Tänk vad nya lampor kan göra

Idag köpte vi ett par spotlights vilket inte bara gjorde köket lite finare, ljuset blev tusen gånger bättre.

Kräftskiva

 
 
 
 
 
 
 
Värdparet :)
 
 Robin och Jessica :)
 
Joel, jag och Dan.
 
 
 
Syster och Bella ❤️
 
Ett stycke bakis-XL-sushi hos syster och svåger.
 
Jag och syster fick en varsin blomma av Malin :)
 
Samt en flaska rosé-bubbel och finchoklad. Sara för att hon var värdinna och jag för att jag bakat pajer, hur gulligt är inte det? ❤️ (Mindre gulligt av mig och inte få med henne på ett enda kort...) 
 
I lördags var jag, sambon och mina bästisar-since-childhood på en kräftskiva hos syster och svåger. Vi åt god mat, spelade ölbowling, gick på tipsrunda, fick gå på en skattjakt (där priset låg på min gård en gata bort men som ändå gav mig typ astma), med mera. Fast det känns som jag framförallt dansade den kvällen. Dagen efter blev det bakishäng med sushi och en av de senaste Beck-filmerna, det var en perfekt kombination.

Köksinredning i rosa

 
Inte för att jag egentligen någonsin gillat färgen rosa. Men jag måste erkänna att det är en behaglig färg att se på. Själv skulle jag helst vilja ha ett rött kök, dock har jag inte kunnat övertalat min sambo om det ännu. Nåväl, det tar nog lång tid innan vi ens byter köksskåpen. Bänkarna är en desto större prioritet, det kan göra en stor skillnad att gå från aluminium (?) till något annat material utan att kosta en förmögenhet.
 
Idag har jag handlat sprit för tusen kronor (jag tror alltid att jag är Bill Gates när jag fått lön), städat undervåningen (sedan tog mina krafter slut) samt varit stolt över mig själv. Jag åkte nämligen buss till systers jobb i Öregrund idag. Ja, ni läste rätt. Jag, den stolta sponsoren av Kollektiv-aldrig-i-mitt-liv, valde frivilligt att sätta mig på ett snuskigt säte tillsammans med en miljard andra människor. När jag dessutom hade blivit erbjuden att få skjuts dit. Nej tack sa jag och gick på bussen med en enormt mallig utstrålning. De tjugo minuterna som det tar att åka dit klarade jag galant, jag ångestspydde inte över tanten framför mig och jag dödshotade aldrig busschauffören mitt i min "tillfälliga sinnerförvirring". Bara en sådan sak.

Jag hatar inte mig själv längre

 
 
Håll i hatten för nu har Johanna gjort en video i ämnet självkärlek! :) En annan är helt vilse när det kommer till Youtube. Visst, jag lyssnar på det ofta (istället för Spotify) men jag har aldrig tittat på någon youtuber trots cirka femhundraelva rekommendationer från tjejen ovan. Men nu blir det givetvis ändring på det! Jag tror och hoppas att detta bara är en av många videofilmer hon lägger upp. Med tanke på hur mycket respons hon får på Instagram (återigen; Johflow heter hon där) så känns det ju väldigt hoppfullt. Men det är klart, olika forum passar olika följare, men personligen gillar jag att människor blandar kort med rörliga bilder.
 
Jag vet (som vissa av er förstått) precis hur det är att hata sin kropp. Första gången jag avskydde min spegelbild så var jag sju år. Första gången jag tyckte att jag var tjock var i tredje klass. Första gången jag började banta så var jag tolv år, samma ålder som jag testade att spy efter maten (not my cup of tea kan jag säga). På min fjortonårsdag blev jag inskriven på ätstörningsenheten/BUP. När jag blev "frisk" (fysiskt) började jag att träna kickboxning vilket var en fantastisk tid i mitt liv.
 
Men att ha hjärnspöken och leva extremt hälsosamt är på gott och ont. Det var jobbigt att få ångest om jag missade något träningspass. Risken var ju då att man skulle bli otränad. Vilket såhär i efterhand känns väldigt osannorlikt när man tränar i snitt fem gånger i veckan. Det var troligtvis samma tankemönster som jag hade åren innan, i och med anorexian. Då hade jag extrema viktrelaterade tvångstankar, typ "gör inte jag hundra situps/springer till den lyktstolpen/gör upphopp i två minuter så kommer jag att gå upp i vikt".
 
Gå upp i vikt gjorde jag ändå, till slut. Jag minns knappt hur många gånger jag har pendlat i vikt, kanske framförallt efter åren jag precis skrivit om. Jag har varit överviktig en period och har även varit "hur mår du egentligen?"-smal ett par gånger. Kanske inte 39-kilo-smal som efter min första bantningskur (den var väldigt effektiv, rekommenderar den skarpt. Inte). Men sådär "du är likblek och har tops till ben". Fast det är så jag ser ut liksom, albino med en stork-kropp.
 
