Vad jag köpte på Thun's

Våra kassar.
 
 
Örngott, inköpslistor, smörknivar, dagkräm och en lip butter.
 
 
Två (likadana) nyanser av brunt.
 
 
En grå och en grön cardigan.
 
 
Ett par nya vantar och det traditionella paret strumpor.
 
 
Nya bordstabletter.
 
 
 
Idag åkte jag, min syster och våra män till Thun's. Det var jag som körde idag vilket gick bra, även om det var lite läskigt på de slingriga, smala vägarna. Jag märkte efter en stund att det var syrran som körde bakom mig, vilket var en stor lättnad. Jag blir annars jättestressad när någon är bakom.
 
Det bästa köpet idag var nog två inköpslistor som man kan ha på kylskåpet. Jag har velat haft det jättelänge! En grön tröja till Irland var inte heller fel, liksom några bordstabletterna som vi tänkt köpa ett tag nu. Läppbalsamet tänkte jag inte köpa förrän jag såg mig själv i spegeln. Torra, delvis tandkrämsvita läppar hade jag - riktigt hett!
 
Nu har jag sovit en timme på soffan och ska göra i ordning mig för en spelkväll hos syster och Johan. Förkylningen känns lite bättre, jag tror att det var smart av mig att tacka nej till jobb igår, och bara få vila och luft.

Systertid och sömnprat

 
 
 
 
Idag gick jag och syster på en promenad. Vi båda är förkylda men det är skönt att komma ut i friska luften just därför. Ett byggvaruhus och en sportbutik hann vi även med. Det är helt sjukt egentligen hur mycket vi har i den här lilla orten, även om man lätt glömmer det och åker till Uppsala (det beror även på att inklusive bensinpengarna så är det oftast billigare att handla där). Det vi har mest av är nog matbutiker, pizzerior, restauranger och caféer. Vi gillar väl att äta här borta på landet.
Det enda som fattas i den här orten, förutom typ Rusta och en järnväg, är de vänner jag här som bor längre bort. Hade Johanna, Malin, Linn och Thomas flyttat till Östhammar hade mitt liv varit komplett! Eller okej, E-type också.
 
Efter promenaden gick vi hem till henne och åt en stadig, varierad, god frukost. Sedan tittade jag på när hon målade ett bord vitt. Hennes sambo hade tidigare sagt att jag kanske velat hjälpa till, varav Sara svarade att "hon kommer bara tycka att det är jobbigt ifall något blir fel och möbeln är någon annans". Hon känner mig så väl den kvinnan. Imorgon ska hon, jag och våra karlar shoppa lite kläder - jag längtar ihjäl mig!
 
Idag fick vi ett spontant finbesök av en av karlns bröder - riktigt trevligt! Men nu blir det lugnt tills jag ska sova. Och prata. Det är väldigt ofta Dan hör mig prata i sömnen, eller inte bokstavligen hör, utan mer att jag mumlar saker. Jag skulle kunna betala tusen kronor för att höra det jag pratar om. (Så säger jag typ någon kär väns namn följt av något i stil med "jag vill döda dig med en bazooka. Jag vill hacka dig i småbitar. Jag vill steka dig med en klick smör. Din son of a bitch").

Prenumeration

 
 
 
 
Så många år som jag aldrig kunnat stava rubrikens ord. Ändå är jag faktiskt ganska duktig på stavning, även om jag har en del ord jag jämt och ständigt skriver fel, exempelvis hädanefter ("härdanefter"). På tal om ord så blev jag ganska förvånad när jag läste Hänt Bild igår (är numera en stolt prenumerant *puh* på just den kändistidningen - Tack Bella med familj!), då de skrev det jag strukit under med rött. "(...)någon hade drunknat, vilket betyder "dött under vatten"." Det är verkligen ingen stor grej, men vem sjutton vet inte vad det ordet betyder?
 
Som ni förstår så handla artikeln om Whitney Houstons dotter Bobbi Kristina, som sedan den 31 januari ligger i konstgjord koma efter att hon, liksom sin mamma, hittats livlös i badkaret. Har man sett sina föräldrar knarka och bråka sedan man var ett litet barn, varit mer eller mindre offentlig i hela sitt liv och förlorat sin mamma i ung ålder, ja det kanske inte är så konstigt att även hon började ta droger för att försvinna iväg...

Gamla mål och gammal hjärna

 
I brist på nya bilder kommer här två bilder från 2010 och en på mig och min underbara Linn 2007 :)
 
 
 
Min blogg går verkligen utför om man jämför med tidigare år. Jag gick nyss tillbaka några år för att hitta några gamla bilder och fastnade. Det låter inte så ödmjukt men jag kunde verkligen roa med massa citat, bekännelser, mer bilder men mindre texter, och så vidare. Vad får man idag? En bild på en isterband och långdragna historier om mina städplaner, typ.
 
Det var roligt att jag hittade en lista som jag skrev i november 2010, som heter "mina fem fem-årsmål". Det första var ett förstahandskontrakt på en lägenhet (jag vill säga att jag har det bättre än så), det andra var att skaffa körkort (avklarat) och det tredje var att skaffa barn (jag har i så fall åtta månader på mig).
 
Det fjärde var att skaffa minst en tatuering vilket aldrig kommer att hända. Visst har jag fortfarande tankar på att "dela" någon diskret tatuering med Sara (Mickan har också varit med i planerna) som vi pratat om, men bara en prick skulle ta bort hela grejen med att jag är 100% bläckfri. Och därför ska jag tänka två gånger innan jag tar ett sådant beslut.
Det fjärde var att besöka något av mina drömresemål vilket var Nya Zeeland, Kalifornien/USA och Kenya. Ett halvt poäng ger jag mig själv på det målet. 
 
I natt var jag verkligen rekordförvirrad. Eftersom jag skulle jobba eftermiddag idag så hade jag inte bråttom i säng, utan släckte lampan vid 03:00. Jag hade ändå tänkt ge min förkylda kropp en lång sovmorgon så det gjorde inget. Efter en liten stund tänkte jag att jag kanske borde titta i min kalender en extra gång. Då läser jag att jag jobbar "08:00-15:00". Chockad är bara förnamnet, jag hade aldrig gissat på att jag skulle jobba förmiddag! Jag är väldigt tacksam över att jag faktiskt dubbelkollade då jag dessutom sover med mobilen på ljudlöst.

Mörkare tider (hårmässigt)

 
 
Dagen har rullat på med vardag, jättebra nyheter och lite sämre sådana. Och jag som hatar när någon säger A och inte B... Men jag hatar även när jag delar med mig om för mycket till för många. Jag kan säga att båda sakerna handlar om "vuxenpoäng". Men jag är inte preggo (var bara tvungen att skriva det ordet, för jag anser att det är ett av de mest fula glosorna som finns).
 
Mycket mer än så kan jag inte skriva, jag har veckans sista arbetsdag imorgon och mitt huvud känns som potatismos. Vill inte bli sjuk! (Även om jag hellre blir det nu än om två veckor, såklart). På tal om mos så borde jag egentligen ha ringt tandläkaren då jag fortfarande har problem med visdomstanden. Men efter 2,5 vecka av retard-tuggande så har man liksom vant sig. Idag delade jag och mina jobbtjejer på ett par pizzor - väldigt mysigt och gott!

Oh dear


Ett par bilder från mina föräldrars hus, min mamma hade lagt ut äpplen till rådjuren.
(Vi har, som ni ser, kvar Bessies egna dörr ❤)
 
 
Med mord i bakgrunden försöker jag komma på något intressant att skriva om. Det är svårt när den största delen av dagen går till ett arbete man har tystnadsplikt om. Visst, jag kan påminna er om hur mycket jag tycker om mina arbetskompisar men det kanske är mer roligt för mig än för er ツ. Jag funderar på att vara med på Vårruset tillsammans med några arbetskompisar. Det känns både jätteroligt att få göra något ihop med dom, lika roligt att jag blev tillfrågad fast jag "bara" är vikarie.
 
På tal om vikarie så fick jag jobb även imorgon. Och eftersom det även är löning så ska jag unna mig något från pizzerian till middag. Jag har bara beställt mat därifrån en gång tidigare till jobbet, vilket är förvånande med tanke på hur ofta jag beställde sist jag hade en pizzeria några meter bort.

