Hemma i Sverige!

Ett födelsedagsbarn framför en liten, liten krabba ;)
 
 
En semester är ingen semester om den inte tar slut, antar jag. Men även om jag gärna stannat i några dagar till så känner jag inte så mycket ångest, utan mest en enorm tacksamhet över de dagar jag fick med solsken, upplevelser, minnen och noll tankar på mobilen, jobbet, datorn och sociala medier.
 
Men det är klart att det kliar i fingrarna att få lägga upp massa bilder och texter i stil med "carpe dem/yolo", "jag ska emigrera!" eller "livskvalitet". Men det får göras imorgon. Trots att planet gick 12 och restiden bara var 4,5 + 1,5 timmar så blir man trött. Men framöver kommer alltså bilder från systemkameran, digitalkameran och mobilkameran, med bilder på aktiviteter, vyer och inköp. Håll till godo! Och håll i hatten! (Det sista är nog min absoluta favoritmening. Jag blir glad varje gång jag hör det uttrycket).
 

Hälsningar från Spanien

 
 
 
 
Jag har det fantastiskt i Torremolinos! Detaljer och bättre bilder kommer givetvis framöver. Men jag kan säga att dagarna gått till mycket promenader, mycket häng på restauranger och självklart aktiviteter, både med mina föräldrar och med "bara" oss fyra.
 
Imorgon fyller jag och Sara år :) Vi har bara lösa planer. Mycket beror på vädret, tyvärr är risken stor att det regnar. Nu ska jag vila lite, jag är jättetrött efter en förmiddag på den lokala marknaden. 

Socialt experiment

 
 
Jag har tidigare bara sett det sociala experimentet med killen i snödrivan, vilket verkligen gjorde mig chockad. Att ju fler människor som finns omkring än minskar chanserna till att få hjälp ("någon annan kan säkert hjälpa") visste jag sedan innan, även att tyvärr alltför få människor vill hjälpa någon som ser ut att vara en uteliggare eller missbrukare. Men nu ligger alltså en hel och ren kille "medvetslös" i en snödriva och knappt någon vill hjälpa honom. Det är skamligt.
 
Lika sjukt är det att se videon ovan där de jämför reaktionerna mellan en ammande kvinna och en med mycket urringad topp. Poängen med experimentet är att den sistnämnda visar mer hud än den andra tjejen, men att den förstnämnda alltså ska skyla sig för att hon visar för mycket, enligt alltför många. Jag har sett fler videos i detta tema och alltid är det "äckligt" att visa så mycket av brösten, fast enligt mig så är det uppenbart att det är amningen som är "äckligt". Det finns väl inte mycket som är så naturligt som att ge sitt barn bröstmjölk? (Jag är dock medveten om att det inte går för alla). Varför tror dom att kvinnor har bröst? Och varför ta sig tiden att ge förolämpande kommentarer när man bara kan ha sina åsikter för sig själv, titta åt ett annat håll och gå därifrån?
 
Jag måste erkänna att jag kunnat hjälpa någon en gång fast jag valde att inte göra det. Det var när jag gick på gågatan i Uppsala och en blind man råkade fälla en annan (väldigt gammal) man med sin vita käpp. Detta hände alltså bredvid mig, men då det var många människor omkring mig så gick jag bara därifrån. Nu fick han visserligen hjälp från annat håll men jag är ändå besviken på mig själv. Det finns andra historier som är mycket värre, jag kanske kan göra en lista någon gång över saker jag mest ångrar här i livet. (Det lär bli en Topp-100-variant).
 
På tal om framtida inlägg så är jag medveten om att jag inte skrivit så mycket som jag utlovat. Det beror dels på att jag skulle göra ett kollage och sedan insåg att typ ingen bild inte hade en stor, fet Copyright-märke på sig. Även jag har mina gränser.
 
Dels så har jag de senaste två dagarna haft resfeber och därför isolerat mig i mina tankar. Jag avskyr att utsätta mig för nya upplevelser, vilket är en av anledningarna till att jag ändå regelbundet bokar in jobbiga saker (oftast ligger min syster bakom det, son of a bitch!;)). Vilket får mig att känna ett stort självhat när självaste dagen kommer, men jag vägrar leva med mer begränsningar än vad jag redan gör. Och det är mina prövningar som alltid ger mig de bästa minnena, vare sig det är en resa, en konsert eller något annat.
 
Så nu ska jag försöka tänka positivt! Jag kan välja att fokusera på allt som brukar göra mig till ett kontrollbehov, att jag inte bokat en specifik flygstol, att jag inte vet vilka som ska sitta på planet, att jag inte vet hur långt från toaletten jag kommer att sitta, att jag knappt vet vad vi ska hitta på där borta, osv. Eller så kan jag tänka på att detta kommer bli en rolig resa som inte ska förstöras av mina hjärnspöken, att flygresan är kort (fyra timmar), att vi får åka bil med syster och svåger till Arlanda, osv. Jag ska välja det senaste tankesättet!

Ove / Ocd

 

Trästolar var en lögn av mig, men biostolar är det däremot inte. Charmigt är bara förnamnet!
(Ursäkta min Paint-censur).
 
