sista dagen på året

 
 
 
 
Igår spelade föräldrarna, jag och Dan minigolf medan tjejerna tittade på hockey. Vi åt sedan pizzabuffé och besökte Dollar Tree innan vi drog hemåt i vår nya (supersnygga) bil. Tog lite tid då det hänt en bilolycka. Vilket man ser i stort sett varje dag. De verkar inte vilja hålla avstånd i det här landet. Nu ska jag göra mig i ordning inför nyårsfirandet. Vi börjar kvällen på Disney Downtown och avslutar den på en restaurang.

tvärtom

I Thailand åt jag på McDonalds och i USA så kör  jag på asiatiskt. Fullt logiskt.
Nu ska jag strax börja göra i ordning mig för att förhoppningsvis hyra den andra bilen. Hoppas att det finns någon denna gång!

familjen / Miami beach


Lyckligt lottad.

digitalkameran - resten av bilderna


Frukosten på hotellet vi bodde på första natten.
 

Saras rum.
 

Ja, jag jagade den ;)
 

Lätt att komma ihåg vart vi bor :) Bella <3
 

Västkusten, underbart!
 

Mellanlandar på väg mot Miami. När vi går därifrån håller en man med hölass på att köra av vägen när han ser Sara, haha!
 

Sanibel Island, rankad etta över alla snäckstränder.
 

Utsikten utanför våra hotellrum när vi övernattade innan hämtning av Adam. To die for.
 

Sara och Emma på Miami flygplats.
 

LongHorn Steakhouse.
 

Adams sista dag, Orlando.
 
 
Passar på att slänga upp resten av de (mer eller mindre) sevärda bilderna från digitalkameran. Jag är lite irriterad på mig själv att jag inte orkat ändra skärpan och ljus på bilderna, men jag är rätt lat. Det får det dock bli lite ändring på den fronten när jag lägger upp ett album på Facebook.
 
Dan tog med sig moln, och numera även regn, till USA så det får bli en hemmadag idag med. Frugorna har åkt iväg och shoppat men de (Emma) har mer tidsbrist än oss så jag är inte stressad. Igår var som sagt de andra på Rodeo och jag är glad att jag stannade hemma. Dels är jag alltid rädd att någon människa ska fara illa men minst lika mycket ogillar jag överlag shower med djur. Framförallt var det "snälla" saker de visade med hästar och kalvar. Men även tjurridning. När Dan förklarade för de andra efter de kommit hem varför tjurarna är så arga så fick de rätt mycket ångest. Vem skulle inte bli sur om någon tryckte åt någons "paket" liksom. Jag blir skitförbannad när jag hör sådant, varför plåga ett djur för att underhålla människor? Och vem blir underhållen av sådant?
 
Jag och Dan hade i alla fall en stund för oss själva igår. Jag visade han affären och vi passade sedan på att ta med en pizza hem innan vi knäckte en öl framför TV:n. Innan vi kom på hur man ändrade bort golfkanalen... Nu är lunchen klar så jag ska börja dra mig. Hoppas ni har det bra i Sverigeland!

från bekymrad till överlycklig

Igår var ju den stora dagen då Dan skulle komma hit. Även om det inte riktigt blev som planerat. Jag började bli lite orolig då jag i lugn och ro sitter på en restaurang och han sms:ar mig. Då skulle han egentligen sitta på planet. "Ring mig" stod det bara, ni kan förstå hur mina tankar gick runt. Och trots att jag försökte med allas mobiltelefoner kom mina samtal inte fram. Kunde i alla fall sms:a från Emmas mobil men inte fick jag något svar. När vi kom hem kunde jag äntligen ladda på min egen telefon och skriva till honom och han svarade "ringer dig om en stund". "Tala ur skägget och berätta vad som händer människa!" kände jag lite då. Jag såg framför mig hur han satt fast i New York där han skulle ha mellanlandat.
 
Tiden går utan att han ringer och vi börjar ändå göra oss i ordning för att hämta honom på flygplatsen. Förstå min förvåning när han då ringer och säger att han är utanför oss. För att göra en lång historia kort så fick han bara en biljett till New York fast att han bokat och betalat till Orlando. De på Arlanda sa att det säkert skulle lösa sig, han fick ta det med personalen under mellanlandningen i NY. Tur i oturen blev det då han fick ta ett tidigare flyg istället för att vänta i flera timmar. Även om han nog var lite stressad eftersom hans mobil började krångla och han kunde inte ringa någon av oss och berätta det. Men då han visste adressen så tog han enkelt en taxi. Det blev en dyr och stressig historia men jag fick världens bästa överraskning. Plus att jag äntligen fick göra som tjejer i romantiska filmer, ni vet när man slänger sig i killens famn med benen runt midjan, haha! 
 
