kärlek

 
Geten Mr G och åsnan Jellybean separerades vid en försäljning efter att ha levt ihop i många år. Mr G blev deprimerad och slutade äta efter det och i det här klippet visas återföreningen. Har ni inte sett den så gör det! Jag började att grina redan vid förtexterna haha, det är så vackert med vänskap och jag är ju dessutom svag för vänskapsband mellan olika djurarter.
 
Nu ska jag fortsätta plugga teori, har faktiskt lärt mig mer än någonsin idag då jag bytt boken mot internet. Sedan ska jag ta och packa inför morgondagens färd till Sundsvall. Det tragikomiska är att det finns en risk att vi inte kan åka men jag håller alla tummar på att det blir av :)

:O

 
Malin hittade den här bilden och jag kommer aldrig kunna sova igen. Eller äta middag.

sundsvallstrippen bokad

 
Det har varit mycket fram och tillbaka om och när vi ska till Sundsvall, men nu är det äntligen bestämt! Så mellan fredag och måndag är jag alltså i Norrland och jag känner en obeskrivlig lycka. Jag ska alltså få umgås med min fru och min syster i min favoritstad, kan det bli bättre? Sist blev det ju sjukstuga där borta plus att min svärmor gick bort men nu hoppas jag alla håller sig friska och krya.
 
På tal om henne så hände, enligt mig, en märklig sak för ett tag sedan. Jag tror att det var två dagar efter att hon gått bort. Jag sitter i soffan och börjar apropå inget att nynna på en melodi. "Varför nynnar du på den?" frågade Dan mig. "Den kom bara" sa jag. Saken är att den att psalmen jag fick i huvudet var dels låten som spelades på hans brors begravning, dels den text som senare hamnade på hennes dödsannons. Det kanske inte är en stor grej men för mig är det lite märkligt att jag mitt i ingenstans börjar nynna på "Tryggare kan ingen vara" när jag inte tänkt på den psalmen på... Ja, någonsin. Dan hade inte ens nämnt den för mig fast den betydde mycket för hans familj. Tro vad ni vill men för mig var det en slags hälsning. Det kunde varit ett sammanträffande men som sagt, hur stor är chansen?

lista när andra saker bör göras

1. Hur gammal är du? 26 år och 4 månader imorgon.

2. Hur gammal känner du dig? Jag känner mig både omogen och livserfaren. Ibland känner jag mig som 20, ibland över 30. Så min riktiga ålder stämmer väl rätt bra antar jag.

3. Vad har du gjort i dag? Lagt i en röd tvätt, pratat med Johanna, bytt sängkläder...

4. Vilken film såg du senast? Se förgående inlägg.

5. Vem ringde du senast? Mamma, berättade att jag fått med en avokado från hennes kasse.

6. Är du besatt av någonting? Jag blir lätt besatt i saker periodvis, men jag kommer inte på något nu bara därför.

7. Är du rädd för blod? Tvärtom, det är rätt fascinerande.

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Mysigt, småstökigt, enskild med massa kunder nedanför.

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Fredrik Reinfeldt, Göran Persson, Olof Palme, Ingvar Carlsson och Carl Bildt. Puh!

 10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nej, men mer än dom fem kan jag nog inte :)

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Svart och vitt, helt klart.

12. När vaknade du i dag? För sent, typ halv elva.

13. Vilken är din favorithögtid? Julafton, helt klart.

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? USA!

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Egypten även om jag är glad att jag åkt dit och att jag sett pyramiderna.

16. Hur vill du tillbringa din pension? Förhoppningsvis som en avslappnad men sysselsatt tant. Gärna på resande fot.

17. Vad lyssnar du på just nu? Tv:n i bakgrunden och bilarna i rondellen.

18. Har du någon gång brutit ett ben? Armen.

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Mjölk, Kaffe, Toast, Ägg och Kaviar.

20. Vem är din favoritkändis? Lily Allen säger jag spontant även om jag inte hört så många låtar med henne. Men hon verkar vara en av de få kändisarna som har båda fötterna på jorden. Annars kanske Elton John, på grund av musiken och hans givmildhet.

21. Vad är du på för humör just nu? När jag gör listor betyder det att jag är avslappnad men att jag borde göra något viktigare.

22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa, Asien, Afrika och Nordamerika.

23. Snarkar du? Inte längre.

24. Vilka yrken har du provat på? Bonde, butiksbiträde (Ica, Systembolaget, klädbutiker, skobutik), boendeassistent (gruppbostad), vårdbiträde (äldreboende), hästskötare, café (vad det nu kallas). Räknas praktiker så har jag även testat på att vara politiker, radiopratare, nunna och dagisfröken :)

25. Hur går du helst klädd? Bekvämt. Har i stort sett alltid jeanslegging, vitt linne, svart topp, färgglada strumpor och en tröja med dragkedja.

26. Vilket stjärntecken är du född i? Vattuman

27. Vilket är ditt favoritgodis? Gillar inte godis. I så fall är kombinationen choklad, fyllning och nötter det bästa!

28. Vad sa du senast? Puss, puss, hejdå! Till Johanna.

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Bild och svenska. Idrott och matematik var jag skaplig i också.

30. Vad har du på dig just nu? För stora träningsbyxor, för stor t-shirt och zebramönstrade strumpor.

31. Vilken är din favoritaffär? Jag har nog ingen favorit. Har mest saker från Ellos men det är ingen affär.

32. Vad har du för storlek i kläder? Jätteolika. Medium kanske?

33. Vad har du i dina fickor? Jag har inga fickor och lägger aldrig något i fickorna heller.

34. Vad köpte du senast? Tre paket korv (kände mig som Kikki Danielsson). 

35. Hur många gånger har du flyttat? Ingen aning? Fyra gånger i Sundsvall, en gång till Skärplinge, en snabb vända till Uppsala och sedan tillbaka till Östhammar ett antal gånger.

