senaste köpen


Skinnjacka med avtagbar "krage", 899:- på esprit.
 
Löpartights, 300:- från Puma samt 199:- från Kappahl.
 
 
Passade på att shoppa lite när syster och sambo ändå skulle köpa bilgrejer i Uppsala. Nu gäller det bara att börja träna igen men jag har inte bråttom. Börjar säkert om några veckor när semestern är över för för Dan och mina arbetspass är på andra dagar än då det är träning :)
 
Nej, nu orkar jag inte skriva mer. Skönt att jobba eftermiddag imorgon. Jag har känt mig bakfull i två dagar utan anledning. Ska nog börja dricka så att jag i alla fall gjort något för att förtjäna detta :)

liten och mindre

 
I fredags var jag hos Bella och Don för att se på en någon som numera är delad etta i kategorin Sötaste pojken.  Som nästintill väntat var lillen jättelik Noel. Kanske lite tjockare bara ;) Men lika sockersöt som sagt. Och om tre veckor fyller storebrorsan två år. Frågar återigen; vad hände? Känns tyvärr som om jag inte träffat Noel så ofta som jag hade trott. Samtidigt är han otroligt bekväm med mig, till och med så pass att hans mamma blir lite förvånad ibland. Men det är såklart bara roligt.
 
För ett tag sedan fick jag reda på att ännu en i min bekantskapskrets ska ha barn. Jag säger bara; kan folk sluta föröka sig? Jag hänger inte med i svängarna längre. Jag trodde att jag var ung och för evigt fertil liksom. Sedan kommer en efter en och förvandlar mitt liv till en vandrande biologiska klocka. Suck.
Nejdå, jag är självklart enbart glad och jag känner som sagt ingen stress. För även om jag älskar barn så älskar jag även den friheten man har utan ansvaret som kommer som ett brev på posten efter att man skaffat barn. Eller efter att mamman hämtat brevet på posten? Det beror hur man blev till antar jag.
Och ännu en gång så måste jag hålla tyst om vem det är en stund till... Även om jag var ångestladdat nära att råka berätta för pappans arbetskamrater innan han själv gjort det. Välkommen till min vardag.

sparlåga

Ville bara säga att jag är vid liv trots att bloggen visar noll aktivitet. Har inte suttit vid datorn, mer komplicerad förklaring finns nog inte. Satte mig vid surfplattan nu tills veckans höjdpunkt (workoholics) börjar och tänkte passa på att skriva några råder. Skriver mer utförligt senare, måste visa mina nya köp (skinnjacka b.la. :)) och självklart en bild på Bellas söta bäbis. Men det får bli imorgon! #roligasteinläggetever
 

nytt favoritbalsam

 
För er som inte heller unnar er frisörbalsam kan jag rekommendera denna. Lämnas i håret en minut innan sköljning och gör håret, enligt mig, lättborstat och lent.
 
 
Igår blev det spel med pappa, Adam och Josefin. Red november hette spelet, samarbete, problemlösning, stress, humor och fantasy är ord som jag tycker passar in. Roligt med andra ord! Passade även på att fråga lite praktiska funderingar jag haft om USA. Tydligen ska va vara i Orlando, inte Miami som jag trodde. Eller ja, det lär väl bli turer dit med. Tvättmaskin och internet skulle tydligen också finnas då det är lyxhus vi hyr. Skönt! Halvjobbigt att inte kunna Maila/Skype:a med Dan om han inte skulle åka dit (eller uppdatera bloggen för den delen). Eller få slut på kläder efter två veckor :)
 
 
Idag var jag tvungen att tacka nej till att se Rihanna gratis på morgondagens konsert. Jobbar ju eftermiddag. Surt! Förutom det så är allt bra!
 
 
 
 
 
 

går bakåt i utvecklingen

 
Ja, vad ska man säga? Min nya design ser ut som skit på ren svenska. Men jag kände att allt var bättre än min ouppdaterade header. Men jag vill ha mer färg. Och en mindre "paint-ig" header. Skulle även vilja ha bredare inlägg så att jag kan lägga upp bredare bilder men det vet jag inte hur man gör. Det får bli ett framtida projekt. Och som jag tjatat om tidigare, jag MÅSTE byta namn på bloggen. Tittade igenom mina första inlägg igår. Vad ska man säga... Jag har då verkligen skrivit ocensurerat. Då skrev jag bokstavligen en dagbok. Idag handlar det väl mer om mitt Svenssonliv. Jag kanske borde byta bloggnamn till "Mitt fruktansvärt tråkiga och deprimerande liv". Det borde locka läsare som attan.
 
