för "effektiv" igen?

 
Så är jag där igen, att jag inte lärt mig? Jag skriver all min text it Word istället för i rutan man ska skicka in allt på som finns på hemsidan. Men jag klistrade ändå in början av min text tidigare idag och såg att jag hade cirka 200 ord. Men istället för att skriva dubbelt så mycket till så råkade jag få till, som nu ser, 786 ord. "About 400 words" kanske kan vara 500 ord, på sin topp. Men nästan 800 känns lite "Du-är-inte-mer-duktig-som-skriver-en-bok-om-ämnet-istället-för-att-följa-instruktionerna-i-den-fetmarkerade-texten-.-Biatch."
 
Det kommer att bli en pärs att (försöka) korta ned allt. Jag har skrivit ned alla svar jag tyckte var väsentliga, alla åsikter jag fick i huvudet och lagt till lite annan information från olika källor. Allt hänger ihop med det övriga så jag vet inte alls hur detta ska gå till. Får väl bekänna detta för min lärare och fråga om det är okej i alla fall, men hon lär väl knappast tycka det är något positivt... Men hellre överambitiös än ointresserad, kanske.
 
Det är i alla fall det jag gjort idag. Med undantag av en promenad med Sara vill säga :)

buzz-dass

 
 
Usch, jag lägger upp mer och mer Instagrambilder på min blogg. Men jag tänker sluta ursäkta mig för det. Dessutom har ju inte alla Instagram som läser min blogg så det gör nog inte så mycket. Då och då kommer ju faktiskt mina faaantastiska naturbilder eller "kolla-jag-har-kompisar!-kort".
 
Tänkte bara kika in här och säga hej. Kaffebryggaren kämpar för fullt, disken är tagen, den tråkiga duschningen är gjord och allt som återstår är jag och min man. Winston Churchill. Tänkte hälsa på Bella idag men fick lite panik när det stod att inlämningsdagen var på Johannas födelsedag, om en vecka alltså. Kan ju låta mycket men om man lägger till påskfirande, försovningar och framförallt mitt överarbete så är det rätt bråttom. Kolla bara, jag bloggar ju istället för öppnar boken. Nackdelen med att plugga på distans - disciplin kvinna! Som jag för övrigt lärde mig att stava igår, disciplin alltså. Har alltid tagit bort S:et. Vad man lär sig.
 
För att snabbt kommentera bilderna jag la upp. Båda har frugan skickat till mig. Den första är när Melissa skulle opereras i måndags, Daniel/hennes sambo/min andra pojkvän läser för henne. Och hon håller i Buzz :) Kan ni tänka er vilken tur jag hade som hittade den? Hittade ett örngott häromdagen men jag kanske borde prioritera Johanna först ;)
Igår hade Noel sin födelsedagspresent på sig, Smurf-tröjan jag köpte. Han hällde vatten på den så jag antar att det var hans sätt att säga att han hatar den ;)
Bilden nedanför är från ett toalettpapper. Vem trodde att man skulle bli smickrad över att få en skithuspappers-bild skickad till sig? Inte jag i alla fall.

cupcake i munnen

Visst hittade jag (eller snarare Sara) en söt och passande tandborste idag? Speciellt framför den bakgrunden... Nej men jag blev så glad. Så lycklig man nu kan bli över en tandborste. Jag ska absolut använda den då jag inte ser någon mening med att låta en ouppackad tandborste ska ligga framme i femton år. Men det tar emot måste jag säga.
 
 

Det jag fann på biblioteket.
 
Dagen började väldigt bra när Sara ringde mig strax efter att jag vaknat (läs: låg mellan två snoozningar) och frågade om vi kunde ta en promenad innan frukosten. Så vi gick den vanliga vändan och sedan till affären då mitt kök saknade allt som har med frukost att göra. Det var verkligen ovanligt gott denna morgon, både då man varit ute innan men också för att jag äntligen köpte ägg och kaviar. Kokta ägg är nog det bästa jag vet. Och kaviar till det är ett måste, men den måste "duttas" under äggen i små prickar. Mums! Hoppas vi gör detta fler gånger.
 
Efter vi druckit kaffet klart så drog vi vidare åt varsitt håll då vi båda bokat in oss hos andra trevliga typer. Jag gick hem till Bella en stund innan jag tvingade med mig henne till biblioteket. Det var som jag trodde, att Churchill var den enda på listan som kunde hittas i bokformat. Egentligen bara den ena boken men då han nämns titt om tätt i den andra så fick den också lånas, ju fler källor desto bättre. Det finns ju så mycket om honom att jag kommer spy galla över den mannen. Men då har jag i alla fall tagit ett beslut. Tror jag... :)
Efter det tog vi en varsin glass innan jag drog hem till karln för middag.
 
Det var min dag i korthet. Kommer sova gott i natt! Inte lika gott som i förrgår då jag och Sara ägde världens största slott i något varmt land. Svårt att vilja vakna då. Så sedan dess har jag börjat säga "Sov gott - dröm om slott!".

ikväll gäller det!

 
Ikväll är det ju final på Top Model Sverige, jag kommer sitta bänkad som ni förstår. Jag hejar på Josefin även om jag som jag nämnt tidigare höll på Josefin T. Tycker det var dåligt att hon fick åka hem, det var ju på grund av en skada. Kan passa på att skriva att jag inte glömt mitt "uppdrag" om att skriva om tjejerna, men det får bli i veckan.
 