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Tråkigaste frågan jag vet. Vart går gränsen liksom?

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska, helt klart. Men jag har inga problem med att gå upp tidigt heller.

38. Senaste filmen du såg på bio? Tror det var när Dan bjöd mig och bästiskexen på bio. Vi såg "Dark Shadows" med Johnny Depp.

39. Har du blivit sydd någon gång? Under hakan och på armbågen (tur att jag inte ser det själv för ärret liknar ett anus på ren svenska).

40. Har du någon gång badat naken utomhus? Ja, inte många gånger dock.

41. Vad åt du till frukost? Två äggmackor, ett glas Ginseng och en mugg kaffe.

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Kickboxningen och gymmet var väl mer eller mindre mitt liv. Annars hängde jag nog mest med Malin, Bella, Sara och min dåvarande pojkvän.

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Har inte körkort. Än.

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Sara, överraskningen på vår födelsedag :D

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På nattduksbordet.

46. Vad var det sista du åt? En skål müsli, äter det alltid när jag inte pallar med att laga mat.

47. Vem är världens vackraste kvinna? Jessica Biel om man ska vara jätteytlig och inte ta upp hur "alla är vackra på sitt sätt".

48. Är du blyg? Jag kanske är tillbakadragen ibland, men blyg är jag nog inte längre.

49. Vilken var den sista konserten du var på? Ingen aning alls, Tina Turner kanske?

50. Vad heter du i andra namn? Eleonora.

51. Har du varit med om en bilolycka? Aldrig.

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Ja, men det mesta behöver jag oftast prata om :)

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Räknas promenader?

54. Har du några husdjur? Nej, jag har inte ork eller tid för sådant även om jag älskar djur.

55. Vill du gifta dig? Absolut, även om det inte känns jätteviktigt. Mina föräldrar gifte sig efter 30 år, varför ha bråttom?

56. Var växte dina föräldrar upp? Västerås och Sörsjön (en by i Dalarna vid norska gränsen).

57. Har du någon gång ringt polisen? Ja, men inte 112. Jag ringde och rådfrågade polisen efter att mitt psyko till ex snott mina saker. Det är ju självklart ett brott men jag orkade inte ta hand om det då. Saknar min saker men jag känner aldrig någon ånger att jag inte gjorde en anmälan. Han är inte värd min tid eller energi.

58. Har du svenskt ursprung? Till största delen.

59. Har du, eller har haft, något smeknamn? Min familj och barndomsvänner kallar mig ofta för Fia men annars har jag inget smeknamn. Soffan är ett annat namn jag kallats ibland.

60. Vilka är dina största svagheter? Jag är väldigt medveten om mina svagheter och kan säkert skriva upp hundra saker. Bara några är desto svårare. Det är väl i så fall att jag oroar mig för saker väldigt ofta, och att jag låter mina rädslor påverka min vardag. Jag har svårt att ta beslut, jag skjuter gärna upp saker och jag lever sällan i nuet. Andra svagheter jag har är att jag inte alltid tar vara på mina vänner fast det är just det de gör för mig. Jag har även svårt att visa mig bra inför andra och nämner "mer än gärna" om jag gjort något dåligt. Jag har svårt att ta kritik samtidigt som jag omedvetet har accepterat att behandlats illa. Ja ni märker, jag kan skriva en hel novell om detta.


kvarteret skatan reser till laholm

Kvarteret Skatan Reser till Laholm (2012 - Komedi)
 
Mitt betyg: 2
 
Handling:
Sommaren närmar sig och det är dags för vännerna i Kvarteret Skatan att spika de traditionella gemensamma semesterplanerna. Men allt är inte som det brukar. Det strävsamma paret Magnus och Frida bestämmer sig för att fira semester på egen hand för att rädda sin relation som gått i stå. Jenny, gängets eviga singel, har hittat ”Den stora kärleken” och tänker tillbringa en romantisk sommar med honom i Saint Tropez. Alla i kompisgänget kan tänka sig att bryta traditionen utom Ulf som ser den gemensamma semestern som årets höjdpunkt. Utan att tveka ljuger han ihop en historia som får vännerna att än en gång fira gemensam semester. Men – ingenting blir såklart som planerat.
 
Det bästa med filmen:
Johan Glans är den själklara ljuspunkten i filmen, David Batra var också riktigt bra. Jag tyckte filmen hade en del roliga scener även om jag kan tänka mig att serien är roligare (har själv inte sett den).
 
Det sämsta med filmen:
Jag vet inte om filmen började bra eller om jag och Sara just vid den tidpunkten var som piggast/inne för humor. Men jag kände att den gick utför ganska snabbt. Kanske inte filmen i sig, men kvalitén. En klassisk svensk film helt enkelt, värd att se i brist på annat men ingen jag lär komma ihåg framöver. Det känns helt enkelt som om de kunde gjort den bättre om de lagt lite mer tid på manuset.

tisdag // mina köp

Tygskor 49:- // Ballerinaskor 99:- // Baslinne 49:- // Shorts 199:-
(Det här med att fotografera svart är aldrig en hit).
 
 

Äntligen äger jag ett par ballerinaskor! Och med nitar dessutom, jag har suktat efter ett par sådana i evigheter.
 
