I'm alive

 
Jag är en riktig periodare när det gäller bloggen. De senaste dagarna har både inneburit nattjobb och killens lediga vecka, en väldigt dålig kombination ur bloggsynpunkt men desto bättre för min del. Nu är sista natten snart avklarad och jag ser fram emot att ta helg. Jag har en del pass inbokade framöver men jag har tvingat mig själv att lägga den största tiden på teoriläsning istället, jag kan inte fatta att det är mindre än tre veckor kvar till proven. Stressad är bara förnamnet.

13 timmar

 
Att jobba natt när klockan ska ställas tillbaka en timme kändes inte som det ultimata, speciellt inte då jag redan skulle jobba drygt tolv timmar. (Och då jag hört att man inte får betalt för den extra timmen). Men det har gått förvånansvärt bra, även om det ska bli riktigt skönt att sova om ett par timmar :) Sen är det dags för en natt till innan jag får ledigt i ett par dagar.

Älska

 
 
Trevlig fredag!
 

Begravning & Vita arkivet

 
Fika efteråt. (Det kändes dumt att ta en bild men samtidigt tog många bilder på kistan så då kändes en tårtbit ganska harmlöst).
 
 
 
Idag var jag och mamma på en begravning. Jag stod inte mannen nära då jag inte träffat honom på många år. Men under min barndom sågs vi mycket då han har jämnåriga barnbarn samt att hans fru var barnvakt till oss ibland. Det var jag som satt bakom ratten idag och det kändes ganska ovant att köra i ett begravningsekipage (eller kallar man det så?). En bil bakom kände sig märkbart stressad över att vårat tåg av bilar körde sakta på landsvägen och försökte köra om, men var sedan tvungen att ta sig in mellan bilarna istället för att inte krocka. Undrar om han förstod vad han gjorde, han lär gjort det när han såg begravningsbilen längst fram i alla fall.
 
Har jag nämnt en av frågorna som kan finnas på Vita Arkivet, ni vet där man får skriva om hur man vill ha sin begravning. Om man exempelvis har önskemål om gravsättning, gravsten, obduktion, kista, psalmer, blommor...  Ja, allt som rör det ämnet. Berättade jag att man även brukar få svara på om man är en morgon,- eller kvällsmänniska? Jag har fortfarande inte riktigt förstått varför det är relevant. Det lär handla om att respektera personens dygnsrytm på något sätt, men om det handlar om tidpunkt av begravning eller något annat vet jag inte. Vet någon så får ni gärna berätta det för mig!
 
Jag ska nog själv försöka fylla i ett sådant inom den närmaste tiden. Jag kan inte säga att jag har bråttom då jag inte planerat att dö förrän om typ sextio år. Men allt kan hända och därför kan det vara bra att få ned sina önskemål, om man nu har några. Det går ju att göra det online också om man så vill. Inte för att det låter som en superfestlig sysselsättning. "Hej, vad gör du?" -"Inte mycket, har lite beslutsångest angående min minnesstund bara. Smörgåstårta eller gräddtårta, det är frågan..."
 
Jag själv skrev ett liknande papper för många år sedan. Jag minns inte riktigt vad det stod, men jag tror jag ritade hur min gravsten skulle se ut och skrev säkert några väl valda ord till den underbart positiva bilden. Tydligen ansågs det inte okej att skriva begravningsönskemål som tolvåring så jag skickades till BUP. Väl på plats fick jag träffa en manlig psykolog med vita gympaskor och en förkärlek till att smeka armstöd samtidigt som han pratade. Jag minns inte ett ord han sa förutom att han frågade när jag hade fått min första mens. Jag minns att om jag inte ville dö innan så ville jag det då, hur kunde han fråga en sådan sak - och mitt framför pappa dessutom! Jag ville sjunka genom jorden, bokstavligen. Nåväl, jag överleve det mötet till slut. Även om jag fortfarande inte kan se ett par Reebok-skor utan att spy lite i munnen.

Fia och fejset

Lånad från Cassandras Instagram.
 
 
Jag vet inte någons näsa som är så schizofren som min. Nej, nu gjorde jag det jag hatar när andra gör. När man egentligen menar dissociativ identitetsstörning/multipel personlighetsstörning/personlighetsklyvning (kärt barn har många namn, bokstavligen - ha ha). Det förstnämnda är ju som de flesta säkert vet en diagnos för personer med vanföreställningar och den andra handlar om någon med två eller flera personligheter. Ändå verkar alla blanda ihop begreppen (tydligen även mig som borde kunna detta).
 
