true

 


mina senast sedda filmer 2

Trick 'r Treat är en antologi bestående av fyra berättelser, alla i Halloween-tema i en och samma stad. Alla historier vävs samman på ett eller annat sätt, mycket då berättelserna visas vad som hänt samtidigt/innan/efter historien innan. Jag tänker inte skriva ut något mer om vad filmen handlar om då det största nöjet är att inte veta något.

Filmen är riktigt bra tycker jag, kanske inte den mest läskiga filmen i genren, men ändå spännande och kuslig på ett spännande sätt. Visst, är man känslig så tycker man nog den är hemsk. Den är inte som The Devil Inside direkt utan man får se ett eller annat. Men jag skulle väl säga att det går åt det mer blodiga håller än det spöklika. Dessutom känns filmen aldrig tråkig då det just är fyra berättelser som berättas och alla med oväntade upplösningar. Efteråt tycker inte jag filmen försvinner ur minnet utan den kan dyka upp med funderingar om hur allt egentligen hängde ihop.Direkt efter att jag hyrt Worst. Babysitter. Ever. (The sitter) så insåg jag att jag gjort ett misstag. Det är ju helt uppenbart att det är en sådan film som gör mig irriterad. Jag antog att barnen skulle vara pain in the ass, barnvakten kommer klanta sig och jag skulle sitta sönderstressad och titta hur lång tid det är kvar till slutet kommer. För att jag ändå måste se hur allt slutar. Nu var det väl kanske inte alls så illa, men det låg i alla fall lite i mina hemska förväntningar.

Jonah Hill spelar Noah, en skolkande latmask i förorten som får ett booty call från flickvännen i stan. Han bestämmer sig för att åka dit trots att han sitter barnvakt åt grannens tre barn den dagen. Det är lättare sagt än gjort och helt plötsligt har han en knarkkung efter sig och problemen verkar inte minskas.

Visst, Jonah Hill kommer alltid vara en suverän skådespelare, och visst, ungjävlarna blir mindre plågosamma ju mer man lär känna dom. Men detta är ändå ingen film jag tänker se igen. Även om det finns en möjlighet att den är roligare andra gånger man tittar på den. Det finns riktigt roliga scener, en del action och barnen i filmen gör bra insatser trots deras mer eller mindre fattiga CV:n. Och det finns även scener med dom som gör att man får lite ont i hjärtat. Men som sagt, är man inte som mig och blir galet stressad över "problem-efter-problem-filmer" så kanske man tycker denna är rolig. Men inte jag.Slutligen vill jag bara tipsa om en film, om någon mot förmodan inte sett den (den är tio år gammal). Såg den häromdagen efter ett X antal år och blev överlycklig. Har man samma humor som mig kommer filmen höjas i skyarna. Jag gör det i alla fall. Det bästa jag vet är filmer där detaljerna gör allt (typ Sex Drive). Denna har mycket sådant tack vare huvudpersonen, DJ Qualls, som är expert på att roa publiken. Mycket tack vare att han har ett väldigt karismatiskt utseende, men han är ju alltid duktig på det han gör. Även om han oftast får spela trailer trash/nörd-karaktärer. Visste ni förresten att hans extremt smala utseende med största sannolikhet beror på att han haft cacer? Han fick sjukdomen vid 14-årsåldern och kemoterapin ändrade hans ämnesomsättning.

Dizzy är en mobbad kille som ser till att han blir avstängd från skolan så att han kan börja i en ny skola, som en coolare kille. Förutom att den här filmen är extremt rolig så gillar jag den för att den är i motsatsen till Worst babysitter ever, det vill säga att den inte är så irriterande. Klart han stöter på problem men jag tyckeratt den är mer än må-bra-film.

Mina senast sedda filmer 1

Som jag har längtat efter att se denna återförening! Samtidigt som mina förväntningar inte var alltför höga. Det kändes som om filmen kunde bli precis som de innan, men att det denna gång blev 113 minuter av åldersnoja och diverse kriser. Men så blev det inte. Självklart fanns de klassiska pinsamheterna kvar som bara de i American Pie kan lyckas med, men ändå var det tydligt att de växt upp. Att det snart är tio år sedan den senaste filmen kom hade jag faktiskt inte trott. Det kändes som igår. Men man kunde se skillnader på de flesta av karaktärerna vilket var lite roligt då det blir en reunion för oss tittare med.

