Kärlek för en tjuga

Foto: Tradera.
 
 
Som ett stort, läkande plåster på såren för min förlorade jacka så vann jag idag en väldigt bra budgivning! Nämligen en samlarleksak som Corgi International gjorde på fyra av mupparna 1979. Omväxling förnöjer tänkte jag och därmed struntar i att leta efter en mugg med min favoritgroda. Att jag fick ge tjugo kronor för den (48 kronor med frakt) gör ju saken inte värre, man kan inte komma billigare undan.
 
På tal om mitt samlande (läs: hamstrande) så äger "jag" faktiskt en Miss Piggy-figur som det tyska företaget Schleich gjorde 1977-1979. Egentligen är det Dans, men han har inte så mycket intresse av den om man säger så.

I am Cait

 
 
Jag väljer att lägga upp den här bilden med en liten glimt i ögat, inte som någon rasistisk propaganda. Det är alltid viktigt att klargöra sådant, men kanske framförallt i tider som dessa. Och det tål att upprepas (fast jag inte ska behöva hålla ett försvarstal) att jag aldrig har, och aldrig kommer att, döma en grupp människor på grund av typ en människas handling.
 
Men det är ändå ett ganska intressant "kollage". För jag tycker någonstans att det stämmer. Och om det är så, vad är anledningen? Finns det fler vita rasister? Är det mer känsligt med hatbrott mot mörkhyade/homosexuella/transsexuella?
 
På tal om transsexualism, jag hoppas ni alla ser på I am Cait som går på söndagar klockan 20:00 på kanal 5. Självklart gillar jag serien då jag brukar följa familjen Kardashian (för er som missat det så hette Caitlyn alltså Bruce Jenner som man och är pappa/styvpappa till barnen i familjen) . Men detta handlar om något allvarligare, om Caitlyn Jenners nya liv som kvinna, och om hur livet ser ut för transexuella som är mindre priviligierade. Och för den delen transexuella barn och deras föräldrar. Detta är ett otroligt viktigt ämne, och jag är glad att Caitlyn tagit vara på sin position i offentligheten, och valt att föra fram problemen (fördomar, diskriminering, osv) som alltför ofta sker.

Houndstooth / Veckans planer

 
 
Som ni ser så har jag hittat några andra alternativ på hundtandsmönstrade jackor, men ingen som jag vill ha. Men efter "lite" glass, en påse jordnötter, Parlamentet, Radiostyrd och två avsnitt av I am Cait så känns det lite bättre. Men jag har bokat en akuttid på psyket då jag känner att jag behöver prata om detta som hände.
 
I veckan som kommer ska jag gå igenom mitt CV/personliga brev, så snart kan jag söka jobbet jag skrev om tidigare. Sedan ska jag för första gången få se mina föräldrars kommande lägenhet i nästintill färdigt format. Sist jag var där så fick jag ju ha en bygghjälm på mig, så det säger en del om kontrasten till hur det är nu med golv, tak, kök, och så vidare.
 
Jag kan inte förstå att det bara är en månad kvar till vi flyttar nu! Så med andra ord ska de kommande dagarna gå till rensning av det mesta (tur att det var mindre än ett år sedan vi flyttade sist så det värsta grovjobbet är gjort). Gå på bio ska jag också göra samt hämta min nya kamera från brorsan.

Blödig

 
 
Jag bokstavligen ÄLSKAR den här jackan! Den har allt som jag drömmer om; hundtandsmönster, muddar, krage och knappar. Så ni kan gissa hur exalterad jag var när jag nyss budade på Tradera för att få den.
 
Det ni kanske däremot inte kan förstå är att jag storbölade när jag förlorade budgivningen. Men saken är den är att jag var en fullkomlig idiot och struntade i att skriva hur mycket jag var villig att ge, utan helt enkelt budade upp tills dess att jag var högstbjudande. Så när ingen budade över och tiden var slut så började jag självklart hoppa och vifta hetsigt med armarna och tjoa "Wave your hands in the air, like you just don't care!".
 
Tills jag såg att någon annan lagt ett sådant där jävla (på ren svenska) maxbud och vann för 108 kronor. Borde man inte få se sådant? För jag hade lätt kunna ge det tredubbla. Att jag har mens (ursäkta informationen) gör såklart inte saken bättre. Nu ska jag lägga kvällen åt att leta hundtandsmönstrade jackor. Troligtvis kommer jag aldrig hitta någon utan börja gråta, tröstäta chips doppade i chokladglass och upprepa meningen "ingen har det värre än mig!".

En 11-årings tankar + konstmotiv

"Att tjäla en tjuv". (Inser nu att min handstil är nästan exakt likadan nu som den var då, stannade tydligen i utvecklingen efter att denna teckning gjordes).
 
 
Mamma kom förbi häromdagen med ett gammalt fotoalbum. Det var från mitt disco som jag hade när jag var 11 (jag älskade verkligen den tiden, femman var nog min favoritårskurs). Det var främst på mina dåvarande klasskompisar så jag kan inte lägga upp bilder här. Det finns i och för sig en bild på mig med handen i chipsskålen. Jag minns fortfarande hur jäkla gott det var, för det var vid den tiden jag började tänka på kalorier och sådant man inte ska lägga sin energi på vid den åldern (med risk för att bli för personlig). Eller för den delen med den vikten vilket var en idealisk siffra för min längd.
 
 Hon tog även med en teckning som jag ritat, jag tycker den är ganska rolig. Mamma tyckte alltid att jag skulle bli en barnboksillustratör vilket är ganska gulligt. Jag vet inte om jag hade platsat som det, men roligt hade det varit.
 
Jag ser fram emot framtiden då jag tänkt börja måla tavlor. Jag är inte helt hundra vad jag ska använda mig av, men troligtvis blir det olja precis som min mor. Jag börjar redan nu fundera på idéer vilket är lätt eftersom jag tycker om många motiv och stilar, samtidigt är det svårt just av den anledningen.
 