Det jag skulle komma fram till angående min näsa är att det nog främst är den som avgör mitt "snyggavstånd" som jag pratade om för några inlägg sedan. Ser man den på nära håll vill man ju bara ta en elvisp och köra in den i ögat. Men på långt håll så ser den ju faktiskt inte så farlig ut. Så nästa gång jag funderar på ett nose job så ska titta på mig själv på avstånd.
 
Jag skulle för övrigt aldrig göra en skönhetsoperation i ansiktet. Det är ju uppenbart varför, titta bara på mig. Nej men allvarligt talat så har jag komplex som alla andra och 70% sitter i fejset. Men det är en del av mig och jag vill inte vara någon annan. Visst, börjar mina ögonlock hänga så pass mycket att jag knappt kan se så skulle jag väl kunna göra ett ingrepp, men inget stort som att förändra näsan, munnen eller huden. Jag har ju en sned käke som vissa av er vet (därav alla mina halvprofil-bilder) vilket skulle kunna åtgärdas genom att flytta hakan. Men då tar jag hellre dom operationspengarna och lägger på terapi så att jag kan lära mig att älska mig själv och min personliga haka シ
 
 
"Leave your mother fucking face alone, bitch" som en vis människa en gång sade.

Wanted - from Bonprix

 
 
Jag ändrar då aldrig smak märker jag rätt tydligt. Men desto lättare lär jag ju vara att köpa presenter till. "Åh den här (någonting) har ju nitar/är rutig eller prickig/ser ut att tillhöra en yngre tjej på high school/kommer se fruktansvärt omatchat ut i sänget" - då är det ett säkert kort!
 
Nu måste jag tvinga mig i säng (tack och lov att jag bara har nätter inbokade framöver med tanke på min dygnsrytm) då jag ska på en begravning imorgon förmiddag. Det är den andra för i år så nu får det räcka. Tur att alla kyrkobesök inte varit av den anledningen, jag har ju varit på ett bröllop också och ett dop har jag nöjet att få gå på längre fram :)

Långfika


Hon är inte bara vacker - hon är supergullig också :)
 

Som jag alltid brukar säga; "man kan äta vad man vill så länge man sväljer ned det men en lightdryck" ;).
 
 
 
Jag har ju nämnt tidigare hur otroligt gulliga människor jag jobbar med. Det brukar ju alltid finnas något rötägg i varje arbetsgrupp (speciellt i kvinnodominerande vårdyrken) men vi är nog undantaget som bekräftar regeln. Eller så är jag den alla hatar utan att jag själv fattar det... En som i alla fall inte gör det är Cassandra som jag fikade med idag. Det är förresten hon och jag som planerat att åka upp till den hemsökta prästgården i Borgvattnet. Såg häromdagen att Kissie skulle åka upp dit vilket gjorde mig kraftigt besviken, inte för att det var ett okänt ställe innan men nu är risken större att fler för upp ögonen för spökhuset nu. Jag ogillar när saker jag är intresserad av blir "inne". På tal om det så måste jag försöka hitta avsnittet när Det okända var där, de lär ju inte gjort huset mindre hemsökt? Känns ju inte som om det skulle gå ihop då det faktiskt är spökena som ger intäkterna. (Om det inte är någon som faktiskt behöver gå till andra sidan då förstås, det är ju fortfarande människor man pratar om även om de råkat trilla av pinnen).
 
Att titta på Det okända har jag gjort de senaste nätterna. Och i måndags blev det ju även en exorcistfilm. Det är sådana program/filmer jag starkt rekommenderar att se innan ni ska somna. Dom ger sådana behagliga drömmar vill jag lova, om fluffiga moln, magiska regnbågar och porlande fjällsvatten.
Eller inte.

Min natt som spion

Sir Nicholas Winton räddade 669 barn under andra världskriget. Fler år senare överraskades han av att publiken är fylld av de han en gång räddade livet på.
 
 
Vilken man! Tänk känslan över att ha räddad så många människor, och framförallt barn. Det närmaste jag kommer den goda gärningen är mitt kottsjukhus på dagis, det säger väl allt. Jag var snarare elak mot barn på den tiden, den som trampade på en oskyldig kotte fick känna på både ord och slag. Om det handlade om kottsympati eller OCD vet jag fortfarande inte.
 
