skarpö

I torsdags morse åkte jag som sagt till Skarpö utanför vackra Vaxholm där Systembolagets Lärcenter ligger. Jag var lite nervös men det underlättade att den andra nya tjejen, Karolina, var med. När vi kom fram så fick vi reda på att vi inte skulle få våra rum förrän på kvällen. Det tyckte jag var lite jobbigt, hade gärna velat lämnat min väska, fräschat upp mig lite samt andats ut i fem minuter innan dagen hade börjat. Men vi delades i alla fall in i två grupper och min grupp (då Karolina var med, tur!) gick till ett hus en bit ifrån byggnaden. Hela dagen gick till teoretisk information förutom en liten "teateruppgift" där vi i smågrupper skulle vara kunder och säljare. Vi ställde oss även upp på ett led, under tystnat och inga tecken till varandra, i åldersordning. Det blev inte helt rätt såklart vilket bevisar på hur svårt det är att avgöra någons ålder. Jag har frågat ett par som varit över 40 om legitimation. Det är en smula pinsamt men hellre det än att inte ställa frågan.
Vi pratade framförallt om vår uppgift (inte sälja till någon under 20, förebygga langning och inte sälja till påverkade personer), men även alkoholens och Systembolagets historia, fakta samt en massa annat. Det var skönt att jag hunnit jobba några veckor så jag visste en del av det vi fick lära oss.
Klockan åtta slutade vi för dagen och alla gick ned och tittade på fotboll samt drack lite vin och öl. Alkoholfria drycker var gratis.

Andra dagen var det dryckesprovning för hela slanten. Vi provade vitt, rött och mousserat vin, champagne, öl och alkoholfritt. Det bästa under dagen var när vi testade till de olika grundsmakerna tycker jag. Då vet man mer tydligt varför man inte ska ha sött vin till syrlig mat, till exempel.
Och som alla kanske förstår så spottar man ut drycken :)

Sammanfattningsvis var det ett par riktigt intressanta dagar. Det märks att det var länge sedan man satt i skolbänken då åtta timmar kändes väldigt utmattande. Men människorna var jättetrevliga och "handläggarna" var duktiga.

På vägen hem hade vi sällskap av två blivande butikschefer från Uppsala. Alltid bra med kontakter! Men efter ett försenat tåg och en buss som aldrig dykte upp så blev jag bara irriterad. Kom hem vid halv nio, åt middag och somnade en timme senare. För att sedan gå upp och jobba.


Tog de flesta bilderna med mobilkameran då jag ärligt talat inte hade tid att gå omkring att fotografera något annat än rummet.


Huvudbyggnaden. Jag hade mitt rum i något av fönsterna på övervåningen.


På väg till huset/stugan första dagen.


Maten var bestämd av Juniorkockslandslagets kock Emma Erlandsson (som varit elev åt en av våra kursdeltagare i hemkundskap). Förrätten var grillade pilgrimsmusslor med ljummen, grekisk sallad.


Huvudrätten var grillad lammrygg, grillade potatisklyftor och grönsaker tillsammans med vitlöks-, och rosmarinssmör.


Efterrätten var grekisk yoghurt, färska bär, mandelbiskvier och pistagenötter. Ska jag definitvt bjuda på någon gång!


Jag var en av dom som inte hade en namnskylt, jag hade säkert glömt att ringa någonstans. Får se hur länge det tar innan jag får en på jobbet också...
Vin, ölkorv och ost blev det på torsdagskvällen.


Karolina.


Kryssningsbåtar åkte ofta förbi :)


Fikarum.


Vitt vin.


Chili, honungsmelon, crabstick (YES!), salt och citron tillsammans med olika vintyper.


Öl.


Sommarbuffé som lunch på fredagen.


Fräscht litet badrum.


Dan var en sweetheart och gick upp på morgonen för att sy ihop ett par hål jag hade under armarna på denna tröja. Dags att köpa nya kläder kanske...


Dålig mobilbild, men här är den supersköna sängen med den lilla TV:n.


Skriv gärna! (anonym som namngiven!)

Kommentera inlägget här så gör du min dag:):

Vågar du skriva vem du är?:):
Ska sidan minnas dig?

E-postadress: (publiceras inte)

Din hemsida/Bloggadress:

Vad du vill skriva (jag svarar på det mesta i mina inlägg):

Trackback
RSS 2.0