Trevlig helg! 🍩

(Efter att jag gnuggat ögon och hÄr i soffan. För övrigt Àven efter att jag höll pÄ att attackera min sambo. Halvsover man och hör ljud i hallen blir man paranoid.)
 
 
 
Idag hoppade jag in extra vilket inte var fy skam dĂ„ jag fick jobba med Ellen. Vi skickade roliga snap-videos till kollegor och jag gick frĂ„n att bĂ€ra morgonfrillan till att vara fin i barret. (Jag bör tillĂ€gga att vi Ă€ven gjorde en hel del nytta 😊)

De tio bÀsta sakerna med min Samsung S7 Àr att...

 
 • ↑ Jag inte behöver fippla med knappar för att ta en posebild, det rĂ€cker med att sĂ€ga orden "cheese" eller "smile".
 • Kameran överlag Ă€r fantastisk. Jag Ă€lskar att jag kan Ă€ndra ISO-talet, exponeringsvĂ€rdet, fokuslĂ€get, vitbalansen, etc. Jag kan Ă€ven vĂ€lja olika typ av foton, "mat" Ă€r exempelvis suddig med undantag frĂ„n en klar cirkel (tallriken). Samt ta tio bilder pĂ„ nĂ„gon sekund, perfekt nĂ€r man vill fĂ„nga nĂ„got som gĂ„r fort.
 • NĂ€r jag har mobilen pĂ„ ljudlöst kan jag stĂ€lla in att exempelvis samtal frĂ„n mina Favoriter kommer att höras. Eller det bĂ€sta; nĂ€r ett nummer ringer mer Ă€n en gĂ„ng inom loppet av en kvart sĂ„ kommer det fram ringsignaler. Perfekt om man försovit sig och jobbet försöker nĂ„ mig! (Vilket annars Ă€r min mardröm dĂ„ jag alltid har ljudslöst pĂ„ nĂ€tterna och kan sova till lunch om jag inte vaknar av alarmet).
 • Möjligheterna för videoklipp Ă€r mĂ„nga, exempelvis kan jag vĂ€lja att en del av videon ska vara i slow motion.
 • Bara jag kan öppna min mobil (med mitt fingeravtryck). Samt en kod ifall den funktionen av nĂ„gon anledning skulle sluta fungera. Och att jag kan spĂ„ra telefonen om den försvinner.
 • Jag kan blockera nummer (vilket jag inte kunde pĂ„ min förra lur) samt anvĂ€nda kortnummer för mina nĂ€rmaste kontakter nĂ€r jag snabbt vill ringa nĂ„gon.
 • SOS-meddelanden till förvalda kontakter kan skickas om jag trycker pÄ strömknappen tre gĂ„nger, med information om vart jag befinner mig samt med ljud och bilder frĂ„n min mobil. Skitbra om jag skulle bli kidnappad. Vilket typ hĂ€nder dagligen.
 • Jag kan Ă€ntligen kan anvĂ€nda mig av emojis Ă€r nog det bĂ€sta med mitt köp. Eller att det inte tar ett Ă„r för siffrorna att "rulla" nĂ€r jag ska stĂ€lla in en tid pĂ„ alarmet.
 • Min telefon kan kĂ€nna igen ljudet pĂ„ min dörrklocka (som för övrigt Ă€r riktigt jazzig!), om jag mot förmodan skulle ha hörlurar pĂ„ mig och inte höra den. DĂ„ vibrerar nĂ€mligen enheten. Passar förvisso frĂ€mst för hörselskadade men Ă€ven för mig!
 • Jag kan ta panoramabilder Ă€ven pĂ„ framkameran, perfekt nĂ€r man vill ta groupies!  

Om jag fick vÀlja president

TĂ€nk om Ellen skulle bli president och Portia USA:s first lady ❀
 
 
Jag tittade pÄ Ellen DeGeneres show hÀromdagen dÄ hon skojade om att hon ska kandidera till president. Publiken jublade av samtycke och jag kunde inte hÄlla med mer. Vilken dröm det hade varit! Dels hade det sjÀlvklart varit fantastiskt att gÄ frÄn massa vita mÀn till en svart man, och sedan till en homosexuell kvinna. Men de viktigaste skÀlet hade varit att hon verkar vara perfekt som person. Hon skulle ha velat hjÀlpa bokstavligen alla och hon skulle ha ett enormt stöd redan frÄn början. Nu kanske komiken ligger henne nÀrmare hjÀrtat Àn politiken, men dock.
 
Dessutom, vem som helst Àr vÀl bÀttre Àn narcissistiska, obehagliga Donald Trump. Jag hoppas innerligt att amerikanerna vet bÀttre Àn att han skulle kunna göra landet bÀttre. Att ha starka Äsikter Àr en sak, men att en totalt empatilös och sjÀlvkÀr mÀnniska ska styra en stormakt kÀnns vÀldigt olustigt.

Veckans vÀn: Malin

 
 
 
FÖRSTA GÅNGEN JAG SÅG MALIN:
I sjÀtte klass (för typ 15 Är sedan), om bilder rÀknas vill sÀga. Jag tittade igenom skolkatalogen och jag fastnade för bilden pÄ Malin. Hon satt i mitten pÄ klassfotot, med armarna i kors och sÄg sÄdÀr ascool ut. Hon bar ett Mimmi-linne som sÀkert skulle sett töntigt ut pÄ mig men pÄ henne gav det ett intryck som "jag kan bÀra Disney och ÀndÄ se hÀftig ut". Första gÄngen jag sÄg henne var i sjuan nÀr hennes klass började pÄ högstadieskolan. Vi hade nog aldrig blivit vÀnner dÄ, olikheterna var ett faktum. Hon lade sin tid pÄ att festa och jag trÀna, typ. Dessutom var hon tusen gÄnger mer framÄt Àn vad jag var.
 
FÖRSTA GÅNGEN JAG FÖRSÖKTE TA KONTAKT (OCH MISSLYCKADES):
Det var inte jÀttemÄnga frÄn vÄr kommun som valde att gÄ pÄ gymnasieskolan vi gick pÄ i Uppsala. Jag och Malin gick i olika klasser men det fanns ett datorprogram dÀr man kunde skicka "mail" internt till elever pÄ skolan. Jag skrev nÄgra rader till Malin (Àven pÄ Lunarstorm tror jag) men hon visste inte vem jag var. Eller varför jag stalkade henne, haha. (Hon skrev aldrig sÄ sÄklart men jag hade kÀnt sÄ om jag vore henne).
 
FÖRSTA GÅNGEN JAG FÖRSÖKTE TA KONTAKT (OCH LYCKADES):
I andra ring sÄ valde vi bÄda Journalistik som inriktning sÄ dÄ kunde hon inte lÀngre rymma ifrÄn mig, hehe. Allvarligt talat sÄ fastnade vi för varandra pÄ en gÄng. Vi hoppade bÄda av skolan ganska snabbt men vi fortsatte umgÄs lika mycket, om inte mer. Jag lÀrde Àven kÀnna hennes vÀnner och det var hÀr min Uppsala-era började.
 