Så inte nog med att jag fick hit min man, nu har jag fått hit en av våra datorer också (jag själv orkade inte med att ta med någon genom tullen). Jag har tagit in alla 850 bilder från digitalkameran nu, vilket fiasko. Kan säga att jag behöver slänga en tredjedel och göra resten av bilderna mörkare. Började titta igenom hälften av de jag tagit med systemkameran igår, där finns det i alla fall hopp. Plus pappas hundratals bilder som jag också ska ta in. Men en sak i taget, jag börjar med dessa så får kvalitetskorten bli en senare fråga. Kanske ikväll då alla ska på Rodeo men jag och Dan tänkte bara ta det lugnt på hemmaplan.
En kort sammanfattning om vad vi gjort är shopping igår och letat hyrbil idag. Det är högtryck på den firman vi ville hyra av så vi har förbokat en Ford Focus som vi förhoppningsvis kan hämta ut på måndag. Det är ju rätt opraktiskt med sex personer i en personbil som dessutom vill åka iväg på olika saker. Jag och Dan ska dessutom åka på en roadtrip själva.
 
Så, efter 2,5 veckor av löften om annat än mobilbilder, så kommer nu ett urplock;
 
 
 

julklappar

Underbara dofter från Victoria's Secret fick jag av  Sara, Emma och pappa ♥
 
 Handgjord kista från Chile/Adam ♡
 
 Citrusspray (spännande att testa den) samt en rolig diskpropp fick jag av Adam ★
 

Och vi som inte skulle ge varandra julklappar... Adam hade förvisso missat det, plus att han älskar att hitta presenter. Både roliga sådana samt handgjorda saker, vi har en del saker av lamaull. Tvättråd på sådant uppskattas ;)

senaste dagarna

 
 
 Träkojan på Disney.
 
 
 Förväntansfulla köare.
 
 Kraftigt osmickrande bild men detta är ren lycka, att för första gången åka med halva kroppen i takluckan :) Typ ingen använder motorcykelhjälm här så jag är inte den enda som inte skyddar mig. (som om det gör saken bättre)
 
 
 Nya bilen, den andra hyrs imorgon. Vi har för övrigt betalat mer för de två bilarna än boendet under denna period. Tackar för att åtminstone bensinen är under halva priset.
 
 
 
 
 Bilderna ovan; svensk julafton. Och ja, vi spexar till det lite :)
 
 
Fy sjutton vad tokig jag blir på att blogga med mobilen. Och ändå sitter jag inte vid datorn... Jag ska prompt bara använda mobilbilder. För er som mot förmodan undrar så ser min bloggprocess ut så här:
 
*försöker lägga upp en bild*
*loggas ut när jag väljer vilken bild jag ska ha*
*loggar in igen*
*lyckas lägga upp en bild*
*sparar i utkast då jag vet vad som komma skall*
*försöker lägga upp en annan bild*
*loggas ut*
*loggar in*
*försöker igen*
*loggas ut* 
*lyckas lägga upp hela två bilder, tror på högre makter*
*sparar i utkast*
*loggas ut efter kommande tre försök*
*skriver texten på surfplattan då det knappt går genom mobilen*
 
Osv., Osv.
 
Imorgon kommer Dan hit :) Som jag längtat! Tanken var ju först att han inte skulle med, det skulle svida. 2,5 veckor blir det nu istället vilket är lite skillnad. Hur som helst så tar in på hotell en annan dag längre fram istället vilket jag tror är lika bra. Han har ändå varit på resande fot i ett dygn när han kommer fram så jag ska bara bädda ned honom. Samtidigt blir det lite mer aktiviteter framöver då det är Emmas sista vecka och det finns fortfarande saker att göra på To-do-listan.

25e december

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår var det Adams sista dag i USA så vi "ungdomar" åkte till Orlando för att se lite mer av stan. Blev snarare en park men det var desto trevligare. Mycket fina fåglar fanns det och det kändes nyttigt att se baksidan av det här landet med, det vill säga de hemlösa. Det var sista gången jag inte hade små sedlar på mig, tur att de andra hade det. Likaså ångrar man bittert att vi växlade in alla småmynt. Glöm aldrig det kommande USA-resenärer, vissa vägtullar är inte bemannade och då är det mynt som gäller. Igår sprang Adam till bilen bakom oss för att växla en dollar. De tittade skräckslaget på honom och sa bara "just take it!" utan att vilja ha sedeln. Märkligt. Och idag när jag och föräldrarna lämnade av Adam på busstationen körde vi fel och självklart hade vi några cent för lite. Får se om vi får en saftig räkning på det... 
 
Vi gjorde även ett besök på en restaurang där vi, som inte körde, delad på en kanna öl samt beställde in lite räkor och en brownie Sundae. Vad vi såg så äter väldigt många ute på julafton. Hörde att vi svenskar samt spanjorerna är mest stressade under julen. Vi kanske skulle strunta i allt vad kök heter och äta ute/färdigt :) Även om det nog inte är lika bra öppettider hemma. Kvällen avslutades med en runda kring våra julbelysta grannhus innan vi spelade en omgång Absolut överens. 
Nu ska jag bokstavligen sova vid poolen. Ett inlägg om vår julafton kommer senare.

Walt Disney World - Magic Kingdom

Oslagbart; Pirates of the Caribbean. Det kändes som om man var där! Dock fastnade båtarna för en stund men det blev bara lite spänning i tillvaron.
 
ntry Bear Jamboree - riktigt roliga!
 
 Emma och en främmande man.
 
 
 
 
 
 
 Jag älskar den här in-the-moment-bilden :) Det ser verkligen ut som om hon kommer att ramla.
 
 
 Tillägnad min lilla Melissa. 
 