 
EN MAN SOM HETER OVE
(2015 - Drama/Komedi)
 
Mitt betyg: 5
 
Handling:
59-årige Ove är kvarterets vresige ordningsman som flera år tidigare avsattes som ordförande i bostadsrättsföreningen, men det ger han blanka fan i och ser med järnhand över kvarteret. När höggravida Parvaneh med familj flyttar in i radhuset mittemot och backar in i Oves brevlåda blir det upptakten till en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och kärlek så stark att bara döden ser ut som den enda utvägen. Ove är en man som vet att rätt ska vara rätt och man ska hjälpa sin medmänniska och som med stor träffsäkerhet betraktar sin samtid.
 
Det bästa med filmen:
Det här är nog en av de bästa filmerna som gjorts i Sverige. Jag som annars brukar tappa koncentrationen i filmer var denna gång inne i filmen från början till slut. Filmen är både rolig och fin, och för första gången i mitt liv så irriterar jag mig inte på en "irriterande" karaktär. Detta är definitivt en film som alla borde se minst två gånger i sitt liv då både filmen i helhet och scenerna i sig är helt perfekta. För att inte tala om skådespelarna och replikerna.
 
Det sämsta med filmen:
Jag ger en hundring till den som kommer på något negativt med denna film.
 
 

 
 
 Igår sattes jag på prov när jag skulle få igång pelletskaminen. Det är en otroligt simpel sak att göra, men jag har dels aldrig gjort det innan (är bortskämd), dels så är jag livrädd för att ta sönder dyra saker och sist men inte minst är jag ju som bekant rädd för eld. Nu handlar det inte om ved som ska tändas på, men ändå gick jag hela vägen till jobbet med en klump i magen om att jag nu blivit en pyroman. Tvångstankar har jag haft hela mitt liv men det var väldigt länge sedan de tog över min vardag.
 
Men jag har mina rutiner när jag går hemifrån. Jag tittar alltid till spisen (och för knappen mot OFF om jag är extra nojig), sedan trycker jag på kylen och frysens dörrar, jag tittar så att kaffebryggaren är av (och trycker på och av för att verkligen vara säker) och ser till att ingen sladd till datorn är i. Sedan tittar jag till altandörren, kaminen och övervåningen.
 
Jag tänder aldrig lamporna ifall dom ska börja brinna (jag vet, hur stor är risken?) och ser alldeles för noga till att ytterdörren är låst. Jag tittar så att låset verkligen "kommer fram" när jag vrider på nyckeln, sedan rycker jag i handtaget några gånger. Ibland måste jag gå tillbaka för att verkligen vara säker. Igår tänkte jag dock strunta i mina OCD-fasoner och inte rycka i dörren massa gånger. Omedvetet så drog jag istället ta ned handtaget en gång, drog den mot mig och började att räkna till sju. Så nu när jag tänker efter, det kanske påverkar mig mer än vad jag tror :) Men det är absolut inte på samma sätt som när jag var tonåring och skulle titta på varje element i huset innan jag kunde sova. Fördelen är ju att man hellre bör vara lite för noga med att undvika risker än att totalt strunta i det.

Finaste födelsedagskortet!

 
Jag är lite sugen på att börja med scrapbooking, det passar nog mig väldigt bra! Och som en sorts terapi, lär väl kosta lika mycket i timmen om inte annat...
 
 
Vilket fantastiskt födelsedagskort jag fick av Johanna igår! Att tårarna kom är jag inte stolt över, men det är oundvikligt. Tänk att någon stackars själ lagt så mycket tid och tankar för att jag ska få ett kort. Johanna sa att det var för att jag alltid gör det. Det enda jag kan komma på är hennes förra födelsedag när jag insåg att posten snart skulle tömmas, körde fort som tusan till närmaste låda och skrev kortet i bilen. Det blev typ "Grattis på föd-dan, puss hej".
 
Jag kan passa på att berätta för er inbrottstjuvar att både jag och syster har husvakter, på tal om att inte vara hemma på födelsedagen. Det känns nämligen som en olustig kombination att berätta för världen att man ska resa bort, samtidigt som det varit inbrott i byn på ett flertal ställen (exempelvis granngatan). Annars brukar jag ju kunna vara tyst om sådant. Exempelvis så har min kära Bella precis varit i Thailand i sex veckor, kan ni förstå hur svårt det var för mig att inte skriva något?!

Nyklippt


Det känns som om jag fått nytt hår, bokstavligen! Produkter är verkligen allt även om jag försöker intala mig själv om att ÖB duger bra.
 

Min nya frisyr ;)
 
 
Jag har många inlägg i huvudet som jag vill göra men tiden finns inte. Jag jobbade natten som var, sov i tre timmar, gick till frisören, sov igen, åt middag och nu ska jag till min sista natt. Men som sagt, håll till godo för imorgon har jag mer tid för er tappra läsare!

Eye

 

Brorsan i UNT / One Monster a Day...