The Cider House Rules

Ciderhusreglerna (1999 - Drama)
 
Mitt betyg: 4
 
Handling:
Wilbur Larch är en känslomässigt hämmad läkare som driver ett barnhem i New England. Han blir en fadersgestalt för Homer Wells som han lär allt om läkarkonsten men ingenting om rätt och fel. Homer längtar efter det enda som Wilbur Larch inte kan ge honom - regler att leva efter.
 
Det bästa med filmen:
Det är Lasse Hallström som är regissören bakom filmen - behöver jag säga mer? Även skådespelarna i filmen är bra. I övrigt är detta är en film där du blandar "naaaw-ljud med snyftningar. Med andra ord var den både vacker och gripande. Lägg även till mysig, då man varken blev sönderstressad eller psykiskt förstörd av den, men inte heller uttråkad.
 
Det sämsta med filmen:
Jag vet inte om det beror på att jag är dödstrött eller för att det fanns något negativt med filmen, men jag kommer faktiskt inte på något dåligt. Jag tror att båda anledningarna stämmer.

Bilder från igår

 
Fina tjejer
 
 
 
Det blir inte mycket inlägg när jag jobbar eftermiddagar men jag försöker numera göra något tidsinställt inlägg per arbetspass. Nu tänkte jag ta min trötta kropp till duschen så jag slipper tvätta håret innan jobbet imorgon. Jag börjar visserligen inte förrän 12:30 men jag vill lägga den tiden på annat, typ laga mat eller vila. Främst det sistnämnda ;)

Det oförklarliga

 
 
Jag älskar verkligen det oförklarliga och fastnade därför för denna korta video. Av samma anledning älskar jag tv-program i samma ämne, till exempel om sjöjungfrur, absurt stora hajar (Submarine och Megaladon exempelvis), UFO-iaktagelser, med mera. Självklart är andar det jag gillar främst. På tal om det så hörde jag något ramla ned på övervåning i skrivande stund, vilket ger en fantastisk känsla när man är själv hemma... Jag höll även på att dö när jag låg på min nya hjärt-kudde (den med armar ni vet?) häromdagen, och en av händerna plötsligt åker ned framför mig. Jag skrek som en stucken gris.
 
Just all vatten på jorden har jag blivit mer intresserad av på sistone. Jordens yta täcks av 71% vatten och vi har bara utforskat 5% av haven. Det är antagligen otroligt mycket arter vi aldrig sett som lever långt där nere. Och efter de senaste världens tsunamier har nya arter "kommit fram". Det är både spännande och läskigt.

Min dag Med Mina M

 
 
 
 
Jag ritade lite på kuvertet till födelsedagskortet, en nalle med oproportionerliga ben och arma - inte mitt bästa verk med andra ord ;)
 
 
 
 
Här är några mobilbilder från min underbara dag, jag glömde min kamera i handskfacket innan min man tog bilen till jobbet. Med andra ord tog jag bussen till Mickan idag, även om det hade varit billigare att köra dit... Nu överdriver jag lite då jag betalade en tredjedel mindre på vägen hem (?), men ändå. Man blir inte mer motiverad att tänka miljövänligt när man ruineras av att åka kollektivt.
 
Jag hade en väldigt mysig kväll med Mickan ❤. Jag skulle ta med mig någon film till henne men det blev att jag packa ned 17 stycken - beslutsångest var ett faktum. Men det fick bli Ciderhusreglerna, en film jag köpte för säkert tre år sedan men fortfarande inte sett. Förrän nu då, så en recension kommer givetvis framöver ;)
 
Men på dagen var jag hos en annan mamma med samma halva monogram, nämligen Malin ❥. Jag och Dan ville fira Olivia som fyllt ett år. Hon fick en badrock av oss, den verkade mysig - och allt med öron är väl en bra present?:) 
Så efter en jättebra söndag med goa tjejer och gott fika/filmsnack så blir det sängen för mig. Imorgon väntas jobb men jag får tack och lov en lång sovmorgon.

Vi ska resa till...

 
 
 
Några bilder från hotellet (ett 5-stjärnigt sådant *blink*).
 
 
 
Äntligen behöver jag inte hålla hemligheten längre! Så många gånger som jag varit nära att försäga mig om vart vi ska eller med vem/vilka vi ska åka med. Närmast att göra bort sig var denna kväll då jag tittade mot brorsan och sa; "Sara vill veta vart vi ska någon dag innan vi åker, så hon vet hur hon ska packa". "Ska Adam med?" frågade Sara och jag kände att jag fick en svettattack. Ett par timmar senare valde vi att berätta om den hemliga resan så det gjorde inte så mycket, tack och lov.
 
Jag, Sara och Adam ska åka till Dublin :) Vi kan få med oss ett par personer till men det visar sig. Brorsan ska bo mitt i smeten och jag och syrran i utkantet av Dublin (5 km från centrum). Adam ska dock stanna längre då vissa omständigheter gjorde att syster och jag åker hem dagen innan Saint Patrick's Day. Men det lär vara en del firande dagarna innan ändå!
Som jag berättat så ska min vän Cissi flytta hem till Sverige. Anledningen till att jag vet det var att jag planerade att träffa henne då hon bor på Irland, men hon flyttar veckan innan vi åker så det var väldigt tråkigt. Även om det självklart var roligt att hon kommer tillbaka till Swidän!
 
 
Vad jag längtar!
 
 
(Tidsinställt inlägg)

Familjekväll

 
"Wasabiträd" var ett resultat av hjärnsläpp när jag skulle skriva bonsaiträd :)
(Gillar även mitt svar på vad BMW är en förkortning på; Brum Motor Winning).
 
 
 
Nu är vi hemma efter en som vanligt lyckad familjekväll. Med tacos, två efterrätter och massa god dryck. Och ännu mer prat, när vi ska spela spel så tar det alltid typ en halvtimme innan vi kan börja för alla pratar med alla om precis allt. Det var kul att Adam kom över ifrån storstaden och komma förbi också. Jag läste hela vår lokaltidning igår men lade inte märke till den "lilla detaljen" att han skrivit i stort sett alla artiklar, så tydligen har han varit i krokarna. Och självklart blev jag lika glad över att träffa mina föräldrar, min syster och hennes fina sambo. Jag fick höra så många fina ord ikväll som gör att jag känner mig ännu mer lyckligt lottad över att just dom tvingas umgås med mig av genetiska och "ingifta" skäl.  
 
Hur som haver, nu ska jag äta lite mer chips (det togs bilder av mig idag som borde avskräcka det begäret, men icke) innan jag lägger mig. Imorgon ska jag som sagt på två "hembesök" så jag vill inte lägga mig alltför sent. Dock har jag svårt att bestämma mig hur jag ska komma till Mickan. Sara kan tyvärr inte följa med och därför får jag välja mellan att ta bussen eller köra i mörkret själv, pest eller kolera om man frågar mig. Bussar är inte min grej, samtidigt fick jag ju panikångest (nåja) sist jag åkte till Mickan på kvällen. Å andra sidan måste jag ju utsätta mig för läskiga situationer, annars kommer det sluta med att jag blir en fegis som bara kör i ljus och på sommarvägar.

Behov av klippning

Förutom ett frisörbesök vore ett ögonlocks-lyft på sin plats.
 
 
Julklappen om ett frisörbesök som jag fick av sambon har inte direkt används som ni ser. Jag skulle behöva toppa en del centimeter om man säger så. Jag förstår inte att jag alltid gör samma misstag, jag tar bort det slitna och sedan väntar jag så länge med ett klippa mig att jag måste kapa det jag precis sparat ut.
En mindre gul nyans vore även det på sin plats...
 
Nu ska jag börja göra i ordning mig för jobbet. Jag tänker nog gå dit tidigare, bättre det än att gå omkring och såsa här hemma. Den där lediga dagen igår var skön men jag saknade faktiskt att arbeta, blir bara rastlös när jag är själv hemma. Pratade med frugan kanske fyra gånger, det räddade ett par timmar. (Det är helt sjukt att vi alltid har saker att prata om).