Mina favoritmotiv är abstrakta kvinnoansikten, orealistiska byggnader, svart-vita färger med röda detaljer och motiv med mycket detaljer (tänk er Pettson och Findus, typ). Jag älskar motiv på människor från svunna tider, kanske främst runt 1885-1920. Över huvud är kvinnor fina på bild. Missförstå mig inte, män är otroligt attraktiva dom med. Men inget slår lite kvinnliga former på en duk! ;)
 
Exempel på motiv som jag gillar. "Fancy Lips" ska jag köpa innan årets slut.

Trippel-dejt

 
 
 
Till min stora förskräckelse, och till de andra i herrskapets stora glädje, så glömde jag kameran hemma igår. Så mer än några få mobilbilder blev det inte. Men jag kom i alla fall ihåg att köpa lime till min öl, så man ska väl vara glad för det lilla.
 
Sa jag förresten att jag köpt min brors systemkamera? Jag fick som sagt erbjudandet på lunchen vi tog senast då han skulle köpa en ny, proffsig variant (att frilansa låter dyrt tycker jag). Den är ju lite större än vad jag är ute efter, men då behöver jag inte ha så bråttom med att hitta "den perfekta" kameran. För allt utom min digitala rödtott från förra sekelskiftet är bättre. Den börjar gå mig på nerverna, trycker jag på blixtinställningar så kommer jag in på tagna bilder osv. På samma tema; i november ska förhoppningsvis pappa, jag och Adam gå på Fotomässan - det ser jag fram emot! Jag tyckte det var väldigt intressant sist jag var där.
Nog om det och tillbaka till gårdagen.

Eftermiddagen var precis så rolig och mysig som jag redan hade förutspått. Värdparet bjöd på grillat, spelen och samtalsämnena bjöd på många skratt och sist, men inte minst, så fick jag ju träffa min "systerson". Jag hoppas verkligen att det blir fler tillfällen av detta slag, då jag och mina systrar umgås med våra karlar (och barn). Men ibland måste man såklart ha testosteron-fria kvällar med, så på fredag ska vi tjejer träffas ensamma :)

Mer pose

I skrivande stund har jag trippel-dejt-middag hemma hos syster. Detta är alltså ett tidsinställt inlägg så ni har något att kolla på ikväll. He he...

Nya skor


Igår hade jag en perfekt fika med Bella
 

Bara ett par matchande träningsoveraller som fattas nu!
 
 
 
Idag köpte jag och mannen ett varsitt par skor. Tanken var några andra varianter, men det slutade med Nike Air Zoom Pegasus 32 - dom rekommenderas starkt! Vi har ett par varsina Nike Lunarglide 4 (kan tillägga att dom är i olika färger) sedan tidigare, lite av samma känsla på sulorna. Tänk er en funktionskudde under fossingarna, jättebra för både fötter och rygg.

Fotograf på plats

 
 
Igår hade jag inte en rolig fredagskväll när jag städade och plockade bort saker inför dagens fotografering. Men nu är jag bara positiv - och framförallt förväntansfull! Det ska bli spännande att se hur bilderna blir. Och om Kakmonstret finns med (själv fick jag inte vara framför kameran, som om det inte skulle gynna försäljningen liksom?)

Hårfin grän mellan gullig och psykotisk


Ingen tur på IKEA utan att köpa ljus.
 

Spelet som vi oftast spelar hos våra föräldrar hittades på Lagerhaus, så självklart köpte vi ett varsitt.
(Och en sväng på bolaget gjordes som ni ser. Köpte mest Corona, får se om jag för en gångs skull kommer ihåg att köpa lime).
 
 
 Mina underbart fina fransar och min nyinköpta familjemedlem; Baby Bacon (jag tänkte först bara Bacon men Sara kom på det dubbel-namnet, mycket sötare!
 
 
Det var inte många timmar jag och syster hade i Uppsala idag, då vi åkte efter att hon slutat. Men vi hann med det vi skulle, och jag fick chansen till lite ensamtid med henne, så det blev en bra dag! Jag fick ju även köpa min efterlängtade gris, bara en sådan sak. Jag valde att inte göra det sist jag såg hen, då jag tänkte att en vuxen människa inte ska lägga 80 kronor på gosedjur. Men tycker man om något mycket så är det aldrig ett onödigt köp, inom vissa ramar såklart.
 
Dessutom, för att bryta en osynlig regel, så får jag bokstavligen en rekordlön imorgon. Jag jobbade som sagt bara nätter och/eller helger i augusti så det är inte så konstigt. Förra året tjänade jag lika mycket på att jobba natt en vardag som en helg, det var tur att det ändrades i våras.
 
Idag hade nog Freud velat haft mig som en utmaning i sitt arbete. Jag har ju ständigt försvarat min kärlek för mjukisdjur, men idag kanske jag var på gränsen mellan "gullig" och "psykotisk". Kommande citat var alltså blodigt allvarligt.
 
Jag och Sara i bilen:
Jag: (Säger något).
Sara: Vad sa du?
Jag: Jag pratade inte med dig! Jag frågade grisen om han var trött.
*Klappar den frenetiskt*

Mot Uppsala


Här får ni min klassiska posa-i-badrummet-med-näven-i-sidan-bilden. Det var så lite så.
Ps. Vill ni ha bilden förstorad till 4-7 meter (självklart inramad) så är det bara att höra av er.
;)

Givande recension + tips på shopping

 
 
Jag kanske är lättroad, men jag kunde inte låta bli att skratta när jag läste denna berikande recension på köttbulletången. Jag förstår inte att man tar sig tid för att gå in på produkten efter köpet och sedan skriver just detta. Tack, då vet vi liksom.
 
