26-årsdagen - en dag att minnas

Igår hade jag den bästa födelsedagen någonsin. Jag måste säga att jag är väldigt bortskämd inom det området. Men denna gång var som sagt något extra. När Dan kom hem från jobbet så hade han med sig tårtbitar, bakelser och mackor från fiket (själv gav jag inte ens han en torr brödkant när han fyllde år) :) Fettmonstret i mig kom till sin rätt!
Klockan sex skulle vi vara hos mina föräldrar då mamma skulle bjuda på glasstårta. När vi väl kommer in möts jag av total tystnad och varken mamma, pappa eller Sara syns till. Jag går in i matrummet och där finns helt plötsligt betydligt fler än vad jag väntat mig, alla sjungandes på "Ja må hon leva". Blixtrar från kameror blinkar och jag får bokstavligen en chock. Jag är nog fortfarande tagen av den upplevelsen. Efter den vackra sånger och massa kramar så får jag en prinsess-utstyrsel bestående av "krona", "trollspö" och halsband. Även ett jordgubbsprytt glas med en flaska med min favoritdricka (mousserat jordgubbsvin).
 
Efter en utsökt (med risk att låta som Carl-Jan) middag så hade även Sara ordnat en tipspromenad med frågor som handlade om mig. Alla delades in parvis och förvånandsvärt nog så vann jag och Jessica ;) När det var klart blev det dags för fika och bokstavligen världens finaste tårta dukades med "stora tomtebloss" (kan inte namnet) på. Jag behöver väl knappast berätta att motivet var Kakmonstret? Jag som suktat efter en sådan tårta i år och dagar, men jag har känt att jag varken haft kunskapen till att göra en eller ekonomin till att köpa någon.
 
Efter fikat så blev det paketöppning fast jag sagt att jag inte behöver något. Bilder på presenterna finns nedan så jag behöver kanske inte skriva upp vad jag fick här. Allt utom ett paket från Sara och Mickan då, men den låter jag vara hemlig :)
Min brorsdotter, som lyckligtvis också var där, läste upp den mest finaste dikten till oss. Är inte det glädje på ett papper så vad?
 
Jag kan verkligen inte beskriva med ord om hur mycket gårdagen betydde för mig. Efter vissa omständigheter så var mitt humör inte det bästa innan jag kom dit. "Det här är nog den värsta födelsedagen jag har haft" kom jag på mig själv att tänka. Och att den blev raka motsatsen kunde jag inte i min vildaste fantasi tro. Igår var det första gången jag fick glädjetårar och jag kan ärligt talat säga att det inte är långt ifrån när jag skriver om det nu heller. Jag är rädd att låta överdriven när jag skriver om min födelsedag, men då får jag göra det. Det är sjukt mycket tankar och känslor över allt som hände. Kan ni förstå att Sara, som ni vet också fyllde år igår, i stort sett offrade sin födelsedag för att jag skulle känna mig som en prinsessa? Bokstavligen allt var ägnat åt mig och jag kan fortfarande inte förstå vad jag gjort som förtjänat en sådan fin dag.
 
Även de onämnda gör mig alldeles varm i hjärtat. Min fina mamma som hjälpt Sara att förbereda det här och min bror som tackade nej för att jobba genom UNT på Veronica Maggio-konserten för att fira oss. Och Dan som planerat i smyg med Sara och kunnat undanhållit allt. Till och med valet av klänning var förutbestämt av Sara :) Sist, men absolut inte minst, mina underbara vänner och fina grannar. (Jag har tusen saker till att skriva men jag vill inte få detta att låta som ett tacktal). De som saknades var min arbetande pappa och Bella&Don som hade sjuktuga hemma. Riktigt tråkigt men inget man kan göra så mycket åt.
 
Jag är så otroligt bortskämd av kärlek och så otroligt tacksam över att jag har så underbara människor omkring mig. Och över min älskade, vackra syster som gjorde allt för mig. Det var inte bara den bästa födelsedagen jag haft då jag inte kan komma ihåg en annan dag, födelsedag eller ej, som gett mig så mycket värme.
(Ja, jag har blivit hög på livet. Deal with it!) ;)
 
 

Malin och bäbismagen. Det är bara tre veckor till beräknat datum :)
 

Jag har klippt bort de jag nästan vet inte skulle vilja vara med på bloggen. Resten får säga till, jag kanske är en paparazzi men jag är inte omöjlig.
 

Världens finaste människor.
 

Adam, Jessica och Dan :)
 

Båda mina bästisar väntar smått :D
 

Supersnygga Sara och... Jag. Jag kanske inte är vrålhet på bilden men då jag tvingar alla andra att läggas upp på bloggen så borde det väl gälla mig med :p
 

Hur söt är inte han?! Vet ni hur ont det gjorde i hjärtat att skära i honom... Jag glömde det lika fort som jag tog den första tuggan, men dock!
 

Min älskling / party planner'n.
 
 
 

Otroligt vackra blommor fick jag av grannarna.
 

Söta Jessica gav mig en dekorerad kaktus. Det bästa i blomväg enligt mig då de både är fina och tål att skötas utav mig. Eller inte skötas, snarare.
 

Lyckan blev stor när jag fick en resa till Johanna och Sundsvall :D Jag och Sara ska åka när tillfälle ges, gud vad jag längtar!
 

Ingen födelsedag utan ett egettillverkat kort från pappa <3
 

"Sisters and Chocolate makes life bearable". En fin mugg med en perfekt text från Sara/USA :)
 
Ett presentkort behövs alltid, speciellt då jag faktiskt köpte mest strumpor i USA, haha! Det blev till slut ett skämt om att inte låta mig gå förbi strumpavdelningen... Men nu kan jag köpa annat än sockor! :)
 

Ett jättefint set med armband/örhängen som jag fick av min brorsdotter :) Jag ska ta en bättre bild senare, fick verkligen inte till närbild/blixt-mot-blank-yta.

måndagsnöjen


Om ni kommer ihåg så hade jag och Sara ett gott skratt åt hur hon såg ut på bilden under berg-och-dal-banan. Detta dokumenterades, höga på livet som vi var.
Kan ju inte säga att det är dom mest smickrande bilderna jag sett så det får bli i miniformat ;)
 
 
Klockan närmar sig tre igen men jag får skylla på att Sara var här till ett då hon förlängde mina fransar. Jag inser inte vilken skillnad det är förrän hon visar före,-och-efterbilderna. Vilken skillnad! Jag börjar helt klart bli beroende av detta men man ser ju så mycket mer levande ut. Och bara av att kunna slippa sminket totalt (om man målar/färgar ögonbrynen) är fantastiskt.
Innan dess var vi på bio i Öregrund. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann såg vi. Den handlar om en hundraåring som klev ut genom fönstret och försvann. Skämt åsido, handling och kommentarer om den filmen har jag självklart redan gjort ett inlägg om ;)
 
Annars har jag inte gjort mycket mer än att ta det lilla lugna samt pratat med frugan. Jag har inte pratat med Johanna mer än en enda gång sedan jag kom hem om jag inte minns fel. Adderar man veckorna i USA så måste det vara ett rekord för att vara oss. Om man inte tänker på när vi tog bort kontakten från varandra innan jag flyttade från Sundsvall. Jag kan inte förstå att vi någonsin haft en sådan period, helt sjukt... Hur som helst så pratade vi nästan i två timmar idag. Det var av behov!
 
