Min 27-årsdag

Vi lämnade av syster och svåger på Arlanda. Idag besökte de bland annat ishotellet, coolt!
 
 
När jag kom hem överraskades jag med ett fint paket i brevlådan :)
 
 
Jag fick läppstiftet "Baby" från Make Up Store, vilken lycka!
 
 
Jag passade på att fira mig själv och Sara när jag blev ensam ikväll (mer till mig!).
 
 
 
”Utan läppstift känner jag mig bar, naken, rädd, exposed”. Ni kanske känner igen det citatet från Maria Montazami, och liksom henne har jag en förkärlek för läppstift som går i ton med huden. Min syster införskaffade sig "Baby"-läppstiftet för typ tio år sedan och sedan dess har jag velat haft den. Fast jag har ju i och för sig sett bilder på mig i ungdomens dagar med tretton lager av denna produkt. Antingen ägde jag en själv eller så var jag kleptoman. Hur det än var så har jag inte velat lägga pengar på en ny, fast jag trånat efter läppstiftet så länge. Jag blev väldigt förvånad att Johanna ens kom ihåg det - såna presenter är så himla roliga!
 
För varje födelsedag som går så känns det mindre och mindre speciellt. Man glömmer till och med stundvis bort att man fyller år, och vissa stunder till och med hur gammal man blir. Men det gör inte så mycket, jag ser det ändå som ursäkter till att fira. Fast just idag ville jag inte slå på stort, det räcker som sagt med i onsdags, på lördag och när vi reser.
 
Idag har jag gjort allt jag velat göra, umgåtts med min man, ätit bakverk, pratat med frugan och syrran, blivit uppvaktad och sovit. Jag älskar att drömma, häromnatten vet jag dock inte om det var så trevligt. Jag försökte dränka en kvinna. Jag pratar inte om några sekunders sekvens utan väldigt länge. Hon stretade emot och jag kämpade med att trycka ned hennes huvud. Det bor väl en mördare inom mig.
 
Nu ska jordnötterna fram, min födelsedag är över men det låtsas jag inte om!
 
 
PS.
Jag vill passa på att gratulera Sara som av förståeliga skäl också fyller år idag. Det finns ingen som någonsin kommer att kunna ta hennes plats i mitt hjärta. Och det finns ingen som någonsin kommer att stå närmare mig. Och det finns ingen som är så genuint snäll och omtänksam som henne.
 
Så hipp hipp hurra, för världens bästa vän och syster på hennes födelsedag!

Grattis till mig!

 
Vilken underbar fru jag har som uppvaktat mig på avstånd idag, genom mms, instagram (bilden), kärleksfulla ord och sist, men inte minst, en födelsedagspresent på posten :)
Jag visar vad jag fick i nästa inlägg.

Saras present

 
 
Sara är bäst på att uppvakta sina nära och kära vilket är helt fantastiskt. Dock kändes det som att det var hennes tur att uppmärksammas lite extra. Hon ska på en hemlig resa och vet inte mycket mer än valutan, klädseln och datumet för avfärd och hemkomst. Min present var hotellvistelsen, jag är jättenöjd med mitt val då jag ärligt talat inte hittade ett finare boende (enligt mig själv). Hon fick ett par små bilder på kortet som visade hotellet, därför vågar jag lägga upp en bild även här. Det finns ju hur mycket som helst men jag vill inte visa alltför, dels för att det ska bli lite av en överraskning - dels för att jag inte vill visa för mycket omgivning.
 
Destinationen, och vem eller vilka som ska följa med, ska hållas hemligt tills hon kommer till flygplatsen. Det är så himla jobbigt att inte försäga sig! Tack och lov är halva hemligheten ute nu, men det kommer att vara en pärs att hålla igen munnen i 1,5 månad till.
 
PS. Jag har tagit bort möjligheten att kommentera detta inlägg. Jag tror ingen vet vart detta hotell ligger, och ännu mindre att någon vill förstöra överraskningen och skriva det, men det vore verkligen jättetråkigt.

27-årsfirande

Jag fick helt underbara tulpaner av Sara och Johan, färgen gillade jag väldigt mycket (även om jag aldrig får till nyanser med mina värdelösa blixtinställningar).
 
 
Mamma gjorde efterrätten. Min julklapp från Adam användes (Lemon curd) tillsammans med marängbotten och grädde. Gott!
 
 
Jag fick den bästa presenten man kan få; en heldag med Sara! Spännande att se vad hon planerat :) Jag längtar efter att ha en systerdag, bara hon och jag. Oersättligt!
 
 
Av mamma och pappa fick jag också tulpaner, och även en vas då hon hörde rykten om att jag inte ägde något mer än en vattenkaraff. Väldigt vackra! Vad mycket snittblommor gör i ett hem ❀.
 
 
Jag fick även respengar av dom, jag återkommer vad det handlar om i nästa inlägg.
 
 
 
 
Dagen har verkligen rullat på idag. Jag kom hem från jobbet vid lunchtid, tog bilen och handlade det sista på inköpslistan (utan panik!) innan jag duschade, städade badrummen och åt lunch. Tidsoptimist var jag också då jag trodde att 1 timme och 40 minuter skulle räcka för att förbereda maten, jo tjena. När mamma kom vid utsatt tid så skulle jag precis börja skala potatisen. Men med assistans med runda kolhydrater och kaninmat så gick det bra. Jag bjöd, förutom på gnagarlunch och potäter, på köttfärsbiffar. Dom blev så goda sist att det kändes som ett säkert kort, denna gång stoppade jag dock i fetaost.
 
Kvällen blev inte alltför sen då min man skulle jobba natt och min syster och svåger ska åka iväg imorgon. Jag hade gärna umgåtts hela natten men man ska väl sluta när allt är på topp? Jag är mer än nöjd med firandet och kommer somna utmattad men oerhört nöjd i natt. Imorgon måste jag komma ihåg att beställa/köpa en smörgåstårta inför helgens firande. Än är det inte över!

Fniss


Bild snodd från Linda:)
 
 
Läskigt med veterinärer.
 
 
(Tidsinställt inlägg)

Minnen (2)

Jag ritade och skrev jämt på skolmatsedlarna samt bedömde hur dagen varit i olika betyg. Att jag fyllde 15 när jag skrev detta blev jag lite förvånad över... Och allt jag skrivit, typ "förbjudet att Bella skolkade" och "Jag behöver bh:ar!". Va?
 
 
På tal om min scenskräck. Jag var en gång i tiden med i en teaterskola. Sjukt roligt och jag kan säga, med risk för att låta alltför självsäker, att min grupp gjorde den bästa slutteatern. Men som sagt, idag skulle jag inte kunna stå på en scen utan att få en panikattack.
 
 
Malin och jag spelade Mario och "jumde oss bakom bilen" efteråt. Kan inte fatta att vi hängt ihop så länge.
 
 
Det bästa med att hälsa på pappas jobb på landstinget var att låna hans dator och leka i Paint. Kanske därför jag fortfarande använder det, typ jämt?
 
 
Jag i Dominikanska Republiken, november 1999 (jag var alltså elva år).
 
 
När vi sov i spökhuset/prästgården i Borgvattnet sommaren 2000.
 
 
 
Roligare bilder än så här blir det inte idag. Nu ska jag ta en efterlängtad äggmacka och tvinga mig till sängs. Imorgon ringer klockan sju för lite jobb och sedan blir det full fart hemma eftersom halva familjen kommer för att fira oss i förskott. På torsdag, vår riktiga födelsedag, ska ju Sara iväg men jag är glad att jag och Dan kör dom till Arlanda så får jag träffa henne en stund i alla fall :)

Minnen (1)

Jag, människan med världens värsta scenskräck, åkte 2001 på audition i Falun. Jag (läs: dom) valde att låta mig väntas med en filmroll och självklara Oscar-nomineringar.
 
 
Vi slog rekordet i längsta vandringen. Detta var verkligen en sjukt rolig period - speciellt konfirmationsresan!
 
 
Jag i årskurs två. Vad var det med alla fotografer som tvingade alla barn att säga något vid fototillfället? Man ser knappast bättre ut med munnen halvt öppen.
 
 
Jag tjatar jämt om USA men resan till Dominikanska Republiken var helt fantastisk den med.
 