Nu ska jag vara social istället. Får se om det blir spel med Adam och Josefin ikväll eller om jag stannar hemma och kollar på film.

testning, testning, ett, två.

Jag tänkte testa att blogga från surfplattan en kväll som denna. Varje mening tar typ sju timmar att skriva men det kanske är en vanesak. Så var det med övergången från hjälptelefon i alla fall. Idag satt jag hela förmiddagen och försökte göra om min design på bloggen. Det gick sådär som ni ser. En kombination av beslutsångest och brist på kunskaper från min sida. På tal om det är jag på fjärde reserv på utbildningen (webbutveckling) jag sökte. Tror jag gör allmänheten en tjänst och släpper den tanken...
  
 
Nu ska nog jag och min kolaglassfyllda mage lägga oss i sängen. Avslutar inlägget med ett citat jag glömt skriva. Som vanligt är sådant mindre roligt i textform men det är kul att skriva ned.
 
 
Hemma hos mig:
Sara: vad klockan är mycket, jag kanske borde gå hem.
Jag: ja, jag tänkte precis på det.
 
 Jag syftade såklart på tiden;).

lillebror är här ♥

Jag kan inte vänta längre. Jag har avvaktat med att skriva något på Facebook eller bloggen då jag inte vill vara före föräldrarna (i detta fallet pappan) med denna nyhet. Men jag valde att skriva det här i alla fall. Jag menar, det är väl ingen hemlighet att pojken är född. Jag har väntat som en tok på ett sms och i onsdags kom det när jag satt på jobbet. Blev helt varm i kroppen. Jag längtar så himla mycket efter att få se honom! Men jag kan verkligen inte gissa hur han ser ut. Allt jag ser är Noel när han var nyfödd. En blandning mellan Bella och Don helt enkelt. Men nykomlingen kan ju inte se identisk ut som storebror sin... Det visar sig :)
Men jag har sagt att jag ska ge dom lite tid innan jag våldgästar dom. Jag blir galen på alla som vill hälsa på minuten efter ett barn är fött. Det är så mycket ändå den första tiden. Det är i alla fall min åsikt. Tror dock inte jag är ensam om den.
 
Så, nu är jag tant till två pojkar och två flickor. Underbart. Såg att jag skrev när Noel föddes att nästa gång är det min tur. Men nej, det blir nog ett par bonusungar till först.

baksmällan 3

The Hangover part III (2013-komedi)
 
Mitt betyg: (svag) 3:a
 
Handling:
Den här gången finns det inget bröllop och ingen svensexa. Så vad kan gå fel? Det mesta visar det sig när allas vårt ”Wolfpack” är i farten.
 
Mitt omdöme:
Precis som det står i handlingen handlar det inte om bröllop eller svensexor denna gång. Och det är då man undrar; varför göra en tredje film med baksmälla-konceptet om det ändå är som de tidigare två filmerna? Men visst, bortsett från den besvikelsen så är även denna film rolig. Skratt utlovas av de väntade galenheterna men det går inte att bortse från att den efterlängtade trean inte var vad jag (någon?) hoppades på. Samtidigt, skulle en tredje film om typ en möhippa/apotekfest kännas överdrivet och upprepande? Jag vet inte. Men det skulle vara värt en chansning.

bra skräck!

 
Grave Encounters (2011-Skräck)
 
Mitt betyg: 4
 
Handling:
Lance Preston och produktionsteamet för "Grave Encounters", en dokusåpa om spökjakt, spelar in ett avsnitt i det nedlagda sjukhuset Collingwood Psychiatric Hospital, där oförklarliga övernaturliga fenomen har rapporterats i flera år...
 