 
 Mamma och pappa var på Winnie the Pooh. De väntade en timme på någon plastnalle, enligt dom själva.
 
 
 Jag och "ungdomarna" tog Fastpass på något vi trodde var en karusell men visade sig vara en båttur förbi massa plastdjur. Guiden gjorde dock hela grejen, jag skrattade så jag höll på dö. Men främlingarna på båten rörde inte en min, jag skämdes för Jonathans vägnar. Vilket jag minns att han heter då han började allt med "Hi! My name is... ehm... *tittar på sin namnskylt*...  Jonathan!" Min humor :)
 
 
 
 
 
 
Från början blev jag irriterad att fågeln tog bort huvudet, nu älskar jag den huvudlösa bilden.
 
 
Välkommen till högsäsongen på Disney World.
 
Planering hur man ska lägga upp allt.
 
 
 Allt är tusen gånger vackrare på kvällen.
 
 
Så ska jag äntligen avsluta mitt inlägg om Disney. Men det var ju faktiskt julafton igår så det är nog inte så konstigt att jag avvaktat. Dagen på Magic Kingdom behövde dessutom ett par dagar att smälta. En sammanfattning ska jag försöka mig på, både för eran och min skull. 
 • Karuseller och andra sevärdigheter vi testade var bland annat en kort 3D-"film" med Musse (Town Square Theater) - helt otroliga effekter med även vindpustar och annat som gjorde att man hoppade till. Pirates var som sagt otrolig, likaså Haunted Mansion som slår Spökhuset med längder. Allt är ju välgjort i minsta detalj, vare sig man går omkring på området eller åker karusell. Det finns även mellanting av åkturer och promenader, som båtturen vi tog, liksom Swiss Family Treehouse. Vi testade en av deras berg-och-dal-banor vilket var för mesigt. Den andra hade en kötid på typ femtio år. Disney Universial är mer för den adrenalinsökande. Splash Mountain är deras motsvarighet på Lisebergs Stockarna. Känns som Kärlekstunneln tills man kommer till ett stup. Ett foto på det köptes och ska läggas upp.
 • Magic Kingdom ligger på en ö och därför åker man båt dit. Även tåg då avståndet dit från parkeringen är en bit. Inträdet är runt 500 kronor men då ingår vad jag vet alla åkturer. Priser på mat och souvenier är varken dyrt eller billigt. Köerna till restauranger och toaletter var när jag var där väldigt korta trots antalet människor. Jag behövde aldrig ens vänta. Fastpass används för att slippa köa men får bara användas en gång i taget. Då tar man sitt Disneykort i apparaten utanför önskad åktur och får då en tid på när man tidigast och senast får komma dit. Detta är ändå ingen garanti på att kunna åka snabbt, vi fick en gång en tid flera timmar framåt. Kötiderna låg för oss runt 45-90 minuter. Vi orkade bara med en sådan kö, resten fick bli Fastpass och mindre populära karuseller.
 • Området är mindre än vad jag trodde och är uppdelat på ett enkelt sätt. Både i stora (6) kategorier samt i mindre Disneykategorier med tillhörande butiker. Paraderna är ett måste att se likaså Disneyparken på kvällen. Klockan tio är det fyverkerier vid slottet men så länge orkade vi inte vara kvar. Få Disneyfigurer promenerade omkring, skulle man fotas med sin favoritkaraktär fick man köa bra länge. Det gäller alltså att ta rätt kö då många fotoköer är precis bredvid karusellens. "Någon", jag nämner inte vem eller vilka;), köade i typ 40 min till vad som troddes var en åktur men var ett fototillfälle med Lilla sjöjungfrun. Småbarnen i kön var visserligen ett tecken men hur ska man veta. Inga peddofoton togs.
Det var min "sammanfattning", haha;)

(Fast det kanske inte märks så använde jag knappt mobilen på Disney så ännu ett inlägg kommer framöver med bilder från systemkameran. Precis som typ allt annat jag gjort här)
 

godnatt

 
Magic Kingdom är verkligen magisk! Men även mycket av det goda tar kål på en. Så efter tolv timmar utan att sitta mer än ett par korta stunder gör att man känner sig lite mör. Lägg till gassande sol som gav oss åtminstone 30 grader, flockar av människor, för lite vatten och ännu mindre mat, en tung ryggsäck och tusen intryck. Det var värt varenda ömma fot, varenda svettdroppe, varenda kravallkänsla. Såklart! Men nu måste jag verkligen sova. Så är jag pigg för ett mer detaljerat inlägg imorgon.

nästan gratis

Sju kronor styck, självklart från favoritaffären Dollar Tree.

minigolf

 
 
 
 
 
 
 
 
Efter mycket tankar om hur vi skulle tillbringa lördagen så kom vi till slut fram till att minigolf lät bra. Det finns en del valmöjligheter i Kissimmee (området där jag bor i, jag bor dessutom inte i Orlando utan i Davenport som är en liten ort en bit utanför) men vi valde ett nära Walmart. Pirate Island hette det och hade som namnet visar ett pirattema med passande sånger i utomhushögtalare. Jag kan inte tala för alla USA:s minigolfställen men de jag hittills sett är alla uppbyggda med mycket natur och roliga detaljer. Jag lär aldrig kunna spela på Krutudden igen :) Jag förlorade men det var väldigt jämnt mellan oss fyra (vi hade 30 grader varmt igår så tjejerna passade på att sola). 
 
