Dublin - brorsans bilder


En helt underbar bild!
 
 
 
Vän till Sara: Vad långt hår du har! Sara: Jag har precis varit hos klippt mig. (Inget behov av extensions där inte!)
 
 
 
Det fanns en hel drös andra bilder, men antingen så är dom FÖR snygga (vill liksom inte vara den första som lägger upp hans bästa bilder), eller så är det åt andra hållet. Bilder som får mig att ringa tandläkaren, Viktväktarna och plastikkirurgen pronto. (På tal om det sista ser jag nu att kvinnans hand i bakgrunden får min näsa att bli väldigt lång, haha!).
 
Jobbet i förmiddags gör vi påmind trots en tupplur på soffan. Jag drömde att jag var i Thailand helt ensam, jag fördrev tiden med att leta toaletter (var såklart kissnödig när jag sov, det gick över när jag till slut hittade ett utedass. Nejdå;)) samt åka buss med en främlings väska. Jag hann aldrig titta i den men jag kan gissa på att det i så fall skulle ligga något kilo opium där. Då är det bara att låna ut bh:n och sjunga "Like a Virgin" bakom gallret. Allt man behöver veta i livet har jag lärt mig av Bridget Jones ❤

:D

 
 
Jag var lite osäker på om jag ville lägga upp den här bilden, men jag beslöt mig för att bjuda på den. Oavsett om man rycks med i min glädje eller om man skrattar åt hur jag ser ut så blir man ju glad, eller hur? :) Det är dessutom roligt att lägga upp in-the-moment-bilder istället för att allt detta halvprofil-med-stängd-mun-poserande.
 
Jag slutade 22:00 idag och ska upp 05:00 imorgon så jag lär gå och lägga mig nu. Jag har trott hela dagen att det är lördag imorgon, så när natten frågade mig vem som kommer imorgon bitti tittade jag först frågande på henne, innan jag insåg att det är ju jag som gör det. Såg nu att jag inte alls gör det utan börjar klockan åtta, tur att jag tittade!
 
Denna kväll har jag har fått fler Dublin-bilder av brorsan men dom får med andra ord läggas upp framöver istället. För nu lockar äggmackorna innan jag slänger mig i sängen innan jag gråtandes stänger av alarmet. Det går alltid bra när jag väl vaknat till, men den första stunden är inte rolig när man varje gång tänker att man är den enda i världen som är uppe så tidigt.

Lookalike?

(Jag gjorde ett liknande inlägg igår men internet slutade att fungera när jag tryckte på Publicera, så nu gör vi om detta...)
 
 
Denna bild skickade Johanna till mig då hon tyckte att tjejen i annonsen liknade mig, och jag kan faktiskt hålla med! Det är så roligt med "lookalikes", även om det bara finns några likheter :) Jag önskar att alla människor i världen (som hade tillgång till en dator) kunde lägga upp ett kort på sig själv, så kunde man efter att man lagt upp sin bild få flera bilder på människor som liknade en själv. Det där lät ju inte alls självcentrerat, men äsch, ni skulle också tycka att det vore roligt!
 
För er som inte läste min blogg för två år sedan så hittade min syster en tjej på nyheterna som liknade mig. HÄR finns det inlägget om ni vill se. Lite roligt att främlingar liknar mig mer än min egen tvillingsyster... :) Fast på den här BILDEN ser man faktiskt att vi är syskon tycker jag (förutom att jag är albino och hon är brun).
 
 
På samma tema:
Jag häromdagen: Jag såg en programledare idag och tänkte "hon ser verkligen inte bra ut"... Sedan insåg jag att vi var väldigt lika varandra.

Gravida rökare och fobier

 
Imorgon jobbar jag 14,5 timmar så jag ska försöka lägga mig i tid, hur nu det ska gå. Jag sover ju i snitt två-tre timmar när jag ska upp på morgonen. Men det ska nog gå bra, det känns nog värre när klockan ringer 5:00 morgonen efter. Så ikväll blir det nog min dagliga dos av Johanna innan jag hoppar in i duschen så jag har det gjort. Ska kolla om senaste Beck-filmen finns att titta på under Playtjänster om jag har svårt att sova. Det var så irriterande igår då filmen slutade att fungera efter en halvtimme.
 
I natt drömde jag att jag hade fått tvillingar, en pojke och en flicka. Jag skulle hämta dom i grannorten där dom var på något slags "dagis". Eller vad man ska kalla det då de befann sig ovanför en restaurang som en tant skötte, inklusive barnverksamheten alltså. På vägen dit (när jag fick klättra i ställningar för att komma fram, mycket barnvänligt) tänkte jag att "det vore kanske en bra idé att vara mammaledig. Dom är ändå bara två dagar gamla och kanske behöver ammas".
 
På tal om barn så såg jag nyss en video från Tv4-nyheterna där dom visar skillnaden mellan rökande och icke-rökande mammor. Det är så hemskt att se! Jag har sagt det förut men jag säger det igen; även om viljan att sluta röka kanske inte är så stor så måste väl viljan att barnet ska må bra överväga allt? Jag vet mycket väl hur starkt suget är men det är ju inte omöjligt att sluta. Nu har jag i och för sig inte slutat att röka men jag har väldigt svårt att tro att jag inte lyckas om jag har ett liv i mig. Jag skulle inte klara av att veta att jag riskerar barnets hälsa för att jag måste få mitt dagliga gift.
 
Förresten så sa jag väl att jag knappt rökte under Dublin-helgen? Det blev i genomsnitt två cigg per dag, och kanske tre nikotintabletter. Det värsta är när man kommer hem igen och helt plötsligt har tid att tänka på hur gott det vore med en cigarett... Nu vet jag i alla fall att jag kan trappa ned/sluta!
 
En annan sak jag vill göra, förutom att sluta röka, är att gå på KBT-centrum i Uppsala. Jag klarar inte av min spindelfobi/arachnofobi längre! Undrar hur många tankar jag har om insekten varje dag, hur många "ritualer" jag gör för att undvika dom? Det är inte som när jag bodde hemma och varje kväll skulle gå igenom varje vrå i mitt rum för att se att ingen fanns där. Eller okej, jag gjorde det senast igår, men nu gör jag det inte varje kväll. Igår försökte jag utsätta mig för en spindel som fanns på väggen bredvid mig där jag rökte. Helt plötsligt var den inte kvar och paniken kom. Jag sprang in, ruskade i jackan, kände i håret, fladdrade i kläderna... Jag såg nog inte klok ut.
Jag läste om en tjej som fick hjälp på Skansen, hon tittade på bilder, kände på plastspindlar och slutligen rörde en fågelspindel. Men det skulle inte hjälpa mig för jag tycker inte dom är lika läskiga som svenska spindlar. Jag har faktiskt rört en hårig spindel på Skansen, det var inte så farligt. Konstigt nog.
 
 

Ni ser vem som har en rökande mamma va? ...

Lång lista

 

 

Höger- eller vänsterhänt: Höger.

Humör just nu: Underbart. Är ledig imorgon och kan kolla på den nya (inspelade) Beck-filmen sent ikväll med gott samvete.

Favoritgodis: Är inget godismonster men har mina undantag. Om det innehåller hasselnötsfyllning eller kokos, typ.

Är det nåt du absolut inte äter: Nej, har alltid kunna äta allt förutom smörklumpar. Kan inte säga att jag drömmer mig bort till en måltid med bruna bönor, men allt går som sagt ned.