Jag känner att den här filmen är bäst av alla i serien. Men chanserna är stora att jag endast tycker det eftersom jag sett de tidigare filmerna en miljon gånger vardera. Hur det än må vara så är denna film i alla fall lika bra som de tidigare. I alla fall för oss som var med när den första kom, kanske "dagens ungdomar" inte tycker denna är lika rolig...
Men vill ni se vad som hände Jim, Finch, Oz, Stifler (och hans mamma) samt alla de andra i en blandning av deras vuxna liv och deras reunion (med en del nya karaktärer som är unga idag). Ja, då bör ni se denna.Harold and Kumar go to white castle är nog den film jag sett flest gånger (i en jämn match med She's the man). Men ingen av de uppföljande filmerna slår ettan. Den första filmen innehåller sjukt roliga scener från början till slut. Men tvåan och trean är otroligt roliga stundvis. Visst, mer än så kan man inte begära från en komedi men de satte ribban högt med den första helt enkelt. Så det är möjligt att de som inte sett ettan kan tycka att de övriga filmerna är roligare än vad jag tycker.

Detta är också en film som är lite av en reunion för Harold and Kumar. Även om det bara är tre år sedan så har de glidit isär. Harold fick ju till slut sin Maria medan Kuma i stort sett lever det liv han hade innan (läs: röker på hela tiden). När ett paket till Harolds gamla lägenhet, det vill säga Kumars nuvaranda, så möts de igen. Och inget brukar gå bra när de två är i farten, inte denna gång heller. Av misstag brinner Harolds julgran upp, ett träd som betydde mer för hans svärfar än någonting annat. Så det är bara för dom att försöka hitta en likartad gran. Men det är lättare sagt än gjort.

Filmen är ju helt klart sevärd trots det jag babblade om i början av denna recension i Dagens Nyhter-anda (not). För gillar man de föregående filmerna så gillar man nog den här. Deras misstag finns med som vanligt vilket är riktigt irriterande men ändå filmernas huvudingrediens. Neil Patrick Harris är med även denna gång och gör som vanligt några av de roligaste scenerna.

Sen är det ett plus om man ändrar TV:n till 3D (om man har en sådan) när man tittar på den här. Själv satt jag stundvis med glasögonen och undrade om jag verkligen såg någon skillnad. Dan hjälpte mig sedan och ändrade TV:n från 2D till 3D men då var det bara 3 minuter kvar av filmen. Jag är så teknisk...Detta filmomslag är kanske inte den som används i Sverige. Men jag vågade helt enkelt inte ha originalet då den är riktigt läskig (en nunna med riktigt ljusblå ögon. Inte Micke Persbrandt-blå utan ögonskada-blå). Och som jag skrev innan, googla inte bilder från denna film. Det är inte trevligt någonstans. Inte heller att se den här filmen var trevlig. Och då menar jag inte att den var läskig utan fruktansvärt tråkig. Jag satt ihopkurad under täcket med popcornen som min enda vän och började titta. Höll på somna efter halva filmen.

Detta är en blandning av en dokumentär och en film. Främst det förstnämnda då jag många gånger undrade om det ens var skådespelare. Visst, det kan vara jätteläskigt med filmer som ska verka vara tagna från någons egna kamera (Blair Witch Project, Rec, Paranormal Activity osv). Men denna var verkligen mer som en dokumentär än en skräckfilm.

1989 ringer Maria Rossi larmcentralen och erkänner att hon mördat tre människor. Tjugo år senare åker hennes dotter till Rom för att besöka sin mamma på ett mentalsjukhus. Hon vill få reda på om hennes mamma drabbats av psykisk sjukdom eller demoner. Så långt verkar ju allt ganska spännande. Men hela filmen byggs egentligen av samtal om exorcism. Visst, det är inte bara prat utan man får se lite av det också. Men inte så pass mycket att det kan rädda filmen. Inte ens det faktum att det ska byggas på verkliga händelser. DÅ är filmen dålig, riktigt dålig.


Fler filmer kommer senare!