 

Min arbetskompis hittade brorsan i UNT idag där han förklarar mer om det jag skrev om igår. Det var bara en av höjdpunkterna under min arbetsdag. Det enda negativa (om jag måste säga något) är att jag under kvällen var extremt trött. Samt att mina händer skakade under middagen. Jag kom sedan på vad det kan bero på. Jag har nämligen hamnat i en Monster energy-period, igen. Oftast dricker jag den sockerfria varianten men idag fanns inte den i affären så därför fick det alltså bli "originalet". Så jag tror med andra ord att det nog finns ett samband mellan "kaffedarr"/sömnighet och de klassiska energi-ingredienserna/sockret. Sluta röka och dra ned på Pepsi Max tänkte jag göra med, sedan finns det väl inget att leva för längre...
;)

Mys med systrar / stöd min bror i Mali


Äntligen har jag långa fransar igen! (En bättre bild kommer framöver).
 

Vår trilling väntar en Gullunge :)
 

Sara hittade jättefina saker till Mickan :)
 

Av mig fick hon en nalle från Bukowski (tur att hon hade koll på märket, för det hade inte jag).
 

Jag älskade kuvertet som vi fick kortet i! Visst ser man att det är jag och Sara? :)
 

Jag dog lite när jag läste det här kortet, haha!
 
 
Idag fick jag och syster äntligen träffa vår sister from another mister (and another mother) ♥
Då hon väntar sitt andra barn (ja, det är sant - jag ska bli tant igen!) så passade vi på att ge henne lite presenter till den blivande gullungen.
 
Det råkade av en slump bli ett presentbyte då hon hade med sig en födelsedagsgåva i förskott. Vi ska göra något vi älskar att göra ihop; gå på bio! Vi håller tummarna att våran favoritgenre går i februari. Nu när jag tittade såg jag att en skräckis som heter "The Forest" har kommit ut som nyhet, beskrivningen innehåller orden "hemsökt skog" och "Japan" i samma mening så låter det lovande tycker jag.
 
På tal om bio så har vi bokat platser till filmen "En man som heter Ove", då det var fullt sist vi skulle se den så åker vi nu till grannorten. Eftersom man får sitta på hårda trästolar (lär ta med mig en hemorrojd-kudde) så är det kanske det minst bekväma alternativet, men jag vill mer än gärna stödja biografen/IOGT-NTO. Det är jag, mamma och syster som ska haka på min storebror och hans sambo - det ser jag fram emot!
 
Och på tal om mina resevana bröder så kan ni hitta min andra storebror på DENNA hemsida. Han har påbörjat en vad man kan kalla ny form av journalism där idén är att besöka länder där många journalister annars inte skickas till, mycket på grund av prioriteringar av pengar, och hjälpa honom ekonomiskt så att han får mer tid (och nyheter) i Afrika. För i vanliga fall kan resultaten ofta bli att man inte får så mycket nyheter om ett land, åtminstone inte med variation. Sedan tål det väl att säga att alla journalister inte har Mali som förstahandsval av länder att rapportera om, men det är just därför man bör stödja nyfikna själar som min bror.
 
Vill man sända en krona för att bidra till att han ska kunna utforska så mycket av landet som möjligt (och för min del; gärna ha kvar pengar till ett plan hem) så kan man göra det på hemsidan som jag länkade här ovan. Jag tycker att det är svårt att förklara hela den här grejen i ett par stycken, men grundidén är i alla fall att man själv ska få välja vilka journalister/frilansare eller nyheter man vill ta del av och stödja (i detta fall min bror). Och det är något jag tror och hoppas kommer att bli vanligare i framtiden.
 
Men efter en kort natt, en franssättning (där jag vaknade av min egen snarkning - det gick alltså ingen nöd på mig), en lunch, en husesyn och en fika med mina tjejer så är jag riktigt trött. Tack gode gud för att jag jobbar eftermiddag imorgon. Resten av veckan ska bland annat gå till två jobbnätter och ett frisörbesök. Min vanliga frisör har slutat så håll tummarna att jag inte kommer hem med en pottfrilla.

Howard i TBBT ❤

 
 
Howard: And I love how your hair is always on the soap. It's like washing myself with a hamster.
 
Howard är min favoritkaraktär i The Big Bang Theory, utan tvekan! Eller, Stuart delar nog den förstaplatsen. Ovan är nog en av mina favoritrepliker. Jag dör även varje gång jag ser "toalettscenen" från rymden eller när Stuart säger något som tydligt visar hur deprimerad (deprimerande) han är. "My shrink just killed himself. Blamed me in the note."
(Hög igenkänningsfaktor)
 
 
Denna dag har gått till att ta en promenad, städa ut det sista från julen (har tagit allt lite pö om pö sedan tjugondag knut), beställt nya gardiner (på tal om julen) och även klickat hem trappstegsmattor. Vi har nu tagit bort heltäckningsmattorna på varje trappsteg och börjat slipa dom, sedan ska det lackas och slutligen sättas dit svarta trappmattor. Det kommer att göra en stor skillnad! Jag har börjat tagit bilder, allt blir roligare med före,-och efterbilder.

Tillbakablickar

Fråga mig inte varför jag är så glad över att Johanna är så ledsen, haha!
 

Malin och Johanna, Gbg 07. Och jag och Johanna i en hiss 2008.
 
Behöver ni en stylist/makeup-artist? Ring oss! Med rätt lön kan vi även ställa upp som modeller. Endast seriösa förfrågningar önskas då vi är väldigt professionella.
 

Hänga på Johannas tak och i hennes första lägenhet i Sundsvall.
 

