april - år för årFör mer eller mindre ett år sedan
var jag, Sara och Mickan på Thun's och lattjade med trosor :). Vi hade även spadag med tillhörande ansiktsmasker. Jag fikade med Sara och Jessica och åt Sushi med Sara (ja, det är hon som brukar ta ut mig på saker) och Emma. Jag var på konstrunda med mina föräldrar, åt påskmiddag hos dom samt hånglade med Magnus Betnér. Även om han och jag ser olika på vad som hände de fjorton sekunderna vi träffades.
 
 
 


För ungefär två år sedan var jag i Luthagen och fikade med brorsan, jag åt återigen en påskmiddag hos mina föräldrar och jag träffade Bella med son ett flertal gånger. Jag åt middag och spelade Wii hos min bror i Öregrund. Johanna var på besök hos sina föräldrar på samma gata så det blev att hon kom förbi med. Jag åt middag hos henne den kvällen och senare var hon även hos mina föräldrar som också ville fira henne. Slutligen är det en bild på ett spännande bröd som mamma bakade.
 
 


För ungefär tre år sedan så sov jag över hos Malin som då bodde i Eriksberg/Uppsala. Vi två var även hos Bella som även hon bodde på annan ort (Gimo). Jag fick möjligheten att följa med Bella och hennes syster på storseans som Vendela Cederholm (från b.la. Det okända) höll i. Johanna var på besök i Öregrund, jag fick arbetsträning/praktik på Gimo Galleria och Bessies promenader var som vanligt en trevlig sysselsättning.
 
 


För cirka fyra år sedan så bodde jag i Sundsvall, hängde lite med Bonnie i min klass och pluggade bland annat Socialtjänstlagarna. Johanna hade födelsedag även detta år och fick en sjal och en film av mig. Min syster var på besök i en vecka (eller mer?) och mina föräldrar gifte sig i USA :)
 
 


För fem år sedan så flyttade jag till Sundsvall och köpte en Rasmus Nalle-klocka på Tradera. Den försvann liksom allt annat hos mitt ex (och på tal om det så tänker jag aldrig lägga upp något gammalt fling i dessa kollage). Jag såg Tina Turner i Stockholm tillsammans med föräldrarna och Sara, jag var hos Mickan i Uppsala, jag gjorde ett födelsedagskollage till Johanna och jag hade vitare tänder. 
 
 
 
 
Jag kommer troligtvis att göra dessa kollage för varje månad, vad roligt det är! Ännu roligare är när man får positiv feedback (Sara). Så länge jag vet att minst en person uppskattar det jag gör så vill man ju fortsätta. För att hålla reda på vilka år man gjorde vad - det är nästan en omöjlighet. Även om vissa saker är inpräntade i mitt huvud så glöms en hel del även bort.
 
På tal om vitare tänder så var jag hos tandläkaren idag. Behövde "endast" lägga 620 kronor på undersökningen men fick även boka ett par tider som tillsammans kommer gå på mellan 1500 och 2000 kronor. Ska nämligen ta bort tandsten samt en visdomstand. Men gäller det tänderna så är det värt varenda krona, fräscha tänder gör allt. Nu kan jag inte säga att jag har det bästa leendet även om jag har, för att citera min tandläkare, "en bra munhygien". Som jag nämnt tidigare; en gång i tiden hade jag tandställningsraka tänder i en vit nyans jag ofta fick komplimanger för. Och käften låg som den skulle så att säga. Idag missbrukar jag nikotin och kaffe, visdomständerna har flyttat gaddarna på min övre tandrad och min käke är som bekant sned. Men trots det så försöker jag göra det bästa av situationen. Jag tandtrådar, borstar och sköljer munnen minst två gånger per dag. Mitt skeva fejs går tyvärr inte att göra något åt (om jag inte plastikopererar hakan) men jag tar som bekant alltid mina posebilder i halvprofil så slipper jag och omgivningen påminnas om den defekten. Kanske är det bara jag som märker av det? Innan jag skrev ut det till alla vill säga.

frun på hemmaplan


Förutom titten på bilen så blev det oundvikliga samtal om just bilar. Jag och Johanna nickade bara instämmande mot varandra.
 

Grannkatten trivs.
 

Hihi, min söta fru!
 

Ingen i detta gäng uppskattar mitt kameratvång. Själv gillade jag denna bild men den enda jag frågade (Dan) gick med på publicering så länge jag censurerade honom.
 
 
Johanna var på en snabbvisit i Öregrund denna helg. Hon skulle fira sin morfar som fyllde jämnt och då hon själv fyller år snart så blev det lite tidigare presenter till henne med. Jag är hopplös på att skicka kort/paket så det var perfekt att kunna ge något personligen. Jag och Dan gav henne ett sjungande kort (La Bamba med Ritchie Valens) och lite pengar. Hade även med mig ett par småsaker från USA; en doft från Victoria's Secret till Johanna och ett par "vingar" till Melissa. Som för övrigt gjorde hela min resväska väldigt glittrig och glamourös på vägen hem.
 