 
Och äntligen äger vi lakan som passar vår nya säng! Det blev två par dra-på-lakan för 119:-/styck.
Och som vanligt köpte jag udda örngott för 10 kr/styck. Jag äger väl typ 50 stycken vid det här laget.
 
 

Jag vet att jag alltid ska vara besatt av något, först var det cupcakes och nu zebramönstrat. Men då jag (förhoppningsvis) ska börja baka så var ju detta perfekt. En fickspegel har jag länge behövt och strumporna... Ja, jag gillar strumpor.
 
 

Älskade isterband ♥
 
 
C-vitamin i frukostform.


Mickan bjöd på lunch. Troligtvis den godaste fiskgratängen jag ätit.
 
 
Detta är lite av vad jag köpte igår. Ett par sömlösa trosor kanske inte är så fint att visa upp, tänkte jag ;) Hårsnoddar, hudkrämer, deodoranter och sådant är i samma fack. Jag borde kanske sparat mer pengar då jag förhoppningsvis ska till Sundsvall denna månad (kanske redan denna vecka), men jag får väl gå några vändor på gatan så är väl det löst;) Allvarligt talat så måste jag säga att jag köpte väldigt nödvändiga saker, så mitt samvete är inte så dåligt trots allt. Intalar jag mig i alla fall.
 
Det blev lite sent för mig och Sara igår, vi åt inte middagen förrän ett på natten :) Då hade jag bara ätit två mackor under dagen och Sara inte mycket mer än så. Det var väldigt gott av många anledningar med andra ord! Efter det så satte vi på Kvarteret Skatan reser till Laholm. En recension på det kommer när disken slutat skrika glåpord mot mig...
 
Klockan hann bli halv tre innan vi somnade. Jag sover alltid så sjukt bra hemma hos Sara! Och jag vaknar alltid till nybryggt kaffe och go-frukost. Denna gång blev det jordgubbskräm, mjölk och skorpor - vilka barndomsminnen jag fick! Och några kiwis till det, som åts med sked för en gångs skull. Jag är ju annars en av dom få konstiga personerna som äter skalet också ;)
 
Sedan åkte vi till Mickan som bjöd på en underbart god lunch. Jag fick se barnrummet också, som väntat var det jättefint! Det märks att det bor en snickarkunnig och en inredningsfantast i det där huset, om jag säger så. Sedan skulle hon iväg på en föräldrakurs eller vad det heter, så då åkte jag med Sara hem till våra föräldrar. Självklart frågade mamma mig om jag ville övningsköra och ångesten kom. Men jag vet att ju mer ångest jag har, desto längre tid har gått sedan jag sist körde. Jag körde jättebra idag så det var det värt den psykiskt instabila känslan strax innan.

eu-val

 
 
 
Var inte rädda, jag tänker inte starta någon politisk debatt nu. Kom bara på att jag glömt att skriva att jag självfallet röstade i söndags. Det var i och för sig nära att jag glömde det, tack och lov hörde Sara av sig så att vi kunde rösta tillsammans. Annars hade det blivit en tryckt stämning vid middagsbordet den kvällen ;) Nejdå.
Jag röstade på Marit Paulsen i förra Europaparlamentsvalet och gjorde det även detta år, ifall någon undrade:)
 
Politik är något jag aldrig orkar diskutera, det gör mig antingen förbannad eller förvirrad. Men självfallet kom det på tal för ett tag sedan, jag tror pappa var i tidningen och jag tvingades in i ämnet. Det är inte första gången jag nästan blir kritiserad för att jag röstar på Folkpartiet, ungefär som att jag endast gör det för att jag måste. Jag har sagt det förr och jag säger det igen; hade min familj varit Sverigedemokrater så hade jag givetvis aldrig röstat på dom bara för att. Alla partier har väl sina för,- och nackdelar men jag gillar helt enkelt Folkpartiets ideologi lite mer. Och allvarligt talat, om din pappa fanns på valsedeln - hade inte du röstat på honom? Jo, precis. Valet i september blir nog hans målstolpe efter alla år inom politiken men troligtvis håller jag mig till FP ändå.

quokka

 
 
"Quokka, quocca eller korsvansvallaby är ett pungdjur i familjen kängurudjur och den enda arten i sitt släkte", för att citera Wikipedia. De är inte bara otroligt söta - de ler nästan jämt. I alla fall ser det ut så. Sara visade mig dom idag och jag är numera ett stort fan av dessa australienska sötnosar.

camtjej88

 
 
 
Det blev att jag följde med Sara hem till Uppsala efter att vi handlat på Thun's :). Så nu sitter jag här och tar det lilla lugna medan hon sätter fransar på Josefine.
Jag tyckte inte jag köpte något särskilt idag men allt kostade 1100 så något måste jag väl införskaffat. I klädväg blev det bara ett par "kostymshorts" och ett baslinne, men sedan blev det en massa annat smått och gott som lakan, skor och sådant trevligt. Nu ska jag titta hur det går med potatisen, vi ska äta isterband idag - jag blev så himla glad! Jag har längtat ihjäl mig efter dom korvrackarna jättelänge.

morsdag


Vi tände ett ljus för Ann-Marie som fick vara med oss hela kvällen.
 
 Morriga Sara, haha!
 
 
Vi är ingen tacos-familj men när vi väl äter det... Oj, vad gott! (Nej, jag kunde inte vika ihop den. Jag gör samma misstag varje gång).
 
 
Pappa hade bakat en jättegod sommartårta. (Och muggen i bakgrunden är exakt ett år om någon undrade).
 
 

Älskade syster. Du är lika söt som en tårta!
 