Imorgon måste jag bestämma hur jag ska fira min/vår födelsedag. Troligtvis blir det inte mycket på onsdagen även om jag borde försöka ge mig in på bakning i år igen. Förra året blev ju bra men året innan blev mer eller mindre än katastrof så det visar sig. Bakar man bara en gång per år så är det kanske inte så konstigt.
Bjuda de närmaste ska jag göra i helgen men jag funderar också på om jag och syrran ska gå ut i Uppsala. Det var ju några år sedan för mig...
Jag har fortfarande kvar alkohol från i somras, snacka om att jag blivit en omedveten nykterist. Men vin och öl drack jag faktiskt i USA. Priserna är typ som i Sverige ifall någon undrar. Och om någon (Malin) läser detta som ska dit framöver så glöm för sjutton inte passet/körkortet om ni ska ut på galej. Själv kunde jag använda mitt leg i stort sett alla gånger, självklart var undantagsfallet på nyår.

filmer x 3

Django Unchained (2012 - Drama/Western)
 
Mitt betyg: 5
 
Handling:
Django är en slav vars brutala historia med sin förre ägare tar honom ansikte mot ansikte med den tyskfödde prisjägaren Dr King Schultz i den amerikanska södern, två år före inbördeskriget. Schultz är på jakt efter de mordiska Brittle-bröderna och bara Django kan ta honom till dem. Den okonventionelle Schultz förvärvar Django med löfte om att frige honom när de fått fast Brittle-bröderna – döda eller levande.
 
Mitt omdöme:
Jag såg halva filmen för några månader sedan och andra halvan i USA så handlingen är lite luddigare än om jag sett hela på en gång. Men att jag älskade den här filmen, hel som halv, är en sak som är klar. Liksom alla filmer av Tarantino. Men denna är nog hans bästa av dom jag sett. Mycket spännande, mycket gripande och en bra påminnelse om hur det faktiskt har varit. Ändå tycker jag inte den innehöll för mycket av tårar eller blod, utan en lagom blandning av allt.
 
 
 
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
(2013 - Drama/Komedi/Äventyr)
 
Mitt betyg: 3
 
Handling:
Efter ett långt och händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på ett ålderdomshem i tron att det blir hans slutstation. Problemet är bara att hans hälsa fortfarande är utmärkt och dagarna blir därför alldeles för trista. När firandet av Allans hundrade födelsedag närmar sig, vilket Allan själv inte är det minsta intresserad av, tar han chansen och flyr sin tråkiga vardag.
 
Mitt omdöme:
Filmen innehåller både nutid och tillbakablickar. För mig var det sistnämnda på gränsen till tråkigt även om det självklart fanns en del galna undantag. Antagligen är det väl författarens (då detta är byggd på en bok) mening att både visa hundraåringens liv som varit och hur han är äldre dagar. Trots min negativa inställning på alla tillbakablickar så tyckte jag om filmen. Den flöt på bra och var både rolig och charmig. Gustafsson var perfekt för rollen, inget gick till överdrift. Även om jag också tyckte om de andra skådespelarna och deras karaktärer.
 
 
 
 
We're the Millers/Familjetrippen
(2013 - Komedi/Kriminalare/Roadmovie)
 
Mitt betyg: 4
 
Handling:
En dealer skapar en låtsasfamilj som täckmantel för sin plan att flytta en gigantisk last av marijuana över gränsen från Mexiko till USA.
 
Mitt omdöme:
Inte den bästa filmen jag sett men garanterat den bästa komedin jag sett på väldigt länge. Filmen innehåller skön humor, bra skådespelare och även lite spänning. Den kändes välgjord och förvånansvärt störde jag mig inte på något ur innehållet som jag annars kan göra i klassiska komedirullar från La-La Land.

söndagssysslor


Jag och syster på nyår.
 
Klockan är visst halvt tre på natten, vad hände? Jag får nog ta och lägga mig efter det här inlägget. Idag ställde jag förvisso klockan på en låg siffra men jag var så trött att jag trodde jag skulle dö. Så istället snoozade jag i tre timmar, det blev jag ju verkligen piggare av...
 
Dagen gick sedan åt till att äta en långfrukost framför C more samt städa/bädda rent/tvätta. När Dan kom hem åt vi hämtmat, jag smällde i mig en kebabrulle så en promenad med syster var av behov! Hon kom på den briljanta idéen att gå runt Börstil. Alltid trevligt med oupplysta småvägar bredvid skogar och kyrkogårdar sent på kvällen. (Här har ni anledningen till att jag fortfarande är uppe). Sedan gick vi hem till våra föräldrar och tittade på Stjärnorna på slottet. Jag måste ta och se tidigare avsnitt, speciellt med Leif Andée. Jag har alltid varit smygkär i honom.
 
En sak som gjorde mig väldigt glad idag var att jag pratat/sms:at lite med Linn som jag "bott ihop" med. Hela 6,5 år har hunnit passera och vi har bara sett ett par korta stunder sedan dess. Samtidigt känns det inte så, man kom varandra så nära när man bor sådär så det känns som dagarna har stannat. Även om vi är långt ifrån de personer vi var på den tiden... Sjukt mycket minnen finns men ännu mer saker jag missat, så det känns som sagt kul att få upp kontakten igen :)
 
Nej, nu får jag ta och ge mig så jag inte vänder på dygnet totalt. Imorgon väntas nya ögonfransar samt bio med halva familjen :)

sofia @ instagram

 
1. Båda bilnycklarna satt på en ring som inte gick att isär. Smart!
2. Läste mycket amerikansk skvaller! Perfekt en regnig dag.
3. Nyår, här med Sara och Emma (och jag som ser ut att var tolv år).
4. Bowling, jag och Sara.
 
5. På Seaworld tog Dan riktigt snygga mobilbilder.
6. Första dagen med mitt nyadopterade monster.
7. Sista dagen med mitt kakmonster; fika på Island, fönsterplats i planet och eget säte i bilen.
8. Stressitta på permobilen.
 
9. Rotade i systers mobil och fann denna. Inte den första som tagit bilder över min snygga sovstil.
10. Lade fikat på min nyköpta tidning. Kände mig lagom sugen när jag såg bilden.
11. Söta Isak i torsdags. Bara jag som tycker att han är, om vi bortser från könsskillnaden, en smula lik Kim Kardashian och Kanye Wests lilla North/Nori? :)
12. Hatar-mitt-hår-dag idag. Jämförde fyra bilder i fyra nyanser. En sak är i alla fall säker; jag ska ALDRIG ha svart/mörkbrunt igen.

neil patrick harris @ Instagram

Jag tycker verkligen om Neil Patrick Harris. Kärleken vid första ögonkastet kom när jag såg han i en av mina favoritfilmer (Harold and Kumar go to White Castle). Andra gången var när jag fick reda på att han var gay. Ganska lustigt egentligen, bara någon är annat än hetero så tycker jag automatiskt mer om den personen. Jag är nog inte så jämnställd som jag vill tro att jag är?
 