Jag vill passa på att tipsa om en hemsida som har shopping till väldigt låga priser och fraktkostnader, trots att varorna kan skickas från alla världens hörn (sidan består av hundratals olika butiker som har sina varor där för att t.ex. slippa kostnader för marknadsföring). Just för att det är en lång fraktsträcka (oftast från USA och Asien) så kan en produkt komma efter flera veckor, men så länge man är medveten om det så spelar det ingen roll. Wish.com heter hemsidan och Geek heter deras app, (som vanligt kanske det bara är jag som missat detta?).

Dom har allt möjligt, som kläder, inredning, smink, teknik, skor, underkläder... Tyvärr verkar det inte finnas underkategorier, så man har en del att gå igenom under exempelvis Heminredning om man inte söker efter något särskilt. Annars är det bäst att söka på sidan, kom ihåg att göra det på engelska (priserna visas för övrigt i SEK).
 
Ikväll har jag tittat på Bonde söker fru, sovit på soffan, ätit kaffeglass, pratat med Johanna och ätit pizza. Det har inte gått någon nöd på mig med andra ord! Jag har inte sett Bonde sedan jag bodde i Sundsvall, men jag tror att jag ska följa det i år. Undrar hur många brev man själv skulle fått om man var bonde i programmet. Vad förolämpande om man bara skulle få ett par stycken. Nu är i och för sig bonde det sista yrket jag skulle välja, natur och tidiga mornar är inte min grej.

Naaaaw!

Detta kan vara det absolut sötaste jag sett
 
 
Det är inte särskilt konstigt att jag är dödstrött. Jag var som sagt vaken i 22 timmar från måndag till tisdag. Sedan sov jag bara mellan 8:00-12:00 igår eftersom jag ville ta en kaffe med mannen innan han åkte till jobbet. Jag kunde sedan inte somna om, utan åkte istället hem till syster och svåger för en middag och en påfyllning av fransar. Efter jag blivit fin så cyklade jag till jobbet för min andra natt, och jag sov lika många timmar även denna morgon.
 
Gårdagens anledning till min svårighet att sova på eftermiddagen var för att jag var helt inne i ett "tankemönster" som var för rolig för att bryta; "Om jag vore en mångmiljonär, då hade jag bott i USA och sedan byggt upp ett stort gästhus till min familj. Varje familjemedlem skulle få en nyckel i julklapp, tillsammans med möbelkataloger, kakel, och- tapetprover, färgkartor och liknande. Så skulle de få bestämma själva hur deras egna sovrum och badrum skulle se ut". (Att ha just badrum till sovrummen är något jag saknar i Sverige). "Undrar hur deras rum hade blivit? Och kanske man skulle köpt en stor Hummer så de hade en rymlig bil att köra i när de hälsade på?". Det är som sagt alltid roligt att drömma sig bort i pengarnas värld, även om det knappast är relevanta och viktiga funderingar.

16 timmar

 Jag verkar hata Loket nu när jag inte bara skrivit en arg text utan även lägger upp en provocerande bild. Men jag hatar inte honom. Jag tycker bara att han är en inkompetent, överskattad nolla. Det är en jäkla skillnad.
 
 
Nu har jag jobbat 15-07:15 vilket alltså är runt 16 timmar. Men med tanke på hur mycket ledigt jag måste ta när jag ska flytta (det är ju dessutom två hus som ska tömmas), så är jag bara glad för lite extra timmar. Som dessutom är med kvalificerad övertid. Sedan har jag bara en natt kvar innan jag kan utföra mina roliga planer. Minst en bästis-dejt ska göras, en tur till Ikea och en efterlängtad middag med mina systrar och våra män är också på agendan. Dessutom kanske jag ska på en hundutställning samt fixa inför en fotografering i huset. 

Wanted


Från Mr Perswalls kollektion "Fashion", 295/m².
 
Från Mr Perswalls kollektion "Nostalgic", 295 kr/m².
 

Från Eco, 439 kr/rullen.
 
 
Jag vet att detta projekt får bli långt framöver, men jag kan ändå inte låta bli att kika runt på tapeter. Jag gav nästan upp letandet efter tapeten jag helst vill ha (hundtandsmönstrat), då inget kommer fram om man googlar orden. Men efter lite letande hittade jag alltså det! De andra två varianterna är riktigt snygga med, men jag kommer alltså hålla mig till det jag tänkte ha från början.
 
Tänk er den väggen tillsammans med snygga, svarta ramar med svart-vita fotografier. En röd fåtölj och kanske en eller ett par röda hyllplan. Rummet har nu en blå tapet med tillhörande bårder (en djävulsk uppfinning). Dessutom är det snedtak i rummet vilket inte är det ultimata när man är ett blåbär på tapetsering. Jag minns inte vad jag berättat i bloggen men "mitt" rum ska alltså bli vårt gästrum. Så egentligen vore en röd byrå (med sängkläder, gästbadlakan och liknande) vara en optimal möbel? Åh, jag blir helt salig!
 
De flesta av er läsare såg aldrig min videoblogg, på gott och ont. Uppskattar det då det var ett uppvaknande för mig, här har jag gått omkring och trott att jag är Sveriges version av Gisele Bundchen, och så borde jag istället gå omkring med en varningsskylt, typ "kan medföra mardrömmar". Samtidigt kan jag inte låta bli att bli lite förvånad, det måste väl vara roligare att se, låt säga, 25 bilder per sekund i ett par minuter än en uttjatad posebild. Suit yourself ;) Nyheten i videon lär jag skriva om tusen gånger framöver så jag hoppar över att ta den i textform denna natt. Jag måste ändå sova då morgondagen bjuder på arbete.

Rolig kväll med syster

 
 
Idag, efter veckor av tjat, så fick jag äntligen med mig Sara på att spela Bingolotto. Det var till och med hon som frågade i förmiddags, far och flyg "jag älskar dig" - detta kan vara det vackraste som kommit ifrån hennes mun. Nejdå, men nog var det spännande! Samt stressigt och stundvis frustrerande. Inte bara för att man aldrig vinner, utan för valet av programmets vikarie - Loket. Han är en synonym till Bingolotto, men ändå blir jag alltid så otroligt stressad när han hoppar in som programledare.
 