FÖRSTA FESTEN VI VAR PÅ TILLSAMMANS:
Det var en halloweenfest som hon tog med mig pÄ dÀr vi tvÄ var utklÀdda till Àlvor (féer). Hon gav mig sminktips, jag testade hembrÀnt för första gÄngen och hennes kompis bröt mitt "trollspö". Andra gÄngen var hemma hos henne pÄ Luthagsesplanaden nÀr hon fyllde 17 Är.
 
 
TIO SAKER JAG FÖRKNIPPAR MED MALIN:
 • Kungsgatan i Uppsala (dĂ€r hon bodde och dĂ€r vi hade vĂ€ldigt mĂ„nga förfester, dĂ„tidens Se7en lĂ„g runt hörnet).
 • Gamla fotografier. Varje gĂ„ng jag ser en lĂ€skig bild pĂ„ en pojke frĂ„n 1920 (typ) sĂ„ tĂ€nker jag pĂ„ henne dĂ„ hon har sĂ„dant uppsatt pĂ„ vĂ€ggen.
 • Pesto och kebab. Jag Ă„t vardera sakerna för första gĂ„ngen med henne. Det förstnĂ€mnda nĂ€r vĂ„ra pengar började ta slut och nĂ„got behövdes till vĂ„r pasta, det andra nĂ€r bakfyllan gjorde sig pĂ„mind.
 • MĂ„nga lĂ„tar! Jag Ă€r ofantligt dĂ„lig pĂ„ att minnas artister och lĂ„tnamn, men jag tĂ€nker exempelvis pĂ„ Johnossis "Man must dance", HĂ„kans "KĂ€nn ingen sorg för mig Göteborg" och Maria Menas lĂ„t "Just hold me" (minns fortfarande nĂ€r jag hörde den för första gĂ„ngen. Vi satt pĂ„ bussen och jag fick lĂ„na en hörlur till hennes mp3-spelare som hade typ en miljon GB i minne).
 • Ordet "thriller". Jag, Malin och Johanna skulle hyra film i Sundsvall och nĂ€r vi kom till den genren sĂ„ uttalade hon den med ett jĂ€ttetydligt "th-ljud" (nĂ€stan sĂ„ man spottar, ni vet). Hon skrattade inte efterĂ„t och dĂ„ jag inte vĂ„gade ifrĂ„gasĂ€tta det sĂ„ tog det flera Ă„r innan jag fick veta att det var ett internt skĂ€mt.
 • "DunavĂĄr". Undrar hur mĂ„nga liter av det vita vinet vi drack de första Ă„ren vi umgicks.
 • XS. Varje gĂ„ng jag ser smĂ„ plagg i klĂ€dbutiken sĂ„ tĂ€nker jag pĂ„ min lilla vĂ€n.
 • "BĂ€stiskex" Ă€r ett ord som jag "snott" ifrĂ„n henne för tusen Ă„r sedan och Ă€n idag anvĂ€nder. Andra saker som hon sagt bakĂ„t i tiden som jag fortfarande sĂ€ger Ă€r exempelvis "lĂ€gg af" och "fager".
 • Mina hostningar. Varje gĂ„ng jag hostar sĂ„ tĂ€nker jag pĂ„ Malin för vi gör det pĂ„ exakt samma (osmickrande) sĂ€tt.
 
NÅGRA AV DE ROLIGASTE MINNENA VI HAR IHOP:
 • Hultsfred 2006. "Hm, det smakar lite chili...". "Fyra sekunder...La, la...". "Vart ligger Tomteland?". "Smiska mig för en femma!".
 • Göteborg 2007. Saker jag tĂ€nker pĂ„: Hamburgare, nakna mĂ€nniskor, internetragg, skolbesök, att bo mitt i smeten...
 • NĂ€r livet var en fest i Uppsala. Alla hundra gĂ„nger man suttit i stadsparken och mĂ„tt bra. NĂ€r ens andra hem var krogen, dĂ„ man var tjenis med vakterna och sĂ€llan behövde köa. Roligast var kanske temafesterna!
 • NĂ€r festen hamnade nĂ„gon annanstans. BĂ„de Knivsta,-och SkĂ€rplinge-festerna bör aldrig skrivas ut till allmĂ€nheten men gud sĂ„ roligt vi hade det! Andra trevliga orter att leva ut i har varit Forsmark och Sundsvall. GĂ€vle bjuder pĂ„ mĂ„nga ljuva minnen med. En vilsen Malin, en aggressiv Sofia, en Johanna och hennes kaffefilter, en stor varan under Malins sĂ€ng, en blottning, ett gĂ€ng invandrartjejer som ville puttas, en utslĂ€ngning frĂ„n McDonalds...
 • NĂ€r livet var en fest utan alkohol. Allt handlade inte om att supa och slĂ„ss Ă€ven om det lĂ„ter sĂ„. Jag har otroligt mĂ„nga kĂ€ra minnen med Malin nĂ€r vi tittat pĂ„ romantiska komedier i soffan, nĂ€r vi Ă„kt pulka, nĂ€r vi varit ute och shoppat, och sĂ„ vidare. Majoriteten av alla tillfĂ€llen var vi antagligen pĂ„ CafĂ© LinnĂ© med tusen liter kaffe och tusen timmar av babbel.
 • NĂ€r vi festat som "vuxna". TonĂ„rslivet i alla Ă€ra, men jag vĂ€rderar vĂ„ra vuxna minnen lika mycket. NĂ€r vi de senaste Ă„ren setts i Öregrund har varit fantastiska.
 
