket bättre. Men bortsett från det så är vi jättenöjda med vår nya byrå! Eller tv-bänk som den numera är. Den passar bra in i vår bruna/träiga inredning. Jag längtar efter att måla om väggarna med. Lila har alltid varit min favoritfärg (även om jag på senare år lagt till fler färger), men vi vill ha något mer lättmatchat. Nougat eller liknande.

Kortsidan in progress

 
 
Självklart glömde jag återigen ta före-bilder. Men det som fanns innan på kortsidan är klätterbuskarna i nedersta bilden. Samt jättemycket sandig jord med en miljon gamla rötter, blad, stenar och annat som gjorde att det såg allmänt sunkigt ut. Och buskarna som blev kvar rensades kraftigt så nu ser allt mycket luftigare och fräschare ut. Sedan rensade vi runt alla växter och buskar på "berget". Det blev med andra ord riktigt gott med middag när man varit ute i flera timmar! (Någon kommer ha träningsvärk imorgon).

Vad ett glas vin kan göra

 
 
Fotografen Marcos Alberti bjöd in flera av sina vänner och tog bilder på dom vid ankomsten. Efter ett glas vin tog han också ett kort på var och en, samt efter två och tre glas. För fler exempel samt hur han tänker angående detta går bland annat att se/läsa HÄR. Jag kan i alla fall säga, utan att glorifiera alkohol, att ett glas druvsaft innan en fotoshoot borde vara ett måste! Fast det kanske inte är total chock egentligen. Det är nog ganska få människor som kan slappna av helt framför en kamera. Tills man får vin i kroppen vill säga, då är det plötsligt lugnt att kameran är mot sin "dåliga" vinkel och att man har sitt tighta fodral efter en fem-rätters-middag.

Året var runt 2007

Syster och jag på bussen på väg till Playa De Las Américas för lite partaj.
 
1. Bild på min spegel som innehöll fina ord från vänner, attention-ord och en gammal pojkvän som strukits över.
2. I väntan på bussen till flygplatsen. Jag och syster vaknade typ tjugo minuter innan den skulle gå.
 
Frugans föräldrar gav mig ett jättefint kort (och pengar) :)
 
Jag hade uppenbarligen kul på dansgolvet :)
 
När mina armar bestod av Long Island Iced Tea och dippade jordnötter.
 

Såg visserligen smalare ut på denna bild. Då kan jag skylla på vinkeln. (YES!).
 
Army Night.
 
 
Ibland ser det ut som om jag inte hade ett liv innan och efter 2006-2007. Men saken är bilddagboken var ju inne då så jag dokumenterade varje steg jag tog. Sedan var jag (till största delen) singel och gick all in för att träffa kompisar och gå ut på krogen. Man fotograferar ju inte jättemycket när man sitter i sina avdankade mjukisbyxor och tittar på Familjen Shitsel liksom.
 
Men skämsmössan kommer väldigt ofta när jag ser hur jag skrev på den tiden. Eller vad jag lade upp för den delen. Jag tyckte precis som alla andra att jag var jättemogen. Men uppenbarligen måste jag ju haft någon störning med tanke på det jag lade upp (det innefattar många andra forum med, typ Lunarstorm-bloggen). Visst, att bjuda på sig själv, att inte skämmas för saker man gör eller problem man har kan på ett sätt vara bra. Och att hysa kärlek till sina vänner brukar väl inte anses som något negativt. Men det fanns inga gränser! Det var "älska henne" hit och "hon är så jäkla snygg" dit. Och dessa bekännelser... Hade jag haft hemorrojder hade jag säkert lagt upp en bild på det med en beskrivande text, jag lovar.
 
Jag säger som Johanna sa häromdagen; "Tack gode gud för att man inte hade Facebook på den tiden".

Hilarious video

 
 
Jag kan se detta filmklipp hur många gånger som helst, jag tycker att den är lika rolig varje gång! Vad är det för drugs folk får i USA egentligen? Själv vaknar jag upp som en väldigt tråkig, trött och okarismatisk version av mig själv efter ett ingrepp. Med risk för att få det att låta som att jag slänger mig på operationsbordet typ varje tisdag.
 