Ps. Jag var nog ganska otydlig angående mitt inlägg om Big Bang Theory-versionen.
Jag glömde snarare själva poängen. För det handlade alltså om att någon gjort en porrfilm av Big Bang Theory. Om inte vissa förstod det då den hette "XXX". Ville bara klargöra det! :) Inte för att någon bryr sig kanske. Men det är ju ändå min favoritserie så jag tyckte det var lite komiskt... Lika komiskt som att ingen vågar ringa mig de tidpunkter då den går på TV:n, hehe.

lite av mina köp idag


Dålig bilden blev. Men detta är i alla fall en "klänning" som jag köpte. Ser fyrkantig ut på bild, känns alldeles för liten men ser riktigt smickrande ut på.
 
Idag drog jag och Dan och shoppade lite. Jag var ute i sista sekunden då det fick bli en speedshopping idag med. Men jag blev i alla fall fem par jeans, en klänning, tre t-shirts, två mjukisbyxor, två linnen och ett vinställ rikare. Ser fram emot helgen då vi båda är lediga och har mer tid att gå omkring i lugn och ro. Slippa stå i en provhytt med fyrtioelva plagg som man ska testa på tre sekunder.

speedshopping

Denna helg har gått i filmernas tecken. Har hyrt fyra filmer och streamat ett par till utöver det (recensioner kommer som vanligt). Det bästa är att det var riktigt bra sådana också! Har i och för sig en film kvar, The devil inside. Läste om den filmen i en tidning och tyckte den lät spännande. Tittade inte ens på fodralet när jag hyrde den. Utan det var när jag kom hem jag insåg att jag införskaffat mig mardrömmar i ett Bluray-fodral. Googla titeln så förstår ni vad jag menar. Dessutom lär jag få se den själv ikväll, så skyddsplast i soffan lär behövas... Jag tål mycket men just exorcism har jag lite svårt att skratta åt.

Idag åkte jag och Dan till Uppsala en sväng. Han behövde lite saker till bilen så vi besökte Biltema. När jag såg att han fått nog av testosteron-shopping så kunde jag dra med honom till Gränby. Men inte ens jag var på humör för shopping. Dan sov en timme i natt och jag somnade vid nio imorse och gick upp halv tolv så vi skjuter upp allt till i helgen istället. Men jag sprang i alla fall in på Åhléns i fem minuter. Den stunden kostade mig tusen kronor men känner ändå att jag köpte saker av behov. Avfärgningen var det viktigaste, jag har tänkt på det alldeles för länge nu. Men jag ska nog mörkhårig en vecka till då jag ska vara bland folk i alla fall ett par gånger. Så nästa vecka börjar jag med operation få-morotsfärgat-hår.


Lär behöva köpa ett par extrem-blonderingar på det samt lite silverschampo, men jag orkar inte införskaffa ännu ett par hårfärgsförpackninar som står och dammar i badrummet.


Köpte ögonskuggor för sotade ögon (med beskrivning på baksidan, praktiskt!), ett par vardagsskuggor i bruna nyanser, den nya mascaran som ska intensifiera sin egna ögonfärg (säkert bara trams men kul att testa), min favoritfoundation och ett nagellack i kontrast av mina andra pastellfärgade historier.


Fina moln.


Suddig bild på en nöjd man.

 
En bländad fjant. (Och ett par nyinförskaffade tärningar i bilen som ni ser, just därför att Dan hatar sådana...)

Bajsincidenten

Jag höll på att glömma, jag har glömt att berätta om bajsincidenten. Jag skrev om den i gåtor under båtveckan, kände att jag inte skulle skriva om en kund. Men eftersom jag inte nämner namn eller skriver något som kan göra att någon vet vem det är, så tror jag att det är lugnt. Dessutom heter jag inte Kenza och har hundratusentals besökare varje dag.