Men det är inte bara kroppen jag har haft problem med i livet. Lika mycket mitt utseende i allmänt. Jag har exempelvis alltid haft svårt att säga ordet "ansikte", för det ligger undermedvetet ett visst hat hos mig i det ordet. Det påminner mig om något jag inte vill prata om, något jag inte vill att andra ska tänka på. Skulle jag exempelvis få en boll på kinden skulle jag säga just det, det finns inte på världskartan att jag skulle säga "jag fick bollen i ansiktet". För jag kopplar det som att jag tycker om mitt utseende. (Jag vet hur sjukt och obegripligt detta låter).
 
Men trots alla år som jag hatat min kropp och mitt fejs (ni vet, ordet jag undviker) så mår jag så mycket bättre med mig själv idag. Dock skulle jag aldrig kunna göra det Johanna gör. Jag skulle vilja, men det vore omöjligt. Jag har ingen aning om hur jag gjorde för att må bättre med mig själv. Den enda förklaringen jag tänkt på är att jag helt enkelt blev äldre och klokare. Visst, min kropp blir kanske inte snyggare med åren. Och jag tänker varken på träning eller mat idag (på gott och ont). Men jag anser att jag är lika fin nu som då. Kanske har det att göra med att jag bor ihop med en man som bokstavligen älskar allt med mig, kanske framförallt de saker jag har mest komplex för. Kanske beror det på att jag påverkats av Johanna.
 
Men jag har ändå en bit kvar. Jag minns knappt att jag burit shorts en sommar och då har jag aldrig haft stora komplex för mina ben, jag minns inte när jag bar en bikini med rak rygg senast. Men jag kommer dit jag med en dag. Och det är ju fantastiskt. Vissa har frisörer som vänner, men jag har en älska-sig-själv-coach. Det är jag otroligt tacksam för. Och stolt.

Kräftskiva - Andras bilder


Bästa Jenny! (Och jag i ett Gekås-köp. #highfashion).
 
"Inget är bättre än myggmedel och romantik".
 
Lemmeltåget :)
 
Tjej1: Det är en bur där i skogen. Vad är det?
Tjej2: Polacken.
 
 
Aldrig en fest utan ett par sneakers! #partybrud
 
 
Om en stund ska jag träffa syster för en av våra många matbutiks-dejter. Det lär inhandlas lite inför lördagens kräftskiva som hon håller i tillsammans med sin sambo. Jag tänkte leka vuxen och ta med mig pajer, får se hur det går. Matförgiftar jag mindre än fyra personer så anser jag mig ha lyckats. Tycker för övrigt att alldeles för många är hårda mot min medium-rare-stekta kyckling. ;)

Kräftskiva med jobbet

 

 

 
 
 
 
 
 

Linn får mig alltid att skratta! Jag saknar henne något enormt på jobbet (men är samtidigt väldigt glad över att jag fick ta över hennes rad).
 
 
 
 
Idag hade vi på jobbet en kräftskiva (och avtackning) hemma hos Ellen. Jag känner själv hur tjatig jag är när det kommer till att skryta om hur bra arbetsgrupp jag har, men jag måste göra det igen. För det är ju verkligen ingen självklarhet, speciellt inte på en arbetsplats med 100% fruntimmer (oftast). Men vi fungerar alltid väldigt bra ihop, och det märks såklart extra tydligt utanför arbetsplatsens väggar. Då är det fnitter och skratt som gäller för hela slanten.
 
Eftermiddagen bjöd på god mat och fika, en titt hos Ellens granne (vår kära kollega som vi avtackade) och en sväng till deras vackra omgivning. Jag ser redan fram emot nästa gång vi ses! Men nu ska jag hålla mig borta från jobbet tills den 2:a september. Det känns väldigt märkligt att jag inte kommer ha mina lediga veckor och helger framöver, jag har varit bortskämd med det i flera år. Men det känns trots allt endast positivt! Likaså att jag hoppade in natten som var, det var länge sedan jag gjorde det.
 
På lördag ska jag på en kräftskiva igen, det ser jag mycket fram emot! Det var flera år sedan jag åt kräftor så det var tur att jag fick lov att testa det idag. Förutom en flygande kräfta på min bordsgranne så fick jag till slut in snitsen.

Blogglista - Sömn

En av miljoner bilder på mig när jag sover. Samt från när vi fick vår nya säng 2014.

 

När brukar du gå och lägga dig? Klockan är nästan alltid 00:30 när jag ligger i sängen.