 
Var tvungen att ha med denna bild, den säger allt om hur våra spelkvällar brukar se ut. "Den som kommer in i den här familjen måste gilla sällskapsspel" sa Sara och vi andra kan bara hålla med. "Eller i alla fall låtsas..." mumlade Dan.
 
 

Tidigare under dagen bakade jag från ett recept jag hittat i typ Hemmets Journal. Halloncupcakes med frosting av vit choklad. Jag har bestämt mig för att börja baka mer, jag har ändå bara gjort det typ tre gånger i mitt liv.
 
 
Jag hade en somrig tunika som jag fick av vår vän Sara när vi besökte henne i Norrtälje.
 
 
Jag hade tydligen lite bråttom till mamma för när jag kom dit frågade hon vad jag hade på fötterna. Av någon anledning hade jag Dans tofflor på mig - passade riktigt bra med resten av min look! Eller inte.
 
 

Tänkte lägga ut receptet men även om den var god så var den inte SÅ pass god att jag måste tipsa om det. Ska testa mig fram innan jag hittar en riktig favorit.
 
 
Morsdag var igår och självfallet var jag hemma hos mamma (och pappa) under eftermiddagen. Vi tände som sagt ett ljus för Dans mamma, åt tacos och fikade. Ryktet går och Idiotkunskap (fast den andra liknande varianten) spelades, jag brukar med risk för att skryta vara duktig på båda men inte igår. Eller jag vann förvisso ritspelet men jag var inte direkt Monet. Det andra spelet kom jag sist på, Dan vann och det kommer vi att få höra lääänge ;)
 
Jag gick med glada steg, i mina för stora badtofflor, hem efter en jättetrevlig kväll. Hoppas mamma är nöjd med dagen för det är hon värd. Det är verkligen lätt att älska henne!
Nu ska jag ta och göra i ordning mig för en eftermiddagsshopping med Mickan och Sara på Thun's :)

sund

Ah-va-sa-do?-sallad.
 
 
 
Shorts-väder idag! Jag tycker fortfarande det är jobbigt att visa så mycket ben men jag försöker få bort dom tankarna. Alla andra gör ju det så varför ska inte jag kunna det. (ja, jag tog bilderna efter solningen som ni ser).
 
 
De senaste dagarna har blivit hemmaliv varvat med hembesök hos folk. Jag tror det är bra med en balans mellan sorgearbete och distraktion. Framförallt har vi varit hos mina föräldrar vilket har varit jättetrevligt, och nyttigt. Idag har vi varit på olika håll i Öregrundstrakterna. Jag, Mickan och Sara åkte till Sund för att sola (och ta årets första dopp!). Jag har verkligen bränt mig, är röd och öm på alltför många kroppsytor. Det är bra att jag tackade nej till lite solskyddsfaktor på min albinobleka hy...
 
Förutom kräftfärgen så var det en jättemysig dag. Vi hade lite småpicknic med hämtsallad, frukt, vaniljbullar och dryck. Spånade lite på pojknamn gjorde vi också :) Nu är det i och för sig inte säkert vad det blir, men då det är lättare med flicknamn så fick det bli en sådan lista.
 
Nu kom Dan hem så jag ska stänga ned datorn en stund. Är i alla fall mycket nöjd med dagen och jag längtar tills vi tjejer ses igen!

Vackra ängel

 

♥ Underbara svärmor ♥
 
Jag kan inte beskriva hur stor saknaden är efter dig.
Du skulle ju vara en del av vår framtid.
Men Gud hade väl bråttom att få hem dig.
Jag vill tro att du är på en bättre plats, även om du säkert kommer att hälsa på ibland.
Ingen kan ersätta en mamma, men jag lovar att jag ska göra mitt bästa för att ta hand om din son.
 
♥ Vila i frid ♥

hemmaplan

Noll samband med texten, men jag tyckte den var lite rolig :)
 

Det är så roligt med mina "bloggpauser",
de brukar sällan hålla särskilt många dagar - om ens timmar. Men just nu är min sambo på sjukhuset så jag försöker fördriva tiden lite tills han kommer hem. Planen är att jag ska cykla iväg och handla och sedan läsa teori men orken finns inte. Idag har jag jobbat 7-16 vilket var motigt i morse men jag är som vanligt glad när jag väl kommer dit. Födelsedagsfika bjöds jag även på då en arbetskamrat till mig fyller år framöver:) När jag jobbar nästa gång är oklart. Jag har tagit ledigt resten av veckan då jag som sagt skulle åka norrut, men jag har valt att stanna hemma. Så vi får se när den trippen blir av, det enda bestämda är att det i så fall blir vardagsmys då typ alla kommande helger är uppbokade. Det finns större problem än det just nu men det är svårare att skriva om.
 
 
PS. För att prata om något roligare, nämligen om Smileys som jag skrev om häromdagen. Sara skickade mig DENNA länk/video i det ämnet. Hysteriskt roligt om ni frågar mig!

Östhammar

 
 
Igår följde jag med pappa och fotograferade lite av Östhammar. Han, och ett par till, ska nämligen hjälpa turistbyrån med att ta några bilder på vissa delar av de mysigare delarna av orten. När vi kom hem bjöd mamma på hemmagjord pizza, jättegott! Passade på att ta lite kort på deras mysiga gård också. Hann dessutom träffa Sara en sväng också innan hon drog vidare :)
 
Vi får se hur min uppdatering blir framöver då det har hänt något väldigt sorgligt och jag kommer därför lägga all min energi på att vara ett stöd till Dan. Det är därför även väldigt osäkert om jag åker till Sundsvall, men jag tänker bara ta en dag i taget nu och se hur det blir. Jag orkar inte ens tänka på allt just nu.

daytona på tv

För ett tag sedan visades Daytona International Speedway på TV, riktigt roligt! Ovanför garagen på den nedersta bilden stod vi och tittade när de testkörde.
Jag såg på Teen mom 3 igår där Briana Dejesus övningskörde i området där vi bodde. Jag kommer varken sluta förvånas att jag varit på platser som visas och jag kommer heller aldrig sluta att uppdatera när sådant händer ;)
 
 
Lägger upp en bild från Gävle också. Känns som jag ser ut som en man på den här bilden, men det får vara.
 