Mitt gamla flickrum + Westlife

Detta var runt 2005.
 

Jag vet inte om jag har lagt upp denna bild på mitt gamla flickrum. Där blandade jag änglar och kors med en syndig affisch. Samt kaktusar, billiga brillor, en cool hemtelefon och torkade rosor. Min älskade Diesel-keps som jag hade fått av Malin i 16-årspresent, och en mjuk boxningshandske som min mamma gav mig efter att jag vann en kampsportstävling. "Korgen" ovanför spegeln fick jag av min äldsta bror och han familj, vad tusan tog den vägen kan man undra?

Och ur stereon kom det säkert ballader. Det påminner mig om vad jag bestämt att min kväll ska gå till, nämligen Westlife. Eftersom jag är hemma själv oftare än vad min sambo är så låter jag alltid han få bestämma vad vi ska titta på, med undantag om typ Kardashian visas.
 
Däremot spelar jag alltid in program som jag ska se i min ensamhet, och en av dom är Westlife - den sista spelningen. Jag kan nog varenda låt utantill. Så nu vet ni vad jag ska göra; sjunga "Can't believe that I'm the fool again" för fulla halsar, självklart med chips i munnen.
 
Vill nu se den fulaste stillbilden på mig när jag sjunger just den låten (tror jag att det var, jag får fråga Bella sen som var min kamerakvinna), så kan ni gå in HÄR. Eller om ni bara är nyfikna hur jag såg ut för typ femton år sedan innan jag plockade sönder mina ögonbryn. En varning utfärdas dock då ni kanske inte kommer kunna sova i natt.
 
 
PS.
Hur underbart är det inte med en ny kanal förresten? På tal om vad jag kan göra ikväll. Den heter Investigation Discovery och passar mig perfekt! För ni vet vad jag tycker, "A crime or murder a day, keeps the doctor away".

Ledig dag

 
 
Idag har jag min lediga dag vilket började med mycket grus i ögonen. Vilket var rätt märkligt då jag hade sovit 8 timmar, kanske känner kroppen att jag brukar sova längre än så? Om man kan vänja sig vid det vill säga. Jag har verkligen ett omättat sömnbehov. Jag skulle kunna sova tolv timmar per natt utan svårigheter att somna på kvällen. Dessutom blir jag oftast väckt av sambo eller alarm då jag sällan kan vakna av mig själv trots att jag sovit mer än nog. Hur som helst så pallrade jag mig iväg till banken någon timme och för en massa vuxensysslor.
 
Annars har jag bara tänkt tvätta och sitta vid skärmar idag. Kanske titta lite på Bloopers från olika tv-serier, det är ett perfekt tidsfördriv! Det visar lite hur skådespelarna är i verkligheten med, jag har lagt märke till att Jon Cryer ("Alan" i Two and a half men) har ett fruktansvärt irriterande skratt, och att Johnny Galecki (Leonard i The Big Bang Theory) är alltför ofta missnöjd med omtagningar.
(Ja, jag har ett liv).

Jag och Melissa

 
 
Nu måste jag bryta min regel om att alla bilder ska vara lika breda. För jag var bara tvungen att lägga upp den här bedårande bilden som Johanna skickade till mig nyss. Det är jag och en liten Melissa, antagligen så pass uttråkad över vad jag gjorde på datorn att hon slocknade.
Kan inte fatta en den där lilla tösen fyllde 6 år nyligen.
 
Underbara unge ❤
 

Cissi och jag

Min arm brukade alltid flyga upp direkt när en vimmelfotograf närmade sig (?).
 
 
Vi stannade kvar efter stängning och hängde med personalen.
 
 
Underbara Cissi ❤ (och jag som hade en försmak för tubtoppar).
 
 
 
Det är inte lätt att hitta gamla bilder jag inte lagt upp, men dessa kan vara osedda på bloggen. Det är tur att min bilddagbok finns kvar ifall nutida kort lyser med sin frånvaro. Så vet man exakt när de tagits också, dessa vimmelbilder togs den 5:e maj 2007 på vårt stammishak. Det var första gången bara jag och Cissi gick ut utan vårt gäng, vad kul vi hade det! Idag hörs vi knappt alls, med undantag för någon vecka sedan. Jag fick reda på att hon ska flytta tillbaka till Sverige vilket känns jätteroligt!
 
Snart ska jag göra i ordning mig för kvällens pass, middag gjorde jag precis. Visdomstanden spökar än så jag kan fortfarande inte tugga som en normal människa, men det går framåt! Imorgon är jag ledig och ska inte göra mer än ett bankärende. På fredag jobbar jag eftermiddag, på lördag ska jag på middag hos mina föräldrar och på söndag ska jag fira Olivia (som fyller ett år idag!) innan jag åker till Mickan - jag älskar att ha veckorna planerade.

15 mars 2008

Jag hemma hos Sara när hon bodde i ghettot Gottsunda, för nästan exakt sju år sedan. Jag har massa av roliga minnen därifrån!
(Det var exempelvis i den lägenheten jag träffade Mickan för första gången).
 
 
Snart ska jag prata med frugan innan jag går mot affären och sedan jobbet. Mycket mer än så har jag faktiskt inte att säga tyvärr. Jag ville mest uppdatera för uppdateringens skull. Hörs ikväll när inspirationen kanske är bättre!

Alla Hjärtans Dag

Vårt bundis-par. (Nej, jag tar aldrig bilder i andra rum).
 
 
Någon på Ica är kärlekskrank och hatar Alla hjärtans dag.
 
 
Jag skrev en massa fina ord till min man i ett kort som hade oss två på framsidan.
 
 
Han fick även en bakelse av mig.
 
 
Efter förmiddagen med frieriet så fortsatte jag dagen på samma tema (kärlek). Sara och Johan kom förbi vilket var perfekt en dag som denna. När turturduvorna åkte vidare så fortsatte även vi kvällen som par. Kort och gott! :)
 
 
(Tidsinställt inlägg)

Pedofil-pastorn

 
 
 
Ni har säkert inte missat skandalen som blossat upp angående Stephen Collins, känd för sin roll som pastor i den långlivade serien Sjunde himlen. Han har erkänt tre övergrepp mot barn, både genom att blotta sig och att tvinga dom ta på honom. Collins erkände detta för hans nuvarande exfru (de skilde sig för några veckor sedan) som tvingade honom att gå på parterapi där han även berättade allt för terapeuten. Frugan ska då ha spelat in hans erkännande och läckt ut det på internet, även om hon själv förnekar det. Det mesta tyder dock på att hon gjort det.
 
Ska jag vara ärlig var jag till en början irriterad för han frus, Faye Grant, beteende. Hur illa än hennes man betett sig så bör man sköta det själva utan att pressen ska få reda på det. Collins har stämt henne på 1 miljon dollar för inkomster han förlorat efter att ljudinspelningen läckt ut. Men det kommer nog dröja måna år innan han får en filmroll igen, om han någonsin får det. På grund av henne.
 
Samtidigt, hade jag varit gift med en man som senare erkände att han gjort saker med unga flickor. Det hade inte spelat någon roll om det, som i det här fallet, var 20, 32 och 40 år sedan. Uppenbarligen är det ett beteende han inte kommer att ändra på. Jag skulle känna mig lurad, förödmjukad, förbannad, besviken... Jag kan fortsätta hur länge som helst. Så det är nog inte så konstigt att man i stundens hetta vill förstöra mannens liv, och hur gör man inte det bättre förutom att få resten av världen att ta del av det?
 
Och hur känner Jessica Biel, Beverley Mitchell och Mackenzi Rosman idag, då de vet att mannen som spelade deras pappa i elva säsonger (mer eller mindre) gillar småtjejer? Var det därför sistnämnda inte kom på deras reunion för något år sedan, fast hon skyllde på en New York-resa som inte kunde ombokas? Troligtvis inte, men det är svårt att undgå dom tankarna. Och när förstnämnda, Biel, vek ut sig så kallade Collins bilderna för "barnpornografi" eftersom hon vid den tidpunkten bara var 17 år. Tror inte du riktigt tänkte så, äckel.