Jag och Johanna gick på en spelning med E-type, en av de bästa kvällarna i mitt liv!
 

Jag, Johanna och Malin besökte skolor i Göteborg.
 
 
På tal om att besöka skolor så minns jag en gång när jag och Johanna skulle besöka en skola i Sundsvall. Vi hade bestämt träff med en man som skulle visa oss runt. Väl på plats hittade vi rätt namn på en dörr och knackade på. Läraren öppnade och sa att han inte alls bestämt någon träff med oss men vi stod på oss och till slut fick han ta sig tid och berätta om skolan, visa lokalerna och så vidare. När vi nästan var klara mötte vi en annan man i korridoren som frågade om inte vi var tjejerna han bestämt ett möte med. Det visade sig att båda hade samma namn, och jag undrar fortfarande inte hur den första mannen inte kunde koppla ihop det missförståndet redan från början? Nåväl, det var lite roligt tycker jag :)

Jag undrar ibland hur livet hade sett ut om man tagit andra val här i livet. Om jag aldrig valde att plugga i Uppsala och gå i grannbyn med majoriteten av kommunfolket? Om jag aldrig hade flyttat från Skärplinge där planen var att jag skulle få en egen lägenhet och troligtvis fortsatt vara på Ica? Om jag aldrig hade flyttat från Sundsvall? Eller för den delen, fortsatt att vara kvar i misären som jag faktiskt hamnade i på slutet av min tid där? Hur hade livet sett ut om jag gav Uppsala en chans? Vad hade hänt om jag aldrig hade gått till vårt lokala öl-hak här i byn och träffat Dan? Eller om vi hade träffats om hans brorsa inte var där före honom (som jag visste vem det var och därför satte mig vid)? Det kommer jag såklart aldrig att få reda på, och vad gör väl det, när det blev så himla bra i slutändan.
 
Idag jobbade jag mitt sista pass denna vecka. Förutom ett nytt försök att träffa min kära Mickan på söndag så har jag inga mer planer än att vara hemma. En fransförlängning är också inplanerad, jag har haft korta ögonfransar i flera månader nu. Men nu börjar jag sakna det, sedan vill jag självfallet känna mig fin inför resan.

Godnatt!

 
 
 

Så här känner jag mig just nu, som vanligt efter förmiddagspass. Tur att jag har en sambo som, på sin lediga dag, går upp 06:15 för att skotta snö och skjutsa mig - fast att jag såklart själv kan göra det. Men han gillar att skämma bort mig och det är väl kanske inte något jag gråter över ;)

Mina älskade arbetskompisar ❤

 
 
 
Jag brukar försöka undvika att lägga upp bilder på människor som kanske inte vill synas här. Men när jag ändå hittade ett par bilder på nästan hela gänget så var jag bara tvungen att låna (läs: sno) dom av en av våra "nattisar". De är tagna från julbordet vi var på förut.
 
Idag har dagen gått till vardagssysslor som storhandling, skottning och tvätt. Åtminstone vikning av tvätt, då jag numera är "el-ansvarig" här i hushållet så har jag börjat titta mer på hur man kan spara några kronor. Jag hade fått för mig att det är billigast att använda el efter klockan 18:00. Sanningen är att det för oss är fyra gånger så dyrt att använda el mellan 06:00-22:00 under vardagarna. Det vill säga så jag som mest brukar vilja tvätta, diska, och så vidare. Dessutom har man ju saker på dygnet runt som är oundvikligt att komma ifrån, kylskåp och sådant. Så nu har vi ändrat så att det är "halvdyrt" hela tiden istället. Så från att ha typ 41 öre/kWh under dagarna och 11 öre/kWh under nätter och helger har vi nu cirka 20 öre/kWh dygnet runt, (plus den trevliga energiskatten då förstås). Tanken var att jag även skulle ha en utjämnad betalning (betala en genomsnittlig summa varje månad) men det avvaktar jag med så länge.
 
Var detta, historiskt sett, det mest tråkiga stycket jag skrivit under mina snart åtta år som bloggare? Antagligen. El är ju fruktansvärt tråkigt, men spara pengar är desto roligare! Själv har jag två sparkonton; ett Huskonto och ett Sparkonto (utöver personkontot), jag tycker det är viktigt att skilja på nöjen och behov. Nu kan jag visserligen köpa gardiner för huspengarna med, men tanken är att det alltid ska finnas en buffert till att köpa en ny spis, bygga en ny altan och sådant.
 
På tal om pengar så såg jag nu att jag ska betala 14 000 till CSN detta år, det ser jag ju inte fram emot. Samtidigt så är det inte rätt att vara negativ. Jag ska vara glad att jag bor i Sverige där jag faktiskt får bidrag (och om jag vill lån) för att studera. Så med andra ord känns det extra bra att åka till jobbet imorgon. Idag är det exakt två veckor till jag åker till Spanien dessutom, ännu en morot att komma ihåg. 

Spel med Syster och Svåger


Jag gillar blandningen av fängelserandigt och mormorsväst!
 

Förrätt: Svamp,-och baconsoppa.
 

Middag; Fetafyllda köttfärsbiffar, rödvinssås samt ugnsstekt potatisklyftor och rotfrukter.
 