På tal om konstiga beteenden så måste jag erkänna hur märkligt jag betedde mig natten som var. Efter att jag grinat klart efter alla klipp jag sett, så märkte jag att en liten grupp människor hängde vid macken. "Vad är det där för skumma typer? Ska de sno bensin? Ska de råna macken?". Spänningen höjdes och jag kunde inte låta bli och ta fram kikaren för att undersöka detta mera. Hamnar detta i polisrutan nästa vecka så är det bra om jag kan hjälpa till att fånga bovarna. "Vad många bilar som kör in och ut, är det någon form av organiserad brottslighet? Vilken flashig sportbil som körde ut nu, vart får dom pengarna ifrån egentligen?" 
 
Ju längre tiden gick desto större växte spänningen. "Såg det inte ut som om någon slog till en annan nu? Jo jag tror det". Strax efteråt kom ännu ett gäng till platsen, klockan har nu hunnit närma sig 3:00 på natten och min kropp påminns om min ovana att spionera. Jag var ju tvungen att böja mig som ringaren i Notre Dame och ha halsen som en krökt ostbåge för att inte synas. Mina ögon var som Sahara då jag inte kunde blinka med kikaren fastlimmad mot mig, framförallt inte med mina fejkfransar. Och när en bil väl körde förbi mig var jag tvungen att gömma mig, inte för fort så att det skulle märkas utan mer som att bli en köttbulle i slowmotion.
 
Att alla verkade bära reflexväst och lysa med ficklampor borde fått mig att förstå, men icke. "Det är väl så moderna brottslingar ser ut nuförtiden. Det kanske är lite som omvänd psykologi (typ), de bär kläder som syns i mörker just för att ingen skulle kunna tro att de är ett kriminellt gäng". Men när klockan blivit alltför sent så tvingar jag mig att lägga ned mitt extraknäck som Sherlock Holmes och sova. Jag hade visserligen börjat ana att det nog var mina hjärnspöken det var fel på och inte dom, men man vet ju aldrig. Tills jag hörde att de var Missing People som var ute och letade efter en person. Jag vet att jag inte är dum, men ibland funderar man hur hjärnverksamheten egentligen funkar där uppe. Men nog var det spännande så länge det varade! Det är otroligt bra att människor finns och letar efter de som behöver hittas. Och jag lovar att aldrig mera tro att oskyldiga människor, som dessutom gör en väldigt bra gärning, är superkriminella bensintjuvar.

Förloraren


Den osminkade sanningen. Vilken skillnad det hade varit om jag inte hade haft mina fransar :)
 
Det är nog inte meningen att jag ska vinna på Bingolotto. Men än ska jag inte ge upp! Även om jag inte ska spela varje vecka som jag gjorde tidigare.
Nu när jag läst ut körkortsboken en gång till ska jag göra lite körkortsfrågor på internet. Ikväll väntas skräckfilm med Sara och Johan, nämligen Deliver us from evil - den verkar vara sjukt läskig! Men läskiga filmer växer inte på träd så det visar sig om denna håller måttet.

Underbara videos

Undrar hur många tårar jag fällt denna kväll, (och hur många gånger jag uppskattat det faktum att vi inte har övervakningskameror här inne). Det är något visst med solskenshistorier. Ibland behöver man se något som gör att man tror på mänskligheten igen, ibland behöver man en dos av de finaste vi har på vår jord; djuren.

Detta är inga okända videos men det är säkert någon som du inte sett innan.En katt räddar en pojke från en hundattack.En hemlös man får ett hem.En blind och hörselskadad hund och hans hjälpande vän."I want to stay with my mommy".En annorlunda spegel som förändrar kvinnors sätt att se på sig själva.Jag såg detta klipp för ett tag sedan och har inte riktigt släppt den. Att se den pojkens lycka och leende smittade verkligen av sig på mig.Ni vet vad jag tycker om omaka vänner i djurvärlden :)


På tal om leenden som smittar. Tänk vad så lite kan göra så mycket.

Gott i gott sällskap

Utan blixt ger sällan en bra skärpa men det var en mysig bild ändå. Jag har storkillen i knät medan lillkillen sitter i mammas knä :)
 
 
Så sjukt god kladdkaka att jag var tvungen att ta två gånger.
 
 
Inte direkt en bild som skulle platsa i en mat-tidning :) Men gott var det!
 
