skimmer och förtydligan

 
När jag för ovanlighetens skull använt mer än tre sminkprodukter så måste jag ju posa lite. Jag ser faktiskt lite retuscherad ut, vad hände med mitt face-skin? Jag ser så slät och levande ut (det är väl okej att skryta när man inte pratar om den dystra verkligheten?). Annars brukar spegeln reflektera en två dagars död skinntrasa. Jag är kanske är som kvinnan i den senaste Ica-reklamen. Jag dör av skratt varje gång Sebastian säger "den här torsken matchar verkligen dina hudtoner!".
Nejdå, jag ska inte vara för hård på mig själv. Jag har nog inte sämre hy än någon annan.
 
Snart ska jag ta en snabbvända till Uppsala. Ska göra ett ärende och sedan får vi se om det blir någon köpmani. Men då Dan började halv sex i morse så antar jag att han inte är jättesugen på att springa i affärer. Kanske kan smuggla lite kokain i hans kaffe? På tal om det (nu börjas det igen) så skrev jag ju om tabletter för ett tag sedan, hur jag sa namn på ångestdämpande, receptbelagd medicin istället för vätskeersättningen. Efteråt kunde jag tycka att det lät som jag var en pillertrillare. Inget fel att ta behovsmedicin men jag vill ändå passa på att förtydliga att jag inte tar någon av de tabletterna jag nämnde, eller några andra för den delen :) Det går rätt bra utan då jag gillar att känna smärta och ångest. Nejdå, nu försöker jag vara rolig igen. Jag skulle ta om jag hade behovet men jag klarar mig rätt bra ändå! :)

googleförslag och röda minnen

 
Jag googlade lite alltmöjligt för att få fram en rolig bild till bloggen. Hittade detta Google-förslag på "Miss Piggy", hur hemskt är inte det? Tänk om man själv var "Google-känd" och fick förslag som inte var så trevliga. På tal om det, undrar hur folk skulle beskriva en för någon som inte vet vem man är? "Du vet, Sofia, hon med stor näsa, storkben och volymlöst hår"? "-Nej, jag vet inte?". "Jo men hon som är helt sned, typ som en strokepatient? Med långa fötter och jättesmala ögonbryn"? -"Jaha, hon!". Nejdå, förhoppningsvis har jag några andra kännetecken :)
 
Idag har jag övningskört fram och tillbaka till Öregrund. Städat lite i köket har jag också gjort. Kryddhyllan är inte direkt något jag rengör varje onsdag, om man säger så. Även tvättmaskinen är i full gång, den dagen det inte finns ett plagg i tvättstugan misstänker jag att vi blivit rånade. Apropå det så trodde mamma en gång i tiden att vi hade en klädtjuv, rättare sagt en trostjuv. Har jag berättat det? Jag var typ elva när jag fick mens första gången (nu vet alla det) och skulle aldrig i livet våga berätta det för henne. Ursäkta kommande (och förgående) information men ibland hände det att det kom på trosorna och istället för att lägga dom i tvätten så kastade jag dom. Jag hör mamma sedan prata med grannkvinnan om att trosor börjat försvinna och att det kanske var något äckel som tagit dom från tvättlinan. Jag berättade aldrig för henne hur det låg till. Vågade aldrig ens berätta att jag fått röda veckan/döda veckan/gnällveckan/ketchup/kommunistveckan, men jag anar att hon förstått det nu ;) Nejdå, hon förstod det efter typ ett år. Om jag får en dotter så hoppas jag att hon vågar berätta det. Om inte ska jag köpa henne massa tamponger, kondomer och graviditetstest. "Men mamma, jag är ju åtta?". "-Vi har väl en öppen relation du och jag, eller hur? Ta dom och sluta gnäll!". Nu kanske jag gick för långt, igen. Jag hoppas ingen tror jag var allvarlig där:) Självklart väntar jag tills hon fyllt tio.
 
För er som inte orkade med ämnet i förgående stycke och hoppat ned till detta, så kan jag till eran lycka berätta att jag endast kommer prata om pryda ting här. Men jag måste ändå säga, på tal om pryda ting (man kan säga "på tal om/apropå hela tiden och komma på nya historier - det är ju underbart!), att jag fick en fin komplimang häromdagen. Att man kunde berätta allt för mig eftersom jag varken dömer eller tycker något är konstigt. Då blev jag väldigt glad! Det sista jag vill är att vara någon som höjer på ögonbrynen när någon berättar/anförtror mig något. Man borde skriva ned alla komplimanger man får i en bok som tas fram när man känner sig värdelös. "Alla", det låter som jag får höra sådant varje dag...
 
 
Nu blir det för mycket text, parenteser och citattecken, så jag måste sluta nu, vare sig jag vill det eller inte. Lovar att skriva om opryda ting i ett annat inlägg.

paranormal activity 4


Paranormal Activity 4 (2012 - Skräck)
 
Mitt betyg: 2
 
Handling:
Fem år har gått sedan händelserna i "Paranormal Activity 2" (2011) då Katie blev besatt och kidnappade sin systerson Hunter. En familj flyttar in i ett nytt modernt hem och får nya grannar. Snart så upplever dottern i den nya familjen konstigheter och den mörka sanningen till allt som hänt fram till nu
 
Det bästa med filmen:
Ganska lite, egentligen. Skrämseleffekter uppskattas alltid och även om detta nog är en B-film så kändes den inte långtråkig. Skådespelarna var även helt okej.
 
Det sämsta med filmen:
Vart ska jag börja? Jag är glad att jag såg filmen då jag gillar konceptet i filmerna men 4:or brukar sällan vara bra och inte den här gången heller. Vid det här laget vet man exakt vad som kommer hända så förutsägbar är bara förnamnet. Slutet hade kunnat varit mycket bättre.
 

 
Nu slår jag på stort och ändrar lite i mina filmrecensioner. Det är nog lättare och roligare att läsa vad som var bra och dåligt i enskilda delar än mina annars långrandiga stycken.
 
Denna förmiddag har jag gjort tre inlägg för att kompensera för min tidigare bloggtorka. Igår jobbade jag förmiddag och det betydde att jag låg död hela kvällen fast jag för en gångs skull sov drygt fem timmar. Somnade ett par timmar efter middagen (paradrätten "kycklinggryta med kokosmjölk och Mango Chutney" - jag måste variera mig mer!) och hade därför svårt att sova på kvällen. Men då kunde jag titta på första avsnittet av Top Model Sverige, ni förstår om jag var i himmelriket! Om jag ska börja skriva om de enskilda deltagarna får vi se, det gick ju inte så bra förra gången.
 