 
Så här såg typ mitt liv ut i sjuan. Vanlig skola minus lunch, hemkunskap och idrott. Vissa dagar sjukhusskola, hembesök, äta på enheten och så småningom bland folk, åka sjukhusbuss... Osv.
Gud vad åren går. På torsdag (min födelsedag) är det exakt tretton år sedan jag togs till läkaren och fick diagnosen. Det kommer aldrig att ske igen, även om det ibland skulle behövas he he ;)
 
 
Och på samma ämne; jag hittade mitt måltidsschema. Jag kan fortfarande känna smaken av näringsdryckerna Ensini och Fortifresh, rätt goda faktiskt även om jag kanske inte uppskattade dom så mycket på den tiden.
 
 
Jag och pappa åkte till det närmaste man kunde komma ett ABBA-museum på den tiden. Understa bilden är från Skåne och är ett av mina drömhus. Vi pratade med tjejen som ägde det, jag var kraftigt avundsjuk.
 
 
 
Mamma kom förbi med en pärm med allt från himmel och jord. Även ett par fotoalbum som var riktigt roliga att gå igenom. Jag har några bilder till som jag ska lägga upp men nu lockar sängen. Imorgon ska jag jobba eftermiddag igen, men jag ska försöka komma upp i tid så jag kan förbereda onsdagen. Jag tog en kort förmiddagstur den dagen och skulle vilja beta av några saker, så jag slipper stressen när den stunden kommer.

Dags för en lista igen!

 

10 saker jag tycker om

- Att sova/drömma.

- Att ha bra samvete

- Icas ananas-lightsaft som jag äntligen hittade i Alunda. (Tillsammans med kolsyrat vatten, givetvis).

- Att dippa jordnötter.

- Skådisar i genren komedi med roliga miner (typ Anna Faris & Kristen Johnston)

- Att duscha jättevarmt

- När någon ger igen till den som förtjänar det. T.ex. den här hästen mot flickan eller min favorit; Casey som ger igen mot mobbaren. Jag känner mig som en empatisk sadist.

- Löning. (Och här försvann min fantasi som ni märker).

 

9 saker jag vill göra innan jag dör

- Åka på en roadtrip med vänner.

- Göra en film.

- Arbeta med något jag är bra på/tycker om.

- Få en bok publicerad

- Skaffa barn (plural).

- Få ett inre lugn.

- Skriva krönikor.

- Gifta mig.

- Besöka Kalifornien.

 

8 saker jag tycker mindre bra om
(Nu hoppar jag över krig, svält, pedofili osv.)

- Smörklumpar.

- Att känna mig ful/fet.

- Alla som tror att de kan bli författare (jag vet vad ni tänker nu, haha).

- Människor som jobbar med service men är totalt missanpassade socialt.

- Videoklipp på TV, när folk göra illa sig etc.

- De som tror att de är bättre än andra (när det oftast är tvärtom).

- Människor som berättar om hela sitt liv första gången man träffas.

- Dåligt tatuerade/ifyllda ögonbryn.

 

7 saker jag vill ha

- Mindre negativa tankar.

- Mycket pengar.

- En systemkamera.

- En egen bil.

- Mer muskler.

- Bättre karaktär.

- Ordning och reda i huset.

 

6 saker om mig själv
(Jag försöker komma på saker jag kanske aldrig har skrivit förut vilket är rätt svårt)

- När jag läser en tidning (typ Aftonbladet) så måste jag läsa varje artikel fast jag inte är intresserad av texten.

- Jag älskar att blogga men brukar alltför ofta överanalysera det jag skrivit och tänka "kan jag verkligen skriva så?". Nu pratar jag alltså ofta, länge och under alltför sena kvällar.

- Jag kan köpa vissa märkeskläder men förstår mig inte på dom som bara vill ha sådant. Opersonlig stil kallar jag det.

- Jag låtsades som "liten" vara vindögd för att få uppmärksamhet av en kille. Det fick jag. Dock på inget positivt sätt.

- Jag har haft turen att alltid känt mig omtyckt av både vänner och killar. Dock har jag haft en del samtal med "kompisgruppen" eftersom några rötägg alltid skulle kommentera hur jag såg ut osv. Idag är de flest av dom feta, och jag mår sååå bra ;) (Jag vet att det är minst lika ytligt att skriva så, speciellt då jag själv varit rund, men vem mår inte bra av att folk man hatat går upp i vikt?)

- När jag dricker vatten så väljer jag alltid antalet klunkar jag ska ta och tänker varje gång samma sak, t.ex. "tre - treenighet", "fyra - jag är en partymyra", "sex - djävul," "åtta - evighet"...

 

5 saker jag ska göra i sommar

- Jobba/Spara pengar.

- Sköta en trädgård för första gången.

- Ha grillfest.

- Lära mig handskas med äckeldjur.

- Ta ledigt några sommardagar för första gången på flera år.

 

4 ord jag alltid använder

- Faktiskt.

- Gud (försöker få bort det, vill inte missbruka hans namn).

- (Jag) "Vänne" (jag säger det ofrivilligt när jag ska säga "jag vet inte").

Heellooo (efter en snigel jag såg på en filmtrailer) 

 

3 människor som står mig nära

 (Jag håller mig till familjen nu, vännerna räknas såklart in men vill inte bara välja 3).

- Sara

- Dan

- Mamma & Pappa

 

2 saker jag ångrar

- Att jag inte besökte min morbror på sjukhuset innan han dog.

- Allt jag tackat nej till av fel anledningar (inte vågat, för andras skull osv.)

 

1 person jag älskar

- Mig själv (faktiskt). 

 

 

PS.

Ni som själv vill lägga upp en lista på exempelvis bloggen vet väl att jag har en egen kategori som heter Lista? Där finns oroande många som bara är att kopiera och fylla i om ni inte hittar någon annan roligare.


Kan inte sluta lyssna

 
 
Många av er har säkert hört denna då jag alltid ligger efter i musiken, just den här låten är nästan nio år gammal. Det var min yngsta storebror som "valde" den när vi hade lite önskelåtar på väg mot Falun. Rätt alldaglig tyckte jag då. Sedan när min syster spelade den i bilen sa jag "men gud vilken bra låt, vilka är det här?".
 
Man behöver verkligen lyssna två gånger på en låt för att ge den en chans att bli en favorit. Men väldigt få undantag, Pinks Just give me a reason gillade jag från första sekunden. Jag spelar fortfarande sönder den och sjunger för full hals. Idag sa Dan "jag var tvungen att gå ut ur badrummet, det lät som du gjort illa dig". Haha!
(Kan tillägga att han skämtade men allvaret var kanske inte så långt ifrån).
 
Och förresten, för er som inte hört Wolf like me så kan jag lova er att detta inte är en klassisk Sofia-låt (läs: ballader/duetter/kvinnliga artister/höga toner om kärlek) utan lite mer rock. Jag är en av de tre personerna i Sverige som inte har Spotify (det finns inga ursäkter), så när jag lägger upp låtar här från Youtube så finns de säkert bättre versioner på era "gröna listor".
 
 
(Detta är ett tidsinställt inlägg då jag vill uppdatera även när jag jobbar - bra va? ㋛) 

Tzatziki

 
 
Min man önskade sig köttfärsbiffar med tzatziki i helgen och självklart skulle han få det. Dock känns det som om det är det enda jag gjort idag. Efter "husvisningen" var mina föräldrar här på fika och när dom åkte vid 13:00 så satte jag igång. Efter typ arton timmar var jag klar, hur orkar folk med middagar som inte stavas Gorbys pirog? Jag kan glädja mig själv med att allt är en vanesak, till slut går allt av bara farten utan att jag måste gå igenom receptet en gång för mycket.

Det börjar ta sig

Pappa beundrar balkongen. (Vi alla fick gå med jättesnygga bygghjälmar).
 
Det var otroligt vackert nu, så jag kan tänka mig hur utsikten är på sommaren med alla båtar i vattnet.
 
Utsikt (och en del av "bygg-guiden").
 
 
 
Idag var det balkongvisning av de två bostadsrätts-husen som håller på att byggas vid hamnen. Mina föräldrar ska som sagt flytta in dit i höst (andra huset blir dock klart i juni). Så nu var vi visserligen i fel hus och ett par våningar för "lågt", men det var intressant att få se hur rummen börjar ta form - och framförallt vilken utsikt man har att vänta sig. Framöver ska en visningslägenhet ta form, det ska bli minst lika roligt att se. Planlösningarna är suveräna vad jag sett på ritningarna.