Här är i alla fall några bilder som han lagt upp på Instagram för några veckor sedan, hysteriskt roliga!
 
 
 
 
 
 

inblick

Surfplattan får bli mitt kvällsnöje innan jag lägger mig. Mycket lockande text jag började mitt stycke med måste jag säga, lär fånga mångas intressen. Jag kom nämligen på att jag tog några bilder med denna innan vi åkte hem från USA som jag tänkte lägga upp. Dom blev skittråkiga på ren svenska. Men varje bild tar fram så många små minnen. Jag vet, över en vecka har gått och jag tjatar fortfarande om Amerikaland. Och mer kommer det som sagt bli även om det skulle bli i onsdags då vi var hos mina föräldrar. Jag hade dock glömt rensa mina tvåtusen bilder och pappa hade konstigt nog inte lust att göra det åt mig ;) Så vår byteshandel av kort får ske en annan gång.
 
Jag har haft en bra vecka där jag, förutom den mycket trevliga middagen hos föräldrarna, äntligen fått träffa Bella och Malin. Samt barnen och Don såklart. Deras tioårsdag var förresten i december, häftigt tycker jag. Och Malins mage har växt, det är inte långt kvar nu :) Och min mage har konstigt nog inte blivit större trots allt jag stoppat i mig. Högst ett kilo gick jag upp under semestern, halleluja för det!
 
Det finns så mycket mer jag vill skriva. Men dels går det rätt långsamt att skriva med denna apparat och dels skulle allt bara kännas som Personliga Persson. Vad skönt det var när jag började att blogga, då kunde jag skriva precis allt. Även om jag är glad att jag växt upp lite och insett att allt inte behöver berättas, så saknar jag att skriva av mig. Att skriva dagbok finns i mina tankar men jag måste tyvärr utesluta det. Jag är för otålig, lat och moderniserad. 
Jag vet inte vart jag ville komma med det. Ni får stå ut med inlägg om apelsinskal framöver helt enkelt. Så får jag och mina tankar vara anonyma ett tag till. (Som att detta gjorde saken bättre, nu låter det som om jag är mitt inne i en depression/seperation/frustration/multiplikation).
 
Tråkig bild för alla andra men för mig ger den leenden. Shoppingkassen från vår lokala mataffär (Publix) som hänger på dörren. Den orangea tomaten i fruktskålen som jag glömde bort då jag äntligen tänkt testa "stekta gröna tomater". Yoghurtförpackningen som Pedant-Sara diskade ur till alla nycklar. Och mitt rum till höger förstås.
 
 
 Minnen igen; grannarna precis mitt emot (särstavning?) levde rövare mer än en gång. Att hans fru inte fått hörselskador vore ett under. Eller om det var just det som var problemet...
Stenmuren var mammas och min mötesplats på morgonen. Hur tidigt det än var hade vi en förmåga att träffas där:)
 
 
 Återigen en tråkig bild men jag vill ändå visa mer av hur det såg ut. Till vänster om badrummet var Saras rum och till höger Emmas. Kortet som hänger under klockan gav inträde till pool/gym, kände mig riktigt VIP.
 
 
Dörren till tvättmaskinen/torktumlaren, en annan tråkig dörr samt en låst (!) dörr. Undrar fortfarande vad som gömde sig där bakom. En kropp? En livsprenumeration på People? En annan dörr som leder till en källare med låsprydda frysboxar? We will never know...
 
 
 Ett stycke banan. (På tal om fängslande bildtexter).
 
 
 Master bedroom och en packande pappa.
 

morgonmys

 

mobilbilder - ego


Innan sökandet efter sjökor.
 

Min nya bil.
 

I vattnet på andra sidan höll dom hus.
 

Ballongen vi tyvärr inte åkte med.
 

Familjens fruntimmer.
 

En fin Dan, en Sofia och en störande hårslinga.
 

Haha, jag älskar när man tittar på korten efteråt och ser vad Sara har för sig när korten tas ;)
 

En av mina favoritbilder. På tal om att de bästa korten tas när ingen är beredd.
 

Iskalla Atlanten. Där jag senare försökte ta ett posekort med Dan och en våg sköljde över hans skor. Samt mina lite senare. Blöta dojor är ingen höjdare!
 

Airboat.
 

Vår guide på båten.
 

Paparazzi. (Vilket perfekt jobb det vore för mig som är token i kändisar OCH att tvångsfotografera människor!)
 

Kommer ni ihåg mina tre måsten inför USA? Där var att möta en alligator en av punkterna. Check!
 

Idag kom jag upp i skaplig tid och efter frukosten tvingade jag mig att göra all tråkgöra jag skulle ha gjort typ igår. Att ta semester efter semestern kan man få göra men det finns gränser och den nådde jag som sagt idag. Ju mer jag gör idag desto mindre slipper jag göra i veckan då jag tänkt hitta på roligare saker. Dan har ledig vecka så då blir jag automatiskt mer med honom. Tänkte självklart träffa bästiskexen här hemma också. Se hur mycket barnen och magen växt :) På onsdag ska vi på middag hos mina föräldrar så då ska jag passa på att ta pappas bilder från hans kamera. Jag får abstinens över att jag ännu inte lagt upp ett album på Facebook än. Hur ska jag klara detta!
 
Med tanke på det tragiska som hände igår kväll så har självklart mina tankar idag gått till mitt ex och hans mamma. Orättvisa och ilska är vad jag känner, det finns inga ursäkter över vad som hände.
Jag tänker inte skriva mer om detta då jag varken vill strö salt i sår eller vara med i någon ryktesspridning. Det är det för mycket av ändå. Ganska oundvikligt i en sådan liten stad som denna, men dock.
 
Nu tänker jag tvätta och ta bort min resväska som skriker att semestern är över. Men inte i min blogg, ni kommer att plågas med Floridabilder i säkert en vecka till! Men ni bör vara glada, min vardag är inte lika spännande just nu... Minst ett par av vykorten har kommit fram har jag sett, det var inte en dag för sent. Det enda negativa med att vara borta så länge var att jag sköt upp en del saker, därav bland annat vykorten. Presenterna hamnade också under den kategorin. Barn är alltid är lätt att hitta gåvor till, men som kommer de där mammorna på köpet ;) Och till slut handlade det inte bara om att hitta något som passar dom, utan något som passar väskan.
 
"Fia! Kan du komma hit en stund?!" ropade Sara från sitt rum när vi höll på att packa. "Kan du sätta dig på väskan så att jag får igen den?". Det säger allt om hur mycket vi hade med oss tillbaka. Men trots allt så hade jag exakt samma bagagevikt på ditresan som på hemresan, jag förstår ingenting. Hur som helst hittade jag i alla fall något litet till var och en. Inte för att någon bett mig köpa något, men det är ju minst lika roligt som att köpa till sig själv! Även om det som sagt är tusen gånger svårare.
 