Kläder just nu: Florida-tröja och mjukisbyxor.

Musik just nu: Hör bara tv:n. För övrigt är det väl Sia - Chandelier.

Vad sa du senast: "Kör försiktigt!". Eller nej, "Puss, Puss, Hejdå!" till Johanna.

Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: 60-talet. Musiken, frisyrerna, modet... Får jag vara kvar på slutet av 60-talet så vore det galant, så får jag besöka Woodstockfestivalen (och åka högertrafik i Sverige) :)

Sommarplaner: Jag har inte haft ledigt under sommaren på flera år så tänkte ta en vecka, annars ska jag bara jobba. Samt besöka ABBA-museet, träffa Linn, gå på bröllop, lära mig att ta hand om en trädgård, åka till Sundsvall...

Fisk eller badkruka: Jag är precis mittemellan dom två.

 

Längd och vikt: 168 cm lång och vikten har jag noll koll på. 63 kilo vägde jag för några veckor sedan.

Hur många kuddar sover du med: Just nu två av någon anledning, annars bara en för jag är rädd att få ont i huvudet/nacken.

Favoritväder: Inte vinter, men heller inte för varmt och svettigt.

Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Ett stort myggnät, en kniv och ett set med raketer. Eller klassas en båt som en sak?

Spelar du nåt instrument: Nej, har väl plingat på pappas flygel som yngre och spelade bland annat Bergakungens sal med Edvard Grieg för klassen på högstadiet. Kan dock inte säga att jag hade någon talang i det.

Morgon- eller nattmänniska: Nattmänniska, helt klart.

Sparare eller slösare: Har alltid varit en slösare, även om jag för den delen alltid ser till att ha en trygg summa pengar på mitt sparkonto.

Vem är viktigast för dig: Sådant kan man såklart inte välja! Men för att säga någon så väljer jag Sara, man kan inte komma mycket närmare varandra än som tvilling.

Bästa film: Åh, det finns så många! Jag säger tre av mina favoriter; The Butterfly effect, She´s the man och Sex Drive. Eller Fucking Åmål? Eller The Call? Kanske Flight? Man kan inte be en filmfantast att bara säga en film!

Tror på liv på andra planeter: Jag har en alien i min garderob, han heter Bengt-Jonas. Nej men seriously though, jag är helt säker på att det finns liv på andra planeter.

 

Kommer du ihåg din första kärlek: Ja. På min högstadieskola kunde man köpa rosor i fiket på Alla hjärtans dag. Jag köpte en röd ros och lät min kompis ge den till en kille i min parallellklass, ifrån mig då förstås. Efter det bjöd han mig på balen och resten är historia.

Älskar du henne/honom fortfarande: Nej, det är tio år sedan det tog slut mellan oss. Men han betyder fortfarande mycket för mig.

Har du några homosexuella vänner: Ett par, men en hel drös bisexuella vänner.

Tror du på mirakel: Ja, absolut.

Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Självklart. Allt handlar om hur mycket man älskar sig själv, och personen man är tillsammans med.

Ser du dig själv som tolerant mot andra: Gud ja.

Ser du på kärleken som ett misstag: Varför skulle jag göra det?

Hur många barn har du, vill du ha: Jag vill absolut ha barn, jag kommer att ångra mig annars :) Det är omöjligt att säga hur många barn jag vill ha förrän jag fått mitt första. Inte ens då kanske man vet. Jag har alltid velat haft tre-fyra barn men det återstår att se hur det blir med den saken.

Bio eller promenad: Promenad. Biografer innehåller så mycket människor, usch.

Är du kittlig: Ja, panikmycket på vissa ställen och lite mindre på andra. Låren är värst, om det nu är smart att berätta det.

 

Snarkar du? Sällan. Mumlar saker gör jag däremot.

Stjärntecken? Vattuman.

Rädd för insekter? Spindlar. Resten går bra.

Äckligaste insekten: Som sagt.

Största svaghet: Tänker alldeles för mycket, överanalyserar allt.

Det här är jag bra på: Herregud, jag kommer inte på något...

Bästa bok? Jag läser inga böcker. Läste dock hundratals ungdomsböcker som, ja, ungdom. Alla handlade självklart om spöken.

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Att vara osynlig.

Vad vill du jobba som? HÄR är min drömutbildning. (Självklart i älskade Sundsvall, snyft)

Chips, morötter eller godis? Chips, helt klart.

 

Pizza eller hamburgare? Hamburgare, då får man pommes till också!

Skriver du dagbok? Aldrig, men jag är glad att jag skrivit under alla händelserika år i mitt liv. När jag började träffa killar, när jag mått dåligt, osv.

Har du någon flickvän/pojkvän? Fästman.

Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Näsan och naveln är piercade men jag tänker inte ha det hela livet. Sex hål i öronen har jag också om det räknas. Tatueringar överlåter jag till andra.

Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Jag är lite stökig av mig som person men jag har det aldrig äckligt, det är skillnad.

Gungar du på stolen? Skulle aldrig falla mig in. Har nog inte gjort det sedan jag ramla bakåt och slog huvudet som barn.

Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej, men jag skulle gärna vilja hoppa fallskärm.

Vilken hand håller du gaffeln i? Beror på vad jag äter och med vem.

Hur är din drömtjej/kille? Att ha samma värderingar är viktigt.

Hur många syskon har du? Tre stycken.

 

Vad är du mest rädd för? Jag är rädd jättemycket saker, de värsta rädslorna tänker jag aldrig skriva här. En rädsla är att dö och ångra alldeles för mycket saker. Samtidigt är jag inte rädd för döden i sig, jag skulle kunna dö med ett leende på läpparna efter alla ljuspunkter jag haft i mitt liv.

Är du rädd för blod? Tvärtom.

Saltar du på maten? Usch, nej. På sin höjd mina strips.

Gillar du att sjunga? Jag älskar att sjunga! Insåg nyligen hur bra det hörs ut ifrån vårt hus. Fick lite ångest då jag sjungit för fulla makaroner många gånger.

Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Jag gick nästan 2 år på GUC där jag gick Medieprogrammet samt Journalistik. För att jag älskar att skriva och helt enkelt ville arbeta som det tills jag insåg att mina sociala begränsningar inte passade ihop med det yrket. Efter några år läste jag upp 3:an på Sundsvalls folkhögskola, Allmän linje.

Anser du att du är stark? Starkare än vad jag ser ut att vara, min kille blev väldigt förvånad när vi flyttade möbler.

Brukar du sola? Jag får ADHD av att sola, typ.

Vad gör du om du får hicka? Försöker hålla andan. Jag har en sambo som brukar kunna skrämma mig, det fungerar.

Röker du? Ja. I Dublin rökte jag typ ett par cigg per dag, men det höll inte när jag kom hem.

Snusar du? Snusläpp? Nej, usch.

Kaffe, te eller inget? Kaffe, kaffe, kaffe.

Har du en besatthet? Har jag säkert, även om det står still just nu.


Irland: Mobilbilder del 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Söndag
På på vår sista dag på Irland, efter en kort natts sömn, tog jag och syster en taxi till centrum för att möta upp grabbarna. Medan de försökte piggna till tog vi en varsin Fish and chips. Dressingen fick vi inte förrän långt efteråt och den där stora fisken man förväntade sig lyste med sin frånvaro. Men jag ska inte klaga, smaken var det inget fel på.
 