Jag ser nu att jag inte bloggat på en hel vecka, det är inte likt mig och min blogg-OCD. Men jag har verkligen inte haft tid, av anledningar som jag kommer att ta upp längre fram i tiden. I övrigt har mycket tankar gått till huset. Kommande renoveringar planeras för fullt där varje rum ska förändras mer eller mindre. Det vi ska börja med är ena badrummet. En dusch ska in, handfatet ska bytas och flyttas, en fläkt ska kopplas in, allt ska kaklas, osv.
 
Natten som var spenderades på jobbet där jag höll mig sysselsatt fram till 06:40. Då var det farligt att sätta sig i soffan och vänta på morgonpersonalen kan jag säga. Trött var bara förnamnet. Ändå sov jag bara fyra timmar när jag kom hem. Så nu ska jag stänga mina skrynkliga ögonlock och sova som en stock.

Året var omkring 2006

Ett stycke bakfull Sofia och en inkastare, Teneriffa.
 
En av mina favoritbilder, på grund av handen som är på väg att greppa mig.
 
Hemmafest hos "Mora-Johanna". 
 
Min syster och reskompis i Teneriffa :) På väg till en djurpark.
 
:D
 
"Böghög" som vi kallade detta på inkorrekt/tveksam svenska. Stadsparken?, Uppsala, 2006.
 
Syster på samma resa (vår 19-årsdag firades). Samt jag i lugg, inte ens alltför vanlig syn. Måste dock säga att det inte ser så pjåkigt ut ändå.
 
 
Efter ännu ett inlägg av minnen så kan jag glädja er med att jag sedan lägger upp ett nytaget foto. Nämligen på möbeln vi nyligen köpte. (Alla bah' "åh, det kan vi inte missa..."). Men nu ska jag fixa mig lite snabbt då jag ska på en husvisning. Som support då givetvis.
 
Jag hoppas att ni har en fin helg! Själv skämdes jag lite i morse när jag läste att det gick rätt bra för Sverige på Eurovision ändå. Jag hade lust att radera min bittra prognos som jag skrev igår, då jag uppenbarligen inte hade så stor koll. Kanske man ska lyssna på låten ett par gånger först? Eller typ fjorton? (Nu börjar jag igen).

Den bästa Eurovision-låten genom tiderna

 
 
Den bästa låten, utöver Euphoria och Waterloo då givetvis, är enligt mig Angel med Chiara. Jag har spelat den regelbundet sedan den var med i Eurovision 2005 (och har även lagt upp den här tidigare). Hon har skrivit låten själv och kom under tävlingen på en irriterande andraplats. 1998 kom hon för övrigt trea, sju poäng efter vinnaren. Surt sa räven. Om rönnbären alltså.
 
Jag har verkligen en pinsam liten koll på årets tävling, trots att Sverige håller i det. Den där Frans trodde jag var en blond grabb, vart fick jag det ifrån? Och själva låten har jag aldrig hört, men såg därför till att åtminstone se den delen i tävlingen. Vilket jag önskar att jag inte hade gjort.
 
Att låten heter "If I were sorry" kan jag förstå då han säger den det 21 gånger i låten. Utstrålning har han definitivt, så det kanske är därför de valt att inte ha så mycket bakgrundsdansare och effekter. Men en sådan lugn låt behöver lite mer "action" för att läggas på minnet. Jag vet att det låter som att jag säger emot mig själv då jag precis prisat en ballad med noll effekter what so ever, men Chiara kallas inte för "The voice" utan anledning. Hon behöver inte rökmaskiner och akrobater för att nå publiken. Så ja, jag är besviken. Att komma med en sådan enformig låt och framföra den på ett sådant fantasilöst sätt trodde jag inte om Sverige. Jag tror med andra ord att vi inte får en bra placering i år.

Mer eller mindre gamla bilder


Båtveckan, Öregrund, 2014.
 
2005. Detta måste vara mitt snygg-år om jag får säga det själv. Tiden man hade fasta armar, rakare tänder, rakare käke, osv.
 

Jag och Melissa, 2009-2010 någon gång.
 

Jag och Malin (och Don i bakgrunden) på en kickboxningstävling. Runt 2005-2006.
 

(Estetiskt fult med en liten bild). Midsommar hos Johanna, Öregrund, runt 2006.
 
Malin, jag och Mora-Johanna på den gamla goa Seven-tiden.
 