 
Jag ska ta tag i tvätt och disk nu vilket betyder att jag bara måååste göra ett blogginlägg först. Vad jag ska skriva är desto mer oklart. Jag kan skriva att jag ska hälsa på mina föräldrar idag och att jag ser galet fram emot torsdag då jag och Sara drar till Sundsvall. På tal om min syster så måste jag passa på att gratulera henne som i fredags blev klar med sin undersköterskeutbildning (hon tycker inte det är så speciellt, men det tycker jag!), och samma dag även fick reda på att hon efter intervju och allt blivit intagen på en annan utbildning.
Det är så roligt att det går bra för henne!

Kaffedejt med Malin


Mari och lilla Olivia x 2 :) (Kunde inte bestämma vilken bild jag skulle använda).
 

Supertrion!
 
Vad hon vuxit sedan sist :)
 
Idag hälsade jag på Malin och lilla Olivia :) Tyvärr var Bellas smågrabbar sjuka så hon kunde inte dyka upp. Det känns som om vi kommer att få fira henne rejält i efterskott med andra ord, men den som väntar på något gott... :)
Jag fick däremot träffa Kristian en sväng innan han drog tillbaka till jobbet. Strax efteråt kom Malins syster förbi så det var trevligt. Jag möter oftast på henne när hon jobbar så nu kunde man äntligen få prata i lugn och ro :) När det var hennes tur att dra mot jobbet så kom Malins moster förbi. Det var jättekul att se henne (och hennes söta son), det var ett bra tag sedan sist. Men hon har faktiskt, påmindes jag om idag, träffat mig sedan jag var en bäbis. Över huvud taget har jag nog träffat delar av Malins släkt mer än min egen. Kan förvisso bero på att jag inte har någon släkt här, men min poäng är att jag trivs så himla bra med dom :)
 
Förutom ett antal koppar kaffe och ett par bullar så blev det lite tittande i gamla fotoalbum. Jag ville se vem Olivia är mest lik, hennes mamma eller pappa. Jag är fortfarande osäker men det var kul att jämföra. Hon är väl helt enkelt en blandning, just nu i alla fall. Själv såg jag (tyvärr) en bild från ett luciatåg vi hade i trean. "Vem är den där fule fan" hann jag tänka innan jag såg att det var jag. Tänk vad en pincett, en sminkväska och en borttagning av lugg kan göra.
 
Ser nu att jag ganska rejält brutit min regel om att inte fylla mina blogginlägg med smileys. Men hur ska man annars uttrycka sin glädje? Hur gjorde man innan dessa beroendeframkallande parantes-kolon-blandningar dök upp? Ingen aning. Jag tänker nog fortsätta vara övertydlig när det gäller mina leenden.
 
 
Och just det, jag har ju namnsdag idag! :) Jag hade för övrigt det även den 22:a april, då hade nämligen Glenn och Allan namnsdag. Jag heter ju det sistnämnda med, fast närmare bestämt Lill-Allan. Nejdå, det är väl inte riktigt officiellt ännu men man vet aldrig vad som händer i framtiden. Fick ta det namnet då jag starkt påminner om Allan Harper i 2 ½ män, kanske inte så smickrande.
Namnet Sofia bärs av 3 män i Sverige och Allan bärs av 9 kvinnor, om någon funderade.

bättre ägg

 
Jag hittade en mycket bra lapp på Coop (även om det är märkligt att de ens valt att haft såna ägg innan). 
 
Nu ska jag vila lite, blev inte många timmars sömn innan jobbet i morse. Annars har denna vecka bland annat gått till övningskörning. Främst på parkering, att det ska vara så svårt?!

sakna

 
USA, The Time of my Life.

utseendecitat

 
Jag: Gisele Bundchen är så himla vacker.
Dan: Det är väl inget speciellt med henne, jag tycker att du är mycket finare.
 

Jag kan av förståeliga skäl inte ta åt mig av det, men nog blev jag glad :) Minns en gång när jag fick en liknande kommentar, då en kund sa att jag var lik Angelina Jolie, jag kan fortfarande skratta åt det :)
 
 
Jag tittar på en antirynkkräms-reklam.
Jag: Jag tänker aldrig köpa det där. Jag tror inte på såna krämer.
Svar: Nej vi ser det.
 
Haha, min humor mitt i prick! (om det nu var ett skämt?:P)

dagen i mobilbilder


Sara under vår långpromenad idag, precis efter vi tvingats vända på Sandika-vägen. Gödselstanken var olidlig. Det kändes som om man fick andningssvårigheter och svidande ögon. Att andas med munnen hjälpte inte, lukten satte sig fast i näsan. När vi inte trodde att det kunde bli värre kom bonden med släpet fullt av det fruktansvärda bajset.
 

Källörskolarskolan har sett bättre dagar.
 

Två av de traditionella Östhammars-bilderna ovan.
 
Det blev en tur till Öregrund idag också.

kosläpp


Räddaren i nöden.
 