Vi åkte sedan mot lite mer lantliga breddgrader, närmare bestämt Howth, County Meath och säkert andra platser jag har noll koll på såhär i efterhand. Efter en middag, en handfull historiska sevärdigheter, en marknad och en fantastisk vandringsled vid vattnet så hade vi åkt dryga tjugo milen och det var dags att åka hem. Vi avslutade kvällen på en restaurang innan vi skildes åt. Jag var så avundsjuk att dom skulle stanna längre, samtidigt kändes det skönt att komma hem.
 
 
Exempel på min hjärnsläpp i engelskan
(Kan tillägga att jag pratar engelska någorlunda flytande men då behöver jag antingen förbereda mig innan eller åtminstone prata regelbundet i några dagar).
Jag vid receptionen: I need a... Quiet... Quit... Ehm... A hair dryer.
 
 
Citat från kaptenen:
- Rökning i flygplanet är ej tillåtet. I så fall får ni gå ut på vingen. Jag vill ändå förbereda er på att det är ganska kallt där ute. Och kom ihåg att stänga dörren efter er!
 
 
PS.
Detta var de sista bilderna jag tagit från resan men jag ska få en drös av brorsan så håll i hatten, det kommer mera!

Favoritmat och Film

 
 
Ni som minns min lista över det godaste jag vet kanske även kommer ihåg att jag högt upp på listan hade kräftsoppa. Igår bjöds jag på det av Sara och Johan - himmelskt gott! Jag åt nästan ihjäl mig. Vill ni ha receptet så finns det HÄR.
 
Igår såg vi äntligen skräckisen som vi pratat om i otal många veckor, som ni ser i min förra recension. Mickan hade med sig sin söta son, vi hann leka lite med honom innan hann sov som en stock under hela filmen. Jag hade verkligen längtat till gårdagen och nu istället lever jag på den ett tag.
God mat, massa godis och chips, fina vänner och skräckis. Då kan det inte bli fel.
 
Det blev inte sämre av att jag fick kollade vad jag skulle få tillbaka på skatten heller. Jag visste inte ens att man kunde det redan nu. Jag har blivit en sån där som jag aldrig ville bli; någon som inte vill säga summor. Men jag kan säga att jag blev positivt överraskad, minst sagt.

Bra skräckis

 (Det fanns mer läskiga posters än denna men jag är själv hela natten och till och med den här tar emot att läggas upp).
 
Ouija - (2014 - Skräck)
 
Mitt betyg: 4
 
Handling:
En grupp vänner måste konfrontera deras mest skrämmande farhågor när de väcker de mörka krafterna från en gammal Ouija-bräda.
 
Det bästa med filmen:
Äntligen en film om "anden i glaset"/Ouija-bräda, att ingen gjort det förut? Har i så fall missat det. Filmen hade jag höga förhoppningar på men jag blev för en gångs skull inte besviken. Förutom handlingen så var det filmens krämseleffekter, oväntade vändningar och bra effekter som gjorde att jag ger den en 4:a.
På tal om siffror så ska tydligen en 2:a finnas vilket gör mig väldigt exalterad!
 
Det sämsta med filmen:
Många tycker detta är en klassisk tonårsfilm som börjar bra men sedan går utför. Jag håller faktiskt inte med, vilket än en gång får mig att undra om jag verkligen ska ha kvar denna rubrik :)
 
 
 
Jag har sysslat mycket med anden i glaset som barn och ungdom, vilket jag aldrig kommer att göra igen. Självklart lockar det mig eftersom jag är väldigt intresserad av detta ämne, men det är inte värt risken. Att öppna någon port eller att vara mottaglig resten av livet känns av förståliga skäl som en mardröm. Jag lovar till 100% att jag pratat med någon genom denna "lek" (även om jag också vet att många inte tror på sådant), hon kunde svara på saker ingen annan hade kollat upp som exempelvis den exakta tempteraturen ute. Väder och vind var självklart inte samtalsämnet vi brukade ha, en del saker vill jag inte skriva om men det mesta har jag förträngt.
 
När jag sov i spökhuset/prästgården i Borgvattnet så gjorde vi anden i glaset med. Jag minns bara att glaset bokstaverade "tvilling" vilket jag tyckte var otäckt, de vi gjorde det med visste inte om att jag var det och min bror skulle aldrig fejka något sådant. 
 
Jag är glad att vi inte lockade till något för evigt när vi höll på med detta, speciellt då vi alltid gjorde det hemma hos oss. Men saker och ting började ändå hända i rummet vi alltid gjorde det i, handtaget kunde till exempel åka upp och ned massa gånger fast ingen var utanför.
 
Som sagt, jag vet att många säkert skrattar åt detta nu då många anser att det är helt otänkbart att det finns något efter döden. Men för mig är det lika otänkbart att det inte gör det när det finns miljoner exempel runt om i världen. Det handlar inte bara om att jag själv upplevt saker utan för att det, enligt mig, är så extremt uppenbart. Men jag accepterar såklart att alla inte tror på samma saker som mig. Eller nej förresten, jag har rätt svårt att acceptera det ;)

Me in Dublin

Jag förstår varför gay betyder glad på engelska :) (Vilket säkert inte killen bakom oss tyckte som hade fått en rak höger, men ändå...)
 
 

Tro mig, jag har flera Irland-inlägg kvar att publicera så än kan ni inte andas ut! Det har nästan blivit ett skämt här hemma då jag nämnt resan kanske en gång för mycket. Vilket jag späder på och säger saker i stil med; "När jag var i Dublin, du vet Irland. Vad skulle jag säga? Jo men jag var ju på Irland, sa jag att jag varit där? På Irland alltså?" Tur att karln har tålamod.
 
Det är lätt att jag favoriserar länder jag precis varit i vilket lätt kan leda till att jag aldrig skulle byta resmål. Men jag får påminna mig själv om just det faktum att det uppenbarligen finns massa bra platser att besöka. Fast lite skillnader finns det givetvis, jag vill inte åka tillbaka till Egypten men jag är fortfarande besatt av USA. Men i det stora hela så har världen mycket smultronställen, med en del undantag, typ länder som börjar på "Ira".

Irland del 5

 
Staty av Molly Malone, från visan med samma namn (samt "Cockles and Mussels"),
 
Fint butiksfönster. Tror det var här jag köpte min Miss Piggy-mugg.
 
Häst och vagn, en vanlig syn i Dublin.
 
Missade denna bussbild, gillar att jag fick med landets färger samt "Dublin Bus".
 
 
 
 
 
När vi åkte till Howth peninsula.
 
 
 
Lördag
Som vanligt när jag druckit så vaknar jag sjutton gånger under natten och kan inte sova efter typ 6:30. Vilket inte gjorde så mycket förutom att jag verkligen gillade att sova på vårt hotellrum. Dels för att jag alltid sover som bäst när jag har syster bredvid mig, dels för att vi var nedbäddade i egyptisk bomull och låg på kuddar som kändes som fluffiga moln.
 
Det där med kommunikation utomlands brukar inte alltid gå som man vill, inte heller när vi var på Irland. Vi kunde kommunicera via internet men det hänger givetvis på om personen i fråga har tillgång till wifi. Så nästan hela lördagen gick till att Sara och jag umgicks på tu man hand, inte för att det var fy skam ツ. Vi tittade i affärer, åt sushi, gick på café och tog en dyr men prisvärd bussresa (Hop on and off). Den bussen åker förbi alla kända turistställen. Är man som oss och väljer en av de sista turerna så kan man lika gärna låta bli att gå av, och istället sitta uppe på bussen och titta på alla sevärdheter med intressant information strömmande ur högtalarna.
 
