på repeat


Alphabeat - FascinationRick Astley - Never gonna give you up
Irene Cara - What a feelin'The pointer sisters - I'm so excited


(Tryck på bilderna för att komma till låtarna i Youtube)


Dessa låtar är ju äckligt bra. Den första är ju från Coca Cola Light-reklamen för ett tag sedan. Finns ingen låt som gör mig gladare, och videon ska vi inte tala om. Glädjespridare!


Sedan är ju 80-talslåtar underbara, så är det bara. Och dessa klassiker är inga undantag.

hiss och diss i kläderSåg på Kenzas blogg att hon ibland har jeansshort där fickorna syns.
Inte världens största grej men jag stör mig verkligen på det! Det är nästan värt att klippa av fickorna om shortsen är för korta.


Och de klassiska "blåjeansen".
Herregud, vart ska man börja? Visst, färgen är klassisk och de passar säkert medelålders jättebra. Men yngre - stay away from the monsterjeans!


Men dock älskar jag höga shorts numera.
Har aldrig gjort det och trodde aldrig att jag skulle det heller för den delen. Men nu, verkligen en WOW-faktor. På rätt kropp alltså. Inte på mig och min ballongmage, tyvärr.


Spets har jag älskat sedan jag föddes tror jag.
Toppar, kanter på leggings, underkläder, detaljer på skor. Allt! Hittade världens finaste topp på Lime idag i vit spets. Men fick lägga pengarna på ett busskort istället. Jätteroligt sätt att lägga 1200 spänn på. Tror nästan jag ska åka fram och tillbaka till Uppsala några gånger per dag så känns det som jag får valuta för pengarna :)Idag har jag haft en bra dag på praktiken. Sedan mött på Fanny, riktigt roligt :) Har även gjort misstaget att handla mat hungrig. Blev en påse ostbågar och en läsk. Och jag undrar varför jag ser gravid ut? Nu ska jag gå en promenad så jag kan gotta mig med bra samvete. Sen se den animerade filmen jag köpt. Är det regissören från "The nightmare before christmas" måste den vara bra. Har fortfarande inte kollat på Black swan. Inte varit på psykoshumör :P


Kommentar:


Ljungdahlskan: Skopunkten har mkt snygga och prisvärda skor! Jag gillar dom starkt. Har bra många par därifrån!
Svar: Jasså :D Ja då låter det som ett bra val om jag köper därifrån då :)

skoångestSkor har jag aldrig förstått mig på.
Finns inget tråkigare att köpa. Därför kör jag ju alltid på billigt (skit) a la HM vilket och resulterar i ömma fötter. Typ köttsår bara av att gå på ett litet grus, sulorna är ju pappersbitar. Men Skopunkten är ju ändå en billig variant men ändå lite fotvänligare. Älskar dessutom deras "köp tre - billigaste paret på köpet" eller "köp två - billigaste paret till halva priset". Så ska nog köra på det. Måste nämligen ha skor, helst nu. Nu när jag är i klädbutiker, och framförallt skobutiken, så känns det viktigt att skorna ser hyfsade ut. Så mina knallröda tygskor kontra rutiga, smutsiga historier är inte okej längre.


Jag får helt enkelt sova på saken. Nu ska jag läsa lite ur min nya Cosmopolitan (undrar hur många skor jag kunde ägt nu och jag lagt pengar på det istället för mina blaskor?), sen blir det natten för mig.


Godnatt och sov så gott!

micah + lime


Bild tagen från Micah - 15 år och morsa


Den tjejen kan ju det här med att få arga läsare emot sig.
Jag läser bara hennes blogg ibland och vet inte allt. Men av det jag läst kan jag inte påstå att hon växt in i rollen som mamma...


Men det var inte det jag skulle komma till utan bilden jag lade upp på hennes hand.
Man kan ju självklart ifrågasätta hennes roll som mamma när hon bränner och skär sig. Om hon nu gjort det vill säga. Kan ju vara en katt och av misstag också. Jag har ju tre sådana där brännmärken på armen som inte var en självskada. Men tror inte det är så i hennes fall...


Men det jag blir mest irriterad på
av det här är att folk kommenterar om hur "milt" det hon gjort är. Att det bara är rispat, inte skuret ungefär. HATAR när människor tar sig rätten att avgöra hur allvarligt det är genom att se hur "djupt" någon skärt sig. Fysiskt sett så är det såklart skillnad på om någon skär djupt mot någon ven/artär eller "bara" skär på huden. Men psykiskt sett är det ju ingen som helst skillnad. Och som jag skrivit om tidigare så finns det ju till och med läkare som är tänker sådär. Är man allmänläkare och inte förstår sig på psykiska problem så ska man inte heller försöka avöra vad som är allvarligt eller inte utan lägga ansvaret hos en psykiatriker. Korkade människor...

Idag har jag ju haft min första dag på Lime.
Det första som hände var att jag tog sönder en skyltdocka. Var såklart inte meningen, men "skruven" krånglade efter det att jag vart på den. Så det blev till att tejpa. Tejp och limm är väl världens bästa uppfinningar?:) Det var inte så kul men jag reagerade bättre än vad jag hade gjort förr i tiden. Då hade jag låst in mig på toan och aldrig kommit ut, haha! Men nu vet jag bättre. Är det inget jag kan göra åt det så kan jag inte klandra mig själv .
Dagen har gått till att stå i kassan, packat upp kläder och lärt mig lite om hur butiken fungerar. I korta drag.

i love you, man"Kul och charmig" skrev Metro om denna film och det är en bra sammanfattning tycker jag. Ett par ska gifta sig och killen (Paul Rudd) har ingen bästa vän och alltså ingen bestman. Medan hans fästmö redan har solklara tärnor. Jakten på en ny kompis börjar och det finns en del rötägg och sedan finns det bättre (Jason Segel från "How I met your mother"). Även om han kanske inte är fullt normal han heller...


Filmen innehåller en del sådana där roliga scener
där det inte är repliken som är det roligaste utan minerna eller att saker helt enkelt är sjukt överraskande. Fast i och för sig, replikerna också. Framförallt alla konstiga ord som dyker upp i filmen. Lär knappast finnas i ordboken.

Andy Samberg. Det är något med roliga killar med lockigt hår. Lite sådär nördigt snygga. Manlig haka och bruna ögon. Ja, jag kan fortsätta längre. Andy; Call me!


Imorgon min första praktikdag på Lime.
Är inte nervös. Är snarare nervös för att jag inte är nervös. Borde inte jag vara det? Jag är ju en nervös människa? Känner inte igen mig själv. And I like it :)

lista!

Vilken svordom använder du mest? Fan, helvete och tyvärr den grova ordet på det som finns mellan tjejens ben. Vill inte ens skriva det här. Och nej, det är inte "köttros" ;)
Äger du en iPod? JAG?! mp3 är för mig high tech ;)
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 07:45, två timmar innan bussen går. Ja, jag ska sluta säga att jag går upp tidigt...
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Jag är nog lite av en linslus, men jag brukar samtidigt springa och fotografera människor också. Nu lät det som jag pratade om främlingar på gatan, haha!
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Spelar ingen roll. Är det ens väns barn så tycker jag det är självklart att det känns roligt att träffa dom :)
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Ge mina föräldrar något. Jag får alltid det jag behöver men det känns som om det är deras tur att få något tillbaka...


Har någon någonsin kallat dig lat? haha, ja häromdagen. Stefan tyckte jag var lika lat som min hund, och det är väl sant.
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? HAHAHA! Ge mig något som gör att jag kan vakna?!
När var senast någon stötte på dig? Jag har ingen aning. Jag vill tro att det ändå händer ibland, men sedan är det svårt att avgöra om någon stöter på en eller bara smickrar.
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Bergodalbanor och Fritt Fall. Resten är för mesigt ;)
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Nej det tror jag inte. Jag vet att vissa pratade en del i kommunen förut. Men nu är jag ju skötsam och snäll så det är nog lugnare nu :)


Tittade du på tecknat när du var liten? Ja, Disneyklubben och Trasdockorna såklart. Annars gillade jag mest Pippi Pelikan, Syster Yster & Lillstrumpa, Dårfinkar och Dönickar, Alla vi barn i Bullerbyn, Mupparna med flera.
Hur många syskon har du? Tre. Världens bästa dessutom som jag verkligen ser upp till. Förut på ett mer negativt sätt då jag kände att jag var sämre än dom. Nuförtiden vet jag att bara för att jag inte åstakommit lika mycket som vad dom har, så kanske jag bara behöver mer tid. Jag är ju inte sämre för det :)
Är du blyg inför det motsatta könet? Nej, inte ett dugg.
Vilken film kan du alla replikerna till? She's the man och Harald and Kumar go to white castle.
Äger du några band t-shirts? Nej. En ABBA-t-shirt men den var ifrån en konsert där artiser sjöng deras kändaste låtar. Men jag var så stolt :)


Pratar du några andra språk? Jag började väl med spanska när jag var tillsammans med Ricardo men all min talang inom språk har nog stannat vid svenskan, resten är jag rätt dålig på. Saknar intresse. Men jag brukar chatta med en kille som heter Andy som kommer ifrån England. Mest för att öva, och jag blir faktiskt bättre.
Har du gråtit offentligt? Vid onyktra tillfällen för några år sedan har det ju hänt. Usch, inte så kul att tänka på...
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Tveksam på båda. Någon pircing till vore trevligt, en diskret sådan. Tatueringar börjar jag ogilla. Jag älskar tatuerade människor men jag vill inte ha någon. Men ett kors har jag ju tjatat om länge. Eller att jag och Sara gör en varsin likadan, lite symboliskt för att vi är tvillingar. Ångrar hon sig ska jag tatuera in hennes namn.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? NEJ NEJ NEJ. Åh, vad jag blir less på dessa sjukt gammaldagsa, ojämställda påhitt. Varför ska killen betala? Finns väl inte ens en anledning.
Vad har du med dig in på bion? En stor popcorn jag helst inte delar med mig av :) Och en liten Cola Light, vill ju inte bli kissnödig mitt i filmen...