Han är en självbelåten, spydig man med ett enormt bekräftelsebehov. Ett av många exempel från kvällens program var när det var en dålig linje och man knappt hörde namnet på kvinnan som ringde in. Loket fick gång på gång be henne upprepa sig. När hon ännu en gång säger sitt namn så säger Loket  nedlåtande; "Ja, ja, ja, tjata inte!". Sedan låter det som om kvinnan (som verkar vara äldre) lämnar över luren till sin dotter. Stackars gumma.
 
Nåväl, nog om mustaschklädda män och över till något trevligare. För sedan tittade vi på Parlamentet och Tv-soffan. Det förstnämnda är ju självklart alltid en succé, men det sistnämnda är faktiskt mer underhållande än vad jag trodde. Mina favoriter är kompisarna Daniel och Shaun, jag bryter ihop av skratt nästan varje gång dom öppnar munnen (HÄR finns ett kort klipp med dom). De borde verkligen ha ett eget program!

Kycklingwraps

 
 
 
 
Mitt intresse för matlagning är inte särskilt stort. Jag älskar att äta men processen innan roar mig inte det minsta. Fast jag har börjat känna att denna avsky minskat en aning, det beror nog främst på att jag blivit bättre på att laga mat (jag tvingas ju lära mig en hel del rätter i och med mitt jobb).
 
Men jag vill gärna att det ska vara enkelt och snabblagat, och det är alltid roligt med rätter som går att variera. Ta en köttfärssås som exempel, det finns ju otroligt många varianter på den. Fast jag brukar i och för sig göra samma variant varje gång. Ett säkert kort helt enkelt.
 
Till exempel använder jag alltid Créme fraiche Paprika Chili i min. Något som jag hade till mina wraps idag. Jag blandade i hackad rödlök, lade på de stekta kycklingbitarna och sedan riven ost (Tex mex). Sedan är det bara att rulla ihop tortilla-brödet, strö på lite mer ost och låten den värmas i ugnen under ungefär en kvart (200°). Serveras med en god (eller äcklig om så önskas) sallad.

Variationen är ju som sagt enorm när det gäller wraps. Man kan till lax, Créme fraiche Fyra peppar citron och ris. Eller varför inte köttfärs, Créme fraiche Tomat och basilika samt svamp? Eller Quornfärs, vitlök och fetaost? Skinka, broccoli och potatismos kanske? Okej, jag kan fortsätta hur länge som helst. Min poäng är att det enda som begränsar wraps är fantasin.

Hundtandsmönstrat

 
 
Mina ögon går i kors men jag vill uppdatera en gång till innan jag ska somna med handen i naturgodis-påsen. Idag började dagen inte så bra då jag var på en begravning. Vilket av uppenbara skäl alltid är jobbiga men det känns extra tungt när det handlar om en ung människa.
 
Efteråt åkte jag och syster och åt lunch hemma hos henne, innan vi gick på tapetjakt. Sara har nämligen kommit på den perfekta fondtapeten för mitt kommande projekt; hundtandsmönstrat i svartvitt och resten i vitt. Det handlar inte bara om att jag är svag för mönstret, det kommer dessutom bli extremt snyggt tillsammans med den röda fåtöljen som jag suktar efter. Men tyvärr så fanns det mönstret enbart i andra färger, så antingen avvaktar jag eller så väljer jag en svartvit-randig tapet vilket också kan bli riktigt snyggt.
 
Efter jakten på den perfekta väggen så tog vi en kaffe hemma hos mig innan vi avslutade vår dejt med att handla. Dagen avslutades med ett trevligt samtal med Malin, det var bokstavligen inte igår! Mycket trevligt med andra ord.
 
 

En snabb* skiss i Paint för att få en överblick om hur rummet blir.

(*snabb = skribenten kan inte medge om hur mycket tid hen lagt ned på att klippa och klistra i ritprogrammet när hen är över arton år och borde ha slutat med detta beteende för länge sedan).

Animal är äntligen hos mig

 
 
Idag kom min efterlängtade Animal-mugg, som jag älskar den! Dock blev jag lite orolig då jag, trots att den står i tv-rummet, glömt bort min Miss Piggy-mugg som jag köpte i Dublin. Så värdefull var den mupp-muggen iksom... Kermit-muggen fightades jag om häromdagen, jag förlorade den med någon sekund. Men det gör inte så mycket, en liknande dyker säkert upp igen och för mindre än 260 kronor.
 
Jag har tipsat om den HÄR videon flera gånger förut, men den är ju fantastisk. Kombinationen av Queen och mupparna är oslagbar. Kom att tänka på den just på tal om Animal, jag dör lite varje gång han sjunger (hans del börjar på 00:56 sekunder om ni bara vill se det).
 
På tal om fantastiska kombinationer. Jag såg på A Million Ways to Die in the West (länken går till filmens bloopers och inte trailern, det känns roligare så) häromdagen med Giovanni Ribisi och Seth MacFarlane. Vilken super-duo i en film! De är inte bara extremt talangfulla i sina områden utan även jäkligt mumsiga att titta på (man får faktiskt tycka så fast man bara vill ha en man i hela världen). Filmen i sig har fått betyget 6,1/10 på IMDb, jag kan inte annat än att hålla med om den saken. Den var varken jätterolig eller dålig. Men så var jag dödstrött när jag såg den, så det förvårar min förmåga att betygssätta rullen. Karlarna är desto lättare, de får 9,5 Broccolibuketter av 10 möjliga.

3 år

 
 
Idag var det tre år sedan vår Bessie lämnade oss. Jag är så glad att jag har ett par videoklipp på henne att se tillbaka på. Detta var julen 2011 när familjen var hos syster i Norge och jag och Dan var hundvakt. Hon älskade verkligen mjukisdjur den tjejen. :)

Utemöbler

 
Jag gillar inte att lägga upp bilder i mobilformat, men jag ville verkligen visa er våra nya utemöbler! De är konstrotting från Mellby Garden så troligtvis kommer de hålla ett tag. Ytterligare två stolar till har vi köpt, så nu fattas bara några snygga kuddar till dom (som den ensamma vita som ligger på stolen i hörnet). De enda kraven vi har är färgen (grå) och deras storlek (40x40 eller 45x45) vilket ger en hel del alternativ. Jag funderar på att välja två varianter, typ tre enfärgade och tre mönstrade/"håriga".