På tal om presenter så har jag en födelsedag att se fram emot. Nio dagar kvar är det för att vara exakt. Jag var inne på att gå på spa med syster men jag är i valet och kvalet angående priserna. Har lite svårt för att "pysslas om" dessutom så då känns det ännu mindre värt det hela. Bara schamponeringen hos frissan gör att jag dör inombords ;) Hela resan var dessutom fylld med födelsedagspresenter och julklappar även om det inte etiketterats som det. Just därför blir det nog tema "fattiglapp" i år. Jag ska nog bjuda på en torr sockerkaka med ett glas svag saft till det. Och sedan ska jag ha en insamling där alla kan ge en valfri stor summa pengar som jag sedan värderar vänskapen på. Ja, så får det bli.

mobilbilder


Mamma: "Jag har en skruv lös".
 

En försäljare fick tag på Sara och hennes hår.
 

Ännu mer dofter köptes.
 

Adam, Emma och Sara hänger vid vår andra pool.
 

Vårt gym.
 

Manatee Viewing Center i Tampa. (Andedräkten var knappt märkbar för den som undrar).
 
Träskturen.
 

Family guy-figurer.
 

Där min bäbis köptes/adopterades.
 
Godismonstret försöker smygköpa choklad. Men mig kan du inte gömma dig för!
 
 
Jag blev trött bara av att gå igenom en del av alla mobilbilder. Så nu får det bli God natt för min del och hoppas att jag kommer upp tidigt imorgon. Det här med att vända på dygnet har inte varit lätt.Inte är det så motiverande att stiga upp heller, men vi har redan börjat planera nästa resa så snart har jag en morot att sträva efter igen :)

kamera 1: miami beach


white house down

White House Down (2013 - Drama/Action/Thriller)
 
Mitt betyg: 4
 
Handling:
Polisen John Cale har just nekats sitt drömjobb, att skydda President James Sawyer på Secret Service. För att inte göra sin dotter besviken med den dåliga nyheten tar han med henne på en rundtur i Vita Huset. Samtidigt omringas byggnaden av en tungt beväpnad paramilitär grupp. När det utbryter kaos och tiden innan landets regering faller blir knapp, är det upp till Cale att rädda sin dotter, Presidenten, och landet.
 
Mitt omdöme:
Å ena sidan känns filmen en aningen förutsägbar och kanske den har lite för mycket hjältedåd i sig. Att filmer sällan skulle kunna bli verklighet behöver inte vara en nackdel men jag kan tänka mig att en del söker mer realistiska scener, även om den för den delen inte är alltför överdriven. Trots detta ger jag denna film en 4:a för att allt annat väger upp resten av filmen. Den har ett bra flyt och trots action-genren finns det några repliker och scener som slår de flesta komedier. Channing Tatum och Jamie Foxx är som vanligt inte bara snygga utan duktiga. Att karaktären skulle byggas på något sätt av Obama stämmer inte även om jag har svårt att tro att filmen inte inspirerats en smula av presidenten.

värt att läsa

 
Källa: SD-citat.se
 
Myt: "Flyktingar får saftiga bidrag."
Svar: 22 000-30 000 kr är en siffra som cirkulerar i sociala medier. Det ska alltså vara den summan invandrare får av svenska staten varje månad. Slår du ihop alla bidrag en invandrare kan söka kommer du upp i den summan, men många av dessa bidrag får inte kombineras och därför är summan felaktig. En flykting har ungefär 8 000 kr/mån att röra sig med. Det är lika mycket som en student.
Källa: Migrationsverket, Försäkringskassan och regeringens hemsida.
 
Myt: "Sverige har massinvandring."
Svar: Nej. Sverige har en reglerad invandring. 2012 invandrade 103 059 personer. Samtidigt utvandrade 51 747. Den största gruppen invandrare detta år var svenska medborgare som återinvandrat.
Källa: Migrationsinfo.se
 
Myt: "Sverige kommer att islamiseras när det byggs moskéer."
Svar: Det finns cirka 20 moskéer jämfört med 3 400 kyrkor i Sverige, vad påverkar vårt samhälle mest? Och när var du förresten själv senast i kyrkan?
Källa: Wikipedia
Myt: "Invandrare är fientligt inställda till svenskar."
Svar: Det finns rasister som påstår att ”svenskfientligheten” är utbredd och ett större problem än all annan form av rasism. Men enligt BRÅ:s, Brottsförebyggande rådets, rapport om hatbrott 2009 var endast 4% av alla hatbrott riktade mot svenskar. Resterande 96% var riktade mot minoriteter i Sverige.
Källa: Rostademokratiskt.se
 
Myt: "De har dålig kvinnosyn."
Svar: Många hävdar att det är invandrare som står för de flesta våldsbrott mot kvinnor. Det allra vanligaste namnet bland de som nyligen dömts till fängelse är Mikael och det vanligaste namnet för inblandade i våldtäktsmål är Andreas. Det betyder inte att vi ska särbehandla människor med dessa namn eller som ser ut att heta det. Brottslighet är en alldeles för viktig fråga för att få handla om namn eller utseende.
Källa: Rädda barnens ungdomsförbund
 
Myt: ”De som kom till Sverige på 1970-talet var högutbildade medan de som kommer nu är outbildade.”
Svar: De flesta som invandrar nu har högre utbildning än de som invandrade före 1990. Valundersökningen 2006 visade dessutom att andelen högutbildade var lägre hos Sverigedemokraternas väljare än hos invandrare.
Källa: Vi i Sverige
 
Myt: ”Jag är inte rasist men…”
Svar: Folk försvarar ofta sånt de sagt med hänvisning till yttrandefriheten. Komikern Soran Ismail har svar på tal: ”Ordet ”yttrandefrihet” missbrukas, tycker jag. Efter att man sagt något som sårar så blir svaret inte sällan: ”men vi har väl yttrandefrihet, får jag inte säga vad jag vill längre?” Att försvara det man precis har sagt, enbart med att det inte strider mot lagen – det är inte värdigt en vuxen människa. Då kan du lika gärna penetrera en gris och bajsa i ditt handfat, det är nämligen också lagligt. Allt som är lagligt är inte klokt.
Källa: Vinter i P3 med Soran Ismail
 
 
Jag är medveten om att allt detta inte behöver stämma. Lika medveten är jag om att Wikipedia inte bör användas som en pålitlig källa som en av myterna har. Kanske inte just en personlig åsikt heller, även om jag håller med Soran totalt i det han säger. Hur det än ligger till så är myterna värda att läsa igenom för även om de inte skulle stämma till 100% så har det en stor poäng i varje myt.
 