Detta var alltså min mördarlördag under Roslagsloppet. Stressigt var bara förnamnet och trots att jag gillar att ha saker att göra så såg jag fram emot att få komma hem. När det bara var mindre än ett par timmar kvar står jag i kassan och börja känna en fruktansvärd stank. Kunden som stod framför mig lär känna samma sak då vi båda lite diskret rynkade våra näsor. Efter henne kom en stammis och skulle betala för sina öl. Jag förstod på en gång, med risk att vara fördomsfull, att det var han som hade gjort något. Vare sig han hade lagt av en rejäl äggmök eller en kringla. Men det var bara att le och andas med munnen. Jag har nämligen inte som vana att fråga om kunderna har skitit på sig. När han betalat går han lugnt och packar sina varor och passar på att fråga hur mycket varje öl kostar. Vid det skedet håller mitt näshår på att fräta sönder men jag svarar snällt hur mycket de kostar, hur mycket panten kostar och allt vad jag babblade om. Allt för att låtsas oberörd IFALL han skämdes och bara pratade med mig för att låtsas som ingenting. Kunden i sin tur efter honom berättar då för mig att bajs runnit längst hans ben och att det nu ligger på golvet. Då var det bara att be alla ta den andra kassan så jag bokstavligen kunde ta tag i skiten. Kan också säga att han gick i samma byxor dagen efter så någon skam i kroppen hade han då inte! Då förstår ni också min avsky när bussen var sen OCH fullproppad och det kändes som hela jag luktade den mannens bajs. Inte min bästa dag under sommaren!


Som om det inte vore nog så hände det en gång till, nämligen förra veckan. Med en helt annan kund dessutom. Jag förstår ingenting. Man har ju hört de som protesterar i typ Stockholm och sätter sig medvetet och skiter. För att de inte fått köpa ut sprit. Men i Öregrund har det inte hänt på flera år, om ens någonsin. Inte så länge de ordinarie arbetat där i alla fall. Denna gång var inte jag i kassan utan ute på lagret då en kollega kommer och säger att jag får ta fram skurmaskinen (vi bytte skurdelarna efteråt såklart). Känner de inte att de skiter på sig? Är ölen så viktig att de inte vill tänka på det? Eller bryr de sig helt enkelt inte? Har de inga kalsonger så tre kilo skit rasar ned för deras ben? Och varför händer det just i kassan? Blir de en smula nervösa? Det är mycket frågor jag har angående det där men jag kommer inte direkt gräva i att få fram svaren. Jag är i alla fall glad att jag arbetat som vårdbiträde förut då jag blir helt immun mot skit. Även om jag såklart inte tycker det är trevligt. Blir mest irriterad då det tar en massa tid åt något de själva skulle kunna ta reda på.

Dagens text, andra bilder

Vad jag ska skriva om idag är oklart. Vaknade pinsamt sent, drog till Bella för en fika med Malin. Sistnämnda åker nämligen till Italien imorgon för att titta på fotboll. Själv skulle jag inte ens göra det om jag fick betalt. Men alla är vi olika. Sedan gick jag i alla fall hem för att laga trettio kilo köttfärssås bara till mig själv. Åt lagom mycket fast det är min andra favoriträtt (efter sushi). Mitt duktiga jag höll dock bara i sig till för en stund sedan då min mage skrek efter något onyttigt. Det blev två korv med bröd och nu känner jag mig som Judas mot min kropp. Men det kunde varit värre!

Får se vad jag gör nu, trött lär jag knappast bli på ett bra tag. Sitter i den typiska offerkofta-situationen, då jag vill sova för att komma ifrån världen men jag orkar inte vakna upp till en ny morgondag. Gud vad deprimerad jag låter, haha! Men allt kommer bli bra. Det blir det alltid. Tills något annat skit dyker upp. Nej, nu får jag sluta... :)

Från något tråkigt till något underbart; lite bilder från kameran då jag och syster var i Öregrund:
 

 
Den enda anledningen till att jag hatar att umgås med Sara är att jag ser ut som ett spöke bredvid henne. Som en albino efter en hudblekning, typ.
 

KOMMENTARER:

(Detta ser inte vackert ut men jag får verkligen inte till inläggen med den nya Blogg,se)

Hanna: Haha, känner igen mig i det där. Skrev en lista förut när jag jobbade inom handels. Väldigt likt :P (LÄNK)
Svar: Haha, jag kände igen mig mycket i din lista med! Vi har inte haft det enkelt :D Det är inte mycket man begär men ändå får man stå ut med det mesta. Kramar!