Unikt födelsedagsfika

 
❤ ❤ ❤
 
 
Idag träffade jag och Sara svår trilling Mickan eftersom hon ville fira vår födelsedag i efterskott. Hon var upptagen lördagen jag firade, och för hennes skull gav det kanske henne mer att umgås med mig när jag visste var 1+1 var... :)
 
Vi hade ingen aning om vad hon hade planerat. Och vad lyckat det blev! Ett nyöppnat (tror jag?) fik hamnade vi på där vi fick testa jättegod lemonad och färskpressad kaffe. Tillsammans med kex, marmelad och ost samt massa godbitar. Det var jättegott! Och väldigt mysigt, precis som stunden innan när jag fick se hennes sons underbara leende. Det är omöjligt att tröttna på att han se han le, fast han gör det väldigt ofta. Man smälter totalt och hela livmodern skriker efter fortplantning. (Förlåt för den målande bilden).
 
Går allt som planerat ska vi tre ses igen nästa söndag, vi har ju tänkt se en skräckis (om anden i glaset) länge. Vad jag längtar! Filmen, som jag inte minns namnet på, ska bara fått en 2:a i betyg av recensenter men det brukar för min del betyda att det är en bra film. På dagen ska jag även besöka en annan milf, nämligen Malin. Hennes dotter fyller ett år i veckan - vad hände med tiden? Men en sak i taget, i veckan jobbar jag fyra dagar vilket känns roligt.

Frieri

Förberedelser.
 
 
Den, (uppenbarligen), sista lappen.
 
 
Jag hann inte med att ta en bild när han stod på knä, dock den första pussen efter frieriet :)
 
 
Kärlekssemla.
 
 
 
GängetJag kunde inte bestämma vilken jag skulle lägga upp så det blev båda.
 
 
 Buketten hon fick av Don.
 
 
Igår var jag med när Don skulle fria till Bella ❤ Det är en dag jag aldrig kommer att glömma. Don har förberett frieriet med oss i hemlighet. Han lurade med henne till ett fik här i orten, väl inne så skulle han hämta något han "glömt i bilen". Bordet där hon sitter, som för övrigt var jättefint pyntat av personalen, hade stängda gardiner som de då öppnar. Utanför står vi i en "kö". En efter en av oss visade två-tre lappar var med jättefina texter. Till slut är det bara Don kvar att visa sin lapp i ledet, där det står "vill du gifta dig med mig?". Sedan gick vi alla in, han ställde sig på knä och friade. Hon sa självklart Ja, fick en jättefin bukett blommor och en lika fin ring. Hon såg väldigt chockad ut! Men väldigt, väldigt glad.
 
De har varit tillsammans i elva år och jag vet att de kommer att vara tillsammans för evigt. Jag är otroligt glad över att dom har varandra, att dom har fått sina underbara söner och att jag fick vara delaktig i en sådan stor sak som ett frieri. Det går inte att beskriva med ord hur stor deras kärlek är, eller hur mycket jag känner för dom två.

Vackert

Buketten från oss, lika vacker som själva begravningen.

Mina hår-rutiner

 
 
Jag tror på balsammetoden, likaså att frisörprodukter är det bästa. Men är man som mig och har noll intresse för hår så är jag ändå positivt överraskad hur fräscht och lent hår jag får för en sådan liten peng. Vilket schampo som jag använder varierar, men annars har jag alltid samma produkter.
 
Efter schamponeringen så lägger jag i Gunrys hårinpackning, den går sällan på mer än 20 kronor på ÖB och finns, förutom med jordgubbsgoft, även i vanilj/fläder samt oliv. Jag brukar alltid tvåla in mig medan den får ligga i en sorglig boll på huvudet. Egentligen ska man även låta schampot verka ett par minuter, men det brukar jag vara för rastlös för. När jag sköljt ut den gör jag samma procedur men med ett balsam. Jag köper alltid V05:s balsam, en stor flaska går även den på en tjuga.
 
Ni vet väl hur viktigt det är att göra allt detta i rätt ordning? Jag har nämligen hört att många gör misstaget och blandar ihop det hela. För när man använder inpackning ska hårets fjällskikt vara öppna, så att produkten verkligen går in i hårstråt. Skulle jag använda balsam först så skulle hårstråna slutas vilket gör inpackningen nästintill meningslös. Dessutom blir håret mer mottaget för slitage eftersom stråna inte stängts.
 
Sedan kan jag berätta att jag gör saker man inte bör göra som hår-smart. Jag borstar håret när det är blött, jag har håret ständigt uppsatt plus att jag går till frisören 1-2 gånger per år. Färgat hemma har jag gjort kanske en miljon gånger vilket inte heller är så skonsamt. Men idag har jag, med undantag från några spår av min avfärgning, för första gången på typ 13 år min naturliga hårfärg vilket är sjukt skönt!
 
 
(Tidsinställt inlägg)

Captain Sweatpants

 
 
Jag älskar att gå omkring osminkad i mjukisbyxor hela dagarna, men gud så skönt det är att sätta på sig ett par jeans och ett lager maskara efter ett tag. Idag tog jag mig iväg till affären (och köpte allt annat än det jag egentligen åkte ut för - mjölk), och det var rätt skönt att se ut som något annat än en slashas. Av samma anledning är jag glad att jag fick ett arbetspass imorgon, jag har varit ledig alltför länge nu. Jag skulle ändå gå på begravningen med dom så då kan jag ju lika gärna vara med innan och efter också. Ett tag såg det ut som jag bara skulle få två pass denna månad, nu har jag fått totalt nio dagar - så det känns bra!
 
Idag vågade jag väga mig för första gången på några månader, på tal om den där bulldegen ni ser på bilden. Jag negativa är att jag gått upp en storlek, det positiva är att jag fortfarande ligger under 65-kilos-gränsen. Än så länge. Bara för att jag var så glad att jag stod stilla i vikt förra året så ska jag börja fuska med maten igen. Samma, gamla, urtjatiga, sommardänga-visa. Ett diagram på min vikt de senaste femton åren skulle garanterat se ut som en EKG-kurva. Inte för att jag är ensam om det, men det hjälper ju inte så mycket :)

Lista

 
(Lista snodd från Matilda)
 

Smeknamn: Fia kallas jag av familjen och barndomsvännerna.

 

Låt som när du är ledsen sörjer till: Jag försöker att undvika sådant, det kan förstöra låtar. "Here you come again" med Dolly Parton är ett exempel på en låt jag inte kan lyssna på igen.

 

Beroende av: Cigg (jag vet, jag är skitäcklig). Säkert mycket annat som blivit ens vardag.

 

Vad tror folk om dig?: Undrar jag med? Ofta att jag är blyg, vilket jag kan vara men det finns mycket bakom denna tysta fasad ;)

 

Vad får du oftast komplimanger för? För att vara så jädrans ful så har jag ändå fått komplimanger om nästan allt på mig. Kanske ska ta chansen att skryta om mig själv då. Mitt hår (att det är tjockt) och mina ben tror jag ligger på topp. När det gäller min personlighet så är det nog att jag helt enkelt är snäll. "Du är absolut den snällaste människan jag känner" fick jag höra för ett par veckor sedan. Jag blev väldigt rörd.

 

Hur imponerar man på dig? Att bjuda på sig själv, att inte bevisa hur mycket man kan, sådana saker.

 

Brukar du skratta för dig själv? Ja, lika ofta själv som när jag är ute, jag borde sluta med det innan någon ringer dårhuset.

 

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Ett sms från IKEA då jag skulle skaffa family-kort idag och tydligen har jag redan ett?

 

Hur svarar du i mobilen: Med namn när det inte är nära och kära, annars försöker jag antingen improvisera med något roligt (som sällan blir särskilt kul) eller "heeellloooo".

 

Antal timmar sömn inatt: 10-11 timmar, sömnen är ingen bristvara med andra ord.

 

Sov du ensam: Nej, jag sover bara ensam på karlns natt-veckor. Hoppas jag? Kanske står ett litet barn med 1830-tals-outfit och glor på mig, vad vet jag.