SJU EXEMPEL PÅ SAKER SOM JAG BEUNDRAR MALIN FÖR:
 • Hennes Ă€rlighet. Jag behöver aldrig undra om hon sĂ€ger saker bara för att vara snĂ€ll. (HĂ€r vill jag Ă€ven vara tydlig och sĂ€ga att hon aldrig Ă€r elakt Ă€rlig).
 • Hennes framĂ„tanda. Malin Ă€r den mest sjĂ€lvstĂ€ndiga mĂ€nniska jag kĂ€nner. Hon har aldrig haft "lata perioder" i sitt liv utan alltid jobbat (oavsett i vilket land och med vilket yrke), hon har aldrig stĂ„tt bostadslös och hon har klarat flera Ă„rs hĂ„rda universitetsstudier för att fĂ„ sitt drömjobb.
 • Att hon inte tar nĂ„gon skit. Blir hon orĂ€ttvist behandlad sĂ„ sĂ€ger hon det. Hon ursĂ€ktar aldrig sig sjĂ€lv för att hon finns.
 • Hennes förmĂ„ga att vara en bĂ€sta vĂ€n. Efter alla gĂ„nger hon struntat i roliga planer (spelningar exempelvis) för att jag behöver henne sĂ„ vet jag att hon alltid prioriterar sina vĂ€nner före allt annat. Varje gĂ„ng jag fyller Ă„r sĂ„ skriver hon lĂ„nga texter som fĂ„r mig glad och rörd. Som jag ser att hon lagt mycket tid och tankar pĂ„. Hon Ă€r bĂ€st pĂ„ att fĂ„ en att kĂ€nna sig speciell.
 • Att hon Ă€r sig sjĂ€lv. Hon har aldrig haft ett plagg, en piercing, en hĂ„rfĂ€rg eller en tatuering för att försöka vara nĂ„gon annan Ă€n den hon Ă€r (Ă€ven om jag tycker andra har hĂ€rmat henne, inklusive mig sjĂ€lv). Malin har heller aldrig uttryckt Ă„sikter som hon innerst inne inte hĂ„ller med om, bara för att passa in eller för att hon vill ha en annan "identitet".
 • Hennes sĂ€tt att skriva. Det Ă€r ingen slump att det var pĂ„ journalistikprogrammet vi trĂ€ffades, för Ă€ven om hon valde att bli arkivarie istĂ€llet sĂ„ Ă€r hon fantastisk med ord! Och hennes skrivstil Ă€r perfekt.
 • Hennes sĂ€tt att resa. SĂ€g mig ett land jag aldrig hört talas om och jag lovar att hon varit dĂ€r. Det mĂ€rks att hon gĂ„tt historieprogrammet, hon vĂ€ljer hellre ett land med en intressant bakgrund Ă€n ett klassiskt chartermĂ„l.

 

HUR VÅRA LIV SER UT IDAG:
Ärligt talat sÄ hörs vi nĂ€stan aldrig lĂ€ngre, Ă€nnu mindre ses. En stor anledning Ă€r att nĂ€stintill all kontakt vi har Ă€r genom Johanna. Vi pratar bĂ„da tvĂ„ vĂ€ldigt ofta med sistnĂ€mnda, och Johanna uppdaterar mig med allt som hĂ€nder i Malins liv, och vice versa. SĂ„ visst, vi skulle kunna höras pĂ„ tu man hand Ă€ndĂ„. Men vi vet vart vi har varandra och nĂ€r vi vĂ€l ses Ă€r det som att tiden har stannat. Hon kommer alltid vara min bĂ€stis oavsett om vi ses en gĂ„ng per dag eller en gĂ„ng per Ă„r.
Vi trĂ€ffas varje sommar nĂ€r hon hĂ€lsar pĂ„ familjen i Öregrund vilket Ă€r ett (eller ett par) av Ă„rets höjdpunkter! TyvĂ€rr sĂ„ har jag inte hĂ€lsat pĂ„ henne i Stockholm en enda gĂ„ng sedan hon flyttade dit.

 

 Malin och jag pÄ 30-Ärsfest, Sundsvall 2010. Samt oss runt 2006 (dÀr hon introducerat mig för silverschampot, I like!).
 
Älskar denna bild, den sammanfattar mĂ„nga kvĂ€llar pĂ„ Kungsgatan.
 
Malins 17-Ärsdag pÄ Luthagsesplanaden. (HÀr med Minny och Mia).
 

HĂ€ng i parken, 2007. HĂ€r med Johanna och Minny.
 
Jag och Malin pÄ fest (vid Vaksalatorg?) typ 2005-2006. Samt den första bilden pÄ mig, Malin och Johanna (jag ser förjÀvlig ut, jag vet).

Nya skorstenar

 
Innan (en skorsten Àr bytt).
 
De nya kvar i lÄdorna samt den gamla, större varianten.
 
Efter.
 

En av badrumsflÀktarna.
 
 
Adjö risken för vattenskador och hej till ett modernare tak! Det Àr inte den roligaste renoveringen man kan göra pÄ ett hus men ack sÄ viktigt. För en trÄkig utgift Àr det, men att se till att taket Àr bra och fixera skorstenarna sÄ undviker man betydligt större utgifter (om det kommer in vatten). NÄgra takpannor Àr bytta och nu Àr det bara en takstege kvar, samt möjligtvis ett sprut av mossmedel.
 
BadrumsflÀktarna var desto trevligare! Perfekt nÀr man ska ba... duscha! Det Àr de modernaste varianterna som kÀnner av fukt, nÀrvaro, och sÄ vidare. Tur att man har tvÄ badrum sÄdana gÄnger, dÄ det var hÄl upp till taket innan de sattes i. Hade vi bara haft den pÄ nedervÄningen hade jag varit tvungen att kissa nedanför tittut-hÄlet. Men som sagt, nu hade vi tack och lov den andra taköppningen i duschen sÄ jag överlevde det hela. SjÀlvklart med kranen pÄ. "Hör han mig kissa hÀrifrÄn?".

Idag har jag hÀlsat pÄ Ellen pÄ jobbet :) VÄr andra kollega frÄgade mig "du Àr pÄ jobbet frivilligt en fredag, har du inget liv?", haha! Resten av dagen ska spenderas med min kÀra sambo. Det ska bli Netflix för hela slanten! (Vi har halva sÀsongen av "Stranger things" kvar - jag rekommenderar verkligen den!)
 
PÄ tal om jobb, idag fick jag mitt livs första mÄnadslön! Plus att jag som sagt fÄr dubbla löner idag dÄ jag som timvikarie alltid fick mÄnaden efterÄt. Fast trevligast av allt Àr nog att jag fÄr typ 50% mer i lön Àn vad jag hade rÀknat med. FortsÀtter jag min rad efter nyÄr gÄr jag förresten upp till 75% (frÄn 68%), den informationen hade jag helt missat. Men det gör sjÀlvklart inget, jag tar gÀrna nÄgra extrapass i mÄnaden.

Sparat 800 kronor

 
 
 
Inte min nÀsta profilbild.
 
 
Idag blev jag riktigt glad nÀr jag fick hem jackan som jag fyndat pÄ Tradera. Den var mysig och rymlig vilket var tur dÄ jag chansade pÄ den storleken. Som jag skrev tidigare sÄ var det alltsÄ en oanvÀnd jacka som köpts för cirka 1000 kronor men som jag nu fick för 200 kronor (inklusive frakt).

Hundtandsmönstrade saker missar jag aldrig pĂ„ den sajten. Min dagliga rutin Ă€r att söka pĂ„ "Mupp", "Sesame Street" och "hundtandsmönster" i olika former. Även "rutig", "zebra", "ABBA", "cupcake" och andra saker som ocksĂ„ ligger nĂ€ra hjĂ€rtat. Jag roas av mĂ€nniskor som lĂ€gger upp en suddig mobilbild pĂ„ ett föremĂ„l/plagg. Eller roas, min perfektion-tarm rycker lik ett spasmande fĂ€nkĂ„lsstĂ„nd. Hur svĂ„rt Ă€r det att ta ett tydligt kort 2016?