Det var jag som körde dit, mest för att skryta lite om jag ska vara ärlig. Spelar ingen roll om de andra haft körkort flera år, i min värld är jag den enda som kan sitta bakom en ratt. Självklart så fick jag köra i cirklar ett par varv då jag inte riktigt fick till parkeringen, men ändå!
Vi bjöds på kaffe och gott fika medan vi pratade om det mesta. Tiden var tyvärr knapp då de skulle påbörja sin resa norrut igen men vi bestämde i alla fall att vi fyra ska ut och äta/ta en öl i sommar. Det ser jag fram emot! Tack och lov så ses vi säkert innan, vare sig om hon och hennes dotra mi åker ned eller om jag och Sara hinner till henne först. Känns bra att veta, är som sagt jobbigt med detta distansförhållande :)

mars de senaste åren

 

Jag och Sara sminkades av Fanny på Make Up Store (födelsedagspresenter), vi hängde med Mickan, fotograferade Börstil och även Öregrunds isar. Jag tränade kickboxning och läste upp engelskan.
 
 

Jag och Dan var hundvakt till Bessie, jag och Jonna åkte till Sara i Stavanger där jag testade skidor för första gången och Noel var en liten plutt.
 
 

Återigen åkte jag till Sara i Norge (denna gång med mamma), pappa och jag besökte Fotografiska och jag var rivig.
 
 

Jag skulle börja volontärjobba med Riksföreningen mot ätstörningar, jag praktiserade på Erikshjälpen genom skolan och jag hängde med Johanna och lilla Melissa.
 
 

Jag och Sara hängde hos Mickan när hon (och då även Sara) bodde i Gottsunda. Jag hade flyttat till Sundsvall och gillade färgen röd. Min blonda period slutade även här ser jag.
 
 
Snart fyller min blogg sex år, tänk hur länge jag haft detta beroende:) Jag kommer nog inte kunna sluta blogga på flera år även om jag ibland känner för att börja om på en ny blogg. Jag står ju inte för allt jag skrivit tidigare. Men jag gillar mitt "domännamn" och just för att alla år är samlade på samma ställe.
 
Igår gick det bra att jobba, jag var både på själva gruppbostaden samt klubben där alla byns gruppbostäder samlas och gör något roligt. Igår var det till exempel bingo :) Nästa helg ska jag troligtvis följa med gänget på dans. Jag kan bli lite smånervös över sådana saker men efteråt är man alltid glad att man följde med. Och det är både roligt och nyttigt att göra andra arbetsuppgifter än dom man är vana med.
 
Nu ska jag nog ta och ringa vårdcentralen. Jag ringde igår för att boka ett par tider men då hon ville kolla upp ett par saker (tror hon var ny), bland annat så att jag kunde få en snabbare tid, så skulle hon återkomma under dagen. Jag bar mobilen på mig halva arbetsdagen men inte fick jag något samtal. Men så är det ju med allt, det stället man endast behöver ringa en gång är ju i minioritet. 

frosseri


Som jag längtat efter att kunna unna mig denna läsk (även om den inte är sockerfri). Kostar tjugo kronor och finns bland annat på den "utländska avdelningen" på Coop.
 
 
Gårdagens middag blev pizza fast vi köpte ett nytt våffeljärn. Vi brukar sällan köpa pizza och gör vi det delar vi på en, men så var inte fallet igår. Och dum som jag var åt jag upp hela själv fast jag vet att jag alltid ångrar mig. Efteråt vill man ju bara gråta, värre mättnadskänsla finns inte. Så i morse fick det "bara" bli en macka. Citationstecknen skrevs av en rätt uppenbar anledning. Men jag ville inte spara en halv avokado som senare kommer mörkna så det fick helt enkelt bli avokado med en brödskiva, inte tvärtom.

Jag har börjat tänkt på det där med hälsosam mat. Det som anses vara det i alla fall, för det behöver inte nödvändigtvis vara snäll mat. Ta till exempel fiber och grönsaker vilket rekommenderas av typ alla dietister. Vissa mår jättebra av det medan andra inte gör det. Det gäller att hitta vad sin egen kropp tycker om. Jag skulle till exempel avlida om jag åt kaninmat och fiberbröd regelbundet. Nu överdriver jag lite kanske men jag väljer faktiskt medvetet vitt bröd just för att det är nyttigt för mig. Av samma anledning skulle jag inte kunna äta sallader varje dag. Kanske jag äter för lite grönt men så får det vara tills jag känner att jag mår dåligt av det.
 
Ikväll väntas eftermiddagsjobb. Happy Thursday!

badhusdebatten, könskvotering och uppfostran


Från Nyhetsmorgon i förrgår. "Vilken fin bild ni skickade in" haha.
 
 
Är det bara jag som häpnas över denna ständiga debatt om att få bada topless i badhus? Jag förstår verkligen inte poängen. ALLT ska inte vara jämnställt då män och kvinnor är olika, hur svårt kan det vara att förstå? Argumentet för den frågan är bland annat att man sexualiserar kvinnokoppen om tjejer ska tvingas täcka brösten. Men det kommer alltid vara mer eller mindre sexuellt laddat med bröst och på något sätt är jag väl glad för det. Jag har inget emot att många solar topless på stränder men att gå så i badhus är ju helt annorlunda. Kroppen exponeras på ett annat sett, no offence men jag vill inte se allt. I många länder är det till och med straffbart att sola utan bikiniöverdel, att Sverige ser det annorlunda kan väl räcka? Måste man gå vidare med det? En del män går med bar överkropp i matbutiker på somrarna, ska kvinnor få göra det med då? Bara för att allt ska vara så extremt jämnställt.
 