Glömde skriva att jag övningskörde till Mickan i fredags. Fast jag kört nästan dagligen på senare tid så var jag ganska nervös. Men det gick förhållandevis bra, det jag hade jobbigast med var kurvorna. Fast de inte är skarpa så får jag småpanik och omedvetet åker jag mot vägkanten. När jag väl är i kurvan inser jag att det inte är mycket skillnad med en raksträcka men innan ser jag inte annat än att döden närmar sig. Det hade varit så mycket enklare om jag fick övningsköra själv, det är inte mig själv jag är rädd om utan min/mina handledare. Nu längtar jag inte efter att bli mosad av en långtradare om jag får det att låta så, jag lever gärna några år till.
 
På tal om att leva några år till så borde jag ringt vårdcentralen idag. Jag har rättare sagt lovat att göra det då jag i regel ignorerar min hälsa och de är dom runtom mig som får pusha mig. Jag har de senaste åren haft en vilopuls som alltid ligger över 100 slag per minut, takykardi som det så fint heter. De enda gångerna jag märker av det är att jag ganska ofta känner av pulsen i "öronen". Det är som tryck som dunkar jättefort och även om jag inte brukar lägga så mycket tankar på det så vore det värt att kolla upp. Blodtrycket tror jag däremot är ganska lågt då jag ofta bli yr när jag reser på mig fort. Men vad allt detta innebär förstår jag inte då jag är noll insatt i detta ämne. Allt jag vet är att jag är mer ohälsosam än vad jag vill erkänna och även om jag fortfarande är ung så måste jag påminna mig själv om att jag inte kommer leva för evigt som jag vill tro. Jag röker, jag rör på mig för lite och jag lever ständigt med en inre stress. Men det är jobbigt med förändringar.
 
Nu ska jag göra något vettigt innan Dan kommer hem. Vad resten av veckan har att erbjuda får vi se, jag har bara ett fredagspass inbokat. Jag har ju haft ganska jobbigt med arbeten tidigare, på tal om inre stress. Det är ganska tråkigt då jag brukar gilla jobben i sig men mitt psyke klarar det inte. Jag har ju tidigare fått panikångest både innan och under arbetspass och min stress gav mig till slut även fysiska problem. Jag vet att jag nämnt det tidigare, men jag måste ändå upprepa hur glad jag är för vart jag är idag. Jag behöver inte längre ställa klockan tre timmar innan jag börjar för att hinna lugna mig (som egentligen bara stressar upp mig mer). Dagen innan jag ska jobba tänker jag inte alls på det, tidigare kunde jag aldrig slappna av på kvällarna. Nu mår jag så himla bra med mina arbetsuppgifter, mina arbetskompisar och självklart alla boenden :)

Och jag är ju privilegierad som kan jobba hur mycket, eller hur lite, jag vill. Även om jag såklart vill ha många arbetspass så behöver jag aldrig få panik över att inte få ihop tillräckligt med dagar. Sedan kan man såklart tycka att det är en nackdel att de största pengarna tjänas under somrarna, men det tycker jag är värt. Det brukar ändå bli en charter innan eller efter semesterperioden så jag får min solterapi ändå. I år får vi se hur det blir men troligtvis blir det en liten resa i maj.

serier jag följer

 
Alla har vi våra favoritserier och här är mina. Självklart är det fler jag tycker om men dessa är dom jag verkligen följer (och börjat följa, tre av dom är ju väldigt nya). Jag älskar vår Boxer On Demand av många anledningar men speciellt då jag kan välja vilka serier som ska spelas in. Då slipper jag riskera något avsnitt plus att jag kan se på serierna när jag vill - och hur många gånger jag vill. Jag borde arbeta på Boxers försäljningsställe hör jag...
 
  • Mom -  Om en dysfunktionell familj där min favorit Anna Faris har huvudrollen.
  • The Big Bang Theory -  Självklart följer jag fortfarande nördarna.
  • Dads -  Om två bästa vänner och deras pappor. Jag älskar dessutom Giovanni Ribisi, han är både sjukt duktig och väldigt sexig på sitt egna lilla vis. Hihi.
  • The Exes -  Om fyra ex som är bästa vänner. Kristen Johnston är som vanligt hysteriskt rolig!
  • Workaholics -  Jag följer denna serie slaviskt som handlar om tre lata haschtomtar. De tre skådespelarna är dessutom skaparna av serien (tillsammans med deras "langare").
  • Brooklyn Nine-Nine -  prisbelönad serie på om livet på en polisstation. Andy Samberg (från de underbara The Lonely Island) har huvudrollen.

hållbart nagellack

 
Det är inte lätt att ta snygga bilder på händer som är ofixade och vinterpåminda. Det är inte heller varje dag man självmant visar upp sitt nagellack som borde fyllts på/tagits bort för länge sedan. Men nu är det bara positivt att jag är en slarvig typ för det syns väldigt tydligt hur hållbart nagellacket är. Annars brukar ju färgen försvinna fläckvis, nu är det nästan bara växandet som sätter gränserna. Otroligt!
Detta är som sagt gellack för er som missade det inlägget.
 
Tyckte även armbandet och zebrafilten blev fina detaljer, älskar dom!

:)

 
 

veckan som gått

I tisdags, onsdags och torsdags jobbade jag vilket gick jättebra! Kände mig desto mer ringrostig när det gällde att komma in i förmiddagspassen. Framförallt det första då jag som vanligt inte brukar kunna sova natten innan. Det brukar sällan påverka mig men när jag kom hem i tisdags kände jag verkligen av det. Jag var allt från utmattad och yr till lättirriterad och känslig. Det är tydligen inte bara underskott på mat och nikotin som kan få mig psykiskt instabil, sömnbrist också... :) Tack och lov är jag alltid superpigg under själva arbetsdagen. Lika tacksam är jag över att jag fått in fler arbetspass än vad jag räknat med, jag bokades även in på måndag :)
 
Igår var jag och Sara hemma hos Mickan. Vi hade lite spa med bastu, ansiktsmasker, fotbad, hårinpackningar och annat som hör till. Vi bjöds även på tacos, såg på en skräckis (Paranormal Activity 4) och fikade. Som vanligt kändes timmarna som minuter, det är alltid lika trevligt med mina tjejer. En kväll från gapskratt till gallskrik (filmen vi såg var kanske inte så bra men den bjöd på skrämseleffekter).
 