YouCam Makeup

Större ögon, mer markant nÀsa, ljusare hÄrfÀrg (som blev konstig i lÀngderna), glasögon och smink.
 
En mer diskret förÀndring med en lite annan ton pÄ hÄret och lite makeup.
 
Sofia Monroe. (Utan röda lÀppar.)
 
 
En kÀr kollega till mig visade mig idag appen YouCam Makeup. Beroendet Àr ett faktum. Det Àr riktigt roligt att pÄ ett roligt sÀtt ta reda pÄ vad man passar i, vare sig det gÀller frisyrer, smink eller hÄrfÀrger. Man kan göra diskreta förvandlingar som bilderna i mitten, eller helt radikala. Typ blÄtt lÀppstift, ansiktsmÄlning och en galen ögonfÀrg.

Fast, med risk för att ha dubbelmoral, sÄ Àr jag lite emot appar som dessa. Beroende pÄ hur man anvÀnder den sÄklart. Att ha som vana att slÀta ut huden (och sÄ vidare) innan man lÀgger upp en bild kÀnns bara tragiskt. Jag lÀgger hellre upp en osminkad bild pÄ mig Àn nÄgot som ser ut som en reklambild för Photoshop. För vad Àr det man försöker dölja med den perfekta huden och avsmalnade nÀsan? Ingenting. SjÀlvförtroendet Àr den vackraste accessoaren som finns. 

Dagens

 
Jag ber om ursÀkt för denna bild till er som tycker paddor Àr Àckliga. (Personligen Àlskar jag dom!).
 

VÀrldens bÀsta initiativ mÄste varit att bestÀlla en smörgÄstÄrta till dagens personalmöte!
 
 
 
Dagens:
 
Energi: Noll. Jag orkar inte ens göra ett inlÀgg som krÀver lite mer energi Àn detta. Jag hade natten i mig igÄr och somnade inte förrÀn vid 05:00. Tur att man hade en padda till sÀllskap. Vi hade otroligt intressanta diskussioner tillsammans. Tills min granne sa att jag inte var vid mina sinnens fulla bruk och att jag borde lÄsas in i ett vadderat rum pÄ plÄsterhuset. Han var bara avundsjuk.
 
LÀngtan: Tills jag fÄr hem en ny vinterjacka som jag fyndade pÄ Tradera. Den Àr svart med ett diskret hundtandsmönster, plus att den hade lapparna kvar. Perfekt kombination! 
 
Garv: NÀr jag lyssnade pÄ "Just D - TvÄngstankar" pÄ vÀgen till jobbet. Jag lovar att det inte gÄr att hÄlla sig för skratt! Det Àr tyvÀrr en nackdel nÀr man cyklar för sig sjÀlv, man ser ut som en person som pratar med paddor dÄ. Jag försökte tÀnka "döden, döden" men det hjÀlpte bara för nÄgon sekund.
 
Skrattattack2: NÀr en tjej sa nÄgot roligt pÄ personalmötet. Det kan bli en sÄdan kontrast nÀr jag börjar skratta. För jag pratar ogÀrna i grupp men nÀr jag tycker nÄgot Àr hysteriskt kul sÄ fÄr jag vÀrldens högsta och fulaste skratt. NÄvÀl, man kan inte vara en fnittrigt flicka jÀmt.
 
UnderförstÄtt: NÀr jag köper laxeringsmedel (ursÀkta informationen) utan vÀska pÄ Apoteket och hon i kassan frÄgar om jag behöver en pÄse. Man bah "nej sjÀlvfallet inte, jag skyltar mer Àn gÀrna med min förstoppning som jag snart ska fÄ bukt med! Tillsammans med en Hemmets Journal och en nÀve katrinplommon." (Nu var den visserligen inte till mig men det vet vÀl ingen som gÄr förbi mig om). 

Den hemsökta klockan

Mina kollegor har satt upp en het bild pĂ„ mig 😆
 
Jag lekte mÄn-fotograf hÀromnatten.
 
 
Det kommer att sitta fint med trettio timmars helgnatts-OB! Lite mindre trevligt Àr att jag inte bara kÀnner mig trött idag, utan Àven lite förkyld. PÄ nÀtterna mÄdde jag dock bra, om Àn lite spökrÀdd. Klockan 03:00 stannade klockan varje natt, och 03:10 Äkte visarna fram. Jag höll pÄ att dö innan jag insÄg att det troligtvis finns en mycket logisk förklaring till detta. Den Àr nÀmligen satellitstyrd (?) och justerar sÀkert sig sjÀlv under en tid pÄ dygnet dÀr fÄ mÀnniskor behöver veta tiden. Vi sÀger sÄ i alla fall... (Jag kan lÀgga till att jag hört rykten om denna klocka, jag brukar i vanliga fall inte stÄ och stirra pÄ en vÀgg).
 
 
 Den hÀr veckan har jag bara ett personalmöte och tvÄ eftermiddagar inplanerade. Samt ett par besök av en installatör. Han fÄr nog börja slÀngas upp pÄ taket men sedan blir det badrumsflÀktar för hela slanten. Hur som helst sÄ hinner jag nog med nÄgra roliga inlÀgg denna vecka! Bland annat sÄ nappade faktiskt min sambo pÄ idén Malin hade om att han svarar pÄ frÄgor om mig, det ser jag fram emot! (Eller sÄ kommer jag Ängra detta, hehe).

Mobilbilder


ABBA-muséet, förra sommaren.
 
Skriva pÄ huspapper :) Mickan var vittne :)
 
Ett stycke Sofia har varit pÄ barnkalas.
 
Pappas födelsedag för ett Ă„r sedan 💙
 
Nyköpta altanmöbler.
 
Bowling, USA.
 
HÀr ska vi titta pÄ vilda sjökor.
 
Min nyinköpta cykel (sjukt bra köp, jag anvÀnder den jÀmt).
 
En banan Àr den bÀsta accessoaren.
 
Syster hittade en snygg hatt i Amerikat :D
 
Varje gÄng jag ser bilder pÄ den luftballongen sÄ tÀnker jag pÄ nÀr jag trÀngde mig före alla i kön dit.
 
Min och sambons första julgran, förra Äret.
 
Spanien för Ätta mÄnader sedan.
 
Min och systers 28-Ă„rsdag :)
 
Turist pÄ vift pÄ Daytona International Speedway.
 
Älskade mamma och jag pĂ„ Morsdag 💙
 
Sambons systerdotter gifte sig.
 