Godaste mjölken jag druckit, smakade mer grädde än den vanliga gröna mjölken.
 

Bjöds inte bara på gratis mjölk, utan bulle också! :)
(Såg nu att Mickan var i bakgrunden, med finmagen sin!)
 

Stångas lite.
 
Mina systrar <3
 
 
Igår morse åkte jag till Jälla för att se deras kosläpp. Har aldrig varit på det förut men har länge velat det, vem vill inte se massa glada kossor studsa omkring på en äng? Det känns lite "bonnigt" men å andra sidan är det väl bara stadsbor som fascineras av sådant.
 
Sara och jag skulle börja turen mot att köra till Mickan i Alunda. När vi hade kommit till Börstil-korsningen där vi skulle svänga höger fanns två cyklister framför oss (ni vet sådana seriösa motionärer som cyklar i körfältet) och Sara började bromsa, utan att något hände. Så hon fick åka rakt fram istället, vi var glada att bilen som skulle köra ut inte gjorde det. "Handbromsen, handbromsen!" var det enda jag fick ur mig och vi fick stanna vid en mycket passande busshållplats. Isse kom som en räddare i nöden så inte nog med att han fixade bilen under dagen (bromsslangen hade gått sönder om jag uppfattade det rätt), vi fick dessutom låna hans Audi.
 
Så trots en panikartad början på dagen så hann vi möta upp Mickan i Alunda och åka mot Uppsala. Jag hade en jättemysig dag med mina flickor. Regnet började komma minuten korna släpptes så vi hoppade över "klapp av marsvin" och andra lockande saker, men jag var helnöjd ändå. Jag fick ju klappa på Mickans bäbismage, det kunde inte bli bättre :) Ett loppisbesök hann vi även med innan vi var tvungna att säga hejdå till varandra.

stoker

 
Stoker (2013 - Drama/Thriller/Mysterium)
 
 
Handling:
Efter Indias fars död flyttar den okände och gåtfulle morbrorn Charlie in med India och hennes emotionellt instabila mor. India har misstankar om morbrorns motiv men trots det känner hon sig ändå dragen till honom.
 
Mitt betyg: 2+
 
Det bästa med filmen:
Filmen var väldigt märklig vilket i och för sig kan vara något dåligt men samtidigt var jag glad att den var annorlunda, om man är som mig och vill se något nytt. Karaktärerna var även dom udda, det gjorde filmen  smått obehaglig vilket jag uppskattade. Det var en även en oförutsägbar film och den gav en lite funderingar efteråt.
 
Det sämsta med filmen:
Frågan är om den inte var lite väl konstig den här filmen, jag har svårt att avgöra det. Jag blev aldrig uttråkad, samtidigt hade jag nog velat sett mer händelser i filmen.
Att jag och Sara hyrde en film som hackade har inte med handlingen att göra men det måste jag ändå lägga under det negativa. Det är tacken för att man är laglig och hyr film! ;)

de senaste åren - maj

 
 
Under maj förra året så firade vi en gravid Bellas födelsedag, bland annat med Lars och Robin. Sara hittade min look-alike på TV:n, vi besökte Grisslehamn och tittade på kungaparet när de var på besök, och fikade efteråt med min brorsdotter. Jag införskaffade en ny cykel och var på turer tillsammans med kvinnorna i min familj.
 
 
 
 
I maj 2012 så blev det tre spelkvällar hemma hos Bella&Don. Jag åt våfflor och solade hemma hos Malin och hon var även hos mig, även Johanna och Melissa kom förbi den dagen. Jag och mamma drack drinkar i deras fåtöljer, jag och Dan införskaffade oss en platt-TV och var även inbjudna på middag hos mina föräldrar. Bessie var lika söt som vanligt, blomförsäljningen var i full gång och jag och min man drog till Kreta där vi hade vår egna pool.
 
 
 
 
I maj för tre år sedan då visade jag mina vackraste sidor. Jag och Sara var på förfest hos Mickan innan vi drog ut på Flustret tillsammans med Linnea, Josefine och Cecilia. Jag har för övrigt inte gått ut sedan dess, helt sjukt. Jag tog över mina föräldrars lägenhet i Luthagen, jag praktiserade på Gimo Galleria och lunchade med Sara och Jonna. Jag, Sara och Mickan åt glass och solade i Öregrund. Sara och jag besökte Jossan (som jag nämnde i måndags), Bellas födelsedag firades med bland annat Kubb, jag och Stefan var i Uppsala och shoppade/fikade, Ken var blyg för fotografering och jag åkte med föräldrarna till Väddö.
Jag gjorde även ett kollage där jag gick från osminkad till sminkad, den finns HÄR.
 
 
 

Under maj 2010 tog blev jag klar med min behandlingsassistent-utbildning där vi firade med att äta ute (Lars och Patrik på bilden). Malin var på besök från Uppsala och vi gick bland annat ut och roade oss. Daniel hade en sjukt snygg t-shirt som jag köpt till honom, skolan var och såg på båtbyggarnas färdiga båt (och jag hade såklart svart-vitt på mig), jag pluggade teckenspråk vilket resulterade i teckningarna ovan och vi i klassen tecknade "Rudolf med röda mulen" på julavslutningen (bilden längst upp). Mina föräldrar hade varit i New York och köpt ett par coola brillor till mig, min garderob var fullproppad, jag hade en fin utsikt från min balkong och Melissa fick en kvist (?) av mig.
 