Vill även passa på att skriva att jag blivit en stolt tant till en liten flicka :) Den 18:e fick Malin sin dotter och jag kunde inte bli gladare! Jag mötte hennes mamma idag som beskrev henne som jättesöt och svarthårig. Doktorn trodde hon kommer att ha ljusblå ögon. Som jag varit nyfiken över hur bäbisen skulle se ut så Malin är tokblond och Kristian halvjugoslav. Själv har jag, som ni märker, inte fått nöjet att träffa henne än men jag har ju lite svårt för dom som ska hälsa på första minuten efter en födsel. Som om det inte är mycket med allt ändå.
 
Hoppas ni har en trevlig lördag! Att den är trevligare än min i alla fall. Ett bad i Salpetersyra känns mer lockande än någonsin just nu. Med risk för att låta lite negativ.
 
 
Några av fredagens mobilbilder.

Tommy Hilfiger

 
Äntligen kunde jag ge min födelsedagspresent till Sara. Jag vet att hon fastnade för en parfym från Tommy Hilfiger i USA men att hon aldrig köpte den. Jag visste hur flaskan såg ut men inte vilken färg rosetten hade så det fick bli en chansning. Dessutom var den, i alla fall för mig, ganska svårhittad så när jag valde att inte beställa från USA så blev det en svenskspråkig hemsida som visade sig ha sitt säte i Hong Kong. Hur som helst så valde jag självklart fel variant men tack och lov så luktade den ändå gott :)
 
Förutom att hälsa på Sara hos våra föräldrar idag så har jag mestadels varit på hemmaplan i helgen. Mina pärons bil var på reparation (varför händer alltid saker under tiden jag kör?) så då tog även jag lite tid ifrån körningen. Förutom lite Alla-hjärtans-dag-mys så har jag ändå bara legat i soffan med ihärdig huvudvärk toppat med "tjejvärk" (tycker alltid jag ger för mycket information när jag skriver det men jag är väl knappast ensam om den åkomman). Tvingade mig i alla fall ut igår för att panta burkar och flaskor som gav oss 570 kronor. "Hellre Cola-beroende än Kola-beroende" tänker jag om vårat missbruk. Jag måste bli bättre på att panta oftare! Inte minst för att det är rätt pinsamt att släpa på fyllda soppåsar...
 
Imorgon ska jag jobba för första gången på typ tio veckor så det känns lite konstigt. Ska bli skönt att komma in i banorna igen, det blir inte bättre ju längre jag väntar. Samtidigt är jag en aning nervös även om jag tvivlar på att jag behöver vara det. Så mycket kan inte hänt sedan jag var där sist och jag har inte glömt rutinerna, men man vill ju inte vara annat än bra... Att gå upp vid fem på morgonen känns ju också rätt ovant men Dan har valt att jobba förmiddag fast han har ledig vecka så jag är ju inte ensam om vara zombie. Dessutom är det ju cykelväder, hur underbart (och praktiskt) är inte det? :)

fniss

 
 

selfies / körlektion / matvrak

Jag förstår att denna bild spridits omkring i världen - den är underbar! Den föreställer, förutom Obama himself, Danmarks stadsminister och Storbritanniens premiärminister. Även om det kanske inte var så passande på Mandelas minnesceremoni... Kanske därför Michelle Obama inte delar deras leenden.
 

Påven Franciskus är supermodern.
 

1940:s version av en selfie.
 

Cool variant.
 
  
Från det uttjatade selfies till ett annat uttjatat ämne; nämligen min körning. (Alla bah: "okej, en gång till och jag återkommer aldrig till denna blogg"!). Men jag körde ju faktiskt med trafikskolan idag så lite annorlunda är det ju. Direkt när jag satte mig i bilen insåg jag att jag inte kom ihåg vilken pedal som var vilken, så jag var nog ganska nervös. Men min bilskolelärare var underbar, jag blev lugnare av honom. Han var väldigt trevlig, kunnig och duktig på att lära ut (både genom att visa och förklara). Det mest positiva idag är att han, trots alla mina misstag, sa att jag var duktig och att han inte tvekade över att jag kommer ha mitt körkort i juli.
 
Det negativa var att jag gör några saker automatiskt när jag kör som är jättesvåra att bryta. Till exempel så svänger jag lite åt höger när jag kopplar eller tittar i sidospeglarna. Och det var nästan omöjligt att få bort den ovanan. Andra saker jag ska jobba på är hur jag håller ratten när jag svänger samt att sluta upp med att åka vid väggrenen. Just dom sakerna är för att jag helt enkelt inte kan köra bil till hundra procent, några andra saker var för att jag var nervös. Så jag ser fram emot att visa att jag kan köra bättre än vad jag gjorde idag.
 
Nu ska jag se en andra Johan Falk-film, gud vad spännande den första med Kinnaman var! (GSI - Gruppen för särskilda insatser). Jag tänkte rekommendera den men då jag troligtvis är den enda som inte sett dessa filmer så känns det onödigt. Fast innan jag startar filmen så måste jag stoppa något i magen. Denna vecka har inte haft några gränser, jag är hungrig och/eller sugen för jämnan. Det är farligt att ha chips och glass hemma, det har jag ätit nästan varje dag nu. I små mängder - men dock! Mina (dåliga) ursäkter är "jag ger ju faktiskt kroppen vad den vill ha". Samt "jag har faktiskt gått ned så mycket i vikt nu att jag kan unna mig såna här saker". Jo tjena, den ursäkten brukar hålla typ fem veckor/kilo och sedan är det kört igen. Nu har jag konstigt nog inte gått upp i vikt  men då jag lovat mig själv att aldrig jojobanta igen så får jag vara uppmärksam på vågen.

sammanfattning av dagen


1. Jag och Mora-Johanna. // 2. Bästis-Bella typ 2008. // 3. Jag som Lulu Carter. // 4. Sara, jag och en busig frisyr. // 5. Malin, Cissi och jag hos deras granne. // 6. I Hudiksvall på semesterresa tror jag. Jag har fortfarande typ åtta fotorullar från den tiden som jag inte lämnat in. Vore sjukt kul att se idag!
 