Idag har jag i alla fall skickat iväg min beställning på byxorna samt fyra baslinnen. Frossat kebab har jag hunnit göra också, det är som sagt ett hårt liv man lever. Orkade faktiskt inte bry mig om kalorier idag då jag haft en skitdag. Även om det är fel att säga att man "är värd" att frossa. Jag borde väl inte skriva alltför mycket om det men kan i alla fall säga det som är ren fakta: jag kommer inte att få jobba natt i veckan utan i så fall längre fram (läs: aldrig). Dessutom så har de tre veckorna jag skulle jobba under i sommar gått ned till två. Det, plus en massa andra saker som blir skitsnack om jag skriver om det, gjorde att jag helt enkelt blev besviken och less. Jag ska aldrig mer ta några löften i förskott längre. Nog om det.

engelska, rasism och byxor

Denna söndag har gått till träning, beslutsångest och The Big Bang Theory. Rätt bra dag med andra ord. Träningen gick bra, var helt skakig i benen hela kvällen så jag antar att det tog mer än vad jag ville erkänna då. Väldigt skönt att sträckkolla missade avsnitt av TBBT med andra ord.
 
Beslutsångesten är resultatet av vad jag ska göra en uppsats om i brittisk historia. Jag kan inte välja mellan sju av de nio alternativen. Vill ge järnet på denna uppgift så är rädd att börja skriva om något som senare visar sig vara ett fel beslut. Eller skriva om, jag ska spela in mitt arbete på en ljudfil. Får öva in en riktig fet, brittisk accent. Kan bara en mening som jag alltför ofta kör med; would you please pass me the water (det sista ordet är roligast; "wååååtaa"). Är väl egentligen varken roligt eller ens korrekt men jag tycker i alla fall att det är roligt :) Heter det verkligen would förresten? Kanske man ska säga could? (Och jag siktar på ett A...)
 
Tror ni inte jag läste mer än vad jag borde igår? Jag skulle ju, som jag hade vetat om jag läst instruktionerna en gång till, endast läsa den brittiska historian. Inte de andra länderna. Men det gör inget mer lite mer kunskap i omårdet. Fick en länk skickad av syster efter mitt inlägg igår på tal om det. Citat; "Passagerarna som skulle åka buss till Eckerölinjens färja mot Åland delades vid flera tillfällen denna vecka upp i två olika bussar. En för ”svenskar” och en för ”personer med utländskt utseende”."
Seriöst? Jag har så mycket att säga om detta att jag inte kommer en enda sak att skriva. Behöver kanske inte göra det heller då jag tror (och hoppas!) att alla ändå tänker det jag tänker. Men mitt i all ilska så blir jag samtidigt nyfiken, hur tänkte busschauffören? Bakom hans lögner om att den ena var en direktbuss. Och varför sparkades bara han? De var ju två bussar, oavsett om den andra chauffören var med på det eller inte är han ju delaktig.
 
Nu ska jag titta igenom Ellos en stund till innan jag lägger mig. Har äntligen hittat ett par träningsbyxor som jag tänkte beställa. Mudd nedtill var det värsta jag visste som yngre då jag kände mig som ett barn. Idag gillar jag det, vad saker och ting förändras. De verkar ha en lagom passform tycker jag, inte pösiga som de jag har nu men ändå inte som tights. Vilket för övrigt är sjukt snyggt men jag måste ta ett steg i taget ;)
Hoppas de passar bara. Enligt några av omdömena ska de vara lite större runt rumpan men tighta i midjan. Kan det inte vara tvärtom?!
 
 
 

sjukt

 
Nackdelen med att läsa historia är att man skäms över att vara människa. Eller, historia och historia, detta är ju inte speciellt gamla bilder. Detta är ju knappast någon nyhet för någon men det är bra att påminnas om det hemska tycker jag.
 
Har i alla fall läst om England, USA och Sydafrika nu, och skrivit "den viktigaste faktan" på lika många sidor som jag läst, typ. Skulle jag ju lika gärna kunna använda markeringspenna på allt kan man tycka. Men alla har vi våra sätt att lära oss saker på, och jag lär mig bäst genom att skriva med egna ord. Tyvärr :)

"Chokladbud"

 
Fick en minst lika söt (bokstavligen) överraskning till igår när Sara och våra föräldrar hade lämnat denna kasse på vårt dörrhandtag. Smälter inombords! ♥ Jag älskar min familj. (Annars med hihi).
 
Nu ska jag läsa lite engelsk historia då jag inte pluggat på några dagar. Ligger fortfarande före men vill ju inte gå till att stressa istället. Annars så tänker jag inte göra mycket denna helg, möjligtvis imorgon. Men jag har sagt ifrån all mänsklig kontakt igår och troligtvis idag.

Deklarerade igår förresten, jag ska få 4500 kronor så det gjorde mitt humör mycket bättre! Speciellt då jag säkert inte kommer få så många dagar i sommar. Kommer kanske försöka med ett jobb till men ändå. Skulle ju få mitt schema i onsdags men den fanns inte någonstans och de övriga i personalen tyckte det lät lite märkligt att jag skulle få ett då deras scheman inte ens var klara. Det kan jag hålla med om men det var ju det jag hörde... Får prata med chefen på måndag. Lär få reda på om jag ska få jobba natt eller inte då också. Har inte längre några förhoppnngar.
 
 
Avslutar med ett roligt citat från dagens repris av Familjen Annorlunda (som Joh tjatat om att jag ska se i ett par år nu, vet inte varför jag inte gjort det tidigare. De är ju underbara! Jag varvar gråt med skratt, jösses.)
 
Två små barn berättar om hur mycket deras pappa älskar hans cykel:
- Pappa tvättar cykeln.
- Och kramar den.
- Och häller vatten på den.
- Och pussar den.
- Och cyklar med den.
- Och ligger med den.
 