När vaknar du? Vid 10:00. Okej, ärligt talat så kan det bli senare också men det känns lite hemskt att skriva. Jobbar jag förmiddag så går jag dock upp senast 05:50.

Är du morgonpigg? Jag är och förblir morgontrött. Men jag brukar klara tidiga mornar ganska bra trots det. Jag är nog den enda på mitt jobb som ser till att äta frukost i lugn och ro innan ett förmiddagspass. Mina morgonrutiner går helt enkelt före min sömn.

Vad gör du i sängen innan du somnar? Jag tittar lite i mobilen, annars inte mycket mer än så. Jag har mer sysslor innan jag lägger mig. Jag gör exempelvis lite OCD-ritualer som att titta till dörrar, spisen, kaffebryggaren, osv. Kissa kan jag göra upp till tre gånger om jag av någon anledning inte somnar på en gång. Råkar jag titta på tv en kvart efter att jag "kvällskissat" så måste jag alltså gå upp igen. Väldigt onödigt men annars kan jag inte slappna av.

Vad finns på ditt nattduksbord? Jag måste ha en Ipren samt ett glas vatten bredvid mig. Jag ogillar att behöva gå upp om jag vaknar törstig eller med huvudvärk.

Hur är din säng bäddad? Jag är extremt dålig på att bädda sängen. Ingen går ändå in där förutom jag och min sambo då rummet är på övervåningen. Bäddas den så får min man göra det, han står inte ut med min så kallade bäddning (kasta över ett överkast på trekvart).

Vilken låt är allra bäst att somna till? Jag uppskattar tystnad när jag ska sova.

Vad är ditt bästa sova gott-tips? När jag har svårt att sova så är det bara en sak som fungerar; att jag försöker sluta fundera på saker. Annars kanske en korsordstidning och ett glas varm mjölk fungerar? Det är även viktigt att det är mörkt, svalt och att man har bra huvudkuddar.

Hur sover du egentligen? Jag sover på sidan även om jag sover bäst på rygg. Menar man hur bra jag sover så måste jag säga optimalt. Eller, jag kanske sover för bra. Jag kan sova hur länge som helst, det finns typ inget stopp. För övrigt så måste jag tillägga att jag är otroligt oattraktiv när jag sover. Det finns en hel del bilder på mig då jag anses se ganska rolig ut med min fågelholks-mun.

Vad har du på dig när du sover? Trosor. Min mardröm är att det börjar att brinna och jag måste springa ut med mina grandma's. Okej, det kanske inte vore det värsta om en eldsvåda skulle finnas, men dock...

Hur är din sovfrisyr? Jag borde kanske skaffa en sovfrisyr. För nu börjar mitt hår bli så långt att jag fastnar med längderna under min rygg när jag ska vända på mig.

Vad har du för säng? En kontinentalsäng.

 Den enda bilden jag hittade från när vi var i butiken och beställde den.

Before I wake

Before I Wake (2016 - Drama/Thriller/Skräck/Fantasy)
 
Mitt betyg: 3
 
Handling:
Ett föräldralöst barn drömmer drömmar och mardrömmar som manifesterar sig fysiskt medan han sover.
 
Det bästa med filmen:
Jag uppskattar skräckfilmer som är lite nyskapande. Den kändes inte ett dugg förutsägbar och jag tror väldigt få kan förstå hur allt hänger ihop innan förklaringen kommer. Huvudrollsinnehavaren och barnskådespelaren Jacob Tremblay är talangfull (och för övrigt bedårande, önskan om adoption fanns). Trots filmens genre tycker jag att filmen även var vacker och gripande.
 
Det sämsta med filmen:
Jag tog med alla filmens genrer av en anledning, för det är ytterst tveksamt om detta är en ren och skär skräckfilm. Visst, obehaglig är det definitivt, men är man ute efter att få mardrömmar i ett år så är kanske inte denna film någon att rekommendera.

En dag i skogen

 
Panoramabilderna blir sällan bra i ett blogginlägg. Oavsett så är det kul att se omgivningen på ett nytt sätt! (Lägg märke till Sara i båda bilderna).
 
 
 
 

En salig blandning av svamp, golfbollar och kottar.
 
Fikapaus innan nästa skog.
 
 
 
 
 
 
 
Idag åkte jag och Sara till Bakluckan. Där fyndade jag två tröjor, en film, en mjölkanna i glas, vaniljbullar och några burkar med sylt och marmelad. På vägen hem höll jag på att köra ner i diket. Jag är duktig på att köra men absolut inte under stress. Och är det något som gör mig stressad är när någon är bakom mig när jag ska svänga. Det gör inget bättre att jag aldrig sätter mig bakom ratten. Nåväl, min syster är van att utsättas för nära-döden-upplevelser med mig i förarsätet.
 