Efterrätt; fruktsallad med grädde.
 

Bästa kombinationen: Efterrätt + tysk öl + Loka + färskmalen kaffe + Bingolotto + syster ❤
 

Här är glasskålen som jag gav syster i julklapp. Jag gillar att den ser gammaldags ut. Min svärmor har haft en precis likadan vilket var ett gott tecken.
 
Jag förlorade men är lika glad för det!
 
 
Tyvärr så kunde Mickan inte träffa mig och Sara idag fast hon så gärna ville. Och vi med! Men jag har en känsla av att vi kan styra upp något snarast. Men jag passade på att leka med syster och svåger ändå. Jag bjöds på trerätters och sedan spelade vi Bingolotto. Hon vann hundra kronor den jäkeln, samt vann överlägset på Yatzyn senare på kvällen. Tur att det inte förstörde mitt redan glada humör :) Jag är alltid glad när jag umgås med dom.
 
Nu ska jag avsluta kvällen med lite mord. Så jag drömmer fina drömmar. Häromnatten högg jag någon i halsen med en kniv - dags att börja titta på Barnkanalen istället? (Eller uppsöka hjälp). Imorgon jobbar jag eftermiddag, det ska bli skönt att ha sovmorgon med sambon, vi har knappt setts denna helg. Men jag har bara tre pass inbokade denna vecka så det finns mer tid för kvalitetstid.

Prestationstankar & Planer

 
 
Det var ingen mjukstart att gå från två veckors ledighet till en 5-dagars arbetsvecka inklusive ett 13-timmarspass. Men veckan har varit fantastisk. Jag vänjer mig aldrig med all bekräftelse jag får där, framförallt av personalen. Men denna vecka även av en boende. Hen hade sagt till några andra i personalen att jag är hens favorit, det gjorde mig så himla glad - och ställd. Men då kunde jag känna att jag faktiskt är lika bra som alla andra där, vilket jag ibland tvivlar på. Jag kan inte sätta ord på varför, för jag gör mitt bästa. Men det är nog för att jag har lätt att vara för hård mot mig själv och ställa orimliga krav på vad jag ska kunna prestera.
 
Om några få timmar ska jag träffa min tvillingsyster och vår bonussyster, vi ska äta middag och spela Bingolotto. Jag hade försökt rita en tallrik med potatis och korv på min nya White board-schema samt en Bingolott (hade även ritat en skridsko på torsdagen). Min sambo frågade mig igår om jag tyckte att han var underbegåvad, just för att jag ritat bilder istället för skrivit vad jag skulle göra - haha!

På tal om min sambo så ska jag ta och skotta lite snö nu så det ser bra ut tills han kommer hem ikväll. Men det lär väl komma några centimeter till efter att jag är klar, nu är vintern här på riktigt. Jag försökte som ni ser ovan ta några vackra vinterbilder men det är svårt att ta foton på naturen, framförallt snölandskap. Då borde man ha det i bakgrunden och ett rött bär i fokus, eller något sådant. #TänkaSomEnFotograf

Skrattlockande

 
 
Två nya filmer visas ju alltid efter Kalle Anka på Julafton. Själv stod jag vid tre-tiden och försökte få till en snygg posebild att "snapa", det var inte förrän Johanna svarade på min ego-bild att jag "missar Kalle Anka för helvete!" (typ) som jag insåg att jag just gjort ett ödesdigert misstag - rentav en synd. Nåväl, jag hann se den sista delen hemma hos mamma och vad jag är glad för det! Jag skrattade så jag rentav dog. Jag måste helt klart se Zootopia! Sengångarna är säkert inte med mer än i den scenen, men det spelar ingen roll. De har redan gjort hela filmen, enligt mig. Jag hoppas att jag blir en sengångare i mitt nästa liv.
 
 
Vill ha! :)

Tjejdejt i ishallen


Vår älskade mamma kämpade på :)
 

Jag bjuder på den här bilden :)
 

Vi var ensamma på isen - jätteskönt! (Fram till en pappa och son tittade in, tittade förskräckt på oss och gick). 
 

Trots att man frusit ihjäl idag så var det en otroligt vacker dag.
 

Jag besökte Sundboden för första gången idag.
 
 
Det var inte igår man stod i ett par skridskor! Vi kände oss som en trio med Bambi's på hal is, men sakta men säkert kom snitsen och självförtroendet fram. Vår kära mor kanske fick kämpa lite mer, men hon gjorde det jättebra fast hon inte åkt skridskor på väldigt många år.  Vi kommer definitivt åka tillsammans igen!
 
Efteråt åkte jag och syster till Sundboden, jag har velat besökt det stället i flera år men har aldrig tagit mig tid att göra det. Jag hittade mycket jag ville ha, men det mesta ville jag fundera på. En mjölkkanna är exempelvis av behov, men en sådan vill man ju ha ett tag så det gäller att välja rätt. En present köptes i alla fall, det är en perfekt butik för gåvor!

Dagens sanning

 

Lista - Favoritplagg / Veckans Planer

 
Dag åtta:
TRE FAVORITPLAGG
 
 
Jag har helt glömt bort den där listan jag påbörjade för tre veckor sedan. Men tre favoritplagg blev så himla tråkigt och svårt. Men om jag måste säga tre plagg så skulle det nog bli mina svarta Bik Bok-byxor som jag använder pinsamt ofta, någon av mina spetsklänningar och kanske mina rutiga pyjamasshorts.
 