Mitt omdöme:
Det är svårt att hitta bra skräckfilmer. När jag började se denna hade jag kanske förhoppningar men inte lika höga tankar om vad jag nu skulle se. Ännu en film som ska vara som Paranormal Activity, Rec och allt vad dom heter. Ni vet, det ska vara som en dokumentär och egna kameror i Blair Witch Project-stil. Men vad fel jag hade. Det går inte att jämföra denna med de andra i klass. Jag gillar att filmen inte bygger på skrämseleffekter utan en ihärdig spänning samt att de gör lite narr av alla de spökjagande dokumentärfilmarna som finns på tv. Inget känns överdrivet helt enkelt. Jag ska helt klart se tvåan!
 En film avbockad! Nu ska jag ta och göra mig i ordning för veckans sista arbetspass. Min förmiddag har varit super med en lång sovmorgon, frukost framför maraton av WakeBrothers på MTV (älskar Bob!) och sedan lite städ här hemma så jag kan känna att jag gjort mitt jobb som hemmafru på deltid. Har mer att skriva men jag avvaktar med det. *hemlighetsfull*.

stereotyp

 
 
Johanna visade mig denna video sist hon var hos mig. Sjukt rolig enligt mig! Inte alls kul enligt kvinnorna i min familj men smaken är som baken :)
 
Tänkte som vanligt skriva lite mer än detta men idag är karln hemma tidigt så jag tänker passa på att umgås med honom innan jag drar mot jobbet. Han kom hem med köpa mackor från fiket, lyxfrukost måste jag säga! Efter att jag som vanligt tagit bort allt pålägg och tagit hand om smöret. Visst, det är ju för att jag är som jag är. Men seriöst, inte ens folk som gillar smör lär väl tycka om att hälften av allt ligger på ett område på typ en kvadratcentimeter? Det tar max fem sekunder extra att bre ut allt jämnt. Ska det vara så svårt?! Jag har aldrig köpt en macka där inte allt smör ligger som lutande tornet i smörgåsland.

senaste instagrambilderna

Senaste Instagrambilderna; kollage från Sundsvall, Sushi från sambon väntade när jag kom hem, favoritblomman, en fjortispose på jobbet, en ny surfplatta är införskaffad och en flaska zebravin delades med Sara i fredags innan kvällen avslutades med spel.
 
Tänkte passa på att skriva om filmerna jag sett nu men jag känner mig stressad nog som det är. Jag börjar klockan två idag och ska handla tre varor innan dess. Det räcker tydligen. Jag är ju otrolig ibland. Har fyra eftermiddagar framför mig denna vecka vilket är rätt skönt. Samtidigt så börjar jag gilla förmiddagar mer och mer. Och nu när Dan jobbar förmiddag känns det väl mindre kul då det blir skiftbyte i Bregottfabriken. Eller vad man ska säga. Men jag börjar verkligen trivas bättre och bättre på jobbet så jag får lite ångest över att jag bara har tre veckor kvar av täta arbetspass. Sen då? Kanske får ta och försöka gå dubbelt på en annan gruppbostad också.
 
Har inte så mycket mer att uppdatera just nu. Ingen bäbis har kommit för Bella och Don, det lär dröja om jag får gissa. Carro väntar också fortfarande. Och inget beslut om körkortstillstånd heller. Man går i väntans tider. Låter som om jag kan relatera ett brev med en bäbis i magen... Ni förstår nog vad jag menar.

äntligen utvilad

 
Detta är en del av vad jag köpte i Sundsvall. Dålig kvalitet på bilderna plus att det ser ut som värsta fläcken på garderobsdörren. (Ser mindre ut i verkligheten är min ursäkt). Kan inte säga att jag ruinerades, tröjan är köpt på Myrornas för 65 riksdaler, tubkjolarna kostade 50:- respektive 35:- och bh:arna gick på 98:- (New Yorker) samt 149:- (Cubus). Fördelen med att även "behagen" minskar, det är sjukt mycket lättare att hitta något som passar. Vägde 62 kilo när jag kom hem från min minisemester vilket är ungefär ett kilo i viktnedgång. Jag fuskade hela veckan med både filmsnacks och vin. Tror att det handlade om att jag åt bra mat men framförallt att jag åt regelbundet. Har den senaste tiden fått fina kommentarer från människor omkring mig. Senast igår; "Du ska väl inte gå ned något mer i vikt nu va?" och då och då från syster; "du är så liten!", och så vidare. Ett par kilo till kan jag gå ned men sedan får det nog vara bra. Då har jag ändå gått ned 18 kilo utan att kämpa, det är orättvist ibland ;)
 