Jag hoppas och tror att de menade något annat. De skrattade ju visserligen åt det sista men de lär väl inte hört om blommor och bin redan? Det lär jag aldrig få veta.

blod, svett och tårar

 
Hittade dessa två syndiga saker när jag kom hem från jobbet idag. Väldigt gulligt av Dan tycker jag! Jag älskar små, spontana "presenter". Passar perfekt sådana här dagar som jag haft haft idag. Det började med tandläkartiden där jag "bara" skulle ta bort tandsten. Trodde verkligen att sådant inte gjorde ont men vad fel jag hade. Jag tänkte inte på att man kan ha sådant precis vid/"under" tandköttet vilket blev en upplevelse av bokstavligen blod, svett och tårar. Jag har en väldigt hög smärttröskel så jag kunde ju stå ut. Men 1,5 timmar av vassa föremål i tandköttet är väl kanske inte det jag fantiserar om på kvällarna, om man säger så. Men det var det värt! Med mascara, dregel och blod på kinderna så kunde jag känna att jag åtminstonde hade en fräschare mun. Känns kanske inte så nu när jag allt ömmar och är svullet (jättelätt att äta chips när man inte ens kan tugga), men om några dagar så!
 
En positiv sak mitt i eländet var att de tog upp min fråga angående en käkoperation. Att gå på en undersökning/konsultation eller vad man ska kalla det kan kosta flera tusen. Men då en expert ska till mottagningen om drygt en månad så kan jag få göra det gratis, utan att åka in till Uppsala dessutom. Det blir typ jag och ett gäng ungar som ska få tandställning, typ.
 Jag vet inte ett dugg om den operationen då det inte är en vanlig tandläkares område men det lät som om det kommer att, som jag skrivit om och anat innan, kosta runt 50 000 kronor. Och tandställning är ett måste. Då detta inte är av praktiska skäl utan rent utseendemässigt så måste jag tänka både en och två gånger innan. Om jag ens kommer att ha råd vill säga. Åh, varför måste det vara så dyrt att vara ful? Det är inget jag kan rå för! ;)
 
Jobbet idag är inget kan tänker prata om, men jag kan säga att det ska bli riktigt skönt med helg. Skulle ju jobba dubbelt en dag till nästa vecka, under natten. Men det kanske inte blir av då det redan är en tjej som vill vikariera under natten. Hörde ju från nattpersonalen att de behövde fler nattvik men vad fel man kan ha...
 
Nej, nu ska jag stoppa mina chips i mixern och göra puré av ett par smörgåsar. Not.

morgon-rutin-freak

Idag var det förmiddagspass som gällde för mig. Även om jag är en kvällsmänniska så har jag inga problem med att gå upp tidigt. Självklart vaknar jag inte med ett leende och skrattar hysteriskt, men det gör ju ingen. Speciellt inte mornar som denna, liksom förra förmiddagspasset. Jag känner mig lugn och glad inför jobbet igår men ändå kunde jag inte sova. Och när jag väl somnar så kommer stressdrömmar vilket resulterar i att jag vaknar flera gånger. Så 3,5 timmars sömn blev det i natt med lika många uppvaknanden. Får väl skylla mig själv som är ett rutinfreak på morgonen och därför går upp tidigast av alla på jobbet, inklusive pendlarna. Men jag försöker bryta det sakta men säkert. Jag gick upp tjugo minuter tidigare förra veckan så det tar sig! Lyckas jag komma till jobbet osminkad med frukosten i en påse så har jag lyckats :)
 
Dagen gick fort och bra med mer eget ansvar, det gillar jag. Rutinerna kommer in så mycket mer då. Men direkt när klockan slog två kom tröttheten och jag fick tacka nej till kaffestunden med bästis och lägga mig på soffan hemma och sova istället. Tur att jag hade träning på kvällen så att jag inte sov bort hela dagen.
 
Nu ska jag ta och slötitta på TV innan jag somnar in (haha, var tvungen Johanna!). Imorgon väntar ett tandläkarbesök innan eftermiddagspasset så det känns som om hela dagen kommer försvinna snabbt.
 

Fick ett par t-shirts på träningen idag, vilken tur! Kan ju inte säga att jag har överdrivet mycket träningskläder. Förutom den nya toppen så springer jag omkring i en kill-t-shirt i storlek klänning eller någon av mina Ed Hardy-t-shirts med tyg i tjockleken "heltäckningsmatta".
 

facebooksyndromet?

 
I brist på andra bilder så lägger jag upp en print screen från min och Saras "konversation" på Facebook. En liten pik till alltför många människor där ute :)
 
Jag har suttit vid datorn alldeles för mycket de senaste dagarna men det syns inte direkt på min blogg. Det är engelskan som tagit min tid. Slår upp alla ord jag inte kan, vilket blir många. Skriver ned allt som kan vara bra att kunna och så vidare. Idag kände jag mig totalt omotiverad då jag kom fram till ett par uppgifter jag skulle göra för mig själv, alltså inte lämna in. Den ena var en muntlig redovisning om kärlek som jag skulle låtsas göra åt en klass trettonåringar. Det är en väldigt bra övning, speciellt för mig som är lite osäker i att prata engelska. Men allvarligt talat, försök själva hitta inspirationen till att låtsas prata med massa ungar när ni sitter helt själva, haha! Mentalsjukhuset nästa.
 
Intressantare än så är inte mina dagar just nu. Gick på träningen i söndags i alla fall, vilket behövdes då jag inte tränat på 1,5 vecka. Kände mig i form trots allt tack och lov men sparringen gick väl sämre. Vi ska ju köra det varje vecka nu så förhoppningsvis blir jag bättre med tiden. Men att jag har tävlat känns idag skrattretande.
 
Nu blir det sängen för min del. Ska jobba förmiddag på onsdag så lär inte vända på dygnet nu.

lista - 100 frågor och svar

Jag tänkte ta en "liten" paus i studierna för något roligare (lista!). Har gjort två tredjedelar av uppgifterna innan det första provet. Känns lovande då min kursstart egentligen är på måndag. Jag tycker det går ganska bra även om vissa delar (läs: Shakespeare) får mig att somna. Men att jag sitter en fredag dag och en lördag kväll med detta säger väl det mesta. Menade att jag är motiverad och intresserad men nu när jag skriver det låter det som att jag menar att jag är tragisk. Aja, hellre sitta och plugga än supa på krogen. Eller något.
 