Fredag och lördag

Dan hittade en jättestor tavla som vi ska köpa. Den ska jag visa vid ett annat tillfälle, däremot kan jag säga att den är lik motivet på bilden (som givetvis hade passat mig som handen i handsken).
 
 
Jag kan inte äta mackor utan gurkskivor (tack för det beroendet Johanna!), nu har jag även börjat med tomat - gud vad gott det är tillsammans med de flesta pålägg!
 
 
Det där med att göra bloggen snygg med bättre bilder och roligare design har lagts på hyllan som ni märker. Men jag tror som sagt läsare hellre vill ha ett par halvtaskiga mobilbilder än inget alls. På tal om hyllor så var vi i lördags till möbelaffären som vi köpte de senaste möblerna från. Det finns lite för mycket att välja på så vi kom istället hem med kataloger så att vi kan kika i lugn och ro.
 
Direkt när jag kom till jobbet i fredags så kände jag att jag inte hade ringen på mig. Jag mindes att jag för ovanlighetens skull tagit av mig den innan duschen, däremot minns jag inte om jag satte på mig den. Jag hade ju lagt den och näs-smycket bredvid varandra på handfatet för att jag skulle komma ihåg dom, och det sistnämnda hade jag ju på mig. Jag kunde inte koncentrera mig för en sekund, vilket känns som en rätt dålig egenskap när man ska jobba. Tänk om den farit ur när jag tagit av mig vantarna i affären? Jag hade bokstavligen hjärtklappning.
 
Jag har ju som ni vet världens bästa arbetskompisar, så en av dom skjutsade hem mig - och visst låg den kvar på handfatet. Det var sista gången jag tog av mig den kan jag lova! 

Födelsedagsplaner

 
 
Idag är det fredag och jag ska jobba igen. Det var en gullig vikarie som ringde mig igår och frågade om jag ville ta hennes pass. Även om jag hade sett fram emot att göra ingenting idag så är det rätt skönt att få in dagar, dessutom jobbar jag bara mellan 14:45-20:45 - hur lyxigt är inte det? Nästa vecka jobbar jag bara måndag och tisdag. För sedan firar jag hela veckan!
 
Inte riktigt, men jag ska fira min födelsedag minst tre dagar. På onsdag ska jag ha familjen här eftersom min syster ska, som många gånger innan, fly fältet på vår födelsedag. Jag vet inte hur jag ska fira på torsdagen men antagligen gör jag inte så stor sak av det. På lördag ska jag bjuda in de allra närmaste för lite vin och spel. Jag menar, jag fyller ju ändå 27 - jämnare än så blir det inte! ;)
 
Nu måste jag ringa frugan innan jag hoppar in i duschen. Vi har inte pratat på två dagar tror jag, det börjar klia i kroppen!

Bella på fika


Bästis-Bella i zebramönstrat - kan det bli bättre?
 
 

Mina vanliga ursäkter; ursäkta röran på bordet (som vi som sagt ska slänga), vi brukar ha det lite mer rensat än så.
 
 
Igår kväll kom Bella förbi på en fika. Det blev verkligen en jättetrevlig kväll! Våra munnar gick i ett om allt mellan himmel och jord, nutid och dåtid (vi har ju ändå umgåtts i 17 år). Vi fikade, pimplade kaffe och helt plötsligt blev klockan halv elva och Dan kom hem. Då fick jag en konkurrent med att prata med Bella men det var väl rätt roligt ändå ;)  Efter midnatt tror jag klockan blev innan hon tyvärr åkte hem. Som tur är dröjer det mycket mer än en vecka innan vi ses igen.

Fynd

 
 
Idag fyndade jag en lampa (det heter väl fortfarande det när ljuskällan är värmeljus?), den var enkel men söt. Den ser jag fruktansvärt trist ut när jag ställt den på en plats med liknande färger, jag får lägga upp en bättre bild i helgen. (Och nu raderar samtliga läsare allt de har i sina kalendrar för att inte riskera att missa detta inlägg).
 
Det var roligt att syster hämtade upp mig från jobbet idag. Vi åkte till några butiker och helt enkelt umgicks. Jag har verkligen blivit beroende av den tjejen. Mitt första beroende som är något positivt vill jag tillägga ;)
Men nu ska jag ta och äta en varm macka då jag inte hunnit med middagen. Snart kommer Bella hit och jag tror hon inte skulle uppskatta mitt låga blodsocker :) Det känns så roligt att få gäster, jag kan fortfarande inte fatta det.

Ramverkstad

 
 
Igår hade jag en heldag med mamma, vi besökte bland annat en ramverkstad. Jag valde ramen med blå detaljer på bilden, den ger nog att mer rättvisa på en bättre bild. Det är så gulligt att vi fått en varsin tavla :)
 
Idag har jag troligtvis fullt upp med att först jobba för att sedan försöka hinna träffa Sara innan jag ska träffa Bella (och Malin?). Men jag bloggar så snart jag kan, jag gillar inte när inläggen lyser med sin frånvaro.

Mademoiselle R

 
 
Av en slump gick jag in på kläder från Mademoiselle R på Laredoute och vad jag älskar kläderna! Visst, jag gillar verkligen mindre feminina kläder, fast jag är även väldigt svag för det just dessa plagg har; rosetter, kragar, mönster och hintar av det ljuva 60-talet.
 
Denna morgon var jag som sagt väldigt, väldigt trött. I vanliga fall när jag jobbar förmiddag så har jag ett överskott av sömn och brukar inte bli sömnig förrän jag kommer hem. Men när jag kom till jobbet idag så kände jag mig nästan full, på grund av att jag hade en sådan längtan till sängen. En sekund visste jag inte ens om jag skulle jobba natt eller dag. Men jag överlevde och hade precis som varje gång en jättebra arbetsdag. Jag är verkligen bortskämd med att jobba med så underbara människor!
(Jag vet att jag tjatar om det men det finns verkligen ingen jag inte går ihop med av de jag jobbar med).

Jag lovade mig själv att hålla mig vaken tills min man kom hem men jag klarar inte detta längre. Jag ser näbbmusar som spelar tuba när jag blundar. Det är ett tecken på att jag måste stänga mina skrynkliga ögonlock nu. Jag behöver inte gå upp tidigt förrän i övermorgon, hallelujah för det!

Morgonstund har leverpastej i mun

 
Det är underbart att vakna upp efter två timmars sömn. Lite amfetamin på det här så blir det nog bra. Nejdå, jag håller mig till en bajsfärgad dryck som ni kan ha hört talas om. Fungerar dock inte på mig men jag ger inte upp försöken. Nog om det, nu börjar jag röra mig mot badrummet och den där otäcka spegelbilden som jag ser titta mot mig.

Laredoute.se


Chess In Concert bokad!

 
Nu har jag och Dan bokat biljetter till Chess in Concert, det är roligt att ha något att se fram emot! Mina föräldrar tänkte först följa men vi beslöt oss för att gå på ABBA-museet tillsammans istället. (Det är helt sanslöst att jag fortfarande inte besökt det). Efter mycket om och men så valde vi att sitta på främre parkett. Ska man ändå ruinera sig så kan man lika gärna slå till och bli riktigt barskrapad. Nejdå, men globen är ju så ofantligt stort så det är roligt att kunna se alla på scenen tydligt utan att behöva titta på storbildsskärmarna.
 
Nu ska jag snart säga hejdå till min man som ska åka till jobbet. Själv jobbar jag inte förrän imorgon, jag minns inte när jag jobbade förmiddag senast vilket känns lite ovant. Samtidigt är det riktigt skönt att ha en anledning till att gå upp i ottan, och dessutom brukar dom passen rusa iväg.
 
De senaste månaderna har jag inte jobbat så mycket som jag brukar, det har varit mycket med körkortet, flytten, julen och så vidare. I sommar ska jag förhoppningsvis jobba på som vanligt. Att åka utomlands nästa vinter är ett måste, så det gäller att passa på när man erbjuds en rad att gå på. Men idag är jag som sagt ledig och vet bara att jag ska ringa frugan, sanera mig själv och huset och titta på Blå Ögon som gick igår.

Lördagskväll i gott sällskap

 
 
 
 
 
Igår var som sagt jag och Sara hos Mickan då Sebastian blev 6 månader. Alla anledningar till att kunna fika och/eller fira är ju fantastiska! Och vilket fikabröd vi bjöds på, farligt gott! Har nog aldrig ätit så goda mockarutor i hela mitt liv. Nu längtar jag tills vår kommande filmkväll som vi sett så mycket fram emot. Nu minns jag inte vad skräckfilmen heter men den ska handla om anden i glaset om jag inte missuppfattat allt. Sånt är ju riktigt obehagligt, jag har själv oförklarliga historier från när jag testat det.
 