 

Brukar du komma i tid: Jag kommer alldeles för ofta 10 minuter för sent till vänner och föräldrar. Men när det gäller jobb så är jag självklart i tid. Det låter som om jag inte bryr mig lika mycket när det är träffar som inte är jobbrelaterade, men jag skäms faktiskt över att vara sen så det går liksom inte ihop? (Och ibland är det min mans fel då han, som många andra karlar, tror att bra för att de har mindre att fixa på sig själva så kan de börja i sista minuten).

 

Hur känner du dig nu: Lat.

 

Vanligaste färg på dina kläder: Svart, vitt eller svart-vitt.

 

Favorit dryck på morgonen: Jag dricker ett par muggar kaffe och ett litet glas juice (ananas är favoritsmaken).

 

Är du blyg?: Är jag bekväm med de jag är med så är jag rätt framåt. Annars blyg, tillbakadragen och iakttagande.

 

Är du bortskämd?: Jag är priviligierad när det gäller vissa saker, men aldrig så att jag inte känner tacksamhet. Eller för den delen vägrar dra mitt strå till stacken.

 

Vad gör du i morgon: Ska jobba, gå på en begravning och träffa mina föräldrar.

 

Vad är det värsta du vet?: Människor som medvetet vill skada, psykiskt eller fysiskt, djur eller andra människor. Det tror jag innefattar det mesta av allt elände i världen.

 

Har du bra vänner och äkta vänskap?: Jag har suttit med denna fråga i över fem minuter, för jag har så mycket fint att skriva här. Men det räcker kanske att säga att jag har, utan att överdriva, världens bästa vänner. För vänner är som en bh, nära hjärtat och bra som stöd ;)

 

Vad är det finaste du fått?: En egen födelsedag fast jag är tvilling. (Vill dock i fortsättningen fira den med Sara fast jag verkligen älskade min dag). Har annars fått väldigt fina mer materiella saker men vill inte välja ut bara en sak.

 

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Jag brukar försöka hålla sådant för mig själv. Annars ringer jag de närmaste, ingen nämnd - ingen glömd.

 

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Betala av min CSN-skuld och åka på en resa, men framförallt spara så mycket som möjligt till framtiden. Eller lägga på stora saker.

 

Vill du gifta dig: Jag har börjat kika på bröllopsklänningar men det är inte direkt att jag bokat datum än.

 

Vill du ha barn: Ja, absolut. Minst två barn vore fantastiskt! Jag vet ungefär när jag skulle kunna tänka mig det men det är inget jag vill skriva här som ni förstår :)

 

Vad dricker du helst när du är törstig: Cola Zero är bara törstsläckande för stunden, då väljer jag helt mineralvatten, exempelvis Ramlösa Smultron.

 

Bor dina föräldrar tillsammans: Ja, och i april har de varit gifta i fem år :)


Örngott och jack-jakt

 
 
Som många av er vet är jag en storägare av örngott. En dag måste jag räkna dom, jag har garanterat över femtio stycken vid det här laget. En hel del ouppackade har jag med, som jag aldrig använder eftersom jag vill tvätta dom först. Men när jag byter sängkläder så tar jag ju hellre de som redan är tvättade, så det blir en ond cirkel. Hur som helst så ignorerade jag fabriksdoften igår och tog några örngott från förpackningen - jag älskar verkligen färgerna och dess mönstren!
 
Hjärtkudden fick jag häromdagen i tidig Alla-hjärtans-dag-present av Dan ❤ Den är helt perfekt att ha som nackkudde eftersom den går in där uppe. Zebrafilten är lite malplacerad men strunt samma, det är nog det bästa jag köpte i USA! Tror jag bara gav $20 för den på Walmart. Den och Kakmonstret var typ det enda jag hade i mitt handbagage på väggen hem, helt klart bättre än de vanliga flygplans,-kuddarna och -filtarna. På tal om flygplan så måste jag skriva upp ett citat från när min syster fick reda på sin hemliga resa;
 
 
Pappa: Flyget går tidigt fredagen den trettonde mars.
Alla: Fredagen den trettonde?!
Sara: Tidigt?!
Haha! Kan tillägga att hon är den som alltid går upp i ottan.
 
Igår tog jag bort min ångest över att vara lat och lät bli datorn under hela dagen. Istället har jag städat och ordnat här hemma. Dock kan jag inte hitta mina jackor vilket är både konstigt och frustrerande. Imorgon ska jag på en begravning med jobbet och vill helst inte ha en röd jacka på mig. Men dom andra är som spårlöst borta. Jag har ett kallare (och kortare) alternativ i ljusgrått men jag hade helst velat haft en svart. Vi får se om jag tar någon av dom jag har eller om jag lånar en av syster. Man kan ju alltid hänga av sig jackan när man kommer in? Det här blir nog min tionde begravning och jag tycker fortfarande det är svårt med klädsel... Skorna ska vi inte ens gå in på.

Morran och Tobias

 
En arbetskamrat tipsade mig om Morran och Tobias (länken går till SVT:s playtjänst), och gud vad jag älskar det! Eller snarare DOM, Johan Rheborg och Robert Gustafsson är helt fantastiska i rollerna som mamma och son. Humorn är i helt min stil, barnförbjudna repliker blandat med "trailer-trash"-beteenden. Kläderna är som tagna från 5-kronors-lådan på Myrornas, att ständigt ha en cigg i handen går från äckligt till roligt och "mamsens" tålamod till "bubben" gör att jag ler från början till slut.
 
Jag var ju redan innan svag för män utklädda till kvinnor, speciellt nu när Rheborg hoppar omkring med sina stora "lungor". Jag skulle sitta en hel dag och bara skriva ned citat från avsnitten, men då kanske jag gått för långt. Nu överdriver jag då jag bara sett ett avsnitt, men nu vet ni vad jag ska göra på min lediga vecka! Jag avslutar med ett citat jag hittade i cyberspace;
 
 
Morrans kotthalsband is to die för, så att säga.

Wanted from Bonprix


Pillertrillaren

Min frukost, smärtsam macka, underbara drycker (juice och Alvedon) och mitt beroende; Ipren.
 
 

Jag har fortfarande problem med visdomstanden/tandköttet. Och jag funderar på att ringa tandläkaren om det inte går över inom några dagar. Samtidigt är det väl det här jag behöver nu när jag skulle dra ned på maten? :) Eller så är det en ursäkt för att slippa ringa. Jag är allt annat än rädd för tandläkare, ni minns väl hur spännande jag tyckte det var att dra ut en visdomstand sist? Dock har jag faktiskt haft grina-ont en gång hos käftis, och det var när jag hade just det problem jag har just nu. Samma tand och allting. Men detta var typ åtta år sedan och därför tvekar jag om att dra ut tanden. 
 
Mer än så händer inte i mitt liv just nu. Min helg är planerad men det är med skräckblandad förtjusning jag är fri från plikter fram till dess. Tack och lov har jag fått sex ytterligare dagar den här månaden så det känns hoppfullt. 

Vem är Khloés pappa?

Alternativ 1: Alex Roldan.
 
 
Alternativ 2: O.J. Simpson.
 
 
 
Alternativ 3: Lionel Richie.
 
 
Khloé sticker tydligt ut i jämförelse med hennes övriga Kardashian-syskon.
 
 
 
Många har spekulerat vem som är Khloé Kardashians riktiga pappa. Hon själv valde i ett avsnitt att aldrig utföra ett faderskapstest då hon ändå alltid ser Bruce Jenner och Robert Kardashian som sina pappor, oavsett vad testet skulle visa. Det gjorde hon helt rätt i, men det gör inte att min nyfikenhet minskar.
 
Hennes mamma Kris Jenner har tidigare erkänt att hon flertalet gånger var otrogen mot sin dåvarande man Robert Kardashian, (även om hon alltid sagt att Robert är hennes pappa). Och ingen skulle antagligen tänka tanken att den yngsta bland systrarna skulle ha en annan pappa om det inte utseendemässigt var så uppenbart. Med sina 177 cm är hon bra mycket längre än sina systrar på 159 cm respektive 152 cm. Hon är blekare, har andra ansiktsdag och ett annat hår (åtminstone på barn-bilderna).
 