Jag ska inte börja med en lång debatt om rasism då jag kan spy galla hur länge som helst. Det gäller all rasism, inte bara när det gäller hudfärger. Och det gäller inte bara blekfisar som hatar mörkhyade. Men för att ta det exemplet; jag blir nästan fascinerad (om man kan skriva så utan att det låter positivt) över hur dumma alltför många är. Jag kan inte statistiken helt i huvudet men låt oss säga att det bor 1 miljard ljushyade människor på jorden och resten har mörkare hy. Utan att ha träffat eller lärt känna de andra sex miljarder människorna så har de redan bestämt att hata dom? Nu finns det dom som inte hatar just ALLA mörka människor utan kanske "bara" typ araber/afrikaner/vad-som-helst men poängen är densamma; du är bokstavligen dum som tror att du vet hur en människa är bara genom att se på hans/hennes hudfärg. Nu tänker jag såklart fortsätta men jag sätter punkt där, ni förstår kanske min poäng även här.
 
Rasism är okunskap!

kamera 1: disney


Min fina syster.
 

Färjan till Magic Kingdom.
 

Utanför spökturen.
 

Emma fick klinga i klockan :) (Ser nu kvinnan i bakgrunden, är det en hemsk peruk hon bär i stil med "klippt afro"?)
 

Mamma skaffade inte en ny make även om det ser ut så :) Han sjöng dock en vacker låt åt henne.
 

Bänkade framför björn-musikalen.
 

Emma äter en chokladdränkt banan. Man får absolut inte några associationer till något annat...
 

Folket samlas framför paraden.
 

Trädkojan jag skrev om.
 

De bästa bilderna tas när ingen är beredd.
 

Äta glass bör man, annars dör man.
 

Vackra Emma och stiliga Adam.
 

Det var här Sara och Emma tog fel kö till Sjöjungfru-fotograferingen. Jag hade älskat den bilden även om jag förstår att det skulle kännas halvt obekvämt att sitta i knät på en bikiniklädd kvinna med fena.
 
 
Att välja bilder tog halva dagen känns det som, och det här är inte alla. Jag sköt upp alltför mycket i USA, bland annat att ta pappas bilder - så dom kommer också någon dag! Även att åka permobil sköt jag tyvärr upp, men familjen såg till att jag i alla fall kunde ta en bild när jag sitter på en innan vi drog till flygplatsen. Fick inte ens igång den, vilket kanske var lika bra då det hade kunnat sluta i en katastrof. Jag har redan raserat en butikshylla en gång i mitt liv, det räcker.
 
I morse vaknade jag klockan nio i amerikansk (vår del av landet i alla fall) tid, det vill säga tre på eftermiddagen. Men imorgon ska klockan ställas så att jag vänder tillbaka dygnet. Snart ska jag och Sara titta på film, vi har blivit vana av bo med varandra nu så min abstinens är påtaglig. Men att bo så tätt inpå familjen i så många veckor har fungerat förvånansvärt bra. Dom få gånger jag kände irritation (som oftast berodde på för lite mat eller nikotin) så kunde jag bara stänga in mig. Saknar att ha ett eget badrum! Nu har jag gått från tre badrum till ett enda, ett småjobbigt i-landsproblem jag har.
 
Nu ska jag säga Hej till Sara och Hejdå till Dan.

Hemma i sverige

Resan hem har gått så himla bra! Vi måste haft en fartdåre till pilot eller mycket medvindar för det tog bara sex timmar från Orlando till Island. Och därifrån tar det cirka tre timmar, så jag kan verkligen inte klaga. Bilresan till flygplatsen var väl lite mer stressig då GPS:en, som varit vår räddning under alla veckor, helt plötsligt inte ville fungera som den skulle. Som ni märker kom vi ju fram ändå, men det var ju minst sagt typiskt.
 
Det är blandade känslor att vara hemma. Till största delen är det deprimerande då jag trivdes så bra i det landet. Men självklart får jag inte glömma att jag faktiskt hade semester där. Vem hade inte mått bra av att bo i Florida och göra roliga saker hela dagarna? För det är inte alltid grönare på andra sidan, Sverige har väldigt många förmåner som inte USA har. Men det är lätt att förtränga när man ligger vid poolen.
Om vi bortser från att det är sjukt svårt att ens få bo i USA, undrar hur mycket man tjänar som en "skylthållare"? Ni vet dom som står på en gräsplätt och viftar med en skylt med reklam för något företag i närheten. Med tanke på att otroligt många amerikaner har två jobb för att överleva så har jag svårt att jag kan göra karriär inom den branschen ;) Drömmar i all ära men jag borde vara lite realistisk också. #desperat
 
Dan stackaren jobbar natt nu fast att han kom hem i morse. Vi fick sova några timmar på dagen vilket var av behov då det inte blev så mycket sömn på planet/bussen. När jag väl slumrade till så låg jag antingen och dregla på mig själv eller Sara, eller så fick jag min klassiska fågelholksmun. Sova vackert har aldrig varit min grej.
Fast nu lär jag kunna sova gott i natt och förhoppningsvis vända tillbaka dygnet till svensk rytm. Men inte lär jag ha lust att gå upp i den här kylan, fy sjutton! Men efter en burk antidepressiva piller, ett par raggsockor och en Margarita så ska väl det här gå. Nej då, så hemskt är det inte att vara hemma. Det finns såklart saker jag saknat där borta med. Eller saker är det nog inte, men människor!
 

Jag och Dan har ju vattentäta mobilen så vi passade på att testa en av dom. Självklart Dans mobil, jag vågade inte. Bilder gick inte att ta då det är nästintill omöjligt att trycka på skärmen med blöta fingrar, och det har man ju minst sagt under vatten. Fast filma gick bra så därifrån har jag tagit stillbilderna.

bilstrul och shopping

 Idag har allt verkligen gått upp och ned. Jag skrev ett långt inlägg som jag var tvungen att ta bort då jag inser att det blev för mycket prat om bilar. Men för att göra en lång historia kort så har Dans hyrbil börjat att krångla vilket inte känns så trevligt. Eller, själva bilen fungerar som den ska men en varningstext har börjat dykt upp om ett motorfel som bör kollas upp. Visserligen försvinner rutan så fort man startar bilen men varningslampan lyser fortfarande. Att försöka nå någon på bilfirman var inte heller det enklaste då Dan gång på gång kopplades vidare och lika många gånger fick tala in svar på en automatiskt röstmojäng. Det var i och för sig lite roligt att höra hur han gick från lugn och sansad i sina svar till att börja slänga in engelska svordomar lite här och var ju fler gånger han fick göra om samma procedur ("A car - for fuck's sake!").
Sara, jag och karln drar slutligen till deras "närmaste" (en halvtimmes bilfärd) kontor för att byta ut bilen om det inte är något som enkelt kan åtgärdas. Att det var söndag tänkte ingen på oss på förrän vi såg att de redan stängt. Så imorgon får de förhoppningsvis komma hit och titta på bilen istället för nu får det vara nog med att köra en bil som inte känns säker.
 