Sara och Johan kom förbi mig och Dan en stund efter att vi kommit hem. Vi bjöd på köttfärssås och spagetti, det har alltid varit en av mina favoriträtter. Jag hade egentligen tänkt tagit fram sällskapspel men som vanligt blev samtalsämnena lite för många för att det skulle hinnas med. Något som inte heller blev av blev förflyttning av garderober, så nu får vi ses om vi helt enkelt byter sovrum.
Det var som vanligt en väldigt trevlig kväll igår, även om jag i förmiddags påmindes om hur mycket öl och vin vi drack. Jag drack knappt något vatten och vaknade av en jobbig huvudvärk. Nu mår jag dock bättre men jag tror att det får bli kafferep nästa gång vi ses.

Luthagen - ett minne blott

 
 
 
Det är med blandade känslor som jag kan säga att lägenheten i Uppsala ska säljas. Mina föräldrar köpte den som en investering för sju (?) år sedan, min bror bodde där till en början och även jag en kort period efter det. Den senaste tiden har ju min syster varit bosatt där men ingen är lyckligare än jag att hon numera är Östhammarsbo och sambo till Johan. Att lägenheten säljs känns inte lika roligt, det är många mysiga minnen jag har därifrån. Men det känns som det är dags att skapa ett nytt kapitel nu.
 
Lägenheten är perfekt som studentbostad eller för övernattningar, och den ligger dessutom på gångavstånd till det centrum, stationen, universitet, osv. Är någon ute efter en bostadsrätt i Uppsala/Främre Luthagen så kan ni gå in HÄR.

Trevlig helg!

 
 
Nu ska jag städa lite innan jag och Sara drar till vår trilling. Hennes son blir exakt 6 månader idag och det måste man ju självklart uppmärksamma! Så medan vi fikar så får våra karlar lyfta och bära. Man blev ju inte född till tjej utan att utnyttja sina förmåner.

Happy Friday


Snygg frilla. Not.
 
 
När jag ser på denna bild så inser jag att det är hög tid för en fransförlängning igen. Visst, det är jätteskönt att kunna gnugga ögonen utan att vara rädd att man tappar någon frans. Men annars ser jag inget positivt med att vara utan. Nästa gång ska jag sätta dit tre fransar på varje frans, om ni förstår vad jag menar. Spännande!
 
Om någon lägger märke till att jag är lite röd på bröstkorgen så vet jag faktiskt inte vad det är. Nu syns det knappt i jämförelse med vad det gjort innan. Det är tredje gången jag vaknar på natten av en fruktansvärd klåda just där, så jag river och kliar tills jag ser ut som Skabb-Sofia.
 
Hur ser min dag ut kan man undra? Imorgon ska Sara och Johan komma hit för att hjälpa oss att flytta på garderoberna i TV-rummet. Så äntligen kan vi packa upp alla kläder! Och få upp bokhyllan, bara där blir vi av med massa lådor som är öronmärkta för just den IKEA-möbeln. Därför ska denna dag gå till att förbereda det; inhandla mat och vin som vi lovat att bjuda på som tack, städa undan utrymmena där garderoberna ska stå, och så vidare. Men nu ska jag gå till Ica för att handla några rödspättor, det är nog min favoritfisk.
 
Annars har jag inte gjort någon nytta förutom att ringa och ändra min adress dit mina lönepapper kommer. Det senaste halvåret har dom av någon outgrundlig anledning hamnat hos min syster. Dom har säkert sett att vi har nästan samma personnummer och namn, och blandat ihop allt. Jag talade först in mitt ärende på hennes telefonsvarare, att mina lönepapper hamnat fel så att jag gärna vill säga min riktiga adress. När hon ringer upp säger hon; "Hej det här är (...), du hade ringt mig och vart lite ledsen?". Haha!

Ny matta + Beslutsångest 
Dan fick en matta häromdagen när han hälsade på en kompis. Jag var helt säker på att han köpt den när jag kom hem och såg skapelsen på golvet. För vi hade pratat om att köpa en "hårig" matta. Vilken tur vi hade! Den får troligtvis ligga i tv-rummet, ett par gråa prydnadskuddar ska jag försöka hitta så allt matchar.
 
Vilken beslutsångest jag har angående en konsert i april. Sara skickade nämligen en länk om att biljetter finns till Chess in concert i globen. Ni som känner mig vet att jag är helt galen i allt som Björn Ulvaeus och Benny Andersson gjort, inklusive detta. Jag började skriva vilka låtar jag tyckte om bäst här men insåg ganska snabbt att jag lika gärna kunde nämna allihopa. Jag minns än idag hur jag poppade Chess från mina föräldrars LP-spelare som liten. Undrar vart den skivan är förresten? På tal om att få upp några plattor på väggen.
 
Summan av kardemumman, typ bokstavligen, är att biljetterna kostar mellan 450 och 750 kronor. Och även om jag har dom pengarna så vet jag inte hur smart det vore att bränna så mycket, det är mycket annat som jag behöver dom till. Fast å andra sidan, hur ofta får jag en sådan chans? Men samtidigt, vem skulle jag gå med? Äsch, det räcker med att jag har dessa tankar virvlande i mitt huvud, ni ska inte behöva höra dom.
Jag återkommer vad mitt beslut blev. (Ni bah; ååh, vad spännande. Inte.)
 
Nu ska jag duscha och smörja in mig med tre kilo hudkräm. Om ni inte redan märkt det från bilder jag lagt upp så är jag torr som fnöske. Torra händer är jag uppväxt med och det blir inte bättre av att jag har en bra handhygien. Jag ska aldrig mer tvätta eller sprita händerna ;) Nu känns det dessutom som om ansiktet och läpparna kommer att ramla bort, ursäkta beskrivningen.
 
Och på tal om årstider och nunor, rättare sagt om sommar och prickekorv. Jag är albino 362 dagar om året, men de övriga dagarna är jag inte duktig på att skydda mig. Det har resulterat att min annars prickfria kropp fått några objudna gäster. De är inte större än fräknar, om så i storlek medium. Men jag tycker sådant är så otroligt störande och pinsamt, jag kan knappt skriva om det. Det beror nog på att jag som sagt annars varit befriad från annat än hudfärg på mig själv, dels på att jag stör mig på bagateller när det gäller mitt utseende. Jag ska aldrig mer sola utan någon solskyddsfaktor, speciellt i ansiktet.
 
Men visst har jag berättat varför jag har några små, runda ärr på min arm? Ett par personer har frågat om jag försökt att vara "cool" och bränt mig med en cigarett. Sanningen är att jag hade pyttesmå födelsemärken där, vi pratar alltså om en storlek inte större än en knappnål. Men jag skämdes så mycket att jag tog en tändsticka, blåste ut lågan så att den så den enbart blev varm och sedan brände bort dom. Helt genialiskt tyckte jag, då det varken gjorde särskilt ont och dessutom tog bort dom helt. Att jag skulle få ärr av det tänkte jag däremot inte på. Och jag tänker inte heller på ärren jag har, men när jag väl gör det funderar jag på hur jag kunde vara så otroligt dum.

Pappa

 
 
Vilken trevlig morgon jag fick när jag på första sidan i Östra Uppland (lär stå i UNT med ser det ut som) hittar min kära far, och två av fotografierna vi annars har i matsalen. Jag ser fram emot att besöka SKB:s lokaler igen för att titta på hans bilder, liksom de andras i fotoklubben.

Jag ser även fram emot nästa onsdag då jag och mamma ska hitta en passande ram till min tavla hon blivit klar med. Det är Kakmonstret som hon målat till mig, den lär definitivt få en hedersplats på väggen!

Ett av tre


Det fick bli två små bilder för jag skäms lite över min uppläggning.
 
 
En av mina nyårslöften var ju att laga mer hemlagat. Och jag gjorde även middagar till mig och Dan denna förmiddag. Det är väl inga gourmetmiddagar direkt, men allt är bättre än frysrätter! De andra löftena om att sluta röka och träna mer har jag förträngt. Men ännu är det inte försent!
 