Klockan blev mycket när jag och Sara äntligen hade fått kontakt med grabbarna och bokat träff hos dom. Efter det gick vi till en knökfull bar (social fobi var ett faktum) för lite öl och snapsar. Efter det bestämmer vi oss för att leta vidare, lite stressade då de flesta ställen slutar sälja alkohol 01:30 och detta var inte långt ifrån den tidpunkten. Vi går in på ett ställe där killarna varit på innan, denna gång fanns det precis lagom mycket folk. Så pass mycket att det är partystämning i lokalen, så pass lite att jag och Sara hittade en egen hörna för oss att sitta på medan killarna gick till baren för att hämta dricka.
 
När jag ser ett par killar grovhångla bredvid oss så reagerade jag inte så mycket, inte mer än att småle för mig själv och diskret påpeka till Sara att vi har ett kärlekspar bredvid oss. När jag sedan tittar mig omkring så inser jag ganska snabbt vart vi hamnat. Tomboys och glada gay-killar ser man överallt. Killarna hade inte märkt det förrän vi berättade det till dom. Vi trivdes med andra ord otroligt bra på det stället, och tack och lov behövde alla bara gå till andra sidan gatan när stället stängde för att fortsätta kvällen, denna gång på dansgolvet. (Mother hette denna nattklubb, vill ni ha fler exempel på gaybarer eller nattklubbar i Dublin så finns en lista HÄR).
När klockan var 4:30 somnade vi i våran säng, efter den roligaste kvällen på länge.

Irland del 4

Jakten på god öl, fredag kväll.
 
En av Cissis rekommendationer; Ukiyo. Väldigt gott!
 
 
 

Jag googlade ihjäl mig på "Dublin Castle" och ingen ville skriva vad byggnaden hette. Tills jag insåg att den heter... Just det, Dublin Castle.
 
The Spire of Dublin, 121,2 meter!
 
 

Hyrbilen.
 
Vänstertrafik (tur att Daniel kört det förut, vi andra vågade inte).
 
Min traditionella "jag-vet-inte-vad-jag-ska-välja-på-menyn-rätt".
 
 
 
Jag har inte haft orken att skriva om resan än, men kom just på att man faktiskt inte behöver få ned allt på en gång. Jag tar med andra ord en dag i taget.
 
 
Fredagen den trettonde; Avfärd.
Några säten bakom oss på planet ser jag och syster brorsans kompis Per, som skulle vara med oss på resan. Så vi fick gott sällskap under mellanlandningen i Köpenhamn. Vi behöver inte vänta många minuter i Dublin innan Daniel dyker upp från sitt plan, och ytterligare några minuter senare kommer även Adam. Det var med andra ord många plan i omlopp från Sverige till Irland.
 
När vi kommit till ro på våra varsina boenden så möts vi på Bernard Shaw. En pub som vid 16:00 börjar sälja öl på bakgården samt öppnar en pizzeria i en buss (ni såg säkert bilderna). Ska jag vara ärlig så är fredagen lite suddig för mig och jag minns inte allt. Detta beror alltså inte på att jag drack för mycket, även om jag för den delen var lite glad i hatten. Men jag tror att det var denna kväll vi var på Grogans, en pub med bartenders som var noga med att ölglasen skulle ha så mycket Guinness som det gick:) Halva natten var vi faktiskt inte ute denna kväll, vi hade ändå gått upp 03:30 på morgonen.
 
 
Resans "att jag inte lär mig":
Åker man utomlands ska det fan i mig vara varmt! Sedan att det bara är ett par timmar bort spelar ingen roll, här ska vår-jackorna med! Vinterjackan hade jag på mig dit men sedan ville jag vara lite snygg i min skinnjacka under fredagen. Höll bokstavligen på att frysa ihjäl och tänkte att detta var nog ingen bra idé. Men på lördagen var detta som bortglömt och pajen åkte på illa kvickt. Jag drömde mig bort till min röda, varma vinterjacka. Men nu såg jag åtminstone inte ut som en överkörd tomat, utan som en stencool bikerbrud (försökte jag i alla fall intala mig själv medan jag darrade av de kalla vindarna). Under söndagen, när vi skulle åka och bland annat vandra i naturen, så borde jag förstått att den här dagen skulle behöva en varm jacka. Men nej, skinnjackan åker på IGEN.
 
 

Vantar var jag i alla fall duktig med att använda. Som ni kanske ser på mina mobilbilder...

Irland: Mobilbilder del 1

 
Trim Castle.
 
The Yellow Steeple.
 

Söt syster och Hill of Tara Church.
 
 
The "Mound of the Hostages".
 
En bó som irländarna skulle säga.
 

The Lia Fáil, Hill of Tara.
 

Jag åt Mother's Day Special i söndags.
 
Souvenier.
 
En bit av vårt hotell.
 
Min favoritdel av hotellet.

Lika vänner / Olika djurvänner

 
 
 
 
 
 
 
 
Igår kom bästisarna hit för en efterlängtad kaffe och en kakbuffé :) Malin gav oss en varsin bok; Bästa vänner - 47 berättelser om osannolik vänskap mellan djur (Jennifer S. Holland). Ni som har följt min blogg vet hur mycket jag älskar det temat. Det finns helt enkelt inget vackrare än just omaka djurvänner. Djur i sig är fantastiska, men när olika raser blir bästa vänner är tusen gånger bättre. Inte bara på grund av det gulliga , utan för att det visar att vi alla är samma skrot och korn här på jorden.
Boken passade inte bara mig, mina två följeslagare är också stora djurvänner. Den ena har ägt djur av alla de sorter och den andra skulle valt att bli veterinär om inte en ingenjörsutbildning kom emellan :)

Lunch med mamma

Kalorisnål lunch med kvarg till efterrätt (kände mig sååå modern) ;)

Irland del 3: Hotellet

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(Att det var typ fjorton mil mellan grindarna och porten var inte på plussidan kan jag säga).
 
 
 
 
Fler bilder på hotellet kommer när jag rensar min mobil (kameran dog som sagt). Det ultimata hade varit att fotografera hotellet när vädret inte var så grått, men detta får duga. Detta är alltså ett femstjärnigt hotell med fin inredning (även om jag tycker att själva sovrummen inte var extraordinärt). Men vi utnyttjade aldrig ett enda rum förutom vårt eget, även här skyller jag på tidsbristen. Det positiva är att vi sparade pengar på det, en frukost är inte billig på sådana ställen. De hade även en Beauty salon på nedersta våningen där jag hade tänkt ta en massage, men det blev inte heller av. Men det gör inget, hellre att jag spenderat mer tid än planerat utanför hotellet än vice versa.
 
Den tjänsten vi använde av oss många gånger var givetvis taxibokningen. De samarbetade med ett gäng egenförestagare som alltid kom på några minuter efter att man beställt en körning. Dessa tillfällen var nog en av de sakerna jag kommer minnas mest från resan. Chaufförerna var extremt roliga och trevliga, och att det pratade på irländska gjorde inte saken mindre trivsamt. Och på tal om behovet av taxiresor så kan jag säga, utan att jag menar att jag ångrar valet av hotell, att jag nästa gång prioriterar läget framför standarden.