100 sanningar om mig.

SENASTE:
Dryck: Pepsi Max från Sibylla.
Telefonsamtalet: Frugan.
SMS: Av frugan som skrev att vi hörs om tre timmar då jag skulle ringa efter att jag ätit frukosten.
Sång du lyssnade på: Aerossmith - I don't wanna miss a thing.
Gången du grät: Minns jag inte, länge sedan.

 

HAR DU NÅGONSIN:
Dejtat någon två gånger: Som en klassisk dejt med någon halvfrämling? Tror inte det.
Har någon varit otrogen mot dig: Nej, det är snarare med mig, inte mot mig. ha ha...
Varit kär?: Jodå.
Förlorat någon speciell person: Inte dött i alla fall. Förlorat tillfälligt har jag, frugan till exempel.
Varit deprimerad: Oja.
Varit så trött att du somnat sittandes: Ja, främst i gymnasiet.

 

DINA TRE FAVORITFÄRGER:
färg 1: Röd.
färg 2: Svart.
färg 3: Vit.

 

I ÅR HAR DU:
Lärt känna en ny vän: Nej, tack och lov (höll jag på att skriva och gjorde det).
Fått ditt hjärta krossat: Nej, tvärtom.
Skrattat så att du har börjat gråta: Nej, men nästan.
Träffat någon som förändrat ditt liv: Nej, det hände runt 2005.
Insett vilka som är dina äkta vänner: Det har jag vetat länge.
Fått reda på att någon har pratat om dig: Nej, händer aldrig länge bortsett från i somras. Någon berättade till en arbetskamrat att jag varit "vild" som yngre. Inte så kul att höra då jag är lugn som en filbunke idag.
Kysst en kompis: Inte i år. Pussat Johanna gjorde jag i december, hihi.

 

BLANDAT:
Hur många av dina msn-kompisar har du träffat: MSN finns väl snart inte längre? Har inte varit där på år och dagar. Men jag har väl träffat 80% kanske.
Hur många barn vill du ha: Svårt att veta nu men tre-fyra tror jag.
Har du några husdjur: Nej, jag har viljan men inte orken.
Vill du ändra ditt namn: Nej, inte längre. Tror jag väljer att ha dubbelnamn om jag skulle gifta mig.
Vad gjorde du under din förra födelsedag: Hade föräldrarna och grannen till dem på fika. Och mer festligheter på lördagen efter.
Vilken tid vaknade du idag: Halv nio men somnade nog om är jag rädd.
Vad gjorde du igår runt midnatt: Sa hejdå till pappa och syster som jag hade tagit ett par glas vin med.
Någonting som du längtar till: Nya kläder, USA-resan, cykelväder och när jag åker till Sundsvall.
Senaste gången du träffade din pappa: Som sagt, igår kväll när vi drack vin, åt kex med ost och pratade politik (vuxenpoäng!).
En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: Mina tankar?
Vad lyssnar du på just nu: Snarkning.
Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: Jag är kompis med en som heter Jens, så ja.
Vad gör dig irriterad just nu: Att jag alltid känner mig stressad under helger.
Vad är ditt namn: Sofia Eleonora Snöboll.
Singel/upptagen: Upptagen.
Stjärntecken: Vattuman.
Kille eller tjej: Både och?
Grundskola: Edskolan.
Gymnasie: GUC i Uppsala samt Sundsvalls folkhögskola.
Högskola: Har inte bestämt mig än.
Hårfärg: Usch, vill inte prata om det.
Långt eller kort: Ganska långt.
Längd: 1,68.
Vad gillar du gällande dig själv: Just nu, inget. Att jag oftast är snäll kanske.
Piercings: Naveln och näsan, samt sex hål i öronen om det räknas.
Tatueringar: Nej du, inget för mig.
Höger eller vänster: Höger.

 

DIN FÖRSTA:
Operation: När jag "bröt" armen.
Piercing: I öronkanten och näsan när jag var tolv-tretton år.
Tatuering: Ogaddad.
Bästa vän: Malin tror jag.
Sporten du spelade: Fotboll några gånger, annars var det kickboxningen.
Husdjur: En del undulater.
Vaccination du minns: Minns bara, märkligt nog, att jag hade hängselbyxor på mig.
Konsert: Deep purple tror jag, då var jag sju. Robert Broberg efter det.
Förälskelse: Jonatan när jag var liten. Ken när jag var "vuxen".
Alkohol du drack: Jag och en kompis drack öl innan skolan när vi gick i femman. Annars tror jag det var i sexan när jag och Bella drack vin i smyg på mina föräldrars fest. Där vår klassföreståndare även var...

 

JUST NU:
Äter du: Inget, åt Sibyllamat idag så nu får det vara nog.
Dricker du: Vatten, som vanligt.
Är du på väg att: Ringa Johanna eller fortsätta plugga.
Lyssnar du på: Snarkningar, som sagt.
Väntar du på: Att jag ska få motivationen att läsa massa text.

 

DIN FRAMTID:
Vill du ha barn: Det är klart.
Vill du gifta dig: Ja, jag börjar bli mer och mer säker på det. Men har inte direkt bråttom.
Karriär i åtanke: Dator, design.

 

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?
Läppar eller ögon: Ögon, gärna som Adam DeVine.
Kramar eller pussar: Kramar.
Kortare eller längre: Jag brukar dras till antingen långa eller korta killar, sällan mittimellan.
Romantisk eller spontan: Romantisk, men jag behöver samtidigt mer spontanitet.
Snygg mage eller snygga armar: Menar man klassiskt snygg så väljer jag armar då jag älskar mjuka magar.
Tatueringar eller piercingar: Tatueringar. Piercingar känns lite arton år över det hela.
Känslig eller inte: Känslig, men jag vill nog gråta lite mer än vad killen gör.
Ragg eller förhållande: Förhållande.
Bråkstake eller tveksam: Har haft både och, föredrar tveksamt före bråkigt.

