Perfekt svar till en idiot

 

 
Clinton Brentwood Lee är en bröllopsfotograf som, liksom väldigt många andra, ändrat sin profilbild på Facebook för att visa att han stöttar samkönade äktenskap. Därefter ville alltså det kommande brudparet byta fotograf och få tillbaka sin handpenning då de tror på giftemål mellan en man och en kvinna. Jag älskar svaret han ger (som hyllats och delats massor av gånger), här översatt på svenska:
 

"Wow, jag är inte riktigt säker på vad jag ska säga. Jag skulle kunna säga att det gör mig besviken, men jag tycker faktiskt att det är bra, eftersom vårt företag inte vill jobba med sådana som er heller. Det är inte att för du tycker annorlunda än vad vi gör, det är snarare att du kräver att ingen homosexuell ska få gifta sig, bara för att du har den åsikten. Det är ungefär som att jag skulle säga att jag inte gillar broccoli, och därför kräver att alla andra i världen inte skulle få äta broccoli heller. Om du inte stödjer homosexuella äktenskap är det okej för mig och det är ju ingen som tvingar dig att gifta dig med en kvinna. Personligen har jag alltid fått lära mig att inte döma andra och att älska andra människor. Så jag ska försöka att inte döma dig här och inte heller säga något mer om min åsikt om dig.

 

På Brentwood Photo gillar vi kärlek i alla dess former. Vad det gäller er handpenning hoppas jag att du har läst den första delen i avtalet som du tecknade. Det står att handpenningen inte återbetalas. Men oroa dig inte, jag tänker inte behålla pengarna.

 

Efter den här konversationen har jag beslutat att donera dina 12 000 kronor till GLAD, en organisation som bildats för att stödja homosexuellas rättigheter. Så låt mig bara säga tack så mycket för din donation och för ditt stöd för denna viktiga fråga. Jag kunde inte ha gjort det utan dina pengar.

Med vänliga hälsningar och med kärlek, Brentwood Photo"

 

 

Och nej, jag kan inte låta bli att avsluta med att skriva min åsikt om detta. Jag kan förstå att många kan tycka att det är ett stort steg med samkönade äktenskap, framförallt om det är ett kyrkbröllop "under Guds tak". Att det skrevs om Adam och Eva och inte Adam och Adam har man ju hört ett antal gånger. Men boken är ju inte heller ett nytt verk, om man säger så. Självklart skrev de inte att homosexualitet är en normal sak i en religiös skrift från (i runda slängar) 1000-talet f.Kr.. Och även om en helig skrift aldrig ska förändras så tycker jag att man måste acceptera att världen gör det.

 

Fler och fler inser att kärleken går först. Är det inte viktigare att vi visar att det inte finns någon skillnad på kärlek och kärlek? Jag förstår att djupt troende människor följer sin religion till hundra procent. Men kan man inte göra det utan att man säger sina nedlåtande åsikter till dom som tycker annorlunda? Varför kan man inte bara fokusera på sitt eget liv och sin egen tro, och inse att det alltid kommer att finnas dom som ser på saker annorlunda. Gör det dig till en bättre människa (överhuvudtaget men i det här fallet ur ett religiöst perspektiv) om du visar din avsky/förintar/hatar andra människor?


Helgen på arbetet

 
Bild 1: Mitt jobb. Och för er som inte vet så ligger detta alltså på taket ovanför butiker. Mitt i centrum men ändå avsides - perfekt!
Bild 2: Lycklig trots mitt eviga problem med deo-märken. (Jag vet att det ser ut som om jag har dubbla ögonbryn).
Bild 3: Satsar på en bondbränna i år! Här med min nya t-shirt, det står Detroit 68 på den vilket gör mig glad av två anledningar. Detroit får mig att tänka på "Put your hands up for Detroit" med Fredde Le Grant vilket i sin tur får mina tankar till min och systers första (eller andra?) utlandsresa ensamma. Vilka minnen!
Sist men inte minst så gillar jag numret 68 för det helt enkelt var en väldigt bra årgång bland män ;)
 
 
 
Jag ber om ursäkt men jag måste prata om jobb det första jag gör. Men då jag varit på min arbetsplats under 31 timmar de senaste tre dygnen så finns det inte mycket utrymme för annat. Helgen har verkligen rusat iväg! I lördags var jag ju på dans vilket är en jättetrevlig tillställning. Mycket bra låtar, en och en annan svängom på dansgolvet (även för min del) och dessutom fick jag turen att träffa min bästis som också var där med sin gruppbostad.
 