Mammatid

 
 
Sommarschema har jag nu ansökt om och jag känner mig väldigt nöjd om jag får just de perioderna jag valde. Det tog säkert en timme att kolla alla pass och jämföra med min kalender, men till slut sökte jag bara nätter i augusti, dag,- och kvällsturer i juni och juli och en del ledigt under sambons semester. 
 
 
Jag har hunnit gått igenom en del bilder från vårt hotell men hann inte lägga upp dom innan mamma ringde. Nu ska vi slänga ris och luncha innan jag ska blogga, samt städa ifall bästisarna vill komma hit på vår trio-dejt.

Äntligen!

 
 
Äntligen har införskaffat mig en liten blomma när jag och syster var och handlade. Åsnan köpte jag på en loppis för bokstavligen år och dar sedan och den har aldrig fått något i sin kärra. Men nu är detta alltså förändrat! Jag är helnöjd.
 
I övrigt har jag idag, om ni uppmärksammat att jag brutit löftet om en massiv uppdatering om resan, varit lite social. Sara skjutsade efter vår butiksdejt hem mig till våra föräldrar. Där satt vi på altan och drack smoothies samt pratade om allt och inget. När jag kom hem lagade jag vårrullar innan jag prata med Johanna i drygt en timme. Men nu knappar jag på för fullt!
 
Ska dock, efter detta inlägg, prioritera lite annat. Dels ska jag maila Cissi och tacka för hennes lista på saker att göra i Dublin. Vi hann bocka av sju saker :) Sedan ska jag göra en intresseanmälan för att jobba i sommar. För att slutligen ta hand om tvätten, tackar gud för att det mesta i maskinen tål torktumlaren.

Köp från resan

 
 

 
Jag köpte inte så mycket under resan, tiden fanns inte. Men ovan ser ni vad jag köpte. DKNY är mitt favoritmärke på dofter och jag har länge velat haft en hudkräm från dom. Däremot såg jag att de hade prisnedsatta deodoranter på flygplatsens taxfree vilket gjorde mig överlycklig, 100 danska kronor fick jag ge. Ännu lyckligare blev jag självfallet när jag, i en prylbutik, hittade en Miss Piggy-mugg! Den står nu bredvid mitt kakmonster.
 
Sedan blev det som hastigast en schampoflaska i en matbutik, jag älskar fruktiga och/eller bäriga dofter. En magnet införskaffades också då både jag och Dan ser till att köpa sådant när vi är utomlands. På tal om honom så fick han också några saker, en t-shirt exempelvis. Sist men inte minst så köpte jag en djurmönstrad tröja som jag hittade i en vintage-affär. Jag kör stenhårt på zebramönstrat så kände mig lite wild and crazy nu när jag även blandade med lite leopardmönster också.

Irland del 2

På väg mot busshållplatsen på andra sidan vägen.
 
 
 
 
Turistbussen (Hop On and Off), svinkallt men svinkul!
 
 
Per fick mer skägg än vanligt.
 
 
På en av gaybarerna.
 
 
Jag testade Fish'n Chips för första gången (blev aldrig av i London). Kanske inte bästa haket att välja det på.
 
 
Grabbarna Grus i taxin mot biluthyrningen.
 
 
Fotade ett par cyklister från vår bil.
 
 
En söt herrelös hund.
 
 
Stor pöl.
 
 
 
Nu kan jag glädja er med att även detta inlägg i stort sett bara kommer att få innehålla bilder. Min man kommer nämligen hem snart och jag vill inte sitta som en datanörd då. Och jag kommer nog att behöva lite mer tid än så här om jag ska göra ett intressant inlägg. Jag har ju en förmåga att kunna spåna iväg kraftigt. Jag hoppas ingen av er minns mitt inlägg om Thailand. Bara stycket om hotellet var väl typ som en novell? Undrar om någon ens läste det. Jag menar, jag vet att vissa inte ens läser när jag skriver kortare stycken än så. Vilket jag nio av tio gånger förstår då bilderna alltid är roligare, och min vardag kanske är mest intressant för mig själv. Men ibland har jag för en gångs skull blivit ganska nöjd med en text som jag lagt ned tid på, då vore det synd om många tänkte "orka läsa så mycket!" och scrollar ned fortare än vad jag hinner säga "fröväxt".

Irland del 1

Bernard Shaw.
 
 
Äta pizza och dricka öl på en buss hör inte till vanligheten.
 
 
 
 
Grabbarnas boende på "paradgatan".
 
 
Daniel på händer och en häst på hovar.
 
 
 
 
Sara och jag turistar i centrum.
 
 
Jag hade ett mål i Dublin och det var att dricka en Irish coffee. Här tillsammans med en "Death of chocolate".
 
 
"Jag står vid mannen som leker i sandlådan" blev mitt sms strax efteråt när jag tappade bort Sara.
 
 
Turistbuss, Hop on and off.
 
 
 
När jag vaknade idag hade jag ett sms om att jag skulle jobba ikväll. En stor besvikelse först då jag sett fram emot att blogga och vila hela dagen. (Det sliter att leva på Guinness en helg). Samtidigt känns det bra då jag inte hade några pass denna vecka.
 
 
Det där med mycket text förskonas ni med idag då jag inte har ro. Jag ville egentligen ta en dag i taget när jag gör mina Irland-inlägg men med tanke på tidsbristen så väljer jag att ta lite random bilder, i väntan på mer förklaringar till våra utflykter.
 
Jag avslutar med ett av alla exempel på min dåliga engelska, eller snarare förvirring;
 
Passkontrollant på Dublins flygplats: Where are you from?
Jag: Sweden.
Mannen: From what Airport?
Jag: Copenhagen.
 
(Kanske bara jag som tycker det var roligt).
 
Kan även berätta, på tal om flygplatser, att jag blev armbågad av en flygvärdinna på vägen hem. Hon råkade armbåga mig i huvudet när hon skulle stänga "bagageluckan". Hon såg förskräckt ut och bad om ursäkt. Jag log och sa att det var okej (även om hela hjässan dunkade), haha!

Hemma!

 
För ett par timmar sedan kom jag hem, hemresan gick jättebra! Imorgon ska jag lägga upp massa bilder och texter som ingen kommer att orka läsa. Håll till godo!

Hejdå Irland!

 
Sista dagen på Irland har gått till en biltur till olika sevärdheter. För att sedan ha en gemensam middag innan vi skildes åt. Sara och jag åker ju hem tidigare än grabbarna.
 
Jag ser fram emot att skriva om resan imorgon! :) Det tråkiga är att min kamera laddade ur så nästan alla bilder från idag är i mobilformat. Men nu kan ni alltså se fram emot en till period i USA-anda där reseinläggen aldrig tar slut ;) Nejdå, det är skillnad på tre dagar och fem veckor,  även om det känns som om jag varit här mycket längre. Svenskan är som bortglömd nu. Skämt åsido, engelskan har aldrig varit värre. Kan ge exempel på det senare, för nu måste jag sova då vi tänkte boka taxi vid nio och i natt sov vi inte många timmar.

Jag älskar Irland!

Bild från igår när vi avslutade kvällen med/hos grabbarna.
 