 
Innan jobbet i fredags så skulle jag och barndomsvännerna ses på en fika. Tyvärr blev Malin förkyld men då fick jag nöjet att hälsa på Bella istället, det känns som år och dagar sedan jag var där. Det var mysigt att få träffa hennes barn och deras pappa med (som fyllde år igår; Grattis!).
Jobbet gick bra men det är synd att jag inte fått så många dagar framöver. Men det är livet som vikarie. Vissa veckor jobbar man ihjäl sig, en del veckor behövs det inga vikarie alls och andra veckor får andra dom dagarna. Men det är bara att acceptera läget, dagar brukar alltid rulla in och gör det inte det så finns det andra gruppbostäder. Just nu lutar det åt Bellas arbetsplats. Samtidigt så känner jag ingen stress, räkningarna kommer alltid att kunna betalas oavsett om jag jobbar mycket eller inte. Men det är klart att jag själv vill ha egna fickpengar med.
 
Igår åt jag världens godaste hemmagjorda hamburgare. Dan gjorde dom supergoda och hade lagt på amerikansk dressing, räksallad, smörgåsgurka, senap, ketchup, rå lök, ost, tomat.... Ja, typ det mesta. Dessutom blev det köttfärs över så vi kunde äta en vrålportion köttfärssås med spagetti idag. På tal om att få mat för dagen.
 
Nu är jag gräsänka i tolv timmar framåt och ska börja kvällen med en dejt med Ingvar Oldsberg. Ikväll ska det vara min tur att vinna!

Ett steg åt rätt håll

 
 
Ni kanske kommer ihåg inlägget jag skrev för en tid sedan om att "tiggarna" lämnat massa sopor efter sig i skogen bakom oss. Nu såg jag att de faktiskt plockat upp det mesta i en påse och lagt på våran soptunna. Min första reaktion var enbart negativ. För det första får vi inte plats med våra egna sopor nu, för det andra så ser vi ut som sluskar och för det tredje så kan det kosta oss pengar då vi har mer sopor än det som ryms i tunnan. Kunde de inte bara slängt det vid Coop när de ändå är där dagligen?
 
Men vid närmare eftertanke så är det ju dumt att klaga när dom faktiskt städat upp efter sig. Sambon lade allt i sopsäckar så nu ser det dessutom mycket bättre ut. De kan inte ha det lätt, numera bor ett gäng i ett tält och i en bil. Jag brukar säga att man inte alltid ska jämföra sina egna problem med andras, utan enbart med sig själv. För det jag tycker är ångestladdat eller traumatiskt kanske kan ses som en bagatell om man jämför det med andras problem, men det hjälper ju inte att tänka "okej, jag har aldrig mått så här dåligt i hela mitt liv. Men vad för rätt har jag att klaga när det finns dom som inte ens får mat för dagen". Typ.
MEN jag måste säga att jag uppskattar mitt liv mer när jag tydligt kan se vilka öden andra har, främst ekonomiskt.

Sodastream och New Body

 
(Jag ser fram emot när vi har ett nyrenoverat kök som ger lite snyggare bakgrunder).
 
 
 
 

 
Vi är riktiga läskomaner i detta hushåll och lägger åtskilligt mycket pengar på läsk varje månad. Men nu har vi börjat använda vår Sodastream igen tillsammans med Fun light, och idag blev det även ett inköp av Sodastreams egna varianter. 50 kronor per flaska är ganska saftigt (hihi, tänkte inte på det) tycker jag men det kanske räcker ett tag.
 
Orange smakade mer eller mindre precis som Fanta medan Colan var som en variant av Pepsi skulle man kunna säga. Jag förstod redan innan att inget kan slå originalet men det duger gott och väl när vi har våra läskfria dagar. Däremot tänker jag nog hålla mig mer till light-saft då jag avskyr socker. Det beror på tre andledningar; jag vill inte gå upp i vikt, jag har aldrig varit svag för söta produkter men framförallt; jag är rädd om mina tänder. Allt man pratar om är kroppens reaktion på socker men det känns som om tänderna hamnar i skymundan.
 
Ett par av mina arbetskompisars barn har sålt lite saker från New Body samt VWF och självklart ville jag beställa lite saker. "För skolklassens skull" försökte jag säga till mig själv när jag innerst inne visste att det var en ursäkt till att få handla. Ett underställ till min man och åtta par trosor till mig blev det i detta paket. Jag ska ju rensa i troslådan innan vi flyttar då jag äger små tandtrådar jag inte ser något behov av idag. Och åt andra hållet med, visst att grandma's är underbara, men det finns faktiskt sköna trosor som inte sitter uppe vid armhålan och inte får tankarna till Maskrosens ålderdomshem i Vänersborg, typ.
 