Jag känner ju likadant med könskvotering vilket jag tagit upp tidigare. En del jobb både lockar och passar fler kvinnor än män, och vice versa. Jag anser att det är diskriminerande om någon av könen ska gå före det andra bara för att det ska vara en mer jämn fördelning. Tidigare har det till exempel rapporterats om att de poliser som antagits varit fördelade med exakt 50/50 mellan könen. Att fler kvinnliga poliser behövs kan jag kanske hålla med om men då fler män sökte så är det återigen ett exempel på orättvisa, tycker jag. Chefsposterna har också varit i debatt då man vill få in fler kvinnor. Men om de flesta chefer hade varit kvinnor hade man väl knappast försökt få in fler män? Med allt detta vill jag inte få någon att tro att jag är anti allt jämnställt, självklart tycker jag att det är sjukt att kvinnor i regel får mycket mindre pengar än män efter samma arbete. Till exempel.
 
Och detta med att uppfostra barn lika, det håller jag med om till en viss del men måste allt bli så extremt? Pojkar och flickor är som sagt olika, kan man inte låta det vara så? Jag skulle kunna köpa en docka till min son om han ville ha en, såklart. Men av principskäl köpa en rosa tröja bara för jämnställdhetens skull är väl lite överdrivet? Sedan hör jag ju hur jag själv låter nu, "om man tycker att rosa är en fin färg - varför inte kunna ha den färgen på pojkar?" kan man fråga sig. Jo, för att det blivit en väldigt feminin färg av någon anledning. Och jag överlever den synen, jag klarar helt enkelt av att aldrig köpa något rosa till en pojke.
Det bästa är väl att ge det barnen själv vill ha, när de är så pass gamla att de kan säga sin egen åsikt alltså. Jag har till exempel alltid älskat Barbie-dockor som liten. Däremot hade jag något emot hela prinsess-grejen och färgen rosa (jag fick grönt eller blått, typ). Kläder var likadant, jag ärvde mer än gärna min brorsas kläder men jag bar nog klänning ibland med. Den blandningen fungerade för mig, medan enbart flickiga saker kanske fungerade bättre för andra tjejer. Om en pojke vill ha rosa, låt han ha det då. Men så länge man inte man ger honom det för att han ska bli en vandrande demonstrationsskylt. Eller om han skulle bli retad för det. Man ska inte ändra sig för mobbares skull men man behöver inte heller göra något som medvetet kommer skapa negativa reaktioner då barn kan vara väldigt elaka.
 
 
Dags för mig att gå ur från talarstolen nu, tack för mig ;)

Uppsalakörning


Skrynkligt linne och smutsig spegel dagen till ära. Men hårfärgen börjar i alla fall ta sig, det är lite ljusare nu :)
 
 

Som jag har längtat, saknat och trånat! Bättre sent än aldrig.
 
 
Det börjar bli lite träligt att köra i och runt om Östhammar nu, jag kan det vid det här laget. Så idag åkte jag och mamma till Uppsala tur och retur. Vi körde höger innan Vaksalatorg så att vi kom tillbaka vid fyra mackarna igen och sedan åkte vi hemåt igen. Känns gulligt av mamma att lägga typ två timmar och fjorton mil på att jag ska få testa att åka i tvåfiliga rondeller. Nejdå, det var även första gången jag körde tvåfiligt, stannade vid rödljus samt körde i 100 km/h. Allt gick i alla fall bra, jag fick ett motorstopp men annars höll jag mig lugn och sansad. Men så har jag aldrig varit rädd i trafiken heller. "Det är praktiskt att ha dödslängtan när man är ute och övningskör" som jag sa till mamma. Nejdå, men jag känner att jag har kontroll.
 
Sedan har jag hunnit att handla, ringt min körskolelärare och tagit emot sängen som äntligen kommit. Så idag mår jag bättre psykiskt. Det fysiska är desto värre men jag ska inte bli en bitterfralla som klagar vid minsta lilla. Jag har ungefär fjorton saker jag borde kolla upp hos läkaren så jag får väl skylla mig själv. Som jag sagt tidigare; det går utför vid 25. Nu är jag över 26 och ser ljuset i tunneln. ;)

sista bilderna från pappas kamera


De andra var på Rock of Church vilket tydligen var en häftig upplevelse. Jag och Dan ville passa på att sola då detta var en av de sista dagarna. Lite dålig prioritering såhär i efterhand kanske.
 

Tåg på Magic Kingdom.
 

Kan glädja er med att säga att jag aldrig kommer använda min kvadratiska, Kreta-väska något mer ;)
 

Inför tolvslaget på Disney-hotellet.
 

En ur den äldre generationen tar mobilbilder.
 
Rubriken skulle egentligen endast vara "sista bilderna" men känner jag mig själv rätt så blir det en radda mobilbilder framöver med. På tal om sol och värme så har jag inte känt av några vårkänslor och tror inte att de kommer att dyka upp heller. Jag kom att tänka på det idag, att vissa har höstdepressioner medan jag brukar känna lite tvärtom. Jag kan inte sätta fingret på vad det beror på för vinter och kyla gör mig knappast lyckligare. Men det är något som sätts igång när sommaren närmar sig och det är inga trevliga saker. Det senaste dygnet har varit värre än årets tidigare dagar. Magen känns desto bättre men nu har jag detta att klaga på i stället, visst är det underbart? Men när jag började gråta över en jättetöntig sak på Modern Family idag så insåg jag att det tack och lov troligtvis är mer fysiskt än psykiskt. Fast det sistnämnda är det nog också, för att fortsätta analysera mina årliga besvär. Sommaren ger mig ofta ångest och stress, på vintrarna kan jag gå i ide och stänga ute allt.
 