När vi kom hem så åkte vi tillsammans med våra sambos ut för att plocka svamp. Under några timmar plockade vi kantareller och blåbär i ett par olika skogar. Jag höll givetvis på att dö då jag absolut inte klarar av att gå i naturen, men jag klarade det förvånansvärt bra. Om man bortser från mina "jag kommer att dö!"-utrop, "KBT, detta är KBT..."-påminnelser samt det faktum att jag plockade noll svampar och tre blåbär. Nåväl, jag hade trots det en jättefin dag. Det kändes underbart att gå i skogen med mina nära och kära. När hösten kommer ska jag dra ut min pappa för lite löv-fotografering. Jag tänker på det varje höst men kommer alltid på det när löven hunnit falla.

Skräckiskväll med Mickan & Sara

Gino
 
Chips, naturgodis, jordgubbar och choklad
 
Vad jag har längtat efter igår kväll! Det kändes nästan tragiskt hur mycket jag gjort det, har jag så lite underhållning i mitt liv liksom? ;) Hur som helst så blev det lika mysigt som vad jag förväntat mig. Jag hade inte träffat min gudson sedan dopet så ni kan tänka er hur glad jag blev av att se honom och hans leende! Han älskade för övrigt grisen jag gav honom (likaså hans mamma). När lillen somnat så blev det kaffe och fika innan vi satte oss i soffan för en skräckfilm. Den enda nackdelen var att det är otroligt ansträngande att inte prata under filmen, när man hela tiden kommer på saker man vill berätta. Vi fick kämpa hårt alla tre.
 
Vilken film det blev och vad jag tyckte kommer givetvis i ett eget inlägg ;)

Present till min gudson

Den bedårande grisen är av märket Jellycat om någon av er vill ha en likadan. Den finns i två storlekar, 26 cm samt den jag valde på 41 cm. Grisen kan ges till såväl nyfödda som (givetvis) vuxna.

Tio söta, levande huvudkuddar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På tal om sömn så måste jag sluta prata och göra saker i sömnen. Jag berättade häromdagen om när jag väckte min sambo för "medicin då det var lunch". Efter det har jag väckt honom och pratat om att det har larmat. Jag har säkert haft mycket jobb i huvudet den senaste tiden.
 
Något jag i flera år haft problem med är även mina spindeldrömmar. Jag brukar som jag nämnt tidigare drömma att en spindel finns någonstans nära sängen, så då måste jag sätta mig upp i sängen, lysa med mobilen innan jag sedan inser att det bara varit en dröm. "Just ja, jag kan ju omöjligt sett en spindel här då rummet är bäcksvart". Oftast har jag hunnit väcka Dan innan jag kommit på det faktumet.
 
Denna vecka har jag väckt honom genom att stiga upp i sömnen och skaka täcket (vilket jag annars bara gör innan jag ska sova, ifall det är något djur där). Jag har även drömt mardrömmar vilket gjort att jag skrikit i sömnen och därmed gjort ljud i sömnen. Vilket också har väckt Dan. Jag är nog ingen rolig sängkamrat med andra ord.

Till barnrummet

 
 
Det kan tyckas märkligt att jag lägger tid på att göra ett barnrums-kollage när jag själv inte har någon unge. Men det finns väl inget rum man vill och kan blanda så mycket färger och former i som i ett sådant rum? Dessutom har jag alltid varit barnsligt förtjust i barnsliga saker, så jag skulle inreda lika mycket för min skull som för barnets.
 
Det som jag tycker är ett måste att ha är sengångaren. Tänk er den hängande över en spjälsäng, gud så bedårande! Det gör ju inte saken värre att man samtidigt hjälper de utrotningshotade tretåiga sengångarna genom att köpa något från Slothinc.com.
 
Angående priserna på tavlorna från Allposters. Ha i åtanke att även om de skriver "25% bara idag!" så har det bokstavligen rea varje dag. Det gäller alltså att välja en dag som ger lite bättre rabatt. Väntar man ett par dagar kan siffran istället vara uppe i 40%, det är då jag brukar beställa därifrån.
 
Det bör även nämnas att priserna innefattar inramning, inglasning, passpartou och så vidare. Sådant är inte billigt! Jag rekommenderar ändå att lägga ett par hundringar extra på ett glas med antireflexbehandling. Det valde jag på tavlan vi har ovanför soffan och ljuset från fönster och lampor märks knappt! För att fortsätta göra gratisreklam för sidan; men dom har bokstavligen ALLT. Oavsett om du söker en pappfigur på Jack Sparrow, en igelkott-t-shirt eller klocka med grönsaksmotiv.