Jag ser verkligen emot nästa paket med då jag äntligen ska få större sorteringsmöjligheter i form av tvättkassar (Kulör, vitt och svart tvätt) samt några för källsortering (Papp, plast, metall...). En praktisk kalender har jag också beställt med bilder av en av mina favoritkonstnärer Carl Larsson (jag har faktiskt varit i hans dåvarande hem, *skryt*). Samt en julklapp eller två.

Fika & Fransar

 
 
 
Mina fransar ser alltid bättre ut i verkligheten, vilket jag i och för sig hoppas att hela jag gör. Vissa är ju väldigt fotogeniska och kan arbeta som fotomodell fast att de ser väldigt ordinära ut i verkligheten. Sedan finns det skönheter som ser ut som stryk på bilder, överdrivet skrivet för att framföra min poäng tydligt och klart.
Men jag hoppas verkligen att jag är av den sista kategorin, man vill ju hellre se bättre ut IRL så att säga. Sedan tycker jag personligen att jag ser bättre ut när någon annan tar bilden (förutom killar som fått för sig att bilder ska tas underifrån), jag har väl kanske en maxgräns tills jag inte ser skaplig ut längre, än sisådär 2,45 meter gissar jag på.
 
Idag kom pappa ett steg närmare sin pension och bjöd partimedlemmarna på tårta. Tur för mig att en bit blev kvar så att jag fick smaka. Det blev dubbel fika för mig då jag lovat att bjuda på kaffe-glassen från Garant som jag tipsade om för någon vecka sedan. Dom var överförtjusta! Ska få ett recept av mamma på något liknande, inte visste jag att Tiramisu var en italiensk dessert... Man lär sig något varje dag!
 
Nu ska jag läsa ut körkortsboken och sedan titta på American Beauty som jag inte hann se klart på igår. Jag har faktiskt bara sett delar av den för många år sedan så för mig är den ny, gillar den skarpt!
Imorgon börjar jag inte jobba förrän 15:30 då jag hinner med en tjejfika innan. Om någon undrade.
 
På tal om fika så hör jag, fortfarande, väldigt ofta någon kommentar om min vikt. Blir folk inte förvånade över hur mycket jag äter så visar se oro. Eller så får jag en skämtsam kommentar om min kropp typ; "dina vader är så smala att det ser ut som du suttit i rullstol hela livet". Det är inte det att jag uppskattar att människor omkring sig bryr sig, jag blir bara förvånad hur mycket man kan få höra som normalviktig. Men det beror nog dels på att jag gått ned mycket i vikt och ser smalare ut i jämförelse med hur jag alltid (nästan) gjort, dels att jag faktiskt har ovanligt smala ben och därför kanske ser smalare ut än vad jag faktiskt är. Eller så är jag självblind? Men jag kan ta ett rejält tag om magen så inte tror jag att så är fallet :)

Mupparna ❤

 
 
Jag älskar ju både Queen och Mupparna så därför dubbelälskar jag denna video. Jag lade upp den för några år sedan men det räcker inte med en gång! Det blev ett par imitationer av Animal på väg mot Falun häromdagen, när han kör sin "mama, oh" (eller snarare "Maaaama, ooooh *målbrotts-röst*). Otroligt charmigt. Ni kan förstå hur mycket jag längtar till julen kommer och vi kan titta på A Muppet Family Christmas och The Muppet Christmas Carol. Vilka barndomsminnen man får!
 
Igår fick jag återigen förlängda fransar av Sara, känner mig som mig själv igen med andra ord. Att jag är riktigt snygg som jag brukar säga när jag tittar mig i spegeln när hon är klar. Det låter inte så ödmjukt, på ett utseendemässigt sätt, men ni förstår nog vad jag menar. Supersnygg på området där ögonen sitter i alla fall. Resten är ju förjävligt men det är väl tur att det är på ögonen man tittar när man pratar med folk ;)
 
När hon sedan drog iväg så blev det att jag stannade hos mina föräldrar hela kvällen. Jag lunchade med mamma, vi tittade på Doktor Phil, sedan kom pappa hem från golfen och vi fikade och åt middag tillsammans. Det var ett tag sedan jag umgicks med dom så det var en väldigt mysig eftermiddag!
 