 
 
 
De hade ett McDonalds på Walmart där vi alla åt utom Adam. Han hade läst för mycket om kedjans mat för att kunna äta där :p 
 
 Klassisk amerikan.
 
 Melissa och jag hade en egen plats bland Disneys leksaker :) Hittade ingea priser på dom men det lär kollas upp!
 
 
 
 
 
 
 
 
Efteråt åkte vi till Walmart för att köpa basvaror samt leta efter lite kläder vi hade behov av. Jag huttade ingenting men så hade vi inte så mycket tid heller. Det lär komma fler gånger. När vi kom hem hade Emma och Sara lagat trerätters och dukat upp så fint. Det märktes att vi bor med en kock samt en servitris då både maten, uppläggningen, dukningen och servicen var precis som på en restaurang. Underbart! Kvällen avslutades som sagt med spel, rättare sagt en Alfapetturnering där jag och Sara kom till final. Hon vann men det behöver vi aldrig prata om igen...
 
 

irländsk pub

 
För första gången under denna resa så är jag trött tidigt på kvällen. Så i väntan på att spela spel försöker jag sysselsätta mig med annat, det vill säga blogga. Anledningen till min koma är troligtvis tre öl. Jag är lite känsligare idag än vad jag var förr. Kan bero på att jag inte druckit så "mycket" på säkert 1,5 år. 
 
Igår var vi nämligen på den lokala puben, en irländsk sådan. Mamma är den mest sociala jag känner så det gick inte många minuter innan vi hade ett trevligt par (en kanadensisk man och hans brittiska fru) vid vårt bord. Så nu har pappa en golfkompis, jätteroligt! Vi fick kontakt med flera andra också, med mer eller mindre starka karakrärer. Bland annat en före detta soldat som förespråkade legalisering av marijuana. Och en annan man som i sin tur förespråkade ungkarlsliv. Eller så intalade han sig själv det. Vi var ett gäng som diskuterade hur många stater USA har, trodde aldrig att en amerikan var osäker på den saken. Hur som helst hade vi en riktigt rolig kväll där även om det var lika roligt att avsluta med en omgång sällskapsspel på hemmaplan.

random bilder

 Shopping med tjejerna i Orlando stad. 
 
 En efterlängtad Adam har landat.
 
 Deras skolbussar är ett måste att föreviga.
 
 Gårdagen vid poolen.
 
 Mamma och jag har koll på våra medpassagerare. 
 
Våra grannar gillar juldekorationer.
 
 På väg mot bilen vid Miami beach (där parkeringen kostar betydligt mindre än i t.ex. Uppsala).

 Hotell i Miami.
 
Idag tvingade Adam med mig till gymmet vilket säkert var åtta år sedan med kanske ett undantag. Det känns lite omvänt att aldrig gymma hemma men göra det på semestern. Men med tanke på USA:s ickeexisterande matkultur är det ett nödvändigt ont. Vi körde axlar och ben idag och imorgon ska vi köra armar. Gud vad jag kommer att ångra detta... Ska dock se till att göra det då inte solen är som varmast, man är väl klassisk svensk och känner ett måste att ta vara på varje soltimme. Något överdrivet kanske då jag får något släng av ADHD när jag ligger och steker. Tacka vet jag amerikanska tidningar för ögonen och ballader i öronen. Då är det lättare att stå ut även om gråten är nära.

Miami Beach x 3

 
 
 
 
 
 

äntligen!

 
Som jag letat efter tröjor som dessa! Ni som känner mig vet hur svag jag är för dom. Det enda som saknas är tryck på ryggen men man kan inte få allt :) Vi har en bra butik i närheten som förutom märkessaker även har fynd som detta, 5 respektive 6 dollar betalade jag för dom (typ 32 och 40 kronor). För er som är amerikanybörjare som mig så får man också komma ihåg att lägga på 7% i skatt på det man köper så det blir alltid lite dyrare än vad man tror. Men ändå!
Sedan blev det en vända till på Dollar Tree, där är det omöjligt att få ångest över hur mycket man köper.
 

miami

Miami var helt otroligt, även om jag är glad att vi bor i lite lugnare Orlando. Alla var så glada att även få hit Adam. Vi passade på att gå på Miami beach och för en gångs skull fick jag bra bilder då jag lånade Saras systemkamera. Vi åt sedan på en restaurang som alla tyckte var en av de bästa, om inte den bästa, vi ätit på. Otrolig mat och vacker utsikt. Servicen var outstanding, vår servitör till och med ledde mig i armkrok till badrummet då jag inte hittade dit. Men så slutade notan på 650 dollar också.
 