Vem var din favoritlärare och varför? Tidernas bästa lärare heter Maggan och jag hade henne i årskurs fyra-fem. I sexan hade jag och Bella en lärare som favoriserade oss. Vi fick sitta i ett eget rum och plugga och var dom enda som fick present när vi slutade sexan. Vet fortfarande inte varför. Det var ju såklart snällt men jag vet fortfarande inte varför. Vi skötte oss inte bättre än någon annan.
Har du dejtat någon av en annan religion? Nej, det tror jag inte. Bara en annan kultur är ju problematiskt många gånger.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Har alltid haft Svenska som favoritämne.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Humor och förstående. Annars är det lättare att säga vad man inte gillar...
Vilken är din favoritdrink? Rosa Pantern.


Gillar du din boende-situation? Sådär. Men det är bara två veckor kvar innan den blir BÄST :)
Vilken är din mammas hemstad? Hemby snarare. Sörsjön i Dalarna, mot norska gränsen.
Din pappas hemstad? Västerås. Och nej, jag vet inte hur dom hamnade i Östhammar.
Är dina dagar fullbokade och stressiga? praktiserar 11-17 samt 10-15 så allt annat än stressiga!
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Väldigt ofta i mellanstadiet. Tror jag skötte mig bättre senare.


Vilken är din favoritfrukt? Sharon.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Både och. Jag äter allt jag vill men i rätt mängder.
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Ja, ganska. Dyslexi skiter jag i, men slarv och särstavningar... Usch!
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? riktigt arg? Sista utbrottet jag fick var i alla fall på mitt ex i Sundsvall. Han kastade ut min mobil från balkongen. Jag blev förbannad och kastade en tallrik flingor i golvet. Ångrade mig rätt hårt efteråt. Tror ingen förstår hur en tallrik youghurt kan spridas...
Tror du att Gud är man eller kvinna? Gud är något människan skapats och det lär alltid vara en "han" av någon konstig anledning.


Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Killar som är lite tjejiga eller tjejer som är lite grabbiga är bäst :)
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Jag hette ju Marie först men de tyckte inte att jag passade i det. Sedan tyckte farmor att Sofia var fint. Eleonora vet jag inte.
Gillar du senap? Jag ÄLSKAR senap.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Att det vore skönt att dö nu. Mycket positivt va :D
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Klart jag skulle :) Det borde alla.


Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Samantha i Sex and the city, Sally och Bridget Jones.
Tycker du om att krama folk? Kramar är bättre än pussar.
Skulle du säga att du är trendig? Jag är väl inte någon som sticker ut men hoppas verkligen inte att jag är trendig. Tycker sådant är tråkigt och opersonligt.
Tycker du att du är attraktiv? Beror på vilken dag det gäller. Idag; nej. Oftast tycker jag att jag är rätt alldaglig.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej. Min och Bellas vegetarian-period i femman var det värsta jag varit med om :)
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Teddy.

Kommentar om Den osminkade sanningen:

Lelle: du är den samma utan smink lika söt men det är innsidan som räknas
Svar: Naw, vad snällt sagt, tack! Och ja, det har du väldigt rätt i!Älsklingen.Pappa hade gjort världens godaste efterätt idag med grädde/ägg/fläder tillsammans med rabarber.
Bessie får alltid Mariekex doppat i kaffe när vi andra fikar. Ja, hon är bortskämd :)

mors dagMamma blev så himla glad över min present!
Självklart lotterna, hon gillar ju att skrapa. Men framförallt kortet. Jag har lagt upp den här låttexten förut i bloggen. Jag är väl Spice girls enda fan känns det som. Men många känner nog igen sig i den här texten. Även dom som anser att tjejband var 90-talets misstag.


"Så du har äntligen kommit på det? Skönt! Texten visar ju precis hur det har varit!"

Ja, det tog ju sin lilla tid att inse saker och ting. Jag har länge suttit och tyckt synd om mig om hur hemska mina föräldrar varit mot mig. Även på senare år eftersom min tonårsrevolt började vid nitton års ålder. Men nu vet jag ju bättre. "All that you did was love". Jag lär ju vara med om samma sak när jag får barn. De kommer säga att jag gör deras liv till ett helvete innan de växer upp och inser att det var för att jag brydde mig. Det är väl livets lilla gång antar jag.

min lördag

Vaknade (okej, återigen: väcktes) halv två idag. Visst, jag hade lite ångest eftersom jag skulle till Lime och köpa Morsdag-present till mamma. Men förutom det så kändes det faktiskt bra. Även om tolv timmars sömn var lite att ta i så vardet behövligt.


En stund senare ringde Malin som var i krokarna.
Hon skulle dyka upp om en liten stund. Så när det lite senare ringde på dörren var jag snabb och skrika:


- Kom in min sköna!


Ingen kom in. Jag öppnade dörren och där stod en ung kille. (Kan man säga ung kille när han är runt 25? Ung man låter ju lite propert). Jag fick be om ursäkt och försöka förklara att jag faktiskt väntade en tjejkompis. Han började förklara att han skulle hämta saker till båten. Då trodde jag att det var han som istället var och cykla. Varför skulle hans båtsaker ligga hemma hos oss? Och vem var han?
Sedan kom jag ju på att brorsan äger en segelbåt tillsammans med ett par kompisar. Så då föll ju poletten ned...


Malin kom någon minut senare. Jag skulle precis förklara vad som hände när hon säger: "ja, jag hörde". Han hade redan berättat. Hur som helst. Vi tog några muggar kaffe och pratade innan hon skulle hem för middag och fotboll. Jag följde med henne och passade på att handla lite. Så typsikt mig. Stannar hemma istället för att gå ut på krogen men iställlet köper annan skit.


På kvällen såg jag och Stefan The irishman.
Blev bjuden på ett par öl och vi pratade lite under filmen så hängde kanske inte med helt. Men den verkade vara helt okej ändå. Om man gillar saker som sprängs :)
Efter filmen åkte vi till Öregrund och kikade. Man blev ju lite avundsjuk på dom som var på Hummel. Men det blir väl fler gånger. Mötte på Ken också :)
Stefan börjar halv sex imorgon bitti så vid tolv drog vi hemåt igen. Bra dag helt enkelt!Nödvändigt Sofia... Hade dessutom lovat mig själv att aldrig köpa filmer mer efter det att jag förlorade min samling. Jag kommer aldrig försöka fylla filmhyllan på samma sätt, men varför gå omkring och vara bitter över det som hände livet ut och aldrig köpa en film. Nej, någon måtta får det vara :)
Och varför köper jag Veckorevyn? Den är inte ens bra. Men bara för det stod "sex" och "alkohol" på framsidan så måste jag köpa tidningen, haha! Sex, drugs and rock'n roll sells!
Skulle köpa ett par jeansleggings igår när jag praktiserade. Men det slutade med att jag fick dom :) För att jag "var så duktig". Snällt! Älskar jeansleggings, mag-vänligt så att säga.

dagens risDon visade den här idag. Jag höll på skratta ihjäl mig :D

(alltså det sista, inte själva händelsen. Den är ju bara sorglig).

bioImorse ringde Don och frågade om jag ville med på bio :)
Så hela praktiken gick ju åt till att invänta det. Spelar ingen roll att jag var mycket själv i butikerna idag. Kunderna var få och timmarna många, kändes det som i alla fall. Efter att jag torkat och dammat och rättat till varje galge så var det inte annat än att sitta och dricka latte. Och lite påtår. Och påtår på min påtår.


Efter praktiken mötte jag på Jessica och Carro,
det var jättekul att få se dom igen :) Mamma kom och hämta mig så jag skulle hinna till Lime i Östhammar. Där skrev vi på papper tillsammans med en "handläggare" på United Action. Jag börjar klockan elva på måndag :) Blir bara två dagar i veckan i en månad till att börja med. Jag längtar!