Nu ska jag fortsätta varva plugg och städ tills jag får bra samvete, då ska jag sätta på en film och ligga i soffan hela kvällen. Det är lite ekonomiskt stressande att bara ha en eftermiddag denna vecka men fy sjutton vad skönt det är på samma gång!

Höst

I skogen bakom oss.
 
 
 
Nu har jag gjort en massa nytta så att jag kan ta det lugnare imorgon. Sängkläderna är bytta, golven är städade, ett par maskiner tvätt är körda, disken är tagen, handlat har jag gjort och teorin har jag läst (okej, lika mycket som jag ätit vaniljmunkar samtidigt).
 
Imorgon står nya fransar på schemat samt en lugn kväll i soffan framför körkortsböcker och kanske en chick flick (gäller att passa på när jag är själv).

En skam för sverige

 
Mästerkocken, hans donna och vår bror.
 
 
De som twittrades om En skam för Sverige kom upp.
 
 
Efter showen.
 
 
Dalateatern.
 
 Adam och jag tog kaffe, milkshakes och cheeseburgare. Mums!
 
Okej, detta var ju förra gången vi såg han men har jag en anledning att lägga upp bilden igen så måste jag ju ta vara på den chansen ;)
 
 
Det är helt sanslöst hur roligt jag hade det igår! Jag mötte upp brorsan hemma hos våra föräldrar innan vi gick till Johan där även Sara befann sig. Eller gick och gick, vi fick ärligt talat skjuts av Dan fast han bor på granngatan, på tal om att ta vara på chanser. Där bjöds vi på tacos och valfri dryck, jag drack vitt vin för första gången på år och dagar - riktigt gott! Jag har inte varit hemma hos Johan innan så det var kul att se hur han bodde. Minst lika roligt var det att hänga med honom, det känns som om jag känt han i flera år fast vi knappt träffats. Efter middagen åkte vi till Falun, vägen dit kändes som två minuter. Vi poppade önskelåtar och pratade vilket säkert var anledningen.
 
En skam för Sverige var precis som jag hade hoppats och trott att den skulle vara. Det vill säga rolig (har inte skrattat så här mycket på någon av Betnérs tidigare standup) och smart. Både Betnér och Ismail drev med varandra, sig själva, politiker och andra människor. Men som vanligt har de ju en poäng i allt de säger så det blir inte smutskastning. Magnus hade den första timmen och Soran den andra och båda var klockrena. Måste jag säga något negativt så var det att Betnér körde några skämt som han drog förra gången vi såg han, nytt material är att föredra. Men annars var det en skratterapi som heter duga!
 
På vägen hem fick vi se Saras skola (jag måste åka med henne någon gång) innan vi stannade på Drive in och köpte en massa gott. Jag mådde så otroligt bra när jag kom hem av en massa anledningar. Stand up med två av mina favoritkomiker tillsammans med två av mina syskon samt en otroligt bra Johan, de dyra biljetterna (420:-) hade lätt kostat det dubbla om jag visste hur bra kvällen skulle bli. 
 
En tråkig sak var att fotografering var förbjuden och därför avvaktade jag med att fota tills allt var slut. Men när Soran var klar var allt över på typ två röda, en liten video om att de kanske skulle vara i foajén visades, lamporna tändes och alla skyndade ut. En bra anledning att få ut folket (eller så missade vi dom). Hur som helst hann jag inte ta en enda bild av dom och eftersom jag har lite av en fotograferings-OCD så sved det rejält. Vilket är glömt nu, jag får påminna mig själv om att det viktiga är att se saker genom mina ögon - inte genom en kameralins.

För en vecka sedan

 
 
Förra söndagen så kom Sara hit, vi pratade och åt choklad :) När hon drog för att fira hennes karl så spelade jag Bingolotto. Som vanligt vann jag inte ett korvöre. Jag prenumererade ju på det ett helt år tidigare och vann totalt en ny lott, jag har helt enkelt inte tur i spel. Kanske mer tur i kärlek?
 
Nu ska jag fixa till mig inför en tacolunch med gänget innan vi drar mot Falun och En skam för Sverige. Det ska bli otroligt kul! Men det ska även bli skönt att vakna imorgon utan något alls planerat, förutom teoriläsning då. Jag har jobbat 6,5 pass denna vecka och ser fram emot att inte ställa klockan på 5:15. Eller kanske inte på någon tid alls. #i-landsproblem.