 

HAR DU NÅGONSIN:
Kysst en främling: never, ever :)
Tappat glasögon eller linser: Solglasögon, ja.
Haft sex på första dejten: Skit i det du.
Krossat någons hjärta: Ja mer regel än undantag höhö.
Har du blivit arresterad: Ja, för många år sedan kan jag tillägga.
Dissat någon: Ja.
Gillat din killkompis (mer än som vän): Nej, ett ex kanske i så fall.

 

TROR DU PÅ:
Dig själv: Både ja och nej. Mest nej, tyvärr.
Mirakel: Ja.
Kärlek vid första ögonkastet: Nej.
Himlen: Nej.
Tomten: Min morbror har sett små "tomtar", så kanske.
Att kyssas på första dejten: Tro på? Va?
Änglar: Ja.

 

SVARA ÄRLIGT:
Haft mer än en pojkvän på samma gång: Haha, nej.
Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: Dum fråga.
Vad kan du verkligen inte leva utan: Förutom det självklara som luft och vatten så kan jag nog leva utan det mesta, bara mer eller mindre bra. Men mina nära och kära är annars det självklara svaret.
Vad vet inte så många om dig?: Öh, att jag äter kiwi med skal?


kevin james

 
Han har allt och lite till. Jag och Kevvan ♥

Den enda anledningen till att vi inte gift oss än är att jag vill gå långsamt än. Ifall någon undrar.
Nu ska jag återgå till mina studier igen. Som för övrigt mest är för att vi ska kunna kommunicera bättre med varandra.

ljushuvud

Med Johanna i telefon:
Jag: Jag satt och pluggade vid matbordet men jag fick byta plats för jag ser inget i mörkret. Har en liten vägglampa bakom men den gör inte så mycket skillnad.
*Tio minuter senare*
Jag: Men gud, jag har ju en taklampa. Glömde det totalt!
Johanna: Haha, okej? Jag minns när jag diskade hos dig när du bodde i Haga och du blev helt chockad när jag tände lampan ovanför diskbänken, du visste inte ens att du hade en där trots att du bott där ett bra tag.
Jag: Förvånar mig inte alls. Jag brukar försöka vrida på lampknappen i sovrummet som om vi skulle ha en dimmer där. Vilket vi aldrig någonsin haft.
 
Det är tydligen något med mig och lampor.
 
Jag måste låtit lite förvirrad när jag försökte förklara en TV-serie för Johanna tidigare idag också.
-  Du vet den där roliga serien som gick förut? Med massa sketcher. Typ en tjej som bajsar men försöker dölja det så att hon håller på med hårtorken och duschen? Och han där killen är med också... Vad heter'e... Från den där såpan som gick förut... Ja, jag tror jag kommit på namnet på serien, Fredagsmys eller något sådant! Och just ja, en annan kille är med också. Från Rederiet. Har du kommit på vilken jag pratar om?
 
Jag menar ju Karatefylla, dah! ;)
 
Kanske roligare för mig än någon annan...
 
 
Nu ska jag nog fortsätta lite med min engelskauppgift innan karln kommer hem. Jag är minst sagt överambitiös. Jag ska skriva en presentation om mig själv som varken betygssätts eller har en tidsgräns. Jag har suttit i timmar och har bara skrivit ned två stycken, och då har jag bara fått fram vad jag heter och vart jag bor. Det är så typsikt mig, överarbetar ofta och gärna på saker som kanske inte är så viktiga. Men det blir i alla fall bra!

jobb, skola, semester, gaddar.

Jag och min blivande vän/fiende.
 
Har uppdaterat ovanligt dåligt men det har berott på en trötthet á la komastyle de två första dagarna på veckan och krångel med bredbandet igår. Tur är i alla fall att karln min lyckats få igång internet på min dator.
Nu har jag alltså avklarat de första passen på gruppbostaden vilket har gått bra. Fick som tur var jobba dubbelt två dagar till nästa vecka så jag verkligen kommer in i det. Plus en natt lite längre fram. Det känns super! Klart jag är nervös, speciellt då jag kommer vara helt själv på nätterna. Men det är en helt annan känsla jag får när jag går till jobbet nu än vad jag kände förra året. Att det här passar mig bättre.
 
Skolböckerna har kommit också så efter detta ska jag ta tag i det. Ångrar mig bittert att jag struntade i Engelska B och Matte B när jag läste in sista året av gymnasiet. Kanske jag inte behöver de ämnena, men om jag hittar ett passande universitetsprogram vill jag inte stå där och tänka "ojdå, skulle man ha det ämnet också". Jag har egentligen inte längre svårigheter med engelska (trots alla mina år i specialgrupper), problemet har varit att jag tycker det är så himla tråkigt. Jag har prioriterat bort det helt enkelt. Men nu är jag motiverad och helt säker på att jag kommer klara det! Straffavgiften på en ej slutförd kurs på 1500 kronor gör ju inte motivationen mindre...

Sedan får vi se om jag tar matematik efter det. Det är i alla fall ett roligt ämne så jag gissar på att det blir så. Verkar som om jag har tiden för studier, om man säger så. Jag kommer att få ett schema på tre veckor i sommar, så jag hoppas verkligen att jag får in fler dagar än det. Det är nackdelen med vikariat, man vet aldrig om man får jobba ströpass eller heltid. Plus att de tre veckorna hamnade under den perioden jag sa att jag var tveksam över. Missförstå mig rätt. Jag har ingen rätt att ställa krav på ledighet då min uppgift är att fylla i för de som har semester. Men efter förra sommaren, då jag arbetade under hela Dans semester, så bestämde vi att i år skulle vi ha en ledig vecka ihop. Vilket jag var tydlig med. Men självklart hamnade min rad under Sandviksveckorna. Men jag borde inte haft några förhoppningar, att det behövs folk under veckorna 28, 29 och 30 kommer inte direkt en chock.
Nog om det!
 