Efter Lime så sprang jag hem, bytte kläder och tog bussen till Gimo
igen där Don och Bella hämtade upp mig. Sedan åkte vi till Uppsala där även Robin L var. Vi såg Pirates of the Caribbean 4. Jag har nog bara sett halva tvåan eller något sånt. Pirater och sådant trams är inte min grej alls. Men måste erkänna att Depp är klockren i sin roll, hans tal som att han vore full jämt eller hans gay-händer. Vissa scener är ju hysteriskt roliga..


Efter bion satt vi på Max bra länge.
Åt hamburgare och milkshakes. Prata en massa. Bättre än att fika :) Mat är livet.
Hann vara hos Bella och Don en stund innan jag tog tolv-bussen hem. Nu ska jag nog lägga mig och sova. Har farit och flängt hela dagen känns det som. Östhammar till Gimo. Gimo till Östhammar. Östhammar till Gimo. Gimo till Uppsala. Uppsala till Gimo. Och sedan Gimo till Östhammar, haha!
Imorgon hade jag tänkt gå ut i Uppsala med Carro och Fanny. Var även sugen på Hummel. Men eftersom jag flyttar om inte så lång tid så måste jag spara varenda krona. Mamma lovade mig en drink hemma istället, hon är för underbar. Apropå mamma. Måste verkligen komma upp i tid imorgon så jag hinner köpa mors-dag-present innan allt stänger.


Ps.
Gud vad livet känns bra nu. Spelar ingen roll att vissa saker går dåligt. Allt flyter på åt rätt håll, det är ju huvudsaken. Det var en grinig människa i telefon idag på min praktik. I vanliga fall hade jag tagit illa vid mig att hon behandlade mig otrevligt. Men idag markerade jag att hon borde tagga ned (på ett vänligt sätt) och när jag la på kände jag mer synd om henne som lever med den personligheten. Hatar människor som blir otrevliga när dom är stressade. Byt yrke då för fan.

jag hjärta marsvin


Det vore ju hur underbart som helst att ha den andra och tredje bilden utskrivna och uppsatta i köket :)


Citat mellan en anonym person jag känner men inte vågar nämna och en engelsktalande kvinna:

(ungefär så här, jag är ju ungen med flest timmar hjälp-engelska utan resultat).


- Excuse me, where can I find water?
- You can take water from the toilet.
- Are you sure?
- Yes, its good water there.
- Okey...
(går iväg för att sedan springa tillbaka)
- Bathroom! I ment bathroom!

my day


Har köpt ett litet större smycke. Men jag har rätt stor näsa så det gör ju inget, matchar in rätt bra hehe...
Min mardröm är att jag ska ses som en posare. Visst, lite är jag ju det. Men jag står inte i timmar och försöker få till så snygga bilder som möjligt. Några exempel från imorse..:

Idag är jag slutkörd...
Hann knappt äta lunch. Dels var det för att jag var mycket själv i butiken men också för att det var farligt roligt! Nya klänningar och linnen från "Rut med flera" hade kommit så jag ville ju hänga upp allt.


Slutade en timme tidigare för jag skulle träffa läkaren.
Den tredje jag träffar nu... Smått jobbigt att babbla upp samma saker till olika personer jämt. Spelar ingen roll hur snälla och hjälpsamma dom är. Fick i alla fall fortsatt sjukskrivning sommaren ut på 50%, skönt att slippa tänka på det. Sedan ska jag prata med en alkoholläkare samt ringa min gamla vårdcentral i Sundsvall. Han gillade inte att skriva ut magmedicinen när han inte vet vilka prover som gjorts. Knappt jag vet.


Nu har mamma middag med tjejerna, så jag har fått lite vin och en drink (absolut vanilla + rabarbersaft + jordgubbar + lime + nån läsk eller vad det var). Ska nog ut och gå nu, annars somnar jag för natten...


naglar och tv-spel


Gillar att det lyser pastell :)

Älskar Little Big Planet!! :) Adam är som vanligt en miljon gånger bättre än mig på tv-spel, men det spelar ingen roll. Gick ganska bra i alla fall. Även om jag glömde hur man hoppade och sådana "småsaker" varje minut...

dagens småköp


Farligt att vara i en galleria om dagarna när så mycket fint finns att köpa. Älskar färgerna på naggellacken (Depend Nr 222 och 245). Och en pincett var jag i stort behov av. Brukar alltid noppa ögonbrynen när jag är hemma hos någon med pincett. Kan vara dags att införskaffa en egen tänkte jag... Den var riktigt snygg desstuom!
Plus, tro det eller ej, näs-smycken. Jag vågar inte tänka på hur många jag är uppe i nu...
Köpte i och för sig en maskara till mamma också. Kanske dags att hålla i pengarna några dagar framöver :)

 


Får se vart näs-smycket får plats någonstans. Michael Jackson, släng dig i vägen!

 

Dagen har gått fort och jag har verkligen varit en duktig praktikant hela dagen. Det vill säga; gjort saker som de arbetande människorna inte har tid med. Eller inte prioriterar kanske man ska säga. Damma hyllorna som skorna står på och putsat speglar. Har även skärt grönsaker till salladerna i kaffebaren.


Efter praktiken gick jag och köpte tre lotter. Tänkte att har jag inte tur i kärlek så ska jag väl ha tur i spel? Men jag har lika otur som vanligt. Har aldrig vunnit något. Eller, jag vann i och för sig en tia på min tia-lott. Men minus 55 kronor blev summan till slut...


Passade även på att hälsa på min svägerska på Lime.
Får jag bestämma så börjar jag redan nästa vecka. Men allt är ju på mina villkor så det ska nog inte vara några problem. Jag har tänkt praktisera tre dagar på Lime och tre dagar i Gallerian per vecka. Men det är ju inte åtta timmar per dag så det ska jag nog klara.

 

Idag blir det inte många knop för mig. Hade tänkt läsa en tidning, spela tv-spel med brorsan och kanske att jag orkar titta på Black Swan också. Orkade inte göra det igår.

 

 


 

Kommentar:

Lina: Wet n´ Wild har en superbra ögonbrynsskugga för typ 60 kr. Dock rekomenderas det att köpa en annan pensel till. Men den är sjukt bra! Finns på City Gross i Uppsala!


Svar: Åh, tack för tipset! :D Det var lite mer i min prisklass... Gillar namnet dessutom, haha!

den osminkade sanningen


Jag har ju växt ifrån att skämmas när jag är utan smink. Men man ser ju piggare och fräschare med kladd i fejset, det kan man inte komma ifrån. Dessutom är det ju sjukt roligt att sminka sig. Okej, varje morgon kanske jag inte springer till sminkväskan och sjunger hallelujah. Men när det vankas fest är kajalen och den svarta ögonskuggan mina bästa vänner :)


Jag vet att jag tjatar men... what's up with the haka?!
Titta på ansiktsformen på ena sida av hakan och sedan den andra, dom är ju helt olika haha! Eller hakan. Det är ju käken/tänderna som ligger fel. Jävla visdomständer!

Om någon bryr sig, här är min vardagssminkning:
(Jag vet att jag gjort inlägg om det innan men inte med bilder hur skillnaden blir)


1.
Maybelline:s Mousse Foundation, Make Up Store:s concealer (använder oftast den röda under ögonen och den ljusa på ögonlocken), billigt solpuder från en tidning (tills vidare) och till sist Isadoras puder (har aldrig använt någon annan i hela mitt liv).


2. Ögonbrynspenna från HM.
Den dagen jag har högre inkomst ska jag införskaffa mig pensel och ögonbrynsskugga från Make Up Store. Mycket mer värt pengarna, speciellt när man har så tunna ögonbryn som jag har. Ser rätt fejk ut med penna tycker jag.


3. Jag har ju olika ögonskuggor jämt men oftast i bruna nyanser. En ljusare skugga över hela ögonlocket och sedan en mörkare brun färg på övre och nedre ögonfransraden. Jag tycker det är mycket snyggare med ögonskugga under ögonen än endast kajal eftersom det ger ett mer sotigt intryck.
För mig blir det oftast HM eller Pierre René men man betalar ju vad man får också...


4. Vit kajal i ögonfransvrån och svart kajal under eller/och över. Jag rekomenderar inte maskaran jag har (Isadoras Whigwham; bilden) eftersom den är för kladdig. Nu när det gått ett tag är den super, men orka ha spindelögonfransar i en månad innan?

Idag har jag träffat Ken en snabbis och sedan promenerat med Stefan. Tyvärr straffade vädret oss för att vara duktiga så vi fick gå in när det började regna. Jag tycker faktiskt det är rätt mysigt när det regnar men jag är väl som alla tjejer, är aktsam om sminket :)
Vi satt bara och pratade innan jag drog hem och käka. Känns bra att vi kan umgås som vanligt. Om det håller :)


Ikväll ska jag se Black Swan, hör av mig efteråt Sofie :D Och Jossan, du får ta och se A-team!! Nu ska jag gå och köpa jordnötter. Jag har ju tänkt på det i dagar... Då får man faktiskt synda!

kick ass

Att Kick-ass skulle vara lite Tarantino-inspirirat är det ingen tvekan om.
Jag hade nog lite förutfattade meningar när filmen skulle handla om en high-school-kille som ville vara hjälte. Jag menar, hur oskyldigt låter inte det? Istället innehåller filmen så pass råa filmer att till och med jag tycker det är lite jobbigt att titta. Och jag kan se det mesta. Och att det mesta görs av en flicka född 1997. I verkligheten i alla fall, hon skulle säkert spela yngre...