Videoblogg

 
 
Det känns lite jobbigt att lägga upp den här videon. Dels för att jag kunde filmat den bättre, dels för att jag platsar nog lite bättre på kort än i "rörliga bilder". Jag vågar inte ens se den själv. Strunt samma, jag bjuder på det! (Så förlorar jag 80% av läsarna efter detta, småjobbigt!)
 
Som jag nämnt så innehåller denna video en "nyhet" som jag är väldigt glad för att få berätta. Mer detaljer kommer garanterat en annan dag.

Älskade bror ❤

Den obligatoriska matbilden, denna gång är motivet en glad västerbottenpaj och en skopa kaninmat.
 
 

Detta är den mest intressanta människan jag känner. Man slutar aldrig förvånas av hans påhitt, kunskaper eller idéer på resmål.
 
 
Jag missade att träffa brorsan när min pappa fyllde år vilket sved ordentligt. Det är inte så ofta man får chansen att träffa på honom, är han hemma så ska han oftast göra ett reportage med tidspress. Annars kan han bokstavligen vara överallt i världen, så länge det är något land som inte stavas charter. Imorgon åker han tillbaka till Serbien för att sedan planera volontärjobb utanför Europa.
 
Lunchen var som väntat väldigt trevlig, där vi försökte ta igen  in så mycket som möjligt innan han skulle åka iväg igen. Tiden gick med andra ord fort och samtalsämnena blev en salig blandning. När vi pratade kamerainställningar så var det för att jag funderar på att köpa hans systemkamera då han vill förnya sig. Jag hade nästan helt bestämt mig tills jag insåg att jag kanske vill ha någon mindre variant. Jag har ju en förmåga att bära på mig kameran vart jag än går.
 
Men nu är det dags för mig att förbereda mig inför ett eftermiddagspass. Jag slutar 20:45 både idag och på torsdag vilket är riktigt lyxigt. Imorgon är jag ledig så jag kanske borde passa på att göra ett videoinlägg. Om jag orkar sminka mig vill säga ;)

Omringad av underbara människor

 
 
 
 
Det kanske inte är lika roligt nu när jag inte längre lägger upp lika många vänner i bloggen, men desto roligare är det för dom som slipper "hängas ut" titt som tätt ;) Jag har helt enkelt insett att jag lägger upp "sociala bilder" för min och bloggens skull, inte för dom det handlar om. Självklart kommer jag fortsätta terrorisera mina nära och kära med min kamera, men jag väljer som sagt att inte lägga upp allt.
 
På tal om bilder på nära och kära så skickade Dan en bild till mig på pappas födelsedag. Alla vinkade "till mig" vilket var så otroligt gulligt. Jag fick höra fler än en gång om hur saknad jag var, hur någon fattades. Det var nästan tårdrypande hur älskad man kan känna sig. Visst, jag vet att jag är som en perfekt blandning av Johan Glans och Dalai Lama, men ändå. (Och så måste jag förstöra detta fina ögonblick med ett dåligt skämt).
 
Det som också var roligt var min lördagskväll. Jag och Jessica var hemma hos Sara och åt tacos, pratade gamla minnen och bara hade det väldigt mysigt. Timmarna flög förbi, jag var nog inte i sängs förrän klockan tre på natten. Då låg jag och vred mig tills mannens klocka ringde 04:30 för att sedan inte kunde somna förrän efter 07:00. Men jag har sovit mycket den senaste tiden så jag var pigg och alert på jobbet ändå.

Gammalt pass


Igår fick jag tillbaka ett gammalt pass av mina föräldrar. Året var 1997, jag var nio år och skulle på min första resa utanför norden (Cypern, Israel och Palestina).
Jäklar vad solblekt hår jag hade, varför fick jag aldrig återuppleva det igen?

Jobb-pikén på


Idag jobbade jag med två av mina närmaste jobbarkompisar, en perfekt arbetsdag med andra ord!

Paus i utvecklingen

Jag köpte glädje/Animal för 126 kronor❤.
 
 
Ni kommer kanske ihåg min traumatiska historia om muggarna jag fann på en loppis för ett par år sedan? De låg i en låda för en billig peng, alla hade muppmotiv och jag fastnade såklart direkt för dom. Men något hände (jag skyller på en väldigt tillfällig sinnessjukdom) och jag ansåg att det var alldeles för "ohygieniskt att köpa gamla muggar". Att dom kunde vara prydnader, eller för den delen utsättas för en extrem desinfektion, fanns inte på min världskarta. Så jag åkte alltså hem utan dom vilket jag ganska snabbt ångrade, men de fanns inte kvar när jag åkte tillbaka.
 
Men idag vann jag just en sådan mugg på Tradera! Dessa gjordes i England 1978-1979 och serien innehåller 12 muggar/muppar, plus en julvariant på Kermit och Miss Piggy. 1980 respektive 1981 gjorde ytterligare två serier men de tilltalar inte mig lika mycket. De är inte särskilt sällsynta, men just för att de är av en begränsad upplaga så känns det ganska speciellt. Men jag vägrar låta detta gå överstyr då jag inte vill att hela mitt hem ska enbart bestå av muppar och cupcakes, zebramönstrat och rutiga tyger. Därför har jag bestämt att jag inte ska köpa fler än Animal och Kermit. Men det är klart, hittar jag Miss Piggy, Swedish Chef och julupplagan till ett bra pris så låter jag mina tvångstankar vinna över mig.
 