Big Bird / Jobb


Nästa maskeraddräkt? :) Big Bird, 649 kr från CDON.com.
 
 
Hittade även små Kermit-kostymer till bäbisar nyss, det måste införskaffas när den dagen kommer! (Inte än på ett tag bör tilläggas). Idag skulle jag egentligen som sagt varit ledig men jag fick hoppa in på en förmiddagstur. Fick även förlänga min dag imorgon så jag jobbar 9:30-22, det där med att få en sovmorgon blev med andra ord inte av. Men jag vill passa på att ta så många pass jag kan, man vet aldrig hur kommande veckor kommer att bli.
 
Jag och syrran har börjat planera en tur till Ullared vilket motiverar mig ännu mer att få in lite pengar :) Jag har aldrig varit där men vad jag förstått kan man inte handla där utan att det kostar mindre än en årslön, typ. Förlåt för detta tråkiga inlägg, men inspirationen finns aldrig när jag jobbar. God natt!

Ombytta roller

 
 
Ännu en bild från Diply. Har ni inget att göra så gå in på den sidan, alla lär hitta något att kika på. Jag var precis in och tittade på den HÄR sidan under rubriken "16 Heartwarming Examples Proving There Is Good In The World", jag vet inte om jag är mänsklig eller känslig men jag smyg-grät lite när jag såg vissa bilder/småklipp.
 
Jag tror inte att jag någonsin sovit mer än tre timmar innan ett förmiddagspass men i natt gjorde jag det - gud så skönt! Men jag har tre 7-15/16-pass kvar denna vecka så det återstår att se hur duktig jag är på att lägga mig i tid resten av kvällarna. Dock är jag ledig på onsdag och jobbar eftermiddag på torsdag så det känns lite lyxigt. Sedan är jag även ledig på söndag, det är då jag ska till Falun. Jag ska nämligen se En skam för Sverige med Magnus Betnér och Soran Ismail. Det blir tredje gången jag och syrran ser Betnér och vi har bestämt att det får bli sista gången. Men något säger mig att vi kommer att bryta det löftet ;)

Sanslöst

 
Sanslöst 1: Från  en av mina favoritsidor; Diply.com. Jag tänkte skriva något om mina tankar angående detta men jag finner helt enkelt inga ord...
 
 
 
 
 Sanslöst 2: Vi har liksom många andra orter ett antal människor som sitter utanför matbutikerna och tigger. Jag tänker inte ta upp en diskussion om detta ämne då både de som tigger samt skänker pengar/medvetet låter bli har sina anledningar.
 
Men det jag däremot har åsikter om är vad vissa av dom lämnat efter sig. En grupp tiggare har nämligen bott i en husvagn i skogen bakom oss men sedan dragit utan att städa upp efter sig. Det på bilden är ändå inte allt de lämnat kvar. Är det så mycket begärt att ta upp sitt skräp efter sig? Detta gäller såklart för alla, oavsett om du är svensk eller inte. Men jag kan tycka att det är så fult gjort att försöka få något från Sverige men inte ge något tillbaka. För hur mycket kostar det att slänga sopor? Och med risk för att låta hård; om man är så fattig så att man måste tigga pengar - varför slänga till synes hela klädesplagg? Eller för den delen en helt fungerande grill samt en full flaska tändvätska? Jag hade då behållit det i alla fall.

Vackert

 

Detta är nog den första Instagram-bilden jag lagt upp som verkligen passar för det forumet. Annars använder jag lite för ofta kollage, kompisbilder och annat som kanske passar mer för en blogg än Instagram. Jag fick rekordmånga likes och kommentarer på den här bilden dessutom vilket var jätteroligt! Eller ja, delad etta med mig i bikini haha ツ
 
Bilden är tagen från igår när jag och boyfriend var och tittade till hans roddbåt här i krokarna. Det var synd att jag inte hade med mig något mer än mobilkameran, för det var så otroligt vackert med höstlöv, vatten, vass och allt annat som jag sällan ser på grund av min arachnofobi. Jag har aldrig gått på KBT men tvingar mig själv ofta att utsätta mig själv för mina rädslor. Att flytta till hus blir lite av ett påtvingat sätt att göra just det. Det går inte att låta bli att ta hand om gården på grund av spindlar, förhoppningsvis kommer min osunda rädsla att bli bättre nästa år.

