Goodie bags-godis 🎃

 
 
 
Äntligen Ă€r jag förberedd för bus-eller-godis-ungar! FörgĂ„ende Ă„r har jag i panik skramlat fram nĂ„gra mynt, en torr kaka och ett Ă€pple. Typ. Nu gjorde jag nĂ„gra "goodie-bags" med allt frĂ„n kinderchoklad, fruktkolor och klubbor till chokladmynt, kexchoklad och Dumle. Och givetvis innehĂ„ller varje pĂ„se exakt lika mycket av varje sort. Jag började den uppdelningen redan nĂ€r jag sjĂ€lv var barn och skulle dela upp lösgodiset till oss syskon. Nu efterĂ„t fattar jag att det mer handlade om OCD Ă€n att vara en rĂ€ttvis syster.
 
NĂ„vĂ€l, nu hoppas jag at det inte kommer fler Ă€n tre barn till för fler pĂ„sar Ă€n sĂ„ har jag inte gjort. Men det brukar faktiskt inte komma sĂ€rskilt mĂ„nga hit, jag bor trots allt inte i ett stort bostadsomrĂ„de. Utan pĂ„ platsen som gud glömde. PĂ„ tal om sĂ„dana platser sĂ„ ska jag nu ordna lite O'boy och sedan titta pĂ„ en skrĂ€ckfilm. Är det nĂ„gon gĂ„ng man ska fĂ„ sömnproblem sĂ„ Ă€r det vĂ€l idag?
 
Jag Àr för övrigt otroligt osocial just nu och kÀnner att jag hellre umgÄs med massmördande monster Àn mÀnniskor. DÀrför var det igÄr skönt nÀr jag skulle ta en liten cykeltur frÄn jobbet för att göra ett Àrende. SjÀlvklart cyklar jag för sakta (hur nu det Àr möjligt) och tippar. Jag lÄg och splattrade en liten stund pÄ asfalten innan jag kom upp pÄ benen och i panik tittade efter om nÄgon sett mig. Ni vet ju hur det Àr, det vÀrsta som kan hÀnda Àr ju inte att man fÄtt sjutton frakturer och en allvarlig skallskada - utan att nÄgon sett hur man ramlat. För det gör man aldrig graciöst, milt sagt.

SpelkvÀll och snickarhumor


Corona, ett bubbel som Moberg rekommenderar, chilinötter samt trevligt sÀllskap - kan det bli bÀttre?
 

Jag hittade en banan-cider nÀr jag skulle bestÀlla ölen, den var en given present till vÀrdinnan :D.
 
 
Ingen spelvkÀll utan L:s bakverk!
 
 
 
 
 
IgÄr hade vi Àntligen en till spelkvÀll hos K-family (kom precis pÄ det namnet, visst lÀt det tufft?). Humöret var pÄ topp och humorn likasÄ. Eller om den var lÄg, det Àr frÄgan... "Hur tecknar man Martin Timell? Ritar man en skruv och en vÄldtÀkt?". Sedan gick allt överstyr och det mesta kunde kopplas med "Hashtag Martin Timell". Jag försöker sÄklart inte göra en Betnér och skÀmta om saker som Àr obeksrivligt vidriga. Men ja, jag erkÀnner att jag igÄr kunde roas av bisarra och lÄga skÀmt som den. Jag gillade Àven citatet "Det Àr en vas. AlltsÄ V-A-S-S". (Som vanligt Àr det roligare att vara pÄ plats nÀr nÄgot sÄdant sÀgs).

Jag och maken var hemma vid tvÄ i natt tror jag. Men vi hade lÀtt kunnat varit kvar lÀngre, fast vi tÀnkte testa pÄ att cykla hem nÀr vi hade det som roligast. Jag har annars en förmÄga att vara kvar tills ett vÀrdpar typ slÀnger ut mig. Idag har vi Àtit hÀmtmat bestÄende av en kinesisk middag. Det var supergott! 

"Nytt" sovrum och nya laster

 
Dessa finns pÄ GranngÄrden och gÄr pÄ en hundring/styck.
 
 
 
 
Det Àr konstigt hur ett rum som man sovit i under nÀstan tjugo Är kan kÀnnas sÄ nytt. Men sÄ kÀnns det faktiskt! Vi har sovit pÄ övervÄningen tidigare men bytte igÄr till rummet ni ser pÄ bilden. AlltsÄ mitt gamla flickrum, det vi barn bodde i nÀr vi var bÀbisar och det rum som jag hade nÀr vi var stora nog att ha vÄra egna krypin. Jag fick inreda det hur jag ville nÀr jag var typ 15 och jag Àr fortfarande lite stolt över mitt val att ha en bröstpanel (ordet kÀnns desto vÀrre). VÀggarna var mindre smickrande Àn vad de Àr nu, orangea med solros-bÄrder. Det Àr mer avslappnande för ögonen att se pÄ rummet idag. 
 