Mr T: Fia! Du skulle storm trivas i Boländerna!
Svar: Tror du det :) Tar det som att kunderna är mer uppfostrade där, hehe. Synd att det är så långt bara. Jag är inte som dig som orkar pendla en miljon mil;)

så har vi aldrig sett sheldon

Förstå min förvåning när jag zappar och "The Big Bang Theory: A XXX parody" kommer upp. Och nej, jag tittade inte på den. Inget slår ju originalet. Inte ens när Sheldon blivit en tjejtjusare. Men jag måste ändå berömma deras val av frisyrer och kläder, framförallt Howard-peruken. Slående likt ;)

två kalas

Ännu ett nattinlägg, min dygnsrytm har redan börjar haverera. Men jag fungerar bättre på natten än morgonen, därav mina planer på att börja jobba natt om några veckor. Då gör halva familjen det, vi är helt enkelt inga morgonmänniskor... :) Idag tog jag i alla fall tag i tråkiga måsten. När jag jobbade tänkte jag varje morgon "om jag hade varit ledig nu så hade jag druckit kaffe framför nyhetsmorgon och sedan lekt hemmafru med tvätt, städning och matlagning". Nu inser jag att det tänkte jag bara för att just då kändes allt roligare än just jobbet. Hittills har jag i alla fall inte gjort något i närheten av det jag planerade. Hur som helst, bytt sängkläder och sorterat garderoben har jag i alla fall gjort. Eller snarare; sorterat högen av kläder som växte bredvid min säng. Nu är allt upphängt och vikt i lådor. Tills den dagen (läs: imorgon) jag ska ta en tröja längst ned i högen.

Firat Bessie har jag också gjort. Den lilla divan fyllde nämligen fem år idag. Känns sjukt att det var så länge sedan hon var en liten hårboll som sprang omkring som en speed-tomte. Samtidigt minns jag inte riktigt tiden innan henne heller. Det känns som hon alltid varit en del av familjen. Och det märks väldigt tydligt många gånger. Som idag när mamma ringde mig och frågade om jag ville komma över på fika lite senare. "Vi har nämligen en femåring här". Hur jag funderade på vem det var innan hon berättade att lurven fyllde år. "Men du behöver inte köpa någon present. Jag har ett gosedjur som jag ska slå in. Ska även baka en tårta som hon kan få". Är det bara jag eller låter det inte som vi pratar om ett barn? :) (Hon fick som tur var ingen tårta utan ett grisöra.)

Passar även på att lägga upp ett par bilder från Noels födelsedagsfirande.

"Vem vill ha pappret?"


"Vem bryr sig om tröjan när man kan äta upp lappen?"


Blåsa ut ljus :)
Kvällen var trevlig med lek för både Noel och oss. Tv-spel och sällskapsspel blev det med gänget. Alltid lika trevligt! Med lite vin när pojken somnat.
Födesledagsbarnet idag. Hon fick ett ben, leversnittar och lite annat smått och gott av mig och Dan. Nöjd tjej! Det blev en massa gofika innan Brorsan och Dan skulle iväg för nattjobb. Mamma och jag passade på att gå ut med henne i Öregrund, omväxling förnöjer.

sommarens irritationsmoment

Jag uppskattar verkligen min sommar på Systembolaget och trivdes jättebra där. Men jag tänkte ändå skriva en liten lista på vad jag irriterade mig på. Inte för att jag gick omkring och störde mig på allt och alla, utan för att jag tror det är roligare att läsa sådant än om hur trevligt allt var :) Vissa saker har jag kanske nämnt tidigare, men de flesta är nog nytt. Jag vill nästan lova att alla som arbetar inom företaget tänker samma sak som mig. Men det är bara jag som vågar offra mitt framtida jobb genom att klaga på kunderna, ha ha..


 

  • Det "klassiska"; att lägga påsen på bandet och alla flaskor/burkar ovanpå. Seriöst, det gör ingen i mataffären men ändå ska människor envisas med att göra det dagligen på bolaget. Ett band i en butik finns till för att underlätta. Men att få lyfta varje vara från kassen är inte att underlätta. Ett dugg.

  • På tal om varbandet; varför kan inte alla kunder ge mig pengarna i handen? Trodde det var en självklar sak innan jag märkte att vissa lägger dom på bandet så de får "åka" till mig. Seriöst, jag har ingen smittsam sjukdom. Inte för någon säkert tror det, men jag kommer faktiskt inte på någon annan anledning till att göra så.