Denna morgon var jag hos tandläkaren då jag fortfarande inte har använt presentkortet som jag önskade mig i födelsedagspresent. Såg verkligen fram emot det, om man ska säga så utan att låta störd. Jag har nämligen inte gått till tandläkaren sedan jag bodde i Skärplinge vilket var för sex år sedan. Så jag väntade mig det värsta. Men jag blev positivt överraskad. Ingen karies, bra tandkött, alla visdomständer var ute och låg bra. Självklart hade jag tandsten men det ska jag ta bort nästa vecka. Men jag är rätt noggrann med mina tänder, även om jag inte är så fanatisk som jag var förut. Jag ser i alla fall till att använda tandtråd 2-3 gånger per dag och självklart borsta och "skölja" dom lika många gånger. Vilket behövs då jag är svag för saker som missfärgar gaddarna. Tur är i alla fall att jag ogillar sockrade produkter.
En nackdel med mina tänder som jag ska försöka få en remiss på nästa gång är ju min käke. Tydligen har jag början till korsbett också vilket inte säger mig något. (Vad ni än gör - googla in det ordet! Är långt ifrån hur jag ser ut i munnen, haha!). Kanske det är förknippat med varandra. Det återstår att se. Slutar väl med att jag får lägga 50 000 kronor på en smärtsam operation och sedan ha tandställning i två år ;).
 
 
GUD vad mycket text. Ni som orkar läsa detta skickar jag en karamell till!

några Instagrambilder

Tvillingarna Snöboll.

Snygga ränder från mina leggings. Detta var bara tre timmar efter jag fick en spark på höftbenet under träningen. Det började svullna nästan direkt. Dagen efter var det dubbelt så stort och mörklila. Schnyggt!
 

Brorsan brukar annars synas i andra tidningar men det är kul att se han i hemmatidningen också. Snart drar han till Mongoliet för att göra ett repotage, spännande!

Ispromenad i Öregrund

Sara åkte ned lite, hihi!

 
Det blev ingen träning för mig idag. Malin var på whiskeyprovning till sena natten och tänkte ta en sovmorgon och jag kände att jag ville göra detsamma. Kom i alla fall ut lite då Sara tog ut mig till klipporna i Öregrund. Det blev att vi tog en promenad på isen. Så himla mysigt och vackert. Även om det var halt och lite läskigt. Isen är tjock men tankarna finns ändå att man ska åka ned i någon iskall vak. Ärligt talat var jag mest rädd om kameran och mobilen...
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och fila ned naglarna, vårdnaglar is the shit. Det känns väldigt bra just nu faktiskt. Jag tänker mest på att det är jobbigt att behöva gå upp innan klockan fem. Men det ser jag som något positivt, att det är sådant som känns jobbigt. Inte själva jobbet.
 
Nu är det fikadags med Danis. Skriver imorgon kväll då jag tänkte ta en fika med Bella imorgon efter jobbet. Annars kommer jag bara somna på soffan och vakna på kvällen. Trevligt sätt att hålla sig vaken på med andra ord.

Melodifestivalen ♫

 

Bästisar
 

Nu tog jag tyvärr bilden upp-och-ned men man ser ju ändå tydligt vad Sara har gjort för dekoration :)
 
 
Igår var det ju uppenbarligen dags för finalen i Melodifestivalen. Så Mickan och Sara kom förbi så att vi kunde titta på det tillsammans. Ingen av oss har sett delfinalerna men det spelar en mindre roll tycker jag. Syster tog med sig både middag och efterrät, tacopaj, god sallad och kladdkaka med glass. Farligt gott!
 
Sedan blev det ett par drinkar och massa prat under tiden vi tittade. Måste erkänna att jag missade ett par låtar. Typ "En riktig jävla schlager" så det gjorde nog inte så mycket.
Det var nog ingen jag tyckte var värd att vinna, kanske David Lindgren med Skyline om jag måste välja. Men Robin Stjernberg var absolut en värdig vinnare, speciellt om man jämför med Sean Banan... Men det kommer nog dröja innan vi får en artist och låt i jämförelse med Loreen. Ibland kan jag tycka att det är orättvist att vi inte bara har svenskarnas röster. Men skulle vi ha det så hade väl Danny vunnit förra året? Och Yohio i år. Så det kanske är bra att vi har utländska röster med... Det är inget fel på vare sig Danny eller Yohio men de skulle knappast få lika många röster.
 
Sammanfattningsvis hade jag en jättetrevlig kväll ☺. Tack tjejer!

snart studerar man också

Sara och jag häromdagen.


Tar tjugo bilder. På en kotte...
 
 
Jag gick upp halv åtta denna morgon men tycker inte att jag hunnit med något ändå. Har tvättat, pratat med Johanna och legat i soffan. Men snart blir det nog full fart på mig. Såg att jag börjar plugga om tio dagar vilket är bra men lite panikartat. Hittade som tur var böckerna på Blocket så det kommer nog att lösa sig. Men min dator vill inte att internet ska fungera vilket är lite jobbigt då jag ska studera på distans. Sedan vet jag inte hur mycket jobb jag får framöver men tror att jag kommer hinna det. Tur att jag ändrade studietakten till 75%.
 
 
Nu måste jag ta tag i försöka få böckerna, laga sen middag samt försöka skaffa lite studiemedel.

tillbaka till vården

Thun's hade kvar sina udda örngott för tio kronor styck så jag var tvungen att köpa en till fast jag redan köpt hundra de förgående gångerna jag varit där. Men den var så färgglad och söt. Jag kommer nog aldrig börja matcha mina sängkläder :)

Jag älskar att få vykort! Denna fick jag från mamma och pappas USA-resa. Passar bra bredvid min New York-nalle till höger.
 