Fint för en Femtiolapp

 
 
Finns det något bättre än att hitta något som går på halva reapriset? Toppen ovan köpte jag på min svägerskas butik efter jobbet idag, den hade lite mer än enbart ett enfärgat tyg, men den kändes så pass tråkig att jag kommer att använda den :). En kortärmad polotröja testade jag också med en stor entusiasm, innan jag insåg att jag och stretchtyger inte passar mig särskilt bra ihop. Om det är på grund av min OLW-diet eller att jag har menskroppen från helvetet kan jag inte svara på, oavsett så ville jag inte betala för att se ut som en uppstoppad korv. Istället lade jag dom pengarna på en jättefin present i inredningsbutiken bredvid, en bild på den dyker upp imorgon.
 
Min planer nu är att äta pannkakor med glass och rabarbersylt, sova en stund på soffan för att sedan äta nötter framför en film. Jag har haft värre dagar.

Måsten i höst

Jag lovade mig själv att inte nämna ordet "höst" redan i augusti, men nu gick jag all in och gjorde ett kollage för några måsten i höst.
 
 
Dagens:
Good girl: Jag har gjort en sju meter lång lista på vad som behöver göras här hemma.
Latmask: Istället har jag suttit i tre timmar och gjort ett kollage i Paint.
Vadderad cell-varning: Jag har börjat slänga ut ord utan min mening, oftast "bananasplit" eller "banankontakt".
Längtan: Tills på fredag när jag ska ha en skräckiskväll med mina systrar och min gudson.
Positiva överraskning: Att jag fått 70 likes (plus många rörande kommentarer) på Facebook och Instagram när jag skrev om mitt vikariat. Trodde det mest var en stor grej för mig själv.
Negativitet: Att jag jobbar mitt sista pass med Ellen imorgon. Om inte våra scheman ändras.

Vacker kväll

#Nofilter
 
 
Den obligatoriska platsen att fotografera. 

Jag fick med mina föräldrars bostad med :) (Huset till vänster om båtarna). 
 
 
I drygt två timmar promenerade vi idag, det var inte igår jag rörde på mig. Mina ben är ömma och det känns som jag inte ätit på flera dygn. Tur att jag bunkrat upp med sockerfri müsli! (Det känns som att jag levt på chips och oboy hela sommaren så det var liksom ett krav från min kropp). 

Fina toppar och blusar

 
Det slår aldrig fel, när man väl vill shoppa järnet så hittar man ingenting. (Och när man är fattig som en kyrkråtta så vill man ha bokstavligen allt). Dock har jag kikat en del på plaggen ovan men jag vill inte beställa hem något som jag inte är helt hundra på. Jag kanske kan ha som mål att förnya lite av garderoben när jag får min första månadslön?
 
Idag skrev jag på ett avtal efter mötet jag var på, det kändes stort. Vad lönen blir har jag dock ingen aning om då summan är på en heltidstjänst och jag kommer att arbeta deltid. Tänk att man kan glömma matematik så kraftigt som vad jag gjort...
 
Om en stund ska jag på en långpromenad med mina barndomsvänner, vi har knappt setts under hela sommaren. En av dom har precis köpt hus, jag är så otroligt glad för hennes skull! Dock kan jag inte förstå hur åren kan gå så fort. Det känns som igår vi delade Best friends-halsband. Nu har vi tillsammans tre barn och tre hus.

Classic cars & Bikes

 
 
 
 
 
 
(Lägg märke till hatten en boende köpte under vår vistelse, cool!).
 
 
I lördags drog jag och en annan vikarie med ett par boenden till Forsmark. Där tittade vi på gamla bilar och fikade. Det var en jättetrevlig dag som för övrigt rusade iväg. Liksom de andra dagarna under helgen. Idag jobbar jag också men imorgon tänkte jag bara vara hemma och städa. Förutom ett personalmöte som jag ska gå på, det känns jättekonstigt! Jag brukade oftast jobba under de dagarna personalen hade möten och försökte hålla mig borta så mycket som möjligt. Ibland fick de hämta mig när jag hade tagit mitt fika på kontoret; "vad gör du här? Du får sitta med oss och fika". Helt plötsligt kommer jag alltså inte känna mig som en tjuvlyssnande vikarie utan som en av alla andra (okej, jag har alltid känt mig som en i gruppen, men ni förstår vad jag menar).