Igår stekte solen hela dagen så jag kunde få arbeta mycket utomhus, vilket mina armar kände av på kvällskvisten. Det hade min nuna också gjort om jag inte är klok nog och har en foundation med en SPF på 20.
 
Idag är jag dock ledig och som vanligt innefattar sådana dagar nytta och nöje. Nu tänkte jag bara fokusera på det sistnämnda, med kändisskvaller, dator, läsk och viloläge.

Love wins!

 
 
Bättre sent än aldrig! Senast var det ju Irland som blev världens första land att genom en folkomröstning säga ja till samkönade äktenskap. Och nu är det USA:s tur att visa att kärleken går före fördomar, okunskap och medeltida åsikter. Jag kunde inte bli gladare!
 
Imorgon jobbar jag 7-19 så det blir inte mer än en stund till av fredagsmys innan jag går i säng. Måste för en gångs skull sminka mig lite extra imorgon för vi ska på dans, det ser jag fram emot!

Meningen med livet är du


Nya kläder

 
 
Tre av elva plagg.
 
 
Igår kom mitt paket från Bonprix. Det var värt två veckors väntan! Tack och lov passade allt utom tre plagg. Jag, som tidigare var orolig över att ha beställt för stora storlekar, fick ganska snart inse att det snarare var dom "små" (36/38) som inte passade. Klänningen var värst, jag såg ut som en gravid tjej som förlorat sin rumpa i en avkapningsolycka i Fagersta 1997. Men jag väntar med spänning på att den andra klänningen (den leopardfärgade) ska komma in i lagret! Fördelen med borgerliga bröllop, man får visa benen. Jag har ju en stork-formad kropp, så varför dölja det lilla man har?
 
Idag har jag min lediga dag (okej, i måndags med men då fick jag ju gå upp mitt i natten för att göra tråkiga måsten), och den har gått till både nytta och nöje. Jag jobbar ju hela denna helg med så nu tänkte jag bara vila. Kanske titta på ett avsnitt av Jane the virgin, den är helt klart sevärd! Jag har inte så mycket mer att säga. Fler plagg kommer säkert upp när jag orkar sminka mig. Ni vet ju redan vad jag beställt, men ändå. Varför ödsla tillfällen att få posa?

Nyinköpt

Jag gav mannen denna igår. Jag älskar den eftersom den är så lättsam i smaken.

Fluffiga moln

 
 
Detta får bli kvällens sista flygbild, jag är så trött att jag mår illa. Imorgon börjar jag klockan 07:00 så nu säger jag godnatt! :)

Just nu

Hamnade för en gångs skull inte vid vingen.

Citat

 Gårdagens fika. 
 
 
- Vad vill du ha för dipp till dina strips?
- Den där starka. Vad heter den... Ebola?
 
 
Jag: Dom där nötterna smakar inte bra.
Dan: Du vet väl att du måste skala dom?
Jag: Nej.
 
 

Nu måste jag göra i ordning mig för jobbet. Idag blir det ett 7-19-pass och tröttheten gör sig påmind. Känns därför jättebra att ställa klockan på 03:00 i natt när jag har min lediga dag. Och sedan ha två 7-15-pass som väntar innan jag får min efterlängtade sovmorgon. Därefter blir det att jobba långhelg igen. Nejdå, jag är int' bitter :) Det är så himla skönt att klaga bara.

trevlig midsommar!

 Vår Jenny på jobbet är duktig på tårtor! 
 
 
Jag hoppas att er midsommar varit minnesvärd! Själv har min dag flygit iväg, har haft saker att göra hela tiden. Jag gillar sådana arbetsdagar. Nu är jag jättetrött men jag jobbar 09-21 imorgon så jag får lite sovmorgon. Till dess ska jag bara ta vara på tiden med mannen min. Det är ändå hans lediga vecka och jag jobbar som sagt 6 dagar av dom. Då gäller det att ta vara på varje minut. (Säger jag och mobilbloggar;)).

Mobilbilder - för två veckor sedan


Malin visade Öregrund på väg hem till Johanna.
 

Mina bästisar och deras män.

Älskade unge (som gick sin allra sista dag på dagis idag!).
 

Frugan min.
 
 
 
 
För två veckor sedan fick jag skynda mig till bussen då jag helt glömt bort att Systembolaget hade stängt på lördagen. Vilket var väldigt tur eftersom jag mötte Malin och Tor på bussen. Så vi handlade lite inför morgondagens fest innan jag gick hem till hennes farmor, drack öl och åt sallad. Efter det visade vi Lund-grabben Öregrunds finaste delar innan vi hamnade hemma hos Johannas föräldrar. Där drack vi vin och pratade innan vi fångade solnedgången. Kvällen avslutades på pizzerian innan min man hämtade mig/oss.