Sara och Bessie :D
 
Boyfriend och Bessan hemma hos mina föräldrar (numera vårt hus) :)
 

Boyfriend, 2011.
 
Förfest hos mig i Haga, Sundsvall, runt 2010. Sedan gick vi på en Hoffmaestro-spelning. Jag och Bonnie hamnade backstage med bandet innan vi drog på efterfest med ett gäng hockeyspelare på ett hotell. Vi mötte av en slump bandets manager morgonen efteråt i lobbyn, "hej tjejer, vi möts igen". Sjukt rolig kväll!
 
 
 
Vissa dagar som denna känner jag att mitt liv kanske inte är så innehållsrikt. Jag tvättar, tittar på mordprogram och det enda sällskap jag har är mig själv. Bokstavligen, jag pratar med mig själv samt skrattar högljutt från ingenstans (psyko...). Men när man sedan gräver ned sig i Memory Lane så påminns jag om att alla mina dagar inte bestått av tvätt, slakt och personlighetsklyvningar. Ibland har jag såklart känt att jag har haft det lite väl roligt vissa perioder i mitt liv. Men istället för att ha ångest över det förgångna så väljer jag att glädjas åt dom. Vilket typ tog tio år, men ändå.
 
Nej, jag uppskattar nog snarare att leva ett Svensson-liv idag. Det finns inget jag är stoltare över än att jag har körkort,att jag äger ett hus och att jag väljer en videkväll framför vimmelnatt. Att köpa en Volvo är på tapeten, likaså bröllop. Och om jag har väldigt mycket tur så kanske det händer något på arbetsfronten det närmaste året. Jag vill vara ung av många anledningar, men jäklar vad fint det känns att bli riktigt vuxen ändå! Att jag dessutom väljer att vara nykter på en examensfest skulle kännas helt otänkbart för några år sedan. Nu väljer jag att vara det utan problem. Jag vet att det inte är något att skryta om, men jag är stolt över mitt beslut.
 
Nu känns det som att jag både har skrivit en liknande text förut samt lagt upp många av bilderna i tidigare inlägg? Jag hoppas inte det, för i så fall är min hjärna ganska enformig. Tack och lov för mina nya läsare som inte har koll på vad jag skrivit om föregående år.

Tråkiga sysslor och roliga planer

 
 

Den första videon (18 sekunder kort) hittade jag på Facebook och tyckte att den var helt bedårande. I jakten på filmklippet på Youtube så hittade jag även den nedre varianten. Den är längre (nästan 4 minuter) och visar en annan hund som är helt makalös på att hjälpa till. Undrar hur mycket de tränat på att få honom att göra alla sysslor?
 
Idag känner jag att jag vill ha en hjälpsam hund. Jag ska inte klaga, att bo två personer på 157 m² gör mig otroligt tacksam över livet. Men det är svårt att känna en lika stor glädje när jag ska städa. När jag blivit klar med en våning så vill jag bara hoppa ut från balkongen.  
 
För att berätta om något roligare; jag har planerat en tur till Ullared! :) Jag har länge velat åkt dit så det känns jättespännande. Men, för att bli den pessimistiska människan jag ibland är, så kommer det även bli lite av en utmaning. Jag har inga ursäkter till att inte köra bil nu när jag har körkort, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nervös över det. Jag menar, jag får ju en panikattack bara över att köra till affären. Samtidigt är det lättare att köra på stora vägar och med medpassagerare. Så jag ska nog överleva detta! (Om jag har ombyte med mig). He, he.
 
Mycket folk och köer är inte heller min melodi (även om jag arbetat bort mycket av min rädsla). Så detta kommer med andra ord inte bara vara ett par dagar av mycket, mycket nöje. Jag kommer växa en smula som person också. Jag vet hur fånigt det låter att jag mognar av att shoppa. Men ni som också har ett stort hat av andra människor förstår vad jag menar. Skämt åsido, det är egentligen inte människor jag hatar (bara ibland), det är nya situationer eller bristen på kontroll. Fast klarade jag av att gå på Disneyland (med lugnande medel, men dock;)) så klarar jag av att gå på Ullared!

Nytt i garderoben / Present-tankar

 
 
 
 
 
 
 
 
Igår kom kläderna och handdukarna jag beställde från Bonprix. Allt passade som tur var! Den gröna klänningen som jag ska ha på Malins examen var kanske inte jättesmickrande för min kropp. Om man inte gillar formen av Svampbob Fyrkant vill säga. Inte ens skärpet kunde fejka en midja på min raka kropp. Strunt samma, take me as I am or watch me as I go, eller något.
 