Har som vanligt noll koll om vad jag lagt upp tidigare men å andra sidan; kommer inte jag ihåg det så lär väl ingen annan heller göra det. Tänkte bara säga tre saker:
 
1. Idag gick körningen galant, mamma sa till och med att det kändes som om jag redan hade körkort. Bättre komplimang än så går det nog inte att få.
 
2. Jag är supernervös inför körlektionen imorgon. Sobril lär medtagas. På tal om det så måste jag låtit som en pillertrillare i USA. Jag tog vätskeersättningen Resorb rätt ofta men jag sa varenda gång "någon annan som vill ha Sobril?" Sa jag inte det så kallade jag det Zoloft. Kanske bara jag som tyckte det var roligt. :)
 
3. Nu ska jag för första gången i mitt liv se någon av Johan Falk-filmerna. Eller rättare sagt den första där Joel Kinnaman är med i. Jag skulle se den senaste men tack och lov hann jag dubbelkolla med Johanna först som avrådde mig från att gå den i bakvänd ordning ;)

bakom ratten igen


Gänget på väg mot Daytona :D
 
 
One blog post a day keeps the doctor away tänkte jag ikväll fast jag egentligen inte har något kul att skriva om. Övningskörningen gick lite sisådär idag och jag blir förvånad varje gång. "Måste man kämpa för att få ett plastkort? Ska inte kurvan gå spikrakt uppåt"? Det mest irriterande är att jag fortfarande får motorstopp (som idag när jag stod mitt i vägen väntandes på att svänga och en bil var bakom). Då känns det som att jag är tillbaka på ruta ett, har jag inte kommit längre än så här?
 
När jag startade i backe förra perioden jag övningskörde (2006 tror jag att det var) så gick det så himla bra. Idag fick jag dessa återkommande kärringstopp. Men till slut fick jag till det så istället för att vara ett bitterfralla så ska jag väl vara glad att det går framåt.  
Av parkeringen idag så lärde jag mig en läxa; jag ska i fortsättningen ha som vana att stå spikrakt. Idag ignorerade jag att hjulen pekade mot Mecka men det ångrade jag när jag kom tillbaka och hade en sportbil bredvid mig. Men det gick det med.
 
På torsdag ordnade jag en körlektion och då ska även mamma vara med. Det ska bli spännande och lite läskigt. Jag har bara tagit en lektion i mitt liv och då visste jag inte ens vilket håll bilnyckeln skulle vridas åt för håll. Jag kommer fortfarande ihåg ljudet när jag vrider den fel, eller för den delen killens reaktion varje gång jag gjorde det. Så jag kanske inte ska klaga på mina motorstopp ändå...

sista dagarna i USA // effektiv


Trafikljus.
 

Dans mat på Steakhouse. Man får ju i regel alltid välja en "side" till det man äter. Som i detta fall bakad potatis.
 

Dan kärade ned sig totalt i sin Ford Escape (tror den heter Kuga i Sverige). Inredningen var oslagbar och utsidan är inte fy skam heller!
 

Tänk att en dörr kan betyda så mycket. Man kom hem från roliga nöjen och in i världens hemtrevligaste ställe.
 

Min fina Dan. Jag älskar hans t-shirt!
 
Duck Dynasty var märkbart populära.
 

På väg till flygplatsen :(
 

Älskade affär.
 

Vi fick hyra en större bil sista dygnet för att få plats med alla väskor/människor.
 
De har verkligen fantasi när det gäller butikernas formgivning. Detta var bara runt omkring oss.
 

Den största amerikanska flaggan jag sett.
 

Orlando stad.
 

På flyget hem. Kan tyvärr inte rekommendera Icelandair. Trots att man fick betala maten själv för att enligt dom själva "få bättre kvalitet" så var det inte gott. Även om vi alla valde olika saker. Personalen var inte speciellt trevliga förutom mot islänningar. Som om det inte vore nog hade de inte vatten på flaska, what's up with that?:)
 
Våran packning.

 
Pappas bilder får vänta för jag har fortfarande inte tagit tag i att rensa mina USA-bilder. Det skulle jag gjort denna kväll men jag skjuter nog upp det lite till. Men jag har känt mig ganska effektiv idag. Något har hänt då jag inte är samma lata Sofia längre (peppar, peppar). Mitt favoritord var tidigare "imorgon". Men de senaste dagarna har jag skärpt till mig och tagit tag i saker på en gång. Exempelvis något så simpelt som att posta ett brev, i vanliga fall hade jag lagt det åt sidan till morgondagen. Nu satte jag på mig skorna på en gång när jag såg kuvertet och traskade till macken för att köpa frimärke och posta det. Vilket tog ungefär två och en halv minut, hur lat har jag egentligen varit?!
 
Fick bocka av några andra saker på "inte-imorgon-listan" med. Disken togs men det har jag i och för sig inget emot så länge jag får sjunga med i Adeles låtar. Stackars min hyresvärd. Tonerna träffar jag (tyvärr) men min röst kan endast beskrivas som ett tinnitusskapande katzenjammer.
Tvättat har jag också gjort men det är lite av min favorit-hushållssyssla. Alltid är det något udda 30-gradersplagg som går att köra runt i vattenhjulet. Sedan har jag rensat/sorterat tråkiga papper och lagt i pärmen, städat ur bland kontorssakerna, övningskörd med mamma och gjort ett par samtal.
 
Det sistnämnda var två påminnelser om hur förvirrad jag är. Först ringde jag trafikskolan då jag tänkt boka tid online men inte hittat vart man gör det. Hon säger att jag måste skicka mina personuppgifter så att jag får inloggningsuppgifter av dom. Precis när hon säger det får jag en flashback om att jag hört detta förut, och till och med skrivit ned det. Så jag har alltså ställt samma fråga innan och fått samma svar utan att komma ihåg det.
Andra samtalet gick till poolen då jag numera ska lägga in när jag kan jobba online. Men då jag behövde mina inloggningsuppgifter så ringde jag och bad om dom. Fick till svars att de skulle finnas i ett mail jag fått. Då kom jag på att jag läst det mailet och skrivit upp dom uppgifterna. Ibland verkar inte min hjärna vilja spara viktig information.