De män som kopplats som hennes pappa har varit Lionel Richie som de växt upp med. Som ni vet är Nicole Richie hans adoptivbarn men hans biologiska dotter Sofia är väldigt lik Khloé. En annan möjlig pappa enligt medier har varit O.J. Simpson. Robert Kardashian var som bekant Simpsons vän och även senare hans advokat under hans rättegång 1995 (Kris ska ha varit nära vän med hans mördade fru Nicole Brown Simpson). Ryktena florerade rejält när O.J. själv erkände sitt farderskap;
 
 
“Man i really don’t give a f*ck anymore, I’m in jail for God knows how long, might as well say it…. I AM Khloe Kardashian’s biological father, I have nothing to hide”.
“Kris probably never even knew i was the Father cause she was sleeping with so many men at the time”.
 
 
Sist men inte minst har en man vid namn Alex Roldan nämnts då han ska ha varit en av Kris affärer under hennes äktenskap med Robert. Hur det ligger till lär vi aldrig veta, och lika bra är väl det kanske. Även om de är offentliga människor så lär det inte vara roligt att omgivningen, som till exempel mig själv, spekulerar om en sådan privat angelägenhet.

Kändisar back in the days (2)


Audrina Patridge.
 
 
Cara Delevingne.
 
 
Eva Longoria.
 
 
Heidi Montag Pratt.
 
 
Jesse Tyler Ferguson.
 
 
Russel Brand.
 
 
Sean Combs. (Sedan Puffy, Puff Daddy, P. Diddy, Diddy, Swag, Poppadiddypop, bara Sean John, King Combs... Jag hänger inte längre med).
 
 
Jonah Hill ❤.
 
 
Miranda Kerr.
 
 
Michelle Obama.
 
Khloé Kardashian.

Bästa och finaste födelseannonsen

 

100 år mellan bilderna - samma raser

Bassethundens förändringar på 100 år är bland annat att öronen blivit längre, huden hänger mer samt att de blivit lägre, vilket i sin tur kan leda till inflammationer i kotor samt ryggproblem.
 
 
Boxern är, förutom en av mina favoritraser, även den förändrad. Ett kortare ansikte och en nos som pekar mer uppåt orsakar både svårigheter att reglera sin temperatur samt att kunna andas. Dessutom är cancer väldigt vanligt för denna ras.
 
 
Bull Terrierns utseende har förändrats radikalt vilket också gett nya sjukdomar och nackdelar. Exempelvis har de ofta tandproblem (tänder som växer över varandra) samt olika tvångsbeteenden (jaga sin svans etc.).
 
 
Den engelska bulldogen anses av många vara en av de mest sönderavlade hundraserna. De lever i snitt bara runt 6 år och är ofta sjuka. Dessutom har de svårt att para sig samt föda utan medicinsk hjälp.
 
 
Mopsen lider i nutiden ofta av andningssvårigheter, hjärtproblem, tandproblem, högt blodtryck, låg syressättning, överhettning, ryggproblem och i värsta fall förlamning.
 
 
Schäferhundens medelvikt har gått från 25 till 38 kilo. Deras höfter släpar mer och efter denna sönderavel drabbas även denna ras av många problem.
 
 
St. Bernandshunden har idag, till skillnad från för ett sekel sedan, svårare att röra sig och blir lättare varm på grund av sitt mer intryckta ansikte. Den arbetsälskande hunden börjar försvinna.
 
 
Taxens nacke och rygg har blivit längre medan benen har blivit kortare och bröstet har skjutits fram. Diskbråck är numera väldigt vanligt för denna ras, och av alla raser så har taxen störst risk att drabbas av förlamning.

Kändisar back in the days (1)


Bill Clinton.
 
 
Brad Pitt.
 
 
Charlie Chaplin och Albert Einstein.
 
 
George Clooney.

 
Michael Jackson och Paul Mccartney.
 
 
Må hända att detta är nutid, men Morgan Freeman är så underbar här att han platsar på detta inlägg trots allt!
 
 
Robert Englund spexar mellan scenerna av Freddy Krueger.
 
 
Arnold Schwarzenegger.
 
 
Dwayne "The Rock" Johnson.
 
 
 Justin Timberlake och Ryan Gosling.
 
 
 
 
Gosling och Timberlake möttes som bekant på Mickey Mouse Club 1993-1996, här tillsammans med Britney Spears och Christina Aguilera. Här syns även Nikki DeLoach (uppe, i mitten) som idag spelar Jennas mamma i MTV:s serie Awkward, (hon dejtade förövrigt en annan i Mickey Mouse-klubben vilket senare kom att bli en bandmedlem i N*sync, nämligen JC Chasez). Killen i mitten heter Marque "Tate" Lynche och har inte synts mycket mer än i en final i American Idol. Längst till vänster står T.J. Fantini och är numera rätt okänd.

Sista dagen med snacks, första dagen med puré

Det är nästan så att man får minnen från barnprogrammet Hagelbäcks matrast :)
 
 
Kvällen var inte lika smärtsam till en början då jag var duktig med att inte irritera munnen, och åt därför yoghurt med bär. Sedan kom jag på att "mitt nya liv" börjar imorgon och då var jag ju bara tvungen att försöka äta en liten skål med chips och ostbågar. Så nu sitter jag och har ont igen, tji fick jag för mina synder! En del straffar gud med detsamma kan man säga.
Så imorgon får jag börja med typ puré ;) Min syster gav mig en mixer igår så jag kanske borde ta tag i att göra lite mosad mat, typ soppa? Idag åt jag en halv portion köttfärssås med spagetti och svalde bokstavligen allt helt. Det är jag inte riktigt van vid då jag är en riktig långtuggare som aldrig stressar i mig maten.
(Vilka roliga inlägg jag gjort idag. Inte.)
 
Nu ska jag gå in på SVT play och titta på sista avsnittet av Blå ögon, vad tråkigt det känns att serien nu är över! Inte för att det är någon brist på saker att titta på, men just svenska serier med några av mina favoritskådespelare växer inte på träd. Eller det kanske det gör? Jag ska nog gå ut i skogen och kolla.

Kall promenad och varmt kaffe

 

Här finns alltid några skvallertidningar att bläddra igenom :)
 
 
Efter en överdos av värktabletter (← ej bokstavligen) så var jag i form för en minst sagt uppfriskande promenad med Bella :) Höll vi inte på att halka och bryta en valfri kroppsdel så försökte vindarna få en att testa livet som fågel. Men det var jätteskönt att komma ut! Lika skönt som när vi kom in för lite morotskaka och varmt kaffe. Med som vanligt massa givande och trevliga samtal :)

Ny rengöring + (vis)-dum(s)-tand

 
 
När min ansiktstvätt tog slut så valde jag för första gången Neutrogenas Cream wash. (Jag såg nu att de har 50% rabatt på den utgående produkten på Apoteket). Jag älskar denna pink grapefruit-inspirerande doft som den ger! Det känns även som den verkligen rengör på djupet och jag får en helt annan känsla (fysiskt) efteråt, än efter den jag tidigare använde (Vichy). Får se hur den känns efter en längre tid, vissa har tyvärr upplevt rodnad efter användning men det har jag sluppit.
 
Idag är det inte lätt att vara mig. Jag har tidigare haft problem med min bakre, vänstra visdomstand och nu är det dags igen. Visst, det är säkert jobbigare att ha tandvärk men att ha svullet tandkött är inte roligt det heller. Lingonveckan kom självklart samtidigt och jag är känsligare än någonsin, har suttit och gråtit för mig själv i frustration haha. Jag har knappt kunnat sova (gick upp innan 5:00 i morse) och äta är uteslutet eftersom jag inte kan stänga munnen helt. Det är bara att stå ut så länge det går, jag har bara haft ont i tolv timmar även om det känns som tolv dygn. Jag har svårt att koncentrera mig på annat än att det dunkar i munnen, det gör att jag bara vill ligga under täcket. Samtidigt måste jag försökte fokusera på annat än hur ont det gör. Nog med klagomål!