På tal om bilar så har vi ju bara en vanlig personbil att köra med till flygplatsen i övermorgon (Dan flyger några timmar innan oss, dessutom från en annan flygplats). Det har som sagt gett oss en del praktiska problem angående väskorna. Vi får helt enkelt inte plats med ens hälften av dom då vi inte har kvar den stora bilen. Efter mycket om och men har vi i alla fall nu beslutat oss för att två av oss får ta en taxi dit även om det kostar skjortan. Så nu återstår det bara att se hur packningen går. Hoppas innerligt att allt får plats, och i så fall; att ingen får övervikt. Det finns roligare saker att lägga pengarna på. Så imorgon får mycket gå till, förutom förhoppningsvis ett par timmar vid poolen, förberedelser inför hemresan på tisdag. Jag är tacksam över att vi betalat för städhjälp, lika tacksam är jag över att vi åker 18:00 på kvällen.
Usch, det känns inte roligt att åka härifrån. Jag försöker övertala Dan att börja jobba på fabriken här istället, det går sådär men I'm working on it. (Jag ska hädanefter vara en wannabeamerikan och blanda in engelska ord samt bryta på svenska. Gud så irriterade folk skulle bli).
 
Det positiva med denna dag är shoppingen på bland annat Victoria's Secret. Jag och Sara köpte även en varsin vinterjacka på North Face. Jag hade tänkt köpt en historia från Didriksson men då jag bokstavligen äger noll varma jackor så dög denna mer än väl. Jag fastnade för färgen även om den inte är någon jag vanligtvis brukar falla för. Även den trevliga middagen vi hade på LongHorn Steakhouse var positivt. Är glad att jag beställde kyckling denna gång med. Jag har så svårt att uppskatta kött, det är så tråkigt att äta. Men smaken är som sagt som baken!
 

Jackan är inte lika glansig i verkligheten.
 

Dofterna till höger är mina julklappar, resten är några jag köpte idag.
 

Det blev lite mer underkläder idag. Ett plagg med deras logga var också ett måste så det fick bli denna t-shirt.

att köpa ost i USA

 
Att köpa och äta ost här är inte lika enkelt som i Sverige. För det första har de inga osthyvlar vilket är rätt besynnerligt tycker jag. Det är som att dom inte kommit på hjulet än (inte alls överdrivet). Att Dan tog med sig en hit var väldigt uppskattat! Jag var tvungen att dubbelkolla med tjej bredvid mig vid charken idag, och visst stämde det att de inte hade cheese-havles (använde inte det ordet, ni kan ta det lugnt;)). Men hon hade varit i Tyskland så hon visste mycket väl vad vi pratade om.
Förutom packen med skivor ost som även finns hos ost så är det charken som gäller. Man väljer en ost och de skivar dom. Tjockleken på dom är oftast lite för stora för min del. Men smaken är väl som baken; skivad.
 
Vilket krångel det var när vi skulle köpa ost idag. Kvinnan i charken förstod inte att man kan vilja ha en bit ost utan hon ville göra allt i skivor. En extra tjock skiva blev det när vi trodde hon förstått, som skulle vara sönderriven efter tre "hyvlingar". Det slutade med att vi köpte hela Goudan, det finns gränser över hur mycket man orkar diskutera och förklara mejeriprodukter.
Smakbiten, som ni ser på bilden, är ju rätt intressant också. För en annan får man antingen en liten bit eller en smal skiva. Den vi fick går ju att använda i en hel sallad, typ.

Daytona

Daytona Beach
Jag tog hundratals bilder idag men dessa är några av mina favoriter. Vi drabbades av regn ganska snabbt när vi kom till Daytona men tack och lov kom solen fram när vi åkte mot stranden. Häftigt att se Atlanten! Mindre häftigt att se alla maneter som spolats upp på land och dött. Eller för den delen snubbla på dom. Eller sist men inte minst; ta foton på dom och glömma bort att akta sig får vågorna. Blöta skor är ingen höjdare!
Riktigt vackert var det i alla fall och en trevlig promenad togs vilket kändes bra efter ett mål på Burgerking.
 
 
 
 
 
Daytona International Speedway
Sara ville titta på speedway och även om jag inte direkt hurrade så blev jag positivt överraskad. Jag kände hur jag gick och log för jämnan. Tog flest bilder där men har försökt sållat lite, hälften är på snygga bilar men det kan komma någon annan gång om någon ens är intresserad. På tal om intresserad så var jag som ni kanske märker mest intresserad av närbilder då man hade en rätt bra överblick på när bilarna körde in. Men självklart tittade jag på när dom körde med men de bilderna är inte lika roliga.
 
En av förarna var märkbart populär.
 

Jag kände mig som en paparazzi idag, tog massa kort på alla förare jag fick chansen att se. "Han kan ju vara känd".
 

Paus i "studion".
 

en "korv med bröd" i USA

På Seaworld kostade en korv med bröd 8 dollar. Dan råkade beställa en innan han såg priset. Även om jag fortfarande tycker det var dyrt så förstod jag priset bättre när jag såg storleken.
 
Jag skulle lägga upp fler mobilbilder då jag lagt in nästan alla på datorn nu. Men jag har över 1500 att välja på så jag gav upp en smula :)

Kongo Minigolf

 

Här kommer några bilder från gårdagens minigolfrunda med djungeltema. Mamma hade velat åkt dit länge och även om hon nämnt att alligatorer skulle finnas där var det inget jag riktigt trodde på. Sara höll på att dö av skräck när en av"låtsasalligatorerna" plötsligt rörde sig.
Jag tror jag aldrig spelat så mycket minigolf som under denna resa men det gäller att passa på när det är så roliga teman och fin uppbyggnad. Musiken får inte heller glömmas! Reggae var genren som igår kom från högtalarna.
 
Idag tog vi den hittills längsta sovmorgonen. Känns lite ångestframkallande att göra så utomlands men en dag får man väl fuska. Sedan drog jag och Dan iväg till Walmart som mamma och pappa av misstag hittat. Vi brukar åka runt 20 minuter till de andra vi varit på men denna låg bara några få minuter från oss.
Jag köpte ännu en luvtröja så mitt löfte om att inte köpa onödiga saker höll inte länge. Men den hade ju ett Florida-tryck så jag var ju tvungen ;) Ett par enfärgade linnen åkte också ned i kundkorgen samt lite trosor då även rumpmåttet minskat sedan jag gått ned i vikt. Ett par skor fick jag av Dan då jag inte äger ett enda par bekväma sommarskor. Inget av köpen är värda att dokumentera men det är oftast sådant som brukar användas flitigt.
 