Då min sambo börjar 05:30 denna vecka så gick även jag upp runt fem idag. Tankar yrde som flingor i skallen så det var lika bra att gå upp. Dessutom har jag alltid drömt om att vara den som äter frukost framför morgontv:n i lugn och ro på lediga dagar. En annan sover tyvärr gärna förbi den tiden men inte idag alltså. Eller ja, vid åtta höll jag på att storkna så då blev det tyvärr inte mycket mer morgontid än så. Men det är en bra början! Det positiva med mitt dåliga samvete är att jag oftast får saker gjorda då. Så jag bytte sängkläder, diskade, dammsög och torkade golven, tvättade mattor och lite annat. Nu är det bara körkortsboken som ler hånfullt åt mig. Aldrig trodde jag att teorin var det som jag skulle komma efter i. Ska se till att få ett datum på en uppkörning i alla fall, det kanske gör mig mer motiverad/pressad.
 
Nu ska jag sätta mig i soffan och titta på serier jag spelat in (jag är konstant trött). Har typ sjuttio Top Model Sverige-avsnitt jag inte sett, till exempel. Men om man tänker på andra serier, jösses vad jag har börjat överanalysera dom. Jag kan fokusera på en enda skådespelare bara för att tänka på vilka repliker just hen har. Eller så tittar jag på den/dem som inte pratar, hur avslappnade ser de ut? Hur ofta byts kameravinkeln, det vill säga; hur långa scener kan de ha som längst? Och när de sitter i en bil, jag fokuserar mer på hur ofta de tittar på vägen än vad de säger. Även i tecknade serier. Innerst inne vet jag att ingen kommer att krocka men "hallå, sluta titta på den du pratar med!". Detta är bara några av tvångstankarna jag har inom serietittandet.
 
Jag borde skaffa en hobby.

fika och noja

 
Igår var jag som sagt hos Bella för några timmars prat och fika. Träffade barnen, Don och systersonen också :) Hade en jättetrevlig dag! När hon och barnen drog till hennes föräldrar så åkte jag till mina för lite tid med mamma och senare en underbart god middag. Dan kom över efter jobbet han med :)
 
Trots en perfekt dag så mådde jag lite dåligt och det gör jag även idag. Började känna av magen i förrgår kväll och ännu är det inte bra. Det svider på något konstigt sätt och jag vet inte om det beror på stress eller kost. Jätteroligt att jag hörde om magcancer för ett par dagar sen då symtomen var sveda. Nejdå, det lär det inte vara men jag avskyr att vara orolig. Jag hade en jobbig natt med konstiga drömmar (var halvt vaken och visste inte riktigt om jag var mig själv eller någon annan) och även om jag inte har jätteont så är det svårt att slappna av. Idag ska jag övningsköra och jobba eftermiddag, förhoppningsvis blir det bättre under dagen.

pappas usa


Liksom Thailandresan så ser det ut som om jag har samma kläder jämt. Men det beror på, förutom en förmåga att alltid bära svart, att de flesta bilderna togs under några få tillfällen.
 

Smygfoto på kurvig lady.
 

Toystory under tåget på Disneyland.
 

Ser ni något särskilt med Fedex-texten?
 

Pappa var på flygmuseum, inte vi.
 

Det går inte att beskriva mannen som uppträdde på nyårsafton. Helt galet vilken energi han hade! Han såg dessutom väldigt speciell ut, jag var helt säker på att han hade en mask på sig först.
 
 
För att vara i USA under fem veckor så måste jag säga att det inte ser ut som vi varit där i mer än en vecka. Men man är dålig på att ta vardagsbilder tyvärr, sedan beror det såklart på att vi varken hade ork eller råd att göra stora aktiviteter varje dag. Det jag ångrar nu efteråt var att jag aldrig åkte helikopter fast att det bara kostade några få dollar. Även att jag inte köpte mer mediciner på Dollar Tree. På tal om USA så fick vi en böter häromdagen. Mina föräldrar fick en hemskickad först som handlade om en tull som inte betalats. Det gick på några kronor ungefär. Sedan fick Dan ett brev om att vi kört emot rött och den boten gick på runt 1700 kronor. Kul!
 
Nu ska jag göra i ordning mig så jag kommer iväg till Bella någon gång. Jag vaknade av mig själv vid fyra i morse och hade svårt att somna om. Sedan var jag dum och snooza mellan typ åtta och tio, det blir man verkligen inte pigg av. Jag gör alltid misstaget att snooza minst en gång. Vilken skillnad på trötthet det är, jag är tusen gånger piggare första gången klockan ringer än om jag får sova en kvart till. Det är både logiskt och bevisat men ändå. Fast ibland vaknar man ju inte ens av alarmet utan precis innan, sådant är lite konstigt. Det hände mig förra veckan, trots att jag inte har några fasta alarm-rutiner så vaknade jag några sekunder innan klockan ringde. Märkligt.

oh dear

 
 
Två söta rådjur var på föräldrarnas gård tidigare i veckan :)

Davenport på tv

 
 
 
 
Häromdagen såg jag A place in the sun på tv:n där jag minst sagt kände igen mig. Inte bara huset och inredningen utan även området. Till och med gunghästen, som jag såg i ett skyltfönster när vi hade ätit middag efter turen med airboaten. Jag älskar En plats i solen så det var extra roligt att de hade med en plats jag faktiskt varit på :)

fika med mammorna

Lilla Olivia sov under tiden jag var där.
 
Isaks ofrivilliga frisyr är tuff!
 
 Massa söta ting.
 