Samtidigt var den romantisk och rolig
, nästan lite av en må-bra-film vissa gånger. Så summan av kardemumman är att även den här filmen var sevärd. Den var faktiskt spännande, och inte förutsägbar tycker jag.Omari Hardwick
var inte bara ögongodis i filmen, han spelade polis också. Och när är han född? Jo, 1974. Jag säger ju att puddingarna är födda då! (det finns lika många hetingar födda 1975 säger väl ni då... Ja ja.)

Christopher Mintz-Plasse (från Supersugen) och Clark Duke (från en av min och Johannas favoritfilm; Sex Drive) är båda med i filmen :D


Nej, dags att lägga sig. Ledig imorgon som jag är varje tisdag. Längtar faktiskt tills jag praktiserar fem dagar i veckan, trodde jag aldrig att jag skulle vilja :) Man får faktiskt bättre av att gå upp och lägga sig i tid, även om det känns som tortyr på mogonen. Jag är glad att jag känner så, men jag ska trappa upp långsamt. Hellre det än börja heltid och känna att man inte klarar av det. Blir bara ett misslyckande.

the a-team

(så här kan det gå när du ligger med någons fru...)Jag såg A-team igår vilket var en positiv överraskning.
Jag brukar totalvägra actionfilmer men den här var välgjord, lite nyskapande och innehöll en del humor. Med många hetingar som Jessica Biel, Quinton "Rapmpage" Jackson, Jacob Blair och Bradley Cooper.


Fyra amerikanska soldater befinner sig i Irak
och får uppdraget att hitta plåtar som gjorts för att trycka hundra-dollars-sedlar. En massa problem uppstår samtidigt som gruppen är fenomenala på att hitta på smarta sätt att lösa dom. Känns lite som en actionform av Jönsson-ligan vissa gånger :D

 

Ikväll blir det Black swan eller Kick-Ass. Det är frågan... Annars har jag bara städat, sovit och träffat min socialsekreterare. På fredag ska vi till Lime och prata, det går framåt!


väddö

När jag vaknade idag så skulle mamma och pappa till Väddö så jag hakade på. Älskar att åka bil, det är sjukt avslappnande. Fördelen med att vara utan körkort...
Vi köpte blommor, promenerade och åt lunch. Vi köpte en kall korv med bröd till Bessie :)
En mysig dag helt enkelt!Jag hatar att vara i naturen, men jag älskar desto mer att se den :)
(bilderna är tagna från bilen, därför är dom inte i världsklass)
Bessie och jag delade på baksätet :)
Vi stannade och åt samt åt mjukglass. Jag fick en burk av mitt beroende också :)
Mamma och pappa köpte en "köttätande blomma" till mig :D Snälla dom är! (eller så vill dom ta död på mig?)
Pappa köpte även lite blommor till balkongen, till exempel svarta. Snyggt!

Violer och en mamma.

filmtips


Eller "Min låtsasfru" i Sverige.


Var hos mitt favoritpar Bella&Don som sagt och såg denna romantiska komedi. Och romantisk och rolig var den verkligen! Adam Sandler är väl aldrig med i några filmer i mensa-klass, och det är inte den här heller. Men lättsam och stundvis hysterisk rolig. Jennifer Aniston är ju alltid härlig att se tycker jag, talangmässigt alltså;)
Adam Sandler spelar en plastikkirurg och Aniston hans assistent. Så mycket plastikhumor finns det, vilket uppskattas!:)
Så, i korta drag: helt klart sevärd!Börjar nästan bli en vana att lägga upp en bild på en het, brunögd skådis från varje film...
Dave Matthews har en roll i filmen. Jo man tackar.

Vad är det med hollywood-människor som tror att deras karriär kommer bli bättre om de lägger sig under kniven? Nicole Kidmans (som är med i filmen) överläpp har ju sett värre ut, men ändå! Sjukt äckligt. Har man liten överläpp så ska man inte försöka få den större, 99 av 100 gånger ser det bara konstigt ut.

beyoncé goes goofy

Jag är inte världens fan av Beyoncé men måste säga att jag älskar att hon kunde bjuda på sig själv när hon var på Disneyland. Och vem skulle kunna vara lika het som henne i en långbens-keps? Inte jag i alla fall...

svett och karlarJag och Cameron - Cameron och jag. Heta saker! :)


Svett anses ju ganska pinsamt och äckligt att prata om, spelar liksom ingen roll hur naturligt det egentligen är. Jag är ju en varm sak för jämnan. Jag vet inte vart mitt svettande kommer ifrån. Min farfar var tydligen en het karl, kanske det gått i generna. Hur som helst hatar jag mina klimakterie-vallningar och ska passa på att ta upp det när jag är hos läkaren nästa vecka. Hoppas det finns ett alternativ förutom sprutor i armhålan eller Absolut torr. För det spelar liksom ingen roll om jag är vältränad eller otränad, svettas lika mycket för det. Och jag som är en lättstressad människa också, gör inte saken bättre. Jag brukar alltid skämta bort det men innerst inne är det ju skitjobbigt. Jag svettades inte så här som "ung" utan började när jag gick upp i vikt i åttan efter ätstörningarna. Sedan dess har det hållt i sig :S


Men för att prata om något trevligare. Just nu är jag på pappas dator för att undvika raseriutbrott mot min. Bessie ligger och storsnarkar på nedervåningen, hon är bra trött idag. Orkade inte ens gå utanför gården när vi skulle på promenad. Lite senare tänkte jag och Malin hälsa på Bella :)


Fick frågan om jag och Stefan fortfarande ses. Har ju varit rätt tyst om honom nu och svaret är både ja och nej. Vi kommer nog ses som vänner ibland men något annat är uteslutet eftersom vi är på helt olika plan i livet. Han vill väl fortsätta vara ung och fri, medan jag är tvärtom. Jag säger inte att nästa person jag träffar måste jag ha familj med, men det är i alla fall det jag drömmer om. Känns som slöseri med tid att träffa någon som vill leva livet ett tag till när jag kan vara med någon som har samma planer som mig. Så nu kanske jag slipper omogna ex också :) Inget ont som inte har något gott med sig!


datahelvete, armband och kanonkulanVar är alla datanördar när man behöver dom?
Bredbandet börjar packa ihop helt. Själv hade jag accepterat om det inte gick att använda. Hellre om den fungerade bra, såklart. Men mitt fungerar NÄSTAN inte. Jag kan ju blogga som ni ser. Men jag får göra hundra försök innan datorn kan få upp sidan.
Jag kan inte vara på msn för då loggas jag ut hela tiden. Och så vidare. Det värsta i-landsproblemet som finns är väl krånglande datorer?! Jag har ju det som avslappningsaktivitet. Nu blir det väl att börja läsa böcker. Eller skaffa vänner, haha! Men jag är ju lite av en aspergerunge. Uppskattar ensamhet.

Fråga: vad slår ett diamantarmband?
Svar: ett pärlarmband gjort av sin älsklingsunge.
(Den min brorsdotter gjorde till mig. Har den jämt på mig nu:))

Jag är nu i vecka 16. Nejdå, men inte fan kommer någon märka om jag den dag blir gravid. Jag drar inte ens ut magen på bilderna.
(jävlar vad ragg jag kommer få nu...)För att prata om något mer vardagligt. Idag har det varit en jättebra dag, igen!
Jag börjar bli less hur underbart mitt liv börjar bli ;) Men jag har haft lite motgångar innan tycker jag, så nu var det på tiden att det vände!
Har haft möte med min socialsekreterare och United Action som jag nämnde igår. Vi förlängde praktiken en månad till och ska börja prata med Lime nästa vecka om praktiken där.
Annars har jag mest packat upp nya ballerinas som kommit idag. Rött och rutigt i all ära, men jag vill verkligen ha ett par diskreta skor.
Fick skriva en skylt till dom också. Jag sa att jag var jätteduktig att texta. Jo men tjena. Blev både snett och rangligt. Välte en hög skokartonger i lagret också. Var väl magen som tog emot, hö hö... Nej, har blivit mycket kroppssnack i detta och föregående inlägg. Hoppas ingen tror jag är självkritisk because I'm NOT. Såg en dokomentär häromdagen om en kvinna utan ansikte, man ska inte klaga i onödan!

jag är en stork. är du ett äpple?


Finns det en bättre känsla än att vräka i sig glass och titta på Kim Kardashians beachkropp? Beach 2011 - Here I come!


Som mamma sa igår när vi tittade på Efterlyst:
- Usch, tänk om jag skulle vara med där och de skulle rada upp signalementen.  Och en av dem skulle vara "Stork-kropp".