Vi gjorde ett flertal gånger misstag som senare gynnade oss, som att köra fel väg på motorvägen mot flygplatsen för att sedan märka att vi tjänade massa tid på det. Men för mycket tur kan man inte ha tydligen ha märkte vi på hemvägen. Efter några långsamma timmar hem såg man äntligen att GPS:en visade en minut kvar. Men då ingen kände igen sig började vi bli en aningen oroliga, med all rätt tydligen. Att "Home" var inställd på vårat hem stämde inte riktigt så det blev en extra bilfärd på 1,5 timmar. Men det var inga sura miner för det :)
 
 
 
 
 
 
 
 

citat

Mamma pratar med en kille som jobbar i receptionen. 
Mamma: vart sa du att Monky Ponky låg?
Receptionisten: eh, va?
Mamma: ja, det där Honky Ponky?
Receptionisten: jag förstår inte vad du menar?
Mamma: ja, det där matstället du pratade om?
Receptionisten: jaha, du menar Dunkin' Donuts.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

framme på hotellet

Lite annat än älgskyltar.
 
Vi har nu efter timmar av spännande och rolig körning kommit fram till hotellet men då vi inte finns i systemet så blir det till att vänta. Jag har för första gången åkt på en väg med sex (x2 förstås) filer, ibland även med vägar både under och över oss. Och vi har inte ens kommit till Miami än utan är i Lauderdale så får se hur det blir imorgon bitti när vi hämtar brorsan. Det var i alla fall maffigt att se alla hundratals lyktor i mörkret under den största (klarorangea) månen. Fick tyvärr inga bra bilder på det. Jag har även upplevt en helt fantastisk natur och hus som slår allt jag sett. Stranden vi besökte är även det ett måste för alla som turistar här. Jag lär skriva mer när allt lugnat sig och jag har tid att välja ut fler bilder. Det verkar som vi äntligen ska få våra rum nu :) 

fortsättning på måndagen

Trodde jag själv att jag skulle kunna sova trots att ögonen gick i kors? Ett Skypesamtal senare med en lika trött, nattarbetande man så blev jag pigg igen. Tur att jag kan sova i bilen imorgon! Men det är rätt svårt att ta bort fokusen på omgivningen när vi åker bil. Är det inte intressanta byggnader att se på så är det fin natur eller flådiga bilar. Imorgon tar vi som sagt västkusten mot Miami där vi planerat att stanna vid en strand med massa snäckor. Tanken var även att åka ut i träsket med båt men det lär väl i så fall bli efter vi hämtat Adam. Som vi längtar efter honom! Det lär inte bli lätt att lämna hans vänner i Chile men vi ska rå om honom så gott vi kan :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Victoria's Secret

 
 
 
 
 
 
 
 
Idag shoppade vi på VS vilket är ett måste för alla tjejer som är på besök i detta land. Förhoppningsvis blir det en gång till när karln kommer, det måste vara ganska lätt att överala honom till det :) Vart timmarna gick vet jag inte men mycket mer än så hann vi inte. Förutom Forever 21 bland annat men jag höll i slantarna i den butiken. Nu är jag dödstrött, somnade en timme medan Sara fyllde på mina fransar. Det är lyx det! Imorgon åker vi som sagt mot Miami så jag vill vara pigg.
 

mobilrensning

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

planer / affären

Jag har alltid Skype på ifall min fru eller man vill ringa och i nyss fick jag äntligen prata med Johanna. Så nu känner jag mig hel igen! Egentligen borde jag sova nu då det råkade bli lite fel i tidsskillnaden men jag har som sagt ett mindre sömnbehov här plus att jag blivit smått beroende av bloggen tror jag. Det är ju tusen gånger roligare att skriva nu än när jag är i Sverige. Så jag passar på att lägga upp lite bilder jag tagit i affären.
 
Idag ska jag, Emma och Sara åka iväg och shoppa på Victoria Secret samt Forever 21, ett måste när man är här! På tal om saker man bör göra så kom mamma på den briljanta idén att fira nyår på Disney. Det vore en otrolig upplevelse och en praktisk sådan då vi inte bor långt ifrån. Annars har vi varit inne på Key West, hur häftigt vore inte det? Men troligtvis åker vi nog dit en annan gång. Imorgon börjar vi köra åt det hållet då vi ska hämta brorsan i Miami. Så det blir en övernattning på hotell också då han landar tidigt på onsdag morgon och det tar några timmar att köra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

walmart

Idag besökte vi efterlängtade Walmart. Jag är inte besviken på sortimentet men kanske negativt överraskad över hur lite jag hittade, om man kan uttrycka sig så. Men de andra hitta massor så det var roligt! Jag har många chanser till att shoppa på så jag är glad att det bara blev 36 dollar. 
 
Mitt humör var inte det bästa idag heller. En kombination av lågt blodsocker och nikotinabstinens. Och det blev inte bättre av att en kvinna som jobbade där hade ett sätt som gjorde mitt humör som en ängels i jämförelse. Hon suckade och muttrade konstant, men droppen var när hon tog bort massa av våra kläder från vår vagn när vi var i provhytten. Så ett par saker jag plockat på mig återfanns inte. Jag var så nära att skälla ut henne men jag insåg att det inte skulle tjäna något till.  Tur för henne att jag hittade massa zebrarandiga saker som gjorde mig glad :)
 
Förutom den händelsen så har dagen varit bra. Vi stannade och åt på ett sportställe och vi lokaliserade flera andra budgetbutiker. Även en kyrka som var helt underbar. Lika underbar som kvinnan vi träffade där. Ett genrep för en julshow var i full gång så det ska vi definitivt gå på! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

sola

Vi hade delvis tur med vädret igår, trots ett molntäcke fick vi alla färg när vi solade. Visserligen vet jag att detta snarare endast blir som en låg solskyddsfaktor, men ändå!
 