På ett sätt tror jag att jag stannat i utvecklingen. Allt jag älskade som barn älskar jag lika mycket nu, eller egentligen ännu mer. Kärleken för muppar, nu när vi är inne på det ämnet, uppkom när vi som barn hade ett VHS-band med A Muppet Family Christmas (den finns på Youtube om någon vill ha julkänslor såhär i höstkanten). Men allt har jag inte lagt så mycket tankar på under åren, utan det är nog under den senaste tiden som jag dels får ett lugn över "ovuxnna saker", dels uppskattar och värderar mina barndomsminnen mer. En tidig 30-årskris kanske? Eller så ska man inte överanalysera allting, jag är ju som en gammal tant andra gånger, som en tonåring ibland med. Det bästa är nog att inte lägga intressen i fack utan bara göra det man mår bra av.

Den andra tavlan

 
 
Jag kom på att jag redan fotat den andra tavlan som jag berättade om, då jag skulle maila företaget en bild på den. Uppenbarligen så hade jag inte valt motivet själv, samtidigt så tycker jag faktiskt om den. Den är enkel men intressant på samma gång, och den guld-svarta ramen gör mycket för tavlan.
Om motivet har en historia bakom sig har jag inte hittat.

Köksdetalj

 
En provsticka (fanns även i roa, svart och blått) köptes häromdagen på ÖoB, söta slickepottar finns också att förgylla köket med.

Omvänd karantän

Här stod jag igår som en fåne och gratulerade pappa på tryggt avstånd :)
 
 
Förkylningen börjar bli lite bättre, jag har bara fått lite hosta. Så en öl med tjejerna imorgon och ett arbetspass på söndag kväll ska jag nog klara av. Förutom vila så har vi idag införskaffat nya utemöbler och en till sak till huset. Jag visar det vid ett bättre tillfälle.

Tavlan är här!

 
 
Här är en sneak peek på tavlan! Jag vill inte ta bort alltför mycket av bubbelplasten tills vi vet vart vi ska hänga den. Men nu får ni i alla fall se en liten, liten del av ramen jag valde (den är under kategorin "brons" men är ändå mer åt det bruna hållet som ni ser).
 
Det har varken en bergochdalbana med denna tavla. Först fick vi hem paketet, jag var så otroligt förväntansfull! Tills mannen min öppnade den och där ligger en helt annan tavla, både när det gäller motiv och ram. Efter det ringde jag upp företaget, mitt i min djupa besvikelse. Det blev inte bättre av att de hade tekniska problem just då, så under tre försök hörde de inte ens mig. När jag väl kom fram så valde jag att få pengarna tillbaka istället för att vänta på rätt tavla.
 
Dagen efter hade jag lugnat mig lite och ringde återigen upp dom. Denna gång bad jag om att få tavlan jag från början beställt. Lång historia kort så fick jag väldigt snabbt den med elefanterna på, plus att jag fick behålla den första tavlan som plåster på såren (vilket var otroligt stilren, jag visar er sen!). Dessutom fick jag ett långt förlåt-mail från huvudkontoret vilket kändes jättebra. Så lång historia kort, jag kan verkligen rekommendera Allposters.se. För även om det är viktigt att skicka rätt produkter så är det viktigaste hur dom räddar situationer. Och deras leveranstider och bemötande (både per telefon och mail) är mer än vad man kan förvänta sig.

Tack älskade syster!

Jag som alltid har uppsatt hår kan inte ha mössa (om jag vill se "snygg" ut). Jag och mina öron är därför evigt tacksamma för att äntligen äga ett pannband!
 
 

Som tolvåring (typ) fick jag en affisch med detta motiv på av Bella. Den tappades bort men nu kan jag alltså ha dom på väggen igen! I kläder som jag sett irl, den ni!

Tankar om och presenter åt pappa


Två marmelader köpte jag också, vilket var perfekt då mamma skulle baka scones idag.
 
 Dubbla fryspåsar (för hållbarhetens skull) där man tejpar fast ett presentsnöre längst upp, och krullar ett snöre runt om, är ett enkelt sätt att piffa upp sånt som inte är "värt" att slå in.
 
Bildkälla: Bubbla.nu
 
 
Idag fyller min älskade pappa år ❤ Som vissa vet är han utbildad psykolog men som har arbetat heltid som politiker i den största delen av hans verksamma liv. (Vilket han fortfarande gör nu med fast han när numera är över 65, även om det inte är lika mycket som förut). Det tycker jag säger en del om honom som person. Han har alltid engagerat sig i människor i samhället.
 
Och han har alltid gjort allt för att vår familj ska ha det bra. Jag minns när vi var barn och han hade jobbat från morgon till kväll, men han hade alltid tid för oss. Det kanske ses som en självklarhet att kombinera jobb och familj, men jag tycker ändå det är beundransvärt hur mycket tid han lagt på oss, oavsett om det handlade om försörjning (min mamma har såklart också jobbat, men ändå) eller att leka med oss barn. (Min favoritsyssla var för övrigt när han läste Babar på tivoli för oss). Fast det är klart, vi var inte glada varje gång han kom hem efter jobbet. Hade han varit bortrest med jobbet så "straffade" vi honom med att ignorera honom vid hemkomst, haha.
 
Tyvärr får inte jag fira honom idag eftersom jag fortfarande är sjuk. Jag vill inte smitta någon, men framförallt inte vårt födelsedagsbarn, "grattis pappa, här får du en förkylning" liksom. På tal om att ge honom något, så ser ni ovan vad min födelsedagspresent till honom är.
 
 
Boken "Kakor och desserter med LCHF" var till en början en jakt efter sockerfria recept på bakverk. Jag kände mig först lite skeptisk när det bara fanns publicerade verk som helt fokuserade på en diet. Men sedan insåg jag att även om min pappa inte behöver gå ned i vikt, så är det väl bara ännu bättre att han inte bara kan baka sockerfritt nu, utan även glutenfritt vilket är väldigt hälsosamt (i alla fall när det gäller desserter - tycker jag). Till det gav jag han ett litet startkitt med ingredienser.
 