Övningsköraren.
 
Jag och sambon pÄ Kreta, 2012. Vad han Àlskar med mig lÀr inte vara min sense of style...
 
NÀr Dan kallar mig för "Josef" sÄ vet jag att det Àr den hÀr outfitten han syftar pÄ, haha! Men jag bjuder pÄ den...
 
 
Det har varit en lÄng natt och en kort förmiddags sömn. SÄ dÀrför orkar jag inte med nÄgra utsvÀvningar nÀr det gÀller blogginlÀgg (Àven om jag ser fram emot att göra förslagen jag fick!). Som tur Àr hittade jag massa bilder pÄ datorn som delvis Àr opublicerade. Det kÀnns coolt nÀr jag kan lÀgga upp nÄgot som jag inte visat en miljon gÄnger.

😍 💑 💕

 
 
 
DĂ„ jag jobbar natt i helgen sĂ„g jag till att ta en lĂ„ng sovmorgon. Min dag började sedan med att min sambo kom hem och gav mig en blomma och lite gott frĂ„n fiket. Jag blev enormt glad och överraskad! ❀ Inte lika överraskad blev jag över att han sa "Blomman Ă€r din, men det Ă€r jag som ska sköta den". Han Ă€r med andra ord medveten om vad som hĂ€nder med vĂ€xter som jag sköter om... :) đŸŒ·

Kommande header snart klar

Detta Àr ett alternativ jag gjort. Jag Àr dock osÀker pÄ cirkeln, jag associerar den lite med en hockey-loga.  
 
 
Nu Ă€r jag i stort sett fĂ€rdig med en Paint-version av mig sjĂ€lv som jag pĂ„började för en tid sedan. HĂ„ret Ă€r för mörkt, nĂ€san Ă€r omöjlig att fĂ„ till, skuggningar pĂ„ tröjan har jag helt förtrĂ€ngt, och sĂ„ vidare... Men överlag Ă€r jag faktiskt ganska nöjd. Även om jag egentligen borde börja om frĂ„n början dĂ„ jag fick in snitsen nĂ€r jag nĂ€stan var klar.
 
Miljoner pussar och tack till er som kom med (jĂ€ttebra!) förslag till blogginlĂ€gg nu nĂ€r jag lider av en bloggtorka. Jag tĂ€nker definitivt ta vara pĂ„ varenda idĂ©. Inte för att jag mĂ„ste, utan för att de var sĂ„ fenomenala. TACK ❀

Johan Falk & S club 7 - Plagiat? :)

 
 
 
Vem hade trott att Bengt Nilsson inspirerats av S club 7 nÀr han gjorde en av Johan Falks signum-lÄtar? SkÀmt Äsido, men visst Àr det likt? Jag lyssnade igenom lite lÄtar med sjumannabandet och fick en riktig Flashback nÀr jag hörde introt pÄ "Natural". Johan Falk-lÄten (Bengt Nilsson - Guns (pavane)) pÄ Spotify Àr Ànnu mer snarlik Àn den pÄ Youtube. (Ja, jag har idag skaffat Spotify, bara typ Ätta Är efter resten av vÀrlden).
 
Men jag tror att melodin i sjĂ€lva filmerna Ă€r ÄNNU mer lik Ă€n de jag precis nĂ€mnt? Personligen kommer jag inte ihĂ„g fast jag sett alla utom en. Ja, jag har fortfarande inte sett "Slutet". Jag tĂ€nkte köpa en Blu-ray-film med den sist jag var pĂ„ en loppis men jag struntade i det. Hur tĂ€nkte jag dĂ„?

Förslag pÄ inlÀgg mottages tacksamt

Jag uppskattar mer och mer orten jag bor i.
 
Jag och syster tog det lilla lugna i somras.
 
Gamla bilder pÄ mig (och ett stycke fÀstman).
 
 
DĂ„ detta Ă€r min lediga dag sĂ„ tĂ€nkte jag passa pĂ„ att göra blogginlĂ€gg för bĂ„de idag och resten av veckan. Jo tjena. Kollage Ă€r vad jag brukar göra nĂ€r jag drabbas av en bloggtorka. Även inlĂ€gg med bilder pĂ„ söta djur, en lista jag fyllt i eller möjligtvis gamla bilder. Men just nu klarar jag inte ens av att göra det, inspirationen och idĂ©erna Ă€r pĂ„ noll. Tur att jag Ă„tminstone hade gamla mobilbilder jag kunde fylla ut detta inlĂ€gg med.
 
SĂ„ om ni kommer pĂ„ nĂ„got jag kan skriva om sĂ„ fĂ„r ni mer Ă€n gĂ€rna skriva en kommentar! (Även anonymt sĂ„klart om sĂ„ önskas). Jag förvĂ€ntar mig inte att nĂ„gon kommer att orka göra det (no offence) men det vore riktigt roligt! Jag har bara fĂ„tt förslag nĂ„gon enstaka gĂ„ng ("visa mer killklĂ€der" och "gör en video!", typ) men det uppskattades vĂ€ldigt mycket.
 
För övrigt sÄ har jag helt glömt bort att jag skulle skaffa en finare blogg (med PRO) sÄ det Àr annars nÄgot jag skulle kunna fortsÀtta med.

Flour & FĂ„glar 👄 🕊

 
 
 
 
GÄrdagens arbetspass började med en tandvÄrdsutbildningÄng. EfterÄt hann jag med en fika med nÄgra kollegor innan jag skulle till befinna mig pÄ gruppbostaden. HÀdanefter ska jag dock bara ta ett fikabröd, jag var knappt hungrig resten av dagen. 
 
Dagens pass inkluderade fÄgelskÄdning, bara en sÄdan sak. IgÄr flög ett gÀng bokstavligen ovanför mig, ni kan tÀnka er vilken vrede jag kÀnde nÀr jag inte kunde fotografera dom. Förutom att jaga gÀss sÄ hÀnder inte mycket mer Àn jobb denna vecka. RÀttare sagt drygt 50 timmar som ska delas upp pÄ förmiddagar, eftermiddagar och nÀtter. 

Adoptera ett djur!

 
Jag har lÀnge velat skÀnka pengar till nÄgon vÀlgörenhet. Men det finns ju en del att vÀlja pÄ. Det enda jag till slut kom fram till att jag ska vÀlja nÄgon organisation som hjÀlper djur. Och hÀromdagen hittade jag, för mig, vÀrldens bÀsta sida! WWF Àr inte anonymt, men jag hade helt missat att man kunde adoptera ett djur.
 
Du kan vÀlja bland över 120 specifika djur. Vill du hellre stödja ett omrÄde finns Àven FÄglar, Havsdjur, Afrikanska djur, och sÄ vidare. Alla med flera olika mjukisdjur i valt tema som alla kommer i ett "förvaringskÀrl", oftast en trÀhink med WWF-loggan.
 