Fika och Flyttstäd


Gårdagens fika.
 
 
Jag rekommenderar starkt Garant's Tiramisu som är en gräddglass med kaffetoner.  Finns bland annat på Willys och Hemköp.
 
 
Kanelbullens dag betyder fika med gott samvete!
 
 
 
 
Igår köpte vi 20 stycken flyttlådor. Det är lika bra att börja packa lite smått redan nu av sådant man inte använder. När jag flyttat från mina egna lyor så har jag vara nära döden fast det handlade om redan möblerade ettor. Nu handlar det om två allrum, ett kök, ett badrum, ett matrum, en hall, ett sovrum, tre förråd och en tvättstuga. Kommer jag ens att överleva detta? Det visar sig... 
Så det känns som om mitt liv den kommande tiden kommer bestå av flyttstäd, teoriläsning och jobb. Tur att man har lite annat att se fram emot med, till exempel en tripp till Falun nästa helg med två av mina syskon och syrrans kille :)
 
På tal om kille så är det dags för middag snart, min man lagar kött, potatis och kantarellsås. Vi köpte nämligen lite nya köksgrejer idag (orka med gamla saker i ett sprillans nytt kök), det blir lite roligare att laga mat då!

PyjamasFia

249 kr från Åhléns.
 
 
PyjamasFia var mitt allra första användarnamn på Lunarstorm. Just nu lever jag upp till namnet väldigt bra måste jag säga! Bilden jag lade upp sist blev mer och mer osmickrande ju mer jag tittade så det fick bli denna istället, från gårdagen då jag och karln plöjde igenom massa Modern Family-avsnitt (älska!).
 
 
Min tio-i-topp-lista av serier just nu:
  1. The Big Bang Theory
  2. Mom
  3. Dads
  4. Modern Family
  5. Workaholics
  6. Trophy Wife
  7. Men at Work
  8. The Exes
  9. Mike & Molly
  10. Guys With Kids

 

Bubblare: Vänner, Two and a half men, Brooklyn Nine-Nine, Cougar Town, Pantertanter.


Uppsala med sambon

När vi är på Gränby blir det alltid en tur förbi fiket. Paj med fetaost och medelhavsgrönsaker (samt sallad) valde jag, väldigt gott!
 
 
Barbaskön och Barbazoo99 kr/styck från Åhléns.
 
 

Mjukisbyxor; 99 kr/paret på H&M.
 
 
 
Igår blev det en tur till Uppsala igen då jag kände att jag behövde byta upp en storlek på min jacka. Var i valet och kvalet efter att jag testat den med en tjockare tröja under, den stramade på vissa ställen. Så det fick bli en 38:a istället, jag har hellre en jacka som är på gränsen till för stor än för liten.
 
När jag är hemma brukar jag springa omkring i ett par grisrosa pyjamasbyxor från 1700-talet. Att dom ger mig den mest osmickrande rumpan i historien har jag ignorerat, liksom det kraterstora hålet i grenen. Men i och med flytten har jag bestämt mig för att endast spara sådant som antingen är fräscht eller relativt nytt. Så därför införskaffade jag mig ett par mjukisbyxor och en tvådelad pyjamas. Tänkte bara köpa en underdel till att börja med då jag inte ville se ut som ett barn (eller Alan i 2 ½ män), men vem bryr sig hur man ser ut när man myser hemma? Då går bekvämlighet före allt! (Förutom när det gäller antika mjukisar som sagt).
 
Vi har ju redan Barbamama och Barbapapa men ingen av barnen så det fick även bli ett par av dom sötnosarna.  - Ska jag slå in dom? Frågade kassörskan när sambon skulle betala. Antar att han inte kände sig så manlig när han tackade nej, men det var det värt. Är det något man inte kan växa ifrån så är det Barbapapa, Smurfarna och Mupparna  ツ Med flera!
 
Ni kan förstå min panik när vi, efter flera timmar i butiker, kommer till parkeringen och jag plötsligt får en obehaglig känsla över att jag inte låst bilen. Eller för den delen ens tagit ur nyckeln. Vilken lättnad jag kände över att se att den var kvar! För att sedan få panik igen då nyckeln satt i och bilen ska låsas automatiskt efter en stund. Tack och lov gäller det tydligen inte förvirrade människor som mig som har nyckeln i. Det var sista gången jag underlättade för biltjuvar kan jag säga! Förutom det så gick det bra att köra både dit och hem.

RSS 2.0