Det kändes roligare att göra ett kollage på plagg som är klassiskt "jag". Mina närmaste vet exakt vilka typer av kläder jag fastnar för. Och antagligen ni bloggläsare som hängt med ett tag. Smaken är inte som baken - den förändras inte ;)
 • SPETS i alla dess former. Allt från klänningar helt i spets till toppar med spetsdetaljer.
 • En SLIPOVER ovanpå en skjorta är riktigt snyggt på både tjejer och killar. Tyvärr äger jag ingen själv.
 • Klänningar med HÖG MIDJA är både smickrande och fint, oavsett om det är i volym,-eller pennform.
 • SVART-VITT-RANDIGT. Det är nog den färgkombination/mönster som jag äger mest plagg av.
 • COLLEGE-tröjor. Amerikanska skolnamn, sportlag jag aldrig hört talas om, stora tryck... Älskar det! Dock börjar min kärlek för baseball-jackor svalna, jag känner mig för gammal för det?
 • Jag älskar vita blusar med svarta ROSETTER. De får inte vara för stora men gärna ganska långa.
 • Klänningar med KRAGAR är jag ett stort fan av. Likaså skjortor under tröjor.
 • SVART-RÖDA plagg.
 • ZEBRA-MÖNSTRAT (vilken överraskning...).
 • HUNDTANDSMÖNSTRAT (ännu en chockerande nyhet).
 • Tröjor med BARNSLIGA TRYCK är jag barnsligt (hihi) förtjust i.
 • SÖTA strumpor. Jag äger strumpor i alla färger och mönster. Främst väljer jag sådana som har mönster över hela strumpan - inte bara vid vristen.
 • Plagg med SIFFROR på. Can't get enough.
 
Överlag skulle jag beskriva min klädstil som kvinnlig, manlig, "tonårigt" och barnslig. Antingen så klär jag mig tjejigt med spetsar och rosetter, eller med bokstavligen killtröjor och gympadojor. Ganska ofta går jag i mina high school-plagg och vägrar inse att jag närmar mig 30. Och ibland får jag en kris, vill vara åtta år igen och klär mig i tröjor med nallar och kaniner på. Man har väl helt enkelt en haft dissociativ identitetsstörning. (Men vi mår bra nu...)
 
Jag fick en arbetsdag till imorgon så nu ska jag ta tag i att få min o-effektiva skönhetssömn. Det kommer ske ovaggat, min kropp är inte gjord för att jobba dag. Å andra sidan så åkte min sambo till jobbet vid 05-tiden i morse, så att börja klockan 08:00 borde jag kanske inte klaga på. Men imorgon så jobbar jag 15-22 vilket känns skönt för nerverna. På torsdag är jag ledig och tänkte passa på att åka skridskor. Sedan jobbar jag som sagt fredag kväll och heldag på lördag, men sedan är jag ledig på söndagen och ska umgås med mina systrar. Den här veckan kommer med andra ord att gå fort!

Malin på besök


Två drycker med uppåttjack (visst är jag rolig...).
 

Dan ville ta en kaffe med oss men valde att sätta sig i rummet bredvid. Ska man ta det personligt? :)
 
 
Igår kom som sagt min barndomsvän hit för en fika. Hon hade med sig muffins, kakor och flera Monster-drycker så det gick ingen nöd på oss :) Som vanligt bjöd kvällen på många skratt och samtalsämnen, jag ville aldrig att hon skulle gå. Men när timmen blev sen så var hon förstås tvungen att lämna oss, vissa har ju småbarn så det där med sovmornar är ett minne blott. En annan fick kämpa för att gå upp klockan tolv idag, det är helt sjukt hur mycket jag kan sova. Jag vaknar aldrig av mig själv oavsett om det gått tolv timmar. Det kanske är tur att jag jobbar dag imorgon. Men en sak i taget; idag väntas ett eftermiddagspass. Jag ser fram emot att träffa tjejerna igen!

Nya detaljer hemma

 
 
 
 
En veckoplanarare har jag tittat på de senaste fem gångerna jag varit på Thun's och äntligen tog jag tag i att köpa en. För endast en femtiolapp kan jag ha koll på min kommande vecka. Eller, det är snarare för Dans skull som jag köpte den faktiskt. I hans arbete jobbar han veckovis natt, förmiddag och eftermiddag. Ibland jobbar han helger och ibland har han lediga veckor, men hans schema brukar jag ha ganska bra koll på. Jag däremot kan jobba förmiddag på måndagen, eftermiddag på onsdagen och natt på lördagen, ingen vecka är den andra lik. Så med andra ord var detta ett perfekt inköp!
 
Bokhyllan sattes häromdagen upp av min sambo, den har vi inte haft monterad sedan vi bodde i lägenheten. Vissa skråmor har tillkommit efter de två flyttarna, men jag gillar den ändå. Nu ska vi bara ta upp böcker och annat vi vill ha i den, allt som står där nu är bara temporärt. Den förstorade bilden fick i alla fall komma upp idag. Jag blev så glad att jag hittade en passande ram som jag köpte på IKEA för tre år sedan och aldrig tog bort plasten på - perfekt!
 