Presenter, tavlor, presentkort och annat finns med. Med andra ord Àr det en perfekta sida för dig som ska ge en present till nÄgon som "har allt". Eller om du ÀndÄ hade tÀnkt köpa ett mjukisdjur/ett pussel/en docka/annat till ett barn.
 
SjÀlv ska jag nu bli en stolt adoptivmamma till en tretÄig sengÄngare. FrÀmst för att det Àr mitt favoritdjur. Men det Àr lite av en sjÀlvisk anledning ocksÄ dÄ jag ÀndÄ tÀnkt köpa ett sÄdant gosedjur. Men dÄ kan jag alltsÄ ge $55 (ca 465 kr), fÄ lite fina saker och samtidigt veta att cirka 80% av mina pengar gÄr direkt till nÄgra söta sengÄngare i Centralamerika. Det finns Àven större gÄvor (och dÀrmed större tack-gÄvor) för den som vill.
 
 
För att komma till WWF:s sida för gĂ„vor tycker du HÄR.
(Amerikansk sida)
 
För att komma till VĂ€rldsnaturfonden tycker du HÄR.
(Lite fÀrre valmöjligheter men sjÀlvklart ett bra val!)

TrÀdgÄrdsvy och sanndrömmar

Jag har velat fotografera nÀrbilder pÄ grannens Àpplen lÀnge men har Ànnu inte vÄgat.
 
 
 
"Berget" Àr verkligen min favoritdel pÄ vÄran gÄrd. Egentligen det bÀsta med hela huset/tomten (i kombination med skogen). För Àven om vi inte klara med hur vi vill ha det dÀr sÄ Àr och förbli det fint, just för att det Àr en sluttning. NÀsta Är ska jag ta nÄgot mordvapen, typ en pÄle, och kÀnna om bokstavligen allt Àr sten. Eller om det finns möjligheter till att ha ett frukttrÀd dÀr.
 
Idag har vi bara pysslat hemma, som vanligt hÄller jag mig inomhus medan sambon tar hand om gÄrden (grannarna tror vÀl att jag aldrig gör nÄgot. Eller att jag Àr inlÄst nÄgonstans). IkvÀll blir det att fortsÀtta titta pÄ en serie som Johanna tipsat om (Stranger things). Knapra lite piller lÀr jag göra pÄ grund av den trevliga lingonveckan. Ni kan ta det lugnt, jag tar inte upp det bara för att ni ska fÄ en mÄlande bild av det.
 
Utan för att jag nog aldrig varit sĂ„ lĂ€ttad över att fĂ„ tjejveckan. En bekant till mig berĂ€ttade nĂ€mligen att hon flera gĂ„nger vetat att nĂ„gon i henens nĂ€rhet Ă€r gravid, innan personen sjĂ€lv sagt nĂ„got. Att hon till och med kunnat se vilket kön det Ă€r. Detta hĂ€nde oftast i hennes drömmar. Hon gav jĂ€ttemĂ„nga exempel vilket jag tyckte var otroligt intressant att höra. Även om hon för den delen tog det hela med ro, en annan sĂ„g det som vĂ€rldens gĂ„va.
 
Efter det ursÀktade hon sig och sa att hon mÄste frÄga mig en sak, om jag var gravid. För hon hade drömt om det ett flertal gÄnger. Jag blev helt stÀlld. För Àven om jag inte trodde att jag var det sÄ har det funnits i mina tankar sedan dess. Skulle jag varit det sÄ hade ju givetvis barnet varit mer Àn vÀlkommen, men jag hade ljugit om jag sagt att det varit med i mina planer för den nÀrmaste framtiden. Men som sagt, tydligen var det inte en sanndröm denna gÄng. NÄgon förklaring för drömmarna om mig har jag inte. Antingen Àr det en slump, eller sÄ (för att vara lite "paranormal") kÀnner hon helt enkelt av skillnaden pÄ hur jag Àr nu och dÄ. Förut visste jag inte ens om jag ville ha barn, nu finns det i mina tankar ganska ofta. Oavsett sÄ tycker jag det var ganska intressant, i alla fall för mig som tror pÄ det övernaturliga.

Pappas födelsedag 🎂

Födelsedagsbarnet ❀ (Och en Canon-entusiast)
 
En obligatorisk hissbild pÄ Nike-paret.
 
Äppel,-paj och bakverk.
 
Vi har fĂ„tt en ny familjemedlem ❀ (Min brors familj har precis skaffat denna sötnos).
 

Lax,-och silltÄrtor.
 

PĂ„ tal om obligatoriska kort; utsikten.
 
De nya bostadshusen börjar att ta form!
 
Panorama.
 
Pappa fick ett presentkort frÄn Kontorshuset av oss.
 
 
Idag firade vi min Ă€lskade pappa som fyller 69 Ă„r idag. Vi Ă„t och drack gott och umgicks med familj och pappas vĂ€nner. De flesta bilderna jag tog idag var med pappas kamera, resterande bilder fĂ„r ligga i mappen. Jag Ă€r som sagt inte sĂ„ förtjust att tvinga mĂ€nniskor att hamna pĂ„ nĂ€tet utan deras vetskap. Även om jag gör undantag ;)
 
Jag hoppas att pappa vill fira sin 70-Ärsdag i USA nÀsta Är, för det vill jag :) Jag glömde dock ta upp det idag, det vore nog en fördel att frÄga huvudpersonen. Samtidigt sÄ har de en Dubai-resa framför sig sÄ de kanske vill ta en sak i taget.

Nya telefonen

 
 
 
 
 
Nu Àger jag en Samsung Galaxy S7! :) De tre senaste smartmobilerna jag haft har varit av mÀrket Sony vilket jag starkt rekommenderar, men ombyte förnöjer. Och kanske frÀmst dÄ Samsungs kameror har ett vÀldigt bra rykte. Visst, jag Àr personen som frÀmst anvÀnder en vanlig kamera, men nÀr jag vÀl tar med mobilen sÄ vill jag sÄklart att bildkvalitén ska vara bra.
 
PÄ tal om skillnader, jag köpte mobilen pÄ Telefonshoppen för cirka 6000 kronor. Hade jag bestÀllt dÀrifrÄn jag brukar (Elgiganten) sÄ hade jag betalat tusen kronor mer, det Àr en enormt skillnad! Jag ska verkligen alltid jÀmföra priser pÄ internet innan jag tar ett beslut.
 
För övrigt, Äterigen pÄ tal om nÄgot - nÀmligen prisskillnader, sÄ skulle jag aldrig nÄgonsin köpa en telefon pÄ avbetalning. Dels för att slippa betala mer för telefonen, dels för att slippa lÄsa sig pÄ ett abonnemang man sedan inte vill ha (om man vÀljer en sÄdan deal), dels för att slippa fler rÀkningar. Jag Àr dessutom en av fÄ som fortfarande anvÀnder kontantkort, jag laddar pÄ den för 145 kronor i mÄnaden och dÄ ingÄr allt. Mycket billigare Àn sÄ blir det inte!
 