Idag fick jag ett par set med mössa och vantar av min kÀra make. Det var vÀldigt gulligt av honom! PÄ tal om höstplagg sÄ Àr min nya höstjacka myckert tightare nu Àn vad den var nÀr jag införskaffade den. Anledningen till detta Àr att jag  bytt ut cigaretterna mot allt Àtbart som finns i denna vÀrld. Jag kan, för er som ocksÄ vill dra ned pÄ sockret, rekommendera den nya Risifruttin. Den Àr lika god som den sötade varianten! Att jag skulle försöka sluta fÄ i mig socker trodde jag aldrig skulle ske, det har aldrig nÄgonsin varit min svaghet. Men ÀndÄ sitter jag med chokladkakor och vanlig lÀsk var och varannan dag. Karies och korvskinnsbyxor Àr ett faktum. (Jag vill tillÀgga att detta handlar inte om en vikthets utan om att jag inte vill byta ett beroende mot ett annat, har gjort det tillrÀckligt i min dagar).

Höstbilder 🍁 (och vad jag ogillar med andras bilder)

 


 Bilden blev inte lika tydlig sÄ som jag ville. Jag lÄg för övrigt pÄ asfalten och fotograferade (sjÀlvmordsuppdrag - ja).
Ett stycke mamma pÄ balkongen. Jag gillar denna bild! 
Varje höst sÄ tÀnker jag samma sak - jag mÄste fotografera de fÀrgglada löven! Och varje Är inser jag att bladen hunnit ramla ned innan jag tagit mig ut med min kamera. Men igÄr sÄ hÀnde det - jag tog mig ut efter jobbet i en jakt pÄ hösten. Lyckan blev desto större nÀr jag fick sÀllskap av min syster. 
 
Men dÄ kan ni Àven förstÄ min frustration och irritation nÀr min kamera dog. Jag hann bara ta ett par dussin kort (vilket kan lÄta mycket men det handlar om nÄgra fÄ minuters plÄtande). Jag hade ÀndÄ hunnit, i beredskapssyfte, lagt min kamera pÄ laddning en halvtimme innan jag gick ut just för att detta inte skulle hÀnda. Det verkade göra mer skada Àn nytta dÄ min kamera inte varnade för dÄligt batteri innan jag gjorde detta.
 
För Àr det nÄgot jag Àr allergisk emot sÄ Àr det mobilbilder. Kvalitén Àr lika eller nÀstan lika bra med tanke pÄ dagens teknologi men formatet Àr fortfarande sÀmre. Men framförallt sÄ kÀnner jag att det Àr ett extremt ocharmigt sÀtt att ta bilder pÄ. Det Àr ingen kritik pÄ alla mÀnniskor som endast tar kort med mobilerna (vilket sÀkert Àr majoriteten av mÀnniskorna idag), men jag har Àgt en kameror sedan jag var typ tio Är och för mig Àr det det enda alternativet att ta bilder pÄ. 
 
Jag fick beröm av en kollega hÀromdagen om att jag tog bra bilder. Det var vÀldigt roligt att höra! Jag kanske inte tycker bilderna ovan Àr förstoringsmaterial men överlag sÄ har jag ett ganska bra sjÀlvförtroende nÀr det kommer till fotografering. Kanske lite för bra ibland...
 
 
Min make var tvungen att fĂ„ ned mig pĂ„ jorden hĂ€romdagen nĂ€r jag vĂ€ldigt tydligt berĂ€ttade hur dĂ„liga bilder jag tyckte fanns pĂ„ sociala medier. "Denna person tror att hen Ă€r sĂ„ duktig pĂ„ att fotografera men bilderna Ă€r ju totalt vĂ€rdelösa!". Nu stĂ„r jag visserligen för min Ă„sikt men samtidigt, vad som Ă€r bra eller inte bestĂ€ms ju inte av mig. Även om jag vore den bĂ€sta fotografen i vĂ€rlden (vilket jag lĂ„ngt ifrĂ„n Ă€r) sĂ„ har ju alla olika Ă„sikter pĂ„ vad som Ă€r bra.
 