Vi fick en liten vägghylla av min syster för ett tag sedan. Och idag kom jag på vart jag ville ha den; på spaljén i köket. Det som återstår nu är att måla allt vitt och hitta någon till bok att sätta upp. Då kommer jag att bli jättenöjd!
 
Malin kommer hit om en timme för lite tjejsnack, Monster-drickande och bullätande. Det kommer bli ett perfekt avslut på min ledighet! Som vanligt när jag varit hemma från jobbet en längre tid så hoppar jag inte direkt av glädje över tanken att komma tillbaka. Och sedan blir det alltid samma sak; jag är där i tio minuter, träffar mina gulliga arbetskompisar, gör lite nytta och undrar varför jag varit så negativ.
 
Fast om jag ändå måste klaga så kan jag inte säga att jag längtar till att jobba kväll och dag efter varandra. Att under tio timmar komma hem, varva ned, lyckas somna, gå upp och fixa sig, ta sig till jobbet igen och vara där en stund innan; det är omöjligt att sova åtta timmar på det. Vilket jag brukar föredra innan ett 13-timmarspass. Nåväl, jag är jätteglad att få så mycket timmar framför - nu ska sparkontot ökas! Dessutom, hade jag varit en ordinarie personal så hade jag jobbat 7-19 på söndagen. (Visst var det smart att avsluta med att vara glad så ni glömmer hur sur jag kan låta?)

Lista - Året som varit

1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut? Besökte en gayklubb och köpte hus.

2. Höll du några av dina nyårslöften? Det har jag inte gjort sedan typ 2003 när jag hade som löfte att kunna släcka ett ljus med fingrarna. Jag uppfyllde den otroligt roliga (inte) löftet den 1:a januari.

3. Fick någon du känner barn? Jag är otroligt dagvill men jag tror inte det? Men en nära vän blev gravid (det är ingen hemlighet men jag låter vem det är vara osagt ändå).

4. Dog någon som stod dig nära? Nej, men jag var på två begravningar. En gång genom mitt jobb och en gång som stöd för min syster.

5. Vilka länder besökte du? Jag besökte Irland och blev frälst. Danmark och Finland besöktes också men inte i många timmar.

Dublin.
 

6. Är det något du saknade 2015 som du vill ha 2016? En bättre hälsa (vilket tråkigt svar). Jag höll på att skriva att få ett eget schema på jobbet, men det är faktiskt inget som jag saknat, det är bra som det är.

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas? 1:a augusti när min barndomsvän gifte sig. Eller den 27:e oktober när vi blev husägare. Den 14:e februari när jag fick vara delaktig i ett frieri eller när jag och Malin ordnade en möhippa var också oförglömligt.

Frieri, möhippa och bröllop - dagar jag aldrig kommer att glömma!
 

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått? Efter att ha bott i andrahand fyra gånger, utan adress (Poste Restante - dvs ha en "brevlåda" på ett postkontor) en gång och hos mina pojkvänners lägenheter tre gånger så var det jäkligt skönt att för första gången få sitt eget. Tillsammans med min sambo då, såklart.

9. Vilket var ditt största misstag? Jag gjorde nog ovanligt lite misstag detta år. Gjorde bara ett litet misstag som ej bör dokumenteras på en blogg. (Hatar när man säger A och inte B, förlåt!).

10. Vilket var ditt bästa inköp? En loppis-tavla, vår köksgrupp eller vår pelletskamin. Förutom huset då.

Bra inköp, en kopia på Peder Severin Krøyers "Hip, hip, hurrah!" och ett stycke värmekälla.
 

11. Vad spenderade du mest pengar på? Inget slår väl ett inköp på över en miljon, så jag får återigen nämna vårt nya hus.

12. Vad gjorde dig riktigt glad? Irland gjorde mig glad, landet, befolkningen och mitt sällskap var jättebra. Jag fick mycket tillbaka på skatten vilket också gjorde mig glad. Och jag fick gå på mina vänners bröllop efter tolv (?) år tillsammans.

13. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej, en ovanligt seg förkylning är det enda.

14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2015? Ellie Goulding - Love Me Like You Do.

15. Mådde du bättre eller sämre under 2015 än vad du gjort tidigare år? Jag har haft mina "downs" som alla får ibland, men jag tror att jag generellt mått bättre i år än vad jag gjort på länge.

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på? Träningen, det klassiska svaret. Två jäkla armhävningar är väl inte mycket begärt - lata, lata Sofia!

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på? Jag har varit ledig nästan varje helg under 2015 vilket har varit fantastiskt skönt. Men i år tänker jag prioritera pengar/jobb framför ledighet. Hoppas jag!

 Jag måste ändå tillägga att även om jag var ledig nästan varje helg förra året så inlkluderade jag inte sommarmånaderna då jag jobbade väldigt mycket helger. Dock hoppas jag att jag får ett liknande schema nästa år då jag jobbade 100% i juni, bara nätter i augusti och väldigt lite i juli. Perfekt!
 

18. Hur var din julafton? Underbar. Jag firade den med två päron, två syskon, två respektive, en brorsdotter och en sambo. Samt min Sundsvalls-familj. Bara Adam som fattades!