Rutiga skjortor må vara hillbilly eller "butchiga" (me like, by the way), men jag har och kommer alltid att älska det. Det var därför syster tänkte på mig när hon såg dom under klädbytardagen. Handdukarna var förresten lite av ett felköp. Jag borde läst storleken lite noggrannare, 50x100 cm är ju fruktansvärt opraktiskt. De är för stora för att ha som en handduk och för små för att använda som en duschhandduk.
 
Om man inte heter Sofia under bastukvällarna på konfirmationslägret, läskigt opassande kan jag känna såhär i efterhand. Förvisso smygkikade jag på vår 60-plussare till kantor när han bytte om, vilket är snäppet värre än att bära en handduk som slutar en centimeter under fiffi. Jag måste ha upptäckts utan min vetskap, för jag blev "årets tjuvtittare" när alla konfirmander skulle utnämnas till något.
 
 
Idag har jag mest letat efter presenter. Givetvis gjorde jag ett stort kollage med lite olika alternativ (jag måste ha något syndrom). Men det är inte alltid jag lägger så pass mycket tid på letande av gåvor, det beror helt på mitt humör och vad för tillställning det gäller.
 
Jag firar i snitt mellan 11 och 14 födelsedagar per år. Sedan tillkommer mor,-och farsdag, julafton eller eventuella "högtidliga livshändelser" (bröllop, dop, examen, newborn-presenter). Det skulle bli helt omöjligt för mig att lägga ned hela min själ inför varje födelsedag, även om jag inte kan vara tydlig nog med att säga att alla familjemedlemmar/vänner/barn är värda det bästa.
 
Så jag brukar prioritera lite, högtidliga dagar går exempelvis av uppenbara skäl före födelsedagar. Sedan beror det lite på vad man själv brukar få av personen, hur ekonomin är den månaden eller om personen i fråga ens brukar uppskatta ens gåvor (jag har varit med om en gång för mycket när någon knappt tittar på presenten).
 
I övrigt har min dag varit sådär. Jag har haft ett humör som åkt bergochdalbana, helt utan anledning. Eller, den månatliga fruntimmersveckan kanske kommer snart? Sånt har jag ingen koll på. Vem gillar inte överraskningar liksom. Droppen var när jag skulle diska och slog huvudet i köksluckan. Det var som att trycka på en knapp, jag låg i fosterställning på köksmattan och grät som ett litet barn. Nejdå, det var litet överdrivet. Men grina gjorde jag sannerligen. Men nu mår jag bättre, tackar som frågar.

Otvungen kärleksförklaring

 
 
Förlåt Johanna för att jag publicerar en sida från din gamla dagbok, men den är alldeles för smickrande för att jag ska låta den vara osedd för omvärlden. Nu pratar jag alltså om texten och inte bilden (även om jag för den delen tycker att jag är en rätt fräsch tonåring på det kortet;)).
Jag älskar dig med! 
 
Jag hade tänkt lägga upp bilder på mina nyinköpta kläder idag, men jag gjorde misstaget att ta en Bacardi Breezer till maten (min ursäkt är att den var i smaken Lime och jag åt fisk). Var jag inte trött innan så blev jag det då. Så nu ska jag lägga mig i soffan och intala mig själv om att jag inte alls kommer att vakna genomsvettig och stel klockan 03:56 med maskara ned till hakan. 

När brorsan var på besök

Smygfotad.
 

Jag tyckte givetvis att Adam skulle få låna muggen som jag köpte när jag besökte honom i London.
 
Underbar bild :)
 
I söndags var min storebror på besök. Vi drack kaffe ute på altan hela kvällen och pratade, diskuterade och filosoferade. Han är en mycket klok man, minst sagt. Inte nog med att han varit överallt, han vet allt också. Utan att vara en besserwisser alltså. Man lär sig alltid något när man umgås med Adam.
 
 
(Detta är ett tidsinställt inlägg då jag jobbar förmiddag. Jag vet, det hör inte till vanligheten).

Garagedörrarna målade

Innan.
 
Efter.
 

Solen ger inte bilderna rättvisa. Dessutom är detta gamla dörrar som egentligen borde bytas.