Snart ska jag promenera (helt underbart att jag kan göra det nu utan att halva dagen går) till jobbet. Jag sminkade nyss ögonen så jag inte ser ut som en zombie, och insåg att min eyeliner snart sjungit på sista versen. Jag köpte den (och mitt rouge) på Dollar Tree i USA. Hur kan jag vara så dum att jag bara köper en av varje produkt när dom bara kostar en dollar styck? Liksom ögondroppar, smärtstillande och allt annat som kostar betydligt mer i Sverige. Det är lätt att vara efterklok. Speciellt när man är borta länge och tänker "äsch, det är långt kvar tills vi åker hem - jag hinner".

Mot jobbet

 
Det var verkligen inte igår som jag jobbade. Men jag kommer nog in i allt igen efter några minuter. Jag har hunnit gjort middagen nu på förmiddagen så det är skönt. Jag står mig inte på frysrätter utan blir hungrig nästan på en gång. Imorgon jobbar jag kväll också men sedan har jag typ sex dagars ledighet. Det är ett hårt liv jag lever.

Lista

 
 

Vad gör man när sömnigheten inte kommit än? Jo en lista.
 
 
Vad har du gjort idag? Pinsamt lite. Jag har sett två avsnitt av Blå Ögon, en Beck-film och sedan vet jag inte vad som hände med dagen?  
 
Och igår: Det skrev jag i gårdagens inlägg.
 
Vad har du för framtidsplaner? Jag börjar bli realistisk och inse att jag inte har någon framtid. Skämt åsido, jag vill väl ha lite mer vuxenpoäng (fast jobb, barn, egen bil, universitetsutbildning). Blandat med massa resor.
 
Vilken var din senaste googling? "Cute guinea pig". En stund innan googlade jag ett par skådespelare från Blå Ögon. Och därefter vart det bor, och med vem/vilka. Sedan tittade jag på Eniros vy hur bostaden såg ut innan jag blev rädd för mina stalker-fasoner och lade ned det. Tills vidare.
 
Vad står det i ditt senaste facebookmeddelande? En rolig screenshot från Johannas och Malins FaceTime häromdagen.
 
Vad åt du till middag idag? Kycklingnuggets, strips och currysås.
 
Vad köpte du senast? Åh, jag uppdaterar alldeles för ofta. Ni vet ju allt jag köper! Annars är det tråkiga matvaror.
 
Vad skulle du vilja lära dig? Sminka mig professionellt kanske? Usch vilket tråkigt och tjejigt svar. Det är mycket jag vill kunna men att jag inte orkar lära mig det, typ snickra och prata spanska.
 
Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Hur många gånger har jag svarat på detta? Svenska, bild och matte har jag alltid haft lätt för. Även idrott de senare åren under skolgången.
 
Kan du åka skateboard? Nej. Det går jag i terapi för.
 
Den bästa frukten är: Sharon.
 
Bästa grönsaken? Broccoli eller vattenkastanj.
 
Den bästa osten? Jag köper alltid färdigskivad Gouda (typ samma kilopris så varför inte ta den lyxen?)
 
Är du en bra sambo? Jag gör lite för lite a vissa sysslor och lite för ofta med andta. Därför kompenserar vi nog varandra rätt bra för vi gillar att göra olika saker i hemmet. Menar man "sambo" som "flickvän" så tycker jag att jag är rätt bra. Jag gör så gott jag kan i alla fall.
 
Vad är det olagligaste du gjort? Det kommer jag aldrig att skriva här. Men jag kan ge er en hint; vissa kallar mig "Motala-mördaren" och "Bäver-face". Så titta en extra gång bakom dig. Mohaha!

Beck

"Men du vet om jag hade rökt på istället, då hade det ju aldrig hänt. Då hade det varit peeeeace maaan hela vägen".
 
 
Igår kväll såg jag Beck - rum 302 som jag spelat in från C more. Jag var jätteglad att jag hade den kanalen eftersom de nya Beck-filmerna skulle visas där först. Tills jag hörde att (illegala) Swefilmer också lagt upp dom. Det lär inte vara så populärt från medieföretaget. Hur som helst så var filmen som en klassisk Beck-film, vilket är menat som något positivt. Ett par skådespelare kände jag igen från Blå ögon (jag har alltid skrivit "blåa" innan) så det är nu dags för mig att se resterande avsnitt.
 
Igår fick jag sladd på bilen för första gången. Jag körde lite för fort i rondellen och började sedan slira. Jag parerade med ratten så att jag inte körde in i snödrivan, så det var tur. Efteråt lät Dan mig försöka sladda lite på en övergiven plats, det är nyttigt att öva mer på hur det känns för att minska paniken när det väl händer.
I övrigt har jag känt ett par gånger tidigare att jag troligtvis hade sladdat om vi inte hade haft fyrhjulsdrift. Nackdelen med det är att risken finns att jag inte blir lika försiktig som jag borde när jag lånar bilar med tvåhjulsdrift. Just nu känner jag att jag aldrig vill köra bil när det är snöigt eller mörkt, men det är bara att bita ihop för att övervinna dom rädslorna.

Trio i nytt

(De nya handdukarna ska givetvis inte ligga i stolen. Och för övrigt ska själva stolen inte heller vara där, i framtiden ska vi köpa en snygg fåtölj med passande läslampa).
 
 
Dagen började dåligt med huvudvärk, tack och lov har jag alltid vatten och Ipren bredvid sängen så jag kunde lösa det rätt snabbt. Ännu värre var det när jag halvt sovande gick upp för att dra upp rullgardinen. Då slog den till vår nya lampa så att den ramla ned på golvet. Tack och lov hann jag rädda den största smällen, men lampskärmen blev ändå sned. Fruktansvärt irriterande! Jag hoppas min man kan böja till den rätt.
 
Resten av dagen har dock varit bättre då jag varvat vila (dator och frugan) med nytta. Jag har satt på en diskmaskin (såå jobbigt), bytt sängkläder och skottat. Jag tror det är första gången i mitt liv som jag känt av mjölksyra, det värkte nämligen något fruktansvärt i min högra överarm. Vår nya dammsugare användes också, jag gillar den skarpt! Den är snygg och behändig, sladden eller lång och man kan faktiskt prata med normal samtalston utan problem när den är igång.
 
Jag skulle ta en bild på den och tänkte inte på förrän efter ett par kort att jag faktiskt fick med de två sakerna jag glömt visa i bloggen. Dels badrumsmattan, som ligger där provisoriskt eftersom jag kände att en matta kanske är onödigt på värmegolv? Fast den kanske också blir varm och skön? Frågan är om man bör ha det? Läste precis att mattor ej bör finnas på värmegolv om det inte handlar om vattenrör under. Det tål att kollas upp, själv tror jag inte det är någon fara.
 
Persiennerna är uppe, nu kan jag hjula naken mellan badrummet och sovrummet om jag vill, utan att mannen i huset bredvid ser ;) Jag har för övrigt varit på ett 50-årsfirande hos honom för två (?) somrar sedan, lite roligt hur världen är liten. Eller denna ort? Nåväl, min kära sambo kommer snart hem från ett drygt 12-timmars pass så jag ska börja skriva en inköpslista så att jag kan ta bilen och handla.

Nu ska jag leva på mjölk

 
 
Igår kväll läste jag "17 Surprising Facts You Didn't Know About Twins" där det mestadels stod om enäggstvillingar, men en sak stod det om tvåäggstvillingar som gjorde mig helt lyrisk. Nämligen att dom/vi har lättare att få tvillingar själva. Tidigare har jag alltid trott att den ökade chansen alltid hoppade över en generation, och att det antagligen gällde främst identiska tvillingar. Jag googlade detta lite ytterligare och det verkar faktiskt stämma - vilken lycka! Nu säger jag inte att det kommer att hända mig eller Sara bara för det, men att chansen är större gjorde mig jätteexalterad! Stor konsumtion av mjölkprodukter samt att få barn i åldern 30-35 ökade även chansen, så nu vet ni när jag ska skaffa barn ;) (Fast jag säger inte att det måste vara det första barnet).
 
 
(Det fanns som en del vet mer text här innan men jag kände i efterhand att det vore bättre om dom tankarna hölls för mig själv).

Presentation


Ett oroväckande antal bilder på mig mellan 3 och 21 år (ungefär).
 
 
Jag inspirerades av Susannas (Oslofru) blogg när hon tidigare "presenterade sig själv" för sina nya läsare. Skillnaden mellan oss är väl att jag har typ sju nya läsare och hon en typ en triljon, men dock, jag gillade idén. Jag kommer låtsas som om ni inte vet något om mig och skriva saker som ni antingen resan läst en eller tusen gånger tidigare.
 