Slutligen, om nĂ„gon undrar vad för mobilfodral jag köpt sĂ„ Ă€r det Magneto Vintage (som Ă€ven finns i svart). Dom Ă€r först i vĂ€rlden med sin pop-out funktion (se min tredje bild). Den Ă€r i PU-lĂ€der, kostar 349 kronor och har en videostĂ€llning. Även, som ni ser pĂ„ min första bild, en magnet bakom den avtagbara baksidan av fodralet. DĂ„ kan man sĂ€tta dit den pĂ„ maskinen pĂ„ gymmet, etc. Personligen Ă€r jag mest glad att kunna prata i telefon utan "plĂ„nboken" (har numera Ă€ven hörlurar som ingick). Och att kunna mobilen pÄ kylskĂ„pet och ha musik pĂ„ medan jag lagar mat kĂ€nns fantastiskt!

Till min samling

Big bird, Kakmonstret och Oscar :)
 
 
Idag fick jag hem mina pin-broscher pÄ mina favoritkaraktÀrer frÄn Sesame Street. Jag Àr osÀker vad jag egentligen ska ha dom till, men de kostade bara 3 kronor/styck sÄ dÄ tyckte inte jag det spelade nÄgon roll. Troligtvis kommer de att fÄ sitta pÄ en ryggsÀck. Skrattar nÄgon Ät mig och mina barnsliga accessoarer sÄ kommer jag med andra ord ÀndÄ inte att se det ;)
 
Vill nÄgon annan ha dessa muppar sÄ finns dom pÄ en Tradera-butik som heter LeksaksFyndet :) 
 
Nu ska jag Äka och hÀmta min nya telefon som jag bestÀllde igÄr. Det Àr som att min Sony vet om att jag snart gÄr vidare till nÄgon annan snart, för första gÄngen nÄgonsin sÄ har den börjat att krÄngla. IgÄr startades den om flera gÄnger, batteriet rasade i procent, osv. Om det inte har att göra med att jag bytt till ett 4G-simkort men det har jag svÄrt att tro.

Fler mobilbilder + ekonomiska missar

Min favoritoutfit + bad för ett eller tvÄ Är sedan.
 
Mickans babyshower (för hennes första son) + jag och Ellen Àr heta pÄ jobbet :)
 
Jag och vÄr guide pÄ airboat-turen. "Du Àr rÀdd för en liten spindel nÀr en krokodil kan hoppa upp i bÄten". Han tyckte inte om mig.
 
PÄ vÀg hem frÄn Ullared nÀr vi stannade i GrÀnna.
 
 
Idag har jag bestÀllt hem en ny telefon, den Àr redan postad sÄ jag hoppas att den kommer imorgon! Vilken modell och fÀrg fÄr ni se dÄ (jag mÄste ju ha nÄgot att blogga om). Jag har Àven bestÀllt hem smÄ pin-broscher med tre av mina favoritmuppar frÄn Sesame Street. Jag vet inte vad jag Àr mest exalterad över :)
 
PÄ tal om pengar och bilder, jag och sambon skrattade idag Ät ett minne frÄn vÄr Thailandsresa (2012). Vi gjorde tvÄ ekonomiska missar dÄ. För det första sÄ glömde vi kolla upp om hotellet hade wi-fi (vilket det sÄklart hade) sÄ de tvÄ bilder vi laddade upp pÄ Facebook kostade oss totalt 1000 kronor.

Det andra misstaget gjorde jag genom att packa ned hela min garderob inför resan. Vilket alltid Ă€r en dĂ„lig idĂ© men kanske framförallt till ett land dĂ€r ett plagg nĂ€stan Ă€r gratis. Övervikten pĂ„ min resvĂ€ska kom att kosta mig runt 1200 kronor. SĂ„ med andra ord, ja mĂ„ se ut som en nyvaken Einstein, men jag kan vara en idiot ganska ofta ;)

Gamla mobilbilder


Sara ordnade en tÄrta till mig pÄ vÄr födelsedag, finaste genom tiderna! + Min sambo nÀr vi skulle flytta frÄn lÀgenheten till vÄrt förra hus.
 
Syster och jag kÀkar pÄ IKEA + Jag pÄ koslÀpp (med Sara och Mickan).
 
VÀrldens bÀsta vÀnner Malin & Johanna. Som Àven rÄkar vara mina bÀstisar.
 

Jag för typ 3 Är sedan? Och för övrigt typ tio kilo sedan. + NÀr vi var pÄ Sea World, Orlando.
 
Daniel & Joh i Öregrund ❀

SkrÀckis

 
The Awakening (2011 / Thriller/skrÀck)
 
Mitt betyg: 3+
 
Handling:
En hemsökt internatskola kallar in Florence Cathcart, som livnÀr sig pÄ att avslöja bluffar. Men den besynnerliga platsen fÄr Cathcart att börja ifrÄgasÀtta förnuftet.
 
Det bÀsta med filmen:
Filmen Àr vÀlgjord med mycket tankar bakom varje karaktÀr och varje scen. SkrÀckmÀssigt sÄ anser jag att denna Àr nÄgonstans mittemellan. Jag sÄg pÄ The Awakening ensam och klarade det (ganska) bra, samtidigt sÄ skulle jag ljuga om jag skrev att den inte var obehaglig. Eller för den delen kan skrÀmma nÄgon som inte Àr lika hÄrdhudad som en annan ;)
 
Det sÀmsta med filmen:
Filmen Àr varken lÄngtrÄkig eller hÀndelselös, men söker man en film med konstant action sÄ kanske inte det hÀr Àr den ultimata filmen. Personligen Àr det en av anledningarna till varför jag tyckte om denna skrÀckfilm. Den var gjord för att skrÀmmas, men den byggdes inte upp bara av skrÀmseleffekter.

Mobilrensning

Syster skjutsar mig pÄ Ikea + en av tusen posebilder.
 
Bromsarna pÄ systers bil slutar helt att fungera, Isse kommer till undsÀttning.
Samt en bild frÄn nÀr vi var sÄg Trollkarlen frÄn Oz med Glada Hudik.
 
Jag och Dan pÄ krokodiljakt i trÀsken + jag och syster hade en filmkvÀll. SjÀlvklart med 3D-brillorna pÄ.
 