Stulna bilder från i lördags

 
 
 
 
 
Jag såg att min kära kollega "L" lagt upp bilder som jag nu snodde. Jag kan härmed inte klaga på att jag inte tog posebilder i lördags ;) Jag önskar att jag också kunde ta bilder med "spegel-bilds-funktionen". Gör jag det så ser kortet ut att komma från en knapptelefon från 2001. Suddig och otydlig är bara förnamnet, det är väldigt tråkigt! Ännu tråkigare är att nämnda arbetskompis ska flytta och sluta på vårat jobb, hon kommer att lämna ett stort tomrum efter sig.
 
Idag har jag varit effektiv sedan morgonkvisten. Jag hade min årliga tid hos tandhygienisten imorse. Jag fick väl mer skäll än beröm denna gång :). Jag borstar alldeles för hårt (blottade tandhalsar är bara förnamnet) och borde därför även sluta med mina Whitening-tandkrämer. Att jag tandtrådar morgon och kväll tyckte hon visserligen var bra, men tydligen gör jag inte ens det rätt. Och använda Flux (som jag har tusen flaskor av) fuskar jag med. Till råga på allt så hittade hon något som såg ut som ett hål, jag som alltid förskonats med sådant. Det var med andra ord inte med en rak rygg jag gick därifrån. Eller med en stängd mun, gud så ont det gör att ta bort tandsten...
 
Så efter tandläkaren cyklade jag och köpte blodpudding och bacon. Lägger man över tusen kronor på ett tandläkarbesök så är man inte så sugen på att slå till med hummer och kobekött direkt. Sedan cyklade jag hem för att hämta min glömda lönelista som borde lämnats förra veckan. På tal om att man vill få in pengar. Denna månad hade jag visserligen en rekordlön. Men mina utgifter har inte varit att leka med. Bara CSN-räkningen gick på över tre lax. Men som jag brukar tänka; ju mer jag betalar dit desto snabbare blir jag skuldfri. (Tills Dan påminner mig om att det ändå kommer att ta tio år. Glädjedödare).

Gårdagen med arbetskompisarna


Jag tyckte denna bild var lite rolig då jag fotograferar efterrätten, inte en ovanlighet ;)
 

Jag och Sara
 

Bästa tjejerna! (Jag bär ett nytt linne som syster hittade åt mig).
 

Ellen och K :)
 
J bjöd på mycket goda tilltugg :)
 
Röding, sparris och potatismos - helt underbart gott!
 
 
Lime-cheesecake med passionsfrukt.
 
Jag testade Oxford Gold som skulle ha toner av honung, den var god! :)
 
Denna bild sammanfattar kvällen väldigt bra :D
 
 
Gårdagen med jobbet var fantastisk! Eftermiddagen började hos en av tjejerna, där vi drack vin, åt tilltugg och tjattrade. Som vanligt går tiden för fort när man har trevligt, så det tog nästan emot att skynda oss iväg till vårt bokade bort på Sjökrogen. Men där blev timmarna många och antal fnitter-attacker fler. Maten var jättegod och sällskapet oklanderligt, så jag trivdes som fisken i vattnet. När tiden gick och halva gruppen gått hemåt/till andra äventyr, så gick resten vidare hem till en annan i sällskapet. Där drack vi vin och samtalade tills jag blev trött och cyklade hem. Jag somnade med ett leende på läpparna :)
 
Det enda jag ångrar är att jag tackade nej till att Ellen skulle ta ett kort på mig med min kamera. Jag vill inte låta självgod, men jag hade nya fransar, plattat hår, ovanligt mycket smink och ett nytt linne på mig.
Till råga på allt så glömde jag dessutom att ta ett pose-kort under gårdagens kalas. Vem vet när nästa chans kommer liksom? :)
 
Idag har jag och mannen målat garageporten (bilder kommer!) och pysslat i trädgården. I skrivande stund är sambon hos grannen/svåger för att måla deras hus. Jag inväntar min bror som ska komma förbi. Troligtvis tar vi en öl och tittar på när de andra arbetar. Det finns väl ingen bättre känsla :)

Bästisens Birthday


Choklad och ett presentkort blev vår present till henne. (Jag försökte rita utan större framgång, bland annat en ekorre då hon tycker om han i Ice Age).
 