Kyrkor försökte vi leta upp utan framsteg så blir det en gudstjänst får det får bli nästa söndag. Ett helt otroligt område har vi i alla fall såg vi när vi åkte omkring i bilen. Husens julbelysning är något jag ser fram emot att fotografera, det är amerikanskt om något! Därför blev det en sådan kontrast när vi körde förbi ett område med husvagnar, trailertrashstället på ren svengelska. 
 
På kvällen lärde vi Emma att spela Alfapet, familjens favoritspel genom tiderna vill jag nog säga. Låter som om vi levt sedan dinosaurierna. Inget mer nämnvärt hände nog, men det är skönt med lugna dagar med.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

djuriskt

 

Gatorland

Gatorland besöktes igår vilket förutom alligatorer består av fåglar, ormar, getter och lite andra djur. Vi såg shower, gick omkring i parken, åt alligatornuggets, åkte deras tåg samt matade dom. Det sista var den mest minnesvärda upplevelsen. Vi i familjen fick gå till dom och kasta köttbitar. Trots påminnelsen om att kasta bredvid deras huvuden så träffade jag självklart någons öga i full kraft.
 
Efteråt åkte vi till Dollar Tree vilket är en av de bästa butikerna att fynda på då allt bara kostar en dollar. Självklart finns en del skräp men mycket annat med som hygienartiklar, mat, leksaker, mediciner (!?) och godis. Jag köpte bland annat djurmönstrade strumpor, jag blev överlycklig!
 
På kvällen så gymmade tjejerna medan vi andra vila samt tittade efter aktiviteter innan vi spelade kort. Idag blir det nog ingen större plan, vi har pratat om att se området mer och kanske gå på en gudstjänst. 
Pratade med Dan på Skype gjorde jag också, det känns som jag åkte för en vecka sedan. Troligtvis åker jag ensam till flygplatsen när han kommer för att sedan ha en eller två hotellnätter med honom ensam innan vi åker tillbaka mot gänget.
 
Vädret här är som en varm sommardag, man varken svettas eller fryser. Det har inte blivit någon solning för oss vilket inte lär bli i helgen heller då vädret visat både regn och blixtrar. Men allt kan ändras! Lite allmänt kan jag ju säga att vi inte bor i ett eget hus som jag först trodde utan mer en lägenhet. Fast grannar har man knappt sett till och vi har vår egen liten gräsplätt så det är hur bra som helst!
 
Jag tänker nu sluta tjata om att inte bara lägga in mobilbilder för jag har helt enkelt inte haft lust att sitta vid datorn hittills. Men självklart kommer det att komma! Jag har 4,5 veckor kvar att uppdatera på ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

lycka!

Titta vad jag hittade i vår lokala affär;)
 
 
 

morgonstund har guld i mun

Jag har så himla svårt att sova här, på ett positivt sätt alltså! Det är som en blandning av mer energi och antagligen det faktum att jag är på världens bästa semester. Vill nog omedvetet ta vara på varje minut på dygnet. Så i väntan på att klockan ringer klockan 08:00 (har varit vaken sen 06:00) så får det bli ett mobilinlägg igen! Jag har faktiskt inte tagit så mycket bilder med kameran hittills men det lär jag göra idag. Tydligen ska man kunna mata alligatorerna med korv :)
 
(bilden längst ned ser jag är för stor men då jag inte kan scrolla ned på mobilen så får jag tyvärr ändra genom datorn sen).
 
(a
 
 
 
 
 
 
 

shopping / mitt rum

Idag blir det ett osnyggt inlgg igen (denna gång från surfplattan), men jag vill tro att det är bättre än ingen uppdatering alls. Jag blev förresten jätteglad över kommentarerna jag fått, vad söta ni är! Svarar dom när jag sitter vid datorn, vilket nog blir imorgon då jag och Dan ska Skype:a (20 kr/minuten kostar vanliga telefonsamtal).
 
Idag var vi på Premium Outlets som har runt 150 butiker med alla de största märkerna. Jag hittade ingenting men är ärligt talat så är jag inte så intresserad heller. Självklart ska jag passa på att köpa en del innan jag åker hem men jag ser mer fram emot att handla på Walmart. Men resten av gänget hittade en del i alla fall. Dagens höjdpunkt var nog lunchen vilket bestod av sushi :)
 
Kvällen gick till att, förutom handla mat och äta middag, spela Plump. Jag vann överlägset ;) Imorgon ska vi upp i tid då vi ska åka och titta på alligatorer, spännande! En sväng till gymmet har vi lovat oss själva att göra men vi får se hur det blir med det. Till dess får ni se lite av mitt rum :)
 
 
 
 
 
 
 
 

första dagen i huset

 
 
 
 
 
 
 
 
 Det är inte det lättaste att göra inlägg per mobil då allt vill krångla men jag gör (ännu) ett försök. Snart går även datorn att använda så det finns hopp med andra ord. Huset är över förväntan, både lyxigt och hemtrevligt. Jag ligger nu i sängen i mitt rum (med eget badrum:)) och väntar på att Emma med skjuts ska komma. Idag har vi mest packat upp, handlat mat och tittat in poolerna samt gymmet. Mycket prat med turister och framförallt amerikanarna har det också blivit, snacka om att det är kontrast med oss osociala svennar. Jag har redan ångest över att åka hem :D
 