Marijuana: Safer than peanuts

 
 
Ni behöver inte oroa er, jag tänker inte argumentera för legalisering av marijuana. Även om jag för den delen tycker det är en rätt harmlös drog. Men de som förespråkar att få röka detta lagligt, tänker de på hur skadligt det är för exempelvis lungorna? Eller det faktum att det faktiskt är beroendeframkallande. Och hur effektiv blir man som hög på gräs? Inte särskilt. Att blanda ihop arbete/studier med att röka på hör alltså inte ihop. Ja, det är oskyldigt att röka marijuana om man jämför med andra droger. Men är det okej för det? Att det ofta är inkörsporten till tyngre saker tror jag stämmer till 100%. Handlar det inte om starkare droger så kan man ju byta ut gräset mot massa substanser som uppenbarligen inte är att lita på.
 
Och det där med att röka cigaretter, som jag tyvärr gör. Jag önskar verkligen att det förbjöds. Men då köps det väl limpor kors och tvärs från utlandet, och Sverige fölorar dom intäkterna. Men är pengar viktigare än befolkningens hälsa? Och vad går egentligen pengarna till? Välfärd, har jag hört. Till exempel när barnbidraget infördes. Men det finns nog skattepengar som kan ge välfärd utan att människor röker dessa accepterade cancerpinnar. Dessutom, hur mycket kostar inte sjukvården för rök-relaterade sjukdomar? Det går att skriva hur mycket som helst om det här, liksom Systembolaget (jag kan dock säga att jag är för monopol på sprit), så jag slutar nu när vi har det som roligast ;)
 
På tal om roligt så har min dag varit fenomenal. Bland annat har jag lunchat med Sara och Amanda. Jag missade sistnämnda på nyår även om vi pratade i telefon, så det var roligt att få träffa henne. Och syster med såklart! Hon är ju borta bokstavligen hela dagarna för det mesta så man vill nappa när man får chansen att träffa henne.

Word

 
Precis som tusen andra låtar, för varje år som går ska låtarna innehålla färre och färre ord men med fler personer bakom dom, typ. Tacka vet jag Freddie! :)

It's so fluffy I'm gonna die

Oprah i gröna grodor.
 
 
Einstein i fluffiga tofflor.
 
 
Vad skönt att kunna gå i ett par håriga tofflor på stan, och då man heter Einstein eller Oprah så är det inte risk för att hamna i dårkistan, man är helt enkelt cool. Gränsen är dock hårfin mellan att vara häftig och att få en given plats på sidan Fashion-fools. Jag har ibland funderat på att göra ett eget kollage över alla fruktansvärda outfits jag burit i mina dagar (jag är ju lite "ta det som är närmast", "orka allt som inte är bekvämt" och "matchande strumpor är såå tråkigt"). Men jag avvaktar med det tills jag bestämt mig vad jag tror mig kommer att göra när kollaget är färdigt; skratta och bjuda på det, eller gråta av skam och bosätta mig i Rissjö för att aldrig återvända. (Rissjö är för er som inte vet en rätt så liten by med en (1) bofast invånare).
 
Nu ska jag äta lite sen lunch innan min man hem från stora staden. Jag skulle egentligen passa på att se Blå Ögon nu när jag är Queen of the house, men innan dess skulle jag "bara" dammsuga, städa köket, handla och tvätta. En möbelkille skulle nämligen komma vid tre och då vill man ha det lite anständigt hemma. Fyra timmar senare inser jag att det inte blir så mycket av med det. Men är det något jag har så är det tid, jag jobbar inte förrän om 1,5 vecka. Jag ska försöka släppa känslan av frustration, utan istället acceptera läget och hoppas på att fler dagar dyker upp nästa månad.

Tiny Planet

Jag tog en bild av Öregrund idag och hittade för första gången Tiny Planet bland mina redigerar-inställningar.

The Adjustment Bureau


The Adjustment Bureau (2011 - Romantik/Thriller/Science Fiction)
 
Mitt betyg: 4-
 
Handling:
På randen till att vinna en plats i den amerikanska senaten möter den ambitiöse politikern David Norris den vackra balettdansösen Elise Sellas, en kvinna olik någon annan han någonsin träffat. Men just då han inser att han börjat falla för henne inleder en samling mystiska män en konspiration i syfte att hålla de två isär.
 
Det bästa med filmen:
Filmen innehåller lagom mycket av alla genres ovan. Romantiken är genuint stark men det blir faktiskt inte för mycket av det, thrillern gör att man sitter med öppen mun under hela filmen och det finns en perfekt dos av sci-fi, overkligt såklart men ändå så pass lite att jag mådde bra under hela filmen (jag älskar fiktiva filmer, men jag vill kunna relatera handlingen men verkligheten).
Det var även lite mysterium över det hela vilket gör allt bara bättre. Jag älskar verkligen filmer när oförklarliga saker sker och man måste ha tålamod för att få reda på hur allt hör ihop.
 
Det sämsta med filmen:
Jag är en sådan usel recensent, men jag kommer faktiskt inte på något negativt. Bara för att skriva något säger jag väl att filmmusiken inte var värd att minnas och dialogerna kanske inte var en statyett-klass, även om jag inte lade någon tanke på just dom sakerna under filmen.

Jag vill inte dö, bara bryta något

Rasrisk ovanför trappan.
 
 
Titta vid 1:35 :) Stuart ❤
 
 
 
Har ni någon gång hoppats på att något hemskt ska hända er? Jag menar inte att dö, utan en skada som i sinom tid kommer att gå över? Inför något jobbigt som måste göras, det kan vara allt från när du är på väg till din första arbetsdag, eller när du ska be om ursäkt till dina grannar då du under fyllan kvällen innan sprang omkring i enbart strumpor och skrek "Slutet är nära! Ta skydd!".
 
Så har i alla fall jag ibland känt, och jag och Johanna pratade om det igår. Att man ibland bara önskar att en isfläck resulterar i en bruten arm, att du blir påkörd på övergångsstället (och får ett saftigt skadestånd på köpet) utan egentliga skador, men ingen kan ju säga emot en sådan sak.
 
Så om jag ska göra något jobbigt framöver så vet ni vad jag kommer att stå, på trappen utanför vår ytterdörr. I hopp om att få tolv kilo is och snö i skallen och förhoppningsvis bara få en lätt hjärnskakning. Eller kanske "råka" göra akrobatik i källartrappan? Idéerna är obegränsade, så maila mig gärna om ni har övriga sätt att skada sig lagom mycket på, till: TheDreamOfSjukskrivning.Hotmail.com, skriv "Destruktiva kliv" som ämne.
;)

Den man aldrig skulle bli

Förberedelser inför gästernas ankomst i lördags. Välkomstdrinkarna var mousserat jordgubbsvin.
 
 
 
Min stora mardröm var tidigare att fastna i den här kommunen. Jag ansåg att det var misslyckat och tragiskt med de som aldrig tog sig för att fly ifrån denna håla. Vad var de rädda för? Ville de inget mer med livet? De lever bara en gång och har på sin höjd tagit sig till grannorten efter en felkörning.
Vill de återuppleva precis allt genom deras barn? Att de ska få samma lärare som en själv, att de ska spela fotboll på samma plan som du?
 
Nu har jag själv blivit den jag aldrig skulle bli. Istället för ha världens coolaste utbildning inom grafisk design så blev vården min arbetsplats igen. Istället för att bo i en lägenhet i en ort som skrivs med stora bokstäver i kartboken så hamnade jag i en villa här. Det enda som fattas är återkommande resor till ett europeiskt land, inklusive samma hotell och samma rumsnummer.
 
Men vet ni vad? Vem säger att man är misslyckad när man bor i samma ort man föddes i? Det viktiga är att man bor där man mår bra. Visst, jag kanske inte skulle dö om jag tvingades flytta. Men idag prioriterar jag familjen och vännerna, och de flesta råkar bo här. Och mitt jobb ska jag inte ens börja prata om, det är helt sanslöst hur varje arbetsplats ger mig så mycket. Oavsett om det är skratt eller utmaningar så älskar jag det.
Skulle jag få barn så kan jag bara jämföra hur min egen uppväxt var, och det var helt fantastiskt. Jag är i alla fall glad att jag inte var en stadsbuss-unge.
 
Men det är klart, att jag i alla fall har testat att bo i andra städer gör att jag känner ett större lugn. Och bara för att jag tänker bo här de närmaste åren, så betyder inte det att jag aldrig kommer att kunna flytta till Mariefred/Kapstaden/Pyongyang.