Fika med bästisarna

 
Idag var jag ute och fikade med Malin och Bella samt lilla Isak :) Bella var ju tyvärr sjuk på min födelsedag så sågs vi nu istället även om vi även ska ses i veckan som kommer. Man vill även passa på att träffa Malin innan hon blir mamma, gud så spännande det är! Jag gissar på att det blir en flicka men det visar sig.

nya lampan

 
Här är lampan som vi fick igår! Jag är egentligen inte så mycket för "båtinredning". Eller vad kallas det? Ni vet prydnadsmåsar, sjökortstavlor, knopar, kompassmönster och randiga tyger i marinblått och vitt. Det lät så bra i mitt huvud men beskrivningen blev kanske lite "stereotyp-isch" (hur skulle jag kunna leva utan citattecken, parenteser eller för den delen smileys?).
 
Men jag fastnade ändå för den direkt. Jag tror att den kommer att bli superfin på väggen, den passar på något sätt in i lägenheten. Jag gillar också att den från början kostade 800 kronor. Det spelar ingen roll att den sedan hamnade på REA-väggen och i sin tur gavs till oss för noll kronor. Det känns bättre än att man valde en tidigare dyr lampa än någon som haft ett maxpris på typ 89:90 :)

lista - 50 frågor

Rödluvan.
 
1. Om du fick en dotter nu, vad skulle hon heta? – Liv.
2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex? – Kärleken är viktigast i min ålder ;)
3. Vilken var den senaste filmen du såg? – Hundraåringen, om jag inte glömt någon.
4. Har du bra självförtroende? – Bättre än självkänslan i alla fall. I regel har oftast för mycket eller för lite av det, sällan något mellanting. Jag har till exempel en nästan överdriven tro på mig själv när det gäller killar ("jag kan få vem jag vill"), samtidigt lider jag ofta över mitt utseende och sätt att vara. Det går inte ihop.
5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu? – Just det jag gör, speciellt då jag lovat att jag ska diska innan jag lägger mig.

6. Nämn tre saker på din att-göra-lista? – Laga mer hemlagat, få in vardagsrutiner (börjar bli bättre) och börja träna hemma.
7. Beskriv ditt drömutseende! – Om jag fick välja hade jag valt att se ut som Jessica Biel. Eller någon mörkare skönhet, typ Halle Berry. Annars gillar jag rödlätta tjejer som Lily Cole och Emma Stone, när hon inte blonderar sig vill säga.
8. Skriv namnet på någon du ser upp till – Nelson Mandela.
9. Någon du har kysst - Dan. (Vore ju halvfel att skriva någon annan här, haha!)
10. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? – Ja, vissa speciella plagg. Några klänningar som varit mina favoriter, ett par plagg som min äldsta bror köpt på sina resor samt bäbisplagg.
 
Modellen Lily Cole samt skådespelerskorna Jessica Biel och Emma Stone på Fråga 7.
 

11. Den du senast sov över hos – Sara.
12. Vem skrev du senast med på Facebook?
– En gammal klasskompis från högstadiet.

13. Är du nöjd med din profilbild på Facebook?
– Ja, men resten är så fruktansvärda att jag måste ta bort dom. Speciellt när jag är sjukt blek med alldeles för mörkt hår med en touch av utväxt.
14. Vad väljer du, godis eller chips? – Chips helt klart! Har aldrig varit så förtjust i godis, inte ens som barn.
15. Pinsammaste minnet från skoltiden? – Jag hade en sportbag i klassrummet då jag kom direkt från tåget till skolan efter ett lov. Det tog typ en lektion och en rast innan jag såg att mina trosor ramlat ur och låg på golvet för allas beskådning. Inte det pinsammaste jag gjort men den kan jag bjuda på. Det komiska är att exakt samma sak hände hemma hos Johanna. Vi satt och tittade på TV och självklart såg jag att mina trosor låg precis framför den, och SJÄLVKLART var en kompis till Daniel på besök... Jag vågade aldrig gå och ta bort dom för det vore uppenbart att dom var mina. Vilket ändå var självklart då min väska låg precis bredvid.

16. Hur uppvaktar man dig? – När det är en tanke bakom.
17. Har du rykten efter dig? – Jag är ganska säker på att jag haft det under min sena tonårsrevolt men idag är jag mer anonym och tror dom är glömda. Hoppas jag.
18. Din absolut sämsta egenskap? – Bara en? Jag tar fem; Att jag är lat, rädd och övertänkande. Det drabbar mest mig. Att jag är velig och avvaktar hellre än säger saker på en gång kan nog irritera dom runt om mig.
19. Din bästa egenskap? – Jag är en rätt trevlig prick.
20. En låt du är beroende av? – Pink - Just Give Me a Reason.

21. Vad stod det i ditt senaste sms? – "Haha, eller hur, jag kommer dö en plågsam död". Från Johanna :)
22. Vem skulle du ta med dig till en öde ö? – E-type. "Nu är du fast med mig, mohahaha!"
23. Kan man vara vän med sitt ex? – Det är svårt, antingen har någon känslor kvar eller så är det snarare hatet som finns kvar. Men det går ibland :)
24. Har du kysst en kompis? – Ja, under Uppsalaperioden.
25. Hur ofta dricker du alkohol? - Några få gånger per år. Har inte varit full på 1,5 år och hoppas inte bli det heller.

26. Vad är din åsikt om droger/folk som tar droger? – Jag har på ett eller annat sätt beblandats med det och självklart kommer aldrig något positivt ut av droger. Det är fruktansvärt tragiskt hur liv kan förstöras.
27. Vad hatar du? – Som många andra; homofober, rasisiter, mobbare, djurplågare, pedofiler, rattfulla... De som oprovocerat misshandlar/kränker andra gör mig också förbannad. Sedan finns det saker som stör mig men som jag inte hatar.
28. Hade du kunnat ha distansförhållande? – Tveksamt, förr eller senare får någon flytta.
29. Vad handlade din senaste dröm om? – Drömmer så sjukt mycket numera. Det senaste jag kommer ihåg var att jag var i ett träsk. Dessutom med min kamera som jag inte ville blöta ned.
30. Vad väger du? Är du nöjd med det? – Runt 57-58 tror jag. Det var min drömvikt men jag känner mig inte nöjd. Vill gärna gå ned några kilo till.