Kokosmjöl och mandelmjöl är främst det som ersätter vanligt vetemjöl i denna bok. Det går på runt 35 kronor respektive 60 kronor för 300 gram/påsen. Istället för socker så köpte jag Icas Sötströ (före detta "Stevia strö")som går på omkring 43 kronor. Så det är inte gratis att baka gluten,-och sockerfritt. Därför tyckte jag att det passade sig att jag köpte dessa ingredienser.

Min tavla till Dan


Dan tittar på sköldpaddor när vi var i USA (Detta var Januari 2014).
 

Jag och Dan på elefantridning i Thailand. (November 2012).
 

(Jag måste tillägga att jag vet att det är illa att sponsra/besöka djurparker eller att rida på elefanter. Det sistnämnda reflekterade jag inte ens över förutom nyligen sjukt nog. Jag tänker aldrig göra det igen och jag är glad att fler och fler resebolag tar bort det som aktivitet).
 
 
 
Längst upp ser ni motivet på tavlan jag gett till mannen min. Det kommer bli ännu roligare att lägga upp den när den kommit, alla bilder framhävs bättre innanför en snygg ram. Om jag skulle säga vilka två favoritdjur Dan har så skulle jag utan tvekan säga sköldpaddor och elefanter. Och skulle jag säga två saker han brinner för så hade jag antagligen sagt att vara till sjöss eller vara i rymden. Nejdå, det sistnämnda var en liten överdrift kanske men när människor flyttar till Mars så skulle det inte förvåna mig om han ville ställa upp. Därför kändes tavlan så otroligt perfekt för honom!
 
Bildens betydelse går det egentligen att skriva en uppsats om. Väldigt kortfattat kan man säga att bilden av att världen bärs av elefanter som står på en sköldpadda kommer från hinduisk mytologi. Och det kan också läsas om i alla Terry Pratchetts fantasyböcker om Skivvärlden.

Prosit

 
 
En förkylning börjar nog smyga sig på, och kvinnor klagar på att föda barn! Hoppas att det bara är något väldigt temporärt så jag kan fira min kära far på torsdag. Men tills dess ska jag bara ligga på mina nya kuddar, fick hem ett par till idag. Vi har väl ett dussin stycken vid det här laget, kanske dags att rensa.

Hitta din look alike

 

Misstänksamt lika.
 

Två tjejer som ska likna mig?
 
 
Att hitta sin look alike har jag tagit upp förut, då Johanna och syster hittade bilderna ovan. På tal om min syster så är vi ju som bekant tvillingar, men lika är vi ju inte. Det som är mest likt med oss är mer mimiker, skratt och "tonfall" men det handlar ju mycket om att man växt upp tillsammans. Det är ju bara att höra oss två med mamma under ett skrattanfall, haha!
 
Det jag ville komma fram till är att jag hittade en sida som heter Twinstrangers.com. Där registrerar man sig med uppgifter om bland annat namn, födelsedatum, kön och etnicitet. Sedan väljer man vilka ansiktsdrag man tycker passar bäst på sig själv, som former på ansiktet, ögonen, ögonbrynen, näsan och munnen. (Här skulle jag fastna totalt, jag har ingen aning om vilken form på nunan jag har. Jag har mer koll på min näsa, den kallas "upturned", ett finare ord på "grisnäsa").
 
Efter det är det bara att leta! Chansen att hitta någon så lik som tjejerna längst upp är säkert minimal, men det är en bra idé till hemsida tycker jag. Inte för att jag gått med där, men en dag kanske jag gör det.

Wanted: for the Wall

 
 
Här är fyra LP-skivor som jag vill ha på min framtida skiv-vägg. Chansen är stor att jag får dom eftersom de säljs flitigt på amerikanska sidor. Lite irriterande var att skiva nummer 2 såldes för 80 kronor från Tradera i slutet på förra månaden. Men det kommer kanske fler chanser. Men jag ska ta en sak i taget, det är redan en sak som jag ska buda på, ni får se den om jag vinner (vilket jag ska oavsett slutbud). Sedan ska jag upp med min ABBA-skiva, och planen är att försöka sno mina föräldrars Smurf-LP som vi lyssnade mycket på som barn.
 
Videobloggen jag ska göra är inte bortglömd. Men även om jag kan prata om min vardag, typ som nu, så blir det kanske inte så jätteroligt för er ("åh, hon vill ha en LP-skiva med en uppstoppad groda och hans sugga till fru, get a life liksom"). Därför skjuter jag upp detta till nästa vecka då jag ska berätta en rolig sak, i alla fall för min del.
 
Visst ni förresten att Kermit och Miss Piggy gick för en månad ut sedan ut med att de skilt sig? Kermit har redan gått vidare med en annan gris (Denise, som jobbar på ABC marketing). Nu kanske jag låter helt besatt av muppar och allt vad det är. Men vissa blir glada av bra musik eller fina blommor, jag blir glad av muppar. Så enkelt är det :)
 
I övrigt så är mina planer denna vecka; jobba två dagar (imorgon och på söndag), fira min pappas födelsedag, hjälpa till hemma hos mina föräldrar (balkongen) samt rensa kläder. Alldeles lagom med andra ord!

Hos syster

 Idag hade vi en mysig par-fika. Jag kan rekommendera den mjölkfria vaniljsåsen - den är godare än de vanliga!

Wrendale Design

 
 
Det finns så mycket fint i serien Wrendale Designs (som grisen jag köpte igår). Jag hittar tyvärr inte vilka butiker/sidor som är återförsäljare för dom i Sverige (jag köpte min på Tehörnan i Uppsala), men det borde gå att beställa från England från exempel den HÄR sidan, eller DENNA. En mugg går på runt 135 kronor.
Får jag chansen att ha en till sak så skulle jag välja mjölkkannan eller skedarna.

♬ Jag ska måla hela världen...

Snapchat-bild, därav bristen på kvaliteten. 
 