 
 
 

framme i Orlando

Nu ligger jag i hotellrummet och känner mig hyper  trots att jag varit vaken i ett dygn nu. Passar på att göra ett inlägg då vi har gratis internet. Resan har gått chockerande bra! Jag kanske inte är så psykiskt instabil som jag tror ;)
Vi har hunnit hämta bilen (typ snyggaste jag sett) samt gått till Subway där vi fick vänta säkert en halvtimme då en kraftigt drogpåverkad tjej var före oss och ville ha allt ätbart som fanns. Ramlat över resväskorna har jag hunnit med också samt krånglat med de amerikanska säkerhetsmänniskorna på flyget då jag hade med mig en banan i handbagaget. Snart ska jag upp igen då vi ska till huset och sen blir det att hämta Emma :) tur med vädret har vi med! Vad jag hört och läst, har som sagt inte upplevt dagsljus än. Nu lär jag försöka sova, jag lovar att inte bara göra bildlösa mobilinlägg framöver!

tio saker som gör mig irriterad

 • Layoutslarv. Detta är nog det jag oftast stör mig på. Till exempel om någon lägger upp en punktlista som denna men bara väljer att använda punkter (.) efter vissa av punkterna. (Inte lätt att skriva en mening med två liknande ord märker jag).
 • "Jag har världens sötaste unge". Ja, vi har förstått det men sluta terrorisera oss andra med fjortonhundra Instagrambilder och femtiotre Facebookbilder. Per dag. 
 • Människor som har samma, eller bara något högre, inkomst än genomsnittet och men ändå tror att de är Bill Gates. Richwannabes!
 • Hemska ögonbryn på tjejer. Jag vet att alla har olika smak men jag kan störa mig på följande ögonbryn; extremt onoppade, väldigt ljusa/inte ifyllda, för kantiga/fyrkantiga vid näsroten eller det värsta; tatuerade. (Eller som mina; Pamela Anderson-ögonbryn. Men jag fyller i alla fall i dom:))
 • Unga Volvograbbar som sladdar. Jag har själv sladdat och tyckt det varit skitkul. Men bor man typ bokstavligen i en rondell är det inte så kul längre. Jag har lust att skjuta sönder deras... Ehm. Däck.
 • Carpe Diem. SÅ uttjatat. Och folk som använder sig av de orden brukar sällan ens fånga dagen, tror jag.
 • Mustascher. Väldigt få är snyggare med mustasch än utan. Överkammad flint hör också hit.
 • Dieter. Vad hände med sunt förnuft? (Men om det fungerar bättre med en strikt plan för vissa så visst).
 • Pappor som vägrar ta sitt ansvar för barn och hem. Jag tycker det verkar vara ganska vanligt tyvärr.
 • Paxande av solstolar. Jag säger bara; egoister!
   
  Jag kan säga tusen saker till. Inte för att jag brukar vara irriterad (jag är faktiskt en väldigt glad skit) utan för att vi alla har småsaker som helt enkelt inte gör en glad. Ni vet, när någon inte bytt toalettrulle och så vidare.
   
   

mandela vs walker

 
Dagens bild får bli ett av de klokaste citaten från en av vår tids mest kloka man. Jag måste erkänna att jag fällde en tår när jag fick höra att han gått bort. Inte för att jag egentligen skäms över det. Jag hade däremot skämts om jag gråtit för Paul Walkers död. Missförstå mig inte, det var oerhört tragiskt att han dog och inget liv är mer värt än något annat. Men allvarligt talat, gör man en lista vad Mandela gjort för världen och vad Walker gjort så förstår ni min poäng. Sedan kan man diskutera hur mycket uppmärksamhet Walker fick i jämförelse med föraren Roger Rodas. Det är självklart lättare att känna sorg för någon man hade en koppling till, oavsett om det handlar om filmer eller något annat. Men jag känner inte någon större sorg för Walkers död bara för att han var känd. Båda var pappor, båda hade mycket kvar att ge i sina liv.
 
Tiden den går och i övermorgon åker jag. Usch, bara att man säger "i övermorgon" istället för om ett X antal dagar gör att jag bli nervös. Samtidigt känns det fortfarande ganska bra, jag tror nästan jag har minst resfeber av oss fyra som åker på tisdag. Bara därför så känns det som att det kommer bli en panikattack på tisdag morgon, kan det verkligen kännas så här bra hela vägen?
 
 Så idag har det skrivits en väldigt detaljerad lista över vad jag ska packa och jag har även försökt att börja fylla resväskan. Dagens underdrift är min klassiska åsikt "det tar ju faktiskt högst en halvtimme att packa". Jo tjena. Bara att välja vilka leggings jag ska ta med mig tog ju så lång tid, typ. Shorts och kjolar har jag till förbannelse, alla är självklart en storlek för stora men det är inte mycket att göra åt den saken. Allt förutom passet går ju att köpa där så på så vis känner jag mig lugn. Vi har förresten ändrat planerna lite och bokat ett varsitt hotellrum vid flygplatsen. Så istället för att hyra bil och åka i mörkret till huset så kan vi sova ut, äta en frukost och sedan dra vidare.
 