 
Jag ska sÀtta in ett nytt SIM-kort ikvÀll (med 4G) sÄ nu har hela mobilen rensats. Jag ska visserligen köpa en ny telefon snart men jag har inte bestÀmt mig för vilken Àn. Det enda jag vet Àr att det ska bli en Samsung, jag har haft sÄ mÄnga Sony-mobiler nu att det skulle vara kul med nÄgot nytt. En svÀng pÄ IKEA Àr Àven inplanerad. Jag fÄr dubbla löner denna mÄnad sÄ det gÀller att passa pÄ att shoppa!
 
Nu ska det dock bli lite middag innan jag sÀtter mig framför Netflix hela kvÀllen. Jag har bunkrat upp med Red Bull, vaniljmunkar och nötter sÄ jag kommer att klara mig rÀtt bra.

BÀsta middagsgÀsten

 
 
Idag bjöd jag min fina twin pÄ middag. En av mina standardrÀtter Àr panerad fisk ("crispies") tillsammans med ris och fiskdressing, och jag har sedan lÀnge lovat att bjuda pÄ det nÄgon dag. I all sin enkelhet mÄ tyckas, men det Àr ju sÄ underbart gott! Och med en sÄdan söt bordsdam sÄ spelar det ingen roll vad man Àter. Eller okej, de dÀr mango-bitarna frÄn Eldorado som jag bjöd pÄ till efterrÀtt kanske inte var en sÄdan bra idé. Tur att vi hade glass till! Samt Idol pÄ tv:n, jag har inte tittat pÄ det pÄ flera Är. Men mina grannar kÀnner nog att de lever med en sÄng-audition dagligen med tanke pÄ mina tim-lÄnga sÄnger nÀr jag pysslar hemma.
 
 
Just nu lyssnar jag sönder:
 
Holiday Road - Lindsey Buckingham (frÄn PÀron till farsa-filmerna)
Hurt - Christina Aguilera
Have you ever - S club 7 (som för övrigt Àr min dusch-lÄt).
Underbart - Kalle Moraeus
Same Old Brand New You - A1
 
(Ja, jag gillar dödsmetal. Not).

Veckan som var - mobilbilder

Jag har inte bara fÄtt ett eget skÄp (jag Àr numera inte sambo med Ellen utan girl next door) och ett eget fack - jag har fÄtt en namnskylt ocksÄ! Vad smÄ saker kan göra mig glad!
 
Jenny gjorde gofika till personal och boenden. Googla "Àppelrosor" för recept!
 
 
 
De nedersta bilderna Ă€r frĂ„n nĂ€r vi besökte SKB:s lokaler för att gĂ„ pĂ„ en utstĂ€llning dĂ€r nĂ„gra av pappas bilder fanns med. Vi sĂ„g Ă€ven en film om Vattentornet samt lyssnade pĂ„ lite information om Östhammars nyheter (jag kĂ€nde mig verkligen som en Ă€kta ortsbo!). Det bjöds Ă€ven pĂ„ kaffe, frukt massa annat. Det kĂ€ndes som om jag alltid hade en snitt (singular för snittar?) i min varje gĂ„ng nĂ„gon sĂ„g mig. Men vadĂ„, gratis Ă€r gott. Och lufttorkad skinka likasĂ„.

Full rulle

 
 
DÄ jag jobbade helgen som var sÄ var tanken att jag skulle göra sÄ lite som möjligt idag. Det enda pÄ agendan var att Àta jordnötter och se vad Netflix har att erbjuda. Men det kÀnns som att jag gjort precis allt annat. Jag drog ivÀg och lÀmnade min lönelista (för sista gÄngen?) och packade sedan cykeln med massa matvaror. En Quiche Lorraine med kassler samt en tacopaj gjordes och tre maskiner tvÀtt hÀngdes. Jag dammsög hela huset samt bytte sÀngklÀder.
 
Det sistnÀmnda tog knÀcken pÄ mig. Inte pÄ grund av den aktiviteten utan för att jag vid den tidpunkten hade typ 2 mmol/l i blodsocker (nÄgot överdrivet men dock) och trots det sÄ kom jag pÄ den briljanta idén att vÀnda pÄ madrassen. Det Àr nÄgot jag egentligen ska göra vid varje byte av sÀngklÀder eftersom en sÀng hÄller lÀngre dÄ. Men det Àr inte en enkel match! TÀnk er en svag, grinig Sofia och en hundrakilos tjockmadrass pÄ typ 180 cm som ska vÀndas, vridas och fan och hans moster. Inte ens Backstreet Boys pÄ hösta volym kunde rÀdda mig dÄ. FörlÄt Howie.

För och efter - altan

 
 
 
 
 
 
SÄ hÀr blev resultatet nÀr buskar och plattor försvunnit och en större altan byggts. Det Àr lite detaljer kvar, exempelvis en vÀgg till "inneraltanen" som ni kanske ser. Men jag orkade inte vÀnta med att lÀgga upp före,-och efterbilder pÄ detta! Jag ser verkligen fram emot nÀsta sommar nÀr vi kan inviga den pÄ riktigt! Bjuda nÀra och kÀra pÄ grillat och göra en liten piruett, inte för att man vill utan för att man kan.

(PS. Dynorna pÄ stolarna ser nÄgot konstiga ut för att jag fortfarande inte tagit bort plasten pÄ dom, jag skyller pÄ allt regn och rusk som varit).

Snap-bilder

 
 
 
Jenny tog lite bilder pÄ mig igÄr, ni kan nog gissa vilken min favorit Àr :D

Nya skor

 

Jag köpte ett par Nike Pegasus 32 (har ett par ljusgrÄa sedan innan), det finns sjukt snygga i mönster med! (Mannens skor Àr pÄ nedersta bilden).
 
 
Idag överraskade min sambo mig med en tur till den lokala sportaffÀren. NÀr jag började att trÀffa honom sÄ hade jag en förkÀrlek till H&M-skor med sulor i storleken "ett multet löv". Han ordnade nya skor till mig och sedan dess Àr jag fast i Nike-trÀsket. Kanske lite för fast, ett par snygga men lite mer obekvÀma skor kanske hade varit fint nÄgon gÄng med... Det finns ju liksom ett mellanting mellan stilettklackar och löparskor.

IgÄr fixade vi Netflix,som de tvÄ sista personerna pÄ jordklotet. NejdÄ, men jag har som ni vet en förkÀrlek till dvd-filmer. Jag kan dock erkÀnna att det varit rÀtt trevligt att streama filmer Àven om det Àr lite frustrerande att vÀlja film bland alla tusen alternativ. För att inte tala om nÄgon som bÄda tvÄ vill se, det Àr nog svÄrast av allt. Fördelen Àr att jag nu har flera stycken som jag ska se sjÀlv nÀsta vecka nÀr mannen jobbar eftermiddag. En annan börjar pÄ sitt schema imorgon. Med andra ord sÄ Àr mitt liv snart över. NejdÄ, jag tycker om mitt schema, jag kommer att jobba 68% vilket Àr helt perfekt för mig.

RSS 2.0