Imorgon bitti ska vi åka till Daytona Beach så nu ska jag testa på att packa och förbereda kläder dagen innan. Vad vi ska göra där har jag faktiskt ingen aning om, det överlåter jag till resten av familjen. Alla utom pappa som ska vara hemma och golfa. Det gäller att passa på när vi ska ha uppehåll, vädret är som vanligt antingen regnigt, kallt eller grått. Så jag är verkligen glad över de varma dagarna vi hade innan Dan kom, stackaren. Men som ni kanske sett bland nyheterna så har andra delar av USA drabbats betydligt värre. Så man ska väl inte klaga.

mobilinlägg

 
  
 
Jag tror första veckan i Östhammar kommer att  fyllas av inlägg från USA för jag har sällan orken på kvällarna eller tiden på dagarna. Men ett inlägg från mobilen kan jag i alla fall göra när jag ändå ligger i Saras rum och vilar/umgås. Idag har vi som sagt spelat minigolf och shoppat, även om jag inte köpte något åt mig själv. Jag ska försöka att endast köpa sådant jag verkligen vill ha nu (mer underkläder från Victoria's Secret framförallt och en vinterjacka om det är möjligt). Luftballongen var tillfälligt "stängd" på grund av vindar idag. Själv tyckte jag det var vindstilla... Men det kommer kanske fler chanser! Annars blir det nog en helikoptertur, det kostar inte speciellt mycket.

godnatt

Kärlek.

shopping


Äntligen ett plagg med Orlando-tryck som inte lyser turist-javisst. Bredvid ligger en tröja från Converse där jag självklart fastnade för ärmarna. "Såå high school". ;)
 
 
Kul att jag bara tog en bild på skorna och att den självklart blev suddig. Hade jag haft en modeblogg hade jag gjort om allt men nu får det faktiskt vara.
 
Jag valde bort mina drömmar om ett par röda skor och köpte istället en tröja från Converse i samma en tomatig färg.
 
Idag hade vi som sagt inget planerat och därför fick dagen gå till sovmorgon (även om jag i och för sig vaknade halv nio, då min klocka brukar ringa) till följd av shopping. Vi skulle främst besöka Nike men det blev några av butikerna runtom med. Skorna på Converse var mitt första köp och det var ett lättnad när jag kom därifrån med något annat än bara kläder i påsen. Köpa skor är det värsta jag vet i shoppingväg, fy sjutton vad tråkigt det är. Tur att Dan och Sara fick ett en lista med krav från min sida så de kunde kasta på mig en massa jag kunde testa. Ännu mer tur var att de till slut ignorerade min lista (vilket var typ "allt som inte är rött, rutigt eller zebrarandigt behöver ni inte besvära er med att visa") och visade paret på bilden. Bara att de hade bruna detaljer gjorde att min instinkt totalvägrade. Jag fastnar så lätt i mönster som sällan är långsiktiga. Visst att det är kul med färgklickar i hallucinogena mönster men hur ofta kan man matcha det? Och hur länge dröjer det tills man tröttnat på dom? Vi vet nog alla svaret.
 
Imorgon väntas ännu mer shopping men inte alltför mycket då vi ska hinna med lite annat också. Disney Downtown (där vi var på nyår) har en luftballong som åker upp och ned i typ tiominuters-intervaller. Sist hade vi inte riktigt tid (insåg vi strax efter att jag och Sara av misstag gått före alla i kön) så därför får det bli imorgon istället. En hel del foton lär tas! Minigolf står också på schemat då det finns en med djungeltema.
 
På tal om shopping så finns det praktiska problem som brukar tillkomma med det nöjet. För det första kommer vi inte få plats med alla väskor i bilen till flygplatsen. För det andra så det inte bara oekonomiskt att handla, det kan vara dyrt att få hem allt också. Vi har gått från tanken att frakta över en del saker med båt till att helt enkelt köpa fler väskor. Om jag uppfattat allt rätt så är det i regel dyrare att ha övervikt på en väska än att ha en extra med sig. Och då jag bara tog med mig en hit så ser jag ingen annan utväg än att jag måste köpa en zebrarandig variant. (Att föräldrarna redan köpt en stor plus att Dan troligtvis ska köpa en hör inte hit;))

Seaworld


Sara och jag åkte den här två gånger på raken - sjukt rolig! Lika roligt som fotot som togs på henne... Synd att vi inte hade mobilerna med oss och i alla fall tog en bild på skärmen. Tänk er vattenskalle och konstlugg tillsammans med en min som inte går att beskriva.
 

En av Dans favoritdjur :)
 

Och mamma fick äntligen se sina sjökor! (De vi åkte till fanns på typ hundra meters håll, visserligen i det fria men dock).
 
Sara tyckte att Dan skulle skaffa sig en sköldpadda i mjukisformat. Han lade dom pengarna på ett Kakmonster till mig, helt rätt prioriterat! (Bilder på honom kommer självklart upp. Lägg märke till att jag skriver i plural. *aldrig varit lyckligare*)
 

Nästa trend; sköldpadde´-brillor.
 
"Oj, råkade Amish-människorna hamna på bild". ;)
 

Mamma tvingade med oss på någon djurshow och mina förväntningar var lika med noll. Men det var en av de bästa showerna vi såg idag! Om inte den bästa. Katter, hundar, fåglar, en gris och till och med en skunk var med och bjöd på många skratt. Alla har dessutom tagits från animal shelters.
 

Grand Danois, min favoritras.
 

Fråga mig inte vad han gjorde där. Jag var ensam framför honom med typ två andra främlingar, kände mig nästan pervers/syndig.
 

All I want for christmas is Sara!
 
 
Seaworld är ett måste för alla som är i närheten av Orlando. Det är en jättestor park med allt från djur tills vattenland. Antarctica med pingvinerna var tyvärr stängt idag, men jag tror det var anledningen till att vi fick gratisbiljetter till en extradag. Så frågan är om vi inte utnyttjar det då det nästan är omöjligt att se allt på mindre än två dagar. Plus att inträdet ändå kostar 700-någonting så det är väl inte mer än rätt ;). 
Vi hann i alla fall se en del shower idag där alla i stort sett var av hög kvalitet. Och trots att jag sett en del liknande innan så är det aldrig samma sak. Jag är mycket nöjd med dagen!
 
 
Nu är jag jättetrött som vanligt, det går nästan inte att vara vaken sent längre tycker jag. Men man sover desto skönare! Så utförligare inlägg än så här blir det inte, men det kanske är lika bra. Mina mördartexter är lite svårlästa ibland. Imorgon är det bara en vecka kvar, alla börjar nog känna av stressen även om vi såklart kopplat bort Sverige ganska rejält. Våra önskemål av resterande dagar är uppskrivna och Sara har gjort ett schema över veckan. Inte för att vi säkert komma följa allt slaviskt men det är jättebra att ha då det annars är lätt att bara skjuta upp allting. Men imorgon ska jag inte ställa klockan, gud så skönt!
 

Ps. På tal om hemresan. Till er närmaste så har jag sagt den 14:e vilket delvis stämmer. Men då vi dels åker på eftermiddagen och då det dels handlar om 6 timmars tidsskillnad så landar jag inte förrän den 15:e. Så ni vet!

tillbakablick: disney


träsket


En ettårig alligator finns i mitten av bilden längst ned. Är sjukt besviken på bilderna jag tog idag, det är svårt att fånga dom rackarna på bild. Eller att få träsket att inte se så glamouröst ut.
 