31. Hur lång är du? – 168 centimeter.
32. Vilken är den bästa svenska filmen? – Fucking Åmål!
33. De bästa svenska skådespelarna? – Åh, vad svårt. Spontant säger jag Michael Nyqvist eller Jonas Karlsson. Daniel Larsson, Joel Kinnaman och David Tainton är annars mina favoriter just för att de är så... Duktiga;)
34. Vilken väljer du, Harry Potter eller Twilight? – Men usch! Jag har varken läst eller sett Harry Potter men efter att sett den första (totalt överskattade) Twilight-filmen så måste ja säga Harry.
35. Ditt humör för tillfället? – Glad, avslappnad men småstressad på samma gång.
 

Fråga 33. Daniel Larsson, Joel Kinnaman och David Tainton tycker jag om. Självklart enbart för deras talanger. NOT ;) 

36. En vacker person? – Anna Book.
37. Har du instagram? – s0f1as.
38. Vem kramade du senast? – Dan.
39. Vem träffade du senast? – Förutom Dan; Malin och Bella (samt Isak).
40. När slog du dig senast? – På flygplatsen i USA då jag av misstag drog i en spak som snabbt fällde ihop bilsätet när min arm var emellan.

41. Någon du vill träffa? – Johanna såklart. Apropå att jag inte klarar av distansförhållanden!
42. När grät du senast? Varför? – När jag precis lade upp "What are Words" på bloggen så lyssnade jag några gånger på den när jag städade. Jag grät varje gång och beslöt mig för att ta ett uppehåll från den.
43. Sminkar du dig varje dag? – Ska jag ut bland folk så ser jag i alla fall till att fylla i ögonbrynen. Nu har jag ju långa, svarta fransar så jag ser inte lika ofixad ut även utan smink.
44. Vem är du mest lik, mamma eller pappa? – Frågar du mig är jag mest lik pappa, andra brukar nog säga mamma. Jag har i alla fall mammas gener när det gäller kroppen (smala ben och lite mer fläsk på tuttar och mage).
45. Är du helsvensk? – GUD vad jag svarat på denna fråga många gånger. Nu säger vi svaret i kör; Ja, men jag är en åttondels norsk.

47. En artist du inte gillar? – Sara Varga (pga hennes tråkiga röst/låtar) och Kanye West (pga hans personlighet).
48. En artist du gillar? – Céline Dion, Elton John, E-type, Adele, ABBA (grupp). Nej, jag kan inte bara skriva ett svar!
49. Vad är det bästa som hänt dig? – Allt jag tänkt skriva låter fel, jag skriver USA även om det säkert finns mer personliga saker.

50. Vad vill du bli när du blir äldre? – Jag vet fortfarande inte. Är mest inne på design/layout. Det vore inte heller helt fel att bli en rik hemmafru. Tänk att kunna göra det man vill, jobba hur lite/mycket man vill och utbilda sig utan att behöva ta lån/jobba. Låter i och för sig lite som mitt liv just nu, haha.

ny säng

 
 
Idag tog vi äntligen tag i att köpa en ny säng. Våran har gått förbi bäst-före-datumet för länge sedan, fjädringen gör att varje gång Dan vänder på sig i sängen så studsar jag en meter. Och likadant för honom såklart, så nu har det gått så långt att jag omedvetet rör mig i slowmotion för att undvika en man i taket.
 
Vi har länge funderat över att besöka Örbyhus Möbelaffär då de brukar ha rätt bra priser och dessutom har de sängar med kuddar på sänggaveln som känts rätt praktiskt/lyxigt. Den sängen vi fastnade för hade som tur var just dom önskemålen och var dessutom i en snygg färg, så den fick det bli! Allt kostade tolv tusen kronor där kuddarna gick på hälften. Nej då, men allvarligt talat så är det ju sådana saker som kostar mer än vad man tror. Bara prydnadskuddarna kostade 400 kronor styck. Men det är inte ofta man köper en ny säng så det fick det vara värt. Sängen fick beställas så det dröjer några veckor tills vi får den. Spännande att få in den i lägenheten då vi måste ta den på skyliften via balkongen.
 
Jag älskade även tavlorna i affären. Det är inte ofta jag fastnar för konst, oftast har konstnärerna ingen talang eller ingen fantasi. Och självklart handlar det om delad smak. Nu är ju detta tryckta tavlor i och för sig, men någon måste ju gjort dom :) Men det blev inget köp av det idag, däremot fick vi en valfri lampa från REA-avdelningen då vi handlade över tusenlappen. Jag valde en som såg ut som en skeppsratt, kan visa den imorgon.

På tal om ratt så var det var jag som fick sitta bakom ratten på vägen hem vilket återigen gick förvånansvärt bra. Jag ska boka tid hos trafikskolan framöver så då kanske jag får höra motsatsen. Jag har ju redan börjat få in vanor som jag kan behöva ändra på, bara hur jag sitter till exempel.

gellack

Jag är som sagt inte mycket för det där med nagellack. Uppenbarligen efter Saras ihärdiga övertalning igår. Gellack är ju nagellackets Rolls Royce kan man säga, men trots det så försökte jag in i det sista att komma på nya samtalsämnen som kunde leda henne ifrån tankarna på detta fruktansvärda ting.
 
 Fast jag ändrade mig ganska snabbt, det var lite mysigt att pyssla med lacken. LED-lampan var ju inte fy skam den heller, hur ofta har man inte fått stressyndrom över denna väntan på att naglarna ska torka? Och det är alltid just då man bara måååste göra något med händerna.
Trots mina vinterhänder och ofixade grundnaglar så är jag mycket nöjd. Skönt att det håller längre än vanliga lack också då jag inte har tålamod för att göra om sådant ofta.

what are words

Jag får inte längre videos att fungera på bloggen men låter heter som bekant "What are Words" med Chris Medina. (Youtube-låten ska länkas om allt gått rätt till).
 
 
Jag kanske är den enda som missat den här låten, och för den delen historien bakom den. Men Sara visade mig den idag och vad gripande den är! Om det finns någon som också levt under en sten de senaste tre åren så handlar låten om Medinas kärlek till hans fästmö Juliana Ramos som blev hjärnskadad i en billycka två månader innan deras bröllop. Mot alla odds vaknade hon ur koman och verkar återhämta sig förhållandevis bra även om hon aldrig kommer bli helt återställd. Men han kommer alltid att vara vid hennes sida och det är just det låten handlar om.
 
 
Chris Medina sjöng den på begravningen av Utøya-offret Monica Iselin Didriksen, då hon älskade den låten.
 