19. Blev du kär? Ja, i Leif-Göran, vi träffades på den lokala bygghandeln. Ha, ha... Nejdå, jag är kär i samme man sedan flera år tillbaka. Han heter inte Leif-Göran.

20. Vilket program har varit det bästa på tv? Jag är besatt av Modern Family och The Big Bang Theory, med andra ord har inget förändrats.

21. Hatar du någon som du inte hatade förut? Donald Trump. Jag har aldrig tyckt om honom men jag hatar han mer än någonsin. Han har ju uppenbara hjärnskador, allvarligt talat alltså.

22. Vilken var den bästa boken du läst under året? "Varför läsa böcker när man kan se på film?" är mitt motto.

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt? Det var ingen upptäckt då jag typ har samma musiksmak som på 90-talet. Men jag såg musikalen Chess och en spelning med Johnossi detta år. Mycket nostalgi!

 Musik jag sett/lyssnat på, 2015.
 

24. Önskade du dig något som du fick? Ett "eget" (delat med Ellen) klädskåp på jobbet. (Är det här jag borde skriva vårt hus kanske?).

25. Önskade du dig något som du inte fick? Jobbet jag sökte (det var på bemanningsenheten) men inte fick, om jag måste säga något. Är som ni vet mer än nöjd med arbetet jag har, men det finns mycket jag vill här i livet.

26. Vilken var årets bästa film? De nya filmer jag såg minns jag inte förutom Everest och Prästen i Paradiset. The Babadook, Shutter Island och Ouija såg jag dock för första gången i år och älskade dom alla tre!

27. Vad gjorde du på din födelsedag? På själva födelsedagen så firade jag helt allena med en muffin. Men sedan firade jag en gång med mina barndomsvänner, en gång med halva familjen, en gång med syster och Mickan och en gång på Irland med två av mina syskon och ett par kompisar. För att fylla 27 så var det ganska lyxigt.

Två av mina födelsedags-firanden (besök av vänner + café med Mickan).
 

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade? Irländarna! Samt Ellen, även om vi jobbat ihop i några år så har vi inte umgåtts utanför arbetet förrän i år.

29. Hur skulle du beskriva din klädstil? Jag har nästintill lagt ned jeansleggings detta år - bara en sådan sak! Jag har nog köpt lite mer kläder i år än vad jag gjort på länge, men klädstilen är i sig detsamma. Kanske lite mer hundtandsmönstrat som jag alltid älskat, men lite mer det senaste året.

30. Vad fick dig att må bra? Inget. Jag hatar mitt liv och allt som inkluderar det! Nejdå, jag blev glad över mycket men allt har jag redan skrivit i den här listan. Palla upprepa saker.

Några saker jag mådde bra av 2015; besöka min mammas kusin i Sundborn, min pappas födelseort Västerås, Vaxholm och ABBA-muséet.
 

31. Vilken kändis var du mest sugen på? Jag såg hela Johan Falk-serien under 2015 och kan väl erkänna att de flesta i dom filmerna blev man lite sugen på.

32. Vem saknade du? Johanna, såklart. Vänskap på distans fungerar men är inte det mest ultimata.

33. Vilken var din bästa månad? Juli kanske, då hade jag den längsta sommarsemestern jag haft på många år.

34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre? Tagit hand om mig själv, allt från hårvård till träning. Annars är jag ju bäst på precis allt, det går inte att komma ifrån ;)

35. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här? Jag hoppas att jag börjar plugga lite (psykiatri), träna mer, röka mindre och prioritera mig själv lite bättre på vissa plan.

 

Andra saker som hände 2015: Vi flyttade från huset i "stan", lägenheten i Uppsala/Luthagen såldes och mina föräldrar köpte en bokstavligen ny lägenhet vid vattnet. Malin tog (en dubbel) kandidatexamen och bjöd på en oförglömlig kväll, det haglade (jättestora bollar) i augusti, jag fick en tavla som min mamma målat, vi firade Bellas födelsedag och jag blev (precis som typ alla på jobbet, men dock) Veckans lady.

Nyårsafton 2015/2016

 
 
Mer än en Snapchat-bild kan jag inte bjuda på från Nyårsafton, möjligtvis ett fyrverkeri. Men det var rätt skönt att släppa min tvångstanke om att dokumentera allt. Att äta en god middag utan att ta ett dussin kort innan, att se på färgerna i himlen som "normalt folk" - inte genom en kameralins.
 
Jag var först hemma hos mina föräldrar och åt snittar och drack kaffe. Sedan åkte vi hem till oss och bara mådde bra. Med trerätters, en bra film (mannen var snäll och lät mig se en romantisk musikal-film, bara en sådan sak!) och lite god dryck. Det var precis sådär lagom som jag vill ha det. Nästa år kanske jag gör ett undantag och firar med min syster, man får passa på när vi ändå är grannar. Eller så befinner man sig utomlands, sådant kan man aldrig veta.

Dagens sanning

Jag har vaken läst boken eller sett filmen,  men jag kan ändå hålla med! :) På tal om crim så ska jag fortsätta kolla på en morddokumentär nu, typ den 6:e idag.

RSS 2.0