Jag har ju en kropp på samma sätt, så kallad "top heavy body type".
Stor överkropp och liten nederkropp. Personligen kan jag tycka det är mer kvinnligt med större lår och rumpa. Jag menar, hellre ett timglas än en stork? Men alla vill ha det man inte har, så det gäller väl bara att inse fakta och gilla sig själv. Spela med dom kort man fått helt enkelt. Det är just därför jag älskar att bli äldre. Ju äldre (och visare) jag blir desto mer känner jag att min stora mage/uppåtnäsa/what-so-ever är en del av mig. Jag tänker aldrig mer dra in magen. Ska man tycka om mig så måste man gilla hela paketet :)Renee Zellweger, Naomi Campbell, Teri Hatcher och Demi Moore sägs alla ha den "upp-och-ned-vända-triangel-kroppen". Jo man tackar. Vem vill inte ha något gemensamt med dom? Enda skillnaden vad jag kan se är sisådär femton timmar mer träning i veckan än mig. Annars inget speciellt som jag kan komma på nu.

good day
Hittade en Ed Hardy-tröja i syrrans garderob. Jo man tackar!
Bessie har varit och blivit badad, klippt och rakad. Hon luktar godare än mig, är len som sammet och plötsligt såg vi att hon faktiskt skulle ha snövit päls på bröstet. Där ser man.
Även denna dag gick bra faktiskt. Har räknat jeans, hängt upp och prismärkt nya varor (klänningar för 199:-, ge mig!) och sålt en hel del. Fick även finbesök av Sofie :) Har fått mycket fint beröm av de jag "jobbar för". Känns bra att höra att jag inte bara är förvirrad :). Och det är extra roligt att arbeta för egenföretagare som har allt annat än lugna stunder många gånger. Imorgon väntas möte med United Action samt min socialsekreterare. Så får vi se när jag utökar mina dagar samt när. Längtar tills jag kan börja på Lime!


Ikväll har jag tänkt ta det väldigt lugnt. Funderar på att dra och köpa en skvallertidning och en påse jordnötter. Det värsta är att jag äter upp dom själv i såna fall, vilket är en halv dags kaloriintag om inte mer. "Men det är ju nyttiga fetter" kan man ju alltid intala sig. Bara sisådär ett ton för mycket av det rekomenderade dagsintaget. Ska även titta på A-team. Hoppas den är lika bra som A-teens ;)Kommentar:

Mickan: Vad härligt att det verkar gå bra för dig =) Även om det är tråkigt ibland, fast du kan ju trösta dig med att jag hatar varenda sekund på mitt jobb :P haha
PUSS

Svar: Tack, vad snäll du är :D Du är så himla gullig! hahaha ja det ska jag tänka på :D Hoppas du menar ditt gamla jobb och inte det du ska börja på... :) PUSS <3

onsdag


Jag och Fågel (har faktiskt rensat bort allt från golvet nu:P)Idag har det funnits mer att göra
eftersom ICAs personal åt i Kaffebaren och jag fick agera servitris. Typ. Har även städat och funderat kring en annons som kommer in i Annonsbladet från Skogalleriet nästa vecka. En gammal bekant kom förbi och hann prata med henne också. Hon hade ansökt till Ensam mamma söker. Dom hade ringt men hon kom inte med, damn it! :)


Nu ska jag lägga mig och blunda fem minuter
(läs: sova i tre timmar). Kanske att Ken kommer förbi, men han har mycket förberedelser kvar inför en tävling i Tyskland den här helgen. Så lär inte bli så... :(

1974 och religionJag skrev ju förut något om att alla puddingar föddes 1974
och lovade ett bevis på det. Det är inte bara födelseåret de har gemensamt, utan att de allesammans är mina frikort ;) Fast det är lugnt om jag bara får Magnus Betnér också.


Dagen har bara rusat iväg!
Var hos kuratorn imorse för att i stort sett bara säga att jag aldrig mer vill se henne. Jag känner mig stabil och glad, och tänker inte sitta där och prata väder och vind i onödan. Klart jag har en del att jobba på men inget som inte är hanterbart. Bara det att jag tänker bo i en stor stad och att jag börjat praktisera är ett steg i rätt riktning. Fanns det en fobi mot livet så hade jag haft den. Och det är bara att utsätta sig för allt jobbigt som hjälper, och det behöver jag inte gå till en kurator för att få reda på.


Efter praktiken hämtade Rebecka upp mig.
Vi bodde nära varandra som små och umgicks mycket fram till för tio år sedan. Hon är sex år äldre än mig så det var väl mer att hon satt barnvakt åt oss syskon. Hon och hennes syster gjorde hela min barndom till ett enda roligt minne. Och det är genom dom som jag fick kontakt med Jehovas vittnen, och i sin tur fick en större förståelse för deras tro.


Jag blir irriterad när människor hyser agg mot människors religion fast det egentligen inte vet någonting om det. Som att ett jehovas vittne inte är en människa utan "dom där som knackar dörr, vägrar ta emot blod och tror att det bara är dom som kommer till himlen". Jag har aldrig träffat så roliga och snälla människor i hela mitt liv.
Det gäller såklart även andra religioner, som islam till exempel. Där har människor också väldigt ofta en slags stereotyp om hur en muslim är. Det är en av de få sakerna som gör mig fruktansvärt irriterad. Som mitt ex, ni vet nog vem jag pratar om:


Jag: Två saker jag aldrig skulle acceptera i ett förhållande är om killen var rasist eller homofob.
C: Jag hatar muslimer.
Jag: Var fjärde människa i världen är muslim men du kan alltså säga att du hatar varenda en av dom? Trots att du inte träffat dom?
C: Ja!
IDIOT!


Nog om det, innan jag blir förbannad :) Vi försökte i alla fall sammanfatta dessa tio år. Fick fika och middag av min kära mor samt åkte på en nostalgirunda i Östhammar. Fikade en gång till fast på cafét och sedan skulle hon åka hem. Den här gången ska det inte ta ett decennium innan vi ses utan jag åker nog ned i sommar.


Nu ska jag sätta på en ansiktsmask jag fått av en gullig tjej på praktiken. Tur att dom är så underbara där, annars hade jag gått under. Idag har jag putsat speglar och sålt ett skärp. Druckit kaffe och ätit lunch. På fem timmar.

devil


En mörkhyad, stilig man i uniform. Bara det är ju en anledning att se filmen?:)
(Snyggingen heter Bokeem Woodbine)


Såg denna film idag vilket var riktigt bra.
Jag är inte bara imponerad över att jag kunde se filmen utan text och förstå allt, utan också att en film kan vara så spännande fast det mesta av filmen utspelar sig i en hiss. Har hemska minnen från "Dag och natt" med Mikael Persbrandt där nästan hela filmen filmas i en bil. Men detta var alltså något helt annat.


Fem människor fastnar i en hiss
och sedan börjar otäcka saker hända. Och man undrar hela tiden vem av dom som är "the bad guy". Hm, jag borde nog bli filmrecensent. Eller inte.


Får se när jag kan sova.
Har nog sovit 14 timmar i natt. Men dagen har ändå gått så segt. Pratade med George nyss, fattar fortfarande inte att vi inte träffats. Känns verkligen så efter alla år. Men i sommar lär det bli av.
Imorgon väntas praktik och besök av Rebecka :)
Rebecka och jag har inte setts på runt åtta år. Så "på tiden" är en underdrift i detta fall.

nyheter från hm


Älskar färgerna, mönstrena och trycken. GE MIG!Nog med ögonshopping. Dagens planer uttalas Lugnt. Dusch, Malin och film står på schemat. SKÖN DAG!(Den bittra sanningen:
fyfan vilken tråkig dag. Sover bort halva dagen för att sedan glo på skärmen i tre timmar. Orkar inte ens åka någonstans. Uppdaterar Facebook varannan minut. Nehe, inget har hänt. Eller vänta, en kille i min förra klass ska ha lax till middag. Spännande... Alla dessa jävla tvångsmässiga statusuppdateringar...)

sa jag att jag var lycklig?;)Måste göra ännu ett inlägg om min glädje :D
Men hellre det än mina katastrof-inlägg där jag skriver något i stil med "jag orkar inte med mitt liv, jag tar en paus i bloggandet" (och sen nästa dag börjar jag igen;))


Jag hittade en bild på tiden då brorsan bodde i lägenheten. Man ser sovrummet/tv-rummet (lägenheten är bara på 19,5 kvadratmeter). Nu har vi en säng där istället för soffan och idag sa mamma att vi kunde köpa in en liten platt-tv också :)
Det är en härlig känsla att ha något eget. Visst, jag hyr den av mina föräldrar. Men det är inte i andrahand av några främlingar den här gången.
Jag känner mig så lyckligt lottad. Det är väldigt svårt att hitta ettor i Uppsala. Jag, som inte ens har ett jobb, får bo i en bostadsrätt några minuter från stan. Hur bra har inte jag det? För att låta osvensk.


Så, nu har jag skrytit nog. För idag ;) Jag längtar redan till sängen. Har varit dödstrött idag. Min röst börjar tyvärr komma tillbaka, jag som gillade min hesa, sexiga stämma!

mums


Får alltid mycket god fika hos Bella :)


Är hemma och bara tar det lugnt nu. Är sjukt trött. Ville träffa Ken men han skulle kolla på hockeyn (?!). Förstår inte det intressanta med sport. Det är sömnpiller för mig.