How every single promise I'll keep
'Cause what kind of guy would I be
If I was to leave
When you need me most?
 
 
Bara ett stycke från låten, hela låttexten är helt perfekt.

Gårdagens mobilbilder

Sara hämtade upp mig vid station igår innan vi drog till IKEA. Tur att jag kom ett par timmar tidigare än tänkt för vi var där i några timmar. Men det hör ju till när man ska till det blågula varuhuset. Det gick ju inte snabbare då vi hade lite spring i benen och lekte mer än vad ungarna gjorde. Var det inte rally bland kontorsstolarna så var det mellan lagerhyllorna. Men vi hittade det vi sökte så det var en lyckad dag! Jag unnade mig själv två varor för 15 kronor styck. Det riktigt sved till i plånboken ;)
 
Efteråt så åt vi varma mackor tillsammans med Baileys-kaffe. Vi började även montera lite av det Sara köpt. Tur att jag endast var ansvarig för lampan för det var nästan pinsamt hur dålig jag var. Eller, det var faktiskt pinsamt. Det enda man skulle göra var att sätta lampan i foten och skruva åt den. Men jag vred och vände på både lampa och instruktionspapper i säkert tjugo minuter, minst. Min ursäkt är att jag hade klarat det på fem minuter om jag inte dels hade överstuderat instruktionen och dels varit livrädd för att ens röra lampan ifall den skulle få en skråma på grund av mig.
 
Lampan klarade sig men på kvällen skulle jag ta "ett par droppar" av hennes ansiktsvatten men såg inte att flaskan var helöppen och inte hade en droppfuktion som vad jag trodde. Halva flaskan hälldes typ ut. Det hade känts bättre om det inte är så att min syster bara köper bra/dyra märken.
Dagen var i alla fall jättemysig och jag ser fram att få träffa henne ikväll med. Tror och hoppas att även Emma kommer över, har inte sett henne sedan vi lämnade henne på flygplatsen i USA. Det var ingen rolig upplevelse. Jag visste att jag skulle tycka det var jättetråkigt men inte att tårarna skulle rinna. Även om jag inte låtsades om det. Men nu vet alla det... ;)
 

Älskar att äta på IKEA :)
 

Stolens snabbhet testas :)
 

Beslutsångest om stolsdynor.
 

Vill ha!
 

När vi körde rally :) Innan hon lämnade mig vid en lagerhylla.
 

Fina Sara :) Och en nyvaken Sofia. Mycket vackert.
 
 

Mina söta små köp; en mugg och en handduk.

mot syster/Uppsala

Jag sitter nu på bussen mot Uppsala då jag ska sova hos Sara. Först ska vi till IKEA och sedan har vi inget planerat. Vi åker hem halvtidigt imorgon då hon har en kund i Östhammar men vi ska ses efteråt då jag är sugen på filmkväll :) 
Det blev inte att jag övningskörde idag men jag ska i alla fall köra till Örbyhus och titta på sängar på lördag. Ska förhoppningsvis fika med Bella och Malin också. Det där med att jobba går ju bra ;)
 
Vi kan det där med att ta bilder :) 

en sur citron och en glad förare

 
Som jag sprungit omkring för att få en bra bild på detta. Bakgrunden måste ju vara "ren" vilket betyder att jag ställt dom på golvet, på en vinglig pall, på fönsterbrädan, you name it. Köpte nämligen citronsaft idag eftersom jag inte lyckats hitta Cola Zero Lemon i Sverige och tänkte göra en egen variant. Och när jag äntligen fick till en bra bild så smakade det ju fan. Nejdå, det var faktiskt ganska gott även om en utblandning av vanlig juice fungerar bra det med. Eller för den delen en citronskiva som vanliga människor använder. Det är rätt skönt att variera den drycken då jag konsumerar en hel del. Har ännu en gång samlat ihop över två sopsäckar med flaskor, suck...
 
Jag har övningskört tre vändor idag, det är rekord för att vara mig. Jag och Dan åkte en sväng först innan jag körde hem till mamma och bytte handledare. Sedan drog vi några rundor runt i Östhammar innan vi tog lunch och sedan gjorde samma procedur igen. När jag körde innan resan så vande jag mig med båda bilarna men idag märkte jag tydligt att jag mest kört med en äldre bil de senaste dagarna. Känns som man knappt behöver nudda gasen/ratten/någonting innan saker händer. På gott och ont.
 
För varje dag jag kör så är det ju något nytt jag lär mig. Som idag tog jag det lugnare i kurvorna och jag växlade oftare (jag brukar annars känna "varför växla upp när jag ändå ska växla ned om en liten stund"). Nervositeten är dessutom mindre påtaglig nu. Idag tycker jag det är roligt att köra även om jag kanske säkert ser lite likstel ut. Innan kunde jag ju bokstavligen börja gråta.

Jag kan skriva hur mycket som helst om min körning men jag tror ingen annan intresserar sig för det förutom mig. Å andra sidan var kanske mitt stycke om Coca Cola och citronen inte särskilt fascinerande heller. Så det är lika bra att jag gör något annat än stund nu.

det blev ett rum till

Det blev inte att jag gick till mamma i alla fall. Tänkte ta min nya skvallertidning och slappa istället men konstigt nog kände jag för att städa. När det väl händer, typ var fjärde år, så ska man verkligen passa på att göra det också. Mina Victoria's Secret-dofter fick inte plats i badrummet och då kändes det ju extra kul att ta det rummet.
 
Jag är inte överförtjust över att ta bilder på badrummet som ni kanske förstår. Vi ska få det renoverat så småningom och just därför har allt stannat i tiden där inne. Vi har varit nära att ta bort allt ful-furu till något snyggare men det har bara inte blivit så. Det känns som man vill göra det när även resten fixas.
 
Toaletten är typ det enda som är nytt i badrummet. (Känns jätteroligt att göra den meningen i fetstil...) Jag tyckte det blev sjukt snyggt med ett svart lock till det svarta elementet. Tills jag, som jag tror att jag nämnt, skrubbar den med en super-duper-mega-svamp och nu ser den konstant fläckig ut då färgen delvis försvann. Jag mår psykiskt dåligt varje gång jag ser toalettlocket. På riktigt alltså.
 