Denna dag har gått till städning och tvätt. Och telefonsamtal som måste göras. Ringde till exempel Systembolaget och tackade nej till arbetet där. Det känns ju lite dubbelt men min magkänsla säger att jag tog rätt beslut. Jag borde ju egentligen fortsatt där jag slutade, både för min och deras skull. Så att jag kan förbättras inom ett område och då de slipper lära upp någon ny (eller nu blir det två då även Kia inte ska arbeta där). Finns ju fler positiva anledningar till att arbeta där såklart. Men jag orkar varken leka arbetsansökande eller ge gratisreklam.

Arbetet som jag ska börja på är en gruppbostad som jag arbetade på 2005-2007. Jag ringde deras chef mest för att ha en backup, ifall jag inte fick sommarjobbet på bolaget. Men efter min dag av beslutsångest så insåg jag att det får bli mitt förstahandsval. Till exempel så passar jag bäst med arbeten som har både dags,-kvälls,- och nattskift. Det sista har jag inte testat än men jag fungerar som ni vet bäst på natten.
Men framförallt så valde jag det jobbet för att jag helt enkelt trvides så himla bra där. Nu har det visserligen gått ett antal år sedan jag arbetade där och ingen som bodde där då lever idag. Men jag vet ju ändå vad jobbet innebär.
 
Visst blir min framtid lite mer osäker nu när jag inte riktigt vet hur mycket jobb jag kommer att få. Jag vet inte ens om jag kommer få ett schema i sommar, men jag tror och hoppas det. Jag får även mindre i timlön men å andra sidan hade vi inte OB på bolaget (förutom efter 12:00 då vi jobbade lördagar) så jag tror att det kan jämna ut sig. Och skulle jag inte få tillräckligt många dagar så ska jag få börja på en annan gruppbostad, som för övrigt ligger ganska nära mig. Just nu är jag glad bara jag får någon tusenlapp. Hemmafru i all ära men det är skönt att tjäna egna pengar.
 
Men en sak i taget; på måndag och tisdag ska jag få dubbelt så får vi se hur det går. Väldigt bra tror jag, men jag ska inte ta ut något i förskott.

beslutet är taget

 
Lite bilder från en stund sedan då jag, syster och pappa gick den numera traditionella rundan runt Börstil. Sara har en ny systemkamera som hon ville testa. Och pappa är ju som bekant inte den som tackar nej att gå på en fotorunda. Jag kände mig mesig med min lilla digitalkamera...
 
Igår var jag på möte angående ett tänkbart arbete, vilket jag för övrigt fick, och efter det hade jag minst sagt en extrem beslutsångest. Jag gick hem till Bella och bollade tankar. Samt ringde Johanna, Sara, Dan och mamma. Jag gick från "mellan två jobb" till bokstavligen två jobb. Vilket är bättre än inget men det var så mycket olika fördelar med båda jobben att jag inte visste ut eller in. Och göra beslut på en dag som handlar om en lång tid framöver är inte det lättaste. Då jag inte fått tag på en av cheferna för att tala om hur jag ska göra så får jag skriva om vad mitt beslut blev imorgon istället. Inte för att jag tror chefen läser detta men det känns som en principsak att inte blogga om beslutet innan arbetsgivaren får det. (Vilken stor grej jag får det att låta som, hehe).
 
Har dessutom skickat in det sista pappret (glömde halva ansökan sist) till skolan så att jag kan få börja plugga in Engelska 6 också. Jag är lite nervös inför framtiden men ändå känner jag mig positiv :)
 
Nu ska jag laga till korvstroganof och sedan invänta träningen.

Senaste Instagram-bilderna

Västerås.
 

Promenad med Sara.
 

Hittade värsta kapet på Intersport.
 

Fika med Bella, Malin och Noel.
 

Nostalgi. Jag har lagt många raster på att byta hockeybilder med de "stora grabbarna" haha :)
 

Rolig information EFTER jag ätit upp semlan.
 

Klottrade i rondellen.

den eviga frågan ♂ ♀

 
Läste "De mest irriterande, manliga vanorna" på Livstil.se/MSN och på andra plats enligt en undersökning hamnade den klassiska frågan om den uppfällda toalettsitsen. Det ska tydligen vara mer en principsak än hur jobbigt det är att fälla ned den. Att många kvinnor ser detta som brist på respekt.
 
Men jag bara undrar, varför göra så stor grej av det? Killar vill (oftast) ha den uppe och får då ta upp den. Tjejer vill alltid ha den nere och får ibland ta ned sitsen. Varför ska det vara mer jobbigt att ta ned den än upp den? Det stod även om tjejer som på natten hamnat i stolen för att ringen varit uppfälld. Jag har en lösning: tänd lampan först. Om så bara för en sekund.
Personligen har jag inget emot om jag skulle behöva ta ned sitsen MEN jag föredrar att både sitsen och locket är nedfällt då jag tycker det är äckligt när människor spolar med locket uppfällt.
 
Det här kanske bara en skitsak (jag var tvungen) och ett ganska o-nödigt (förlåt) ämne att skriva om, men jag ville ändå skriva min åsikt i denna stora fråga! :)

sommaren är säkrad

Glömde lägga upp denna bild igår på Sara och Fanny :)
 
Vilken hjärtattack jag fick imorse när jag låg och drog mig. Helt plötsligt trodde min hjärna att det var tisdag och att jag hade missat intervjun/mötet. Vilken lättnad jag kände när jag insåg att det bara var måndag... Ett par timmar senare fick jag en mindre chock igen. Chefen på Systembolaget ringde och sa att han läst min ansökan och att "självklart vill vi att du arbetar hos oss igen". Ärligt talat så fick jag väl ingen chock, med risk att låta självsäker. Men det kom ändå så plötsligt att jag fick en huvudvärk som hållt i sig sedan han sa de orden, haha.
Men jag ska ringa honom imorgon då jag förhoppningsvis tagit ett beslut. Det är en jättebra möjlighet/chans och en bra arbetsplats, det är inte på grund av det som jag är ambivalent. Ville bara klargöra det.