 
 
 
I maj 2010 tog jag äntligen studenten tillsammans med världens bästa klass. Vi hade champagnefrukost utanför mig och firade i min lägenhet på kvällen. Min dåvarande pojkväns hund var på besök hos mig, söt-Kenzo vad vid liv och jag och Julia var hemma hos Cornelia för att titta på Melodifestivalen.
Melissa var en liten plutt, jag spelade brännboll med skolan på Norra berget och satt bredvid Cornelia och Christian i skolbänken.
 
 
 
I maj 2009 lade jag bara upp en enda bild, nämligen när jag och Sara (samt Fanny) var på Ambassadeur och såg Brick & Lace.

abs on a skinny dude...

 
Jag har tänkt lagt ut den där bilden tidigare men det har känts lite väl grovt. Men jag måste ändå göra det nu, för det stämmer så bra!
Speciellt som yngre kunde jag störa mig på spinkiga killar som var stolta över sina "magrutor". Klart man ser musklerna tydligare när man har 0% fett på kroppen. Sjukt irriterande! Jag gillar inte magrutor på någon men jag gillar desto mindre dom som tror att dom är mer vältränade än vad dom är.
 
Det där med "big tits on a fat chick" har jag kanske inte mött på lika ofta men det har ändå hänt. Det är väl mer unikt med dom smala tjejer som har större meloner? Så märkvärdigt är det väl inte om en överviktig tjej får fett även där, eller ska man gå upp i vikt överallt förutom på brösten?
 Av samma anledning ser jag inte silikontjejer som storbröstade. De har bara stora inplantat, inget annat. Nu lät det ju väldigt konstigt, men ni förstår nog min poäng.
 
 
Idag har jag pluggat lite teori, det är verkligen mer att ta in än vad jag först trodde. Jag hade förresten en sån himla tur med bokningen av uppkörningen. Jag hade hört innan att det knappt gick att få en tid (inte bara jag som vill ha körkort i sommar) och det stämde, hela juli var uppbokad. Nästan. En dag var nämligen helt ledig av någon konstig anledning. Så inte nog med att jag fick den månaden trots allt - jag fick bestämma vilken tid jag ville ha också. Så jag valde 11:15, en perfekt tid tycker jag!
 
Nu ska jag ta tag i laxen som jag har i ugnen. Jag har en fin filé från fiskaren som jag inte ville ha i kylskåpet tills imorgon, så jag var så illa tvungen. Känns ju jättenormalt nu vid midnatt... Innan dess tog jag tag i golven, disken och badrummet. Allt för att kunna slappa med gott samvete!

födelsedagsbarn!

 
Igår fyllde min älskade vän Bella 26 år :)
 
I över femton år har vi varit vänner (även om vi träffades för tjugo år sedan) och jag kan inte se mitt liv utan henne. Jag kan fortfarande skratta åt alla sjuka saker vi gjorde i mellanstadiet. Och vara tacksam över att jag hade henne i min klass under högstadiet, jag hade nog haft rekord i frånvaro om hon inte fanns där. Vi gick båda på gymnasiet i Uppsala och sedan har åren gått. Förhoppningsvis blir vi gamla ihop :)
 
Barndomsvänner växer inte på träd och genuint omtänksamma människor som henne är ännu mer sällsynt. Jag tycker att hon är en perfekt vän och en helt fantastisk mamma. Jag älskar hennes humor, inte för att jag tror att hon själv förstår hur rolig hon är. Jag älskar att hon alltid får mig att känna mig speciell och att hon alltid kommer att ställa upp om jag skulle behöva det. Jag älskar att umgås med henne ensam på en kaffe, lika mycket som jag uppskattar att följa med henne på saker eller umgås med gänget hemma hos dom. Jag älskar att hon aldrig försökt vara någon annan än sig själv vilket är den bästa sidan av henne ;)
 
Grattis på födelsedagen i efterskott!
 
BF 4-ever! :)

halkbanan


I brist på andra bilder; från USA när jag låg vid poolen och skrev julkort. Om jag inte lagt upp den förut?
 
 
Till min fina Linn och er andra som undrade hur halkkörningen gick idag så kan jag meddela att det gick rätt dåligt, haha. Tack och lov att det nästintill är omöjligt att kugga i den utbildningen.
Men för att börja med det positiva så var teorin otroligt nyttig att få, liksom filmerna man fick se (trots att jag troligtvis kommer få mardrömmar nu). Dels på de klassiska krockdockorna men även på vanliga personer, till exempel en man som nickar till framför ratten och krockar. Då han inte har säkerhetsbälte på sig så flyger han som en vante bakåt och kraschar ena sidorutan med huvudet. Hur kan man vara så idiotisk och inte spänna fast sig? (Videon finns HÄR om någon vill traumatiseras frivilligt).
Jag fick även testa att krocka i 7 km/h genom att sitta i en stol som åker framåt på en ramp. Väldigt obehagligt för att vara i en sådan låg hastighet.
 
Vi var bara tre i min grupp vilket kändes väldigt lagom. Jag och två artonåringar (det känns inte okej att ta körkort med 96:or - ska inte de gå på typ dagis?) var i en grupp tillsammans med en lärare. Vi fick testa att bromsa på halt och torrt underlag, med och utan ABS-bromsar och i olika hastigheter. Även testa att bromsa i en "kurva" (med hjälp av koner då förstås) fick vi göra.
 