Anti-svett-produkter och Lukta-gott-saker i en härlig blandning ;) Det som fattas är en deo och bodylotion från DKNY. Men det inte varje dag man köper en deodorant för typ 300 kronor... Även om jag vet att det är värt det.
 

Rörigt men organiserat. Har mer saker bakom spegeln också.
(Har förresten precis köpt nya Oral-B-eltandborstar! Eller "tandborst'aa som Charlotte Kalla säger i reklamen :))
 

I minihyllan (hade man inte typ Kindergubbar i såna när man var liten?) till vänster så har jag nagellack, hårnålar och hårsnoddar. Ifall någon undrade.
Har en burk Aspirin också, känner mig såå amerikansk;) Det är i och för sig ett tyskt varumärke men jag tycker att man sett dom i väldigt många filmer.
 

Försökte ta en cool bild. Misslyckades.

ett rum i taget

Om jag ska storstäda lägenheten så känns det som att man ska påbörja något som är omöjligt att få klart. Därför tänkte jag ta ett rum i taget. Igår hade jag tänkt göra ordning vardagsrummet men det råkade bli någon timme vid datorn, ett par timmar vid telefon och fyra tvättar istället. Rensade visserligen bordet som har en förmåga att dra till sig en miljon tidningar. Har väl alla postorder-tidningar som går att få även om jag sällan bläddrar i dom.
 
Idag tog jag hand om hallen på övervåningen. Känns som jag gjort ett liknande blogginlägg förut men jag är inte den som brukar hålla det rent och snyggt speciellt länge. Men vissa skillnader finns det faktiskt då jag blivit hårdare med vad som ska sparas och vara framme. Bikinis hamnade i en låda i skåpet och sommarplaggen längst ned i garderoben, till exempel.
 
Bristen på förvaring kvartstår dock. Jag får med nöd och näppe plats med alla mina kläder och då finns det tre centimeter kvar som är till Dan. Vi ska köpa nya garderober men jag tycker att det inte kommer bli snyggt vart den/dem än hamnar. Vi står i valet och kvalet hur vi ska göra med lägenheten. Innerst inne så älskar vi den, både planlösningen och det faktum att ingen annan har en likadan lya. Att vi inte har grannar är ju rätt lyxigt det med. Men när man tittar på allt som behöver göras så får man psykbryt. Därför tittar vi fortfarande på hus men jag tror ändå att vi skulle sakna den här lägenheten för mycket för att göra oss av med den.
 
Nåja, från ett vardagsbestyr till ett annat. Nu tänkte jag ringa mamma då hon erbjudit mig kaffe. Imorgon ska vi ut och köra och det gjorde jag även idag. Det gick hur bra som helst även om det alltid är saker jag bör tänka på. Till exempel har jag fortfarande en förmåga att inte sakta ned tillräckligt när jag ska svänga men det är ju inte direkt komplicerat att ändra på. Ska även ta en sväng med Dan imorgon. Lika bra att köra på så jag får mitt körkort i Juli.
 

Då jag som sagt tvättat tretton kilo kläder så kommer det inte bli lika tomt där imorgon.
 

När jag var klar med städningen och skulle ta bilden så inser jag att det inte går att stänga garderobsdörren på grund av "metallådan" jag har ställt där inne. Inte alls irriterande... Men nu får det vara så ett tag.
 
 

USA-golf / helgen

 
Jag tog inte en enda bild i helgen så jag passade på att lägga upp en radda bilder från när vi spelade minigolf med pirat-tema. Det blir som ett tvång att jag ska lägga upp varenda bild som är värd att se, mer eller mindre. Nu har jag i alla fall en mapp mindre att bry mig om. Thank God.
 
Övningskört har jag gjort både igår och idag vilket säkert var två månader sedan jag gjorde. Minst! Var lite småorolig att jag tappat mycket men jag kör precis lika bra/dåligt som innan. Har även testat att bromsa/gasa fullt på det här väglaget då jag inte har något minne av att jag kört under vintern tidigare. Vore ju småjobbigt att testa det för första gången i en korsning.
 
Annars har helgen varit lugn med mycket vila. Har äntligen sett nya Star Trek-filmen som jag lär skriva om (på tal om tvångstankar). Men det lär jag ta senare, jag har tvätt och städ att ta hand om nu när Dan ändå jobbar eftermiddag. Jag får saker mer gjorda när han jobbar, annars vill jag bara umgås.

tipspromenad

 
Vill ni också gå på en tipsrunda kan ni göra det på ett datoriserat sätt :) Det är bara att trycka på bilderna för att förstora upp dom. Vissa bilder hade jag behövt göra tydligare men jag tror att de fungerar rätt bra trots allt. Cencuerade en del av namnen på killarna på fråga 3 men ni som känner mig vet nog vilka det är ändå :)
Jag kände mig egoistisk redan när jag gjorde detta i onsdags, att lägga upp dom är väl ännu mer självcentrerat om något. Men det är tillåtet ibland! Det är ju ändå min blogg.
 
 
Efter mobilbilderna nedanför kommer svaren ifall någon orkar med att gissa ;)
 
 

Fråga 1: Jag vägde som nyfödd: 3200 g (1.)
Fråga 2: Den som kom ut först var Sara, jag tolv minuter senare.
Fråga 3: Min första "pojkvän" var Jonatan (X), hur vi hittade varandra står under alternativ 3. Vi höll ihop hela årskurs tre tills han dumpade mig för Bella ;)
Fråga 4: Min första praktikplats var på Alsike Kloster (1) som vissa av er kanske minns att jag nämnt. Ville som sagt bli nunna... Vilken kontrast från igår då jag med skräck läste hur många av dödssynderna jag gjort.
Fråga 5: Förutom E-type är och kommer mina största idoler alltid att vara ABBA.
 
Fråga 6: Jag hette under mina två första veckor Mari/Marie.
Fråga 7: Min första fylla med Bella (och Malin) var på bananlikör (1). (Byttes efter det ut till vodka av förståeliga skäl).
Fråga 8: Ambulansen hämtade min motståndare då jag råkade göra så att hennes arm gick ur led. Detta var alltså en av två gånger blåljusen kom till en tävling där jag var "ansvarig", men detta var alltså första.
Fråga 9: Sara var under kickboxningstävlingen i Östhammar min coach (2).
Fråga 10: Pappa körde mig till akuten den kvällen på grund av alternativ 2. Mina ben i armen korsade sig, sjukt skönt.

RSS 2.0