Annars går jag mest på moln just nu. Jag kan inte fatta att om mindre än en månad bor jag i Uppsala. Jag har verkligen världens snällaste föräldrar!


Och vem har namnsdag idag då? ;) Jo man tackar!

outfitJag blir sällan nöjd med bilder så jag måste ta ungefär hundra posebilder innan jag tycker någon är okej. Det i samband med min lathet resulterar i att det blir rätt fort fullt i datorn av enbart posebilder. Idag rensade jag 250 MB av bilder. Okej, kanske inte bara egokort, men många!


Nej nu måste jag äta något snabbt innan Malin hämtar upp mig. Annars kommer jag bara äta kakor för att mätta magen.

rec 2Igår såg jag, Sara och Adam denna film som jag inte rekomenderar. Den första filmen var väl inte så bra heller tycker jag, men den här uppföljaren var ännu mer överdriven. Den hade några panik-scener men annars bara väldigt utdragen.


Nu har jag följt Sara till bussen och vi alla är lite deppiga. Vi saknar henne!


Ska fika hos Bella idag, annars inga planer.


Mickans foton från gårdagen


Mickan gör en fläta.


Linnea, Josefine, Sara och jag dänsing.
Jag, Mickan, Linnea och Cecilia.
<3
En kille var söt och erbjöd sig att ta kort på hela gänget :) Älskar den här bilden!Nu blir det nog sängen för min del. Imorgon åker Sara hem och det kommer kännas väldigt deprimerande och ensamt. Har nästan börjat vänja mig vid att ha henne sovandes bredvid mig. Gud vad jag längtar tills hon blir svensk igen (nej, dom har tagit bort henne härifrån, hon verkar bara vara norsk medborgare nu haha!).Kommentar:

Mickan:
Du är bäst fialotta! Jobb, lägenhet och allt! Vilken pärla du är =)
Svar: Du är för rar min lilla älskling :) Du kan det där med att få andra glada! DU är en pärla! <3
(Och säg till om jag ska lägga ned att publicera din bilder, hehe)


världens bästa dag

Fick en bukett blommor av Sara igår, i min favoritfärg. Sedan fick jag ett handgjort armband av brorsdottern i pärlplatta-pärlor, finns ju inget charmigare! Och efter det gav mamma och pappa mig ett kuvert med hyreskontraktet på lägenheten dom äger i Uppsala. Länge sedan jag var så lycklig! Den 10e Juni har jag mitt egna lilla krypin. Jag kände inte så mycket för Uppsala förut, men nu känns det helt perfekt. Möjligheterna är ju fler. Och det slutar inte där, min brors sambo och den andra delägaren på Lime har pratat och beslutat att jag får praktisera där i sommar.


Så i korta drag gav fredagen den trettonde mig en påminnelse om hur underbar familj jag har, en lägenhet i Luthagen och min drömpraktik.


Dagen slutade även mycket bra på Flustret i Uppsala med ett otroligt härligt gäng. Jag och Sara var från början hos Mickan dit även Josefine kom. Väl inne i stan mötte vi upp Josefine igen, samt Cecilia och Linnea. Antagligen världens härligaste (och snyggaste!) tjejer hängde jag alltså med. Vi dansade hela kvällen tills vi var tvungna att kila till bussen. Fick även en cider som ett "grattis" till allt idag. Blev nästan rörd :P


På bussen hem var jag inte så populär hos vissa. Någon hade spytt i bussen och jag hörde hur de satt och diskuterade det. Kändes som alla som satt i bakre bussen gjorde det vilket jag ansåg var väldigt onödigt, ointressant och irriterande. Jag sa till dom att släppa det, är ju knappast roligt för den som mådde dåligt att då höra allt de sa. Jag frågade om det verkligen var så intressant att prata om vem som spydde och så vidare. Ingen sa emot mig, men ändå fortsatte dom ändå. Så Sara blev väl inte heller så trevlig mot dom... Tragiska människor, när man tycker något sådant som en spya är roligt att prata om. Vem fan har inte spytt på fyllan?Min heta syster :)


Min snygga låtsassyster. 
Ett stort flin och en kameraskygg Ken.

fredag - en dag på praktiken


Sara köpte en snygg tubtop hos "mig" idag :)
Skyltdockans kläder till vänster är mina val, mycket nöjd!:)
Fiiiika :)


Så, nu ska jag platta håret. Snart kommer min älskade brorsdotter hit. Hinner bara umgås med henne någon timme innan jag och Sara drar till Mickan. Ikväll blir det Flustret där jag faktiskt aldrig varit. Så det är på tiden. Ska inte dricka så mycket ikväll. Både på grund av ekonomin och familjen åsikter... Jag har inget emot att gå ut nykter så länge alla inte ska dansa. Då blir det antingen att jag står själv i ett hörn eller att jag står där stelt och leker mellanstadiet-disco på dansgolvet. Jag och Magnus Uggla dansar INTE nyktra. Men det kommer nog bli en rolig kväll :) Trots att det är fredag den trettonde....


Trevlig helg sötnötar!


familjedag


Systrarna Snöboll (på riktigt, en kille trodde Sara sa "Snöboll" när hon sa "Sjöborg", haha!)
Dagens outfit, väst och allt! Riktigt stiligt må jag säga.
Tur att jag hann sola innan detta väder kom. Spöregn, åska och blixtrar. Filmade även ett par blixtrar men kanske inte så kul att visa när mitt babbel ingår om väder och vind.
Sara lagade soppa och pankisar.
Bessie :) Och en nalle vi inte vet vart den kommer ifrån...
Tomas kom förbi och vi spelade "plump" ett par omgångar. Jag vann en gång :D
Pappa hade lagat rabarberpaj :)Nu ska jag nog lägga mig. Blir en lång dag imorgon med praktik, träffa brorsdotter, förfest och krogen. Men kul ska det bli!


jag ska bli en brun atlet


Visst ser jag ut som Charlie i 2 ½ män? :)


Idag vaknade jag av att Sara stod i träningskläder och frågade om vi skulle springa elljusspåret. Jag sa nog Ja i sömnen. Sagt som gjort, tog ett äpple och gick. Var mer andfådd än förra gången men kunde i alla fall springa hela spåret utan stopp. Jag tackar gud för min grundkondition.


 Jag har som mål att någon gång VINNA stadsloppet i Östhammar. Jag är aldrig en dålig förlorare men när det gäller träning så ska jag vara bäst. Annars känns det meningslöst. Just nu känns det ju väldigt långt framåt i tiden, men jag vet att jag har lätt att träna upp mig. Det är ju jag som blev kallad "ett fysiskt mirakel" av min idrottslärare ;) Nej, jag skryter absolut inte...


Sedan har jag legat och solat i mina Charlie Sheen-shorts. Smörjde den här gången in mig. Jag vill gärna tro att jag är färgad men jag går nog mer åt albino-hållet :(
Nu ska jag hoppa in i duschen. Idag ska vi ha en familjedag nu när alla är hemma. Var ju därför jag bytte den här dagen till nästa vecka på min praktik. Tomas kommer även på besök vilket jag ser fram emot. Han och Sara var ju tillsammans i fem år så han är ju en del av familjen!


sushi

Idag har förmiddagen gått rätt långsamt trots att jag varit mycket själv i klädbutikerna och därmed borde ha mer att göra. Men inte då. Väldigt lugnt. Det roligaste var att klä provdockorna :)


Sedan åkte jag in till Uppsala där jag åt buffé med Sara och Jonna. Mycket trevligt och mycket mättande!


Kommentarer:

Sofie: Härlig bildbomb tycker jag :)
Svar: Vad kul att du tycker det :D Är så skönt att låna saras kamera nu, mer värt att lägga upp bilder då :)


Bella: Du är verkligen för gullig ibland :)
Svar: Tack<3 Det är för att jag älskar dig :)

bilder snodda från mickan


Mina heta tjejer.
Hahahaha :D


dagens behov


Har smörjt in mig om jag ser kladdig ut, haha!
Idag vaknade jag sent. Tänkte ligga och dra mig halva dagen men kom sedan på att jag hade tid hos kuratorn klockan ett. Hann som tur var dit, med skjuss av mamma dessutom. Vi pratade mest om för- och nackdelar med alkohol. Detta är ett dilemma.


Har hälsat på Stefan en snabbis. Och sedan legat och saknat Sara. Blir så bortskämd när jag är med henne och nu när hon i Uppsala känner jag mig rastlös, uttråkad och övergiven. Men ska försöka byta ut torsdagen mot en dag nästa vecka eftersom hon ska vara hemma hela den dagen. Annars springer hon ju bara omkring och hälsar på alla vänner. Nu ska jag titta på Daniel Larsson i Syskonsalt. Incest kanske inte är mitt farvoritämne, men den karln är ju het i allt han gör.


måndag - öregrund

Idag blev det Öregrund med mina trilling-systrar Mickan och Sara. När jag och Mickan var blonda tog några fel på oss. Igår tog ju en fel på mig och Sara. Och när jag såg på dom snabbt idag såg jag inte vem som var vem :D Så kanske vi tre är ännu mer lika varandra nu när vi alla är brunetter?