  • Låt mig börja detta stycke med att säga att alla uppskattar skämtsamma kunder. En glad kund kan göra en kassör glad väldigt länge. Men ett "skämt" är allmänt känt inom bolaget och dras dag efter dag, år efter år. Det är när man frågar om kunden vill få kvitto och får till svar; "Nej tack, jag får väl inte något på återbäringen ändå". Jag höll på dö bara efter ett par månader, hur står andra ut i decennier?

  • Till det enligt mig mest irriterande; alla unga som tror de är så himla vuxna. Jag har varit med om nyblivna tjugoåringar som suckar högt av att jag frågar om legitimation, de unga mammorna som tycker att det är konstigt när jag frågar om legitimation för "de har ju barn", de som måste påpeka att de faktiskt är 22/23/24 (ja, men det är ju jättelätt att se skillnad på någon som är 20 och 23...) samt de som chansar att handla utan legitimation fast de bara är något år över tjugo (men hallå, de kan ju rabbla upp sitt personnummer...).

    Det är ju väldigt många som vill se om man frågar om legitimation. Det är ju lite irriterande men hellre det än de som måste ifrågasätta mig när jag frågar. Jag gör ju det för både den som köpers skull samt min egen. Jag vill inte riskera att en underårig blir full och far illa för att jag glömt fråga om leg. Lika lite som att jag inte vill bli åtalad för just det.

  • Samt till något i samma kategori; de som handlar i par/grupper och blir irriterad när jag frågar den som inte betalar. Nu har vi ju massa regler där vi tar besluten fall efter fall (hur mycket som säljs, om alla verkar delaktiga, om det handlar om en förälder och ett barn och så vidare). Men det skrämmer mig att det är så många som tror att bara man inte betalar så är det lugnt. Hur skulle det se ut? Då skulle väl ett massa femtonåringar kunna handla på bolaget så länge de går med någon över tjugo som betalar?

  • Slutligen; till något som kanske mer handlar om vår butik. Kunder som har en färja att passa och klagar om inte kön går lika fort som ett jetplan. För det första; varför går man och handlar när man ska passa en färja en liten stund senare? För det andra; Färjorna går ofta på somrarna, det är ingen katastrof om man missar en. Och slutligen; hur självisk får man vara om man ska öppna en kassa till bara för att man själv har bråttom?

mobilrensning

 
 
 
Fika och promenad med Bella och Malin.
 

Vi åt muffins vid hamnen.

Träffade på en gammal kompis.


Krutudden.


Fika hos Bella.


Noel har lärt sig att gå :)


Här är bilden jag försökte att skicka, Johanna :) Lyckan är stor när detta underbara mode är tillbaka! Eeeller inte.


Mys vid klipporna i Öregrund med syster yster.När vi kom hem åt vi mammas... Paj? Det är en som en köttfärsblandning i smördeg. En av favoriterna!

Bessie vilar under några av de senaste inramningarna. Mammas älskling (efter pappa) är  ju Keith Richards :)


Firandet av Noel i lördags, här med Malin.
Stora killen :)


Pappa Don och lillskrutten.


Från idag; firar nio kilos viktnedgång med en sallad :) Första gången jag inte åt hamburgare/kebab/pizza/vad-som-helst-bara-det-innehåller-pommes-frittes på bra länge. Vi fick till och med stammisrabatt idag så det är ju ett under att jag faktiskt gått ned i vikt och inte upp...

Ska detta kallas nyhet? Jag bara undrar. Ska kanske börja skriva ut varje gång jag får en uvi eftersom det tydligen ska vara intressant :)

Sista dagen på jobbet med "min" städvagn.
 
 Sötnosen lyssnar koncentrerat när hon hör mamma komma hem.


När jag och mamma var på Thun´s.

sista arbetsdagen

Så, nu kommer jag vara en roligare bloggare framöver. Dock inte idag, ska snart öppnna min flaska med mousserat vin som jag suktat efter så länge. Till det blir det kladdkaka, glass och chips framför en hyrfilm. Fast det känns inte riktigt som om jag har "semester" nu, jag tror det kommer kännas mer på måndag. Semsterkänslan blir inte heller mer tydlig då jag har blivit förkyld. Har nog aldrig varit det en sommar förut, men självklart blir jag det dagarna innan jag ska fira Noels ettårsdag... Så får se hur jag gör imorgon men jag tror jag bara lämnar presenten vid dörren och går med tunga steg hemåt igen... Det sista man vill är ju att smitta ett litet barn.