Jag besökte Malin efter jobbet igår. Bella var redan där med Isak :) Jag bjöds på gofika och kaffe medan vi tog igen tiden vi inte setts på. Har inte träffat någon av dom sedan vi såg Olivia för första gången. Det hinner hända mycket! Vilket jag framförallt märkte på Noel när jag följde med och hämtade honom på dagis. Vad stor han har blivit! Det är förresten dagiset jag gick på, i alla fall ett år eller två. Vilka minnen jag fick! Även om mycket gjorts om och allt helt plötsligt såg väldigt litet ut...

True

 
Malin hittade denna bild på Facebook och tänkte på mig. Vilket jag förstår, denna bild har humor men det ligger en viss sanning bakom hur jag själv hade reagerat :)

USA-bilder // vardag


När mamma matade alligatorer. Tur att pappa tog ett par bilder där, själv försvann mina tankar på att ta fram kameran i samma stund som jag slängde köttbiten i djurets öga. Men gruppbild finns som sagt, frågan är om den scannats.
 

Hem ljuva hem.
 

Disney-båt.
 

Country Bear Jamboree.
 

Miamis flygplats, vi fick allt annat än trängas. (Älskar bilden, så kliniskt men ändå intressant).
 

Kortspel på hotellrummet i Lauderdale, natten innan vi åkte vidare mot Miami.
 

Rådjur, Gatorland.
 

Denna bild säger allt om mamma, socialare människa får man leta efter :)
 

Vi kunde inte leva utan bagageutrymmet.
 

Glassbil.
 

Träskbåt. (dah).
 
Min kropp vill bara lägga undan datorn och vila men min blogg-OCD säger åt mig att göra ett inlägg först. Jag jobbade förmiddag idag vilket var en vecka sedan, det känns att jag tagit det lite väl lugnt. Planen var att jag inte skulle jobba idag utan åka med svärmor och Dan till Uppsala. Men jag glömde ta bort min tillgänglighet för arbete så då fick jag bita i det sura äpplet. Men så surt var det inte när jag fick vänja mig vid tanken, jag vill ju jobba mer och fler chansen med svärmor kommer nog. Jag fick träffa henne en liten stund efter jobbet så det var bättre än inget!
 
Jag var i och för sig på fika hos svärmor häromdagen kom jag på, även hos mina föräldrar när jag tänker efter lite till. Körde den nya bilen gjorde jag med, både när det var bar mark och nu när den vidriga snön kom. Vilket var tur att den gjorde på så sätt att jag fick tvinga mig att lugna ned mina rallygener. Men den känns som en turbobil på lätta, små moln. Jag älskar den nya bilen! Jag trodde inte att jag kunde tycka om någon annan mer än den gamla men vad fel jag hade.

Fler av pappas bilder, USA


Miami Beach, en lifeguards (eller vad man ska kalla dom) fötter.
 

En bättre hoppbild.
 

Bogsering av felparkering, Miami.
 

Selfie.
 

Dans med en sjungande tomte.
 

Nyårsafton.
 

Sara och Emma på rodeon.
 

En man på Disney med sina två...?
 

Professionell minigolfare. (Kraftiga ben jag hade här, haha).
 
Pratar med en hundägare, Miami.
 
Jag får lägga upp några bilder i taget, blir nog roligare så. Idag har jag i alla fall hunnit med att övningsköra i Valö. Det är nyttigt att beta av de krokiga vägarna i kommunen. På tal om bil så är Dan och hämtar vår nya Audi så nu ska jag ställa mig som ett fån i fönstret och vänta.

pappas USA-bilder


Sara från när vi matade alligatorerna på Gatorland.
 

Emma och Sara :)
 

Mamma, jag och vår supertrevliga servitör på Miami Beach.
 

Matstopp på väg till Miami.
 

Kan se mig själv på catwalken iklädd denna huvudbonad.
 

Bästisarna.
 

Supersociala gänget på Miamis flygplats i väntan på Adam.
 

Försök till hoppbild, Sanibel Island (snäckstranden).
 

Glada tjejer på en av våra första shoppingrundor. Jag hittade inget mer än en lugg ser jag.
 

Jag och Dan på nyårsafton.
 
Äntligen är bilderna här! I alla fall en del av dom. Filerna var nämligen anpassade för programmet Lightroom, men pappa löste det problemet ikväll samtidigt som jag och mamma hade en TV-kväll. Just nu hinner jag inte lägga upp fler bilder då jag lovat mig själv att diska innan jag lägger mig för natten. Jag känner mig skapligt omotiverad då klockan är halv ett på natten men vad gör man inte för en smula bra samvete. Av samma anledning så försöker jag mig på mer hemlagad mat nu också. Efter att jag övningskört med mamma idag så fick jag en del pajingredienser av henne då jag glömt kontokortet hemma. Så dagens middag blev broccoli,- och baconpaj. Underbart gott var det, jag känner att detta kan vara början på en pajperiod. Körningen gick väldigt bra, vi åkte mot Söderön igen och sedan till Öregrund innan vi for hemåt. Alla kurvor gick som en dans, denna gång gick jag in för att faktiskt växla ned. Och inte åka i snigelfart i själva kurvorna, nu är jag självsäker som en rallyförare igen. På gott och ont.

glad och irriterad


Vid bankomaten i USA.
 