 
Kvällen har spenderats på ett par gayklubbar och vi har haft det så himla roligt. Imorgon ska vi hyra bil så det är dags för lite sömn nu (klockan är 4:30 irländsk tid). Jag har även hunnit med lite souvenirer idag som jag ska visa er sedan. Dublin är en fantastisk stad - jag älskar verkligen Irland! Men samtidigt som jag har ångest över att åka hem på måndag så är jag lite lättad över att slippa allt ståhej på tisdag, vet bara hur trångt och stökigt det var idag. Och det är inget i jämförelse med St Patrick's Day.

Framme!

Trevligt välkomnande på flygplatsen.
 
 
 
 
 
Nu har vi varit ett dygn i Dublin och hunnit med ett par ställen på listan Cissi gjort till oss. Det var bland annat ett pizzaställe (det var häftigare än vad det låter) och en pub med farligt god öl. Snart ska vi beta av ett par saker till, jag kan berätta om allt när jag bloggar från datorn hemma. Allt är fantastiskt och jag försöker verkligen att ta vara på dagarna samtidigt som jag inte vill stressa ihjäl mig över att vi åker hem i övermorgon. 

Imorgon bär vi av!


Perfekt parfym för de fattiga! ;)
 
 
 
 
Detta blir det sista inlägget jag gör idag. Jag har i stort sett hunnit med allt jag ska göra denna dag; packa (för mycket som vanligt), skriva upp hotellets adress och eventuella bussnummer, föra över pengar... Jag är helt mosig i huvudet just nu, precis som jag var igår. Ser fram emot att sova lite på soffan idag, vi ska ändå åka senast halv fem imorgon bitti så det kan jag gott göra.
 
Jag vaknade av mig själv klockan 06:30 igår och fick strax efteråt samtal om en förfrågan att jobba några timmar. Jag hann tvätta håret och slänga in en tvätt innan jag drog. Efter det hämtade mamma upp mig så vi kunde åka till ett glasblåseri tillsammans med pappa. Så att jag skulle få se vad hon blåst, plus att jag måste köra mer än vad jag gör. Det var intressant att se dom blåsa vinglas! Efter det lunchade vi innan jag drog till jobbet. Jag var bland annat på klubben där jag även träffade Bella, så det var mer än trevligt!
Jag har för övrigt fått ett halvt dussin fler dagar denna månad, det var ångestdämpande kan jag säga.
 
Nu ska jag försöka äta något (så gott det går, jag är värdelös på det innan resor) innan karln kommer hem. Jag kommer säkert uppdatera er om vad som händer i helgen då jag har Wi-Fi på hotellet.
Ska jag vara ärlig så har jag ingen aning vilka som är med på resan, haha. Jag vet att vår barndomsvän inte kunde följa med, och jag vet såklart att min ena brorsa och min syster åker, sedan har jag ingen koll om brorsan har med sig ett par kompisar eller ej. Det visar sig!

Barndomsvänner

 
 
 
 
Idag hade jag en bästisfika med Bella :) Hon jobbade sist jag och Malin sågs men idag så fick jag alltså chansen att träffa denna donna på en kaffe. Hon tog med sig Philadelphias nyheter, en cheesecake med mandelbotten och toner av citron - jag rekommenderar den verkligen! Tiden tills att hon skulle jobba gick även denna gång lite för fort, och som vanligt med mycket skratt.
 
Vänner är det viktigaste som finns i livet. Men det är något särskilt med barndomsvänner. Man har stått nära varandra från det att man lärt sig sina första engelska ord i lågstadiet, till fråga-chans-perioden i mellanstadiet. Man har upplevt högstadiets bergochdalbana tillsammans, och fått vänskapen prövad när man splittrats i gymnasiet. Och sedan har man sett till att hålla kontakten med varandra efter att man växt upp och skaffat sina "egna liv". Det är då man vet att vänskapen kommer att hålla för evigt. Om ingen råkar bli en seriemördare förstås. Fast jag skulle nog kunna förlåta det med, så länge ingen petar en machetes på mig.
 
Man ska inte försöka jämföra hur olika man värderar sina vänner. Men jag måste ändå säga att när det gäller mina två barndomsbästisar så älskar jag dom precis lika mycket. Jag tänkte på det när Bellas fästman skämtsamt frågade vem av mig och Malin som skulle bli hederstärna. Skulle jag välja mellan dom två så skulle det bokstavligen vara omöjligt. Hade jag blivit erbjuden en miljard kronor för att säga vem som betydde mest för mig, eller till och med ha en pistol mot huvudet, det hade inte gått. Jag har tusen minnen med oss tre, både som trio och när vi hade fler i vårt gäng (som jag idag knappt pratar med). Jag har även otaligt många minnen med var och en av dom, då vi haft perioder när vi umgåtts på tu man hand med.
 
På tal om sådant som gör mig glad, gissa hur lycklig jag blev av nyheten att Norwegians strejk är över? Väldigt mycket är svaret. Precis innan dom gick ut med det så bestämde jag och mamma att vi nog borde boka nya biljetter snart. Hon gick då hem till min syster för att diskutera det, just i den stunden skriver min brorsa att allt är över. Jag är så himla glad att jag slipper boka en ny biljett, och ännu lyckligare är jag för vi inte redan bokat och förlorat massa tusenlappar.

Yesterday

Min tunna vinterjacka har börjats användas - det börjar bli vår!
 
 
Smoothie (världens värsta ord att uttala).
 
 
Igår förmiddag gick jag hem till min syster och svågers hus för att ta emot ett paket, eftersom de inte kunde vara hemma då. Jag blev överlycklig över att ha en uppgift då jag knappt jobbar längre. Mindre lycklig var jag när killen lämnar paketet utanför ytterdörren och inte hjälper mig att ta in den. Tänk er själva att försöka flytta en spinningcykel i en kartong utan "handtag" över en tröskel. Dagens män är inte alltid gentlemän! Eller snarare, alla är inte serviceminded idag. Det jobbiga var inte att han lämnade mig i sticket, utan att det var så himla pinsamt att stå där och kämpa utan att den flyttas en millimeter, haha!
 
Efteråt gick jag hem till mamma och umgicks med henne tills Dan slutade jobbet. Vi gjorde smoothies där halva kannan hamnade på diskbänken (man måste ju kunna lyfta kannan utan att dess botten lossnar?). Även kaffet vi bryggde hamnade där, då insåg vi att det var dags att ge upp. Men det var underbart gott för det! En lunch åt jag också när pappa kom hem, väldigt trevligt var det med andra ord.
 
Flygresor tittade vi på även igår. Det känns verkligen som om vad man än gör så blir det dåligt. Bokar man flyg och det "första" planet inte ställs in så förlorar man flera tusen kronor. Skulle man strunta i att åka så förlorar jag massa pengar på hotellet jag redan betalat. För att inte tala om att brorsan är där och vi kan inte uppleva resan med honom.
 
Nog om det! Nu kommer Bella på fika så jag ska sätta på lite kaffe.
 

Fransförlängning och Flygbokning

Vad fransförlängning och brynfärgning kan göra! (Okej, läppsyl och lite Foundation också).
 
 
Blir alltid lika glad när min syster gjort mig fager!
 
 
Nu ska jag titta lite efter flygresor till Dublin. Man kastas fram och tillbaka mellan hopp och förtvivlan. Efter att ha ringt Norwegian idag så lät det som om att de skulle kunna enas väldigt snart, då det bara var en punkt kvar de var oense om. Någon timme senare så läser vi på text-TV att strejken är långt ifrån över. Så då står man i valet i kvalet om hur man ska gå vidare. Jag kan skriva en A4 om alla alternativ men jag tror ingen är särskilt intresserad. Det lutar i alla fall på att vi bokar ett par enkla resor till Irland, och i så fall gör vi det imorgon så vi inte riskerar att dom går åt. Blir det så får vi verkligen hoppas att vårat "riktiga" plan ställs in, annars har vi dubbelbokat i onödan och får inte en krona tillbaka.