Från början var jag lite kaxig, speciellt när de andra två fick motorstopp och inte jag. Men ganska snabbt sänktes mitt självförtroende. Jag var för försiktig, bromsade för löst ett par gånger och någon gång kom jag inte ens upp i rätt hastighet. Det värsta var när jag höll på köra in i stängslet med alla i bilen. Läraren sa som vanligt till när jag skulle bromsa och jag trycker ned pedalerna. På något märkligt sätt händer ingenting och jag ser med panik hur vi åker lite väl långt från banan. Till slut stannar bilen och jag säger "Men gud, jag kunde knappt bromsa. Tur att jag gjorde det till slut". - Det var jag som gjorde det, sa läraren. Jag kände hur jag dog lite inombords. Jag skämtade lite om att de i baksätet kanske inte kände sig så trygga med mig där fram längre men innerst inne ville jag bara gå därifrån och grina i ett hörn. Jag vet fortfarande inte vad jag gjorde för fel, hur kan man missa bromspedalen? Jag blev i alla fall godkänd och det är väl det som är det viktigaste. Så nu släpper jag det och fokuserar på allt nyttigt jag lärt mig istället. Vilket är mycket!
 
Efteråt gick jag hem till mamma och pappa, tänk hur många år jag egentligen sett fram emot det. Jag har ju ändå bott granne med halkbanan sedan jag föddes. Och ibland tänkt att det kommer bli väldigt praktiskt den dagen jag gör halkan. Och nu var dagen här!
 
Körprov och kunskapsprov bokade jag även idag. Jag vågar nog inte riktigt lägga ut datumen än ifall jag kuggar men de ligger som jag planerade under juli månad. Jag ska räkna med att misslyckas med uppkörningen, annars kommer jag bara bli besviken. Nerverna tar inte alltid fram mina bästa sidor. Misslyckas jag däremot med teorin är så är jag bara en lat jävel på ren svenska - det får inte ske!

Systertid

 

Min andra halva :)
 
 

Fick förklaringen av Adam idag varför de har öppet till just 23:31; då de vill va de som har öppet längst i Uppsala :) För er som också hade missat det.
 
 

Jag var lite överdrivet noga med att vispa ihop chokladpuddingen, efter typ tio minuter började Sara undra vad jag höll på med. Då hade jag börjat bli blå på handen där vispen varit :)
 
 

Underbara tid.
 
 
Älskade bror.
 
 
Det blir alltid lyxfrukost när vi har våra sleepovers :)
 
 
Igår åkte jag in till Uppsala för att ha lite systertid :) Dan skulle dessutom ta bilen in till Akademiska så jag kunde hoppa av på vägen, perfekt! Jag fick träffa Jossan en stund när jag kom dit vilket var trevligt. När hon hade fått sina fransar och vi sagt hejdå så gick jag och Sara på den obligatoriska promenaden. Efter det hyrde vi ett par filmer och gick hemåt för middag. Jag bjöds på köttfärssås och ris, perfekt kryddat och otroligt gott var det. När vi hade ätit klart var klockan redan nio så det var bara av ta av sig krigsmålningen, krypa ned i sängen och äta chokladpudding framför en av filmerna. Vi såg Stoker, en filmrecension på den kommer givetvis.
 
Vi började denna dag med en promenad innan frukosten. Jag är aldrig så hurtig som när jag är med henne! Efter ett mål bestående av bananpannkaka och varma mackor så hann vi tyvärr inte göra så mycket mer, förutom att fixa oss för dagen vill säga. Klockan fyra ringde en av hennes "kunder" (vad kallas det?) på och strax efteråt även våra föräldrar. Dom hämtade upp mig så att jag kunde följa med och hälsa på brorsan. Adam bor ju numera med vår barndomsvän Jonna, men tyvärr var hon inte hemma då. Men trevligt för det var det! Vi drack té, åt mackor och syndade en jättegod kokoschoklad innan vi lämnade av honom vid en nation och åkte hemåt.
Jag har haft det så himla bra! Saknar Sara redan :( Adam med såklart! Vi tre ska försöka få ihop en filmkväll någon gång framöver. Det ser jag fram emot!
 
 
Nu ska jag lägga mig då jag ska upp tidigt imorgon. Klockan åtta har jag tid på halkbanan, det ska bli intressant. Jag är inte lika nervös som jag var innan förra riskutbildningen, peppar peppar. Kanske för att detta verkar lite roligt plus att mina föräldrar bor tjugo meter därifrån. Vad som än händer så kan jag alltid springa dit. Vilket jag aldrig lär göra men jag blir tryggare av tanken.

valborg / första maj


Ursäkta den dåliga bildkvaliteten.
 
 
I natt brast en gren. Är mest glad att det inte var på det andra trädet som står bredvid bilen.
 
Det var en trevlig Valborg för mig igår, hoppas även ni hade det. Jag var vid brasan som ni ser, mysigt men väldigt kallt. Att det började snöa när jag cyklade hem innan tio gjorde inte mig något men jag tycker synd om de som faktiskt var ute och gjorde roliga saker. Av alla dagar kunde det väl ske någon annan gång?
 
Idag fick jag förfrågan om att jobba ikväll vilket jag självklart tackade ja till. Röda dagar gillas av plånboken! Fick även ett förmiddagspass imorgon. Det är aldrig kul att sluta tio och börja sju dagen efter, men jag få ju ledigt hela helgen så jag vore bortskämd att klaga.
 
Nu ska jag klä på mig pälsmössa, Alaska-overall, snöskor och rånarluva innan jag cyklar iväg för lite köp av färdigmat innan jobbet. Igår var jag på Apoteket innan jobbet, jag går alltid därifrån en femhundring fattigare. Införskaffade bland annat ansiktsvatten, har aldrig använt det innan. Även järntabletter vilket jag är starkt beroende av. Men det finns värre saker att knapra på! Ansiktskrämer har jag beslutat mig för att inte köpa, Lina tipsade om kokosolja vilket jag ska testa.

RSS 2.0