Med tanke på hur trött jag är just nu så får det inte bli någon utförlig beskrivning på dagen, inte just nu i alla fall. Idag åkte vi i alla fall ut med en airboat i träsket med egen guide. Vi såg några alligatorer i blandade storlekar samt en orm (vattenmockasin). Ett par småspindlar hamnade på båten och jag blev självklart rädd även om guiden inte förstod varför jag var hysteriskt för en sådan liten sak när en alligator fanns tre meter ifrån mig.
Men trots min orädsla för reptilerna var det inte så kul att höra att de kunde hoppa in i båten. Så det var verkligen en blandning av spänning och nöje!

shopping

 
Idag var jag, Sara och Dan och shoppade då det återigen var för kallt för att sola. Och mamma och pappa skulle ändå till golfrangen. Hittills har jag köpt minimalt med saker och framförallt till minimala priser. Inte för att jag siktade att göra sprätt på alla pengar idag men jag kände att det finns en gräns på snålheten. Att till exempel köpa ett par sportskor här kanske kostar 500 svenska kronor men det är ju faktiskt billigt i jämförelse med Sverige.
 
 Men trots mitt försök att inte ha min "allt-över-två-siffror-är-dyrt"-gräns så kom jag hem med saker som var ännu billigare än vad jag först trodde. Förutom två t-shirts från Converse  som gick på 30 dollar totalt var resten riktiga fynd. Bh:n till vänster kostade tydligen bara 2 dollar vilket jag inte förstod förrän jag tittade på kvittot, de andra två hörde ihop och kostade bara 7 dollar. Tröjan, pyjamasshortsen och väskan kostade runt 8 dollar styck. Jag har inte handlat klart än på långa vägar men börjar redan bli lite orolig över hur allt ska fraktas hem då min väska hade redan maxvikten på vägen hit. Skor och jacka ligger bland annat på listan. Aja. det löser sig!
 
Nu ska jag försöka sova för imorgon ska vi få se på sjökor i det fria. Mamma är helt galen i dom djuren så det var någon som blev helt salig idag när vi bestämde det ;) De börjar bli rätt kallt i vattnet för dom så vid denna tid (rättare sagt i måndags) så kommer en hel drös till Big Bend Power Station i Tampa då det är varmare vatten där.

bowling och en turk på burk


Min mobil tar bättre bilder än min digitalkamera men ni ser väl förhoppningsvis vad det föreställer ;)
 
 
Att vi har mer eller mindre dåligt väder sedan Dan kom hit är egentligen inte konstigt. Det konstiga var snarare när vi hade så varmt här då det egentligen är den kallaste tiden på året. Men vi matchar dom dagarna med inomhusaktiviteter istället. Så igår kom Sara på att vi kunde bowla och så fick det bli. Dan fick strikes gång på gång och vi andra... Ja, vi kan kanske återgå till något annat. I och för sig så är det andra nämnvärda något ännu mindre trevligt, nämligen en restaurang vi besökte efteråt. Nu tar jag händelserna lite i förskott då vi faktiskt gick till en spritaffär innan dess. Viner och en del öl säljs ju i affärer men vi ville ha någon likör och något att göra drinkar på. En sak som förundrar mig är att de aldrig sätter en procenthalt på alkohol. Och då menar jag aldrig. Inga konstigheter verka de tycka att det är, vi svenskar har väl lite motsatt syn på den saken.
 
Men för att återgå till den hemska restaurangen. Vi åt på ett turkiskt ställe, det var bokstavligen bara vi och en massa tomma långbord omkring oss. Vilket man kan förstå nu i efterhand. Nu får ni komma ihåg att jag är nästan överdrivet petig när det gäller dessa saker, faktiskt ännu mer än min syster som ändå jobbat i restaurangbranschen en del år. Mannen som tog beställningen var egentligen det värsta. Han var extremt trevlig samtidigt som han var ganska oförskämd, beroende på vem i vår familj han pratade med. Att han tyckte om Sara var till en början roligt, men vi alla tyckte nog ganska snabbt att det gick överstyr.
 
Hon fick maten en kvart innan alla andra. Som om hon ville äta klart innan vi fick allt? Hon fick förfrågan om mer att dricka, och då hon sa nej gick han snabbt därifrån fast jag hade lika lite själv i mitt glas och var jättetörstig. Han avbröt alla konstant (förutom Sara) och gick därifrån när han inte borde (då vi beställde och egentligen ville ha mer än det vi fick ha sagt) och stannade kvar när han egentligen inte borde (ofta någon bokstavligen tränger sig in i en redan trång soffa och börjar babbla under en middag? Två gånger dessutom). Droppen var när jag till slut, visserligen när maten nästan var uppäten, fick beställa mer att dricka och han kommer och tänker hälla upp i Saras glas. Då jag säger att det faktiskt var jag som skulle ha en till öl och han säger att jag kanske borde dela med mig. Jag var nog den som var mest irriterad den kvällen. Vilket faktiskt inte var så konstigt, jag har ändå inte berättat varenda sak såklart.
 
Irriterad är i och för sig en underdrift, jag kokade. Samtidigt märkte vi på honom att han såg att vi inte var helt nöjda och då maten faktiskt var god så fjäskade alla lite ändå. Utom jag då. Jag var galen på han ignorans och jävla (ursäkta) tjat om Sara och/eller hennes blonda hår. Något måste sägas tänkte jag så när jag skulle besöka toaletten efteråt frågade jag "Where is the restroom? Or do I have to be blonde do ask that?". Jag fick inget gensvar på det sistnämnda men jag hoppas att han fattade min poäng. Kan avsluta denna långa historia med att berätta att en av rätterna var så pass dålig att det resulterade i matförgiftning. Tack!

Nyår

 
Gott nytt år på er! Hoppas ni hade en bra nyårsafton igår. Själv strosade vi omkring på Disney Downtown innan vi satte oss på House of Blues och lyssnade på några låtar. Efter det åkte vi till ett av Disneys hotellrestauranger där vi bokat bord. Maten var varken bu eller bä. Ska man ta ett säkert kort så tycker jag amerikanerna är duktiga på kött. Men det brukar jag sällan uppskatta hur fint köttet än är, så det fick bli tusen kilo pasta med skaldjur. Med förrätt och efterrätt, jag höll på att dö. Bilder på det kommer senare då de ligger i mobilen.
 
Klockan elva var vi klara och höll oss till en slags bar där en duktig man sjöng och spelade piano. Han fick verkligen med sig hela publiken. Men ganska snart började tutor (eller vad de kallas) delas ut och jag stod verkligen inte ut. Visst att man kan blåsa lite vid tolvslaget, men att alla konstant ville blåsa i dom där fast att det blev tusen decibel förstod jag inte. Nu låter jag kanske gnällig, men vad är tjusningen med att vilja ha oljud? Jag och Dan gick därifrån tills klockan blev fem i tolv. Då samlades vi ute och räknade ned det nya året framför en storbilds-TV.
 
Kanske finns det mer saker att skriva, jag kommer i så fall på det efter jag fått en powernap. Vi hade tänkt gå på Sea World idag och jag gick upp klockan åtta fast det blev sent igår. Men Dan tog som sagt med sig dåligt väder hit och då det regnade fick det bli en hemmadag, även om några av oss åkt ut på egna håll.

RSS 2.0