Söndag med familjen

 
 
 
 
 
 
Strax innan 08:00 var jag hos min syster och svåger för lite Vasa-frukost. Jag bjöds på nybakade scones och allt annat man kan tänka sig vid ett frukostbord, samtidigt som vi tittade på Vasa-loppet. Jag har så svårt att se tävlingar nuförtiden då jag var tionde minut tänker "det där kunde varit jag". Att jag bara åkt längdskidor två gånger i mitt liv spelar ingen roll, inte heller att den ena gången var på dagis och den andra gången slog jag halvt ihjäl mig.
 
Men förutom den detaljen, jag tror faktiskt att jag kunde blivit något. Även om det kanske inte hade blivit en karriär inom skidåkning. Med risk för att låta som att jag lever på gamla meriter (vilket jag är väldigt bra på), så var jag ju en gång i tiden både stark och hade en sjukt bra kondition. "Ett fysiskt fenomen" om man ska citera min idrottslärare. Men när jag fyllde arton hade min tränare flyttat och krogarna öppnat. Så jag höll i träningar och gick på krogen istället, inte så bra för konditionen. Jag är glad att jag tävlade i kickboxning, men jag önskar att jag hade sprungit något lopp också. Eftersom jag ändå tog skolrekordet på 5 km (ni bah; inte igen...) så borde jag fått en ganska bra plats. Jag har ännu inte kastat den drömmen, men det kommer aldrig gå så länge jag röker och inte rör på mig, det vet vem som helst.
 
Men det var inte det jag skulle prata om, utan hur min söndag var. Under resterande tiden av Vasa-loppet låg jag i soffan och fick nya fransar av syster. Jag känner mig som en helt ny människa, hur kunde jag vara utan dom så länge? En färgning av ögonbryn senare så vill jag inte längre sticka ur mina ögon när jag ser mig själv i spegeln.
 
När vi var klara så gick vi tre hem till mamma och pappa för en sen lunch/tidig middag. Mamma hade köpt massa gott från fiskaren så vi bjöds på ett himmelskt gott grillspett med lax, stora räkor och musslor. Tillsammans med saffranssås och färsk pasta. Till efterrätt fick vi också ett grillspett, men med mango, banan, kiwi och ananas. Som grädde på moset serverades även rätten med kokos och en god sås.
Strax efter att Sara och Johan gått hem så kom min man dit efter att han jobbat. Så hela dagen var med andra ord perfekt ❤.

Norwegian och TV-tips

 
 
 
 
 
 
Igår gjorde vi ärenden i mina föräldrars område. Vi hann säga hej till dom innan de drog för att blåsa en skål och en glaskula, det var ju födelsedagspresenten mamma fick av oss. Jag och mannen väntade hos dom tills bilen skulle bli klar och av en slump mötte vi även på min bror, som var på väg för att göra en intervju till lokaltidningen. Så vi bestämde att när alla var klara skulle vi ses i huset för en fika. Det var en himmelsk god kokos,-och-ananaskaka vi åt! Kvällen avslutades med ett par omgångar Sequence. Jag minns inte alls vem som vann (*host* pappa och Dan...).
 
Framöver så måste jag ha koll på nyheterna. Jag tror chansen är stor att jag åker till Irland men det känns ju väldigt olustigt att vi flyger med Norwegian, med tanke på deras strejk. Hittills har ju "bara" inrikesflygen påverkats, men man vet aldrig vad som händer. Hade vi inte mellanlandat i ett annat nordiskt land (Danmark) så hade jag varit lugnare. Min brorsa åker med ett annat flygbolag så han kan andas ut. Det roliga är att vi (om vi kommer iväg) trots det kommer att mötas i Köpenhamn, och att han landar tio minuter efter oss i Dublin. Nu håller jag även tummarna för att vår barndomsvän kan följa med oss!
 
På tal om blåbär så vill jag rekommendera en dokumentär som heter Kärlek efter 70. Så här låter en del av beskrivningen; "Ett gäng seniorer i staden Rochester i USA deltar i en speed dating-träff för singlar i åldern 70-90. Vi lär känna flera av deltagarna som berättar om sina förhoppningar inför och upplevelser av dejtingen." Den var helt underbar att se på!
HÄR kan ni titta på den i UR Play.

Före och efter klippning

 
Innan.
 
 

Efter. (Jag har nytvättat hår fast det ser ut som jag har några flottslingor ツ)
 
 
Nu har en och en annan centimeter försvunnit på gott och ont. Det är skönt att få bort de slitna topparna och de sista resterna av avfärgningen (hade en lite annan ton längst ned). Samtidigt tror jag att långt hår passar mig bättre. Ser jag till att börja gå till frisören mer än en gång per år så kanske jag kan hålla det långt och fräscht. Och även om längderna minskat så ökar alltid själförtroendet hos frisören, jag får alltid höra hur tjockt hår jag har (vilket jag själv inte tycker).
 
Jag fick ju även en färgning i julklapp av min man. Min frisör tyckte inte att jag behövde göra det och jag tror faktiskt att jag struntar i det så länge. Jag har kanske inte den roligaste hårfärgen, men det väger upp mer att slippa färga utväxten som jag gjort i tusen år. En ombre blir det i så fall, just av den anledningen. Johanna skickade idag bilder på världens snyggaste ombre som inte skulle ge mig någon tydlig utväxt.

Bästis-fika

 
Kaffeglass och kaffe.
 
 
I sommar har vi varit vänner i 22 år
 
 
Igår hade jag en trevlig eftermiddag med Malin. Vi gick på en kylande men mysig promenad runt i orten, jag hann även träffa hennes lillasyster en liten stund. Sedan gick vi hem till mig för varm kaffe och glass. Väldigt trevliga och intressanta samtalsämnen avlöste varandra innan klockan blev sent och vi skiljdes åt. Vissa har ju förmiddagsjobb och kan inte vara vaken halva natten som en annan :) Jag hoppas att vi ses snart igen, nu har jag till och med lärt mig genvägar hem till henne. Det är inte så långt som jag trodde mellan oss med andra ord.
 
Nu har jag precis bokat en frisörtid. Imorgon försvinner med andra ord några centimeter från mitt slitna hår. Och på söndag ska jag få fransar, det var månader sedan sist. Jag har tyckt det varit skönt att kunna gnugga sönder ögonen utan att bry sig, men vad jag saknat långa ögonfransar! Speciellt när jag ser tillbaka på bilder, vad snyggare man blir med lite dramatiska ögon. En ögonbrynsfärgning på det så är jag som en ny människa!

Skräckkaraktärer (1)

 
 
 
På tal om videoklipp och sådant som gör mig glad, Canal Digitals senaste reklamfilm träffar min humor mitt i prick! Det är mycket jag lärt mig genom film och tv, exempelvis om en man med motorsåg och dålig hy står utanför i skogen - då springer man. För er som inte är en skräckis-fantast som mig, här kommer några andra varningstecken som kan vara bra att komma ihåg.
 
 
Så, om ni ser någon av dessa karaktärer - spring för livet!
(Fler kommer framöver, oroa er inte!)
 