Jag hade tagit mer bilder om det inte var så att min mobil var nästintill urladdad tills Johannas pappa lånade en laddare till mig. Och att vi träffades spontant, vilket alltid blir det perfekta tillfällena förutom att jag aldrig har med mig kameran då. Men detta är nog bättre än inget!
 
Jag träffar nästan aldrig mina tjejer längre men när vi väl ses så blir det alltid perfekta ögonblick, med uppdateringar, vackra nostalgistunder och skratt över mindre vackra minnen :). Mina Öregrunds-tjejer är ett starkt bevis på att man inte behöver ses ofta för att vänskapen ska hålla.

Häftigt

Titta på den röda pricken i ungefär 30 sekunder sekunder, vänd sedan bort blicken och blinka ett flertal gånger.
 
 
Idag har jag min lediga dag vilket självklart känns jättebra. Får se vad jag ska göra, kanske det blir en hyrfilm och en massa chips. I helgen blir det 31 timmar jobb, kommer sitta fint på kontot sen eftersom det är storhelg. Sedan blir det att gå upp på söndag natt då jag ska åka bort under dagen. Med andra ord kommer bloggen lysa med sin frånvaro om jag inte lägger upp lite mobilbilder som jag lovat.

Lånade bilder


Bild från Malin; jag med flera tar för sig av taco-bordet.
 
Bild från Johannas Instagram; fredagens solnedgång i Öregrund.
 
Bild från Johannas Instagram; fredagen och lördagen i Öregrund (och som ni ser så extraknäckte jag i Glassbaren. Under stängning, men ändå).
 
 
I brist på andra bilder så snodde jag några från mina två Öregrunds-tjejer (som visserligen flyttat från orten för många år sedan). Vilket påminner mig om att jag fortfarande inte har lagt upp mina mobilbilder från fredagen, då vet jag vad som kommer upp i nästa inlägg!
 
Gårdagens jobb gick galant, våra nya vikarier är väldigt trevliga (och duktiga!) så sommaren känns lovande. Det blir att jobba eftermiddag idag, dag imorgon och eftermiddag på fredag. Med andra ord så blir min lediga dag väldigt lång. Och även om jag slutade 22:00 igår så hann jag med lite kvällsmys, jag hade köpt Dum och Dummare 2 innan jobbet som vi tittade på. Jag och Johanna är inne på att skaffa Jim Careys frilla i filmen.

Sista dagen innan schemat

Kate Moss bredvid en av mina favoritraser; Grand danois.
 
 
Imorgon börjar mitt sommarschema vilket betyder att tolv av de kommande fjorton dagar är uppbokade. Jag ser fram emot juli när vi får vår första ledighet tillsammans på fyra år. Något säger mig att jag kommer bli ganska utmattad, jag är ändå den enda som går på en 100%-rad (sedan kanske andra jobbar så mycket fast på flera ställen, det vet jag inget om). Men jag är glad ändå, så länge jag trivs och pengar rullar in så vill jag inte vara den som klagar.
Snart får vi besök så jag måste lägga ned datorn. Ha en fortsatt fin helg!

Klickat hem från Bonprix

 
 
Nu har jag skickat efter en beställning från Bonprix. Alla plagg jag funderade på igår fick vara kvar i "varukorgen", förutom en klänning som tyvärr blev slutsåld. Jag har den på bevakning så förhoppningsvis hamnar den i mina ägor snart. HÄR är den - visst är den fin?
Lite kläder till min man fick det givetvis också bli.
 
Det jag har kvar på min inköpslista är ångestladdat mycket smink från Make Up Store. Ett par byxor, lite nya underkläder, några nya skor och en mindre väska (sliter sönder min från USA) är också något jag planerar att införskaffa. Men jag ska självklart lägga det mesta på sparkontot.

Nu ska jag sova då ögonen känns tunga. Idag har jag, förutom fikat och nätshoppat, tagit hand om huset. Min man fick ta gården medan jag tog hand om ytorna inomhus. Jag gillar den uppdelningen.

Vänskapsfika i värmen

 
 
 
 
 
 
Idag gick jag på café med Bästis-Bella och barnen :) Det kändes helt otroligt att vi kunde sitta ute i solen och fika, det trodde jag aldrig! Visst, jag klagade på att det var för varmt (jag är aldrig nöjd) men jag tror min albinokropp behöver en dos D-vitamin. Barnen fick leka av sig och vi tanter fick ta igen förlorad tid, vi har inte setts sedan hennes födelsedag för en månad sedan. Tur att hennes barn fyller år på sommaren så att vi åtminstone har två bestämda dagar att ses på. Kom plötsligt på att Mickans son fyller år på samma dag som Isak, det är både väldigt roligt och ganska opraktiskt. Nåväl, det löser nog sig!