Vi lunchade pizza, låg och stekte i timmar vid klipporna och sedan avslutade vi med en varsin mjukglass. Nu är jag sönderbränd. Hur svårt är det att smörja in sig? Och bara för att det blåser mycket så borde jag väl fattat att solen är lika stark för det... Aj aj.Mickan :)
Sara till VÄNSTER och Mickan till HÖGER. Så nu vet alla :)Öregrundsidyll.


En het Mickan och en påklädd Sofia. Har ingen bikini nämligen.Nygaddad :)
<3Ser vad för skvaller jag missat.
Och så en skugga mitt i allt. Nybörjarfelet nummer ett :DJakten på den försvunna överläppen.
Mickan och jag åkte och tvättade hennes bil, det var kul tyckte vi :D


söndag - uppsala

Förmiddagen har gått till vila, solning och klippning. Jag toppade som sagt bara, gillar inte stora förändringar i frisyrer :) När Sara sedan skulle gå till frisören så trodde hon att det var jag som kom tillbaka. Var nog första gången någon tog fel på oss :)Sedan åkte vi till Uppsala och umgicks med Jossan. Vi snackade skit på balkongen, åt massa sushi, såg på film och åt cupcakes. Nu kom jag precis hem (klockan två) efter det att vi åkt runt lite i Uppsala för att kunna köra hem brorsan som varit i Göteborg med Amnesty. Självklart irrade vi en del eftersom vissa vägar var avstänga. Farbror polis stannade oss, såklart. Han började fundera vad vi höll på med eftersom vi åkte runt och kom tillbaka till samma ställe. Det är roligt hur man beter sig i sådana situationer. Precis som man får lite oroskänslor när det tjuter precis när man gått in i en affär. Man vet att man inte tagit något men ändå blir man nervös. Så var det när jag såg att polisen satte på blåljuset. Jag började tänka om jag hade knark i väskan. Jag har aldrig haft något olagligt på mig men ändå kommer dessa tankar. Konstigt :) Men det kanske är en naturlig reaktion.

Jossan kan hon. Man ville ju knappt äta dom fina små mästerverks-bakverken.Sötnosarna :)Ovanligt att jag har en störande hårslinga... :)
Kul att blixten gör vissa kläder genomskinliga...:)
Vi såg Ashton Kutcher/Nathalie Portman-filmen. Som jag redan sett men den är ju så himla bra. Jag åt elva bitar sushi plus några av deras. Så blev väl 16 bitar till slut. Jag äter som en man. Men gott är det!Nu måste jag sova. Ska upp snart igen känns det som. Imorgon väntas Öregrund med Mickan. Godnatt!


lördag

Igår åkte jag och pappa till Arlanda och hämtade Sara. Var överlycklig att se henne igen! Jag hann inte umgås med henne så mycket, när jag kom hem fick jag slänga på mig kläder och åka till Gimo. Vi skulle fira Bella som fyllde år i fredags. Vi grillade, spelade kubb och tittade på Silent Hill. Hade inte sett den förut, konstigt nog. Lite för övernaturlig/överdriven för min smak men ändå inte dålig.Genvägen hem från Arlanda blev en senväg.Jag gjorde ett eget födelsedagskort till henne som såg ut så här. De kinesiska tecknena betyder "Bella". Sedan gav jag henne ett kit med kokos-produkter från Body Shop.
Natty.
Don, grillmästaren.
Min kamera ger suddiga bilder som vanligt...
Bella och Malin.
Agnes.
Malin och Robin L kikar på Agnes.
Vi spelade kubb. Vårat lag vann tydligen med 2-1. Mindes inte jag :)
Robin I-M, Malin, Don och Jens.
Det finns en katt som går omkring i området. Vi kallar honom "Rolf". Han fick vara med och spela och jag bjöd honom på hund(?)godis. Han gillade det.
Don och Rolf :)
Fuskarna :PBjöds på god glass och massa tillbehör!Nu ska jag springa och toppa håret. Var ju ett tag sedan. Kom hem fem imorse så jag känner mig lagom trött...
Fick min favoritchoklad av Sara, hon är bra snäll :)
nu är rummet fintMamma och jag har pyntat mitt/saras rum inför hennes hemkomst imorgon. Varför säljs allt påskgodis så himla billigt nu? Är verkligen människor så pass petiga att det är en omöjlighet att äta en chokladhare eller ett godisägg efter påsk? Töntigt i så fall.


Känns som om jag har städat hela dagen. Men skönt när det är gjort. Har ju varit på praktiken också, såklart. Var inte lika mycket folk som jag hade trott när det var vårmarknad och allt. Det berodde antagligen på att det var gratis korv utanför :)


Nu ska jag lägga mig i min renbäddade säng. Blir inte att sova halva dagen imorgon då Sara landar klockan ett. Men alltd roligare att gå upp när något bra väntas. Sedan ska jag ju fira Bella på eftermiddagen så imorgon blir en bra dag!

bästis fyller år


(foto: Don)


Idag är det ingen vanlig dag, för idag har min BF födelsedag, hurra hurra hurra!
Har så otroligt många minnen med denna underbara skapelse. Och jag hoppas det blir lika många till :)
Me love you long time!

snyggt för killar och tjejer


Det snyggaste internetplaggen just nu enligt mig :)
Vaknade sjukt opepp imorse men dagen har faktiskt varit riktigt bra.
Älskar när "säljare" kommer dit så man får se allt som går att beställa. Även om det känns fel att börja planera in kollektionen till jul, men det ska väl hinna sys upp också... Var en trevlig göteborgare med herrkläder. Synd att gallerians målgrupp inte är unga killar, det är roligare att köpa in kläder till dom :) Men nu får man skippa logos på kläderna och så vidare. Annars har jag mest hängt med Mathias på Herman och stått i kassan på H-zenter. Känns skönt att praktisera när man ser att de som jobbar där stressar och springre omkring som yra höns.


Imorgon är det vårmarknad i Gimo så det blir förhoppningsvis lite mer människor i gallerian då :) Jag ska stå i Kaffebaren, känns lite nervöst men ändå bra. Det är det sköna med att slippa jobba inom vården. Gör man fel handlar det inte om människor utan mer materiella saker.


Nog om löst prat. Nu ska jag sova!

upp - med humöret


Förstår att denna film kritikerrosats. Så himla bra och söt den var :) Nu har mina föräldrar kommit hem, men det räckte med ensamhet för min del. Har promenerat med Bessie, pratat i telefon med Johanna och vräkt i mig Pringles och druckit Monster. Mums!


Imorgon bitti är det jag som ringer min socialsekreterare
som fortfarande inte har hört av sig angående om jag får flytta in till lägenheten i Uppsala eller inte. Sedan fixa nytt recept på medicinen. Mår lite sämre nu. Grinar verkligen till ALLT. Tittade på trailern till Skönheten och Odjuret; storböla. Sa till Johanna att jag saknade henne: tokgrinade. Fick ett sms av George som skrev peppande ord inför praktiken; började tjuta. Tittade på filmen och tårarna rann med eller utan anledning. Men det är lugnt, så länge jag inte gör det bland folk :)
Sedan ögonen. När jag flackar med blicken känner jag mig typ full. Googlade lite av det här och det känns som mina 100mg är väldigt mycket. Borde jag inte ha trappat upp av behov, inte börja med det... Aja. Nog om pillerprat.


Nu ska jag lägga mig så jag orkar med dagen imorgon. Hoppas det går bättre än idag. Mitt huvud hängde inte med någonstans. Skulle prismärka skor med 399:-. Efter ett tag börjar jag skriva 339:-. Sådär var det hela dagen.

kors


Äntligen har jag bytt ut mitt gamla piercingsmycke. Har ju alltid velat haft ett kors så det fick bli den här. Skulle helst vilja ha en enkel, mer vardaglig, också. Men det får bli en annan gång.Dagen har varit allmänt jobbig. Jag märkte för några dagar sedan att min medicin tagit slut men av en oklar anledning orkade jag inte förnya receptet. Tänkte inte mer på det förrän igår, då jag började må dåligt. Idag är det ännu värre. Känner mig "yr i ögonen" och ovanligt känslig. I och för sig kanske jag borde förstått det innan. Det finns ju en anledning till nedtrappning...