 

Ser du en flicka i vitt nattlinne framöver bör du vara varsam. Karaktärsdraget du bör minnas är hennes kolsvarta år. Hon har uppenbarligen en fobi för frisörer och är i stort behov av ett hårspänne. Hon brukar hålla till nära brunnar och VHS-filmer (inga konstigheter).
HÄR finns mysiga bilder på henne.

 

Möter du på en man med en snygg röd-grön-randig tröja och en stilig fedora-hatt - låt dig inte luras! Han har nämligen knivblad på sina läderhandskar (ja, detta är en modemedveten karl). Med dom skär han inte bara grönsakerna med, utan även människor. Möter du en helt brännskadad man i dina drömmar, och vaknar sedan med att se lite mer suicidal ut än vad du gjorde innan du lade dig, då har du med största sannorlikhet mött Freddy. Men eftersom du måste sova för eller senare (mörka ringar är såå 2011), och då den mannen ändå är odödlig, så är det egentligen ingen idé att springa för livet denna gång. Ta en varm smörgås och invänta din tur att gå hädan.

 

Ligger det en flicka i din säng som talar flytande latin, har en lång spetsig tunga och med en röst mörkare än Bengt Magnusson - då bör du ana oråd. Är hon dessutom märkbart irriterad när du börjar vifta med kors, stänka vigvatten på henne och läsa väl utvalda delar ur bibeln (vem brukar inte göra det liksom), då bör du ringa den lokala prästen. Andra varningssignaler är att ungen kan rotera huvudet ett helt varv, hon har extrem karies (antagligen med tillhörande andedräkt, är du osäker - gå fram och lukta) samt att hon har pistagegröna ögon.

HÄR finns bilder på henne om min målande beskrivning inte duger.


Jag kan inte sluta lyssna

 
 
 
Detta är en radiodänga som alla lyssnat på, men jag lägger inte bara upp favoritlåtar för läsares skull utan för min egen. Jag kan ibland, med brist på låtar att lyssna på, gå tillbaka i min kategori Video och hitta gamla favoriter. Jag har ärligt talat inte lyssnat på den här låten mer än fem gånger, varav fyra gånger var idag när jag städade, men vet att det kommer bli hundra gånger till. Jag älskar låten och jag älskar hennes röst!
 
 
Lika mycket älskar jag appen TrackID som jag använder ganska ofta när något spelas på radion, det är ju inte alltid de säger vilken låt det är och appen fungerar till 98%. Sedan skriver jag upp låten på en Musik-lista som jag har i appen ColorNote, där har jag även andra kategorier som exempelvis Filmer (när jag ser en bra trailer). Bloggen har jag också en lista under, ifall jag kommer på en idé till ett kommande inlägg. Jag kan säga att det ekar ganska tomt under den kategorin.

Bocka av

Hemma hos syster och svåger i lördags bjöds det bland annat på kaffe och likör.
 
 
Idag hittade jag en 10-kronors-låda på Apoteket. Bland annat blev det ett par balsamflaskor, perfekt storlek för resan till Dublin.
 
 
Boyfriend-muggen har nu fått en kompis. (Och dieten går bra, tackar som frågar...).
 
 
 

 Nu har jag en lista med saker jag måste bocka av. Jag började skriva en lista där första punkten var "Skriva en Att-göra-lista", det kändes ju ganska normalt... Det första är göra mig "tillgänglig" i sommar, så att bemanningen vet när jag kan jobba. Det är ganska svårt när jag inte vet när mannen har semester men jag får helt enkelt chansa. En vecka ska jag försöka få ledigt eftersom jag inte haft det på tre somrar. Visst, jag kommer säkert htt ha någon ledig vecka under de andra årstiderna - men sommar är ändå sommar.

 

En roligare sak jag ska göra ikväll är att läsa ett dokument som Cissi skickat till mig. Med tips och råd om Dublin, riktigt bra sådana också! En annan rolig sak jag ska göra ikväll, på tal om resor, är att se Mord i Paradiset. Rekommenderar den serien till alla som gillar lättsamma mordgåtor.
Men det finns inte på min Att-göra-lista. Däremot finns några punkten som jag måste göra imorgon, bland annat städa, lämna lönepapper och införskaffa mig en ny Nordea-dosa (min försvann i flytten).


Throwback Vimmel

 
 
Jag hittade en gammal vimmelbild som jag inte minns att jag lagt upp. Jag var nog antagligen gladare än vad jag ser ut att vara, trots ett hår som var under avfärgning.
På bilden finns, förutom mig själv, Zoe och Cissi.

Det godaste jag vet

 
Jag älskar glass med toner av kaffe!
 
 
I Samma tema; här är produkter, rätter och drycker som jag tycker är absolut godast att äta/dricka:
(I ungefärlig ordning och med reservation för felskrivning på grund av en glömsk personlighet).
 
 
Maträtter:
 1. Sushi.
 2. Köttfärssås och spagetti.
 3. Köttfärspaj.
 4. Kräftsoppa.
 5. Pannkakor med glass, hallon,-eller blåbärssylt.
 6. Köttfärslimpa, potatis och brunsås.
 7. Fläskschnitzel, potatisgratäng och bearnaisesås.
 8. Vårrullar, ris, kinesisk soja och sötsur sås.
 9. Souvlaki (grekisk grillspett) med tzatziki och potatis.
 10. Isterband med stuvad potatis.
 
Efterrätter/snacks:
 1. Bärpaj med vaniljsås.
 2. Ferrero Rocher (choklad)
 3. Kokostoppar (från naturgodiset bland annat)
 4. Vaniljhjärtan.
 5. Jordnötter (gärna med en dipp till).
 6. Kladdkaka med vaniljglass.
 7. Mjukglass (vanilj) med krossade nötter på.
 8. Jordgubbsbakelse.
 9. Kaffeglass (Tiramisu från Garant, se bilden).
 10. Ris á la Malta.
 
Annat ätbart:
 1. Gravad eller rökt lax.
 2. Äggmackor (ganska löskokt ägg, med kaviar duttat på ett valfritt bröd - dock ej limpa).
 3. Smörgåstårta.
 4. Avokado.
 5. Majs.
 6. Vattenkastanjer.
 7. Sharon (frukten).
 8. Crabsticks.
 9. Risifrutti.
 10. Leverpastej.
 
Drycker:
 1. Kaffe (med mjölk).
 2. Ananasjuice.
 3. Light-Cola (varierar mellan Pepsi Max och Cola Zero).
 4. Kolsyrat vatten med ananassaft.
 5. Passionsfrukts-juice.
 6. Smaksatt vatten (helst Bonaqua då de har lite kolsyra).
 7. Mjölk (speciellt som bakfull).
 8. Sprite Zero.
 9. Oboy.
 10. Kolsyrad vatten med smultronsaft.
 
Alkoholhaltiga drycker:
 1. Rosa Pantern.
 2. P2.
 3. Mousserat jordgubbsvin.
 4. Rött vin (inte för strävt).
 5. Öl (främst ljus lager, t.ex. Corona med en klyfta lime).
 6. Irish Coffee.
 7. Baileys Coffee.
 8. Cointreau.
 9. Smirnoff Ice.
 10. Bacardi Breezer Watermelon.
 
 
Idag åt jag något från min lista; pannkakor med vaniljglass, hallon,- och blåbärssylt.

RSS 2.0