 
Jag bor i ett hus tillsammans med min fästman i Östhammar. (Som ligger på kusten av Uppland för er som också ritade nakna män under geografilektionerna).
 
Min familj består av mamma och pappa, två storebröder och en tvillingsyster.
 
Jag har pluggat till behandlingsassistent även om jag idag jobbar som boendeassistent istället. Den gruppbostad jag vikarierar på nu var mitt allra första jobb för tio år sedan, jag har snart varit där i två år och trivs jättebra!
 
Jag tycker om resor, cup cake-motiv, familjespel, skvallertidningar, fotografering, det övernaturliga, zebramönstrat, kafferep/vinkvällar, korsord, promenader, mupparna, etcetera, etcetera... Jag låter så himla tragisk när jag läser vad jag skrivit men man ska väl inte skämmas för sig själv.
 
Jag älskar att se på skräckfilmer, komediserier och dokumentärer (Jag säger som mamma; "jag måste ha ett mord varje kväll").
 
Mina drömmar är bland annat att ge ut en bok, måla tavlor, skriva krönikor (min bror gör det - orättvist!), rita mitt eget hus och att bli manusförfattare.
 
Mina drömresemål är till exempel Dubai, Nya Zeeland, Nederländerna, Sydafrika och Polen (jag måste besöka Auschwitz innan jag dör). Jag har varit i Dominikanska republiken men vill gärna även besöka andra västindiska öar. Andra länder jag besökt är Cypern, Spanien (Teneriffa och Fuerteventura), Grekland (tre gånger - fastlandet, Kreta och Rhodos), Egypten, Israel, "Palestina", England, Thailand, USA samt de nordiska länderna.
 
Som person är jag lätt att umgås med samtidigt som jag sällan vill ha nya bekantskaper för nära inpå. Jag har alltid varit artig och ibland för snäll för mitt eget bästa. Överanalysera mina tankar och handlingar gör jag lite för ofta. Jag kan känna att jag är livserfaren då jag kämpat med många motgångar genom åren (med risk för att låta som de människorna jag hatar mest - "min identitet är min psykiska ohälsa". Blä!). Jag tar lätt åt mig, jag försöker att aldrig döma människor på en gång och jag har bättre självförtroende än självkänsla. Samtidigt har jag blivit mycket bättre på att inte tro att mitt värde ligger i mitt utseende - en stor lättnad!
(Jag känner mig själv bäst men det är ju så svårt att beskriva sin egen personlighet på några rader).

Dröm-tema

 
 
Man blir aldrig för gammal för kalas! För två år sedan gjorde jag ju Kakmonstret-cupcakes, men jag vill verkligen gå all in i år med ett fulländat Mupparna-tema. Troligtvis blir det nog inte så då det känns som viktigare saker behöver införskaffas än kalassaker som inte går att använda igen. Jag skulle precis skriva att jag tänker lägga pengarna på vin istället, men jag hörde i mitt huvud hur det lät. Som om det inte vore onödigt, men det är åtminstone något som alla får något ut av!

I goda vänners lag


Min favoriträtt
 
 
Lunchsällskapet Jossan :)
 
Glömde visa ett av mina köp som jag funderar på att rama in :) Hade denna låt som ringsignal för några år sedan, tills det kändes alldeles för obekvämt när "touch me, touch me" dånade i matkön.
 
 
Bjöds på jättegod mat :) (Måste tillägga att såsen såg annorlunda ut i verkligheten).
 
Idag har det varit en riktigt bra dag! Syster Yster hämtade mig halv nio i morse innan vi åkte mot Uppsala. Medan hon gjorde sina tråkiga måsten gick jag på stan och tittade, köpte bara ett par vantar då mina försvann någon gång på vägen hem i lördags. De förlorade vantarna kostade 10 kronor för två år sedan, så det sved verkligen. (Inte).
När jag och Sara återförenades igen så gick vi lite i butiker innan vi lunchade med gulliga Jossan.
Jag skulle nog kunna äta sushi varje dag i flera år utan att tröttna.
 
Efter det köpte jag en hjärtformad badrumsmatta, den ska jag visa vid ett senare tillfälle. Persienner är också införskaffade men det finns nog roligare saker att se på bild. Men jag kan ha missuppfattat allt, ni kanske vill att jag gör en tävling där jag lottar ut några bilder på de aluminiumklädda lamellerna? Givetvis i olika vinklar.
 
Vi drog senare vidare för att utforska butikerna utanför Uppsala, allt för att hitta andra föremål och plagg att ta hem men det blev utan större framgång, i alla fall för mig. Men vad gjorde det när vi hade så himla trevligt? Lika trevligt var det när vi efter att ha landat i småstaden igen, då bjöd Sara och Johan på middag. Jag och Dan bjöds på kycklingbröst och grönsaker och potatis i ugn tillsammans med currysås. Om någon mot förmodan inte såg vad som fanns på min tallrik på bilden ovanför.

Uppsala med Sara

Fläskschnitzel, pommes och bearnaise - känns det bekant? :) Med en passionsfrukts-cheesecake till efterrätt.
 
 
På IKEA:s fyndlager hittade jag den vänstra lampan för 29 kronor. Den högra i serien Årstid har jag redan en stor av men nu fick det bli tre stycken små också (såå varierat).
 
 
Äntligen hittade jag en loppis-tavla som jag fastnade för!
Detta är bild från Peder Severin Krøyers oljemålning "Hipp hipp hurra" (konstnärsfest på Skagen, 1888).
 
 
Köpte annat smått och gått, bland annat skärbrädor, handdukar, en skrapa till duschkabinen och smultron-ljus. Sara brukar använda dom, dom har en helt fantastisk lukt! Besticken köpte jag på Guldfynd, jag sparade 200 kronor som kundmedlem.
 
 
Vi älskar denna lampa! 299:- från IKEA.
 
Jag ville verkligen adoptera en gris men jag kände att det fick vara nog. Nöjer mig med att kunna titta på bilden, och fälla en tår eller två.
 
 
I förmiddags åkte jag och min älskade syster till storstan och shoppade. Det blev en del timmar tillsammans men jag kände ändå inte att jag fick nog av henne, så imorgon åker vi tillbaka igen :) Hon skulle ändå göra ärenden och då kan jag lika gärna haka på.
 
På vägen hem fick jag testköra hennes bil, det gick bättre än sist då jag inte ens kom iväg. Däremot hade jag en ovana att ibland titta mot de mötande bilarna och därmed åka mot dom, kan nog kännas lite otryggt för den andra passageraren. Bländade en bilist gjorde jag med, men jag var för fokuserad på att sakta in i god tid innan stopplikten så det försvann liksom ur mitt huvud. Nåja, man lär sig inte om man inte är ute och är farlig på vägarna ;) 

Så sant

 
 
Nu ska jag sova men imorgon väntar en dag med syster. Jag ska bland annat köpa några bordslampor. Det är en miljon saker vi behöver till huset men man får ta lite pö om pö. Att det ser bra ut utifrån känns faktiskt viktigast just nu.
 
Man vill ju inte se ut som en eremit-psykopat när julbelysningen tas ned och allt man ser är mörka fönster och en läskig tjej (förutsatt att jag inte har smink på mig vid tillfället då givetvis). Kanske därför min man kan vakna på fel sida ibland föresten? Blotta åsynen av mig ofixad får väl vem som helst att må dåligt? Och vilja dränka sig i skålen med frukostflingorna.

Wanted from Bonprix


Women

 
 

Sluta tvätta kanske?

I brist på annat; dagens middag.
 
 
Jag är sällan den som tager vad man haver hemma, är middagen över från igår så äter man samma dagen efter - punkt. Men bara av att steka upp köttfärsen tillsammans med krossade tomater (chili), koka lite nudlar och använda grönsakerna som blev över; vips så blev det en annan rätt! (Okej, jag är ingen Jamie Oliver men man måste börja någonstans).
 
Idag hade jag KBT i min källare. Jag intalade mig själv att det är nog tomt på spindlar så här års, så jag måste väl kunna följa med och tvätta denna gång. Det är ju ändå min favorit av alla hushållssysslor. En liten spindel på tvättkassen, en stor i taket och en mellanvariant på väggen senare så insåg jag att jag antingen får lära mig hantera min rädsla - eller helt enkelt börja tvätta trosorna i handfatet de kommande åren.
 