Men för att nÀmna tvÄ saker som jag oftast reagerar pÄ i bilder jag inte Àlskar (se hur snÀllt jag skrev detta, jag kunde skrivit "bilder som Àr totalt jÀvla vÀrdelösa och som uppenbarligen tagits av en inkompetent fotografwannabe) Àr stelhet eller brist pÄ fokus. Det första gÀller kort pÄ mÀnniskor dÀr personen Àr alltför medveten av kameran. Det andra gÀller naturbilder. Antingen mÄste omgivningen vara sÄ pass vacker att bilden automatiskt blir bra. Men oftast sÄ tycker jag att det Àr svÄrt att fÄ naturens skönhet pÄ ett kort. Det kan snarare bli vÀldigt trÄkiga motiv. DÄ brukar jag se till att ett fokus finns med i bilden. Ta bilden jag tagit lÀngst upp som exempel. Hur trÄkig skulle inte den vara om jag inte hade nÄgra vasstrÄn med i förgrunden? Annars kan man ju rama in en natur genom att ha skog/kvistar/liknande i minst en sida av kortet. Det ger ett djup som automatiskt gör naturbilden mer intressanta.

Kram frÄn en sjÀlvutnÀmnd expert

"Hot mugshot guy"

 
 
 
Ni har sÀkert inte missat Jeremy Meeks som 2014 tog en mugshot som blev viral. För 1,5 Är sedan sÄ hade han avtjÀnat straffet för sitt vapenbrott ("innehav" alltsÄ - inte "sköt en tant i ansiktet") och har sedan dess arbetat som modell. Och lever enligt hans Instagram vÀldigt flÄdigt. Ibland lönar det sig att göra brott med andra ord!
 
En annan hade ju aldrig fĂ„tt ett modellkontrakt efter att ha fĂ„tt sin förbrytarbild officiell. Jag menar, man mĂ„r ju illa bara av att se sina foton för pass och körkort. Och dĂ„ har man Ă€ndĂ„ sovit i Ă„tta timmar och sminkat sig lika lĂ€nge. NĂ€r polisen haffar en sĂ„ brukar man ju sĂ€llan vara pĂ„ topp. Är man inte nedknarkad (som till synes om man googlar "mugshot") sĂ„ Ă€r man trött, sliten och grĂ„ter för att "man vill trĂ€ffa mamma" (Ă€ven de tuffaste gĂ€ngmedlemmarna brukar ju vilja "call mommy"). SĂ„ nej, ett modellkontrakt kommer icke att skrivas efter att jag testat pĂ„ att ta en brottsling-bild. Eller typ nĂ„gonsin, men Ă€ndĂ„.
 
Idag ville jag grÄta nÀr klockan ringde. Min kropp Àr som bekant allgerisk mot att vakna innan 9:00. Efter jobbet i mÄndags sÄ somnade jag 16 och gick inte upp förrÀn 05:20 morgonen efter. Det var lite vÀl extremt - Àven för att vara mig. Det Àr Àven sÄ, pÄ tal om mitt morgonhumör idag, att jag Àr bortskÀmd nÀr det kommer till mina arbetspass. Jag jobbar varken mer eller mindre Àn 73%.
 
SĂ„ nĂ€r jag fĂ„r hoppa in extra som idag sĂ„ blir jag en bortskĂ€md unge (tills jag ser lönen). Det var alltsĂ„ min chef som frĂ„gade mig och jag vill sĂ„klart vara "sjĂ€lvklart, du kan alltid lita pĂ„ mig och min arbetsmoral"-tjejen. Inte "jag hade ju planerat att titta pĂ„ splatter-associerande morddokumentĂ€rer om mĂ€n med en förkĂ€rlek för inĂ€lvsfotografering och hattar gjorda av ögonlock"-arbetstagaren. Ärlighet varar med andra ord lĂ€ngst nĂ€r det kommer till allt utom att visa framfötterna.

I brist pÄ annat: Snap-bilder

Tidningsbevis pÄ att man faktiskt har gift sig (högtryck i kyrkan sÄg jag).
 
NÀr man hittar snuskiga inviter pÄ jobbet.
 
Varje gÄng jag handlar. "Jag behöver ingen rullvagn". (Chips, vitt bröd, glass, risifrutti, frysmat.... Ja, jag Àr hÀlsan sjÀlv).
 
Jag och mina barndomsvÀnner (efter att ha haft lÄnga fransar i mÄnga Är sÄ kÀnns dessa ögon vÀldigt "kala"?).
 
Kanske bara jag som tyckte detta var halvroligt.
 
För ett par veckor sedan sÄ klippte jag mig. En bÀttre bild kommer nÀr jag faktiskt har smink pÄ mig.
 