Mobilbilder

Melissa lärde sig att simma dagen efter att denna bild togs :)
 
Målar spaljén :)

Mobilbilder


Twins
 
 
 
Min bror och svägerska bor som bekant på samma gata som Johannas föräldrar. Så vi gick dit och myste med kaninerna :)
 
Kanske inte mitt bästa Hollywood-smile men Sara och Johanna tyckte jag var fin på den här bilden, så jag låtsas att jag är det.
 ❤

Tips på sköljmedel

 
 
Sköljmedel gör verkligen skillnad! Jag hade bytt sängkläder häromdagen och fick inte riktigt den där härliga känslan, just för att jag hade testat ett sköljmedel som inte var i min smak. Det var Comfort Creations Waterlily & Lime. Ett sköljmedel som jag däremot älskar är en annan variant från samma märke; Strawberry & Lily kiss. Den luktar verkligen jättegott! Annars brukar jag köra med ett säkert kort; Softlans Apple Blossom.
Det enda jag saknar i mina gömmor är tvättmedel för svarta kläder, det måste jag införskaffa.

Akvarell - skicklig konstnär

 
 
Jag hade ju en extremt kort period där jag målade. Resultatet blev ju ångestframkallande, men vägen dit måste jag säga var väldigt rogivande och terapeutiskt. Nästa vecka ska jag ta tag i det igen, och fortsätta med min Kermit-tavla.
 
Nu håller sambon på att bygga vår altan, jag har som vanligt pysslat inomhus. I skrivande stund sitter jag vid datorn (no shit Sherlock) med gott samvete då jag i stort sett flyttar in på jobbet från och med imorgon. Men på måndag kväll är mitt schema slut och jag tänkte inte jobba särskilt mycket fram tills den 1:a september, då mitt liv slutar ;). Det tragikkomiska är att på vårt schema så jobbar inte jag och Ellen ihop, alltså bokstavligen. Det är knappt att vi ens har rapporttid ihop. Nåväl, vi får se till att träffas mer på fritiden istället. De få gånger hon inte jobbar när jag är ledig och vice versa.

Entre-förändringar

Jag glömde ta före-bilder innan denna, men som ni ser fanns en massa plattor i gruset.
 
Trappen till dörren är borta.
 
Grunden är målad och plattor har satts vid dörren.
 
Kanterna runt dörren är målade och en ny trapp har gjorts av min sambo.
 
 
 
Andra renoveringar vi planerar att göra:
(inte för att det egentligen behövs utan för att vi vill)
 • Flytta de inbyggda garderoberna i hallen till kontoret. (Mer utrymme!).
 • Måla/tapetsera tv-rummet, hallen/trapphuset, hallen på övervåningen samt gästrummet.
 • Byta golv i köket och hallen. Sätta in en matta under matsalsgolvet (kallt!).
 • Ha en mysig heltäckningsmatta på övervåningen.
 • Måla/tapetsera snedtaket (men lämna det räta träpartiet längst upp).
 • Kakla badrummen och sätta in en dusch på nedervåningen.
 • Göra en större altan (vi är på gång med det).
 • Sätta in fler fläktar (har bokat tid för att få det i badrummen).
 • Öppna upp en dörr från hallen till matsalen (var det från början).
 • Byta kök eller åtminstone köksluckor. Samt byta spis.
 • Byta ut alla lister och flera dörrar.
 • Öppna upp sovrummet från en dörr till en portal.
 • Fixa ytskiktet på takpannorna.

Wanted: Väskor

 
 
Citat:
Jag: När jag ser alla hjälporganisationer göra reklam på Tv om att hjälpa djuren så känner jag att jag borde ge en slant. Men sedan kommer jag fram till att jag inte har råd. Däremot funderar jag på att köpa en skinnväska för 1500 kronor.
 
 
Jag älskar djur mer än vad jag älskar människor, så därför borde jag inte köpa en väska i skinn. Men jag vill verkligen ha den där gråta varianten längst upp till vänster. Tidigare var jag och handväskor inte vänner. Jag ansåg att det var en onödig utgift som var jättetråkigt att köpa. Dessutom var jag feg, de flesta ansåg jag vara för "kvinnliga" eller för vågade.   Idag tycker jag det är roligt att titta på väskor, och jag skulle gärna kunna lägga ned några kronor extra för att ha någon som håller längre än några månader. I övrigt har Lightinthebox.com väldigt många väskor med nedsatta priser, så man kan köpa flera stycken med gott samvete.

Nya skor

 
 
Då jag går i samma ballerinaskor (svarta med nitar) hela tiden, så kände jag att det var dags för ett par nya. Jag hade tur och hittade ett bra supersköna (jag köper aldrig snygga men obekväma skor) varianter med en geléliknande sula. De fick jag betala 220 kronor för när de gått på nästan femhundra kronor mer. Det negativa var att när jag väl skulle använda dom på Takida-kvällen i torsdags, så glappade dom något fruktansvärt. Fast att jag tyckte de satt perfekt i butiken. Tre kilo servetter längst fram i skon löste dock det hela.
 