 
Nu har jag gjort dagens nytta vilket var att måla de "oobehandlade" brädorna innan vi sätter på ett balkongräcke. På mina föräldrars hus alltså, om någon skulle fundera. Nu ska jag laga mat och sedan ta helg.

Trevlig helg!


Uppsala med tjejerna


Färger! Exempelvis ett par shorts (med konstigt skrev på bilden) för 39 riksdaler. Nu måste jag ha samma vikt nästa sommar!
 
 
Jag brukar inte lägga 185 kronor för en mugg, men titta bara på den! En luden, glad tryffelgris. Sådant kan inte värdesättas i pengar. Såg den här redan för flera veckor sedan och har inte riktigt kunnat släppt den. Tanken var egentligen att ge den till syrran, men jag kunde inte släppa den helt.
 
Fyndade lite nostalgi på Myrornas.
 
Från Chilli. (Jag borde dammat av den innan jag tog ett kort).
 
 
Jag har haft en underbar eftermiddag med tjejerna idag! Medan syster pysslades om hos frissan så gick jag och Jessica runt bland butikerna i stan. Jag gjorde misstaget att köpa två kuddar (Hemtex's största dessutom) det första jag gjorde, men det gick bra ändå. Men jag var inte så kaxig inne på Cervera när jag gick omkring med mina air-bags vill jag lova.
 
När Sara var klar så betade vi av lite till av centrum, samt boländerna och Gränby, innan det var dags för den bittra stängningstiden 20:00. Och då hade vi ändå skippar middagen och kört på Biltema-korv istället :) Men lika trevligt och gott var väl det!

Inredning - Köket

 

Här är lite tips på vad man kan hitta till köket på internet. Jag kommer säkert med fler rum framöver. Det spelar ingen roll om ni vill se det eller inte, för mig är det riktigt avkopplande att varva ögonshopping med Paint :)
 
 
På tal om shopping så bjuder morgondagen på en dag i Uppsala, tillsammans med Sara och Jessica. Jag ska leta efter en födelsedagspresent till pappa (har redan fixat en sak men han är ju värd mer!), sedan hoppas jag verkligen på att hitta ett par nya kuddar. Jag har köpt både fluffiga för en tjuga och ett par från Sova som kostade 500 kronor styck, oavsett så tycker jag att de blir platta efter ett par månader. Det är väl bara att inse att man är fetskallad. Fetaostsallad. Fetaostskalle. (Sjukt att det sista ordet inte markerades felstavat).
 
Annars så har jag bara blandat nytta med nöje idag. Jag har exempelvis ringt om min present som kom i fel form igår. Gjorde det egentligen redan igår under min stora besvikelse och avbeställde allt, men under mer sansade förhållanden så valde jag idag att få hem det jag egentligen betalat för. Förra veckan lade jag timmar på att leta efter motiv till en tavla, och hittade slutligen en som föreställde fyra saker som min sambo älskar. Sedan lade jag nog lika mycket tid på att välja en ram som skulle passa. Vilket typ gick på 90% av priset, men jag ville ju inte ge en "affisch". Ett par hundringar lade jag även till för att få reflexbehandlat glas också. Det vore ju trist om tavlan hängdes upp och allt man ser är ett fönster som speglas. Han blev jätteglad över presenten (när jag visade den rätta bilden), och lade även till en jättefin sak; "fast jag har ju redan fått den bästa gåvan man kan få, och det är du".

Instagram-bilder


I brist på annat; snodde ego-bilder från syrrans och frugans Instagram-konton. Minns som vanligt inte om jag lagt upp dom förut. Ett par är kanske inte ens värda att lägga upp en gång, men jag bjuder på det. 


1. Jag och mamma testar diskreta solglasögon.

2. Jag tog körkort och syster bjöd på en mousserad Ferrari-flaska.

3. Fika i Östhammar med Johanna.

4. Filmmys med Melissa.

5. Bad på Alnö med bästisdotter.

6. Minigolf med Emelie, Johanna och deras familjer.

7. Mina trio-dejter med Malin och Johanna beskrivs bäst så här.

8. Melissa får en Buzz Lightyear i julklapp av mig.

 

Ringklockan till detta hus är fruktansvärd, får man inte akut kärlkramp när någon ringer på så kommer en skvätt i trosan. Typ. Men trots det så vaknade jag inte i förmiddags när en paket-snubbe ihärdigt ringde på dörren. Vilket var lite dåligt då jag befann mig mitt inne i en spökdröm. Allra värst var det kanske för min nattarbetande man som fick gå och öppna. Men han blev nog lite gladare när jag berättade att paketet som levererades var till honom (överraskningen jag skrev om igår). Tills han öppnade det och innehållet inte alls vad det jag beställt, även om produkten på paketets följesedel stämmer... 


Jag älskar att bada. Inte.


Oväntate uppvaktningar

 
Så himmelskt gott!
 
 
Ibland är det roligt att uppmärksamma någon på en icke uppmärksammad dag. Det kan till exempel vara som i söndags då jag fick ett zebramönstrat pannband och en ABBA-skiva av syster (ska visa dom framöver). Eller som igår, när vi överraskade pappa med en bukett blommor och en rätt vi vet att han uppskattar. Han blev jätteglad! Och snart får vi fira vår kärlek för honom igen då han fyller år nästa vecka.

 
På tal om kärlek och överraskande presenter så får jag snart vara med om det igen. Jag tror inte hen som ska få gåvan läser min blogg men jag skriver för säkerhets skull inte ned namnet. Det ska bli så roligt att få ge något oväntat, och som sagt på en oväntad dag. Jag, och säkert de flesta, borde bli bättre på sådant. Det behöver inte vara något stort, det räcker med en tidning, ett par strumpor, en chokladkaka, en nyckelring - vad som helst. Det är nog oftast då man hittar de bästa sakerna också, än när man stressar fram i panik efter en födelsedagspresent/julklapp.

RSS 2.0