I somras drack jag och maken taxfree-rosé och Ät jordnötter.
 
Jag var tveksam pÄ att lÀgga upp denna. Men Àsch, alla har vi en snuskig fantasi och lite trÄkigt ibland. Och alla har vi vÀl nÄgon gÄng drömt om Daniel Larsson. 
 
NÀr jag föll för en reklam pÄ TV.
 
Detta Àr frÄn gÄngen dÀr jag trodde att chefen ville fira mig. Jag fick bittert lÀra mig att alla planeter inte kretsar kring mig sjÀlv.
 
 
Har ni mig pÄ Snapchat och tÀnker "jag har inte fÄtt en enda bild av dessa? tycker inte Sofia om mig lÀngre? Hon som Àr min största idol". (Ironi). Du kan vara lugn. I mÄnga fall sÄ sparar jag snap-bilderna utan att ens skicka dom. Och nÀr jag vÀl gör det sÄ brukar det bara bli till en eller tvÄ personer. Mest för att jag kÀnner att "det kÀnns som jag slösar bort folks tid om jag sÀnder denna trÄkgia bild". Samtidigt, det Àr vÀl poÀngen med Snapchat? Att man ska se folks vardags, typ?
 
Jag fick nyligen ett sms av min kÀra vÀn, och trogna lÀsare, Linn som undrade om allt var bra med mig. Jag har trots allt knappt bloggat pÄ sistone. Det Àr nog första gÄngen sedan vÀldigt mÄnga Är som jag Àrligt talat glömt bort att jag Àger en blogg. Vilket Àr mÀrkligt, innan har det varit nÄgot jag dagligen funderat pÄ. PÄ gott och ont. Det har alltid varit ett roligt intresse samtidigt som det ger mig milda tvÄngstankar. Det Àr inte roligt att följa en blogg som uppdateras en gÄng i veckan liksom. DÀrför kÀnner man sig tvungen att komma pÄ intressanta inlÀgg.
 
Jag kan inte sĂ€ga att jag varit upptagen den senaste tiden. Jag har bland annat tittat pĂ„ filmer och sĂ„dana oviktiga saker. Idag blev min lycka total nĂ€r Konsum sĂ„lde ut sina hyrfilmer. SĂ„ nu finns det officiellt inga platser kvar att hyra film pĂ„ i denna ort. Är det bara jag som uppskattar en gammal, hederlig DVD?
Jag fyndade Ätta stycken för 80 kronor sÄ det var roligt. HÀlften skrÀck och hÀlften svenskt sÄ jag Àr Àr nöjd med min sökinsats. Förresten, ni har vÀl sett Guardians of the Galaxy 1 och 2? Det Àr lÄngt ifrÄn min typ av filmer men jag mÄste sÀga att de kan vara de bÀsta filmerna som jag sett pÄ vÀldigt lÀnge. IgÄr sÄ sÄg jag Fantastiska vidunder och var man hittar dem av J.K. Rowling. Fantasy Àr inte en genre som jag vanligtvis dras till men det var underbart att fÄ försvinna ivÀg i fantasin lite.

Kakmonstret ♡

 
 
Finns det nÄgon som Àr mysigare och roligare Àn Kakmonstret? Jag har alltid varit kÀr i honom men blev det desto mer nÀr jag sÄg klippet ovan. Egentligen Àr jag ju ett större fall av Mupparna Àn Sesame Street, samtidigt Àr ju det blÄa monstret en av mina favoriter.
 
Idag har vi haft hantverkare hÀr som tittat pÄ ett av vÄra badrum. Vi ska frÀmst göra om det för att fÄ golvvÀrme och en inkopplad dusch. Men dÄ kan man lika gÀrna passa pÄ att göra om resten med. IgÄr bytte vi för övrigt ut fem av vÄra innerdörrar, det blev en stor skillnad. Jag ska visa er bilder nÀr orken finns. I helgen lÀr det inte bli av dÄ jag i stort sett ska bo pÄ jobbet. 
 
Idag hade vi besök av en arbetskompis till min man samt hans fru. Det var jÀttetrevligt! Efter det sov jag pÄ soffan i tvÄ timmar, det tar pÄ krafterna att ha totalt fyra frÀmmande karlar pÄ besök under en dag :). Andra saker jag hittat pÄ Àr att göra Tack-korten. Jag vet, jag har nÀmnt det en miljon gÄnger men denna gÄng menar jag allvar. Jag har gjort hÀlften nu och ser fram emot att visa dom för er sedan (nÀr de redan har skickats och redan kommit fram sÄklart).

RSS 2.0