 
Andra saker jag verkligen vill ha och behöver är:
 • Skoförvaring (både skohylla och som möbel).
 • Byrå (jag duschar på övervåningen men förvarar kläder på undervåningen).
 • Taklampor (har för lite belysning i tv-rummet).
 • Skrivbord (vi har en antik variant på en höjd av typ tre centimeter).
 • Galgar (jag har många men de flesta är olika, vill ha mer enhetligt).
 • Sängbord (har inga...).
 • Filmhylla.
 
Det kommer bli roligare att shoppa när jag vet att jag får ut en månadslön. Har ingen aning hur många procent jag ligger på eller hur mycket jag kommer att få (ska löneförhandla för första gången i mitt liv). Och det finns alltid saker man vill göra i ett hus, mer om det kommer i ett annat inlägg.

Vuxenpoäng!

Jag firade med lite gobitar idag!
 
 
Jag blev väldigt förvånad när jag kom till jobbet idag och tittade i vår schemabok. Där stod mitt namn under de ordinaries med en rad pass under hela september. Jag blev framförallt väldigt, väldigt glad. Men samtidigt lite förundrad varför jag inte fått höra något om detta? Precis när jag skulle ringa min chef så kom hon in genom dörren och förklarade läget. Jag har fått ett vikariat från och med den 1:a september fram till årsskiftet (jag är optimistisk angående tiden efter det med).
 
Det känns så himla häftigt! Efter 3,5 år som vikarie så har jag alltså fått en egen rad. Jag har trivts jättebra att kunna bestämma själv när jag vill jobba. Men när chefen för en tid sedan frågade om jag vare intresserad av gå på schema så kände jag att det var en chans jag inte kunde tacka nej till. Visst, jag kommer arbeta mer helger nu än vad jag någonsin gjort, jag kanske får arbeta på högtider jag helst vill vara hemma på, men det spelar ingen roll. Jag har varit halvtids-hemmafru sedan sex år tillbaka och tycker att det är dags för även mig att ta mig an arbetslivets möjligheter med öppna armar.

Frugan i tidningen!

 
 
 
 
Idag är min bästis med i Expressen under rubriken "Deras bilder hjälper andra att våga", vilket är en väldigt bra sammanfattning vad hon gör. Det finns som ni ser i pappersformat men det går även att läsa artikeln HÄR. I övrigt vill jag som vanligt tipsa om hennes Instagram-konto där hon heter @johflow. Det spelar ingen roll om man bokstavligen hatar sin kropp eller om man "bara" vill få några peppande ord om att älska sig själv, man kan inte annat än att må bra av hennes texter. Eller för den delen hennes fantastiska bilder, som visar hur de flesta ser ut bakom filter, pösiga tröjor och super-push-up-bh:ar.

Filmtips för den modige

 
 
Närkontakt / The fourth kind (2009 - Thriller/Sci-fi/Skräck/Mysterium)
 
Mitt betyg: 4+
 
Handling:
En stad i Alaska har sett oförklarliga försvinnande under en tidsperiod på över 40 år och det finns beskyllningar på att regeringen sopar undan alla spåren.
 
Det bästa med filmen:
Jag köpte denna på en loppis häromdagen mest för att den verkade passa min sambo. Jag hade inga högre förväntningar men blev glatt överraskad. Verklighetsbaserade filmer är det bästa, men denna slår nog allt. För typ hälften av det som visas är inte fiktion utan sparade videoklipp.
 
Det sämsta med filmen:
Jag har alltid sagt att desto läskigare filmer - desto bättre. Tills jag såg denna film vill säga. Jag minns inte att jag någonsin tittat på något så otroligt obehagligt. Visst, det är därför den är så bra, men samtidigt är den ganska traumatiserande. Trots det så är jag ganska sugen på att åka till Nome, Alaska.

Båtveckan - Torsdag

 
 
 
 
 
 
 
 
Vilken hysteriskt rolig kväll jag hade igår! Jag och Jessica började hemma hos Sara innan min sambo körde oss till Öregrund. Där satt vi på klipporna och delade på lite bubbel innan vi gick in i tältet. Det började lugnt, vi satt ned och prata om världsproblem. Sedan drog vi in i ett av tältet och dansade som om det inte fanns någon morgondag. Vi stod även på bänkar och rocka loss (innan vakten kom och tog ned oss på jorden). Det var så himla roligt!
 