Jag ska göra det bästa av situationen; inte ha smutskläderna i källaren så att jag slipper otrevliga överraskningar, köpa anti-spindel-saker, hänga upp tvätten på övervåningen (vi har ju ändå en del rum vi knappt använder) samt låta min man med regelbundna mellanrum sanera allt med spray och dammsugare.
 
Förlåt för dessa tråkiga vardagsbeskrivningar men jag har inte mött Johnny Depp på Konsum, brevväxlat med mig själv, gjort en pälsmössa av grannkatten eller något annat nämnvärt så take it or leave it liksom.

Filmtips

The Babadook (2014 - Drama/Thriller/Skräck).
 
Mitt betyg: 3+
 
Handling:
 En ensamstående mamma, plågad av makens våldsamma död, kämpar med sin sons rädsla för ett monster som lurar i huset, men upptäcker snart en ondskefull närvaro runt omkring henne.
 
Det bästa med filmen:
En obehaglig historia som gav mig rysningar. Jag har lite svårt att släppa filmen vilket är ett bra tecken. Pojken i filmen är fantastisk och likaså mamman, även om jag mer lägger märke till ett barn som gör bra ifrån sig. Denna film har fått väldigt bra recensioner och hyllas av många för att vara skräckingivande, vilket jag tycker är viktigt att poängtera.
 
Det sämsta med filmen:
Jag kanske hade lite för höga förhoppningar, men det kändes som om det var mycket väntan i filmen även om jag för den delen kände mig uttråkad av den. Och som många andra filmer är jag osäker vad jag egentligen tyckte om slutet.
 
 
 
 

Shutter Island (2010 - Drama/Thriller/Mysterium)
(Såg nu att jag lade upp en tysk filmaffisch, tut mir leid!)
 
Mitt betyg: 4+
 
Handling:
Året är 1954, mitt under det brinnande Kalla kriget. Sheriff Teddy Daniels och hans nye partner Chuck Aule kallas till Shutter Island för att undersöka det osannolika försvinnandet av en kvinnlig massmördare som tycks ha rymt från ett låst rum på det ogenomträngliga Ashecliffe Hospital. Omgivna av snokande psykiatriker och livsfarliga psykopater på en avlägsen, vindpinad ö förstår de båda poliserna snart att inget är som de först trott.
 
Det bästa med filmen:
Detta är en extremt spännande och smart film. Trots att klockan blev morgon kunde jag inte stänga av och fortsätta se den vid ett annat tillfälle. Man försöker pussla ihop allt och förstå vad som egentligen händer på mentalsjukhuset vilket var det som gjorde att man ville fortsätta titta. Den otäcka stämningen gjorde inte saken värre. Och hör och häpna, jag gillade även slutet. Och behöver jag nämna att Leonardo DiCaprio som vanligt är en mästare?
 
Det sämsta med filmen:
Förlåt, vill verkligen skriva något här men jag kommer inte på ett enda negativt med Shutter Island.

Tacos

 
 
Sara och Johan åt tacos igår och då var jag tvungen att själv göra det idag, det var jättelänge sedan jag smaskade i mig det! Närmare bestämt när förstnämnda bjöd på det innan vi åkte på standup i Falun. Tyvärr glömde jag osten men i övrigt var det smarrigt, och som vanligt tog jag för mycket "fyllning" i brödet. Jag har nog aldrig lagt på lagom mycket av allt.
 
Men att handla detta var jobbigare än vad man kan tro. Min man har slutat erbjuda sig att följa med och handla eftersom jag tycker det är extremt jobbigt att åka bil själv. Jag vet att jag måste utsätta mig för det så i fortsättningen ska jag försöka göra alla ärenden allena, det är det enda sättet. Spänningshuvudvärk får jag nästan varje gång, och den blir värre för varje parkeringstillfälle eller korsning jag utsätts för. Jag hade ju tänkt köra både till Johanna/Sundsvall och Linn/Stockholm när jag fått mitt körkort men jag får inse att det blir kommunalt. Eller så kan jag blir rik och kan anlita en medpassagerare? Då kan jag i och för sig lika gärna skaffa en chaufför. Jag återkommer med det.

Parkväll

Vi bjöds på gino - så gott men enkelt (och förhållandevist nyttigt).
 
 
I love you guys!
 
 
Vi älskade deras popcornskål, men det gjorde inte dom så idag fick vi den. Jag vet inte vem som blev gladast, Dan eller jag :)
 
 
Sara och jag vann överlägset (i alla fall en av rundorna men det hör inte hit).
 
 
Kvällen/Natten/morgonen hos Sara och Johan har jag redan nämnt, men jag är glad att kunna återuppleva det igen genom ord. Vi började kvällen med att dricka koffein, de har världen godaste kaffe vilket är tur med tanke på pengarna de lagt på sina maskiner :) Till det åt vi gino, för mig var det första gången och jag lär göra det själv någon gång. Efter det såg vi skräckfilmen Babadook vilket gjorde mig extremt glad. Malin hade nämligen tipsat om den till alla som vill hamna på psyket, typ. Men jag har inte kunnat sett den än då jag vill dela upplevelsen med andra. Vad jag tyckte återkommer jag med i ett senare film-inlägg (jag måste ju ha fler saker att skriva om då mitt liv är extremt händelselöst). Nejdå. Eller?
 
Efter tre ton handsvett och med ordet "Babadook" på huvudet så fortsatte vi kvällen med att fylla på vinglasen. Typ fjortontusen gånger. Jag förstår inte varför jag inte blev full som en kastrull, kan det bero på att vräkte i mig ett ton jordnötter emellanåt? Vi skulle bara spela någon omgång "Med andra ord" men jag tror inte vi gjorde mer än två-tre omgångar under typ åtta av elva timmar, och då hade vi inte den längsta spelbrädet. Johanna frågade mig idag vad vi kan ha pratat om under hela natten och det vet knappt jag själv. Ändå gick munnarna i ett, ibland även med två samtal samtidigt när grabbarna pratade samtidigt som jag och syster var inne i något samtal.
 
Det var en extremt trevlig kväll och jag ser fram emot mer pargrejer med min Syster Yster!

Livets dryck

 
 
 
 
 
Min kamera glömdes hos Sara och Johan igår så ett mer utförligt inlägg kommer imorgon istället. Idag var det uteslutet att ta sig utanför huset och hämta den, och ännu mer ta bilen dit. En planerad filmkväll slutade nämligen med elva timmars umgänge och typ lika många flaskor vin. Nåja, lite överdrivet kanske men jag tror inte att vi öppnade färre än åtta. På tal om åtta så var det klockslaget jag lade mig på. Det var den längsta kvällen jag haft med trevligt sällskap, det säger en del om hur otroligt bra jag mår med dom i närheten. Och hur kul vi har det!
 
Nu blir det fortsatt ryggläge i soffan så att jag orkar med veckans bestyr. Jag skulle egentligen på en fika idag men planen var som sagt inte att leka vinprovning utan spotthinkar.

Bröllopet i somras

 Bilder från Tezzans blogg :)
 
 
Nu ser jag väldigt egocentrisk ut som bara lägger ut på mig själv, men jag är inte överförtjust att lägga upp bilder på andra utan deras vetskap. Bara ibland :) Det är jättekul att se alla bilder hon lagt upp, det syns så tydligt hur glada alla var den dagen! Det gjorde mig inte särskilt förvånad då hela Dans släkt är helt fantastisk, men ändå!
 
Det är nu dags för mig att äta fläskschnitzel för fjärde dagen i rad - och det blir bara godare och godare för varje gång. Men sedan är dom slut så jag får väl hitta på något annat, typ skinkschnitzel ;) Ikväll ska vi gå hem till Sara och Johan för att se en film i skräckens tema. Syster min var även här igår, vi tog en kaffe och en öl under många samtal. Johan kom även förbi senare under kvällen för att se huset för första gången. Det var min karl som fick ta den rundvisningen men jag tror att han tyckte att vi bodde fint.

Alla är vi olika


Lammily.
 
 
Pro Infirmis.
 
 
Ni har säkert inte missat Barbies mer mänskliga kompis Lammily, dockan som har proportioner som en riktig människa. Med möjlighet att pryda dockan med celluliter, finnar, bristningar, ärr, fräknar, födelsemärken och massa annat - allt med positiva kommentarer i stil med "They're cute".
 