Är nu officiellt rik

Lite plagg jag funderar starkt på att köpa. Ett slutgiltigt kollage kommer självfallet framöver.
 
 
Idag älskar jag att betala skatt under året. Nu är jag väldigt rik om någon undrar. Jag har dock planer på att ändra på det som ni ser ovan. Men det tar på krafterna att nätshoppa, jag har bara gått igenom halva Bonprix nu och det finns ju några till nätbutiker att besöka. Hittills har jag i alla fall hittat en del toppar som varit min största bristvara.
 
Jag har hittat en hel del toppar med barnsliga tryck fast jag lovade mig själv att lämna ungdomen bakom mig. Men jag intalar mig själv att jag inte ska följa alla tråkiga normer. Dessutom, jag har 2,5 år kvar av att vara "20-någonting", så borde jag inte passa på att bära kaniner med college-jackor och solglasögon-bärande giraffer med en förkärlek till kaffe?

Lördag / Min present


Efter mycket om och men så blev det till slut tacos till middag. Vilket gjorde mig väldigt glad, även om "tacofredag" är ett känt påfund så äter jag det alltför sällan.
 
Fina syskon :)
 

Jag hade en till pladask-bild som jag bara var tvungen att lägga upp :)
 
Bästis läser kortet jag gav henne (se nedan).
 
Kanske inte det vackraste jag ritat men jag gillar att göra kort lite personliga.
 
 
Dålig kvalitet men jag gillar bilden ändå!
 
Lillebrorsan får en kram.
 
 
Jag glömde berätta vad jag gav Malin i examenspresent. Jag ville ge en bok i historia (mammas idé) men ämnet är ganska stort så jag körde fast. Tack och lov berättade Johanna om att Malin är intresserad av genus vilket underlättade saken lite. Jag hittade två böcker jag själv skulle vilja läsa, så jag antog att även hon skulle gilla dom.
 
Den ena var "Fallna kvinnor: när samhällets bottensats skulle lära sig veta hut" av Eva F Dahlgren. Om "kvinnor på Statens tvångsarbetsanstalt i Landskrona, där landets prostituerade kvinnor spärrades in på 1920- och 30-talen. Kvinnorna skulle gömmas undan och uppfostras. Men samtidigt drogs de fram i ljuset av myndigheter och rasbiologer för att klassificeras och steriliseras så att de inte förökade sig. Samhället skulle gå under om det blev för mycket "bottensats"."
 
Den andra boken heter "Therese Andreas Bruce: en sällsam historia från 1800-talet". Om en kvinna, född 1808, som lever sitt vuxna liv som man. Han föder en dotter i hemlighet och boken innehåller även brev från pappan till dottern.

Jag i lördags

 
Bild snodd från Malin :)

Malins examen

Bjuder på denna.
 
Joh myser med Robins hund.
 
Crille kom förbi för att gratulera Malin.
 
Zoe :)
 
 
 
Vår bästis.
 
Daniel :)
 
En kvartett av syskon :)
 

Puss!
 
 
Äger familjen en glassbar så är efterätten självklar :)
 
Johanna hade gjort ett jättefint kort.
 
Och där brakade stolen, haha!
 
Ett vackert guldhjärta fick Malin av Johanna och Daniel.
 
 
Emma och Markus gav en tavla med bilder på Malin och hennes nära och kära.
 
♥ ♥ ♥
 
Och där brakade även fönstret.
 
 
 
Lördagen var verkligen lyckad av väldigt många orsaker. Den självklara anledningen var förstås att få fira vår älskade Malin som inte bara tagit en, utan två, examen efter tre år på historieprogrammet. Sedan fick jag ju även träffa hennes familj som jag tycker väldigt mycket om. En annan anledning var vännerna som kom förbi, det kändes lite som en reunion då jag inte träffat vissa på år och dagar. Sist men inte minns så fick jag ju äntligen träffa hennes stora kärlek Tor, som jag för övrigt godkänner till 120% ;)
 
Det roliga var när jag efter flera timmar insåg att Malins systers pojkvän inte alls var en främling, han och jag har träffats tusen gånger då han är kusin med min barndomsvän. Fast det var över tio år sedan så det är nog inte så konstigt att jag inte visste vem det var.
 