Jag tycker inte bara tårtan var riktigt god, den var vacker också!
 
Första gänget :)
 
Malin kom självklart förbi :)
 

Jag är inte riktigt vän med min kamera. Varför blev Malin så överexponerad? ...
 

Lars och Simon kom förbi. Förstnämnda hade med sig en cheescake som bokstavligen var hård som is. Det var roande att se han skära upp bitar om inte annat!
 
Speldags!
 
 
Igår fyllde Bella 28 år (även om vi slutat fylla efter 25)  ❤ Vi bjöds på farligt goda, och hemmagjorda, Sangrias. Vi pratade, skrattade, fika och spelade flera spel. Ett par hade jag aldrig kört förut men jag var positivt överraskad! Jag blev även glad då jag var i valet i kvalet om jag skulle ge ett sällskapsspel eller ett presentkort. Det verkar som att lite från Lindex kanske behövdes mer med tanke på deras spelutbud :)
 
Snart ska jag göra iordning mig inför en kväll med tjejerna från jobbet. Först ska vi till en kollega (som förresten sålde huset som svåger och syster bor i nu, vilken liten värld det är!) och sedan ska vi till Sjökrogen. Det kommer garanterat bli en trevlig kväll som bjuder på många skratt!
 
Men jättemotiverad är jag inte, med risk för att låta pessimistisk. Jag tog det väldigt lugnt igår men det räcker för att jag ska bli trött och få ångestkänslor. Jag får det VARJE gång jag druckit, även om jag absolut inte gjort något att ha ångest för. Det är väl en reaktion kroppen får av alla gifter kanske. Hur som helst så räcker det med två helger i rad där jag kör tvådagars. Sedan får det vara nog! (Jag vet, ingen har tvingat mig att dricka, hör själv att det låter så).

Till och med jag var ute idag

 
 
Idag var det som många av er märkte en riktig varm dag. Och då brukar min utomhus-ångest komma som ett brev på posten. Tankar dyker upp om att man borde passa på att vara ute, "alla andra är ju det". Eller att man borde sola eftersom jag alltid är lika blek oavsett årstid. Jag bestämde mig i alla fall för att ignorera det jag "borde" och göra det jag faktiskt vill. Så jag gick in och började städa inomhus.
 
Men tro det eller ej, sedan gick jag ut och började kratta löv. Vilket jag visserligen borde gjort redan i höstas, så jag är väl inte lika duktig som jag framställer mig själv att vara. Men jag kände mig trots allt väldigt huslig och initiativtagande. Sedan gick jag till min syster och hjälpte henne med att pyssla lite med hennes hus. Innan jag gick hem, lagade lite middag och tog sedan en promenad på 1,5 timme. Jag tror min kropp är i chock nu, friskluft PLUS motion under en hel dag. Tur att jag ska vara ohälsosam i helgen så att traumat kan lägga sig en smula.

Bra initiativ


 
Jag antar att detta problem är vanligare än vad jag vill tro. Själv tycker jag, och förhoppningsvis de flesta, att det är helt otänkbart att ställa sig på en handikapparkering (om man inte har rätt till det). Oavsett om det grundar sig i respektlöshet, tidspress eller bara allmän lathet så finns det ingen godtagbar ursäkt.
 
En rullstolsburen bekant till mig sa en gång till mig att jag "ser personen i rullstolen, inte att personen sitter i en rullstol". Jag tyckte det var en fin komplimang. Och visst, jag vill tro att jag är en sådan människa. Som ser människan före deras handikapp (kanske därför jag jobbar med det jag gör). Och jag vill ge alla en chans till att visa vem de är, inte "vad" de är, om ni förstår vad jag menar.
 
En gång gick jag på dejt med en kille i permobil. Dock träffade jag honom aldrig igen, inte för att han var förlamad, utan för att han var så himla på. På något sätt så förstår jag ju det, det kanske inte är en fördel att inte kunna gå eller prata om man vill träffa tjejer. Så får man en chans så är det lätt att ge 120%, sms:a tusen gånger per dag och så vidare. Ringde gjorde han med, men då måste jag vara ärlig och säga att jag blev ganska obekväm. Att prata i telefon med någon som inte kan svara mig känns väldigt ovant. Och svårt. Det är knepigt att försöka involvera någon annan i ett samtal utan att ställa frågor. Framförallt när det är handlar om någon man precis träffat.