Idag känner jag mig som en människa igen. Anledningen till att jag inte bloggat innan är bland annat för att jag känt mig som en zombie på hasch, typ. Syster kom förbi oss med en skräckis i söndags och det var inte lätt att sova den natten. Inte på grund av att jag var rädd över filmen (fast den var faktiskt läskig, ska skriva om den också framöver när tiden finns) utan för att jag, som jag nämnt tusen gånger, aldrig kan sova innan ett förmiddagspass. Men jämnför jag med min sambos noll sekunder sömn innan ett tolvtimmarspass så var min natt av två timmars mardrömmar himmelriket. Drömde att jag hängde med Bella på ett konstigt kollektiv. Hon var fortfarande höggravid men rökte som sjutton. Hela tiden såg jag på klockan att den visade sju och att jag insåg att jag skulle bli försenad till jobbet. Men skorna försvann någonstans och så vidare. Stressnatt vill säga.
 
Var helt död på måndagen men då jag inte ville somna mitt på dagen så höll jag igång hela tiden. Dammsög, diskade, tvättade, handlade... Och sedan blev det att jag somnade försent ändå. Igår var jag på jobbet i 14,5 timmar. Det gick jättebra men jag kände mig rätt sliten när jag kom hem. Hur som helst, för att göra en lång historia kort, så är det underbart att börja klockan tre idag. Imorgon har jag en förmiddag igen men sedan är det långhelg för fröken Sofia!
 
Nu ska jag förbereda mig lite inför jobbet.  Trevlig Onsdag!

the sunshine state


Har glömt att berätta att USA-resan är bokad. Åker i December och är där i drygt en månad. Det ska minst sagt bli spännande! Vi har inte hittat ett hus än men det är ju inte bråttom med det. Delar av familjen åker först och resten kommer under månadens gång. Brorsan är till exempel på en repotageresa då så han åker från Chile till Florida. Jag, föräldrarna och syrran drar först. Mellanlandar i Reykajavik vilket är skönt, slippa Heathrow och sådana små, mysiga flygplatser...

sundsvall

 
Blandad kvalitet på bilderna men de får duga! Tog inte så mycket bilder som jag hade trott, men hellre det än inga alls. Jag saknar Sundsvall och Johanna något obeskrivligt, om ni inte redan förstått det. Men jag vill varken tänka eller skriva om det mer. Jag får helt enkelt se till att hälsa på lite oftare.

sundsvall - sammanfattning

Det känns konstigt att vara hemma. På ett sätt så känns det som om jag varit där i en månad, på ett sätt så känns det tvärtom. Jag har aldrig någonsin varit med om att dagarna gått så fort - även fast jag gick upp tidigare än vad jag brukar. För att slippa använda min dödströtta hjärna så mycket så får det bli en sammanfattning idag tills jag gör ett mer utförligt inlägg imorgon.
 
 
Veckan i sammanfattning: 
 • Mysiga middagar - älskar deras kötträtter!
 • Ohälsosamt många vinkvällar.
 • Filmkvällar av mycket bra kvalitet (bortsett från en). Skriver om det senare.
 • Lite shopping. Visas framöver.
 • Mycket, mycket skratt.
 • En grått-attack från min sida då jag inte ville åka ifrån Johanna. Kan tillägga att detta var fyra dagar innan jag åkte hem.
 • Minigolf med Emelie och Johan. Sist jag träffade dom var på samma minigolfbana för 3 (?) år sedan.
 • Årets första dopp! Två gånger på två dagar dessutom.
 • Besök av Peter vilket också var sjukt länge sedan sist.
 • Hängt på Alnö (där sommarstugan är) och gått från albino till blek.
 • Lek med Melissa, såklart!
 

Mina älsklingstjejer + Årets första dopp + På väg till årets andra dopp där jag för första gången vågade gå utan leggings. För att jag har bleka ben. Men konstigt då?!

bara en dag till...

Jag passar på att skriva ett par meningar mellan filmerna. Jag skulle ju åkt hem idag egentligen men jag har skjutit upp det två gånger på lika många dagar. Så är hemma antingen torsdag kväll eller fredag morgon, vi får se. Det är ju gatufesten från och med imorgon. Jag har haft en förmåga att åka hem veckan innan varje år så kanske går dit en stund. Nu ska jag fortsätta leta film. Har precis sett Små citroner gula, riktigt bra!
 

RSS 2.0