Jag och Dan var på lunch hos mina föräldrar idag då det var mycket praktiska saker som behövdes redas ut. Ska man hyra en eller två bilar, sådana saker. Jag är så glad att jag inte har körkort så jag slipper ansvaret att köra på amerikanska vägar. Vi har bläddrat igenom Florida-böcker och kommit på lite idéer man kan göra. Kennedy Space Center var både Dan och Emma inne på, det vore ju häftigt! Nej nu ska jag sluta spekulera om vad vi kaaanske ska göra där. Roligare att blogga när jag faktiskt gjort sakerna ;)

köpenhamn

 
I onsdags var jag som sagt i Danmark en sväng. Senaste gången jag var där var då jag besökte Legoland för cirka 22 år sedan... Instagrambilden ovan fick noll likes så antingen har jag konstig (?) smak i konst eller så bryr sig ingen om min lilla resa. Därför tänker jag inte berätta något om den heller haha ;) Skämt å sido, jag har inget att berätta mer än att allt gick jättebra och min resfeber var så gott som obefintlig. Det finns hopp om tisdagen med andra ord!

tisdag - adventsfika

 
I tisdags åkte jag till Uppsala för en sleepover hos Sara. Innan dess bjöds jag på hembakat fika i adventsanda av Josefin tillsammans med Linnea och Sara då förstås. Min rekordvikt den morgonen (55 kg) höll inte i sig så länge med andra ord ;) Men det var det värt så gott som allt var! Till och med osten älskade jag, jag som annars drar gränsen vid allt som smakar mer än Gouda.
Efter en minnesvärd och trevlig kväll så åkte jag och Sara hem och slocknade, kort och gott :)

det är småsakerna som gör allt

 
 
Vad jag vill göra i USA:
(Förutom det självklara sevärdheterna)
 
 • Köpa en Långbenskeps eller liknande på Disney World precis som jag bloggade om här.
 • Åka permobil i en matbutik.
 • Träffa på alligatorer/krokodiler i det fria. Helst inte som en överraskning.
 • Åka golfbil.
Ja, jag försöker peppa mig själv med positiva restankar nu. Det brukar kännas bättre. Det jag inte ser fram emot, som däremot de andra tjejerna gör, är maten. Fast det ska bli intessant att smaka på det med. Dessutom har vi ju eget kök så man lär inte hänga på McDonalds varje dag. Läste dessutom att japansk mat finns i närheten av huset... ;) Slutar väl med att jag skippar den amerikanska maten och kör på sushi istället, det vore klassiskt mig. Men man har ju en kock med i sällskapet så den fulingen får man väl inte göra... På tal om mat finns ju Epcot att besöka på Disney med där man kan äta mat från hela världen. Fast det finns tre andra parker också som alla har ett inträde på cirka 600 kronor... Sjukt billigt om man inte vill gå på alla.

underbart!


resfeber

Ja, jag gillar att ta bilder på Malin i sitt kök ;)
 
Igår kväll var jag hemma hos Malin för att fira henne i efterskott. Vi åt tårta och pratade, om födelsedagen och den kommande bäbisen. Inte bara om det såklart men det är ju det mest aktuella nu. Och min USA-resa kom såklart in i samtalsämnet då med.
 
Idag kom resfebern som ett brev på postern. Allt handlar om att man förknippar jobbiga känslor med vissa situationer eller platser. Det enda som går att göra är att försöka skapa nya minnen att byta ut dom med. Det är lättare sagt än gjort men jag är på god väg. Hela USA-resan kommer bli en prövning för mig. Det kommer bli för mycket för mitt huvud då vi lär åka omkring på massa saker. Missförstå mig inte, det här kommer bli så otroligt kul. Men är man en nervös människa så behövs det inte mycket för att jag ska få katastroftankar om allt som "kan kanske hända". Tur att jag har förstående människor omkring mig.
 
Så jag förknippade helt enkelt mitt alarm som skulle ringa i morse med resan. Jag som kan få panik över den minsta lilla saken ska dessutom flyga två gånger på mindre än en vecka då jag ska till Köpenhamn på Onsdag. Tack och lov fick jag med mig syster!
 
Idag har jag jobbat några timmar och det har som vanligt gått jättebra. Jag får titt som tätt, med risk för att skryta, så fina komplimanger av de boende. "Jag tycker om dig", "Jag har tänkt på dig" eller favoriten; "jag har sagt till chefen att dom borde anställa dig". Jag som älskade mitt jobb innan blir såklart bara ännu mer peppad av att jobba då det saker känns mer ömsesidigt än vad jag tidigare trodde.
 
Min övningskörning har gått desto sämre, men tyvärr väntade jag mig inte ett spikrak kurva heller. Jag körde ju till Öregrund igår och det kändes helt enkelt inte rätt. Började med att hålla på att köra åt fel håll i rondellen, det som jag annars tyckte var alla idioters misstag. Sedan fick jag för mig att jag ville gasa varje gång jag kopplade. Och dessa svängar... Jag gillar kraftiga kurvor kan man säga. Aja, ingen har sagt att det är lätt att ta körkort. Och jag tror det finns många som har haft det jobbigare än mig.

RSS 2.0