Hur som helst. Idag blir det lugnt. Föräldrarna är på Solvalla och så får se vad jag ska göra :)

uppsala med malin & stefan


Stefan när vi poppade oss fram till Uppsala.
Den som lyckas få ett kort på Malin ger jag en belöning. Det är nog lättare att klättra upp på Mount Everest.
Stefan gillar inte heller att jag leker paparazzi, men jag lyckades ta ett par bilder i alla fall, mohaha! :) Det är inte bara för min skull (att jag ska ha något att dregla framför om kvällarna) utan för er läsare. För har jag inga bilder på omgivningen så kommer mina sedvanliga pose-bilder. Inte så kul kanske. Oavsett om jag har en flodhäst med på bilderna eller inte.
Världens snyggaste jeansshorts? Tror det. Världens plattaste röv? Antagligen.
269:- på New Yorker.
Dagen var väldigt lyckad! Dock tycker jag lite synd om grabbarna som ska shoppa. Visst att utbudet är efter förfrågan, men snacka om att varje affär, sko som kläder, har typ en femtedel för killar? På kedjorna för båda könen alltså.
Jag köpte även ett par svarta stuprörs-jeans på HM. Sedan kom jag på att det enda jeansparet jag har är just svarta stuprör. Men så får det vara, variationen kan inte alltid vara på topp.


Efter en kebabtalrik, springandes i affärer, en fika på Storken och två Red Bull för 80 kronor
(jag kan det där med att lägga pengar på vettiga saker...) så drog vi hemåt till tv-soffan. Fotboll är verkligen inte min grej. Men ska jag tvinga honom att se på mina fjollprogram så får jag väl stå ut med sport då. Men svettiga, regnblöta spanjorer rullandes i gräset är ju inte det värsta att titta på dock.


Nu ska jag sätta på mig ett ansikte så inte kunderna blir rädda i gallerian.
Har i stort sett inte sovit något i natt. Jag måste lära mig att gå upp samma tid varje dag, annars blir det så här. Kommer bli lättare när jag går upp till heltid på praktiken (i Juni). Trots att det kommer svida att "arbeta" för 19 kronor timmen...Kommentarer:


Ljungdahlskan:
Jag träffade faktiskt M genom nätet!:)
Svar: Jasså, det visste jag inte :D Vilken tur! :)


Och tack för dina kommentarer Miss C - Swedish Model
:) Och vilken snygg och välgjord blogg du har, med ämnen som jag gillar. Och jag vill passa på att ändra min uppfattning om "killerbody". Former är vackrare.
Rekomenderar hennes blogg till er läsare som också intresserar er för ätstörningar, mode och modellande!

godmorgon (ja, klockan ett är morgon)


Jag och min bästis posar. Flodis Flora heter hon. Det är så skönt med henne, jag kan prata på hur mycket jag vill och hon håller alltid tyst. Älskade lilla flora.
Jag hittade ett plagg med min favoritfärg på. Tack Sara ;)Nu ska jag snart ta bussen till Gimo där Stefan förhoppningsvis orkar köra mig till Uppsala.
Han sov inte mycket i förrgår natt och självklart ska jag hålla han uppe länge även igår. Jag sov hela dagen idag. Drömde så sjuka saker. Att jag skulle gifta mig men hade tredagars-smink på mig som jag försökte rätta till utan resultat. Egentligen ville jag ju inte gifta mig men jag hade ju sagt Ja redan :) Sedan ville jag skaffa barn tydligen. Och en massa annat.
Vi ska handla lite och sedan möta upp Malin när hon slutat skolan. Jag måste ha jeans, har inte ett enda par (som är mina egna). Men det är så himla tråkigt att köpa.
Sedan ska jag köpa något till Bella med, riktigt svårt! Fast hellre till henne än en kille. Dom är omöjliga.

nätdejting

Läste i SOLO idag om par som träffats genom internet. Även om inte jag är ett stort fan av det så är det ju verkligen ett bra sätt att hitta människor på. Istället för att gå på nervösa dejter så kan man sitta bakom sin skärm och skriva. Om man inte vet vad man ska svara på en stund så är det ingen som reagerar. Pinsamma tystnader, klädångest och mat runt munnen är ett minne blott :D
Och vill man höja ribban lite så finns det ju numera cam och Skype.


Ibland finns det riktiga idioter på internet. Väldigt många dessutom. Men det är som ett lotteri, ibland har man tur och hittar underbara människor. Titta bara på Johanna & Daniel. De träffades genom nätet och nu har det ju barn ihop. Min bästis Thomas träffade jag faktiskt genom internet också.


Sedan finns det en person jag ser som en vän
, men vi har aldrig träffats. Det var nämligen så att jag fick hans msn för kanske sex-sju år sedan. Hans klasskompis i gymnasiet gick i samma årskurs som mig i högstadiet. Så på den vägen var det. Sedan började vi prata i telefon flera timmar i sträck, nästan varje dag i en period.
Idag kanske vi inte hörs lika ofta men han är ändå den jag kan berätta ALLT till. Saker som inte ens mina bästa vänner vet om. Det är dels för att han är så otroligt snäll och aldrig dömande. Och dels för att jag inte träffat honom. Då känns det inte lika farlig att "blotta" sig.


Så akta er för äckliga typer på nätet, men kom ihåg att det finns riktiga guldkorn där också :)Min kärleksförklaring till dig George :D


(och innan rykten om att jag har en ny karl börjar spridas: så är icke fallet! jag vägrar dejta stockholmare, haha!)
Nu ska jag hem till Stefan och äta god mat. Det han bjöd på mig första gången jag var hos honom :) Den gången vågade jag inte äta mycket eller slafsigt. Men nu är det snarare tvärtom...

apropå valborg back in the days


Valborg 2008 i bilder och valborg 2007 i paint-form
eftersom jag glömde kameran. I bilderna visas Nina, Fiffi, Malin, Mora-Johanna, Cissi, Jake, Sara och jag då. Och i min gamla hederliga paintbild är det Minny Musen, jag, Cissi, Sundsvall/Öregrunds-Johanna, Mora-Johanna och Malin som ni ser där :) Och en box Dunavar såklart.

istället för att städa


Vad man bör göra istället för att städa svinstian till rum.

Det går ju också bra att köpa en tidning. Eller en film. Helst både och.


Men jag har som mål att städa innan kvällen är slut.
Eller kanske inte... Men syster kommer ju hem på lördag så DÅ måste jag i alla fall ha ordnat rummet. Det är ju ändå hennes grejer och kläder jag stökat ned med också. Kan vara snällt att lägga tillbaks allt :)


Idag har jag gått på loppis med pappa.
Köpte faktiskt ingenting, kände mig riktigt duktig. Sedan har jag promenerat med Malin. Idag sa mina föräldrar att jag får bo i lägenheten vi har i främre Luthagen om jag får det av min socialsekreterare :) LYCKA! Men jag är osäker på om jag får det. Det är ju en annan kommun och inte en hyreslägenhet... Men vi får se.

Kommentarer:

musen: men fina fia-lotta!
Inte ska du känna dig ensam på valborg? Jag har inte firat det på riktigt sen tiderna i Uppsala och kommer nog inte göra det igen heller. Kanske jag växt upp eller så kan ingenting slå den tiden? Jag tänker i stället tillbaka och spar det som fina minnen, typ i en burk som man kan plocka fram när vardagen är grå. Det är mycket bättre än att bli missnöjd för att det inte blir som man tänkt! För tankarna är ofta att man vill att det ska vara lika underbart som förr. Så alla helger året om får nya traditioner allt som åren går och jag gillar det:) Puss på dig

Svar: Vilka fina, kloka ord! :) Så har jag inte sett det, men det är ju så sant! Det är nog både och, att du växt upp OCH att inget i hela världen kan slå det. Saknar det verkligen. Men jag ska också spara dom i en burk nu :) Saknar dig musen min!! puss och kärlekJessica: Ja de var ju bra. Själv jobba man i helgen så de fick bli en lugn kväll framför tv i går. Å så glad man var när man vaknar och är helt nyckter när man tänker på alla andra som Hadde det kallt i går oc bakis i dag =) haha där fick dom kramar

Svar: haha ja men verkligen! Det är nog inte många som är så bakisfria och pigga som vad vi är ;) Dessutom tjänade du pengarna medan resten spenderade :P kramar!!

gårdagen slutade bra trots allt

Gårdagen ja, vilken soppa. Lite senare ringde jag även Dan. Han skulle dricka med sin brorsa men kunde tyvärr inte ha med mig för de skulle prata om privata saker. Ringde Mickan som jag skulle till men sedan blev hon själv hemma eftersom resten drog tillbaka till Uppsala. Så då bestämde vi att ses en annan dag istället :) Sedan hörde jag av mig till Sofie som tydligen var i Gävle. Och efter det skrattade jag bara. Blev så tragikomiskt på något sätt. Hur många Nej kan man få på en kväll? Det kom till en gräns när man nästan började fundera på hur ogillad man är egentligen. Kanske jag har gått omkring i tron om att jag är en snäll filur men att alla egentligen känner motsatsen. Nejdå, det är nog snarare mer en känsla än en sanning.


Jag tycker om mina föräldrar mer och mer för varje år.
För varje år som jag blir äldre och ju fler år som gått sedan min sena tonårsrevolt. Dom ordnade cheesecake, glass och wienerbröd. Mousserat och andra goda drycker. Dom kan dom. Så ja, din kommentar Jessica fick det bli till slut :) TACK.


Och Anne, jag tänkte exakt likadant igår. Jag borde bo i Sundsvall igen. Då hade jag inte suttit själv hemma :)

RSS 2.0