 Stämningen var helt avslappnad och det känns som om alla skrattade jämt. Vi åt och drack gott och umgicks tills timmarna börjat bli natt. Eftersom dom bor granne med krogarna så gick vi senare till Hummel. Det var en väldigt kort sammanfattning av en lång, men jätterolig kväll.
 
Idag är min otroligt hemska baksmälla borta men nu är det dessvärre dåligt väder vilket får mig att känna mig bakfull. Så mer bilder och text får komma vid ett senare tillfälle.

Grattis Malin!

 
 
Igår firade vi Malin som tagit sin (dubbla) examen. Vi kunde inte bli mer stolt över henne! Jag har 150 bilder till men just nu skriker min slitna kropp efter sömn så jag lägger upp mer imorgon. Jag har även fler från dagen innan då vi av en slump möttes på bussen till Öregrund och smygstartade firandet då :)

Sushi med Mickan 💗

 
 
 
 
 
 
Idag lunchade jag med min bonussyster Mickan och hennes söta, lilla avkomma (kanske bör säga barn, men varför vara som alla andra?) :) Det nya sushi-haket här i orten är verkligen att rekommendera! De som jobbade där var jättetrevliga, maten var god och stället var mycket större än vad jag trodde. Dit ska jag definitivt igen! (Det ligger dessutom under mitt jobb så jag vet vad jag ska leva på i sommar).
 
Vilket regn vi möttes av när vi promenerade med maten hem. En kombination med orkanvindar och ett paraply (i singular då jag vägrade ta med ett eget) som sjöng på sista versen gjorde att jag bröt ihop av skratt. Regnet kom åt alla håll och paraplyet böjdes upp. Okej, jag kan inte beskriva det komiska i ord, ni skulle varit där.
 
Till efterrätt fick jag äntligen någon som ville testa Icas chokladfondant med mig. Mäktigt var det, men väldigt mumsigt! Ska ni testa det så ha gärna hallon och glass till, det gjorde allt komplett.
En underbar dag har det med andra ord varit! 💙

Visste ni...

 
...att den klassiska scenen ur Pretty Woman med diamanthalsbandet, där Julia Roberts skrattar, är ett resultat från en improvisation av Richard Gere? I manuset skulle han alltså inte stänga igen locket.
 
Lite kuriosa sådär på tisdagen. Nu ska jag göra klart det sista inför mataffären och jobbet. Jag jobbar bara idag och på torsdag, tänkte som sagt ta det rätt lugnt innan sommarschemat börjar. Veckan är annars väldigt rolig för min del. Imorgon ska jag kolla in det nya sushi-stället här i "byn" tillsammans med syster Mickan. På fredag blir det kanske en fika med en gammal vän.
 
Och på lördag så ska jag fira Malin som tar examen (idag?), jag längtar ihjäl mig! Att få fira detta med henne, hennes familj, vår Johanna och hennes pojkvän (som jag inte träffat innan) med flera, det känns helt fantastiskt! Jag beundrar verkligen henne som klarat av dessa år med tonvis av universitetslitteratur (i historia dessutom). En annan hade inte ens klarat av nollningen. Tur att vi alla är olika!

Call me Caitlyn

 
 
Caitlyn Jenner (före detta Bruce Jenner); älskar henne! Vilken inspiration och förebild ♥

Spegel, spegel...

Snapchat efter fransförlängningen.
 

Morsdag

Mamma gillar grodor :) (Och humlor, hon fick en bok om dom i morsdagpresent av pappa).
 
Fisk, räkor och musslor från fiskaren. Gudomligt gott!
 
Frödinge Cookies & Cream (också gott!) samt en mugg jag köpte till pappa när jag var i London.
 
Vi sysselsatte oss med att kolla blodtryck. Jag hade 118/86. Vilopulsen var som vanligt för hög (101).
 
Älskade mamma (Och ett oerhört snyggt inslaget paket, min man är bäst på sånt).
 
Körde som vanligt ett par partier Sequence.
 
 
Igår var det (om inget missat det) Morsdag. Och jag och Dan åkte förbi mina föräldrar på middag, fika och "lek". Av oss fick hon ett nummer-kubb (Mölkky) som verkar riktigt roligt. Hon blev så himla glad då hon önskat sig det men inte ville vara för girig till pappa eftersom hon redan bett om något annat (boken om humlor).
 
Nu måste jag skynda mig till syster då jag ska fylla på fransar :) Jag måste nämligen bli snygg tills helgen som kommer. Berättar mer om det senare!

RSS 2.0