Men såhär efteråt undrar jag om man kan vara FÖR exalterad? Var jag tvungen att stå på en bänk och hoppa omkring när Five spelades? Men ni vet hur jag blir av 90-talsmusik, det går inte att stoppa min glädje när pojkband spelas. Vi avlutade kvällen på Terrassen där bland annat min svåger var. Överlag träffade jag sjukt mycket mer bekanta än vad jag gjorde i tisdags, det var riktigt trevligt!
 
Idag är en mindre rolig dag. Jag vaknade med en sprängande huvudvärk, resultatet av cider, öl, drinkar, shots och endast tre glas vatten. Efter en Alvedon, en Treo, En Resorb, två Ipren och en fryspizza så dunkar inte skallen längre. Men jag är så pass bakfull att jag tyvärr tackat nej till en kväll med mina bästisar. Johanna, Malin med flera ska ses i Öregrund och även om jag verkligen saknar att umgås med dom så har jag ingen energi. Bara tanken att ta mig hemifrån känns otroligt jobbig. Jag vet att jag kommer ångra mitt val, men jag försöker övertala mig att det är okej att vara tråkig. Att vi kan hälsa på Malin i Stockholm snart, gå på E-types restaurang och bara umgås ett par dagar.

Båtveckan - Tisdag


Melissa gjorde efterrätten, så enkelt men ändå genialt (och gott!).
 
 
 

Jag ÄLSKAR den här bilden! :D
 
 

Melissa var duktig. På att fuska. Haha!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi mötte upp A och R :)
 
 

Vi mötte M, kusin till en av mina Malin:ar och svåger till min andra Malin. Orten är liten ;)
 

Min första alkoholfria drink köpte syster till mig, den var sjukt god! (Inte för att någon bryr sig; men jag var inte nykter igår för att jag har en bulle i ugnen. Jag ville bara kunna köra hem mig och syster utan att krångla med skjuts/proppade nattbussar). :)
 
 
Vilken perfekt tisdag jag hade igår! Dagen innehöll mycket bad (jag ska nog hänga hos Johannas föräldrar varje sommar), mycket mat och mycket skratt. En snabbvisit hos deras granne (min storebror) blev det också.
När klockan blev mycket så drog vi tjejer till tältet för att lyssna på Tungevaag & Raaban. Även om jag var typ den enda som inte hört deras låtar (och typ den enda som var nykter kändes det som) så var det riktigt roligt.
 
Efteråt satte vi oss på Terrassen vilket var ett bra avslut på kvällen. Den enda nackdelen med allt var att det är så otroligt många ungdomar ute. (Bara att skriva den meningen får mig att låta gammal). När en annan var nybliven artonåring så var ju typ alla jämnåriga i Öregrund. Nu är det främst de jämnåriga som man inte vill träffa som man möter på. Att få visa leg i ingången till tältet var dessutom uteslutet. "Vadå, är det så uppenbart att vi är över 18?". Vakten: "Nejdå, men jag såg att ni var 18 och ett halvt". Jag gillar den räddningen.

Sista arbetsdagen innan nöjesveckan

 
 
 
Igår firades ortens ena vattentorn som fyller 100 år. Vi tog därför med några boenden dit för bland annat lite fika (gratis är gott). Visningar inuti gjordes men då det handlade om typ tjugo trappsteg och en historisk filmsnutt så det lockade mig inte så mycket. En dag ska jag dock köpa en förstorning på ett kort som är tagen från toppen av tornet, det finns både från nutiden samt från 70-talet, det sistnämnda är den jag är intresserad av att rama in. Så det var med andra ord en trevlig arbetsdag igår! Det är inte varje dag man får betalt för att titta på en byggnad som liknar ett manligt könsorgan.
 
Men nu har jag alltså ledigt och veckan kommer innehålla ett par roliga dagar. Imorgon börjar dagen i Öregrund med lite poolhäng och grillad mat innan kvällen avslutas i tältet. Tungevaag & Raaban spelar vilket inte säger mig så mycket. Men jag har köpt biljetter ändå bara för att vara säker på att komma in i området. Även på torsdag ska jag och syster ut, det ska bli så roligt! Hemma får min man hålla ställningarna och bygga en ny altan, jag gillar arbetsfördelningen.
 
Jag tar oftast jobbet med mig i sömnen och drömmer om att jag arbetar. I natt var ett tydligt exempel på det. Jag satte mig upp i sängen en stund innan jag sedan började peta på min sambo. Han undrade vad jag höll på med och jag sa något om att det är lunch nu och att jag borde ge han medicin. Vart kommer allt ifrån...
 
Idag gick vi över till syster och svåger som precis varit utomlands. Dan fick en prydnads-sköldpadda som heter Tord. Vi fikade innan Sara gav mig nya fransar medan karlarna jobbade på huset. Sedan bjöds vi på en jättegod paj till middag :)

RSS 2.0