Nu kommer sambon snart hem så jag får göra ett mer innehållsrikt inlägg senare i helgen istället. Med lite fler bilder än denna jag tog på måfå. Har så mycket jag vill skriva nu, om en läskig film som jag och syrran såg igår, om bajsincidenter på jobbet och en sammanfattning av min sommar. Men jag vill inte längre göra trötta inlägg där jag knappt kan formulera mig bra. Blir bara slarviga inlägg när min hjärna sover. Hade tänkt hinna vila lite efter jobbet men jag missade min buss med två sekunder och nästa var inställd. Så det var bara att bita ihop och sitta av en timme. Tur att Johanna finns som telefonsällskap sådana gånger :)


Jag och syster på klipporna i Öregrund igår. Idag åkte hon hem vilket kändes tråkigt, men det positiva är att hon snart kommer att flytta hem igen. Lycka!

thun´s med mamma

 
 
Hade på mig skjortan som jag fick av Bella. Kände mig lite som en påskkärring goes mattant, men den är fin ändå.
 


Mamma och jag struntade i Furuvik idag eftersom
det skulle regna. Inte för att jag märkt av något dåligt väder idag... Vi åkte istället till Thun's och handlade. Lunchade också med en fika efterråt. Det var så himla mysigt att umgås med henne att jag nästan kände mig ledsen när vi sa hejdå. Men snart är jag ledig så då blir det fler utflykter.

Jag köpte ett bar billiga nackkuddar till mig och Dan inför kommande flygresor.
 Jag ångrar mig varje gång jag sitter där att jag inte äger någon, men blir snål varje gång jag ska köpa en för närmare hundra kronor. Dessa kostade bara 19 kronor så får se vilken kvalitet det är på dom bara...

Hittade en smurftröja till Noels ettårsdag. Vilket inte var det lättaste då jag tycker majoriteten i butiken var tjejkläder. En hylla med Hello Kitty, en med hästar, en med Pippi Långstrump och en med övriga rosa kläder. Och de pojkkläder som fanns var svarta med ett litet tryck på, typ. Är i alla fall nöjd över t-shirten, trots att den var lite stor, för jag tänker alltid på mig själv när jag köper barnkläder. Jag kan inte riktigt få in i mitt huvud att det faktiskt inte är jag som ska bära plaggen, men ändå siktar jag alltid på smurfar, muppar, rutigt, fluffigt och sådant som jag gillar. Och jag köper ogärna pojkkläder i blått. Men lycka till att hitta pojkkläder i rött eller gult.

Köpte även tretton stycken örngott. Så nu behöver jag inte köpa det på några år, införskaffade ju några stycken sist jag var där också. Men tio kronor styck är ju för bra för att vara sant. Om man är som mig och tycker om omatchat. Slutligen hittade jag även en rödrandig kjol med resår också för ett par tior, perfekt när jag åker utomlands i Oktober. Samt ett par strumpor, luddiga i alla dess färger med en söt mus på. Undrar varför dom var prisnedsatta ;)

Ikväll blir det väldigt lugnt. Gick upp halv nio idag så jag känner mig inte så pigg som jag brukar på mina lediga dagar. Längtar verkligen tills nästa helg då jag får två dagars ledighet efter varandra (eller ja, flera veckor/månader...), det var en månad sedan sist. Ska troligtvis jobba över imorgon också då en ur personalen är sjuk. Men det visar sig hur mycket folk det är. Lite extra pengar är aldrig fel! Dock tycker jag det är märkligt att vi bara får OB efter klockan tolv på lördagarna. Det är väl "VOB" (väldigt obekväm arbetstid) mellan nio och tolv enligt mig... :)

Nog med babbel, snart kommer karln hem. Trevlig onsdag!

en anledning till att inte åka buss

Jag har verkligen förlorat läsare sedan jag började jobba, men så får det vara. Snart blir jag en bloggande hemmafru igen :) Idag var det den lugnaste dagen på länge. Lördagen var det exakt motsatta. Av alla dess anledningar. Dels blir det att man sitter i kassan i flera timmar efter varandra. Även om man alltid har kunder så känns verkligen varje timme som just en timme. Det är skönare på vardagar då man varvar med varuplock. Sedan hände en viss incident som jag kanske inte borde skriva på bloggen. Även om jag inte namnger någon så känns det inte så snällt.