Då jag inte lägger upp en fotobomb utan istället en mobilbild så kanske ni förstår att det inte gick så bra med pappas bilder idag. Jag verkligen skyndade mig hem för att äntligen få se dom. Men när jag ska öppna bilderna så är det i ett annat filformat. Det står Klicka på Gör en kopia om du vill skapa en JPEG-kopia. Men det går inte att trycka på Gör en kopia någonstans och det är omöjligt att öppna i ett annat program. Kanske det är ett simpelt sätt som jag inte förstår mig på, men hur det än är så är jag sjukt irriterad! Jag har byggt upp en förväntan under två månader som rasat så nu vill jag bara sätta mig i ett hörn och gråta. Lite av överdrift kanske men besvikelsen är stor. Jag har suttit i flera timmar tillsammans med pappa idag och tittat på mina bilder. Vilket i och för sig var sjukt trevligt då vi både gillar att överanalysera motiven. Men jag såg ju såklart minst lika mycket fram emot att se kort jag inte redan tittat på innan. Jag har inte tålamod för sånt här!
 
Men förutom det missödet så har jag som sagt haft det jättetrevligt. Jag tog den traditionella kaffe,-och pepparkaksfikat innan jag och pappa satte oss vid datorn. Min pappa har ändrat mitt sett att se på bilder, på gott och ont. För det mesta är det bra, man kan hitta mycket intressant i en bild som jag tidigare inte märkt av. Samtidigt så kan man lika ofta hitta felen vilket inte är roligt när det handlar om sina egna bilder. Till slut hade han/vi valt ut hundra bilder som stuckit ut lite extra som vi sedan visade på Tv-skärmen för mamma och Sara. Till slut ska det bli en fotobok av de bästa av de bästa. Några av pappas bilder ska förresten gå att se i fönstret på biblioteket om någon har vägarna förbi.
 
En annan trevlig sak som hände idag var att vi beställde biljetter till Trollkarlen från Oz med Glada Hudik-teatern :) Jag, Sara, mamma, pappa och Dan ska gå i slutet av april. Det ser jag verkligen fram emot! Nu ska jag nog gå och lägga mig, det blev rätt sent hos föräldrarna så klockan är redan halv två. Imorgon ska jag börja dagen med att övningsköra med mamma, det var minst sagt ett tag sedan.

tveksam förändring

Konstigt nog var den här bilden den enda som jag inte såg ut som en plattskallad seriemördare på. Hur som helst så visar kort sällan 100% av verkligheten, både när det gäller färger samt blixtens förmåga att få håret "randigt". Men ungefär så här blev resultatet.
 
 
Jag köpte hårfärger för ett halvår sedan ungefär som fortfarande legat och skräpat. Jag tror jag skrev om det då men då jag hoppas ingen kommer ihåg sådana obetydliga saker så tar jag om det igen; jag bad dom på frisörsalongen om något som skulle kunna ta bort mina sviter från avfärgningen (gula toner). Jag var tydlig med att jag absolut inte ville få håret mörkare. De gav mig en intensivtoning som ni nu ser resultatet på. Jag har lite blandade känslor angående resultatet. Men efter några tvättar och en klippning av de mörka topparna (tog ändå dom sist) så kanske det här kan bli bra. Det är lite askgrått i så förhoppningsvis är det kuren mot mina hatade solskensslingor. Nu efteråt känns det rätt meningslöst med en toning. Fast enligt frisören så skulle detta ta bort mina gula skiftningar helt, men är toningar permanenta till en viss del? Annars vet jag som sagt inte varför jag gjorde detta. Kanske skulle köpt silverschampo istället... Nåväl, gjort är gjort.
 
 
P.S. när jag gick in på min blogg och såg "visningsbilden" jag har till vänster så måste jag nog säga att det här såg bättre ut? Jag blir så lätt blind med hårfärgerna jag har oavsett om jag ser ut som en citron i skallen eller inte.

nya bilen

 
Idag införskaffades en ny bil:) Det var minst sagt på tiden efter månader av prat och timmar framför Blocket. Så idag blev det en promenad tvärs över gatan (Mitsubishi) för att provköra en Audi som vi spanat in. Då den rullade på fint så fick det bli den. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om bilen. Det som är nytt för oss i alla fall är att den är 6-växlad. Samt att den har tonade bakrutor och är fyrhjulsdriven :) Jag tror att det blev ett bra val, Dan har kikat på andra märken innan men han har ju ändå extra kärlek till just Audi och bilen är ju vrålsnygg - ingen tvekan om saken! Speciellt bredvid den gamla kärran, herregud vilken kontrast! Det syns inte så mycket på mobilbilderna ovan men desto mer i verkligheten. Kanske inte så konstigt då silverräven är en 07:a för över hundra lax och damen bredvid är en nittiotals-kärra med en touch av rost.
 
Just därför ska inte ens jag överta den, men jag vill nog ändå ha kvar den ett par månader till. Jag trivs bättre att köra den gamla bilen, både rent generellt men också "psykiskt". Det är jobbigt nog att köra mina föräldrars nya bil. Det spelar ingen roll hur försäkrade bilarna är, jag kommer aldrig att kunna slappna av helt.
Men än har vi inte bilen då den ska vaxas, extrakollas och sådant först. Men på torsdag eller på fredag lär den stå utanför huset och lysa med sin närvaro :)

barnplågare


Nu så håller jag äntligen på och rensar USA-bilderna, jag har ju ändå varit hemma i nästan två månader nu. Så imorgon ska jag träffa pappa så han kan få bilderna, och ännu bättre; jag kan få hans. Han är duktig bakom kameran, jag är mer än chansare när det gäller fotografering. Jag klickar och hoppas på det bästa, han har både inställningar och tillbehör som gör bilderna bättre. Sedan är jag ju lite egoistisk på så sätt att jag gillar att få bilder på mig själv. Kanske alla är så innerst inne? Det är klart att man kan må dåligt av det med, karlar har en förmåga att inte veta fruntimmers rätta vinklar...
 