(Tidsinställt inlägg)

Nya detaljer i huset

Bokstäverna köptes på Mixhuset.se. Jag är jättenöjd med dom! Dock har jag inte bestämt om jag ska ha dom på väggen istället. (Det är en svår kombination att vilja ha tusen saker i hyllan men samtidigt inte få det plottrigt).
 
Kuddarna som vi köpte på Chilli var både snygga och bekväma!
 
 
Dagens planer är att förlänga mina fransar hos min syster, jag har det verkligen bra! På fredag fyller min bästis år och på lördag ska jag ut med tjejerna på jobbet, så jag vill vara lite extra fin :) Jag hoppas även att mina beställda kläder kommer den här veckan! Det som däremot är bestämt att fraktas hit är byrån vi köpte på Chilli för drygt två veckor sedan. Den kommer passa på bra in i vårt tv-rum.

Balkongmys med mor & far

Panoramabild på utsikten (det är som sagt synd att korten blir så korta på höjden).
 

Det är mysigt att se ut på båtarna som kommer eller alla motionärer som promenerar/joggar/rullar.
 
En middag från fiskaren, en lättöl och en vacker utsikt. Jag älskar det.
 
Jag älskar både efterrätten och skålarna.
 
 
Idag ringde jag hem till mina föräldrar för att kolla läget och bjöds då hem till dom på middag. Det kan man aldrig tacka nej till. De är duktiga på fräscha, goda och varierade måltider. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, tittade på utsikten och helt enkelt uppskattade vädret och varandra.
 
Jag vill inte låta för mycket hallelujah men vilket perfekt dag detta har varit!
(Och återigen, att sitta i en gynstol kanske inte är på min topp-tio-lista av hobbys jag har, men syftet för det var ju awesome).

Frukostdejt ❤

 
 
 
 Idag kom min sister from another mister hit för en frukost ❤. Eller, det var väl snarare en fika för henne då hon går upp lite tidigare än en annan :) Hur som helst var det en väldigt minnesvärd dag på många sätt! Och självklart väldigt mysig. Jag älskar att umgås med henne, och att få träffa hennes fantastiska son slår ju allt.
 
Idag tog jag ett efterlängtat cellprov. Skämt åsido, jag har haft ångest över detta i ett par dagar. Men jag är mer än glad att jag åkte och gjorde det. Jag har ignorerat mina kallelser (utan tidsbokningar bör tilläggas) i flera år nu, fast jag innerst inne vet att det är viktigt att göra det. Men allt gick väldigt bra och jag är glad att jag gjorde det.
 
Jag är även glad för att jag fick en jättebra barnmorska. Jag berättade för henne hur passande hon är för sitt jobb, att allt inte beror på själva undersökningen utan vem som utför den. Jag tycker man i allmänhet är dålig på att ge människor beröm. Hon blev jätteglad så jag får ju något utav det med :)

Testade en ny kycklinggryta

 
 
 
Jag älskar som bekant inte att laga mat. Jag är konstigt nog inte dålig på det, kanske framförallt då jag är tvungen att kunna laga mat i mitt arbete, men intresset är inte stort. Som idag, då cyklade jag hellre till affären för att köpa en fryspizza än att ställa mig och laga mat. Skulle förvisso även handla lite saker till frukosten imorgon. Då kommer nämligen Mickan hit :) (Egentligen så är hon här nu, detta är ett tidsinställt inlägg). Till min smörgås-fika ska jag till exempel blanda kokta ägg i bitar tillsammans med majonnäs, jag smakade det av Ellen sist vi jobbade och blev helt frälst!
 
På tal om hitta saker man tycker är gott så testade jag häromdagen Uncle Ben’s® Coconut Curry. Det är en av två thai-såser dom har, annars finns det indiska, mexikanska och orientaliska. De är helt utan färgämnen, konserveringsmedel eller konstgjorda smaktillsatser. Personligen gillar jag mer sting i mina grytor, men den var inte smaklös utan väldigt god - så jag ska absolut köpa den igen! Annars är det bara att lägga till exempelvis mer curry eller ett par droppar tabasco. Hellre kunna lägga till än vilja ta bort.
Runt 23 kronor kostar en burk på 450 gram.
 