Jag var hur som helst helt död när jag skulle hem. Jag gick med öl, vin och cider i solskenet och höll på att rinna bort. Vid busshållsplatsen väntar trettiotusen människor på en buss som kommer alldeles för sent. När alla ska på kommer en kärringjävel (hon var i medelåldern men är man dryg så får man faktiskt kallas så) och började klaga på alla i kön. Eller rättare sagt; köerna. Är det mycket folk på en trottoar så delas ju kön alltid in i två och man går in i bussen lite om vartannat. Men hon började gorma om att i Sverige har vi ett system där alla köer ska gå från vänster och hon hyste agg till oss andra som kom från höger. Efter några vilda diskussioner så spärrade hon "vår" kö och bad alla från hennes sida att kliva på. Men inte ens dom blev särskilt glada utan påminde henne om att faktiskt alla kommer på bussen. Till slut fick jag nog och tog en flaska och smällde den i hennes huvud så blodet blandades med det röda vinet. Eller så var det bara i min fantasi jag gjorde så... Hur som helst så var hon tyst resten av tiden på bussen, av en eller annan anledning. (Självklart stannade inte bussen på min hållplats heller...)

Nu vet jag inte varför jag skrivit en novell om något oväsentligt igen. Men har faktiskt inte så mycket mer att berätta. Skulle ha gjort en del saker men jag har varken orkat eller velat. Speciellt då det var Dans sista semesterdagar. På Onsdag ska i alla fall jag och mamma åka till Furuvik. Vet inte när bara hon och jag gjorde något tillsammans sist. Längtar!

Nu ska jag titta lite efter barnkläder och leksaker. Lilla Noel fyller ett år om ett par veckor. Och som vanligt undrar man om det bara är barnen som blir äldre eller gäller det en själv också? Han tog sina första steg häromdagen, vilket stor kille :)


En dålig bild från mobilen, men den får duga som utfyllnad. Har i över ett år velat haft en "fågelbur" att ha ljus i. Jag passade på att handla lite efter jobet idag och passade på att köpa denna som jag spanat in ett tag nu. Jag ville ha en större med möjlighet till upphängning, men för 99:- tycker jag denna var väldigt prisvärd.


Har även införskaffat ännu en ny brevlåda då det varje sommar alltid är någon bilist som inte har lärt sig att backa.


Kärleksmums och kaffe i min favoritmugg.


Fick skorna jag beställde men tror jag för en gångs skull behöver 39:or. Får se efter det om jag behåller dom.


Efter jobbet i lördags.


Blir alltid glad när jag hittar en liten gullig lapp någonstans.Sommarblommor hos mamma och pappa.

norskan på besök

Nu är Sara i Sverige under ett par veckor, som jag har längtat! Hon kom förbi oss igår så vi kunde äta pizza och ta igen lite tid. Sedan följde jag med henne hem till mamma och pappa en stund, träffar dom inte så ofta längre. Orkar helt enkelt inte. Men ganska snart så får jag min "semester". Tolv arbetsdagar kvar, 74 timmar... Men vem räknar? ;) Denna vecka är den "värsta" med kombinationen båtvecka, långa dagar och sjukfrånvaro. Men sedan väntar två veckor där jag slutar tre respektive två varje dag. Så skönt!
Igår fick jag i alla fall träffa Svenne Hedlund då han handlade av mig. Jag blev helt till mig, han är så duktig! Så nu kan jag skriva upp både han och Peter Dalle på min lista :)


Och se här; bilder från kameran denna gång;
Matkoma.(Ja, jag vet att det ser ut som vi har en matta på bordet och att mina tavlor fortfarande inte hänger uppe. Men jag kommit dit! Någongång.)
 
Älskade syster.
Min andra syster.
Pappa har blivit klar med en "fotovägg" i utrymmet ovanför garderoberna i musikrummet. Här är några av bilderna, snyggt!
Flickorna i familjen :)

RSS 2.0