När jag nu går igenom Disney-mappen så kom jag på att jag nog inte lagt upp bilden ovan. Bilden visar alltså en man vi såg, bärandes på en bäbis som inte kan varit många veckor. Som ni kanske minns att jag skrivit så var det stekhett i nöjesparken, absolut inte mindre än 30 grader och skuggor fanns det nästan inget av. För det första är det över huvud taget olämpligt att ta med ett spädbarn till Disney av självklara anledningar. För det andra; OM man nu ändå måste göra det - varför inte lägga barnet i en vagn där det i alla fall finns skugga? Han såg så stolt ut så, själv skulle jag skämmas ögonen ur mig.

trio


Hittade nya "filter" när jag gjorde en systemuppdatering på mobilen vilket var ganska roligt att leka med. Ville bara göra det tydligt ifall någon tycker jag verkar kraftigt självkär eller något. Har dessutom inga andra bilder att lägga upp just nu då jag som sagt jobbat. Har aldrig varit med om att en dag gått så fort trots att jag började en halvtimme tidigare än vad jag egentligen skulle. Kan bero på att jag/vi knappt satt ned på hela dagen. Det är dom bästa dagarna, när man har att göra hela tiden utan att stressa ihjäl. Nu får vi se när jag får jobba nästa gång men jag är hoppfull.
 
Nej nu ska griljera mina egna skinkor. Eller titta på Top Model Sverige. Vi får se.

tio gamla videoklipp

Videor:
1. Leker med Bessie.
2. Nyår. (Alltså det garvet!)
3. Flickrummet.
4. Joh är äcklad.
5. Melissa slår mamma.
6. Lampa och slampa.
7. Jag och Bonnie kör Michael Jackson-musikvideo
8. Melissa sjunger när hon tuggar.
9. Min middag (sjukt tråkig video men gud vad jag saknar mamma-mamma-barn-stunderna!)
10. Bessie öppnar paket.

gamla videobloggar


 
Videklippen är (tror det inte syns utan att klicka på dom):
1. Mardrömmar och poliser
2. Babblar på.
3. Knarrsängen
4. PMS-bitchen talar ut.
5. Trött Sofia.
6. Hudproduktstips (inte så seriöst:D).
7. Pluggpaus
8. Hemma hos
 
 
Vilken nostalgistund jag haft nu! Vet att jag lagt upp något blogginlägg när jag bodde i Sundsvall men jag trodde inte att det var så pass många. Detta var alltså runt fyra år sedan och det är lite blandade känslor över dessa klipp. Mest positiva, såklart! Men det är alltid tungt att se tillbaka på en vacker tid även om man tycker om nutiden lika mycket. Men så har jag väl aldrig riktigt lärt mig leva i nuet heller...

misstag

 
Har ni läst om rubrikerna angående denna reklamannons? Av någon anledning så får vi också Villaliv så jag var tvungen att titta på annonsen. Som ni ser är Schumacher citerad med "(...) - i topp precis som jag!". Vilket blev väldigt fel då han legat i koma över två månader nu och kanske aldrig mer kommer att vakna. Nu spelar i och för sig inte bara den mänskliga faktorn in i annonsfelet utan en lång pressläggning. Men ändå. Det blev i alla fall minst sagt fel.

Hur som helst så hoppas jag, precis som alla andra, att det kommer att gå bra för Michael Schumacher även om det ser mörkt ut...

söndag


Sofia AKA Småhåret.
 
Fredagens fjortontimmars-pass flöt på bra! Tiden går ju fort så länge man ställer sig in på att inte räkna ned timmarna, och huvudet var med i alla fall största delen av dagen :) När jag kom hem hade Dan tänt massa ljus och dukat fram allt onyttigt vi ägt. Frosseri på hög nivå blev det för min del, även igår då jag åt en halv kladdkaka med tillhörande glass. Men som jag säger varje fredag, lördag och söndag; det är ju faktiskt helg! Nejdå, jag brukar inte äta så stora mängder men ibland gör jag undantag.
 
Kvällens schema stavas Johan Falk och liggsår. Tänker nog inte röra mig ur fläcken. Dan jobbar tolvtimmars så makten över tv:n är än en gång min. Har dessutom sovmorgon imorgon då jag inte börjar förrän två, skönt! Även om jag faktiskt gillar förmiddagar med, de brukar ha en tendens att gå lite fortare.

vardagsbilder


Jag var sjukt sugen på äggmackor igår men självklart hade jag ingen kaviar hemma. Det går ju inte att äta ägg utan kaviar, samtidigt får det inte vara för mycket av det heller (lite som smör). Duttar man med en mild variant så är det perfekt!
 

Så här brukar det bli när jag ska köpa mjölk. Men då varken jag eller Dan hinner handla imorgon så köpte jag lite fredagssnack. Sen att vi slutar tio respektive elva på kvällen samt att vi jobbat fjorton respektive tolv timmar kanske jag borde tänkt på. Men OM vi har orken och lusten så finns en del att välja på. Mitt favoritköp var mixen på kladdkaka. När affärerna stängts så har vi en förmåga att bli sugna på något och självklart brukar inget finnas hemma (allt går åt rätt fort här). Till detta behövs bara smör och vatten - perfekt!
 

Undrar hur många svart/vit-randiga plagg jag äger?
 