Västerås ✌

Vilken bra helg jag har haft! I fredags åkte jag, mamma och Sara till Thun's och shoppade. Jag köpte bara småsaker som är bra att ha; hårsnoddar, ett hårband, ett par strumpor, ett örngott och balsam. Jag tänkte leta efter träningsbyxor men jag hittade inga. Behöver egentligen allt till träningen. Både kläder och olika skydd.
I alla fall så blev det lite mat också innan vi åkte hem. Åt deras hamburgare, så himla god!
 
Igår så var det dags för det efterlängtade dagen i Västerås. Jag och Sara åkte med Carro dit vilket var roligt. När vi kom fram köpte vi grillade mackor och gick till Make Up Store där vår fina Fanny väntade. Jag fick lära mig väldigt mycket under sminkningen, hon är så himla duktig och kunnig. Jag valde att ha sotade ögon, finns ju inget snyggare. Kände mig väldigt fin när hon var klar! (Väldig kontrast från vägen dit då man gick totalt osminkad...).
 
Efter att Sara blivit sminkad och Fanny stängt butiken så gick vi en stund i klädbutiker innan vi gick ut och åt. Jag tog en sallad, en sådan man plockar ihop själv. Och en kaffe på det! Efter vi suttit där ett bra tag och pratat så gick vi till The Circus Bar.Tog ett glas vin/en öl innan vi åkte till Fanny och hennes pojkväns lägenhet. Hon skulle till Sala där pojkvännens bror spelade. Jag valde att inte gå men det hade säkert varit sjukt bra! Fick lyssna på ett par av hans senaste låtar, långt ifrån stilen han hade i Melodifestivalen men minst lika bra ändå.
Så vi bjöds på ett glas vin där med innan kärleksparet skulle dra vidare och vi mot vårat håll.
 
När jag kom hem var jag så trött. Förstår inte heller vart tiden tog vägen. Tretton timmar kändes ungefär som tre. Men jag somnade med ett leende på läpparna. (Till skillnad från natten innan då jag varvade sömnlöshet med mardrömmar tills klockan ringde). Efter träningen i förmiddags somnade jag på soffan, det behövdes.
 
Det känns som mitt blogginlägg mer blivit ett kronologiskt schema. Men det får duga!
 
 
Söta tjejer!
Proffset :)

Underbara Carro, mother-to-be, med sin alkoholfria öl :)


De två senare bilderna är tagna typ tolv timmar efter det att jag sminkades men tycker det satt bra ändå! Ögonskuggan satt snyggt och huden ser faktiskt retuscherad ut :)
(Brukar alltid ha en framtand framme på bilder som på denna, haha!)
 

Jag köpte deras primer samt (äntligen!) deras Tri Brow med tillhörande pensel. Har alltid använt penna till mina ögonbryn men har testat ögonbrynsskuggan av Sara och det ser mer naturligt och snyggare ut. Vill ha så himla mycket därifrån, som typ alla tjejer, men har som tur var ett papper med allt Fanny använde igår så jag riskerar inte att glömma något när jag går dit igen.

spontanpresent från pappa och syster ♡

 
 
Jag älskar cupcakes. Jag älskar balla bullar. Och jag älskar min syster och pappa lite extra just nu. Sara nämnde sist vi sågs att hon hade hittat en bok med cupcake-recept. Jag visade min lilla bok med sådana recept som jag köpte i London. Som jag för övrigt inte bakat något från då jag inte orkar översätta engelska till svenska. Hon trodde jag ägde massvis av cupcakesböcker så kanske det var därför hon (om vår kära far) gav mig denna idag ☺
 
Det är roligt att ha testa andra recept också. Från de klassiska varianterna till, och framförallt, de roliga och speciella bakverken. Räkmuffins låter som min grej. I Bitchkram har huvudpersonen en lista på 1000 saker hon ska göra innan hon dör. Själv kanske jag borde jag testa de 1001 recepten i denna bok? ッ
 
Nu borde jag sova men jag är inte ett dugg trött. Kanske det beror på att taket på uthuset/skjulet utanför vårt hus rasade ihop av blåsten/snön ovanför balkongen. Vi skulle ändå riva fanskapet så man kanske ska tacka moder jord för hjälpen. Men rädd blev jag! Och därmed pigg.

Myskväll med syster och bror

 
Dejten med Sara blev en glad överraskning då även Adam följde med ツ. De tog med sig frukter så det blev en härlig fruktsallad med äpple, banan, vindruvor, kiwi, sharon och apelsin (om någon är intresserad). Med lite vaniljsås och keso till det. Skönt att kunna föräta mig på något sådant.
 
Blev chockad över att till och med brorsan gick med på att se en film som Bitchkram men han verkade tycka att den var rätt bra. Vilket jag höll med om. Jag tyckte den blev bättre och bättre ju längre filmen gick, från början tänkte jag stänga av allt. Hade en jobbig stress i kroppen över handlingen men kanske det bara är jag som avskyr "motgångar" i filmer. De andra tyckte nog jag överdrev en aning när jag satt ihopkrupen med händerna för munnen. "Vi tittar inte på en skräckfilm".
 
Bästa filmen sedan Fucking Åmål skriver vissa recensenter. Inspirerad av Fucking Åmål hade nog jag sagt. Men då jag har sett den kultfilmen cirka tusen gånger så kanske jag letade efter "tecken". Bara en sådan sak som att någon i båda filmerna "häller ut" tandborstarna i handfatet och dricker ur tandborstmuggen. (Lika äckligt båda gångerna...)
Hur som helst tycker jag att det var en godkänd film med en del scener/repliker som var extremt roliga, en och en annan härlig karaktär och självklart någon man ville döda.

RSS 2.0