Jag tycker detta är en jättebra idé för att komma ifrån den anorektiska Barbiedockan med en kropp som är fysiskt omöjlig att få. Samtidigt är jag nyfiken på ett par saker, jämför barn idag sig själva med sina dockor? Jag gjorde då inte det och ingen jag pratat med heller. Jag undrar även om hur många barn som lägger till exempelvis celluliter på sin docka? Det viktigaste är självklart att möjligheten finns, bara av att se "klistermärkena" gör nog skillnad, men det vore som sagt intressant att veta hur många som används.
 
Fler och fler skyltdockor i andra storlekar än XS har kommit på marknaden, som jag tidigare nämnt i bloggen. Även rullstolsbundna skyltdockor finns, liksom dockor med skolios, amputation och andra funktionsnedsättningar. Allt i samarbete med Pro Infirmis som har en väldigt bra slogan; "Because who is perfect?". Och det är just det, ingen är perfekt för alla är vi olika. Därför är det jättebra att även skyltdockorna varieras, utan att de smala försvinner helt. För det finns många som är naturligt smala utan att de behöver få höra hur ohälsosamma de ser ut, eller att deras kroppsstorlek ger tjejer och kvinnor en fel syn på ideal.

Friendship

 
Jag har gjort mycket för att reta gallfeber på mina vänner men ändå står det kvar vid min sida. Jag vet inte vad jag mer kan göra? Ska jag behöva skicka avföring på posten, avsluta varje mening med "om du förstår vad jag menar?" eller ständigt prata om mig själv i tredje person? Förslag mottages tacksamt.
 
Allvarligt talat, jag är så lyckligt lottad över att jag har så otroligt perfekta vänner. När jag själv inte alltid förtjänat det. Det beror väl på att jag är så äckligt snygg. Okej, nu börjar jag tappa allvaret igen... Det jag skulle komma fram till är att jag tror på det som står på bilden ovan. Det stämmer för mig i alla fall! Räknar jag rätt så har jag känt mina närmaste vänner mellan sju och tjugotvå år (om man bortser från min andra hälft som jag känt i snart 27 år + nio månader), och fler kommer det att bli! Hoppas jag i alla fall, för jag skulle aldrig klara av att skaffa nya.

Året som gått - lista

Årets fundering: Det gamla vanliga, funderingar kring dåtiden och framtiden men inte nuet.
Årets sjukdom: Enbart en förkylning (självklart tiden innan kör,-och teoriprovet).
Årets baby: Jag fick två bästisbarn i år; Olivia som föddes i februari och Sebastian som föddes i Juli ♥
Årets resa: Ni vet vad jag kommer att skriva så vi säger det i kör; USA!
Årets ärligaste: Någon i min närhet men jag vill inte nämna namn.
Årets maträtt: Det har blivit en del mål med köttfärssås och spagetti.
Årets bästa inköp: Finns mycket bra inköp detta år (bil, soffa, säng, matgrupp, hus, zebraväskor...). Men jag säger kakmonstret! (Om det inte var i slutet av 2013).
 
Årets bästa inköp: Kakmonstret! Detta var i övrigt ett mycket bra köpår.
 
 
Årets noja: Mina vanliga OCD-nojor som för övrigt blivit mindre detta år. Hipp hipp hurray!
Årets felskrivning: Vet inte... Felsägning är i alla fall på julafton när Sara råkade säga "negrer" istället för "några" när hon skulle förklara ett spel, haha!
Årets förhållande: Mitt eget? Eftersom jag förlovade mig. Annars min syster som skaffade sig en sådan förträfflig karl!
Årets baksmälla: Var nog bara lite bakfull en gång i år, på julafton.
Årets favoritbild: Jag är nöjd med exempelvis bilderna nedanför.
 
 
 
Årets favoritbild: Tre av de bilderna jag blivit mest nöjd med i år.
 
 
Årets dåliga humor: Dans kanske? :)
Årets utseendemässiga förändring: Jag är mest chockad över att jag inte förändrats viktmässigt detta år. I övrigt väldigt lite, att jag tog bort lite orange och grönt i håret?
Årets bästa natt: Alla nätter hos syster i Luthagen! Annars dom USA samt första natten i huset.
Årets mest lästa inlägg: Jag hittar inte sådant längre, tidigare har det varit inlägg jag skrivit om Top Model Sverige-tjejerna.
Årets sommardag: Antagligen någon av nedanstående händelser.
 

Årets sommardagar: Mickans babyshower och den blöta kvällen (med dryck och nattbad) tillsammans med Malin, Johanna, Crille och innan även Daniel. Samt sommarkvällen med mina barndomsvänner, kosläppet på Jälla eller kvällen på båtveckan med tjejerna.
 
 
Årets arbete: Flytten var hårt arbete från vår sida!
Årets kärleksöverraskning: Förlovningen.
Årets bästa, alla kategorier: Min födelsedag.
Årets bästa vecka: Det börjar bli pinsamt men; USA...
Årets snyggaste: Fransarna min syster gör.
 

Bästa veckan: USA (jag var ju där i 5 veckor men inte alla under 2014).
 
 
Årets bästa bok: Läser fortfarande inga böcker och äger fortfarande typ bara Bibeln och Penisboken.
Årets dröm: Att flytta till hus.
Årets bröllop: Min fästmans systerdotters.
Årets klipp: När det gäller hår så är det allas utom mitt eget, tråkiga barr.
 
 Årets bröllop: Tessans och Fredriks.
 
Årets mest oväntade: Huset tror jag, jag hade räknat med att bo i lägenheten länge till.
Årets seriösaste inlägg: Gör jag sådant längre?
Årets knark: Cola Zero och Alvedon's bustabletter.
Årets roligaste helg: Någon av nedanstående händelser möjligtvis. Det är så svårt att minnas i efterhand!
 

Årets bästa dag; min födelsedag. Andra roliga händelser är exempelvis Glada Hudik-teatern, trippen till Sundsvall (min gamla lägenhet på bild), utekvällen med syster och Thomas eller att se Betnér och Ismail i Falun.
 
 
Årets jobbigaste: När min svärmor gick bort.
Årets dummaste: Jag?
Årets jätte: När vi skulle äta korv med bröd på Sea World.
 

Årets jätte:  korv med bröd in an american way.
 
 
Årets mest uppseendeväckande inlägg: Ingen alls. Jag fick "kritik" när jag hade varit på Sea World i Orlando, jag säger väl det i brist på annat.
Årets ”ah men det var väl själva faaan”:  När Saras bromsar slutade att fungera helt. Det är ett under att bilen i korsningen inte körde fram då vi blinkade höger men var tvungna att köra framför bilen istället.  

Året kort sammanfattat: Jag tog några vuxenpoäng i slutet av året med körkort, förlovning och hus. Jag "slösade bort" sommaren genom att bara jobba natt och sova på dagarna.
Betyg: 7 av 10.

Nyårsafton


Tvillingar i spets
 

Kalashatt, en stor stark och världens finaste teckning i bakgrunden som Melissa skickade till mig :)
 
Fläskschnitzel, potatisgratäng, wokgrönsaker och bearnaisesås. Gott!
 
Bubbel, snacks och Ingvar Oldsberg.
 
En fin man i hatt :)
 
 
 
Jag ogillar egentligen alla högtider utom julafton, och nyårsafton är inget undantag. Fast jag innerst inne vet att det blir vad man gör det till. Egentligen är det väl tvärtom, speciellt med gårdagen, gör man en stor grej av det så blir det inte speciellt stort och vice versa.
 
Jag och Dan åkte till mina föräldrar och syster under dagen för att önska ett gott nytt år. Sedan lämnade vi syrran och Johan fast att de skulle ha firande hemma hos dom. Jag missade säkert en del men jag hade faktiskt en riktigt trevlig kväll hemma i nya huset. Vi åt god mat, vann en hundring på Bingolotto, drack goda drycker och såg på fyrverkerier från vår balkong.
 
Jag har redan börjat planera nästa nyårsfirande. Jag sa till Johanna att vi ska fira ihop med hennes familj nästa år, först blev hon helt lyrisk för att sedan inse att det trots allt är en del dagar kvar :) Midsommar har jag också redan börjat planera, då ska jag bjuda in människor hit till huset och bjuda på dryck och grillad mat! En sak i taget, om en månad är det min födelsedag och jag ser mest fram emot att supa ned Bella då hon för första gången på hundra (i alla fall typ tre?) år inte är gravid eller ammar. Hurra!

RSS 2.0