På tal om svart/vit-randigt... Här låg jag nedbäddad igår och tittade på fyra avsnitt av TMS :)
(Nästa gång vi är i stan så ska ett väggfäste köpas. Känns pinsamt att ha en tre meter bred Tv-bänk när man har plattt-TV).
 

Idag lagade jag "crispies". Det är så himla gott! Massor av fisksås läggs till men tack och lov tog jag denna bild innan jag la på den smetiga röran (försökte få ett snyggt hjärta med en stjärna bredvid men det såg snarare ut som ett överkört djur).

gårdagens mobilbilder


Gårdagens fika med Sara.
 

När man sover över hos Sara så erbjuds man på massa frukostalternativ. Det i tallriken ser ut som havregrynsgröt men det är typ som en bananpannkaka. Här med Kesella Hallon.
 

Sa jag att jag förstorat överläppen?
Nejdå, detta var en snapchat till Thomas :) Tog upp tungan, visst ser det rätt verkligt (och äckligt) ut?
 
 
Jag vet inte vad som hände med gårdagen. Jag kom hem från Uppsala runt två, gick hem och städade och helt plötsligt var klockan halv åtta och Sara kom förbi på en fika. Fettisdagen var som bekant igår och det blev en halv semla för mig vilket räcker gott och väl. Varje semmeldag så suktar jag efter dessa gräddiga bakverk men när jag väl äter dom så känns allt bara oerhört mäktigt och sött. Åt några muffins för att kompensera det hela, man vill ju inte vara ett hälsofreak;) Jag verkar inte gå upp i vikt av mina ätbara synder än i alla fall. Har fått ovanligt många kommentarer den senaste tiden om hur smal jag blivit. "Då har du inte sett mig i ett tight linne", tänker jag då. Nejdå, men jag är ju inte en fitnesstjej direkt.
Vi såg i alla fall på ett avsnitt av Trollkarlen från Glada Hudik, har missat de tidigare gångerna. Dom är så mysiga! Alla med sina charmiga egenskaper. Jag har verkligen valt rätt jobb!
 
Idag har jag jobbat förmiddag vilket som vanligt gick både bra och fort. Jobbar visserligen bara sju-timmars-pass men ändå. På fredag blir det däremot fjorton timmar då jag erbjöds en förmiddag innan mitt eftermiddagspass. Klart det kommer kännas men jobbar man bara två-tre dagar i veckan så är det inte lika slitsamt som för en heltidare. Kanske det till och med är bättre att ta det på en dag istället för att dela upp det på två.
 
Idag jobbar sambon eftermiddag så vi gick om varandra. Det betyder att jag är själv hela kvällen och kan passa på att titta på Johan Falk samt Top Model Sverige-avsnitten som jag missat. Det gäller att passa på!

luthagen

 
 
 
 
Dagen började med färgning och påfyllning av fransar som Sara gjorde åt mig. Sedan gick vi till sushi-stället nära hennes lägenhet där vi blandade klassiska varianter med friterade, något jag inte testat innan men helt klart gillade. Efter det hyrdes en gisslanfilm innan vi tog en promenad på 1 timme och 20 minuter. Det vill säga 7 kilometer och typ tre kaloriers förbränning. Jag var nära att "förbränna" mer då jag bokstavligen hade sushin i halsen på vägen tillbaka. Jag ska nog hålla mig till att vara stillasittande.  
Nu är filmen sedd och det är dags för att fixa naglarna:)

ny favorit

 
Jag såg John Newman på Nyhetsmorgon häromdagen. Jag fastnade direkt! Låten är ju sjukt bra och vilken skön röst han har. Han kan dessutom röra sig på scenen. Kanske inte märks lika mycket på den officiella musikvideon men när han sjunger live, till exemplet på klippet från programmet jag såg, så ser man mer av hans moves. Videon har drygt 95 miljoner klick så jag är inte ensam om att gilla killen.
 
Nu ska jag ta det lugnt en stund. Imorgon väntas Uppsala där jag ska få en påfyllning av fransar och sedan har en heldag/sleepover med Sara :)

♥ olivia ♥


Stolt pappa :)
 

Bästisarna, Kristian och småungarna. Isak (sju månader gammal) känns så stor i jämförelse med lillan.
 

Sover tryggt i pappas famn ♥
 

Nyblivna föräldrarna :)
 
Mamma Malin ♥
 
Innan jobbet i fredags så passade jag på att besöka Malin för att få se på underverket. Vilken sötnos hon är! Hennes hår var typ tjockare än en annans, helt sjukt. Själv var jag runt ett år innan jag fick mitt första hårstrå, vad olika det kan vara. Bella tog med sig minstingen Isak så jag fick chansen att få se honom med. Pratade självklart mycket med de vuxna men är det barn med i bilden sitter man ju oftast och stirrar på dom :) Tur att man slutar göra det när dom växer upp, creeeepy...
 
Vad barn kan göra egentligen, nyblivna föräldrar lyser upp på ett helt annat sätt än tidigare. Jag tror man inte kan förstå känslan förrän man själv får barn. Själv känner jag ingen stress. Fast det är klart, nu när båda barndomsvännerna fått (totalt tre) barn så funderar jag på om det är dom som är tidiga eller jag som är efter :) Att dessutom Johanna fick barn för fem år sedan och Mickan får barn i sommar spelar såklart också in. Men självklart skaffar man inte barn för att sina vänner gör det. Fast att vara gravid samtidigt som en bff är väl alla tjejers dröm ;) Jag får planera in något med Sara.

RSS 2.0