Jag brukar göra mina kycklinggrytor så här: Jag skär kycklingfiléer i bitar och steker dom. När de är klara strör jag vetemjöl över och låter de stekas lite till. Sedan häller jag i en burk kokosmjölk och låter det koka upp. Jag lägger i mina förstekta skivor av purjolök, en buljongtärning (jag har testat både kött,- och kyckling med goda resultat) samt ett par matskedar Mango Chutney. Sedan brukar jag vara klar, men i detta fall hällde jag alltså i en burk av Uncle Ben's såser. Som dessutom innehåller en del grönsaker. Detta serverar jag till jasminris och brukar räcka till fyra-fem portioner.

Fredag & Lördag (Valborg)

FREDAG:
 
 
Jag kan inte sluta skratta när jag ser den här bilden!
 
 
 
LÖRDAG:
Vi tittade på brasan med våra boenden (och en miljon människor till kändes det som).
 

Jag orkade aldrig fixa håret (eller göra en vackrare pose. Nu är det förvisso inte posen det är fel på utan mitt fejs. Men i alla fall...)
 
Snapchat-bild på mina fina tjejer :)
 
 
I fredags kom min syster och svåger förbi för lite öl och spel. Som vanligt blev det sistnämnda inte av för att man är upptagen nog med att prata och umgås. Så det var med andra ord en väldigt trevlig kväll! Givetvis tog jag det ganska lugnt då jag skulle jobba eftermiddag dagen efter. Men det räcker typ med en mun rödtjut så sover jag oroligt, jag vaknade bokstavligen varje kvart. Jag har nog aldrig varit så trött som jag var på jobbet i lördags. Men det gick bra ändå!
 
Efter jobbet så cyklade jag hem till min syster som till min stora glädje valde bort Uppsala i år. Som många vet har jag de senaste åren undvikit att "fira" en del högtider (firar gör jag givetvis, men inte med storslagna tillställningar som innefattar stress och spritfester).
 
Men nu är jag 28 år och jag kände att det är lite "nu eller aldrig" när det kom till att festa på valborg. Jag säger inte att det är en högtid som inte bör celebreras av människor över 30, men går man efter statistik så blir jag mamma nästa år ;) Jag planerar givetvis inte att starta en familj på grund av en genomsnittsålder, men jag menar att jag vill kunna starta en familj om två-tre-fyra(?) år och känna att jag till 100% blivit klar med min Before-baby-list. Att fira Valborg kanske inte bokstavligen finns med på den listan då jag avklarat det ett antal gånger i min gröna ungdom. Jag menar mer att fira högtider tillsammans med många människor, typ. Det går inte att förklara detta utan att låta dum i huvudet...
 
En till sak jag kunde checka av var att gå på Bowlan. Det känns ibland som att typ alla i den här kommunen går dit och festar. Jag själv har varit där en gång vilket var på min 23-årsdag. Att gå dit en enda gång till har jag länge velat, och nu blev det alltså så. Men nu tar jag händelserna i förväg. Innan jag hamnade där så gick vi tjejer och träffade systers sambo och hans vänner. Vi tittade på musikvideos och drack öl innan vi gick ut.
 
Kvällen på bowlan var riktig rolig, även om de flesta troligtvis var i Uppsala den kvällen. Men då jag ändå inte var så intresserad av att prata/dansa med andra än gruppen jag gick dit med, så spelade det ingen roll att det inte var jättemycket folk där. Fast lite bekanta pratade jag såklart med, jag är inte helt associal. En främling kom även fram till mig, han tittade mig djupt in i ögonen och sa "jag älskar dig". Jag började skratta varav han säger "Jag har länge velat berätta det för dig. Jag älskar dig." Det var verkligen min humor! (Om han nu skojade? Jag kanske borde bli orolig?). :)

Valborg-pose

 
 
Hej mina fina läsare! Helgen har sprungit iväg med lite jobb, mycket nöjen och nästintill ingen tid framför mobil eller dator - underbart!

Vi hörs imorgon när jag inte lider av vätskebrist och sömnbrist :) Då kommer mer bilder och mer texter. Det förstnämnda är visserligen lite av en bristvara då jag valde att ha mitt tvångssyndrom av att ta bilder, på gott och ont. Men mest gott, det är skönt att bara fokusera på att ha en trevlig stund ibland.

RSS 2.0