Grattis i efterskott ♥

Min nya favoritbild på frugan och Melissa
(Klädd i sin födelsedagspresent från hennes gulliga gudmor Malin).
 
 
Ett stort GRATTIS i efterskott vill jag ge min älskade, underbara bästisdotter Melissa som i lördags fyllde hela 6 år. Det känns som igår jag satt i hennes föräldrars lägenhet och väntade på att hon skulle komma hem från BB. För att nästan dagligen se henne växa de kommande två åren. Och gå från rund, go och söt till en otroligt vacker liten flicka. Idag ses vi långt ifrån lika ofta på grund av avståndet men hon är lika nära mitt hjärta för det.
 
 
 
 
(Tidsinställt inlägg eftersom jag just nu är på jobbet)

Pinsamma vardagsbestyr + Drömmar

Ur mobilarkivet: bilder med selfie-sticken:
 
 
Jag och Sara (utan blixt, uppenbarligen).
 
 
Hihi :)
 
 
 
 
Idag har jag gjort saker jag förträngde att göra igår, till exempel att ta tag i att ringa CSN samt panta flaskor. Det sistnämnda tycker jag är ganska pinsamt, framförallt då jag snabbt samlar på mig en del. Med mössan nerdragen och luvan på så gick jag med raska steg in. Det finns andra saker jag tycker är jobbiga utan egentligen någon bra anledning, till exempel:
 
 • Handla toapapper. "Nu ska jag gå hem och bajsa", typ.
 • Handla bindor (tamponger går däremot bra). "Hej, jag använder blöja".
 • Känna om gurkan inte är mjuk/dålig. (Förklaring på detta känns överflödigt).
 • Titta på underkläder när män är i närheten. "Du ska inte se vilka trosor jag ska bära, ditt äckel".
 • Köpa skvallertidningar med naket på framsidan (tro mig, det visas ofta). "Här går jag till Konsum och köper porr".
 • Köpa mitt märke på cigg. Alltid samma veva;
  Jag: Två paket röda, korta *mummel*, tack.
  Kassörska: Två paket, vad?
  Jag: Pål... Pall... Pål Mål, Pall Mall. Vad det nu heter.
  Jag måste byta märke. (Eller ja, sluta röka kanske).
   
   
  Annars har kvällen bland annat gått till min mor. Jag och min man bjöds på middag och kaffe medan vi smidde framtidsplaner. Det handlar om något senare i år så jag vill inte spekulera något nu, innan jag vet om det kommer att ske.
   
  Annars känns det som om jag ätit bokstavligen hela dagen. Jag har inte vägt mig på flera månader, men att jag fortfarande väger under 60 är uteslutet för många kilogram sedan. Det började med julen, och allt som var över efter det. Sedan blev min kropp på något vis van med den dieten. Jag, som knappt fått i mig mängder socker sedan typ 1993, har haft en daglig diet av choklad och kakor. För att inte tala om ostbågar, chips och jordnötter. Inte undra på att jag vaknade med magont i natt.
   
  Det var inte det enda jag vaknade av i natt. Jag drömde mina föräldrar hade en pool som jag simmade omkring i mitt i natten. När jag tittade upp gick ett dussintal män i IKEA-kläder fram och tillbaka ur grannens hus, och jag förstod att det var ett inbrott på gång. Jag gick upp men upptäcktes av ligans boss. Han bad mig att hämta en Cola Zero från mina föräldrars hus. Jag gick in och han började gå runt huset och sätta på gasledningarna (varför nu såna skulle finnas där). Jag visste att vi antingen skulle gasas ihjäl eller sprängas vilken sekund som helst.
   
  Som tur var vaknade jag innan jag grillades, men hade svårt att somna om. Tack och lov lyckades jag efter ett tag, för att då drömma om att jag och syrran låg på en planka á la Titanic, fast bland byar som byggts på stora flottar. Massa ormar kröp upp mot oss och nej, jag borde inte somnat om.
   
  Jag har tidigare haft drömtydnings-böcker men idag skulle jag aldrig slösa pengar på det. Det är ju så himla uppenbart varför man drömmer det man gör. Det är sådant man upplevt, tänkt på eller hört, ihopblandat i en oftast ologisk röra. Och när drömmar upprepas, det tror jag helt enkelt beror på att man funderar på drömmen (eller framförallt de återkommande drömmarna), och ökar chanserna till att den händelsen kommer tillbaka.

27-årsfirande med vänner

 
Jag bar min klänning som jag fick i julklapp av Sara. Och mitt nya läppstift som Johanna gav mig.
 
 
Bella och Don kom förbi först. Första gången dom två firade mig var min femtonårsdag, det är helt otroligt! Bella har såklart firat mig fler år än så men det är ändå kul att dom hängt ihop så länge :)
 
 
En timme senare kom Malin hit efter ett annat kalas :)
 
 
Jag och Dan fick en födelsedagspresent blandat med förlovnings,- och husflyttsgåva av Malin :)
 
 
 
Vi fick en lampa som jag önskat mig länge! Mer om det finns i texten nedanför.
 
 
Jag får alltid ångest över hur mycket pengar jag lägger på tidningar varje månad. Nu kommer mitt samvete renas då jag fick en prenumeration av Bella och Don :)
 
 
Min favoritchoklad gav paret mig med :) Dom åt jag idag när jag drömde mig bort till USA.
 
 
 
I lördags firade jag min födelsedag tillsammans med mina barndomsvänner. Alla verkade ha en jättetrevlig kväll, mycket prat och skratt blev det! Och mycket vin, framförallt för mig. Inte skandal-full alltså, men att spela "Ryktet går" när man är lullig är inte att rekommendera. Stackars Bella var efter mig i spelet, som alltså fick tolka mina gissningar och teckningar när jag var som gladast i hatten. Det var nästintill omöjligt.
 
Mina presenter var helt perfekta! Jag vägrar alltid att prenumerera på tidningar av någon anledning jag inte kan sätta ord på. Varje nummer köper jag ändå, så jag skulle ju tjäna på att ta en prenumeration. Så det var tur att jag fick det! Veckans Nu och Hänt Extra Bild är dom två tidningar jag alltid läser, förutom korsordstidningar ibland.
 
Kommer ni ihåg när jag gjorde ett INLÄGG på lampor som jag ville ha? Jag blev helt förälskad i alla dom fyra och har inte riktigt kunna släppt dom sedan dess. En lampa försvann dock för min önskelista, nämligen den från Indiska. Jag såg den i butiken och gillade faktiskt den mer på bild. Jag har visat det inlägget till min man lite diskret i hopp om att få någon, men det har varit förgäves. Jag tror man ska vara tydlig med män, och inte göra som när man var barn (ni vet; "visst är den fin?"). Och istället köra raka rör och säga att "den lampan tycker jag väldigt mycket om så nu får du fan köpa den!". På ett lite finare sätt kanske.
 
Så en av lamporna fick jag! Hon hade till och med hört av sig till min syster och kollat om hon trodde att jag fortfarande ville ha den. Så himla gulligt! Jag har älskat fågelburar även om jag bara har en liten variant. Så när jag såg att det till och med fanns som lampa blev jag positivt överraskad. Jag ska bara hitta en mindre stark glödlampa och en bättre plats till den. Vilket inte kommer att bli svårt då vi har en stor brist på lampor i hela huset.
 
Igår var det soffläge hela dagen men idag vaknade jag av att mamma ringde på dörren. Det var snarare två som gjorde det denna förmiddag, först var det skottnings-killen som berättade att vår brevlåda fått sig en smäll. Sedan kom mamma med en USA-tidning med både bra paketresor men framförallt till bra priser! Jag är mest inne på västra USA med Las Vegas, Los Angeles, San Francisco och Grand Canyon. Kanske hyra husbil eller en snygg kärra genom Route 66?

Tröttmössa

En av våra nya plåttavlor.
 
 

Gårdagen gör sig påmind och därför blir det inte mer än detta inlägg idag. Jag har haft en jättetrevlig lördag men nu får det dröja tills nästa vintillfälle. Minst fem dagar (jag har ju en box vitt kvar) ;)
Nu ska jag fortsätta att se The Exes, jag hoppas att ni har en lika lugn söndag söndag!

RSS 2.0